![]() |
#2251 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
my¶la³am, ¿e ilo¶ciowo jest ok...
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dzisiejsze Pee
![]() ¦. owsiana (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otrêbów, czubata ³y¿eczka d¿emu multivitamina, 1/2 szklanki mleka, pó³ pomarañczy) +reszta pomarañczy <- pycha wysz³o ![]() II¦. bu³a grahamka (90g) z mas³em, sa³at± i grubo z serkiem twarogowym (gzika=poltlusty z mlekiem, koprem,szczypiorkiem i przyprawami) + jab³ko + cappuccino z magnezem O. Gor±cy kubek knorr -pomidorowa z makaronem + sporo puree z ziemniaków + jajko sadzone + marchew P. miseczka kaszki manny (mleczny start waniliowa) troche wiecej zalana bo doda³am do tego szklanke p³atów Cheerios , taka zupka wyszla ![]() K. 3 kromki chleba s³onecznikowego: Ka¿da sa³at±, mas³em ,pomidorem oraz rzodkiewk±. 2,5 grubo z serkiem twarogowym (gzika=poltlusty z mlekiem, koprem,szczypiorkiem i przyprawami) reszta by³a. 0,5 z serem ¿ó³tym (po³owa plastra) mo¿e wpadnie jeszcze jab³ko i jak teraz ?? ![]() ![]()
#2253 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszê o pomoc przy moim dzisiejszym (pewnie kulawym) R
![]() ¶niadanie: owsianka (szklanka mleka 0,5%, 5 ³y¿ek p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów owsianych, ³y¿eczka kakao); pó³ pomarañczy; kubek zielonej herbaty z cytryn± II ¶niadanie: kromka chleba razowego wielozbo¿owego z sa³at± i chud± szynk±, pomidor; kubek czarnej herbaty z ³y¿eczk± cukru obiad: jajko sadzone na chudej szynce; warzywa na patelniê (ziemniaki, fasolka szparagowa, cukinia, kukurydza, cebula, papryka) z zio³ami podwieczorek: nie by³o z przyczyn technicznych - by³am w podró¿y ![]() kolacja: (pewnie niedobra na redukcjê, z tego, co czyta³am) parówka z wody, kawa³ek rogala pszennego, odrobina majonezu i keczupu; kubek czarnej herbaty z ³y¿eczk± cukru Mo¿e byæ? ![]() Edytowane przez invissible Czas edycji: 2011-05-06 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
Cytat:
![]() A wstawiê sobie jeszcze moje UTRZYMANIE: 1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych górskich gotowanych na 1/2 szklanki kawy zbo¿owej i 1/2 szklanki mleka od krowy ![]() 2. Niby hamburger - 2 z³o¿one kromki chleba graham (nie mia³am bu³ki ![]() 3. 1/2 woreczka kaszy gryczanej z warzywami, gotowany filet indyka z przypraw± do drobiu, kilka ogórków kiszonych 4. Deser warstwowy- serek wiejski (200g), mus rabarbarowy, starta kostka gorzkiej czekolady, gar¶æ orzechów w³oskich 5. 2 kromki chleba graham- obie posmarowane margaryn±, z sa³at±, polêdwic± drobiowa, jajkiem na twardo, pomidorem, rzodkiewk± i szczypiorkiem Mo¿e byæ? ![]()
![]() |
#2255 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
generalnie bardzo ³adnie widzê coraz wiêkszy luz ![]() ale mimo wszystko popracuj jeszcze nad t³uszczami ![]() i naprawdê dobrze by by³o, gdyby¶ odwiedzi³a ginekologa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Redukcja na jutro
¶niadanie: 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otrêbów ¿ytnich, pó³ szklanki mleka 1,5%, gar¶æ rabarbaru podsma¿onego na ³y¿ce oliwy na patelni II ¶niadanie: bu³ka z ziarnami z 4 plastrami polêdwicy sopockiej i ogórek + jab³ko obiad: udko duszone w majeranku i s³odkiej papryce, z kasz± jêczmienn± i dwoma pomidorami z pieprzem podwieczorek: omlet z 1 jajka z mas³em orzechowym kolacja: 150g twarogu pó³t³ustego z rzodkiewk± |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() Haha. Sama doiæ nie umiem. ![]() ![]() Ten pieczony indyk móg³by ciekawie smakowaæ, wiêc na pewno spróbujê. Co do mas³a to zawsze zapominam wyj±æ go z lodówki i kiedy chcê go u¿yæ, jest zbyt twarde. Ale postaram siê wprowadziæ tê zmianê, a póki co chyba lepsza margaryna (moja w sk³adzie nie ma t³uszczy trans) ni¿ nic. ![]() ![]()
![]() |
#2258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie bardzo ³adnie ![]() nie wiem, po co w ogóle mnie prosi³a¶ o rady, bo wiesz chyba wszystko i umiesz to zastosowaæ ![]() ale je¿eli pomog³am, to fajnie ![]() mimo wszystko doda³abym jednak orzechy/pestki - te w ma¶le orzechowym s± przetworzone, wiêc nie s± tak warto¶ciowe U ¦niadanie: 3 nale¶niki z m±ki orkiszowej z powid³ami porzeczkowymi/twarogiem pó³t³ustym i cynamonem/mas³em orzechowym; kakao z ³y¿eczk± miodu na mleku 2% II ¶niadanie: porcja sa³atki gyros; jab³ko Obiad: leczo z warzyw i cielêciny; pó³ woreczka br±zowego ry¿u Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z syropem klonowym, jab³kiem pra¿onym z cynamonem i pistacjami; zielona ja¶minowa herbata Kolacja: 2 du¿e kromki ¿ytniego chleba z mas³em i past± twaro¿kowo - warzywn±/mas³em, sa³at±, polêdwic± z indyka i rzodkiewk±; kilka ogórków konserwowych; skrzypopokrzywa z torebk± jab³kowo - miêtowej herbaty i ³y¿eczk± miodu + 2l wody |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Faktycznie teraz zastanowi³am siê nad tymi omletami i znalaz³am przepis na omlet z samych jaj. A gdy cienko posmarujê go mas³em orzechowym i pokruszê na to orzechy w³oskie? Bêdzie ok? ![]() A Twój jad³ospis brzmi niesamowicie przepysznie, szczególnie te nale¶niczki, podwieczorek i kolacja! Edytowane przez Jedwabna Czas edycji: 2011-05-06 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() emelie z twojego menu po¿ar³abym dos³ownie wszystko ![]() jest pysznie, jest zdrowo ..i zazdroszczê metabolizmu, bo wydaje mi siê, ¿e ja nie mog³abym sobie tak je¶æ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A kakao z miodem jest pyszne, koniecznie spróbuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
emelie mogê prosic o ocenê mojej redukcji kilka postów wy¿ej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() Kochana widzê ¿e co¶ zrozumia³a¶? ![]() Nastêpnym razem widzê 2kanapki z mas³em na ¶niadanie i pyszn± jajecznicê moje rady-ma³e,czêste posi³ki. -Kasza manna,bia³e pieczywo,gotowane miesko polane oliw±,parówki, puree ziemniaczane,kasza jêczmienna,ry¿ na mleku/rosole,galaretki,ki¶le,mu sy z owoców, noi m±czne-pierogi, kluchy, makarony, nale¶niki, omlety.banany, gotowana matchew, z poroduktów lekkostrawnych pamietam tyle....sama by³am na takiej diecie. aha noi po jedzeniu sie po³ó¿ i nie mêcz. noi si³ ![]()
![]() |
#2265 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm... To mo¿e gazy wywo³ane s± u mnie jednak za du¿± ilo¶ci± b³onnika? * Bo ju¿ zastanawia³am siê czy nie zacz±æ wsypywaæ do owsianki ³y¿ki otr±b pszennych, tylko w³a¶nie dowiedzia³am siê, ¿e w p³atkach te¿ jest du¿o b³onnika.. A czy, ¿eby przekonaæ siê czy te otrêby co¶ dajê musia³abym je regularnie je¶æ i dopiero po jakim¶ czasie bêd± efekty czy ju¿ po pierwszej owsiance otrêbowej powinno byæ wiadomo jak one na mnie dzia³aj±? * A mo¿e zrobiæ jutro dzieñ bez owsianki? Tylko czy taki jeden dzieñ wystarczy czy mam j± odstawiæ na d³u¿ej? Co do pieczywa tak w³a¶ciwie jest, chocia¿ jednak dominuje pszenny. A piæ du¿o siê staram ![]() My¶la³am, ¿e te orzechy na ¶niadanie to jako nnkt wystarcz±. A w czym jeszcze s± oprócz orzechów i oliwy ? Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-05-06 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
na wieczór postawi³abym na zwyk³y omlet z ca³ych jajek z warzywami/z ca³ych jajek z mas³em orzechowym kiedy jesz go wcze¶niej, np. w formie II ¶niadania, ew. podwieczorku mo¿e byæ z m±k± i d¿emem (niskos³odzonym najlepiej, chocia¿ lepsze zwyk³e owoce) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
A co proponujecie jako bia³ko do ¶niadania owsiankowego, gdy nie ma w sklepach serków homo naturalnych a z wie¶niakiem odrzuca? Wiem, ¿e mo¿na dodaæ p³atki do twarogu, ale te¿ nie ka¿dy lubi to po³±czenie, a przyznacie ¿e mleko i p³atki brzmi± pysznie. No i ciê¿ko po owsiance zje¶æ 5 plastrów polêdwicy byleby by³o bia³ko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Witam! ^^
Prosi³abym o ocenê mojego menu... Muszê pogodziæ kilka rzeczy: Utrzymanie (po zrzuceniu wielu kg) + odzyskanie okresu + dieta w chorobach woreczka ¿ó³ciowego (zero orzechów, sma¿onego, cebuli, czosnku, za du¿o b³onnika...) ¦niadanie: dro¿d¿ówka z serem raczej du¿a, kubek mleka 2%, mus jab³kowy (s³oiczek), kawa³ek piernika (ByMyBabcia ^^ - BMB), 2 amoniaczki (ciasteczka równie¿ BMB) Co¶ na mie¶cie: ga³ka lodów waniliowych, truskawki, sok witaminka (malina, jab³ko, brzoskwinia) Obiad: 3 go³±bki ¶rednie z s³oikiem (taki po d¿emie :P) sosu pomidorowego (koncentrat, ¶mietana, woda, przyprawy, kostka drobiowa), herbata 0.5l z syropem malinowym Kolacja: obwarzanek razowy z ziarenkami przepo³owiony na pó³ z mas³em, ma³ym jogurtem, pomidorkami truskawkowymi, sa³at±, ketchupem, szczypiorkiem, 3 plasterkami kindziuka + mo¿e herbatka z syropem malinowym Dzi¶ jako¶ rano mia³am parcie na s³odkie... zwykle mam jakie¶ sensowniejsze ¶niadania... wszystko wina lodówki, która dopiero pod wieczór zosta³a uzupe³niona o jakie¶ dobre produkty :P <i tak ¿e mia³am t± dro¿d¿ówkê... wszystko dziêki dotacji z UE - kocham szkolenia z darmow± wy¿erk± ^^> Zale¿y mi przede wszystkim na t³uszczyku coby okres wróci³ oraz na luzie - ci±gle uczê siê je¶æ normalnie i staraæ siê nie porównywaæ z innymi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
ja czasem kupuje po prostu od¿ywkê bia³kow±, jaki¶ dobry smak (ciasteczkowy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Moje dzisiejsze U:
1. 4 kromki chleba wieloziarnistego posmarowane serkiem Danio Intenso waniliowo-gruszkowym z wkrojonymi suszonymi figami; 2. bu³ka wieloziarnista z margaryn±, szynk± wieprzow±, serem ¿ó³tym i ogórkiem kiszonym; 3. wielki placek po wêgiersku z sosem [domowym na miêsie wo³owym i warzywach] ¶mietan± oraz pietruszk± ![]() 4. [podwieczorek? przek±ska?] miseczka muesli z kefirem, Knoppers, gar¶æ [?] pistacji; w miêdzyczasie: trochê tik-taków i ¿elek; 5. 3 kromki chleba wieloziarnistego: ~z margaryn± i krakowsk± podsuszan± ~z twaro¿kiem pó³t³ustym wymieszanym ze ¶mietan± i rzodkiewk± ~z pasztetem drobiowym pieczonym; 2 marchewki, herbata owocowa. i jak? ![]() w ci±gu dnia [oprócz tych pistacji] wpad³o jeszcze trochê innych orzechów. tradycyjnie ![]()
#2278 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Cytat:
![]() Nie pisa³a¶ czasem wczoraj, ¿e nie mo¿esz je¶æ kefiru?:P Edytowane przez maniulka0405 Czas edycji: 2011-05-06 o 22:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Dziêki za ocenê
![]() Pisa³am, ale t± miseczkê muesli z kefirem zjad³am, bo mama sobie na³o¿y³a i musia³a gdzie¶ szybko lecieæ, wiêc nie zd±¿y³a zje¶æ. Poza tym muesli jej napêcznia³o, wiêc pó¼niej te¿ by nie zjad³a [nie lubi miêkkiego] wiêc, nie chcia³am, ¿eby siê zmarnowa³o ![]() ![]()
#2280 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.