Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 21:08   #2251
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Wlasnie TZ tego doswiadczyl hehe. Wykapalam mala(nrmalnie kapiemy co drugi dzien), bo ma ciemieniuche, wszytsko ladne i pachnace. Mala zjadla 50ml poslza na hustawke i zaczela walic klocka . Mowie do TZ ze skonczyla, a on zeby poczekac... ale mala mowila ''eeeee'' czyli skoncyzla. TZ wzial ja ja a ona body w kupie po szyje czyli znowu ''prysznic'' ale to juz tatusia robota( mama lekko pomogla)

Ale dzis ze zmeczenia boczylismy sie na siebie;/.
ale już się pogodziliście?

ja dziś się tak czaiłam na młodą z obcinaniem pazurków, bo sobie nieźle czółko drapnęła Powinni zrobić pilniczki dla maluchów, żeby miały te paznokietki takie gładkie.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:08   #2252
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Tajka moja maly tez mial ciemieniuche i szybko sie z nia rozprawilam-bierzesz szczoteczke dla niemowlat do wlosow i tam gdzie jest ciemieniucha krecisz takie koleczka tym wlosien -5min roboty i nie ma juz jej 2tyg ;-) 1 corce smarowalam i cuda niewidy robilam i walczylam z tym cholerstwem do 6mies ;-/

potwierdzam dziś tak zrobiłam ale najpierw posmarowałam rano kremem na ciemieniuchę po kąpieli strasznie to wyglądalo takie płaty bnyły skorupa taka i zaczęłam wyczesywać i zeszło wszystko prawie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:10   #2253
Krusiak
BAN stały

Moj jak mu wyczesalam to az bialy by od tego ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:13   #2254
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam, kiedy poznam jakieś mamy, bo wśród koleżanek to wszystkie jeszcze niedzieciate

Huggiesy kupie te do pływania tylko

jest jeszcze cos takiego dla dzieci, ktore nie lubia pic z butli (usuń spacje)
http://www .medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html
z tej butelki właśnie karmię i widzę, że musi się wysilić, żeby coś wyssać, łatwo nie ma, na początku właśnie mąż z butelki tylko karmił, a teraz ode mnie też zje, choć z oporami więc Castia zatrudniaj TŻ-a i do boju!
a koperku może młoda pić nie chciała, no ale mleczko to co innego
mój też koperkiem pluł z butli sama musiałam zacząć pić

traicionera, ja też z Warszawy jestem co prawda nie Ursynów, ale gdzieś w połowie drogi mogłybyśmy się na spacer spotkać

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

czy ja wiem... trzeba pipkę dokładnie wyczyścić wymyć z kupska i sików siusiaka przetrzesz i już jajka umyjesz i ok a pipkę umyć to ciężej z tych zakamarków

moje dziecko dziś znów domagalo się cyca raz rano co pisalam potem na grillu chciałam mu dac herbatki a ten cyca szuka no to dałam tyle że pojadł jadł z 20minut i za godzinę znów głodny no ale przynajmniej się poprztulał i się nie drze jak ostatnio to robił
no widzisz

z tymi dziewczynkami chodziło mi o to, że tego się nie boję, bo wiem, jak co działa może trudniej, ale mam doświadczenie
a tu się boję małemu krzywdę zrobić, chyba faktycznie TŻ-a za każdym razem będę zatrudniać

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:14   #2255
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś się tak czaiłam na młodą z obcinaniem pazurków, bo sobie nieźle czółko drapnęła Powinni zrobić pilniczki dla maluchów, żeby miały te paznokietki takie gładkie.
sa pilniczki dla maluszkow, ja piluje Fabiankowi pazurki jak przysnie, obcinanie i pilowanie, normalnie bardziej ma zadbane niz ja ;p ;/
a i tak co 3-4 dni musze obcinac bo ma nagle dlugie i czarne jakby w ziemi grzebał !

wanilko nie wypralam jej ;/ na poczatku sie tylko na nia patrzyl a teraz zaczal bawic, slinic, szarpac,moze wrzuce ja na samo płukanie

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:21   #2256
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
z tej butelki właśnie karmię i widzę, że musi się wysilić, żeby coś wyssać, łatwo nie ma, na początku właśnie mąż z butelki tylko karmił, a teraz ode mnie też zje, choć z oporami więc Castia zatrudniaj TŻ-a i do boju!
a koperku może młoda pić nie chciała, no ale mleczko to co innego
mój też koperkiem pluł z butli sama musiałam zacząć pić

traicionera, ja też z Warszawy jestem co prawda nie Ursynów, ale gdzieś w połowie drogi mogłybyśmy się na spacer spotkać

no widzisz

z tymi dziewczynkami chodziło mi o to, że tego się nie boję, bo wiem, jak co działa może trudniej, ale mam doświadczenie
a tu się boję małemu krzywdę zrobić, chyba faktycznie TŻ-a za każdym razem będę zatrudniać
Ty tez po mojej stronie Wisły mieszkasz, to możemy kiedyś się spotkać, może się sobie nasze dzieciaczki spodobają

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
sa pilniczki dla maluszkow, ja piluje Fabiankowi pazurki jak przysnie, obcinanie i pilowanie, normalnie bardziej ma zadbane niz ja ;p ;/
a i tak co 3-4 dni musze obcinac bo ma nagle dlugie i czarne jakby w ziemi grzebał !

wanilko nie wypralam jej ;/ na poczatku sie tylko na nia patrzyl a teraz zaczal bawic, slinic, szarpac,moze wrzuce ja na samo płukanie
a z jakiej firmy sa te pilniczki?
Ja mojej dwa dni temu, patrze dziś, a tu takie zadrapanie nieładne an czółko i tez czarne są.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 21:24   #2257
Montii
Zakorzenienie

ja mam z TT zestawik, pilniczek, obcinac i nozyczki

[LEFT]
Stary 2011-06-10, 21:24   #2258
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
eirenne my też tylko leciuuutko sciagamy za mocno nie wolno,tż to zawsze robi, ja nie umiem i się boję

przez czarną zaczęłam oglądać spacerówki i chce taką http://allegro.pl/quinny-zapp-3-kolo...659177785.html na wiosnę 2012 jak już mały będzie fajnie siedział , zgrabna i jaka malutka.. jeszcze stanieją za rok na pewno
ja mam z quinny ale inna ale bardzo sobie chwale te firme
Stary 2011-06-10, 21:26   #2259
iizabelaa
Zakorzenienie

Harrods

to za to u mnie w szpitalu nie daje się mm niemowlakom wogóle,
normalnie terror,
trzeba karmić piersią

traicionera
po prostu transfer mi się skonczyl,
mam blueconnect
Stary 2011-06-10, 21:31   #2260
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
CAstia tylko ten maclaren to taka zwykła parasolka... nie podoba mi się...

Montii dokładnie ten chciałam http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1259&bih=603
#

czarna fajny ten x-lander
Stary 2011-06-10, 21:33   #2261
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

dziewczyny pomozcie bo ja to zielona w kwestii piwa jestem jak kupie to karmi na laktacje to wypic mam ile jednorazowo i ile wczesniej przed karmieniem??? to jest bezalkoholowe zupelnie ? maly nic nie lyknie z cuca ?? wybaczcei ale ja w tym temacie zielona

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kasiapruszków, ja tez z małym dużo zakupów robie. ale zebrało się na takie duże zakupy, co mi sie bardzej kalkuluje w wiekszym sklepie zrobic, a tam z małym sie nie widze jeszcze. no i bede miala chwile dla siebie;. takze mam dzis wychodne o 17 no i napewno wstąpie do pepco, bo kumpela wczoraj dzwonila ze sa fajne cienkie rampersiki moze cosik zakupie
a Tymo dzi s znowu ma dzien spiocha i marudy na zmiane.

ale fakt wkurzylam sie dzis na tż, bo wział ostatnie 2 kromki chleba do pracy, a codziennie przechodzi rano kolo piekarni!!!!!!! i wie ze potrwa zanim ja sie wygrzebe, a sile miec musze na naszego klocuszka.ale to sie nazywa bemyslnosc mojego tż ja mu zwroce uwage to mu sie glupio zrobi i powie, no nie pomyslalem
ja cale zycie wszedzie latalam kupowalam wyprzedaz szum i ped a teraz tylko osiedlowe skelpiki

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
załączam zdjęcie u mnie na kolankach małego
ale slodziaczek

Cytat:
wczoraj wypiłam karmi..obudziłam się z mokrą bluzką :/
karmi jest niemożliwe jeżeli chodzi o laktacje ;d
jutro kupie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej, wróciłam , ochłonęłam nikogo nie przejechałam ale babkę zwyzywałam bo głupia wymusiła pierwszeństwo i ją strąbiłam i po tym odrazu się lepiej poczułam ulżyło mi w mig
dobrze że się nawinęła w sumie odrazu mi się lepiej zrobiło jak mogłam swoją złość wyładować na kimś innym a nie na biednym TZcie

dzięki kobiety za słowa otuchy, dobrze że nie tylko ja mam takie nastroje.kochane jesteście!!!!!!
eh no widizsz kochana wsytzko jest ok

Cytat:
kurczę nikt mi nie mówił, żeby odsuwać tę skórkę, a wręcz czytałam, że przez pierwszych parę miesięcy się nie powinno, a widzę, że wszystkie odsuwacie synkom, w dodatku mąż mi uświadomił, że on jak go kąpie to też tak robi, tylko czemu mi nie powiedział?!
wiesz ja tez cyztalam zeby na poczatku nie dotykac i nie odciagalam
ale musze zaczac chyba?

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
moja po porodzie została w szpitalu bo miała zapalenie płuc wrodzone (czort wie skąd) a mnie wypisali do domu, bo tam nie ma możliwości by matka była z dzieckiem ( remont oddziału ) i obolała ze szwem na tyłku jeździłam do niej codziennie próbować ją karmić czasem nawet nie było jak usiąść tyle matek się zeszło, albo akurat jak przyjechałam mała była nakarmiona butlą i jeśc już nie chciała. i tak się rozleniwiła... pewnie mojej winy w tym tez jest trochę bo jakbym się zaparła i dniem i noca na siłę ją przystawiała to może bym wygrała zła jestem trochę na siebie więc za wszelką cenę walczę z tym laktatorem, bo mam wrazenie, że zawiodę małą jak się poddam
miamore tak jak pisze harrods przetrzymaj mala i ie daj butli poki nie zlapie ja tak walczylam z Rafalem i sie udalo choc ciezko bylo bo plakalm razem z nim czesto
zreszta jest zasada w obie strony z cycka na butle tez trzeba dziecko przeglodzic zeby zlapalo
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:36   #2262
Montii
Zakorzenienie

kasiu ja sobie piję na wieczór, dla smaku
i rano mam ogromne piersi ! ;/ z jednej Fabian ledwo zje a z drugiej musze odciagnąć bo by mi eksplodowały do nastepnego karmienia, ogolnie dzisiaj caly dzien mialam duze piersi az sie balam ze mi przemokna gdzies na spacerze ;p nigdy mi sie to nie zdarzylo ale wkladki byly juz mokre

dobra ide stąd w koncu

[LEFT]
Stary 2011-06-10, 21:38   #2263
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam z TT zestawik, pilniczek, obcinac i nozyczki
dzięki, poszukam.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Harrods

normalnie terror,
trzeba karmić piersią

traicionera
mam blueconnect
u mnie w szpitalu to samo, z tym, ze przy takim terrorze to mogliby przynajmniej coś kobietom podpowiadać co do karmienia piersią, a tylko słyszałam "przystawiać przystawiać" i koniec

uu to współczuję z tym transferem
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 21:41   #2264
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiu ja sobie piję na wieczór, dla smaku
i rano mam ogromne piersi ! ;/ z jednej Fabian ledwo zje a z drugiej musze odciagnąć bo by mi eksplodowały do nastepnego karmienia, ogolnie dzisiaj caly dzien mialam duze piersi az sie balam ze mi przemokna gdzies na spacerze ;p nigdy mi sie to nie zdarzylo ale wkladki byly juz mokre

dobra ide stąd w koncu
ha, to może przed środą sobie wypiję, żeby odciągnąć więcej, bo mały na dłużej z ojcem zostaje a ja na egzamin

Cytat:
Ty tez po mojej stronie Wisły mieszkasz, to możemy kiedyś się spotkać, może się sobie nasze dzieciaczki spodobają

a z jakiej firmy sa te pilniczki?
Ja mojej dwa dni temu, patrze dziś, a tu takie zadrapanie nieładne an czółko i tez czarne są.
to się umówimy może jakoś jak pozdaję te cholerstwa na Pola na przykład

ja mam pilniczek z babyono, ale boję się stosować, mam wrażenie, że Krzyś ma takie miękkie te paznokietki

Stary 2011-06-10, 21:44   #2265
patrycja_22
Rozeznanie

Godzinę nadrabiałam tyle czytania a ja czasu dzisiaj w ogóle nie miałam

diatoma brawo dla Tymka

Tity ja też zawsze się uczę na ostatnią chwilę

Castia chyba wszystkim nam zdarzają się takie gorsze chwile ale najważniejsze, że to przechodzi Też dzisiaj miałam małą załamkę. Pjechaliśmy do znajomych na godzinkę i przez cały czas Alan płakał i nic mu nie pomagało A jak wróciliśmy do domu to aniołek i o co mu chodziło

iza może zrób krótsze przerwy między karmieniami? Może Idalce się same unormują pory jedzenia. Wydaje mi się, że nie ma się co martwić

iweczka brawo za udane ćwiczonka

tra ja używam na noc ActicBaby i jestem bardzo zadowolona a teraz w Tesco jest promocja 3paczki kosztują100zł

laseczka ale super przystojniak

prunelle
ja też odciągam lekko skórkę przy kąpieli i delikatnie przemywam

Monti wiem doskonale co czułaś jak Ci koleś wiercił za ścianą. Mi Alanka budzą tak już od tygodnia mamy wymienianą instalację c.o. w całym bloku. Punk 8.00 wiercenie no i niestety mały się budzi w dzień to samo jak na złość wiercą jak on akurat uśnie

Ale się dzisiaj i wczoraj uśmialiśmy z tż. Alanek podczas kąpieli zauważył, że coś tam wystaje i oczywiście nie zdaje sobie sprawy, że to jego siusiak i próbuje go łapać. Czasami mu się udaje i ciągnie sobie tak brutalnie, że aż tż boli jak patrzy no i teraz musimy go pilnować przy kąpaniu żeby mu się nie przypomniało, że może sobie ptaszka połapać

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:47   #2266
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ha, to może przed środą sobie wypiję, żeby odciągnąć więcej, bo mały na dłużej z ojcem zostaje a ja na egzamin

to się umówimy może jakoś jak pozdaję te cholerstwa na Pola na przykład

ja mam pilniczek z babyono, ale boję się stosować, mam wrażenie, że Krzyś ma takie miękkie te paznokietki
Pola jak najbardziej, łatwo metrem dojechać

jak się moja mała ma tak drapać, to naprawdę wole jej pilniczkiem spiłować. wygląda, jakby ja któryś z moich kotów dopadł

patrycja, dzięki za info,wypróbuję i jak się sprawdza, to polecę do Tesco
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-14 o 01:48
Stary 2011-06-10, 21:56   #2267
patrycja_22
Rozeznanie

tra u nas też jak u Twojej Nadusi czasem mały sobie taką rysę na buźce zrobi to znak, że menicure muszę mu zrobić

Stary 2011-06-10, 21:59   #2268
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
jak to mówią potrzeba matką wynalazków :P moje dziecko nadwyraz się wszystkim szybko dziś nudziło no myślałam że skonam od tego noszenia i pokazywania różnych rzeczy w domu, przypomniałam sobie że mam skarpetki z grzechotką (chyba rosmanowskie) wsadziłam Nadie do leżaczka i założyłam jej tą skarpetę na rączkę, siedzi od pół godz i próbuje ją zjeść a mama ma chwilę dla siebie
jaka pomysłowa mama

ja też nie mam żadnej koleżanki a w klatce na moim piętrze jest małżeństwo i urodził im się chlopczyk tydzień po moim Olku i jeszcze nigdy nie spotkałam jej na spacerze pod blokiem, bo tak to może bym się z nią zapoznała, raz tylko kurier zostawil u niej paczkę dla mnie ale ja odebrałam pogadałysmy o dzieciaczkach bo specjalnie poszłam z małym na rekach i tyle, może kiedyś ją na kawę zaproszę

Cytat:
ja mam lepszy pomysł
ja jestem z piaseczna to pojadę po kasiępruszków po drodze prawie i przyjedziemy na pola i Wy już tam będziecie
dobry mam pomysł?

Cytat:
Harrods

normalnie terror,
trzeba karmić piersią
u mnie też jak po cc mały nie chciał ciągnąć cyca, to go nie dokarmialy, calą noc nie jadl dopiero nad ranem

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Ale się dzisiaj i wczoraj uśmialiśmy z tż. Alanek podczas kąpieli zauważył, że coś tam wystaje i oczywiście nie zdaje sobie sprawy, że to jego siusiak i próbuje go łapać. Czasami mu się udaje i ciągnie sobie tak brutalnie, że aż tż boli jak patrzy no i teraz musimy go pilnować przy kąpaniu żeby mu się nie przypomniało, że może sobie ptaszka połapać
no i ja sie usmiałam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 22:05   #2269
patrycja_22
Rozeznanie

ego to pewnie, że ją zaproś na kawkę będziesz miała z kim na spacerki chodzić, razem zawsze raźniej. Ja nie mam nikogo na osiedlu znajomego Jedynie ta koleżanka, która ostatnio krytykowała Alanka, że ma płaską główkę więc nie che mi się z nią widywać.

Stary 2011-06-10, 22:06   #2270
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
tra u nas też jak u Twojej Nadusi czasem mały sobie taką rysę na buźce zrobi to znak, że menicure muszę mu zrobić
ja to jak zobaczyłam te krechę to się jak wyrodna matka poczułam

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
jaka pomysłowa mama

ja też nie mam żadnej koleżanki a w klatce na moim piętrze jest małżeństwo i urodził im się chlopczyk tydzień po moim Olku i jeszcze nigdy nie spotkałam jej na spacerze pod blokiem, bo tak to może bym się z nią zapoznała, raz tylko kurier zostawil u niej paczkę dla mnie ale ja odebrałam pogadałysmy o dzieciaczkach bo specjalnie poszłam z małym na rekach i tyle, może kiedyś ją na kawę zaproszę

ja mam lepszy pomysł
ja jestem z piaseczna to pojadę po kasiępruszków po drodze prawie i przyjedziemy na pola i Wy już tam będziecie
dobry mam pomysł?

u mnie też jak po cc mały nie chciał ciągnąć cyca, to go nie dokarmialy, calą noc nie jadl dopiero nad ranem

no i ja sie usmiałam
bardzo dobry pomysł

Patrycja- ta koleżanka to jakaś nieteges
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 22:09   #2271
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
jaka pomysłowa mama

ja mam lepszy pomysł
ja jestem z piaseczna to pojadę po
kasiępruszków po drodze prawie i przyjedziemy na pola i Wy już tam będziecie
dobry mam pomysł?

no i ja sie usmiałam
no pewnie

Stary 2011-06-10, 22:11   #2272
traicionera
Zakorzenienie

Juz sobie wyobraziłam czwórkę naszych dzieciaczków
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 22:13   #2273
patrycja_22
Rozeznanie

tra ta koleżanka to myśli, że pozjadała wszystkie rozumy bo ona ma już drugie dziecko a ja to jestem jej zdaniem młoda i głupia. Sama się prosi żebym z nią kontaktów nie utrzymywała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 22:15   #2274
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
tra ta koleżanka to myśli, że pozjadała wszystkie rozumy bo ona ma już drugie dziecko a ja to jestem jej zdaniem młoda i głupia. Sama się prosi żebym z nią kontaktów nie utrzymywała
no to normalnie już alfa i omega, niech może napisze książkę
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 22:20   #2275
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie
my po szczepieniu mala dzis nie zaplakala ani na moment podczas szczepeinia bylam w szoku
tity u mnie od 2 dni emilka wybudza sie w nocy i zachowuje sie podobnie jak twoj Leoś kurcze myslisze ze to skok ??
powodzenia na uczelni
czarna sorki ze nie odpisalam w sprawie x-landera ale dzis caly dzien po za domem(najpierwsz szczepienie potem bylam u babci z mala i wrocilam 1h przed kapaniem) i wozek (tzn.spacerowke) mam na strychu a tż calymi dnaimi w pracy moze przez weekend mi sciagnie z gory ta spacerowke to ja oblookam dokladnie just for you a co do funkcji ze dziecko jezdzilo przodem do mamy to nie wydaje mi sie zeby to bylo niezbedne uwazam tak jak Ty ze dziecko bedzie mialo wiecej ciekawych rzeczy do zobaczenia niz ogladanie mamy a moze pojedziesz do jakiegos sklepu i zobaczysz go na zywo i wtedy podejmiesz decyzje??
lece spac jak to iza mowi nie wiadomo ile dane bedzie mi pospac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 22:20   #2276
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
no to normalnie już alfa i omega, niech może napisze książkę
hehe będzie lepsza niż Zawitkowski
uciekam spać, padam na pyszczek. Miłej nocki mamuśki

Stary 2011-06-10, 22:24   #2277
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie
my po szczepieniu mala dzis nie zaplakala ani na moment podczas szczepeinia bylam w szoku
tity u mnie od 2 dni emilka wybudza sie w nocy i zachowuje sie podobnie jak twoj Leoś kurcze myslisze ze to skok ??
powodzenia na uczelni
czarna sorki ze nie odpisalam w sprawie x-landera ale dzis caly dzien po za domem(najpierwsz szczepienie potem bylam u babci z mala i wrocilam 1h przed kapaniem) i wozek (tzn.spacerowke) mam na strychu a tż calymi dnaimi w pracy moze przez weekend mi sciagnie z gory ta spacerowke to ja oblookam dokladnie just for you a co do funkcji ze dziecko jezdzilo przodem do mamy to nie wydaje mi sie zeby to bylo niezbedne uwazam tak jak Ty ze dziecko bedzie mialo wiecej ciekawych rzeczy do zobaczenia niz ogladanie mamy a moze pojedziesz do jakiegos sklepu i zobaczysz go na zywo i wtedy podejmiesz decyzje??
lece spac jak to iza mowi nie wiadomo ile dane bedzie mi pospac
dzielna Emilka

Cytat:
hehe będzie lepsza niż Zawitkowski
uciekam spać, padam na pyszczek. Miłej nocki mamuśki
Zawitkowski i superniania w jednym

dobranoc dziewczyny
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 22:27   #2278
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego to pewnie, że ją zaproś na kawkę będziesz miała z kim na spacerki chodzić, razem zawsze raźniej. Ja nie mam nikogo na osiedlu znajomego Jedynie ta koleżanka, która ostatnio krytykowała Alanka, że ma płaską główkę więc nie che mi się z nią widywać.
taka kolezanka to nie kolezanka, olej ja dasz sobie rade sama

Cytat:
Juz sobie wyobraziłam czwórkę naszych dzieciaczków
trzech facetów i jedna Twoja Nadunia:

idę i ja spać bo maly śpi, mąż na kanapie obok mnie tez spi, muszę go przetransportować do sypialni
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 22:39   #2279
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
taka kolezanka to nie kolezanka, olej ja dasz sobie rade sama

trzech facetów i jedna Twoja Nadunia:

idę i ja spać bo maly śpi, mąż na kanapie obok mnie tez spi, muszę go przetransportować do sypialni
o tym tez pomyślałam
tylu kawalerów

a ja lecę na spotkanie z panem w trykocie w paski
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-10, 22:49   #2280
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Harrods

normalnie terror,
trzeba karmić piersią

traicionera
mam blueconnect
A u nas w szpitalu MM stało na każdym kroku. Oczywiście lekarze jak przychodzili na obchód, to od razu pytali czy karmi się piersią. I bardzo chwalili, jak ktoś mówił że tak. Ale trudno było o fachowa pomoc w przystawieniu maleństwa. Ja byłam uparta i mnie się udało. Ale wiele dziewczyn już w szpitalu się poddało. Prosiły położną o pomoc raz, drugi i jak nie wychodziło to odpuszczały. Ja się zaparłam i siedziałam z małym całą noc i go przystawiałam. A dziewczyny z mojej sali prosiły położną, ona pomagała przystawić, po czym wychodziła. Maleństwo wtedy puszczało i zaczynało płakać i one nie miały siły i cierpliwości i podawały butelkę. Po dwóch dniach już stwierdziły że nie maja pokarmu i koniec.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości