|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
co za dzien... ojciec mi sie dusi, nie wie co mu jest, nie moze oddychac, ale do szpitala nie chce jechac, bo "pewnie przejdzie"... wykoncze sie...
|
|
|
|
#2252 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, że zmieniłam na lepszy model![]() Cytat:
![]() Ja uważam, że w takich rzeczach, jak papierowe mapy jest coś urokliwego więc wcale nie powinnaś się czuć zacofana, ale wyjątkowa, bo mało kto z tego korzysta![]() Cytat:
Też mam jej książkę. Mnie wkurza w polskiej wersji prowadząca...po prostu mnie irytuję i działa mi na nerwy. W ogóle, to jest taka tandetna kopia angielskiej wersji.Cytat:
a Lusia to chyba też zdrobnienie od Ludwiki, bo mam chrzestną Lusie a moja koleżanka ma yorka o imieniu Lusia![]() Cytat:
Łoł..świniak..nieźle. Ja nawet gdybym chciała, to bym do swojej małej zamrażarki już nic nie zmieściła![]() A co do chodzików, to czytałam wiele złych opinii o używaniu chodzików. Cytat:
![]() Ja wózek dostanę za darmochę od kuzynki, więc też wielka ulga
Edytowane przez ajka89 Czas edycji: 2012-04-02 o 10:29 |
||||||
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka, oczywiście, że Ci nie odrzucą, tylko ew. wynik może wyjść lekko zafałszowany i będziesz musiała oddać jeszcze raz. A co do przejrzystości moczu - bakterie nie mają nic do rzeczy. Ja czasem mam przejrzysty, a czasem mętny, to chyba zależy od diety.
Agusia, mój facet jest z tych pomysłowych, potrafi mi dawac prezenty w stylu felgi, ładowarka, jakieś narzędzia, garnki, blendery itd. Nie cierpię tego. Rzadko kiedy dostaję coś stricte dla mnie, kobiecego, coś w stylu perfum lub biżuterii. A szkoda....A najbardziej nie lubię prezentów w stylu: chodź, wybierz sobie coś. Też mnie dopada bezsenność czasami mimo, że mało śpię. Codziennie wstaję koło 7-8 a chodzę spać koło 24. Dzisiaj wstałam o 5 i nie mogłam zasnąć do 7. Męczarnia. Witajcie o poranku, powiedzmy Od dzisiaj jestem na L4, wracam po świętach. Jak dobrze jest odpoczywać...
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-04-02 o 10:26 |
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Haha...też mam taki rytm dnia
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wstawałam tyle razy do sikania w nocy, że ledwo na oczy widziałam rano i byłam głodna i zapomniałam po prostu mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze ![]() Fajnie, ze odpoczniesz
|
|
|
|
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajna rzecz - jak dziecko jest małe a nie ma się miejsca w sypialni na łóżeczko, może spać w czymś takim koło Waszego łóżka
|
|
#2257 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę tylko dobrych wieści ![]() I mam pytanie, w 19 tyg ginka mi powiedziała, że mam lozysko na przedniej ścianie, a teraz na pranetalnym w 21tyg dowiedziałam się, że mam lożysko na tylnej ścianie bardzo wysoko. Mogło się to zmienić?
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam Wam napisać, że jestem już po wizycie. Ginka przełożyła mi połówkowe na 25 kwietnia, ale miałam dzisiaj robione usg. Z dzieciątkiem wszystko w porządku Jest ułożone główką do dołu, no i potwierdziła płeć- nadal dziewczynka została dziewczynką Dostałam receptę na żelazo i mam brać co dwa dni i mocz, morfologia do zrobienia na następną wizytę. Glukozę dostanę dopiero 25 kwietnia do zrobienia
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z rana. Obudzilam sie w kiepskim humorze :/ Mam nadzieje, ze dzien jednak bedzie lepszy. Chociaz jest tak szaro na dworze, ze wszystkiego sie odechciewa...
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
#2260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż specjalnie bym tego nie kupiła, bo dziecko pewnie szybko z tego wyrośnie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka, mnie się też kiedyś zapomniało i mimo to, że nie jadłam, oddałam mocz po kilku godzinach, i wyniki wyszły dużo gorsze niż zazwyczaj. Także teraz jak sobie zapomnę oddać mocz z rana, to po prostu nie idę.
Ajka, pracoholicy też czasem mają dość hehe. Ja długo czekałam na to wolne - wiesz, jaki ja mam problem? Taki, że patrzę na grafik urlopów i biorę wolne wtedy, gdy nikt nie bierze. Zatem czasem muszę czekać aż miesiąc, żeby nikomu nie kolidować. Głupie to strasznie, postanowiłam to zmienić i stąd to L4
|
|
|
|
#2262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Też czekam z niecierpliwością na grę o tron
![]() Witaj Kochana ![]() No i fajnie słyszeć od Ciebie tyle dobrych wieście. I większy pokój (chociaż najpierw remont- ale potem będzie fajnie) i świniak - starczy Wam na długo No i lepsze mięcho niż takie sklepowe. I chodzik i pół roku po ślubie Cytat:
za 25 tydzień ![]() Fajnie, że teściowie dali Wam kasę, na pewno dużo to pomoże Cytat:
![]() Cytat:
Uważajcie na niego bo to może być coś poważniejszego i nie przejdzie. A najlepiej by było jak by pojechał do szpitala.
|
|||
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Ale się obżarłam. Dorwałam się do świeżych bułek z Lidla i na raz trzy wciągnełam, do tego kawka i umieram z przepełnienia ![]() Aż mi się nic robić nie chcę, a muszę znowu jechać do urzędu... |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sobie dziś zrobię sok warzywny ![]() tyle się naczytałam o właściwościach zdrowotnych kapusty soku z niej że dziś spróbuję i mam nadzieję ze będzie smakować
|
|
#2265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Ajka, tak - od stycznia miałam tylko 1 dzień urlopu i 10 dni L4. Taki już ze mnie typ, ale to się zmieniło, bo kiedyś byłam strasznym leniem i tylko się migałam od roboty...
Ja właśnie wsunęłam torcik urodzinowy tż, mniam mniam, pyszny mi wyszedł, nie mogłam się oprzeć. Ale dość tego obijania się, zbieram tyłek i jadę w miasto ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() Te kosze są piękne, ale mało praktyczne. No i cena z kosmosu na allegro - widziałam takie wczoraj w mothercare za 250 zł. |
|
|
|
|
#2267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mogę nie mieć racji... bierzesz na noc całą tebletkę tego fenoterolu? mi znowu mimo tego że go biorę zaczął się brzuszek stawiać co prawda nie tak często jak wcześniej, ale jednak...
|
||
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
Natee, ja najbardziej lubię te fitness z lidla
Jak jestem niedaleko tego sklepu to zawsze muszę zajechać. Te bułki to nawet na sucho lubię![]() Kurde, nawet po jednej kawie mnie tak zmuliło przez to żarcie, że chyba za chwilę się położe w kimkę
|
|
|
|
#2269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam z kawusią ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też Niech sobie gust wyrabia
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Serial fantasy na HBO. Dziś zaczyna się 2 sezon. Polecam |
|
|
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
A i jeszcze zapomniałam. Moja waga przekroczyła magiczne 80 kg
łącznie przytyłam 5, 4 kg
|
|
|
|
#2272 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
Gratulacje Cytat:
Chodzę spać o 22 i wstaję koło 8 czasem po, ale nigdy nie śpię w ciągu dnia.
|
|
|
|
|
#2273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biorę też magnez 3 razy dziennie. Może masz za małą dawkę?Za dużo chodzisz?dzwigasz? |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja szukam czegoś podobnego, ale falbanki maskującej nie muszę mieć.
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle się nie przeciążam nic nie podnoszę co waży więcej niż 1 kg i większośc dnia właściwie leżę... już przy krwiaku się strachu najadłam, więc teraz się obchodzę z sobą jak z jajkiem
|
|
|
|
|
#2277 | |||
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z miasta
Boziu jak zimno!!!!!!dzis jest pogrzeb w naszej rodzinie, ale nie ide. Ciotka moja zmrła, na szczescie dla mnie to nie taka bliska rodzina i nawet jej nie widywałam... Musz ekupic prezent bratanicy mojego tz. W drugi dzien swiat ma urodziny. Nie robią sobie tam drogich prezentow wiec nie muze zbytnio kasy wydawac. Ale widzialam sliczna bluzeczke na krotki rekawek , boska normalnie zjadłam pyszne sniadanie wlasnie, ziarnista bułka z serkiem smietankowym i duzo szczypiorku ![]() Cytat:
i na którym?![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się nie mogę doczekać 22.A co do chodzików, to one podobno zniekształcają biodreka u dzieci i uczą je złych odruchów chodzenia. |
|
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie bylam. Ale zawsze to dla nas duzo taniej miec wlasne mieso niz kupowac zwlaszcza ze meiso tanie nie jest. No i na swieta ile odchodzi kasy bo bedzie swojskie Nie gadałam z Nim. Dzis mam taki zamiar.![]() Cytat:
![]() a co do chodzika, to nie wiedziałam
|
|
#2280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Ale ja raczej kupię, żeby mieć już komplet z rożkiem i ochraniaczem na szczebelkiCytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

dobrze, że zmieniłam na lepszy model

Kurcze, my się męczymy z tyloma prowizorkami, betonem i gołymi murami, że mała bania a i tak porządek jest a ona miała domek wykończony na tiptop i tak go zabałaganiła

Ja uważam, że w takich rzeczach, jak papierowe mapy jest coś urokliwego
wiem że to nie fair ale teraz najważniejsze jest dla mnie moje maleństwo a do innych dzieci złapałam jakiś dystans, jak mała biegała po domu to wkurzało mnie że zaraz pobrudzi ściany, porysuje parkiet, wcześniej tak nie miałam i mam trochę wyrzuty sumienia bo wiem że jakby to było moje dziecko to by mnie to nie denerwowało
no to się rozpisałam
i zapomniałam po prostu 

za 25 tydzień 

Zachował się jak pięciolatek, usiadł na podłodze w ramach protestu, że on nie będzie stał i wybierał, bo się na tym nie zna a poza tym inne kobiety były tam same a nie z facetami i on by wolał w tym czasie pooglądać RTV i AGD ... Super, raz od stu lat się złożyło, że mamy czas dla siebie oboje w dobrych nastrojach a on potrzebował sobie pobyć sam wśród śrubek i innych męskich pierdół jakby ostatnio nie był tam często