Podwójnie szczęśliwa siódemka, czyli czternasty wdech dopingu - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-18, 10:30   #2251
SilverAguti
Zakorzenienie

Dot.: Podwójnie szczęśliwa siódemka, czyli czternasty wdech dopingu

dzień dobry taka ładna pogoda, a te już od rana na swoich chłopów narzekają to ja dla odmiany swoim się pochwalę mieszka z mamusią, ale ciuchy wrzuca do kosza, sam pranie robi, lubi sprzątać i zmywać naczynia nawet jak u mnie jest, to tak dziwnie patrzy, że szklankę stawiam do zlewu, zamiast natychmiast ją umyć, widać, że ręce go świerzbią, żeby pozmywać
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:31   #2252
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
Iwonko a jak przygotowania do biegu,to chyba uz w niedziele?
i jak wczoraj wygladal Londyn jak byl pogrzeb Margaret Thatcher?
mialaś jakieś luzy w pracy?
Emi bieg jest 6-go maja
od powrotu z urlopu jeszcze nie mialam czasu trenowac, ale juz jutro pobiegné do parku. natomiast na urlopie w Polsce biegalam co drugi dzien na biezni 5km
wczoraj Londyn byl zakorkowany przez ten pogrzeb, bardzo duzo policji wszédzie, przez protesty przeciwko Thatcher i po zamachu w Bostonie.
szefowa zapraszala do siebie do domu na ogládanie pogrzebu w tv, ale ja wolalam zostac w biurze i popracowac w spokoju.
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:41   #2253
martikaj
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, pospałam dzisiaj bo małz wstał do małej a ja jeszcze sobie podrzemałam, pogoda śliczna, oby tak dalej

A oglądałyście może jakąś długoterminową prognozę na weekend majowy? Ciekawa jestem jak będzie.
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 10:44   #2254
emi29w
Zakorzenienie

u nas tez ładnie sloneczko swieci, tylko jest wietrznie, a chciałam z Szymkiem wyjśc i chyba poczekam jeszcze z dwie godzinki może sie zmieni pogoda

czyli bylo luźno tak troszeczke?
to masz maraton biegnąć czy krótszy dystans?
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:07   #2255
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
za to elegancko wiesza skarpetki ręczniki i inne
normalnie jakby z gardła wyciagane! jak wyjmie tak powiesi
Mój tak samo

Cytat:
Napisane przez Monika_75 Pokaż wiadomość
kopnijcie mnie w , bo mam takiego lenia, że szok ...
Ale to i tak nie pomoże, ja miałam tak wczoraj. Dziś mam chęci do roboty, ale czasu nie mam, coś mała nie śpi, muszę cały czas nad nią siedzieć. Teraz zjadła i czekam, aż się jej odbije. Zalulam, boś sama nie może zasnąć, od rana spała raptem pół godz.

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
dzień dobry taka ładna pogoda, a te już od rana na swoich chłopów narzekają to ja dla odmiany swoim się pochwalę mieszka z mamusią, ale ciuchy wrzuca do kosza, sam pranie robi, lubi sprzątać i zmywać naczynia nawet jak u mnie jest, to tak dziwnie patrzy, że szklankę stawiam do zlewu, zamiast natychmiast ją umyć, widać, że ręce go świerzbią, żeby pozmywać
Korzystaj z tego szczęścia póki możesz, po ślubie często to zaczyna wyglądac inaczej Mój też przed ślubem robił więcej porządku koło siebie, a potem sie rozpuścił jak dziadowski bicz.
Oni się tak przed ślubem potrafią perfidnie przyczaić

Przyszedł smierdziuszek do e-papierosa mojego M, ale szybko dostarczyli, wczoraj koło południa zamawiałam.

Edytowane przez AnnaOstapiuk
Czas edycji: 2013-04-18 o 11:11
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:07   #2256
jola2243
Zakorzenienie

Jestem wróciłam, i do końca dnia wolne, więc w planach Basi chusta

Byłyśmy znowu u wójta, przyparłyśmy go do ściany powiedział że pod koniec kwietnia da nam znać co z nami będzie, jest nadzieja że oddelegują nas do gminy na jakiś czas, a do swietlic ktoś inny przyjdzie, no zobaczymy, trzymajcie kciuki mocno

idę chałupkę ogarnąć i do was wrócę

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:13   #2257
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

No ja już też zatelepałam w bujaku małą i idę pozmywać i przygotować mięsko na gulasz albo bitki - jeszcze nie wiem, co zrobić. I ziemniaczki trzeba ugotować, akurat zdążę do 13.30, zanim pojadę po Natalkę.
Kurze trzeba przetrzeć i siadać do robótki.

Jola trzymam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-18, 11:25   #2258
gagatu
Zakorzenienie

Ania, to mój odwrotnie, napcha tyle ile się da do pralki. Sam nosi tylko czarne ciuchy, to raz w tygodniu jest pranie czarnego, ale jak sam robił to np. moje 2 pary czarnych majtek i jedna bluzka już mu się nie mieściły, za to ze 2 pary białych skarpetek tak, bo to "tylko do biegania". No i płukał nie w płynie do płukania, tylko do prania... Tak mnie kiedyś tchnęło, jak po 2 czy 3 jego praniach butelka woolite do czarnego z prawie pełnej zrobiła się prawie pusta, proszku też ubyło, a płynu do płukania nie. No i wyszło, czego tam nawlewał.
A naczynia zmywa, bo sam się kiedyś wkopał - jak mu kazałam pozmywać, to marudził i powiedział z wyrzutem: "ja ZAWSZE zmywam". No to się tego trzymam i mówię "TY zawsze zmywasz"

Jola, trzymamy

Miałam wycieczkę do banku i Pani tak się krzywo patrzyła na dwa banknoty 500 euro, pytam o co chodzi, a ona, że dostali wykaz jakiś kradzionych banknotów i teraz wszystkie 500 muszą sprawdzać. Ja już z tymi paniami się dobrze znam i one są ok, a że jej też niespecjalnie się chciało tych numerów na długiej liście szukać, to stwierdziła, że najwyżej razem pójdziemy do więzienia. Jak by mi pozwolili mieć szydełka i włóczki, to by mi to specjalnie życia nie skomplikowało
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 11:29   #2259
martikaj
Zakorzenienie

Joluś, trzymam kciukaski

Mi sąsiadka przyniosła sporą miskę pierogów, jeszcze ciepłych więc mam obiad z głowy i mogę sobie podziergać
Stary 2013-04-18, 11:36   #2260
gagatu
Zakorzenienie

A mi się właśnie przypomniało, że miałam wyciągnąć rano żeberka, ale oczywiście zapomniałam, więc piszę do TŻ-ta czy rozpozna w zamrażalniku żeberka. Odpisał, że nie wie, bo na wszystkich napisane jest "Agata"
A to dlatego, że od moich rodziców nieraz dostajemy jakieś mięsko, i mama sobie tak rozdziela i podpisuje co dla kogo. Jeszcze by musiała pisać, co w jakim woreczku jest.
Stary 2013-04-18, 11:45   #2261
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
A mi się właśnie przypomniało, że miałam wyciągnąć rano żeberka, ale oczywiście zapomniałam, więc piszę do TŻ-ta czy rozpozna w zamrażalniku żeberka. Odpisał, że nie wie, bo na wszystkich napisane jest "Agata"
A to dlatego, że od moich rodziców nieraz dostajemy jakieś mięsko, i mama sobie tak rozdziela i podpisuje co dla kogo. Jeszcze by musiała pisać, co w jakim woreczku jest.
Dobre

Ja sobie piszę co jest w woreczku i datę
Stary 2013-04-18, 11:51   #2262
SilverAguti
Zakorzenienie

Ania mój całe życie taki jest wychowywał się bez ojca, jego matka została wdową z 5-letnim moim Robertem właśnie i z jego siostrą, która wtedy miała zaledwie kilka miesięcy. i to na mojego R szybko spadły obowiązki głowy rodziny. w dodatku jego matka kilka lat temu konkretnie zachorowała, więc jeszcze więcej musiał robić, bo siostra z nimi już nie mieszka. i myślę, że się nie zmieni, bo dobrze wie, jaka ja zołza jestem jak nie wrzuci ciuchów do kosza, to musiałby chodzić w brudnych, wie, że ja gotować nie lubię, a jak już gotuję, to niech on zmywa. kurzy ścierać za bardzo nie mogę, bo mam alergie, więc to też będzie należało do niego, jak razem zamieszkamy. ale okien mu nie każę myć ani sprzątać łazienki, żeby nie było, że tylko leżę i pachnę
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:04   #2263
SlonecznikB
Zakorzenienie

Słoneczko mnie woła na dwór, 24st i to nie w słońcu. Choć jakiś krótki spacerek. Podobno weekend już ma być chłodny, szkoda bo wówczas kiermasz ma być na świerzym powietrzu, a jak ładnie to może ktoś by przyszedł.
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:06   #2264
jola2243
Zakorzenienie

Obrobiłam się, zrobiłam kawkę i siadam do szydła

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:08   #2265
emi29w
Zakorzenienie

Jola trzymam

bylismy z Szymkiem na spacerku, ale juz wrócilismy,bo zmienny wiatr jest,raz wieje raz nie
Stary 2013-04-18, 12:14   #2266
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

witam
mam dwa aniołki na jutro zrobić zdąże prawda takie srednie
wybralam constance
my nie mamy założonej wspólnoty bo każdy ma inne zdanie na ten temat i na temat remontów też
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:26   #2267
rardan
Zakorzenienie

Jestem wreście.
Basiu, w domciu zastałam awizo.
Wieczorkiem, albo jutro rano odbiorę z poczty.
Tak mi wygląda, że to od Ciebie.
Sprawdzałam na śledzeniu przesyłek.
Bo już się bałam co to może być.
Jola, ja miałam ogarnąć chałupę, to pojechałam popielić na działkę.
Później szybko po Szymka.
No i nie minie trzeba ogarnąć ten bałagan i jeszcze obiad zrobić.
Monika,
śliczny avatarek.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Jolcia, trzymam mocno kciuki,
żeby wyszło jak najkorzystniej finansowo.
Zmykam do roboty.
Później zajrzę, jak zdążę.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Beatka, dasz radę.
Wczoraj wieczorkiem zaczęłam bieżnik.
Tylko kwiatka jeszcze nie przyszyłam.
Chyba głównie dlatego, że uwielbiam szycie.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

No i se sama ze sobą pogadałam.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:40   #2268
babydelfi
Zakorzenienie

Byłam w ogródku, popieliłam troszkę, potem pojechałam po młodego.
Dziś obiadu nie robię, mojego nie ma, a od wczoraj została pizza, więc nam wystarczy

Na dworze pięknie i słonecznie, a ja musze siedzieć w domu z dzieciakami, bo niedaleko jest pożar, (palą się kopce) i nie ma czym oddychać, nawet w domu już śmierdzi Na plus jest to, że jest duży wiatr to może szybko wywieje ten dym, jak już ugaszą

Marta niby na weekend majowy ma być ciepło, około 20 stopni, tylko wiadomo jak to jest, im się pogoda zmienia 4 razy na dzień

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Aha Iwonka listonosz nadal dla mnie nic nie miał

Jola trzymam kciuki za zmianę stanowiska pracy
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 12:52   #2269
kalina1984
Zakorzenienie

Jestem, byłam z Tomkiem na placu zabaw. Ja jestem wykończona a on w ogóle, drzemać nie chce, lata po domu jak torpeda, czym zmęczyć to dziecko skoro dwie godziny na placu zabaw nie podołały

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 13:02   #2270
gagatu
Zakorzenienie

Asia, to Ci się wyjątek trafił Mój niby od studiów mieszka sam (tzn. nie z rodzicami, bo przez studia to ze studentami), ale bałagan mu nie przeszkadza, dlatego do sprzątania niechętny. Ale jak musi to zrobi, i obiad ugotuje.

Jakaś niespodziewajka podobno na mnie w domu czeka

A ja właśnie dostałam sms z numerem przesyłki (zamówienie z allegor), że dziś będzie dostarczona - pierwszy raz tak miałam
Stary 2013-04-18, 13:03   #2271
kalina1984
Zakorzenienie

Ja tak miałam jak Pocztex coś miał dostarczyć zakupione właśnie przez allegro, wtedy smsa dostawałam.

Stary 2013-04-18, 13:09   #2272
aga__tka
Zakorzenienie

Mialam wczoraj pozaznaczane do cytowania, ale juz nie odpisze bo nie pamietam... Tylko Danusi powiem co pamietam:
kwiatek sliczny, ale przyszyj perelke bo sie nieprzyszyta nie utrzyma

nie weszlam juz wczoraj bo zaladowal mi sie wirus i teraz nie moge korzystac z mojego profilu - malz wczoraj probowal cos ponaprawiac, ale mu sie nie udalo i tylko narzekal - o dziwo od tamtej klotni zdecydowanie mniej przeklina i podnosi glos - ze to moje ruskie strony... wiec zadam to pytanie:
czy sciagacie jakies wirusy szukajac wzorkow????

ja w domku to praktycznie nic poza tym co znajdujecie Wy nie odpalam, bo mam dosc wolny komp, wiec sama malo co szukam, wczoraj to praktycznie na nic nie wchodzilam zupelnie - chyba tylko na ten ruski blog i jak na chwile wyszlam z pokoju, to nie mialam na co wracac... caly wieczor malz naprawial, w koncu zalozyl mi drugi profil, no ale to nie jest rozwiazanie, wiec bedziemy instalowac na nowo system w weekend pewnie...
teraz w pracy nie bardzo mam jak Was doczytac z dzisiaj...

Cytat:
Napisane przez asieńczyk Pokaż wiadomość
Jestem
mam już 3 i pół czapki i jeszcze dwie zaczęte, bo przecież musiałam zobaczyć jak z innej włóczki bedą wyglądaly Jesze uswiecenie mi zostało i zmiana wzorku, ale to jutro
Danusiu - z perełką koniecznie
Basia - nie kumam co tłumaczysz z tymi rączkami, ale będę kombinować z Twojego opisu - może coś wyjdzie.

Ania - dzięki za morskie klimaty - szkoda, że bez schematów, ale zainspirować sie można

Coś jeszcze miałam, ale wyleciało ze łba, a wiem - Malwinko - trzymam kciuki. Mnie plastry pomogły
no ja myslalam ze reliefowe, ale to co pisala Asia wyglada ze jednak to inaczej jest - chyba sama z ciekawosci zrobie probke polslupkow

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Jestem, byłam z Tomkiem na placu zabaw. Ja jestem wykończona a on w ogóle, drzemać nie chce, lata po domu jak torpeda, czym zmęczyć to dziecko skoro dwie godziny na placu zabaw nie podołały
poczytaj mu
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 13:14   #2273
kalina1984
Zakorzenienie

Pytałam czy chce żebym mu poczytała powiedział że nie Biega po domu z rurą od odkurzacza

Stary 2013-04-18, 13:30   #2274
emi29w
Zakorzenienie

agatko tez mi wczoraj wyskoczylo ,że wirusa zatrzymalo,na którąś z tych linków podawanych przez dziewczyny, a juz wiem,Dropsa !
może nie masz oslony antywirusowej i wtedy wirusy wskakuja do ciebie?
Stary 2013-04-18, 13:47   #2275
cocci
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Pomacałam sobie włóczki, to teraz mogę Wam pokazać. Melanże po prawej są Iwonki, reszta moja

Iwonka, wszystko jest tak jak powinno, zaraz piszę Ci PW.

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
to Iwonka się ucieszy jak małż z tych melanży znowu ukręci tysiąc zamotków

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość

a w 80 rocznicę ślubu małżonkom przysługuje prezent w postaci dębowego M1

Cytat:

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość

Aha Iwonka listonosz nadal dla mnie nic nie miał
kurcze... może weź się na pocztę przejdź i spytaj, może gdzieś im utknęla ta przesylka albo awizo nie zostawil znowu

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
czy sciagacie jakies wirusy szukajac wzorkow????
mi się raz udalo ściągnąć taki, że nawet ciężko bylo mi z cd system puścić. Pól dnia z nim walczylam

witam tak ogólnie
Magda jedzie zaraz na wycieczkę.

u nas cieplo, ale wieje koszmarnie. Znając życie, to na pewno coś przywieje

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 13:47   #2276
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Cytat:
Niedawno znaleźli ciała noworodków.. Ciekawe jak Twój by się tłumaczył, jakbyś zaginęła i ktoś by Wasz zamrażalnik otworzył Agata w kawałkach

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Ja tak miałam jak Pocztex coś miał dostarczyć zakupione właśnie przez allegro, wtedy smsa dostawałam.
Też tak miałam, nawet była opcja smsowej zmiany terminu dostawy, gdyby mi tego dnia nie pasowało

Ja już po obiadku, był gulasz z ziemniaczkami i surówka z marchewki i jabłka w majonezie
Mała prawie cały dzień nie śpi, ale jest grzeczna. Teraz też ją mam na rękach
Stary 2013-04-18, 13:49   #2277
cocci
Zakorzenienie

Agatko a nie dalo by rady tego zapakować na plasko bardziej? Plaskie latwiej upchać w walizce.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-18, 13:51   #2278
rardan
Zakorzenienie

Basiu, mój Szymek też lata z rura od odkurzacza,
ale przy okazji odkurza.
Umyłam okna i chyba zaraz padnę.
Idę odpocząć, bo zaraz muszę obiad wstawić.

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Aga, mi wczoraj też zablokowało jedną stronę przed wejściem.
Może zmieńcie program antywirusowy.
My mamy avast.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-18, 13:59   #2279
emi29w
Zakorzenienie

my tez avast mamy
Stary 2013-04-18, 14:05   #2280
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

idę z małą na spacer, może choć w wózku uśnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości