|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
A moj mąż zawsze wstaje ze mną,nosi Malego, przewija itp.
![]() ![]()
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]()
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi badaniami w szpitalach to trochę bez sensu bo mogliby pobrać próbki krwi i moczu i zadzwonić po zbadaniu, że np.trza przyjechać. My siedzieliśmy 3 dni jak się okazało bez sensu. Bo nawet jakby coś wykryli to dopiero 3ciego dnia by podali antybiotyk. Cytat:
Dziewczyny o co chodzi dzieciaczkom jak się szarpią przy piersi? U nas znów ( bo wczoraj też)wieczorem sytuacja, że Młody zjadł z jednego cycka ( przy końcu wariując, ale lekko) więc wzięłam do odbicia i drugi cycek, tutaj już po pewnym czasie wariacje na maksa, szarpanie, wierzganie. Początkowo myślałam, że chodzi o bączki, ale miał fazy uspokojenia- szczególnie gdy mleczko leciało. Później przysnął , więc pomyślałam, że może był głodny i wkurzał się, że tak wolno leci i dopiero dojadł, ale po chwili znów pobudka...więc znów cycek i nieco szarpania, znów zasnął, więc ja odeszłam i zostawiłam TŻ'ta i mówię, że przygotuję butlę na mm bo nie wiem o co chodzi i przygotowując słyszę, że znów nieco marudzi, ale ponieważ woda się studziła to w międzyczasie po jakiś 5 min.jednak się okazało, że zasnął...( jeszcze się okaże na jak długo). Wydaje mi się niemożliwe by spał jeśli byłby dalej głodny, a jednocześnie wcale nie było tak, że bączki puścił po prężeniu. W buzi też nic nie ma... Jestem zdezorientowana. ( i coraz przychylniejsza mm, gdyby nie obawa, że mm nasilą wzdęcia to w ogóle bym się nie wahała). Oczywiście dzięki całej "zabawie" karmienie trwało 1,5h, więc skoro przerwę liczy się od początku karmienia jednego do drugiego to powinnam już go karmić kolejny raz ![]() Cieszę się, że mm nie zdążyłam podać, bo mam wrażenie, że moje dziecko jest jakieś przeżarte tzn. mam wrażenie, że jakbym mu zrobiła i 90ml to by wypił. A później są sensacje jak dziś od rana, że ulewa pół dnia przy czym od rana to w ogóle w ilościach, że hoho.
![]() |
#2255 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie słuchaj głupot. naprawdę każdy punkt idealnie opisuje nasze dziecko, poza głużeniem, bo Przemek potrafi kilka razy dziennie po 20 min nadawać. a jak leży na brzuchu to mu się ręce rozjeżdżają ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
szprotka, a mezowi to sie nie chce nagle juz spac, ze taki powsinoga?
![]() maarchewka oby to jakas glupota byla a nie cos powaznego! ja w kupce Florka zobaczylam slady krwi, takie male nitki glutki. niewiele, ale kurna chata podejrzewam alergie. no ale to tez moze byc od aspiryny... w poniedzialek jedziemy z tym do kliniki. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
mojemu tez ![]() Cytat:
i moj tez ![]() Cytat:
wiekszosx moj tez tak robi i piastki zacisniete na brzuszku malo gada, broda drzy i odlatuja oczy przy karmieniu to jest wszystko normalnee , sana kaz mezowi odlaczyc neta dla wlasnego i dziecka glowa do gory masz zdrowego dzieciaczka i slodkiego wiec delektuj sie tym poki mozesz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szprotka tak jak laski radza zostaw butle i zrob mu probke dnia albo nocy z mlodym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Mlodybspi chyba proszek zadzialal hii lece tez korzystac bo kto wie co bedzie heee
#2260 | |
Wtajemniczenie
|
my wrociliśmy z gościny i mały ani oka nie zmrużył poza domem, niby skąd on wie że to nie jego dom, po zapachu ?
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- szprotka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mloda umyta, manicure zrobiony i spi. Ja leze i wyje. Mam dosc. Chce by ktos mnie przytulil i powiedzial ze ten koszmar sie juz konczy. A najgorsze dopiero przede mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co ona ma przy główce na pierwszym zdjęciu?? bo wyglada jak czyjaś dupka albo drugie dziecko?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Wtajemniczenie
|
Młody nam się obudził po raz pierwszy od dwóch miesięcy o tej godzinie, nie wiem co on odwala
![]() ![]() ![]() Axella, jakieś szczegóły? przytulam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Axella a co się dzieje? TŻ dalej odwala numery?
#2265 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
za nami faaajny dzień
![]() ![]() ![]() ![]() jeśli ktoras szuka fajnych przecen to reserved - obkupilismy się jak wariaci (koszule, chusty, jakies tuniki, bluzki) albo centro - buty i torebki za 30-60zl, a druga para za pol ceny ![]() ogolnie dzikie tlumy w każdym sklepie! dzisiejsze fotki - Nelka jedzie do babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() furby wrocil do lask. pamiętam jak mojej siostry teść dostal takiego w pracy na urodziny - zamiast wnuka ![]() ![]() Banka Twój furby to jakas wypasiona nowsza wersja ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- byliscie na seansie dzieiecym czy sprzedaliście dzieci babci? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-13 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | ||
Zakorzenienie
|
kochany
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- łizaż jest wszędzie! chyba oglosze konkurs na najdziwniejszy zakątek z którego do nas piszecie...a nagroda będą szokobąsy ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nela ma stajla ![]() dziś właśnie oglądałam stronę reserved, bo dostałam linka, że zaczyna się u nich -70% i nic mi się nie podobało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() bez cycusia. ehhh, będzie musiala szybko "dorosnąć". możliwe ze będziemy miały chrzest tego samego dnia ![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Banka - podalas adres do swojego konta na youtube, musisz nam wkleic link bezpośredni do filmiku. Motyl - Nelka czasem spi z otwarta buzia, ale chyba dlatego, ze wypada jej smok i już wtedy za mocno odplywa żeby usteczka zlaczyc ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
czyli laktacje macie opanowana? ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() wyskoczyla mi na gorze reklama www.biustonoszedokarmieni a.pl może ktoras jeszcze poszukuje ![]() ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
![]() ooo tak ---> ![]() ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ---------- dzięki ![]() dopiero na fotkach zauwazylam jak ona slicznie trzyma glowke! na obu drugi boczek, nie ten z przykurczem! od srody i taki efekt. szok ![]() Cytat:
![]() hehe w starym mieszkaniu mielismy mamutowa szafe i komode ![]() Cytat:
http://allegro.pl/nakladki-silikonow...270481828.html korzystamy z aventowych i sa super. miałam jeszcze canpol, ale dalam znajomej, bo sa sztywniejsze i Nela wolala te z aventu. ---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- NELA SKONCZYLA 7 TYGODNI!!! :d jeszcze tydzień i będą 2 miesiące. nadrobiłam, można isc spac ![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-14 o 01:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Wtajemniczenie
|
Za dwa dni mały kończy 2 miesiace
![]() ---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- Teraz ładnie je,duzo spał, kupę zrobił aż po plecy ![]()
#2276 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ooo widzicie Diabli też była w kinie więc to wcale taki mega wyczyn nie jest ;-)
Chciałaś zdjęcie mojego cyganowozu? Proszę bardzo;-) nie miałam jeszcze parasolek i musiałam jakoś dziewczyny od słońca zasłonić ![]() 1373771265032.jpg A no i oczywiście że zawsze jakiś fant dla dziewczyn z zakupów musi być przyniesiony;-) Mu 20 min do seansu zostało ale do h&m na dziecięcy trzeba było wstąpić ![]() Aa i jeszcze w zarze są fajne promocje. Moje różowe spodnie kosztowały 60zł ![]() Zdradzę wam sekret posiadania czasu wolnego przy bliźniakach. Nie przejmować się ![]() ![]() Ja w ogóle dużo do nich gadam. Nie biorę za każdym pierdnieciem na ręce tylko często wystarczy że podejde (podejde - a nie podlece jak poparzona;-)) i sobie pogadamy i wyjaśnimy problem;-) No i rodzina. Wynajmować babcie, dziadków, ciocie jak często się da. Krzywdy im nie zrobią. A nawet jak dziecko poplacze parę minut to korona mu z głowy nie spadnie. O kurde. Wyszłam na okropna matkę ![]() Marchewka trzymajcie się tam w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() wasze dzieci też lubią leżeć w nosidełku? mój je uwielbia, często tam zasypia i tylko w nim się uspokaja ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj po spodnie lece ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2279 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja tam jakoś sie tym drżeniem i odlatywaniem nie przejmowałam - tylko tak jak pisałam - namieszała mi w głowie siostra TŻ. Cytat:
![]() Mi moja lekarka powiedziała tak jak Tobie, jak pytałam o aktywniejsze strony. Mówi tak "a Ty którą stroną wszystko robisz? Też jedną. Jedną jesz, jedną piszesz i jedną sobie tyłek podcierasz. Matylda to też człowiek i też ma swoją ulubioną stronę i daj Ty temu dziecku święty spokój. Wyrówna się a uśmiechaniem się nie przejmuj, bo ona zalicza się do tych poważnych (puka się w głowę) i zobacz matka jak ona głowę dźwiga, jak 4 miesięczne dziecko. Uspokój się i dowidzenia" ![]() Tylko mi teraz naprawdę niewiele trzeba by ktoś zasiał we mnie niepewność czy wsio ok ![]() Cytat:
A co do lekarzy, czasami jakiś objaw może coś znaczyć, a czasami jest to całkowicie normalne, tylko człowieku bądź mądry : ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki kochana za wsparcie, to że piszecie, że wasze dzieci tak mają i że to jest normalne, postawiło mnie na nogi ![]() Cytat:
Tylko kurcze czasami jest dobrze, ale czasami jak mnie coś najdzie, to nie mogę się na niczym innym skupić ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2280 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja też uwielbia. Tylko wsiądzie i śpi ![]() Dziewczyny po przeczytaniu Was, po opieprzeniu przez TŻ jest OK. Mam nadzieję, że na dłużej niż ostatnio ![]() ![]() Tak po cichu to nie mogę żyć bez Was i nawet na WC was czytam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.