|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
on jest miekki z drutem - fiszbinami. Mysle ze bedzie trzymac mleczarnie jednak ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:57 ---------- Poprzedni post napisano o 04:54 ---------- W ogole jestem jakas przygnebiona przestraszona niewiadomo czym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2252 | |
Zadomowienie
|
Ja od godziny nie śpię, a chyba że 4 sny miałam, w tym jeden coś z ciociami wizazowymi ale nie pamiętam...a drugi to tyle że w męża ogorkiem rzucalam ...Hehe takie sny...
---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Migotko ja mam to samo w sensie niby funkcjonuje normalnie, ale jakos brak we mnie beztroski, szaleństwa, radości, lęk przed nowa sytuacja, nawet nie chodzi o poród czy kapanie tylko całokształt jak to będzie...nie wiem jak to wytłumaczyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Wtajemniczenie
|
Tak piszecie o tych staniikach do karmienia,to moze i ja juz kupie?tu w realu sa takie miękkie,bez drutow,wiec na codzień/noc super,a po porodzie kupie jakies "wyjściowe",chyba w h&m.mam akurat rabat 27%,wiec skorzystam.i kupie podusie do karmienia,bo cieżko mi sie w nocy ułożyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny , widzę ze temat stanikow na tapecie. Ja osobiście doświadczenia nie mam bo z moja ilością mleka to i bez mogłabym chodzić ale jedyna rozsądna pielęgniarka laktacyjna w naszym szpitalu uważa ze taki stanik musi byc naprawdę dobrze dobrany. Tak zeby ładnie wysoko podtrzymywal biust. Bo kiedy zwisa coś tam nie ładnego sie dzieje z tymi kanalikami no i cierpi kręgosłup. Moze rzeczywiście warto kupic coś taniego na pierwszy ogień a po wyjściu ze szpitala iść do sklepu i dobrze coś dobrać. Nie wiem jak u Was ale w Poznaniu obok szpitala polozniczego jest chyba z 5 takich sklepów wiec sadze ze coś by sie wybrało.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Ja za to czytałam ze staniki z fiszbinami sa złe bo druty mogą ugniatac kanaliki mleczne i może dojść do jakis guzkow mlecznych,stanów zapalnych itp... ja na noc zdecyduje sie na taki miekki co by sie wygodniej spalo ale na dzień to nie wiem .... licze na to ze w sklepach mi pomogą i cos sie znajdzie.
A w ogóle to MAM ŚNIEG ZA OKNEM !!!!! I dzień dobry. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2256 | |
Gang Iren
|
Cytat:
W nocy karmiłam co 2-3 godziny,a i tak się zalewałam. Później stopniowo noce były coraz bardziej przesypiane. Ale laktacja unormowała się trochę dopiero po jakiś 3 miesiącach,a i wtedy zdarzały się wpadki.
![]() |
#2257 |
Wtajemniczenie
|
Ja 6 tygodni sie męczylam (chodziłam ciagle z pieluchami tetrowymi na biuście),potem było juz spoko.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja po ciezkiej nocy.. Siusiu robilam chyba z tysiac razy do czwartej nie moglam zasnac bo mala kopala i rączkami uderzala o zebra az mnie paralizowalo.. Teraz juz jestem po sniadaniu i mysle co by tu ze soba zrobic.. Chyba zaczne prac ciuszki..
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Olusia nie chce zanudzac ale jakbys miala chwile mogłabyś napisac co Twoim zdaniem przyda sie w szpitalu i jak to jest z noworodkiem po porodzie tzn co mam kupic sama a co moze lekarz zalecic, bo mnie strasznie drecza te witaminy d, jakies wcieranie w glowke.. zielonego pojęcia nie mam. . Jakiego proszku uzywasz? Z dzieciecymi to yu slabo..
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry, ale macie fajnie, że musicie myśleć co ze sobą zrobić...Ja nie wiem za co pierwsze się złapać...Idę dziś do diabetologa, liczę, że da mi zwolnienie choć na dziś...Jak nie, to będę musiała wracać dziś do roboty
![]() U nas za oknem też ślady śniegu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2260 |
Zakorzenienie
|
Oficjalnie dotarłam do tego momentu ciazy, gdzie mam ochotę tylko leżeć na kanapie cały dzien
![]()
#2261 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Moja noc do najmilszych dziś nie należała ![]() Nad ranem brzuch zrobił się twardy i przyszły jakieś skurcze, wstałam, zjadłam magnez i no spe, przeszło ale nadal czuje się dziwnie, spojenie już tak nie boli, o rany jak ja się cieszę że mam w czwartek wizytę bo te moje ostatnie dolegliwości mnie przerażają, zwłaszcza ta wczorajsza krew z nosa ![]() Chcemy przywiesić parę zdjęć na ściany w nowych pomieszczeniach, wysłałam już fotografowi co ma mi na papier przelać, tylko zastanawiam się czy da radę bo mam taka potrójną ramkę w której musiałyby wisieć zdjęcia w pionie, a dwa które bym chciała tam powiesić są w poziomie, ciekawe czy da radę je przerzucić w pion, czekam aż mi odpisze ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43868027] Chciałam w ogóle się pochwalić że ostatnio czuję się nadspodziewanie dobrze, aż jestem zszokowana ![]() Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
A w ogole, to witam się w 9 miesiącu
![]()
#2263 |
Wtajemniczenie
|
lolita25...ja dziś zaczęłam dzień od krwotoku z nosa (zdarzyło mi się to już kilka razy), ale to chyba w miarę normalne w naszym stanie.
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
#2266 |
Zakorzenienie
|
O rany jak to brzmi
![]() U mnie śniegu nie ma ale zimno jest. Mam tyle roboty w pracy że nie wiem w co rece włożyc. Noc była taka sobie bo nad ranem tak mnie zaczeły boleć żebra jakby mi płuca i serce ściskało - muyślałam że zawał mam ![]()
#2267 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się w 100%
do mnie jakoś nie dociera że zostało mi 9 tygodni jeszcze ... ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- ale dzisiaj cisza na watku ... a zazwyczaj w poniedziałki już od samego rana ciężko było nadążyć za postami :P:
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() em ma- Gratluję powrotu do domu, Dorotka już mnie kupiła ![]() ![]() iwantyou - trzymam kciuki za synka i za Wasz powrót do domu ![]() tak wogóle to dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2269 | |||||||
Raczkowanie
|
Witajcie po weekendzie
![]() ![]() Wchodzi mi w nawyk odpisywanie partiami, ale nie nadążam czytać po takich przerwach ![]() Cytat:
![]() A odnośnie pytań: 1. Raz tylko takie miejsce widziałam, ale żeby skorzystać musiałabym wrócić na drugi koniec parkingu po auto ![]() 2. Jeśli chodzi o reakcje to sporo ludzi się uśmiecha na widok brzuszka, raz para w średnim wieku tak się chichrała jak widzieli jak pałaszuję chińczyka (po sr byłam tak głodna że wpadliśmy w pierwsze miejsce z paszą jakie się trafiło) że aż mnie rozśmieszyli, pytali potem co zamówiłam bo widać że dobre to też wezmą ![]() Z kolejkami itp. już gorzej - nie tylko z ustępowaniem się nie spotkałam ale dwa razy wręcz ktoś mi się wepchał. Normalnie jak nie byłam w ciąży to nie zauważyłam takiego pędu do kasy przede mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze, w sumie przez informację o Dominiku zaczęłam śledzić ten wątek, wyskoczyła mi 1 strona w wyszukiwaniu przez część informacyjną, ale jak zobaczyłam że już jeden maluch wykluty to tak mnie zaintrygowało że zaczęłam najpierw przeglądać, potem czytać, a teraz i pisać. Trzymam kciuki za wyjście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
właśnie oglądam DDTVN i dysusja jest na temat tego czy jest różnica między klapsem a biciem dziecka - i według pani psycholog klaps jest równoznaczny z maltretowaniem dziecka i że dziecko jest przedmiotem na którym się wyładowywujemy...
nie wiem jak wy ale według mnie klaps jest czasami niezbędny do zapanowania nad dzieckiem. sama jak byłam mała dostałam może kilka razy ale za to wiedziałam że jak już takiego klapsa dostałam to był on za coś poważnego ...
#2271 |
Rozeznanie
|
Selena, ja rowniez bede kupować wózek Camarelo Carera
![]() Perfuzja, wow ![]() Widziałam wypowiedź chyba Roany i kogoś jeszcze apropo ojców, ze lepiej zeby dziecko zdecydowalo samo pozniej czy chce miec kontakt z ojcem czy nie. Ja uwazam, ze to nie jest do konca prawda niestety...kto nie był w takiej sytuacji to nie wie jak to jest. Jesli ojciec jest osobą rozwiniętą emocjonalnie na poziomie podstawówki, jest egoistą i zwyczajnie nie interesuje sie dzieckiem lub interesuje sie BO MUSI, to naprawde lepiej zeby matka sama zdecydowala za dziecko aby nie mialo kontaktu z taką osobą. Wiadomo, ze matka nigdy nie zastąpi ojca, ale jednak to Lepsze zło... Taki ojciec moze źle wpłynąć na psychike dziecka. Ja tam zawsze będę mieć w swiadomosci ze w moim przypadku i brata, lepiej byloby dla nas gdyby ojca nie było.. ale to już każdy przypadek tez jest inny. Oczywiscie nie mówie o przypadku gdzie ojciec jest ok i sprawdza sie, natomiast nie dogaduje sie z matką i ona z tego swojego osobistego żalu miałaby buntować dzieci... Em ma, Iwantyu - super, ze z dzieciaczkami wszystko dobrze ![]() ![]() Do wszystkich mam cukrowych - teraz skojarzylam ze byłam kiedyś na takiej diecie SB czyli Soutch Beach czyli dieta plaż południowych. Tamm jadło sie wszystko co mialo niskie IG... I pamietam za na wizazu byl kiedys gdzies do sciągnięcia plik z roznymi przepisami ,nie wiem czy teraz jest. Moze takie przepisy wam by sie przydały ![]() A z moich wiadomosci ![]() ![]() Jeszcze w tym lub nastepnym tygodniu dokoncze zakupy ciuszkowe tak zeby juz miec ciuszki, kupie akcesoria, proszki do prania, wanienke, posciele itp...w końcu zaczęłam 30 tydzień, wszystko musze kupic przez net, trzeba uprać, poskładać....
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
Ja mam na razie jeden stanik usztywniany na dzien, a na noc mam 2 , które bardzo polecam- kupiłam w Go sporcie- takie sportowe topy. Za takie same w triumfpie musialabym zaplacic 3 razy tyle. za te placilam - 29 i 24. a ostatnio w pepcko widzialam takie fajne sportowe , bezszwowe za 9,90- na noc bardzo fajne!!
Chyba sobie odpuszcze tą bazę isofix do samochodu, mam nadzeije ze mocowanie za pomocą samych pasów jakos sie sprawdzi....Tyle wydatkow jeszcze przed nami, wydawalo mi sie ze juz prawie wszsytko mamy a wczoraj spojrzalam na liste i jak zaczelam skreslac to okazalo sie ze jeszcze duuuzo zakupow przed nami...kosztowny będzie grudzień ![]() Macie moze kupiony termometr? Ja sie zastnawiam nad takim do uszka- na allegro widzialam Brauna za 100 zł |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Nooooo to brzmi poważnie ![]() Cytat:
Hmmm... dla mnie moze nie jest to jednoznaczne z maltretowaniem,ale uważam że klapsów nie powinno się dawać,bo jest to poniżające dla dziecka oraz uczy używania przemocy,tego że można coś osiągnąć siłą. Mi samej zdarzyło się dać klapsa przez co miałam wyrzuty sumienia. Np była taka sytuacja,że moja Wiki,która była i jest grzecznym dzieckiem nagle idąc spokojnie obok mnie wyrwała się na ulicę i o mały włos nie doszłoby do tragedii. Wtedy nerwy poniosły i dałam na tyłek.
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2276 |
Rozeznanie
|
I ja również!
![]() Ostanio wszystkie nocki w miarę przespane, rano mnóstwo energii, gdyby nie ból żeber to żyć, nie umierać! Kocham ciążę ![]() Dziś lecę do doktorka, sprawdzimy łożysko, pobierzemy GBSa, a potem romantyczna randka z TŻ (swoją drogą trochę to dziwne, najpierw będzie gapił mi się w krocze na fotelu ginekologicznym, a potem karmił szarlotką przy świecach ![]() Ja do karmienia mam staniki z HMu http://www.hm.com/pl/product/95546?article=95546-A Badziew nie z tej ziemi, ale na pierwsze dni wystarczy. Po jakimś tygodniu zainwestuję w coś porządnego, usztywnianego, podobno nie ma co oszczędzać i o te cycki w trakcie karmienia trzeba bardzo dbać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi leciało jak z krowy dojnej ![]() ![]() Cytat:
![]() My, ze starszakiem, na śnieg czekamy z utęsknieniem. Teraz jeszcze z nim się jakoś potarzam w śniegu, po porodzie niespecjalnie będę miała chęć z niemowlęciem leżeć w zimnej, mokrej brei. I mój wózek nie ma płoz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
pralka mi się buntuje i zaczęła jeździć po całej kuchni ... a nie mam pojęcia czemu bo jest wypoziomowana ...
#2279 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj noc miałam w miarę ok., oprócz tego, że musiałam męża wygnać do salonu, bo tak chrapał ![]() Wy piszecie, że macie dużo czasu itd., a ja mam wrażenie, że ciągle mnie czas goni i się z niczym wyrobić nie mogę. ciagle coś trzeba jeszcze pozałatwiać, porobić i tak mi zaperniczają godziny jak nie wiem co ![]() No i oczywiście jeszcze trzeba wygospodarować czas na wizaż ![]() ![]() ![]() Cytat:
Yyyy ja zaczynam 9 miesiąc od czwartku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Ja tylko na chwile bo nadrobiłam was i zamierzam się zdrzemnąć bo dziś starszak zrobił mi pobudke o 4:30. Pocieszę dziewczyny które mają dusznosci i problemy z oddychaniem...też tak miałam i tydzień temu opuścił mi sie brzuszek i kłopoty zniknęły, śpi mi się też od razu znacznie lepiej. Stwierdzam ze w ciąży jestem wyjątkowo podatna na uzależnienia. W pierwszej uzalezniłam się od żółtego sera i zielonego ogórka, a teraz od Kubusia - koniecznie w szklanej butelce ![]() Co do klapsa, przyznaje że zdarza mi się dać Alkowi w sytuacjach gdy wpada w histerie. Pół biedy jak jesteśmy w domu, wtedy pozwalam mu sie wykrzyczeć nawet jeśli trwa to 40 min (że jeszcze sąsiedzi policji nie wezwali jak on tak krzyczy to szok ), ale jak robi taką akcje w terenie i dodatkowo próbuje się wyrywać i uciekać co moze spowodować że wpadnie mi pod auto, to dostaje klapsa na opamiętanie. Dodam że inne metody w przypadku mojego dziecka wtedy nie skutkuja, próby dotarcia do niego, czy przytulenia w takich momentach daja odwrotny skutek i nakręcają go jeszcze bardziej. Jesteśmy teraz w trudnym wieku, emocje w takim2,5 latku buzują. Nie stosuje klapsów jako kare, jeśli nabroi dostaje kary typu zabranie zabawki czy zakaz na bajki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.