|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Wcale ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że wyprałam wszystko dwa razy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach w SR. Mój tż kąpał lalkę ![]() ![]() ![]() Dostaliśmy wczoraj "prezenty" więc mam już krem do twarzy dla malucha, butelkę ze smoczkiem i mnóstwo próbek - sudocremu, loveli, płynu do płukania, kremu na rozstępy, płynu do higieny intymnej, pampersa, oliwki, jakiś wkładek urologicznych i mnóstwo ulotek ![]() No więc następne popołudniowe czwartki mamy już wolne ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Mnie też ruchy już bolą ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Moderator
|
Ale biedne jestescie dziewczyny z tymi kopniakami - chociaz ja Wam troche zazdroszcze bo Kacper malutko i delikatnie sie rusza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie kupuję, zamierzam wanienkę stawiać na stole w kuchni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lekarz mówił co sprawdza i pokazywał, ale chyba wtedy nie mówił po Polsku ![]() Cytat:
![]() ![]() Czyli już mozesz rodzić, bo jestes gotowa ![]()
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
Przepraszam Was
![]() ![]() Od jutra zaczynam jeszcze szkołę rodzenia ![]() ![]()
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie nie jestem gotowa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- brak magnezu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poproszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
ja wam powiem że on nawet nie sadzi kopniaków (no chyba że jak chce siusiu i się nachylę to dostaję bo widać za mocno się zgięłam) ale po prostu to że on nie umie na dupci usiedzieć w miejscu i ciągle zmienia pozycję
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Ja również zamówienie w C&A złożyłam 28 grudnia - wysłali paczkę, nie pisali nic, że czegoś nie ma. Mam nadzieję, że nie zdziwię się dopiero przy otwieraniu... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tak, ja mam tę ksiązkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi lekarka nic nie mówiła, ale mi moja lekarka prowadząca robi genetyczne. Jutro mam wizytę, a będę w 30t5d, więc jeśli uzna, że tzreba zrobić to zrobię jak najbardziej. Kosztuje mnie to wtedy 50 złotych więcej niż normalna wizyta. Cytat:
![]() ![]() Ja obrączkę ściągnęłam 2 tygodnie temu ![]() ![]() I wiem, że Ci ciężko - ale, nie wiem czy Cię pocieszę, nawet się nie obejrzysz i będziesz tulić Majkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie dostałam żadnych próbek kosmetyków.. Tylko śliniaczek i jakąs teczkę i mnóstwo ulotek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Pytanko: jeśli u mnie w szpitalu jest tradycja, żeby zostawić na oddziale po porodzie kilka pieluch tetrowych, to ile? ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ponieważ aktualnie walczę z zapaleniem oskrzeli, a moja lekarka chce uniknąć antybiotyków, to mam kilka porad: na katar: - inhalacje z soli kuchennej, na 1l wrzącej wody 1 łyżka soli, wdychać przez 15min 2 razy dziennie -immuwash- spray do nosa -inhalacje nebulizatorem z soli fizjologicznej na gardło: -tantum verde do ssania -salviasept do płukania -argentin-spray Poza tym rutinoscorbin i wit. C Miód lipowy, sok malinowy, cytryna Na kaszek syrop z cebuli Inhalacje z soli kuchennej na prawde polecam! Katar miałam taki, że paczka chusteczek na 15min. Po inhalacji od razu poprawa ![]()
![]() |
#2264 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ag9 cudowne zdjęcia Gabrysia (Gabriela? ![]() ![]() mara86 za wizytę ![]() cayenneOna 100 Euro to przesada ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kate ja będę miała jedne gumowe kapcie i pod prysznic będę w nich chodzić, bez sensu dla mnie kupować kolejne, nawet za 5zł |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej, ja od 7 na nogach, bo się Zuzia wyspała i musiałyśmy ugotować lalom kasztany na śniadanie
![]() zaraz chyba trzeba wspomóc sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję Kochana!!! miód, cytryna, maliny itp to już ciągle piję, tantum verde tabletki mam a jeśli chodzi o rutinoscorbin nie wiedziałam, że można... ![]() byłam wczoraj u chirurga naczyniowego i nic się ciekawego nie dowiedziałam, mam nosić te pończochy p/żylakowe i tyle... wizyta trwała 3 minuty a lekarz mnie olał ![]() aha! odważyłam się zważyć... 29tc +11,2kg ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Pamiętacie tą potrąconą kobietę w ciąży w sylwestra? Niestety nie dało się uratować dziecka
![]() http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019395,...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Moderator
|
Liczę na to - ma 10 tygodni żeby matce dokopać, później już mu nie pozwolę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Płaciłam 180 zł za 2d i 240 zł za 3d/4d. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mam taki plan, już go uświadomiłam że ja nie wiem co i jak i będzie się musiał sprzętem sam zajmować. Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!
Wasi tz mogą jeszcze wziąć L4 na dwa tygodnie na opiekę nad kobietą po porodzie! Płatne 80%. My z tego korzystalismy, bo babcie daleko mieszkają. Ogarnelismy sie przez ten czas, Ola zdążyła wrócić do domu, a dopiero potem moja mama przyjechała na tydzien jak juz mąż do pracy wrócił - polecam! Aaa, jeszcze co do smoczkow - podobno jak ju sie poda smoczek jednej firmy, to trzeba P juz ciągnąć do końca, bo wpływa na zgryz - info od ortodonty, ja sie do tego stosowalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Będzie dobrze a Ty będziesz super mamuśką ![]() Cytat:
Gabryś przesłodki ![]() ![]()
![]() |
#2272 |
Rozeznanie
|
a czy te 2 tygodnie urlopu ojcowskiego przysługują jak tatuś ma własną działalność? I czy może być jednoczesnie z mama na urlopie?
#2273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2274 |
Zadomowienie
|
L4 - bezpośrednio po porodzie, wystawia szpital (jeśli jest poród cc) lub lekarz rodzinny (jeśli poród sn).
Urlop ojcowski - w ciągu roku od urodzenia dziecka, potem przepada.
#2275 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kate1623 jak tylko weszłam na wizaż to pierwsze co sprawdzałam który tydzień u Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja mam zdjęcia z boku i widać wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a mój ostatnio zaczął mało kopać i teraz się raczej przesuwa w brzuszku i mi tak smutno z tego powodu ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() I jak najbardziej rodzice są wtedy razem na urlopie ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zadomowienie
|
Ja dziś świat urlopów zgłębiam więc przepraszam że Was męczę. Jak planujecie brać macierzyńsko-rodzicielski? Od razu rok czy najpierw pół roku a potem drugie pół roku? Ja bym chciała to z TŻ jakoś podzielić, ale jeszcze nie wiemy jak (pewnie w praniu wyjdzie
![]()
![]() |
#2278 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2280 | |
Moderator
|
Cytat:
U mnie dzielenie się na pewno odpada, bo TŻ na umowie ma minimalną więc w ogóle by się nam to nie opłacało - najchętniej wzięłabym tylko pół roku 100% płatny, ale okazało się że moja mama pomimo wcześniejszych deklaracji teraz już nie chce nam pomóc, więc zostaje żłobek, a pół rocznego malucha szkoda do żłobka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.