|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
Wcale ci się nie dziwię, że się wkurzyłaś Cytat:
Cytat:
Dobrze, że wyprałam wszystko dwa razy ![]() Cytat:
Co za różnica w jaki sposób dziecko się urodzi? Żadnej zasługi to nie ma babka co się nawet do szpitala nie ruszy tylko rodzi gdzieś na przystanku. Jak w tych "ciążach z zaskoczenia" Cytat:
![]() ![]() My wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach w SR. Mój tż kąpał lalkę Ale dał radę, lalka przeżyła Dostaliśmy wczoraj "prezenty" więc mam już krem do twarzy dla malucha, butelkę ze smoczkiem i mnóstwo próbek - sudocremu, loveli, płynu do płukania, kremu na rozstępy, płynu do higieny intymnej, pampersa, oliwki, jakiś wkładek urologicznych i mnóstwo ulotek ![]() No więc następne popołudniowe czwartki mamy już wolne ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Mnie też ruchy już bolą Rano jak dostałam kopniaka w żebra to aż stanęłam na baczność A to jeszcze dwa miesiące
|
||||||
|
|
|
#2252 |
|
Moderator
|
Ale biedne jestescie dziewczyny z tymi kopniakami - chociaz ja Wam troche zazdroszcze bo Kacper malutko i delikatnie sie rusza.
|
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie kupuję, zamierzam wanienkę stawiać na stole w kuchni.
|
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz mówił co sprawdza i pokazywał, ale chyba wtedy nie mówił po Polsku ![]() Cytat:
ale ufam mojemu lekarzowi, także jestem spokojna Czyli już mozesz rodzić, bo jestes gotowa
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam Was
Staram się podczytywać ale nie mam już czasu odpisywać. Remontuje się cały czas bo kupiliśmy z TŻ mieszkanie i urwanie głowy teraz z tym. Ponieważ jeszcze ciągle pracuje to tylko wieczorami mam czas na wycieczki po marketach budowlanych. Jak już wracam to padam i tylko sen mi się marzy. Ale do końca stycznia powinniśmy zakończyć remont i wtedy wrócę do Was na pełnych obrotach ![]() Od jutra zaczynam jeszcze szkołę rodzenia Postaram się dzielić z Wami jakimiś ciekawymi informacjami
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie jestem gotowa A jak wiadomo dziecko może wyleźć szybciej
|
|
|
|
|
#2257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- brak magnezu |
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Poproszę |
||
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
ja wam powiem że on nawet nie sadzi kopniaków (no chyba że jak chce siusiu i się nachylę to dostaję bo widać za mocno się zgięłam) ale po prostu to że on nie umie na dupci usiedzieć w miejscu i ciągle zmienia pozycję
|
|
|
|
#2262 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Ja również zamówienie w C&A złożyłam 28 grudnia - wysłali paczkę, nie pisali nic, że czegoś nie ma. Mam nadzieję, że nie zdziwię się dopiero przy otwieraniu... Cytat:
Cytat:
I tak, ja mam tę ksiązkę Tylko ja mam część 3, czyli pytania do specjalistów; neurologa, psychologa i innych. Bardzo fajna, porusza sporo interesujących mnie tematów, np. szczepień. Na DVD są tylko filmiki z wywiadów z tymi lekarzami i jakaś bajka. Ale gdybym miała teraz wybierać, to kupiłabym pewnie pierwszą część, bo tam są takie podstawy pielęgnacji, pozycji do karmienia, noszenie itd. Męzowi mojemu by się bardzo przydało. Bo na youtubie są tylko króciutkie fragmenty. Ogólnie bardzo polecam, fajnie napisane, przystępnym językiem, z żartem Cytat:
Mi lekarka nic nie mówiła, ale mi moja lekarka prowadząca robi genetyczne. Jutro mam wizytę, a będę w 30t5d, więc jeśli uzna, że tzreba zrobić to zrobię jak najbardziej. Kosztuje mnie to wtedy 50 złotych więcej niż normalna wizyta. Cytat:
![]() Ja obrączkę ściągnęłam 2 tygodnie temu i nawet swój zegarek na bransolecie musiałam odstawić, bo mi ciasno w nim ![]() I wiem, że Ci ciężko - ale, nie wiem czy Cię pocieszę, nawet się nie obejrzysz i będziesz tulić Majkę Cytat:
![]() Ja nie dostałam żadnych próbek kosmetyków.. Tylko śliniaczek i jakąs teczkę i mnóstwo ulotek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Pytanko: jeśli u mnie w szpitalu jest tradycja, żeby zostawić na oddziale po porodzie kilka pieluch tetrowych, to ile? kupiłam na ten cel 10 sztuk, to okej no nie? Bo u nas dla dziecka trzeba mieć tylko pampersy, jeśli się chce, jak nie, to nic i ubierają tetry. Ciuszki itd są szpitalne.
|
|||||||
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ponieważ aktualnie walczę z zapaleniem oskrzeli, a moja lekarka chce uniknąć antybiotyków, to mam kilka porad: na katar: - inhalacje z soli kuchennej, na 1l wrzącej wody 1 łyżka soli, wdychać przez 15min 2 razy dziennie -immuwash- spray do nosa -inhalacje nebulizatorem z soli fizjologicznej na gardło: -tantum verde do ssania -salviasept do płukania -argentin-spray Poza tym rutinoscorbin i wit. C Miód lipowy, sok malinowy, cytryna Na kaszek syrop z cebuli Inhalacje z soli kuchennej na prawde polecam! Katar miałam taki, że paczka chusteczek na 15min. Po inhalacji od razu poprawa
|
|
#2264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja byłam wkur na tża oczywiście ag9 cudowne zdjęcia Gabrysia (Gabriela? ) co do sterylizatorów, wg mnie to zbędny wydatek. Nie będę kupować i nie będę wygotowywać co użycie mara86 za wizytę ![]() cayenneOna 100 Euro to przesada nie wiem jak Ci pomóc, ani nie wiem gdzie byś mogła zacząć szukać może sporóbuj faktycznie za kilka dni znowu z mamą porozmawiać i powiedz jej że i tak się dowiesz, bo chcesz wiedzieć tylko że wolałabyś żeby to ona CI o tym opowiedziała... I może też wspomnij o tym rosyjskim i niemieckim, jakie masz podejrzenia.. coś w tym styluCytat:
Cytat:
Cytat:
kate ja będę miała jedne gumowe kapcie i pod prysznic będę w nich chodzić, bez sensu dla mnie kupować kolejne, nawet za 5zł |
|||||
|
|
|
#2265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej, ja od 7 na nogach, bo się Zuzia wyspała i musiałyśmy ugotować lalom kasztany na śniadanie
![]() zaraz chyba trzeba wspomóc sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozwiązanie tuż tuż...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję Kochana!!! miód, cytryna, maliny itp to już ciągle piję, tantum verde tabletki mam a jeśli chodzi o rutinoscorbin nie wiedziałam, że można... taka ze mnie pielęgniarka;Pbyłam wczoraj u chirurga naczyniowego i nic się ciekawego nie dowiedziałam, mam nosić te pończochy p/żylakowe i tyle... wizyta trwała 3 minuty a lekarz mnie olał ![]() aha! odważyłam się zważyć... 29tc +11,2kg jeszcze kilogram i osiągnę 9 z przodu
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie tą potrąconą kobietę w ciąży w sylwestra? Niestety nie dało się uratować dziecka
![]() http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019395,...wiadomosc.html |
|
|
|
#2268 |
|
Moderator
|
Liczę na to - ma 10 tygodni żeby matce dokopać, później już mu nie pozwolę
|
|
|
|
#2269 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Płaciłam 180 zł za 2d i 240 zł za 3d/4d. Cytat:
![]() Cytat:
Też mam taki plan, już go uświadomiłam że ja nie wiem co i jak i będzie się musiał sprzętem sam zajmować. Cytat:
Cytat:
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!
Wasi tz mogą jeszcze wziąć L4 na dwa tygodnie na opiekę nad kobietą po porodzie! Płatne 80%. My z tego korzystalismy, bo babcie daleko mieszkają. Ogarnelismy sie przez ten czas, Ola zdążyła wrócić do domu, a dopiero potem moja mama przyjechała na tydzien jak juz mąż do pracy wrócił - polecam! Aaa, jeszcze co do smoczkow - podobno jak ju sie poda smoczek jednej firmy, to trzeba P juz ciągnąć do końca, bo wpływa na zgryz - info od ortodonty, ja sie do tego stosowalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2271 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 9m-c, toż to już lada moment i będziemy miały 2 wątkowego dzieciaczkaBędzie dobrze a Ty będziesz super mamuśką ![]() Cytat:
Gabryś przesłodki
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
a czy te 2 tygodnie urlopu ojcowskiego przysługują jak tatuś ma własną działalność? I czy może być jednoczesnie z mama na urlopie?
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
L4 - bezpośrednio po porodzie, wystawia szpital (jeśli jest poród cc) lub lekarz rodzinny (jeśli poród sn).
Urlop ojcowski - w ciągu roku od urodzenia dziecka, potem przepada.
|
#2275 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dzisiaj postanowiłam leżeć w łóżku i piszę z lapka a jak leżysz to Ci przechodzi? Bo mi tak Cytat:
Cytat:
kate1623 jak tylko weszłam na wizaż to pierwsze co sprawdzałam który tydzień u Ciebie gratuluję serdecznie Cytat:
z tym że położna mówiła że się tam nie gmera i nie ściąga skórki żeby jej nie zerwać no i ja nie wiem co o tym myśleć... ![]() A ja mam zdjęcia z boku i widać wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
a mój ostatnio zaczął mało kopać i teraz się raczej przesuwa w brzuszku i mi tak smutno z tego powodu mój Piotruś jest grzeczniejszy
|
||||||
|
|
|
#2276 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
I jak najbardziej rodzice są wtedy razem na urlopie ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś świat urlopów zgłębiam więc przepraszam że Was męczę. Jak planujecie brać macierzyńsko-rodzicielski? Od razu rok czy najpierw pół roku a potem drugie pół roku? Ja bym chciała to z TŻ jakoś podzielić, ale jeszcze nie wiemy jak (pewnie w praniu wyjdzie
) i nie wiem czy obydwie drogi zostawiają taka możliwość? Czy któraś z nich jest bardziej korzystna?
|
#2278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój teraz robi nadgodziny żeby sobie później odebrać jako dni wolne jak już będzie mały
|
|||
|
|
|
#2279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładnie mnie wyedukowałyście. Muszę teraz mojego TŻ doinformować ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
#2280 | |
|
Moderator
|
Cytat:
U mnie dzielenie się na pewno odpada, bo TŻ na umowie ma minimalną więc w ogóle by się nam to nie opłacało - najchętniej wzięłabym tylko pół roku 100% płatny, ale okazało się że moja mama pomimo wcześniejszych deklaracji teraz już nie chce nam pomóc, więc zostaje żłobek, a pół rocznego malucha szkoda do żłobka Więc najprawdopodobniej wezmę cały rok 80% płatny... Mam tylko nadzieję, że po tak długim czasie będę jeszcze miała dotychczasowe stanowisko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

Tak mi się podobał, a był w promocji 

Co za różnica w jaki sposób dziecko się urodzi? Żadnej zasługi to nie ma babka co się nawet do szpitala nie ruszy tylko rodzi gdzieś na przystanku. Jak w tych "ciążach z zaskoczenia"

Ale dał radę, lalka przeżyła 

Za to dziecko od wczoraj ma niezłą zabawę u mnie w brzuchu, bo fika cały czas
dzisiaj sciagnelam obrączkę bo zaczynam puchnac :-( ehh masakra ale ważne żeby Majka była zdrowa. 
) co do sterylizatorów, wg mnie to zbędny wydatek. Nie będę kupować i nie będę wygotowywać co użycie