![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Na pewno bedzie lepiej ![]() --- A my jednak zrezygnowaliśmy z wyjazdu nad morze. Całe kilka dni sie biłam z myślami - jechac czy nie... I tak chciałam ale sie bałam. Stwierdziłam, ze bedzie jeszcze tyle okazji a teraz wole nie kusić losu wiec odmówiłam rezerwacje, TŻ bedzie miał więcej urlopu jak sie Julcia urodzi ![]()
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cie w zupełności ![]() W przyszły weekend mamy jechać do Pl ok.500 km w jedną stronę i też biję się z myślami czy jechać czy lepiej nie kusić losu... Zostalibyśmy tylko 2 dni i spowrotem do domu... Boję się jakoś tej podróży i nie wiem jaką decyzję podjąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chociaż zafrapowały mnie pantofle do porodu - od razu przed oczami takie eleganckie czółenka ![]() Cytat:
![]() Z BabyOno polecam zestaw do pazurków - koszty niewielkie, a wbrew pozorom pilniczek się baaardzo przydaje, bo trudno jest równiutko obciąć, a tak zawsze można opiłować ![]() ![]() Wiecie co, mam dzień z doopy - Janek obudził się o 5.10, pokłóciłam się z Bartkiem, mam mega mdłości (ciekawe po czym, bo jeszcze takich nie miałam w tej ciąży), brzuch mnie boli, a praca wku... rza ![]() Zły, zły-zły dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ciebie i tak podziwiam ![]() Ty dalej w tej pracy się męczysz ???!!! Mi mdłości też powróciły ![]() Pogodzisz się z Bartkiem wieczorem i będzie wszystko dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Hej
Czytam, że macie jakiś dzień do du...y, więc buziaki dla Was ![]() Co do noska ja też ma fride ![]() Na dworze zimno, szaro, ponuro, co tu robić ? ![]() vea czemu nie idziesz na L4 ?
#2257 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Co tam dziś porabiacie??? Ja juz po zakupach i śniadanku, Maja w przedszkolu, nastawiłam na botwinkę.... Później zrobię kotleciki omletowe na piersi z indyka z ziemniaczkami i salatą... Czekam na dostawę pościeli, dostałam sms że dziś będzie ![]() ![]() Dziewczynki ze złym samopoczuciem - trzymam kciuki żeby się polepszyło ![]() Mnie maly nadal tak mega mocno kopie... Jakimś piłkarzem zostanie, albo po tatusiu będzie ćwiczył sztuki walki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Mały chyba tenisista po tatusiu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
#2260 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem, on podminowany chodzi od jakiegoś czasu, ewidentnie coś się w nim zbiera. Żuk ma też gorszy okres, Bartkowi brakuje do niego cierpliwości no i niestety rykoszetem nie ma też jej do mnie - a ja do niego ze względu na kijowe samopoczucie ogólne. No i efekt w postaci praktycznie codziennych kłótni albo wzajemnego warczenia jest ![]() Bo to co powyżej ![]() A po drugie, bo chcę zrobić półmaraton, na który pracuje od października, bardzo dużo dobrych rzeczy udało się wywalczyć już i zrobić, więc chciałabym zobaczyć efekt i nie ukrywam, pochwał posłuchać ![]() ![]() A w ogóle byliśmy wczoraj w Ikei i zanim Żuk dostała histerii pooglądaliśmy trochę mebli. Jest spora szansa, że będę miała białą kuchnię ![]() I raczej nie kupimy "rosnącego" łóżeczka - doszliśmy do wniosku, że spokojnie może być normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Wczoraj podczytywałam ale nie miałam czasu odpisywać co chwila jakiś klient przychodził. Dziś u Nas pogoda dalej do d... pochmurno i leje - ja chcę już ciepełko i słoneczko :/ Zuzia w przedszkolu ale nos zatkany i kaszel się pojawił więc pewnie znów coś się będzie zaczynać
#2263 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze poczytac o tych aspiratorach, jak powiedzialam mezowi ze chce aspirator na odkurzacz to powiedzial ze oszalalam ![]() Dziewczyny pol nocy nie spalam, mialam przez pare godzin mega mocny bol lewego boku, przechodzilo na chwilę i znowu mega bol, wiecie co to moglo byc? Myslalam ze moze maly cos ucisnal, ale zadne zmiany pozycji nie pomagaly. Wiem ze juz pisalyscie o okulistach i wadach, ale jam bylam u optyka to babka mnie uswiadomila zebym poleciala do okulisty, bo juz mi Wada mocno poleciala a podczas porodu moze byc jeszcze gorzej i to moze byc zalecenie do cc. Tylko ja tak bardzo nie chce cc. Ktoras juz byla u okulisty? Ze mi polozna ani ginekolog nic nie mowili o wizycie u okulisty (pewnie dlatego ze nosze soczewki).
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn jak Ci nie przysługują prenatalne na NFZ ? To zalezy od lekarza czy Ci skierowanie wypisze, jego wola jak to sie mowi :P
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Sierpniówki
![]() ![]() Nie dość, że jakoś ciągle mi smutno, płakać mi się chce z byle powodu to jeszcze zaczyna mnie wszystko przerażać. Tak szybko czas leci, a ja chyba jeszcze nie jestem gotowa do porodu i zastanawiam się czy mi się to odmieni. Nie ukrywam, że paraliżuje mnie strach przed tym co mnie czeka ![]() Śniło mi się dziś, że składałam ciuszki dziecięce i wszystkie były dla chłopca i teraz nie wiem czy mam się teraz nastawić, że 10 czerwca okaże się, że będzie synuś jednak? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Co do okulisty to ja idę, zapisałam się na wizytę ![]()
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Dostałam
![]() Pięknie zapakowane, i nawet poszewkę na jaśka gratis przysłali ![]() ![]()
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gruszka nie tyle, że niehigieniczna - bo i ją i aspirator po prostu trzeba czyścić, co niebezpieczna - bardzo łatwo włożyć za głęboko i nosek uszkodzić ![]() ![]() Wada wzroku nie jest zaleceniem do cc ![]() Wskazaniem są rozrzedzenia lub zwyrodnienia siatkówki ew. wysokie ciśnienie w gałce ocznej. Ale zgadzam się z optykiem (i tylko w tej kwestii ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() położna u mnie była jakaś z urzędu - pierwszy raz jakiś tydzień po porodzie i bardziej skupiała się na oglądaniu domu niż na małej, a drugi raz jak mała miała jakieś 2 tygodnie - przyszła o 7 rano zastała mnie w piżamie + totalny rozgardiasz w domu - pobyła minut może 5 i poszła. Cytat:
u mnie w szpitalu jest dostępna i nie trzeba wcześniej się deklarować można w trakcie zdecydować, ale rzeczywiście przy skrzywieniach kręgosłupa nie każdy anestezjolog się zdecyduje podać Cytat:
![]()
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- o ja też mogę fridę polecić - używałam bardzo długo przy Zuzi i fajnie się sprawdza i tylko filtry się na wymianę dokupuje do tego podłączanego do odkurzacza jakoś nie mogłam się przekonać zresztą teraz nabyliśmy odkurzacz taki na wodę z funkcją prania a on do małych i lekkich nie należy więc nie chciałoby mi się tego wyciągać jeśli chodzi o obcinaczki to ja mam z canpola i baby ono po Zuzi i są nadal w stanie idealnym więc nie dokupuje już żadnych
![]() |
#2271 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja juz wstalam ;-) biegam po mieszkaniu, segreguje i piore ciuszki malego ;-) dzis popiore, jutro jak bede na silach to poprasuje i spakuje juz torbe do szpitala, zeby w razie czego po przeprowadzce i podczas remontu tylko zlapac i w droge... (na sama mysl mam ciarki). No i w sumie to z tego co widze to nie mam zadnych spiochow. Mam body, pajace, polspiochy, spodenki,bluzeczki. Musze dokupic te koszulki jeszcze ale ostatnio bylam w sklepie i akurat sie skonczyly :-P no to ja juz zajecie mam na nastepne dni, jak dam rade to zrealizuje wszystko ;-)
U mnie dzis na obiad tradycyjny schabowy z mlodymi ziemniaczkami z koperkiem i do tego mizeria albo rzodkiewka ze smietana ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Raczkowanie
|
o ale ci fajnie !
![]()
#2273 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, a wiecie, że u mnie nic? Twardnienie brzucha miałam raz, może dwa dawno temu... a tak to żadnych takich akcji, przepowiadaczy itd. To chyba nie za dobrze...
![]()
![]() |
#2274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli wyjdzie w nim coś niepokojącego, to lekarz nfz może wysłać na bezpłatne testy z krwi, a z kolei na ich podstawie ewentualnie prowadzić dalsza diagnostykę. "Z marszu" na badanie usg+testy z krwi sa wysyłane kobiety z grup ryzyka, czyli np. powyżej 35 rż. czy takie, które urodziły wcześniej dziecko z wadą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
My nad morze chcemy skoczyć na dzień lub dwa w ten długi weekend czerwcowy, ale to jeszcze wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda
![]()
#2276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- ja w pierwszej ciąży tez nie miałam - jak termin był na dniach to nawet okna myłam żeby szybciej urodzić i też mi brzuch nie twardniał
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy w śpiworki Mały na początku będzie spał??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
my mieliśmy jechać minimum na 7-10 dni bo ze względu na odległość na krócej to by mi się nie chciało ale jednak doszłam do wniosku że ze względu na te twardnienia i zaplanowany remont przy którym też będzie trzeba się narobić to się nie zdecydujemy
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też się zastanawiamy nad "rosnącym" łóżeczkiem i nie wiem co zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
a tak w ogóle to tęsknie już za takimi prawdziwymi egzotycznymi wakacjami - marzy mi się powrót na tą plażę z avatara ale to niestety dzieciaczki muszą podrosnąć....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.