|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
hej
wrócilam od pediatry faktycznie podrażnione jajuńcia to może być dzieło antybiotyku, inne ph moczu do tego mogła się zrobić grzybica postępujemy jak w przypadku cipki- clotrimazolum i kora dębu ![]() no i wiadoo badanie moczu nad płuckami lepiej, jestem spokojniesza,że do niej poszłam,zasugerowała b ym w piątek do kontroli przyszła także do niej a nie do poprzedniej he ![]() chciałam powiedzieć,że upichciłam dzieciakom dziś mega szybkie ciasto z uwaga :z bananów które miałam wyrzucić ![]() podaje przepis, oba żarły aż im się uszy trzęsły i bardzo proste: 3 dojrzałe banany (moje miały prawie czarne skorki 1 jajko 3/4 szklankicukru (użyłam brazowego) 1,5 szklanki mąki kila łyżeczek jogurtu naturalnego (opcjonalnie) 1/3 szklanki oleju ( dodalam rzepakowy,tloczony na zimno) łyżeczka proszku do pieczenia banany rozgnieść widelcem, dodać przesianą mąke i pozostałe składniki, wymieszać dokładnie i do piekarnika rogrzanego do 180 st na ok 40-50 min (sprawdzić patyczkiem) najlepiej ciasto robić w keksówce albo w foremce na babkę piaskową dodałam też rodzynki, naprawdę polecam zastanawiam się tylko czy da się czymś zastąpić proszek do pieczenia,bo chyba średnio zdrowy jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiedz mi wychodziłaś ostatnio z domu na dłużej niż 4 h? żeby kto inny miał okazję karmić małą? a tak wogóle to nasze krzesełko do karmienia już dawno schowane, Leo je na dorosłym krześle albo na kolanach Cytat:
zdróweczka dla Blanki kochana, włoszczyznę suszoną kupisz bez problemu w większości sklepów spożywczych lub w warzywniaku Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-02-05 o 17:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego pomysłu co pisałam, niestety na razie gas, nie dostane dofinansowania, bo musiałabym być zarejestrowana w pup a przeca studiuje. Tzt tez już nie wezmie, bo raz dostał. Miałam z kumpelą to zrobić, ale ona tez studia i kurna no nie da rady na razie. A teraz, jak już bede wiedziala jaki bede miala plan (jak duzo luzu to szukam pracy a jak nie no to dopiero w lipcu jakas musze dorwać dorywcza) bo też całe wakacje siedzieć mi sie nie widzi.
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pogoda u nas faktycznie cudna ![]() Cytat:
![]() ![]() A jeszcze co na to pediatra? Cytat:
Chyba że ona z tych dzieci co wszystko chcą robić same? Możliwe to w tym wieku w ogóle? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
W każdym sklepie/markecie/etc. spożywczym
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za odpowiedzi, dziewczyny ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-02-05 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym roku jesli chodzi o dotacje z ue to srodki beda dopiero wyplacane pod koniec 2014 ale wiem,ze duze szanse beda mialy matki ktore nie maja pracy itp wiec jest jakas szansa tyle ze odlegla ale jest inna fajna sprawa pozyczka z UE, na bardzo niskim oprocentowaniu 2% na rozpoczęcie dzialalnosci,ja wlasnie jutro skladam wniosek wiec jesli chcesz wiecej szczegolow napisz mi pw to podesle Ci linka, na 2% pożyczka to jak za darmo, a okres splacania jest bardzo korzystny i przyznają nawet do 500 tysięcy więc jest o co walczyć acha Deli!!!! piszesz,że koleżanka studentka ! studenci dostają jakby pierwszeństwo w decyzji kredytowej, więc może to jest jakaś szansa????? ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() a pupcia nic a nic więc lepiej zapytać lekarza a kiedt z Polą idziesz na kontrolę? Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-02-05 o 17:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Kazała przyjść, jak skończymy antybiotyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Daduś śpi..
Spał mi tylko po 10 niecałe 40 minut dziś. I obawiam się, że wstanie za około godzinke. ALe wykąpany już, także może się na flachę obudzić, bo nie dawałam (niedawno jadł obiadek grysik na rosołku i ryż z truskawkami i bananem) Fewciu co jest? ;( Black - urodziła? Debrah- już mi sie pomysły skończyły, ale fakt faktem wygląda na to, że się nudzi . Wiecie jak mnie t. wkurzyła, tzn bardziej mi się przykro zrobiło... Miałam urodziny to mi tylko życzenia na fb napisała. Nawet nie zadzwoniła. Ok. Ale wiecie, teraz 11.02 bodajże chłopak siostry tŻ ma urodziny i ona dzwoni do TŻ i mówi mu że Michał 11.02 ma urodziny i może pasuje mu coś kupić. Fajnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
U Was pogoda coraz lepsza a u nas okropnosc, leje wieje, zimno jak nie wiem
![]() Tz dzisiaj rano wstal, pojechal nadac paczki do przesylek kurierskich, pozniej z reszta paczek na poczte a tyle tego bylo, ze jak wrocil to nie zdazyl zjesc obiadu tylko od razu do pracy musial jechac. Do tego jest jeszcze troche chory wiec nie musze chyba pisac jakiego mial focha ![]() ![]() Ps. dziewczyny dajecie dzieciom parowki sokoliki? Wiem, ze parowki to zlo ale moje dziewczyny je kochaja. Problem w tym, ze ostatnio wydaja mi sie mega przesolone ![]() ![]() hope a Tz co na to? Powinien nawiazac do Twoich urodzin, ze jakos o prezencie dla Ciebie nie pomyslala...
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-05 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Ania, ja nie zauważyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pogrubionego - u nas coraz częściej, jak Julka czegoś nie może, jest mega złość, z zaciskaniem piąstek i ściągniętymi brwiami oraz gadaniem, krzyczeniem, gadaniem, krzyczeniem. O krzyczeniu już wspomniałam? ![]() TZ nazywa to wprost - "ona nas opier**ala" ![]() Cytat:
A co do jedzenia - Debrah, podziwiam Cię za cierpliwość i miliony prób. Szacun. Przeczytałam rady dziewczyn i niestety nic mądrego nie dodam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Młoda już śpi. Odpadła dziś bez walki po 5 minutach ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
7 stron do nadrobienia?????? łocipiałyśta jak bozie kocham!
![]() siemka! melduje tylko ze mlody spisal sie na 6+! Uffff ![]() z wrazenia zasnal dopiero o 14, szokes normalnie ![]() powoli bede nadrabiac... |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
Debrah no właśnie, zamiast skupić się na malej niejedzeniu to caly czas patrzyłam jaka ona piękna hehehe
Pstryniu no widzisz, brawa dla Dżejkoba |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
![]() nie ma mnie bo dalej u rodziców siedzę. Widzę że naprodukowałyście tych stron ![]() Może wieczorkiem jak Daria zaśnie to trochę Was przelecę ![]()
#2297 |
Zakorzenienie
|
MARSI....obrażam się za blondynkę
![]() ![]() swoją drogą...tak myślałam że zadaję głupie pytanie ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-02-05 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Pstryniu, brawa dla Dżejkoba!!!
Machnęłam dzisiaj szósteczkę, ale ciężko, w piątek idę do masażysty z tymi plecami, t. mi stawia ;]
#2300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dostalam na swieta pakiet masarzy i od znajomych na urodziny tez bon na masarz, a kurcze nie mam kiedy isc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lady, podziwiam Cię za to bieganie. Ja miałam parę podejść, ale jakoś nie złapałam bakcyla. Zresztą z ćwiczeniami też się ostatnio (czytaj: od listopada) opuszczam. I w tym momencie przypomina mi się mem "Znowu dziś nie ćwiczyłam, piąty rok z rzędu" ![]() Ćwiczyłam w ciąży, po ciąży, a teraz jakoś tak się nie mogę zabrać. Spadam na kąpiel z pianką (słyszysz, Julia, mama idzie do wanny, nie budź się teraz) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję Wam za odpowiedzi.
![]() ![]() ![]() Otóż w poniedziałek M. poszedł z Małą do przychodni, lekarz mówi, że to wirusówka, wszystko juz ok. Gorączki brak. więc szczęśliwa mówię, że jutro (we wtorek) Blanka pójdzie do żłobka. Całą noc nie spała, tzn może spała łącznie z godzinę. Rano zapalamy już światło, M. szykuje się do pracy, ja do ubieraia Małej, a tam mega wysypka. Dziękujemy. Trzydniówka. Przecież nie oddam zsypanej Małej do żłobka. Mąż został z Nią wczoraj. Dzisiaj delegacja. I co ? Oczywiście MUSI jechać ![]() ![]() No właśnie, są jakieś konsekwencje "niedoleczonej" (czyt. dziecko w złobku) trzydniówki?? Także nie ogarniam swojego życia. W pracy walczę z młodzieżą. Nie chcę żeby wyprowadzili mnie z równowagi. Dzisiaj byłam świadkiem sytuacji na korytarzu, jak nauczyciel, z wieloletnim doświadczeniem, mówi do ucznia "zamknij mordę". aż mną wstrząsnęło. Zawołała ta babka mnie, abym uspokoiła towarzystwo (mnie - młodego pracownika), ja stanęłam obok nich i dzieciaki grzecznie się zachowywały. jeszcze pochwalę moją Blanuś, wiem, że Wasze Maleństwa juz to potrafia, ale Blanka załapała po pierwszym razie jak jej pokazałam ![]() https://www.youtube.com/watch?v=EusKgSoWtdI Lece troszkę poczytać. ![]() Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2014-02-05 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
też mam nadzieję, że pomoże, bo 16go lutego mam bieg na 5km, zawody
![]() ![]() ![]() nie ma co podziwiać naprawdę, odbiło mi na starość więc tego ![]() Ultra, a po co Ty ćwiczyć chcesz, jak taki lachon z Ciebie? ![]() wysoka jesteś co? ile masz wzrostu? ![]() przyszedł właśnie mój zegarek do paczkomatu, małż nie chce mi po niego pojechać, no niedobrota z niego co? ![]() ![]() Fewciu współczuję, mam nadzieję, że to chwilowy kryzys tylko ![]() Dziecię padło nam 40 min temu ![]() ![]()
#2304 |
Zakorzenienie
|
Moja juz padła. Mam nadzieje, ze nie bedzie powtórki ostatnich dwóch nocy....
![]() |
#2305 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fewciu współczuję, ale dobrze,że to tylko 3dniówka ![]() Neti pytałaś się czy Młody to drapie - nie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Dobrze że Leo zdrowieje Mogę też prosić o linia do kredytów Ją wloszczyzne susz robiłam sama wszystkie składniki na trace i wysuszylam w pracy w suszarce w laboratorium w domu można w piekarniku Jestesmy na oddziale Julus już śpi jutro ma mieć pobrane wyniki dziś tylko dwóch lekarzy nas oglądało Ale powiem wam że klinikę ufundował tvn i warunki prawie jak w hotelu porównując z naszym wojewódzkim to jestem w mariocie
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko. Oczy mi się zamykają. Niestety niewiele pamiętam
![]() Pstryczku spóźnione, ale jak najbardziej szczere buziaki urodzinowe! ![]() Debrah, próbowałaś Małą karmić np w CH? Wiem, że to dziwny sposób, ale może sprawdzisz czy chodzi o nudę czy brak uczucia głodu? Deli śliczny masz brzuszek! Lady Piotruś cudowny ![]() ![]() Hje, Marsi zdrówka dla dzieciaczków! Dziękuję, że się martwiłyście ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
o wiele, wiele lepsze grunt to dużo różnorodnych warzyw i mięsko dobre (polecam gulaszowe z indyka - pyszne!) i na takim wywarze każda zupa mniam ![]() Cytat:
"tego nie lubi, nie smakuje" - możesz raczej odrzucić, przerabiałam, to nie tak działa. Nierealne, by dziecku NIC nie smakowało. Cytat:
kwasku bym nie dodawała, sama chemia Cytat:
ale przepis fajny ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
hej
przepraszam że się nie odzywam, nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie i w ogole chcecie tutaj, podczytuje was czesto ale nie mam czasu i sily pisac, jestem w trakcie tak trudnej sesji jak chyba jeszcze nigdy, polowy przedmiotow w ogole nie rozumiem pozdrawiam wszystki chore dzieciaczki i zycze duzo zdrowka
#2310 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Dorka też tak śpi :d z dupką w górze wiosna i u nas ![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem, ja i w trakcie chodziłam, jeśli samopoczucie ok i temp. nie było miesiąc, a min. 2 tygodnie zależy jak poważna choroba sama pokrój drobniutko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.