|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Do ćwiczeń na penisie możesz zawsze wykorzystać męża ![]() ![]()
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Gaabbi my tylko z poddaszem szukaliśmy, bo na jednej powierzchni 5 pokoi to musiałyby być straszne wymiary domu.
Do do schodów na górę to na wprost wejścia będziemy mieć ściankę, kiedyś widziałam taką fajną w "Ugotowanych", która oddzieli salon od schodów.No ale takich zmian to nawet nie trzeba nanosić na projekt. Na górze nie będziemy mieć łazienki z sypialni, połączyliśmy te 2 łazienki w 1 większą. Na tym strychu nad garażem chcemy tylko oddzielić malutkie pomieszczenie na pralnie i suszarnie a reszta będzie funkcjonować jako strych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obiad stanął w miejscu, bo nie mam cebuli ![]() ![]() Tak jak mi się wcześniej chciało, tak teraz mi się nie chce ![]() Perse, ja też już nie raz słyszałam o tej zgadze od włosków dzieciątka. Także to powszechnie panujący zabobon ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem, że pisałyście już tym często, ale co kupujecie do codziennej pielęgnacji pupy???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie każdy robi jak chce, tylko proszę o nie komentowanie ikonami " ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny z perfumerii opowiadały mi, że mają klientki, które kradną pomadki odgryzając całą szminkę z testera i wynosząc ją w ustach ze sklepu ![]() Słyszałam też o gościu, który jadł lody z głową w zamrażalniku sklepowym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Koniecznie! ![]() ![]() Dziewczyny, które zdecydowałyście się na pieluszki wielorazowe, mam do Was takie pytanie. Absolutnie nie neguję Waszego wyboru, chciałam tylko zapytać, jakie jest Wasze zdanie. Czy nie macie takich obiekcji, że przecież takie przesiąknięte kupą pieluszki to po prostu bomba bakteriologiczna? Toż to same Escherichia coli. Nie macie obiekcji, żeby w pralce prać pieluszki razem z ubrankami? Nawet w ten sposób, że pierzecie osobno pieluszki, osobno ubranka i osobno swoje rzeczy. Bądźmy realistkami - proszek czy płyn do prania to nie są killery bakterii, pralka jest ta sama - bakterie sobie tkwią w resztkach wody pod bębnem itp. i potem de facto pierzecie swoją bieliznę i ubranka dziecka w bakteriach kałowych... Jak dla mnie to po jednym takim praniu majtek infekcja pochwy murowana. Może źle to interpretuję, ale dla mnie to strasznie niehigieniczne. Wiem, że kiedyś oczywiście nie było wyboru, ale wtedy pieluchy prało się na 90 stopni, co minimalizowało ryzyko infekcji - ndzisiaj tak się nie da - większość ubranek można prać max. na 40, bo inaczej szlag je trafi. Ciekawa jestem Waszej opinii.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-15 o 16:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to w ogóle mojego TŻ muszę w tyłek kopnąć by certyfikaty zaczął robić na domki ![]()
![]() |
#2321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gdyby to byla kobieta w ciazy, to jeszcze bylm to zrozumiala - miala zachcianke na lody... ale facet ?!?!?!? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2323 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzicie jak to jest,każdy co innego mówi z tym bepanthenem, dlatego my się co rusz dopytujemy ![]() Cytat:
![]() Ja się jeszcze dopytam w poniedziałek o tem bepanthen,bo akurat zaczynam praktyki na porodówce.. Łeeee... moniczka... ![]() ![]() Moj tata używa CUDOKREMU ![]() Cytat:
Aha! Piszecie o wózkach i w końcu mogę i ja coś od siebie dorzucić ![]() http://www.bebetto.pl/ Oglądnięty przez bliską mi osobę model solaris, ładny, ma atesty i cena przystępna. Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-03-15 o 16:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Wtajemniczenie
|
Libretka,przestań..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-03-15 o 17:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | |||
Zakorzenienie
|
Nikt we mnie nie wierzy...
![]() Cytat:
![]() Można wydać i więcej niż 1500 zł. Wcześniej pisałam o pieluchach: tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e#post31662290 i tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...e#post31653542 Od tego czasu co nieco poczytałam i dowiedziałam się więcej. Planuję zamówić 3-4 różne z nieco niższej półki cenowej, ale z dobrymi opiniami. Zamówię po 1 sztuce i porównam. Zamówię taką http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...182105545.html taką http://allegro.pl/lennylamb-pieluchy...199243939.html taką http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...155553475.html i jeszcze może taką http://allegro.pl/promocja-pieluszki...198571975.html Do tego domówię jeszcze dodatkowe wkłady i papierki celulozowe na kupy. Planuję kupić ok. 20-24 sztuki, żeby nie prać codziennie, bo to faktycznie orka by była. A dla mnie i dla dziecka to ma być przyjemność, anie przykry obowiązek. W przyszłym tygodniu zamówię, jak dostanę to mogę zrecenzować, jeśli będziesz chciała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jedni mają taką długą działkę... po horyzont. Odśnieżać i kosić muszą traktorem. Cały dzień w każdy weekend, bo trawa rośnie jak szalona. Dziękuję ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie podjęłam decyzji, ale jakoś mierzi mnie świadomość, że moje dziecię ma non stop być w jakiejś ceracie ![]() Naoglądałam się ostatnio programów WWF i chyba nie chcę przykładać ręki do zagłady świata ![]() A co do prania tych wkładów, pieluszek, czy otulaczy, to nie wrzuca się tego z kupą do pralki. Są różne sposoby, żeby się kupki pozbyć przed praniem, a później tylko poplamione pieluszki wrzuca się do pralki. Można też się pokusić o pranie ręczne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zakorzenienie
|
IMO palcami lepiej wyczuje nniż zobaczy przez wziernik.
andzya, Ty ostatnio szukałaś przepisu na kruche ciasto? Ja robię tak (od razu przepis na szarlotkę, gdyby krótaś miała ochotę, ja się właśnie zajadam ![]() Proporcje na blachę ok. 25x30 cm kruchy spód 360g mąki pszennej 200g masła 80g cukru pudru 2 duże żółtka Zagnieść szybko kruche ciasto, wyłożyć nim formę, przykryć folią i schłodzić w lodówce (ok. 1 godzinę). Ponakłuwać gęsto widelcem i piec w temp. 180 stopni przez 20 minut, do lekkiego zezłocenia. W czasie kiedy ciasto się chłodzi i piecze przygotować jabłka. 2 kg (lub więcej) jabłek obrać, 2/3 pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny, uprażyć z cukrem (ok. 20 minut, aż odparują). Cukru do smaku, czasami jest to kilka łyżek, czasami więcej. Dodać 50g masła i 4 łyżki mąki ziemniaczanej (najlepiej przesiać mąkę na jabłka przez sitko), wymieszać. Resztę jabłek pokroić w kosteczkę, dodać do uprażonych jabłek i wymieszać. Przygotować kruszonkę 200g masła 360g mąki pszennej 200g brązowego cukru Masło rozpuścić na patelni, podgrzewać 2-3 minuty. Dodać mąkę, wymieszać, najlepiej widelcem, aż połączy się z masłem. Dodać cukier i wymieszać. Na podpieczone ciasto wyłożyć jabłka, posypać cynamonem, wyłożyć kruszonkę. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Kruszonka powinna się zezłocić. Jeść, pyszna na ciepło i na zimno. ![]() Dla mnie kruche ciasto nie może mieć ani proszku do pieczenia, ani żadnego dodatku śmietany czy innych... bo to już nie kruche, a półkruche ![]() Cytat:
![]() Paczka na 3-4 dni to jakkieś 50 zł. Rachunek jest prosty. A w gównach i tak trzeba się babrać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Rozeznanie
|
Nie no laska, poczekaj z tymi wodami jeszcze trochę!
![]()
#2336 |
Wtajemniczenie
|
Ja też dorzucę swój przepis na kruche
![]() 250g mąki 1łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 kostki tłuszczu 1/2 szklanki cukru 1 żółtko + całej jedno jajko 1,5 łyżeczki proszku cukier waniliowy Ja na dużą blaszkę robię z podwójnej porcji. Wszystko razem mieszam w obojętnie jakiej kolejności,ja mam czas to przesiewam mąkę z proszkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale zwlekłam się i od 14 do 17 byłam na spacerze, pogoda dziś u nas piękna. ![]() Cytat:
![]() Sen niezły, oby Ci się tylko nie ziścił ![]() Ehh... zanim ja się na ten basen zbiorę, to chyba urodzę ![]() A cellulitu nie widzę, znaczy że nie mam ![]() To zapraszam do mnie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
po prostu wyobrazilam sobie, jak slecze z taka pieluchai usiluje odkleic te kupe, ot po prostu... ![]() mi by sie nie chcialo, z czystego lenistwa i kropka, dla mnie koniec tematu. Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-03-15 o 17:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się dzieciak usra po pachy, to co? To go do wanny i płuczesz. I wtedy też kupsztol w wannie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mama mi opowiadała, że oni gotowali pieluszki w garze, po czym płukali je kilka razy... Kupsztol ![]() ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-15 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.