![]() |
#2342 |
Raczkowanie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Ech. Zycze kazdemu takich poczatkow, takich hostow.
Dzisiaj zostawili mnie sama po kolacji z nim, pewnie wroca pozniej. Zobaczymy ![]() Hostka planuje mi zalatwic prace na weekendy, mozliwe ze bede chodzic na zumbe (wiecie co to jest? Nie jestem pewna czy na to isc). Rower mi zalatwia to bede sie przemieszczac do pobliskich miast (Southampton, Winchester - jestem miedzy nimi w Chandlers ford) ![]() Nie ma podobono tu nigdzie au pair i rzeczywiscie nie znajduje. Wszedzie slysze tylko czysty brytyjski akcent. Dziwnie mi z tym. Ale juz lepiej rozumiem gdy zaczynaja nawijac z kims kto przychodzi do domu, dzisiaj przyszla bratanica hosta i gadali bardzo szybko, ale rozumialam. Jak sie ciesze ze mimo tak szybkiej i naglej decyzji, jest tak dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Rozeznanie
|
athine
na razie wygląda na to, że super trafiłaś ![]() ![]() ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, gratuluje Ci rodzinki! Bedzie ok, zobaczysz i powodzenia! Ja hostow swoich tez lubie, gorzej z dziecmi.. Szkoda, ze maja dwojke hee ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Raczkowanie
|
o mosz i moja prośba o pomoc się rozmyła...
![]()
#2346 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]()
#2347 |
Zakorzenienie
|
A napisz coś więcej na temat rodziny, bo tak to ciężko powiedzieć.
(I jak by co zapraszam też do osobnego tematu au pair w usa) Edytowane przez madz88 Czas edycji: 2012-08-31 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Rozeznanie
|
Dziękuje,nawet nie wiedziałam,że jest osobny wątek. Co do rodziny to wiem tylko tyle co napisali w aplikacji; trójka dzieci, dom z basenem, zdrowo sie odzywiają, rodzice to muzycy, mieszkają na przedmieściach gdzieś w NJ. Jutro będę miała z nimi rozmowe... Trójka małych dzieci do ogarnięcia to jest wyzwanie...
#2349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ogólnie dzisiaj dostałam propozycję z U.S, ale 4 dzieci ! :O 2 psy, i po przeczytaniu eseju, same obowiązki, nawet w sobotę, więc mówię, nie no, podziękuję za takie coś :| |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Zakorzenienie
|
no 3 dzieci to dużo, ale napisali coś o tych dzieciach? Jakie są? Wypytaj jutro i fajnie by było od razu dzieci poznać.
Poproś też o napisanie dokładnych obowiązków i rozpiski dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Rozeznanie
|
List mają bardzo krótki i mało szczegółów... Piszą,że potrzebują osoby ,która jest pracowita,zeby ogarnac 3 małych chłopców, ale dodaje ,ze oni nie są rozrabiakami... Zajmowałam sie małymi dziećmi, ale w sumie zawsze było to jedno mało dziecko a nie az 3 na raz...
#2352 |
Zakorzenienie
|
Dojota a z jakiej agencji jest ta rodzina (no i ty :P)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
IE ;] Jestem z Gawo ogólnie, niedawno otworzyłam room w APC tez. To jest moja pierwsza rodzina, jestem w trakcie robienia filmiku... Chciałabym jak najszybciej wyjechać i boję się,że to może mnie zgubić przy wyborze rodzinki....
#2354 |
Zakorzenienie
|
pogadaj z rodziną na spokojnie i daj znać po rozmowie jak się spodobali
ja niedługo będę miała otwierany room w CC, a filmik już mam nakręcony, mam nadzieję że pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Rozeznanie
|
Czy karta euro26 obejmuje wizyte u lekarza rodzinnego ? Np jezeli ma sie angine ?? Bo chyba mnie cos bierze a zapomnialam wziasc leki z domu i teraz sie martwie zeby mnie nie rozlozylo....
A oczywiscie przyszedl w koncu upragniony weekend i ja musze sie tak czuc ![]() Czekam na szybkie odpowiedzi! T.T A drugie pytanie, to co polecacie na tanie rozmowy tel z U.K do PL ? W sammolocie dostalam starter z o2 ale cos slyszalam, ze telegrosik jest tez fajny ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Wtajemniczenie
|
Ej dziewczyny, nie przesadzajcie ze 3 dzieci to jakis horror i nie do ogarniecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
A to nie jest czasem tylko ubezpieczenie NW?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Z tymi dziećmi to jest różnie, ja wychodzę z założenia, że jeżeli najmłodsze ma co najmniej 2-3 latka, to już nie jest tak trudno 2jką się zajmować, ja wolę 2 bo wtedy się nie nudzą. 4 to trochę za dużo jak dla mnie, chociaż bbs często się trafiały takie... Ale optymalnie 2-3, na bycie au pair/full time nanny to najwygodniej. Z drugiej strony, miałam czasem dwójkę dzieci w wieku < 2 lat, tragedia. Jednym maluszkiem dam radę, maluszkiem + większym też, ale więcej niż jeden niesamodzielny dzieciaczek to jednak męczące bardzo... podziwiam nianie dla bliźniaków np.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Raczkowanie
|
kruchablondynka dziekuje! Widze ze jedna Hiszpanka tez jest w Chandlers Ford, ciekawe na jak dlugo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Rozeznanie
|
no może, załatwiałam to na dzień przed wyjazdem, na szybko, żeby chociaż coś mieć, ale to jest chyba tylko w nagłych wypadkach.. pojechaliśmy do sklepu i kupili mi strepsils, nurofen i jakieś tabletki ( ponoć dobre ) i teraz czekam, żeby mnie tylko gorzej nie rozłożyło, bo będzie po mnie.. fajny wolny dzień ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- pomimo złego samopoczucia i tak postanowiłam się przejść do tutejszego centrum w Epsom, ale powiem szczerze, że niezbyt dużo rzeczy, najwięcej to jest żarcia, różne kawiarnie, etc, poźniej sklepy z żywnością; mam tutaj t.k.maxx i new look ( to akurat fajnie, bo zawsze chciałam tam iść ) [ kupiłam sobie sweter i skarpetki bo były 3 pary za 4funty hehe ] no i h&m, a reszta to jakieś tam dziwne sklepy :P chociaż jeden mi się podobał z takimi "duperelami", ale jak dla mnie to fajne :P chciałabym jutro jechać do Kingston do Primarku, ale zobaczymy jak się będę czuła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
ja mam 4, i czasami na lunch przychodza znajomi, to ok 8 dzieci w porze posilkow. I powiem szczerze, ze juz odliczam dni do powrotu... powinnam skonczyc o 17.30, a zostawili mnie z mała jeszcze i tak wychodzi srednio 50-60h tyg...
i serio, tak jak teraz, juz cisne pełne olewanie jej, bo mam dosyc
Hold your head up high. Life is full of small, perfect moments. Edytowane przez moya07 Czas edycji: 2012-09-01 o 17:46 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja juz jestem w Irlandii, marzenie sie ziscilo ![]()
![]() |
#2365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DZIEWCZYNY - TRZEBA Z HOSTAMI ROZMAWIAC. Jak nie przestrzegaja ustalonych zasad - rozmowa, i nie ma sie co cykac. Bo inaczej oni sie przyzwyczaja do takiego stanu rzeczy i co - i gucio, bedziecie chodzic jak male samolociki i narzekac. A to w sumie na wlasne zyczenie czesto. Trzeba powiedziec - wczoraj pracowalam troche dluzej - czy dzis moge miec przerwe miedzy ta a ta godzina? A jak nie dzis, to jutro. Egzekwowac swoje prawa. Do mnie tez przychodza dzieciaki na lunch - owszem, wiecej trzeba pilnowac, ale poza tym to wrecz jest latwiej bo sie same soba zajmuja ![]() ![]() ![]() Aczkolwiek tu sie zgodze - jezeli jest powiedzmy 2 dzieci ponizej 3 lat, moze byc ciezko, takie dzici wymagaja sporo uwagi i nie mozna ich zostawic samych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale skad to przekonanie, ze czeka Cie wiecej pracy? jak sie bedziesz nastawiac na meke, to bedzie to meka! Zadne dzieci nie sa doskonale, trzeba je sobie 'wychowac'. Przyklad - mialam teraz przyjemnosc pracowac u innej rodzinki przez tydzien, podczas nieobecnosci moich. 2 chlopcow, 7 i 4 lata. Maly na WSZYSTKO reagowal placzem. Po prostu wymuszal w ten sposob to, co chcial. I to w dodatku bardzo efektownie - tak wielkich lez 2 s po rozpoczeciu przedstawienia nie widzialam.. po prostu lzy jak grochy ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym trzeba bylo ich ciagle miec na oku, bo sie strasznie lali - tzn na zarty, taki wrestling. Ale Starszy nie mial za grosz wyczucia i kilkakrotnie glowa malego ladowala milimetry or naroznika stolu... Fakt, zeszlo mi kilka dni, ale ostatniego zaczeli respektowac moje polecenia. A raczej, zaczeli zwracac uwage, ze cos mowie. I ze mowie SERIO ![]() Wiec tutaj naprawde trzeba cierpliwosci w pierszym okresie, trzeba pokazac ze sie ma zasady i sie ich trzyma. nawet male dzieci zrozumieja. Dzieci wbrew pozorom lubia zasady. Takze nei mozna mowic ze: oo ja to bede miala duuuzo ciezej, bo moje dzieci to jak przypadki z superniani. Otoz KAZDE dzieci moga wlezc na glowe, jak sie im na to pozwoli. Ile razy slyszalam od tych 2 chlopcow: ale mam nam pozwala! A ja na to, ok - ale ja nie. ![]() ![]() Jeszcze z rzeczy, ktore pomagaja: Hostka mi mowila, ze byla na jakims kursie dla rodzicow, tematem byl rozmowa z dziecmi. Dzieci czesto mowia pewne rzeczy, zeby wywolac u nas okreslona reakcje. i tak np: lekkie uderzenie - wielki placz (dla wywolania reakcji rodzica) Co radzili mowic w takiej sytuacji? 'Ojej, przykro mi ze to Ci sie przydarzylo'... (I'm sorry...) Wg prowadzacych ten kurs jest to bardzo neutralna odpowiedz i dziecko w sumie nie moze nic z nia zrobic - bo jak powiesz ojej, to musi bardzo bolec - otwiera to droge to manipulacji ![]() ![]() i faktycznie, stwierdzilam ze to dziala. Szczegolnie kiedy jest konflikt. Dziewczynki sie kloca: Ona mi zabrala zababwke! A ja na to: i'm so sorry! A one taaakie miny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja mam 2 własnych ponizej 3 lat, i jak mi dochodzi jeszcze 5 dzieci starszych, ktoym trzeba podac wszystko do jedzenia itd, to troche jest zabawy. Wiem, narzekam troche, ale to juz moze bardziej ze zmeczenia...
![]() |
#2369 |
Zadomowienie
|
superniania to pic na wode fotomontaz. ze niby ta niania super extra a zgapione z amerykanskiej i angielskiej wersji...
Wysyłane z mojego SA3CNT za pomocą Tapatalk 2
#2370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.