|  2009-10-21, 22:20 | #211 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Dot.: Wrapkowe próby Reverie

Pewnie, że pomogę (jeśli tylko będę umiała)   p.s. Hmmmm, brązowy i czarny ulubiony... Przygotuję kilka wariantów i może sobie wybierzesz, a jak nic nie podpasuje, to Ci za kamyczki po prostu przelew puszczę  A co do kolorów agatów, to na prawdę nie ma znaczenia - drobnicę mam w każdym kolorze i coś zawsze dopasuję   | 
|     |   | 
|  2009-10-21, 23:12 | #212 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Łapy/.............. 
				 | 

Świetnie oprawiłaś te plastry, nadałaś im niezwykłej szlachetności   | 
|     |   | 
|  2009-10-23, 21:38 | #213 | 
| Przyczajenie | 

ładne

| 
|     |   | 
|  2009-10-24, 14:10 | #214 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

łaaa... śliczne. Ja własnie zamierzam sie pobawić w robienie biżu a co z tego wyjdzie zobaczymy   jak sie odważę to może wrzuce pare fotek   | 
|     |   | 
|  2009-10-24, 14:43 | #215 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Reverie - cudowne te agaty   Dla mnie naj naj wisior pierwszy - ciekawie ta otoczka...Fioletowy tez piękny - lekko tylko podkreślony srebrem.... Ten drugi jakos najmniej mi podszedł - taki trochę chaotyczny mi się wydaje... Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-10-24 o 14:47 | 
|     |   | 
|  2009-10-24, 17:54 | #216 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: Kraina Czarów 
				 | 

Przepięknie   Mój faworyt: KLIK 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2009-10-24, 20:50 | #217 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Ten fioletowy. Mniam.

| 
|     |   | 
|  2009-10-26, 15:00 | #218 | 
| Zadomowienie | 

Dziewczyny dziekuje za przemiłe komentarze- pomagają (przynajmniej nastrój poprawić) przy moim kompletnym braku weny ostatnio... Dziś niewiele nowych rzeczy- coś się kompletnie z aparatem dogadać nie moge 1. Bez nazwy- macie jakies sugestie? bo mi nic do głowy nie przychodzi.... Generalnie bawiłam się z tym naszyjnikiem kilka dni bo strasznie nie lubie owijania drucikiem 0.25 ...no i zawsze chciałam gdzies wykorzystać motyw na kapelusik Izy Malczyk ale teraz patrząc na gotowy nie wiem czy nie jest tego wszystkiego troche za dużo :/ 2. Cappuccino - Pierwszy komplecik na zamówienie. Strasznie ciężko mi się fotografuje elementy nieoksydowane ale taki wymóg zamówienia. Elementy z AC i bigle satynowane. Wiem że loop przy krawatce krzywy ale generalnie góra wisiorka idzie do rozbiórki bo strasznie wyszła- no i nie mam ładnej krawatki  ... Nie mam kompletnie pomysłu na branse do kompletu-może coś doradzicie? 3. Znalazłam zdjęcie pierscionka z niebieskim oczkiem- staroc ale chyba tego jeszcze nie pokazywałam 4. z innej beczki- tak ostatnio zarabiam na kamyczki jak biżu mi się nie sprzedaje...generalnie jestem troche podłamana, przeziębiona i bez weny, do tego za pare dni mam urodziny i świadomość że znów bede starsza o rok mnie dobija...eh 
				__________________ Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 15:43 | #219 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

ja też mam dzisiaj taki wisielczy nastrój, że aż szkoda gadać, jeśli chodzi o Twoje twory   to bardzo mi się podoba ten naszyjniczek, ale w nazwach nie jestem zbyt dobra więc nie pomogę  jedyne co to mogę wymyślić coś durnego ale może jednak sobie daruję     | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 16:09 | #220 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Małopolska 
				 | 

ładne te Twoje twory. Przypadły mi bardzo do gustu. Zwłaszcza pierwszy naszyjnik. I już zupełnie jestem Twoją fanką, bo podziwiam osoby, które potrafią układać takie bukiety... | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 16:35 | #222 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Agaty i wisior z ostatniego wrzutu dla mnie zbyt bogate niestety. Same agaty poprzez fakturę i kolory są przepiękne i tak ozdobna oprawa je przyćmiła   Ale "cappuccino" jest przepiękny! Właśnie taki nieoksydowany tylko zsatynowany. Jest taki wyważony. Subtelna góra otulona bogatymi grnonkami kwarcu dymnego.... śliczny!  Pierścionek fotografowany chyba wieki temu, bo zupełnie inny styl i jakoś nic nie widać  A te kompozycje kwaitowe to robisz na konkretne zamówienia? Ładnie Ci to wyszło. | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 16:38 | #223 | 
| Rozeznanie | 

Naszyjnik i komplet przepiękny. Za pierścionkami jakoś nie przepadam ale ten jest uroczy. Po prostu nie lubię nosić takich dużych ale podziwiać jak najbardziej   No a kompozycja kwiatowa. Wow!!!! 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 17:09 | #224 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2002-08 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Nigdy nie zrozumiem tych co lubią AC nieoksydowane, ale komplecik i tak śliczny   . Poza tym zachwyca też ten wisior ametystowy. I daj mi znać koniecznie, jak dojdzie komplet ode mnie, bo oczywiście obgryzam paznokcie  . | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 17:11 | #225 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: Bułgaria 
				 | 

Naszyjnik jest przecudowny   . Komplecik też śliczny. No a bukiet  . Ale ty wszechstronnie uzdolniona jesteś  . | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 17:45 | #226 | 
| Rozeznanie | 

no, no   sama chciałam ostatnio zapisac sie na kursik bukieciarstwa  ale funduszy brakło  najbardziej podoba mi sie komplecik- BOSKI jest  choc i wisior malina  co do nazwy- nie pomogę bo sama mam z tym problem, ja gdybym robiła branse do kompletu to wykorzystałabym łańcuszek w który wplotłabym kuleczki co jakiś czas, przy zapieciu zawiesiłabym główny element plus jakieś delikatne gronko  a łańcuszka dałabym z trzy rządki, chociaż nie wiem, pierścionek musi byc piekny, szkoda ze tylko jedno zdjęcie, chetnie zobaczyłabym obrączkę   
				__________________ Tito moja biżuteria- wzloty i upadki  takie moje blogowanie  To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.— Margit Sandemo | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 22:17 | #227 | 
| Zadomowienie | 

Kochane jesteście...od razu mi lepiej   Tym bardziej że jakoś nie miałam przekonania do tego kompletu ale chyba nie wyszedł najgorszy.   
				__________________ Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz | 
|     |   | 
|  2009-10-26, 22:36 | #228 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Reverie - super wrzucik....pierwszy wisior - prawdziwa uczta form - bardzo bardzo interesujący jest....i koszyczek z tutka Izy M. widzę - fajnie wygląda ten detal   Komplecik śliczny - bogaty, ale dzięki spokojnej kolorystyce nie mam wrażenia nadmiernego przepychu....cudne te trójkąciki.... Pierścień też mi się podoba...No a bukiet - pełen profesjonalizm, fantastyczny   | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 01:30 | #229 | 
| Zadomowienie | 

Coś chyba ostatnio sporo biżuteryjek ma paskudny nastrój, a już całe to paskudztwo za oknem wcale nastroju nie poprawia... Wrzucik świetny, zwłaszcza przypadł mi do gustu bezimienny naszyjnik  Bukiecik też piękny, fajnie wiedzieć, że biżuteryjna kreatywność nie jest jedyną   
				__________________ Beading - biżuteria tęczą malowana -> wizażowy wątek   Blog https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379204 -> książkowa wymiana | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 08:03 | #230 | 
| Rozeznanie | 

Przede wszystkim życzę zdrowia i powrotu dobrego humoru   A co do prac, to zdecydowanie jedynka, a - i bukiet śliczny | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 09:20 | #231 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Komplecik cudny, ciekawa byłam co wyczarujesz z tych pieknych kwarców. A moz e w bransoletce powtórzyć te trzy motywy z AC i polączyc łańcuszkiem (między kazdym ))z podczepionymi malutkimi kwarcami jak w komplecie. Nie wiem moze to za proste ale ja chciałabym taką bransoletkę. Wisior też mi sie podoba, bardzo     | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 09:45 | #232 | 
| Zakorzenienie | 

i mnie chorubsko dopadl. wena jest ale chęci do pracy  fioletowy wisior cudny. w kompleciku super elementy zwłaszcza kamyczek na dole  a bukiecik pierwsza klasa  już opanowałam oc o cię pytałam i nawet pierwsza przesyłeczka przyszła  dzięki   | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 09:49 | #233 | 
| Wtajemniczenie | 

Przepiękny wisior - mnie kojarzy się z Władcą Pierścieni, więc może "Arwena"? Komplecik też uroczy. A co do pomysłu na bransoletkę - może w centrum dać to kółko z wisiorka, po obu stronach gronka, a potem kółka z kolczyków i ew. znowu gronka, a obok nich może mniejsze kółka albo tą fasetowaną kulkę jak u góry wisiorka (jeśli będzie trzeba). A do łańcuszka regulacyjnego możesz doczepić trójkącik z kwarcu dymnego. Taka jest moja wizja, ale trudno mi powiedzieć, jak by to wyglądało w realu  W każdy razie trzymam kciuki, żeby wena powróciła i gratuluję innych, niebiżuteryjnych talentów   | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 11:29 | #234 | 
| Zadomowienie | 

wsior bardzo piekny i pomyslowy, no i swietny bukiet    | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 14:08 | #235 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Piękny ten wisior  cudny! Tak mi się jakoś z lawendą kojarzy   
				__________________ Biżuteria mojego pomysłu Inne różności Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 15:00 | #236 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Reverie, jak dobrze widzieć znów Twoje prace  Wisior z ametystem jest pomysłowy i bardzo fajny, ta czapeczka dodaje uroku całej pracy  Nie przychodzi mi jednak niestety do głowy żadna warta napisania nazwa. Do niedawna kwarc dymny wydawał mi się kamieniem zupełnie nijakim i nieatrakcyjnym, ale jak widzę go w takich pracach, jak Twój dzisiejszy komplecik, to naprawdę zmieniam zdanie i zaczynam się zachwycać  Jest śliczny. Jeśli chodzi o bransoletkę to kombinowałabym tak jak zaproponowała to Kulkam. Głównym elementem mogłoby być kółko z AC, może nieco większe i podoczepiane gronka. Powodzenia, zrób fotkę zanim komplet trafi do klientki   Nie powiedziałabym, że pierścionek to Twoja stara praca- jest bardzo udany. Pięknie komponuje się ta bardzo ciemna oksyda z kamieniem o tak głębokiej barwie. Z tego co pamiętam Reverie, to z zawodu jesteś florystką, prawda? Podziwiam Twoje opisy biżuterii w galerii, kiedy piszesz o skojarzeniach z kwiatami to robisz to naprawdę niesamowicie i widać w tym jakąś pasję, wyczulenie na piękno. Urocze to serduszko. Zdrowiej szybciutko   
				__________________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351036 Chainmaille w moim wykonaniu, będzie mi miło jeśli skomentujesz  | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 18:51 | #237 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Radom 
				 | 

Cudowny wisior z ametystem (uwielbiam ten kamień)    Komplet Cappuccino też śliczny  Co do bransy... Ja bym dała te elementy + gronka, ale hmm...   
				__________________ NOWA WYMIANA W LIPCU - wszystkowątek -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276537 | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 20:46 | #238 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

jestem po wielkim wrażeniem twojego talentu! wisiory są nisamowite    
				__________________ Siedlisko pracy twórczej www.nefryt.flog.pl Moje prace tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=376339 Zapraszam! | 
|     |   | 
|  2009-10-27, 23:11 | #239 | 
| Rozeznanie | 

| 
|     |   | 
|  2009-10-28, 15:54 | #240 | 
| Zadomowienie | 

Dzieki dziewczyny- nie spodziewałam się tylu komentarzy   Niniejszym ogłaszam że kulkam wygrała konkurs z pomysłem na bransoletke  Musze tylko podomawiać kamyczków by mi na gronka wystarczyło i znalazłam też fasetowane dropsiki kwarcu wiec wymienie element w zawieszce.  Zuteria zamówiłam własnie dla Ciebie jump ring opener wiec przy pierwszej okazji pojedzie dla Ciebie do Polski  A tak wogóle to spotkała mnie wczoraj miła niespodzianka która poprawiła mi nasrój - moje kursantki pamiętały o moich urodzinach i zrobiły mi niespodzinke- upiekły ciasto, dostałam przesliczna kartke i butelke ulubionego wina   
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biżuteria | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.