|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Eeeee tam...poczekam az dadza 350...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj w poniedzialek przed wizyta u pediatry to dwa razy zrobil i to taaaakie ladunki ![]() Dzien doberek
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Witam
u mnie dzis nocka marzenie-OLKA od g. 20 przysypiała w swoim łóżeczku, i w końcu na dobre zasnęła o 23 i spała do 4- wtedy ją nakarmiłam na śpiocha i spałyśmy dalej do 8 30 kurcze dziś -10 a my na kontrolne USG idziemy, mam nadziejeze temp wzrośnie troche ![]() musimy jeszcze podskoczyć po albumy i ramki, bo babcie przyjdą wieczorem a my prezenty mamy w rozsypce ![]() Madzia- współczuję ze dzieciaczki znów chore, |
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki Dziewczyny
mysle ze u Izy to wymioty byly bo zjadla na spanie kabanosa - mam nadzieje ze to nie wirus, podejrzewam ze jej sie cofnelo i tak wyszlo, zdarzalo sie jej juz tak dlatego tak sadze Grzes zmaga sie juz tyle czasu z tym kaszlem a sliny co raz wiecej - on sie wnerwia jak kaszle (troche to komicznie wyglada) a katar to nie wiem czy to nie po wycieczce do ortopedy we wtorek - juz sie zapisalam do pediary tej prywatnie moze cos wymysli jak mu pomoc |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Olki, oby tak dalejI za usgA u nas nocka też była dobra. Po nocnym karmieniu Sandra spała do 5.50, potem trochę marudziła o 7.30 (trzeba będzie to jakoś wyeliminować ) dostała smoka i spała do 8.50 ![]() Brombusiu, mam bardzo ważne pytanie do ciebie nt tego wieczornego karmienia. W pewnym momencie będzie trzeba przecież z tego zrezygnować, prawda? Tak myślę, że w pewnym momencie zacznę zmniejszać stopniowo ilość mleka. Tylko kiedy zacząć? No dobra, zmykam pod prysznic póki mała zapadła w drzemkę ![]()
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
Znowu mamusie szybko piszecie i nie mam szans na nadrobienie Was.
Melduję się wiec tylko szybciutko na odchowalni i podaję dane do listy: Nikoś urodził się 18.12, ważył 3110 g i mierzył 52 cm, poród sn. Teraz spróbuję Was chociaż trochę przelecieć. A oto mój dokuczliwiec:
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki słodki dokuczliwiec
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie moja ksiezniczka juz ktorys dzien z kolei nie chce spac (w nocy spi normlanie ale w dzien nie chce). Tz w pracy wiec jestem z nia sama. I musze byc kolo niej, bo nawet jak wyjde na chwilke do lazienki to juz placze daje smoka, ale jak wypadnie to znow palcze:/ Wczesniej w ciagu dnia (do poludnia a potem po poludniu) spala przynajmniej po 3 godzinki a teraz przeysypia na chwilke i zaraz sie budzi
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak napisała Gucia to sie unormuje |
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
sexy body- Nikoś jest śliczniutki
domi-no tak to juz jest dzieciaczki rosną to i mniej spiąGucia- to Sandra malutko śpi Olka wydaje mi się że więcej,najbardziej pobudzona jest popłudniem. Teraz po nocy znowu mi usnęła i śpi już druga godzinę.
|
|
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Domi, niedlugo Pola bedzie juz zajmowala sie soba bardziej w dzien...i bedzie sie ladnie bawila Dziewczynki, mam pytanie - jaki to jest material FROTKA ?? Pomocy...
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sportowcy maja opaski na nadgarstki do wycierania potu z frotki
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-01-21 o 11:37 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje Wam za pocieszenie
bo juz sie zaczelam marwtic. Poza tym na ramieniu (tam gdzie miala szczepienie jeszcze po urodzeniu) ma takie czerwone i taka gulke. Wiec moze ta raczka tez ja boli ![]() ale Mamusie jakie moge jej zabawy wymyslac :brzyda l: wlaczam karuzelke, ale oczywiscie musze przy niej byc, bo zaraz płacze. Grzechotki ja jeszcze nie interesuja... wiec leze z nia na zmiane z karmieniem...
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam bardzo slaby pokarm i musialam dokarmiac i tak sie mala wycwanila ze juz cyca sie nie zlaapal wiec jej odciagalam i dawalam z butli zeby moje mleko miala ale juz mam bardzo malo tego mleka i nie bardzo jest co odciagac. A tez bardzo chcialam dlugo karmic i nic z tego
|
|
#226 | |||||
|
Raczkowanie
|
HEJ HEJ
![]() A w ogóle to zapomnialam napisac, że bardzo mnie wczoraj Kropcia swoją troską ujęła, i że to ona ma super fajny głos - taki cieplutki że szok Kurczę, dziewczyny, dzięki ogromne za komplementy dla mojego Bartusia i mojego opisu . Ja już sama nie wiem - nie mogę się na niego przestać patrzeć, uważam że jest przesliczny ale wiadomo, jestem matką stukniętą na punkcie swojego dziecia![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to nieeeźle Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochane, jako mało doświadczona mamusia mam kilka pytań do was - weteranek :1) czy od początku kąpałyście dzidzi codziennie, i jak przyjmowały kąpiel? 2) czy od początku bawiłyście się z nimi jakoś (poza gadaniem do niego czy grzechotaniem albo śpiewaniem...) 3) kiedy karuzelkę wieszałyście 4) czy któraś z was też miała na początku takiego smoka, że wlaściwie cały dzień na cycu chciał wisieć? u mnie jest o tyle śmiesznie, że w nocy śpi pięknie i dwie pobudki zaliczamy, za to w dzień prawie non stop i tylko na nas chce spac... Będę wdzieczna za wszelkie info Miłego dzionka!!!
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj na szczescie ssie i piers i butelke chociaz po kapieli juz jest tak nauczony ze dostaje butle ze piersi za zadne skarby swiata nie chce,drze sie przy tym w niebogłosy jak mu probuje wcisnac ale znowu jak sie butla skonczy a on jeszcze głodny to w tej kolejnosci piers wtedy zje
|
|
#228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak mi go brakuje![]() Cytat:
mojego tzta chrzesnica tez miala miec operacje na serduszko bo jej sie zastawka nie zamykala.. chrzcili ja w szpitalu bo w kazdej chwili mogla umrzec.. jak ja sobie to przypomne to mam lzy w oczach.. biedne dzieciaczki![]() a u nas znwu kiepska noc.. ja nie wiem czemu to dziecko sie budzi w nocy i nie chce spac.. :/ znowu od 12 do 1 30 musialam sie z nim bawic.. ![]() i w ogole cos ma od wczoaj czerowne oczko w rogu.. tzn to bialko.. nie wiem czemu.. w nocy mu wyciagnelam rzese z tego oka bo mu wpadla wiec moze to od tego tak sie oczko podraznilo...
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agus a jak dajesz rade bez tz?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy pierwszej kapieli filip sie darl bardzo ale przy kazdej nastepnej byl juz spokojny i zaczynal sie usmiechac![]() 2.. hm nie pamietam.. wiem ze duzo gadalam i pokazywalam jakies tam czerwone zabawki bo filip na ten kolor reagowal najbardziej ![]() 3. hm kupilismy dopiero jakies 2 tygodnie temu czyli jak filip mial 2 miesiace i wtedy powiesilismy ![]() 4. moj filip na cycu nie wisial.. w pierwszym dniu jak wrocilismy do domu nie jadl 7 godzin! i aly czas spal.. nie moglm go dobudzic.. ale jak go dobudzilam to zjadl a pozniej jadl tak co 2-3 godziny i w nocy tez co trzy i teraz tez tak nietety..:/ nie moge go tego oduczycc ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
wiesz co u nas nie bylo wlasnie takich nocy zeby sie filip budzil.. dopiero teraz cos mu sie przestawia.. :/ a bez tzta ciezko nudno i smutno na dwor nie wychodze w ogole bo zniegi sa za duze i nie moge wozka przeciagnac na chodnik wiec tylko w weekendy wychodze z domu jak wroci tzt z dzieckiem sobie jakos radze choc bola mnie strasznie plecy od kapania.. i dobijaja mnie te samotne wieczory eh jutro juz wraca.. nie moge sie doczekac bo usycham z tesknoty![]() ty jak tam sobie radzisz??
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ad2 tylko gadanie i przytulanie ad3 jakoś niedawno dopiero zaczęła reagować na karuzelkę a ma już ponad 2 miesiace ad4 czasem ponad godzine na cycku chciała wisiec a teraz karmienie to 10-max15 minut
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i teraz bede miala jeszcze czesciej tzciorka w domu bo od poniedzialku zmienia prace,tez bedzie jezdzil ale tylko tutaj blisko domu tzn do niemiec ale my mieszkamy blisko granicy wiec 1-2 kursy dziennie mu wyjda i czasami bedzie tak ze bedzie juz w domu o 12-13 a czasami o 19-20 ale dobre i to i kazda noc i weekend w domu ![]() Takze po kilku latach jezdzenia po europie tz stwierdzil ze teraz jak jest dzidz to najwyzszy czas znalezc prace na miejscu i akurat mu sie fajna trafila,co prawda troszke mniej platna od poprzedniej ale to akurat nie wazne,wazne ze bedzie czesto w domku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
jJa tam z malym bawilam sie i gadalam do niego chociaz jeszcze wtedy nie byl za bardzo tym zainteresowany i ziewal ,teraz bardziej takie zabawy interesuja Karuzelka wisi od samego poczatku No i moj tez wisial caly czas na cycy,do tej pory tylko by jadł,unormuje sie maluszkowi
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Ja duzo gadal spiewalam ale zadnych innych zabw nie bylo 3. ja karuzele mam juz od miesiaca bo dostala na mikolaja ale od niedawna dopiero sie nia zainteresowala 4. U mnie z poczatku siedziala na cycu ale to byli jakies 3 tyg i potem zaczal sie krzyk bo pokarmu bylo malo, wiec trzeba bylo dac butle i skonczylo sie przesiadywanie nad cycem.
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Milego dzionka kobitki my lecimy na krótki spacerek,pogoda ładna,mocno zimno nie jest wiec mozna na troszke wyjsc pospacerowac
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heeee? To ja moze pokaze o co mi chodzi...taki stroj jak na dole chce kupic i jest w opisie, ze jest z frotki a potem, ze material bawelna...to jak? ![]() Cytat:
Wow!! JA weteranka.... ![]() 1. nie codziennie, ale maly lubil sie kapac 2. André wykazywal zaiteresowanie kolorami: czarny, bialy i czerwony wiec takie zabawki mu pokazywalam. Ale nie za duzo tez, zeby nie przesadzic z bodzcami... 3. wisiala na lozeczku od poczatku, ale do 2 m-ca dawalam ja na bok 4. moj synio nigdy nie wisial na cycu...jadl szybko i koniec z cycem... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-01-21 o 12:40 |
||
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Heloł
![]() Ja dopiero teraz włączyłam laptopa. Niedawno wrócilam od lekarza z moim małym cukiereczkiem... ![]() Moja myszka dzisiaj rano obudzila sie z takim katarkiem, ze nie mogla nawet mleczka zjesc Tak mi jej było szkoda, była przez to taka marudna, ale juz jest lepiej, wyczyscilam nosek i posmarowalam mascia majerankowa, a po poludniu musze odebrac w aptece kropelki, bo robia nam na zamówienie. Malutka teraz zasnela, to bede Was nadrabiala, co dzisiaj naskrobalyscie![]() A musze sie pochwalic tfu, tfu, ze mialysmy swietna nocke, Bianusia zasnela o 22, wstala na jedzenie o 4 i pozniej o 9.30 mój Aniołeczek dał sie mamie wyspac![]()
|
#237 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hello
też ostatni o tym myślałam bo przyszedł mój brat jak siedziałam na wizażu i pyta - a co słychac u tej dziewczyny co tak wcześnie urodziła, wszystko ok? i mi sie przypomniało jak wszystkie tu dopingowałyśmy ją żeby było ok. każdego dnia przychodziłam na wizaż z nadzieją na dobre wiesci od niej. z resztą nie tylko ja. szkoda ze już sie nie udziela teraz z Patryczka to już napewno duzy chłopczyk ![]() witaj Bella . podziwiam że to wytrzymałaś Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wymiękłam ale chyba bardziej by pasowało - "proscie a bedzie Wam dane" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. na poczatku tylko gadanie śpiewanie. grzechotka od 3 tyg mniej więcej. 3. wisiała zanim sie Ola urodziła ![]() 4. karmienei odbywało się zdecydowanie dłużej niż teraz ale cały dzień to to raczej nie był ![]() Kareninka Ty jestes faktycznie weteranka nie licząc rzadkich odwiedzin Dudziakowej jesteś naszą najwcześniej urodzoną udzielająca się mamą Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-01-21 o 14:19 |
|||||||
|
|
|
#238 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale moje ziecko nie chce cycka juz, jak ją przystawiam to drze sie niemilosierne Teraz sciaga, juz tylko dwa razy dzennie, bo mam coraz mnie mleczka, ale ona to co sciagne dostaje z butelki.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak dejecie dziecku sztuczne mleko to jakie??
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Kachula bardzo sie ciesze twoim szczesciem
wreszcie bedziesz miala swojego tzcika przy sobie nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze my z moim PIotkiem jeszcze troche bedziemy muieli byc niestety w rozlace ale bynajmniej mam was tu dziewczyny ktore podnosicie mnie na duchu.. moge sie wyzalic poplotkowac wiec nie czuje sie taka smaotna i co niektore nawet mnie rozpieszczaja calusami wiec od razu mi lepiej jak sobie was poczytam dziekuje![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~ KUpilam Filipciowi smoczka tego z Canpola ale nie chce doic:/ dzisiaj trzymalam mu go w buzi troszke czasu i podoil z 4 sekundy wiec juz jakis postep jest ;p moze z czasem sie przyzwyczai i bedzie doil dluzej
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninko to jest bawelniana frotka
czasem przescieradla dla dzidziusiow sa z froty. frota to taki material nie gladki tylko wlasnie w stylu recznika. ale jak najbardziej moze byc bawelnianywelurek masz mieciutki a frotka jest troszke bardziej szorstka. Bella 1) apiemy od nowosci-codziennie.. no chyba ze sie nam badzo nie chcialo to sobie odpuszczalismy (jak narazie to ze 3-4 razy ) na poczatku maly byl rozdarty i nie lubil sie kapac a po jakims miesiacu chyba polubil. Tomek woli byc w duzo cieplejszej wodzie. ok 38-40C i lubi jak ma gleboko![]() 2 i 3) dodatkowo jeszcze karuzelka ktora super sie spisuje od 1 dni zycia 4) oj wisial na cycku. zwlaszcza wieczorami cos sie kiepsko dzis czuje.. boli mie gardlo i glowa ![]() Simpatica az mi sie slabo zrobilo jak przeczytalam o tym biednym dzieciatku. w glowie mi sie to nie miesci ze mozna urodzic pijane dziecko czy miec w dupie jak placze z glodu co do takich ciekawostek to jak lezalam druim razem w szpitalu to na oddzial przyszla 17 latka. no i przyszla rodzic. przez calutka ciaze nie byla u lekarza ani razu. przyszla i mowi ze jest w 39tc i ze bedzie rodzic. nie miala zadnych badan, ani jednego usg, ani jednej morfologii. nikt tej ciazy nie prowadzil wg usg w szpitalu ona byla w 36tc ale sie wyklocala z lekarzami ze w koncu to jej brzuch i ona wie kiedy w ciaze zaszla. polezala tydzien, wywolywali jej raz i nic sie nie ruszylo i puscili ja do domu.. ale wszyscy na oddziale byli wsciekli. laska lezala na sali obok. dobrze ze nie z nami bo w naszej sali byly dziewczyny dosc wygadane.. pewnie by sobie posluchala. gowniara.
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-01-21 o 14:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

dla Olki, oby tak dalej
za usg
) dostała smoka i spała do 8.50
daje smoka, ale jak wypadnie to znow palcze:/ 

dzieciaczki rosną to i mniej spią
Pomocy...

mialam bardzo slaby pokarm i musialam dokarmiac i tak sie mala wycwanila ze juz cyca sie nie zlaapal wiec jej odciagalam i dawalam z butli zeby moje mleko miala ale juz mam bardzo malo tego mleka i nie bardzo jest co odciagac. A tez bardzo chcialam dlugo karmic i nic z tego
- że niby za późno. Nie dość tego to podczas porodu spadła na mnie obudowa od lampy
wymiękłam
dziekuje