Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg?
Tak 28 51,85%
Nie 5 9,26%
nie myślałam o tym 21 38,89%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 21:05   #211
czarownica2010
Raczkowanie

Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I

Pulpecik, mam 167 cm wzrostu, w poniedzialek rano wazylam 89 kg, bedzie 70 a na poczatku kwietnia MUSI BYC 80, albo mniej...
Marzena, ja rowniez trzymalam sie jakos w ciagu dnia a przed chwila skusilam sie na garsc krakersikow, maz jadl i jakos nie moglam sie powstrzymac
Martusia, ja prawie do wszystkiego daje ziola prowansalskie, czosnek granulowany, etc. ale nie wyobrazam sobie np.zupy bez vegety.
Wczoraj pytalam Was o pomysly na niskokaloryczne potrawy i bodajze Enigmatyczna poradzila mi, zebym szukala przepisow w necie, ale jesli ktoras ma jakis fajny patent na jakas salatke, miesko to napiszcie. Mysle, ze skorzystam nie tylko ja. Zawsze sprawdzone przepisy sa najlepsze.
A co sadzicie o ogorkach kwaszonych podczas diety? Jecie? Ja je wrecz uwielbiam, ale nie wiem, czy powinnam?
Dobrej nocki.
czarownica2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:16   #212
_EnIgMaTyCzNa_
Raczkowanie

Witam

Ja dziś poćwiczyłam 1h, ogólnie to mam ogromnego siniaka od hula hop-u ale co tam i tak będę dalej kręcić

Dziś wszamałam:

-owsianka ze startym malutkim jabłkiem + 4 kawałki mojego bloku czekoladowego-> dodałam do niej (cos 'ala' czekolada, czyli 4 kostki trochę większe oczywiście jak go robiłam to zrobiłam wersje light czyli większośc produktów zastąpiłam zdrowymi np. owsianką i otrębami ;] )
- zupa jarzynowa, niezabielana + 1/2 kromki chlebka razowego
- mix -> 1/4 kostki chudego twarogu + trochę jogurtu nat. + 2 marchewki + pare łyżeczek kukurydzy + 2 oliwki zielone + łyżeczka otręb + łyżeczka p.owsianych, marchewkę starłam i wszystko wymiechałam i przyprawiłam cynamonem i imbirem
- zalałam troche otręb i tak łyżeczke p.owsianych trochę wrzątkiem i zalałam maślanką, dodałam cynamonu i przyprawy do piernika + pastylke słodziku robiłam to we filizance, więc nie jakas mega porcja

Jeszcze porobię serie brzuszków, porozciagam się, obejrze film, który wykorzystuje w prezentacji maturalnej i pójdę spać

Ogólnie rzecz biorąc to nie wiedziałam, że sortowanie kserówek, podpinanie ich do odp. lekcji, zakładanie segregatorów, może tyle czasu zająć ale jak wciaga takie zajęcie

Życzę miłej nocy Dobranoc
_EnIgMaTyCzNa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 21:18   #213
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

czarownica podpytam się mamy co ona dodaje do zupy przypraw bo ona właśnie stara sie robić takie dietetyczne

wlaśnie przed chwilą przeglądałam wątki n kulinarnym i strony po szukałam jednego przepisu i tak mi ślinka poleciała na niektóre dania normlanie szok sama bym je najchętniej zrobila i zjadła
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 10:12   #214
desireless
Raczkowanie

GG do desireless

Witam dzisiaj
U mnie wczorajszy dzien hmm nie wiem ktora to podawała linka do zumby ale wczoraj ja cwiczylam az dostalam znowu @ ale dieta jak najbardziej utrzymana, tylko pozniej schlałam się z kolezanka wódka hehe a teraz jeszcze ledwo pisze na kacu jestem ehhh.
Co do przepisów:
por z jablkiem troche przypraw do smaku i lyzeczka majonezu (ja uzywam jogomajonezu - ma mniej tluszczu niz inne nawet ten light)
Drugim moim ulubionym przepisem na salatke to jest marchew z sokiem z cytryny wykrzywia troche mordke ale jest bombowa i mozna zapchac sie tym.
Pozniej może jeszcze jakies podam przepisy. I nie lenić się serio niech te ćwiczenia wejdą wam w krew jako staly element dnia, dla mnie juz dzien bez ćwiczeń to dzień stracony nawet jak nie zrobie paru brzuszków to cierpie z tego powodu.

Będzie -> ??
desireless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 11:06   #215
pysia1711
Wtajemniczenie

Hej laski
Mam dziś księdza więc się biorę za porządki odezwę się potem

pysia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 11:26   #216
czarownica2010
Raczkowanie

Ta salatka z porem moze byc calkiem smaczna. Ja dzis zaliczylam juz 2 kawy, obie niestety z mlekiem 2% i grahamke z chudym twarozkiem wymieszanym ze szczypiorkiem i odrobina jogurtu naturalnego. Na obiad mam wczorajsza piers z kurczaka i salate z jogurtem. A potem zobaczymy, jak sie dzien rozwinie. Z tego co wiem, to dzis kolejny mecz pilki recznej i do meza przyjdzie kolega, wiec musze sie ewakuowac z domu, bo moja silna wola moze przegrac dzis z orzeszkami, chipsami, kanapeczkami i piwkiem... A wtedy
Stary 2010-01-28, 12:02   #217
marzena22
Raczkowanie

GG do marzena22

Witam Dziewczynki
Siedze w domku bo dziś wolne od pracy mam i jakiś len we mnie wskoczył popijam sobie czerwoną herbatkę i myszkuje sobie po wizażu z dietką dziś dobrze mam nadzieje ze tak do wieczorka będzie.
marzena22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 12:28   #218
ania166
Przyczajenie

GG do ania166

ja sierota przewaliłam sie przed szkoła.
i kość mi pękła ;(

Zacząć ćwiczyć!
*40 brzuszków
*rozciąganie ciała
*skłony
*rowerek - ok. 30 min.

Ciekawe ile wytrwam?
ania166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:13   #219
roselily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pulpecik80kg Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, ja już po kolacji, a cwiczeń żadnych nie będzie zbyt leniwa jestem, ale był szybki marsz przez 4km, zawsze coś
mój jadłospis dzisiejszy:
1. duży jogurt z owocami i zbożami +2 kromki pieczywa chrupkiego
2. jabłuszko
3. morszczuk po grecku, na deser kisiel z owocami
4. jogurt light pannacota z jagodami pycha
a tak to po każdym jedzeniu guma orbit bez cukru pomarańczowa(jedna ma ok. 3 kcal)
i co myślicie o moim dniu??
proszę o komentarze
oj uwielbiam ten jogutr jogobeli, no ale lihgt jest troche za rzadki

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki. Mój dzisiejszy dzień nie zaliczał sie do udanych tzn. cały dzień spoko trwałam w diecie aż z godzinę temu nażarłam się ptasiego mleczka. Ale od jutra zacznę brać chrom i słodycze pójdą w odstawkę ( tak myślę). I oprócz tego ze w pracy przez osiem godzin " biegam jak szalona" to zacznę ćwiczyć. Pytanie czy tylko córcia mi na to pozwoli.
Witam nowe koleżanki życzę wytrwałości.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

ania166 co Tobie w tę łapkę się stało bidulo???
Brałam 2 tyg kuracje chromem
nie widziałam różnicy i niestety się zawiodłam, no ale może jestem takim wyjątkiem i tylko na mnie nie działa
tylko musisz uważać z nim, nie dłużej niż 2 tyg i póżniej przerwa
roselily jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:13   #220
pysia1711
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość
Ta salatka z porem moze byc calkiem smaczna. Ja dzis zaliczylam juz 2 kawy, obie niestety z mlekiem 2% i grahamke z chudym twarozkiem wymieszanym ze szczypiorkiem i odrobina jogurtu naturalnego. Na obiad mam wczorajsza piers z kurczaka i salate z jogurtem. A potem zobaczymy, jak sie dzien rozwinie. Z tego co wiem, to dzis kolejny mecz pilki recznej i do meza przyjdzie kolega, wiec musze sie ewakuowac z domu, bo moja silna wola moze przegrac dzis z orzeszkami, chipsami, kanapeczkami i piwkiem... A wtedy
masz racje kochanie lepiej unikać takich sytuacji

Cytat:
Napisane przez marzena22 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki
Siedze w domku bo dziś wolne od pracy mam i jakiś len we mnie wskoczył popijam sobie czerwoną herbatkę i myszkuje sobie po wizażu z dietką dziś dobrze mam nadzieje ze tak do wieczorka będzie.
ja dziś też mam jakiegoś lenia więc się nie przejmuj.Najchętniej bym tylko spała ale nie ma tak dobrze trzeba zaliczyć ćwiczenia,bo po kilku dniach brzuszków czuje swoje mięśnie.
Cytat:
Napisane przez ania166 Pokaż wiadomość
ja sierota przewaliłam sie przed szkoła.
i kość mi pękła ;(
ojoj to strasznie ile ci kazali chodzić w gipsie?

U mnie z dietką też dobrze na śniadanie jadłam 2 kromki bułki parówki z szynką i pomidorem (bez masła i soli),jak na razie 2 herbatki zielone,a na obiad zupkę i sałatkę.Jakoś ostatnio mało jem w porównaniu do tamtego tygodnia,a na ewentualną kolacje,której ostatnio nie jadam zrobię sobie jajeczko na miękko.
Podobnie jak któraś z was pisała też wielbię ogórki kiszone.

Stary 2010-01-28, 15:29   #221
czarownica2010
Raczkowanie

Pysiu, to chyba Ty po pierwszym dniu mojej diety napisalas mi, ze troche malo zjadlam i to byla prawda, bo nastepnego dnia bolala mnie glowa. A od kilku dni czytam Twoje wypowiedzi i mam wrazenie, ze teraz to Ty przesadzasz i jesz za malo. Byc moze jest to spowodowane tym, ze jestes na diecie ciut dluzej niz ja i zoladek Ci sie po prostu "skurczyl". Ale skoro nie jestes glodna to pewnie tak ma byc...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 15:31   #222
_EnIgMaTyCzNa_
Raczkowanie

Ogólnie rzecz biorąc to dzis masakra

-owsianka z 1 łyżeczka kakaa + parę wiśni z dżemu niskosłodzonego + parę kostek bloku czekoladowego
-> ćwiczenia 0,5h (brzuszki, rozciąganie, skakanka etc.)
-jabłko,podgryzłam 1/5 marchwi i mały gryz kiełbaski wędzonej
-> 0,5 h kręcenia hula-hop-em
- 2 kromki chlebka razowego(jedna sucha, druga z pomidorem, sałata i serkiem twarogowym szczypiorkowym i czosnkowym-pół na pół ) + miska zupy fasolowej zrobionej na bulionetce knora i bez zabielania śmietaną
-parę wisienek z dżemu niskosłodzonego

A piłam maślanki trochę, kawę z rozrobiona śmietanką 12%(kapka śmietany + duzo przegotowanej wody, niesety mleko skończyło się ), herbatę czerwoną.

Na dzis to koniec, tylko herbatka/kawka/maslanka oraz jeszcze poćwiczę. Muszę przestać tyle źreć !

ania166 przykro mi
Stary 2010-01-28, 15:40   #223
ania166
Przyczajenie

GG do ania166

2 tygodnie.
czyli całe ferie ;/
ale do Gdyni będę jechać. już w sobotę

Zacząć ćwiczyć!
*40 brzuszków
*rozciąganie ciała
*skłony
*rowerek - ok. 30 min.

Ciekawe ile wytrwam?
ania166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 15:49   #224
pepea
Raczkowanie

Czesc dziewczyny moge sie przylaczyc? czytam Was od poczatku i postanowilam sie zarejstrowac i napisac tutaj...to jak ?
pepea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:10   #225
roselily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pepea Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny moge sie przylaczyc? czytam Was od poczatku i postanowilam sie zarejstrowac i napisac tutaj...to jak ?
jak dla mnie możesz owczywiście i chyba każda z nas chętnie Cię zgodzi ze mną. Ile warzysz? Ile chcesz schudnąć?
Stary 2010-01-28, 16:14   #226
pepea
Raczkowanie

Wiem, ze dla niektorych tu dziewczyn to bedzie malo.ale dla mnie to troszeke za duzo...waze 70 chce 60..... ale chyba chodzi o sam fakt samopoczucia, a nie ilosci nadprogramowych kg
Stary 2010-01-28, 16:18   #227
_EnIgMaTyCzNa_
Raczkowanie

pepea a ile wzrostu?

ja ważę 55kg i chcę 49/50 kg, więc nie jesteś sama ja tu sie czuje bardzo dobrze, atmosfera mrauu^^
Stary 2010-01-28, 16:18   #228
roselily
Raczkowanie

też warzę ok 70 kg..no już troszeczkę ubyło
Stary 2010-01-28, 16:23   #229
pepea
Raczkowanie

Ja mam 175.5 ale dziwna budowe , do pepka jest ok ,a ponizej masakra hehe . W sumie ja juz waze 65.5 bo troszke zrzucilam..... atmosfera tu rzeczywiscie ciepla....dzieki za przyjecie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-28, 16:42   #230
roselily
Raczkowanie

stosowałaś jakąś konkretną dietę?
Stary 2010-01-28, 16:55   #231
pepea
Raczkowanie

Ja tego nie nazywam dieta...przeszlam na zdrowe odzywianie, wyeliminowalam pewne produkty, inne zastapilam zdrowszymi, nie jem slodyczy ( chyba,ze sama zrobie jakies dietetyczne ciasteczka , pije 2 litry wody dziennie, jezdze na rowerku stacjonarnym, jem 4 posilki dziennie - ostatni do 18 i raczej bialkowy. Aha jem w poszczegolnych sekwencjach. To tyle. Zaczelam 4 stycznia Roselily czytajac twoje posty to ty chyba dobrze wiesz o czy mowie
Stary 2010-01-28, 17:06   #232
_EnIgMaTyCzNa_
Raczkowanie

u mnie nigdzie nie jest 'ok' wszędzie się 'wylewam'
Stary 2010-01-28, 17:10   #233
pysia1711
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica2010 Pokaż wiadomość
Pysiu, to chyba Ty po pierwszym dniu mojej diety napisalas mi, ze troche malo zjadlam i to byla prawda, bo nastepnego dnia bolala mnie glowa. A od kilku dni czytam Twoje wypowiedzi i mam wrazenie, ze teraz to Ty przesadzasz i jesz za malo. Byc moze jest to spowodowane tym, ze jestes na diecie ciut dluzej niz ja i zoladek Ci sie po prostu "skurczyl". Ale skoro nie jestes glodna to pewnie tak ma byc...
bardzo możliwe,że się trochę skurczył ale może to dobrze,w końcu jakby nie patrzeć wraca do swoich normalnych wymiarów,a nie wiecznie rozciągnięty,rozepchany jak studnia bez dna.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Ja tego nie nazywam dieta...przeszlam na zdrowe odzywianie, wyeliminowalam pewne produkty, inne zastapilam zdrowszymi, nie jem slodyczy ( chyba,ze sama zrobie jakies dietetyczne ciasteczka , pije 2 litry wody dziennie, jezdze na rowerku stacjonarnym, jem 4 posilki dziennie - ostatni do 18 i raczej bialkowy. Aha jem w poszczegolnych sekwencjach. To tyle. Zaczelam 4 stycznia Roselily czytajac twoje posty to ty chyba dobrze wiesz o czy mowie
witaj
podobnie jak ty też jadam tylko 18 z tym,że u mnie z tymi posiłkami bywa różnie czasem 3,a czasem 4.

Stary 2010-01-28, 17:15   #234
pepea
Raczkowanie

Dzieki pysia za przywitanie Czytalam ,ze posilkow powinno byc 5 lub min 4 ,zeby metabolizm pracowal prawidlowo.
Stary 2010-01-28, 17:22   #235
pysia1711
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _EnIgMaTyCzNa_ Pokaż wiadomość
u mnie nigdzie nie jest 'ok' wszędzie się 'wylewam'
nie martw się u mnie też się wszędzie wylewa.Jedyne co może jeszcze być to biust,ale przez niego często mam problemu z kupowaniem bluzek zapisanych,bo zawsze dobre w pasie,a biuście małe hehe więc się przyda by on też był troszkę mniejszy.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Dzieki pysia za przywitanie Czytalam ,ze posilkow powinno byc 5 lub min 4 ,zeby metabolizm pracowal prawidlowo.
kiedyś próbowałam z tymi 5 posiłakmi przez kilka dni,to się czułam bardziej napchana niż przed stosowaniem diety więc zrezygnowałam z tego.A z 4 to robiłam tak,że jadłam śniadanie,zupe,drugie danie i kolacje.Też się stosowałam do przerw 3-4h między posiłkami i było podobnie jak z 5. U mnie jak zdąrzyłam już się zorientować po wpisach z tym jedzeniem bywa bardzo różnie i ciężko zaplanować coś dla mnie na kilka dni.Mój organizm jest jakiś wybredny i niezdecydowany co do ilości jedzenia.

Stary 2010-01-28, 17:30   #236
pepea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1711 Pokaż wiadomość
nie martw się u mnie też się wszędzie wylewa.Jedyne co może jeszcze być to biust,ale przez niego często mam problemu z kupowaniem bluzek zapisanych,bo zawsze dobre w pasie,a biuście małe hehe więc się przyda by on też był troszkę mniejszy.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

kiedyś próbowałam z tymi 5 posiłakmi przez kilka dni,to się czułam bardziej napchana niż przed stosowaniem diety więc zrezygnowałam z tego.A z 4 to robiłam tak,że jadłam śniadanie,zupe,drugie danie i kolacje.Też się stosowałam do przerw 3-4h między posiłkami i było podobnie jak z 5. U mnie jak zdąrzyłam już się zorientować po wpisach z tym jedzeniem bywa bardzo różnie i ciężko zaplanować coś dla mnie na kilka dni.Mój organizm jest jakiś wybredny i niezdecydowany co do ilości jedzenia.

mi sie tez kiedys wylewaly cycki hehe teraz troche mniej Pysia jak juz ktos tu chyba nawet napisal, kazdy musi obserwowac swoj organizm jak pracuje i jak reaguje na rozne produkty. Ja np. nie moge przemoc sie do ryb, jem bo wiem ,ze musze.
Stary 2010-01-28, 17:43   #237
Ewakuacja69
Rozeznanie

Pysiu, zeby nie czuc sie przejedzona, a jesc 5 posilkow, trzeba troche porcje zmniejszyc, ale sumarycznie podobna ilosc jedzenia przyjmowac

ktoras z was wrzucila wczoraj swoj jadlospis. niby calkiem ok, ale brakowalo w nim warzyw i nienasyconych kwasow tluszczowych, ktore sa bardzo potrzebne. w podwieszonym watku "nasze codzienne jadlospisy" jest pokazane, jak to dobrze zrobic.

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 17:56   #238
_EnIgMaTyCzNa_
Raczkowanie

Ewakuacja69 -> ciekawy nick, a końcówka szczególnie

pysia1711
ja z biuścikiem problemu nie mam, jest akurat, może mógłby być troszkę większy, ale Bóg mnie nie obdarował Wystarczy parę trików i optycznie zawsze powiększę

Ehmm..tak myśle, jak można pozbyć sie boczków? u mnie to istna zmora

Właśnie skończyłam kręcić hula-hopem [0,5 h], choć mam dużego siniaka na lewym biodrze to jakos idzie tak, jak pisałamm już nic nie zjadłam, pije teraz herbatkę z pokrzywy a później fundne sobie słaba kawkę z mlekiem
Stary 2010-01-28, 19:58   #239
marzena22
Raczkowanie

GG do marzena22

roselily juz kiedys brałam chrom i pomógł mi ale teraz jestem przed @ wiec może się na nic nie przyda.
pysia1711 ja dziś bez mobilizacji co do cwiczeń, leń i koniec. Ale jutro praca o ile dojadę przez ten śnieg to troszkę kalorii spalę

Witam gorąco nowe forumowiczki
marzena22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 20:41   #240
Ewakuacja69
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _EnIgMaTyCzNa_ Pokaż wiadomość
Ewakuacja69 -> ciekawy nick, a końcówka szczególnie
wszystkim kojarzy sie jednoznacznie ta liczba... a dla mnie ma inne znaczenie, do ktorego jestem przywiazana milion lat temu jak dzialalam w ZHP to taki numer miala moja druzyna!

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości