|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nieustanna walka, do stracenia 10+ Zapraszam! Start - lipiec
w sumie mowia ze nie powinno sie stosowac oprocz a6w innych cwiczen na brzuch ale ja sie z tym nie zgadzam ;p
12km/h na biezni to dla mnie zdecydowanie za duzo hehe , tez musze cos pokombinowac z tymi wzniosami
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pilnujcie mnie ![]() A przed chwilą pożarłam loda! Złośliwa rodzicielka przyniosła. Aż chciałoby się zakrzyknąć : Et tu Brute contra me?!
|
|
|
|
#213 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
Jak mija Wam dzień? Uległyście jakimś pokusom? Przede mną leżało pyszne ciasto mojej mamy, później w odwiedzinach u cioci kolejne pyszne ciastka, a wiadomo, siła perswazji cioci bywa wielka, ale podołałam. Nawet nie tknęłam ciasta ![]() Mam do Was prośbę. Z racji, że nie jestem doświadczona jeśli chodzi o diety, zdrowe odżywianie, mogłybyście ocenić moje dzisiejsze menu? Dobrze, jeśli ktoś rzuci na nie krytycznym okiem ![]() Śniadanie : 2 kromki chleba wieloziarnistego z połową kubeczka serka wiejskiego 3 %, pomidor II śniadanie: kawałek arbuza Obiad: 3 małe placki owsiane (przepis znalazłam na wątku dot. przepisów dietetycznych, jednak nie wiem czy ten jest taki dietetyczny, bo smażyłam na odrobinie oleju) Podwieczorek: mała miseczka marchewki z jabłkiem Kolacja : 3 plasterki drobiowej szynki, pół kubeczka serka wiejskiego 3 %, pomidor |
|
|
|
|
#214 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I koleżanka poleciła mi a6w, zawziełam się i zrobiłam całą, było ciężko, ale udało się i co najważniejsze były efekty. Brzuch spadł, co więcej zrobił się płaski, taki ładny i nie ma widocznych mięśni, aczkolwiek gdy naciskam nie czuć twardzizny ani fałd tylko jest taki w połowie! Więc bardzo polecam i na pewno wyciska pot, a robię ponownie, bo powinno się to powtarzać raz na rok, aby brzuszek nie powrócił, ale robiąc częściej wyrzeźbimy brzuch, a ja nie chcę wyglądać jak kulturystka, dlatego raz w rok Dziękuję wszystkim, którzy dołączyli i witam nowe koleżanki ![]() ![]() Niunia super efekty!!!! Gratuluje niesamowicie
Anioł. Edytowane przez lilin07 Czas edycji: 2010-07-18 o 19:51 |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
miałam dziś kryzys związany z odcięciem mojego organizmu od cukru
ale nic niedozwolonego nie wpadło i jestem z siebie dumna.
|
|
|
|
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiasz mowisz >? ja wiem ze jestem gruba ale pokaze jeszcze innym na co mnie stac i tym zyje ;p a Ty ile masz wzrostu.? moze wyslesz mi swoje zdjecie .? wzrost i wage ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Wczoraj zrobilam pasztet jajeczny Dukanowski i wiecie co Wam powiem? Jest przepyszny polecam! Przepis na smacznym ![]() Ja dzisiaj zjadłam na sniadanie 2 kawalki chleba zytniego, 1 kawałek pasztetu jajecznego i 3 plasterki ogorka i 3 pomidora , na drugie sniadanie jogurt 0%, obiad grillowana chuda karkowka i sałatka z ogórków, pomidorów, rzodkiewek i sałaty, na podwieczorek skusiłam sie i na kolacje zjdalam, 2 kawałki mojego pasztetu i 3 łyzki salatki z obiadu![]() Wypilam 1 herbate i 1 litr wody (próbuje pic wiecej ale ciagle goni mnie do toalety )Od jutra zaczynama biegac 3 razy w tyg- mam nadzieje, ze to narazie wystarczy, bo przyznam, ze przy małym dziecku nic mi sie niechce Jak beda efekty to dołacze jakies cwiczenia... Ran Ran . Ja sie skusiłam![]() Star dust witaj! 8 kg to sporo!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A co z płynami? Co piłaś?Mój dzisiejszy jadłospis to: Śniadanie 1 : 3kromki razowego chleba+almette+szynka Śniadanie 2 : talerz pokrojonego arbuza Obiad : 3ogórki kiszone ![]() Podwieczorek : garść czereśni Kolacja : serek wiejski + ogórek kiszony Dodatkowo wypiłam 1,5l zimnej wody niegazowanej + kubek czerwonej herbaty + sparzyłam sobie len Odnośnie lnu. Czy len ma jakieś właściwości odchudzające???
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
niunia_ona widziałam zdjęcia...fantastycznie! <3
u mnie źle się dzieje... motywacji!!! czuje, że jestem beznadziejna i do nieczego nie nadaję się ;(
Wyznacz sobie cel i konsekwentnie go realizuj...bez wymówek, wtedy coś osiągniesz ![]() walczę o swoje ciało i przeciwko swojemu leniustwu! obecnie - 80kg ![]() ![]() cel I - 75kg ![]() cel II - 70 kg dalej zobaczymy marzenie 60kg |
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedz Lilin, rozwarzę rozpoczęcie A6W, musze jakoś wplesc go w mój plan, poniewaz mój plan jest już i tak dosyć wyczerpujący, a nie chce przegiąć w drugą strone, przetrenowac sie i rzucic to wszystko w jasną cholere
Nawet jak nic nie schudne to wzmocnie mięśnie i kiedys w koncu sie uwidocznią a jak nie to przynajmniej po ciaży wzmocnione mięśnie łatwiej wrócą na swoje miejsce. Przegiełam dzis z porcja makaronu. Nie mogłam sie powtrzymac. Takie są własnie moje weekendy, ale jutro odrobie na siowni. Patrycjo, uważam, ze jesz za mało. Śniadanie jeszcze ujdzie w tłumie. Drugie śniadanie odpada - arbuz a tymbardziej jego kawałeczek to nie jest posiłek. Jeszcze gdyby był to jogurt naturalny garsc mieszanki orzechów i arbuz to by było OK. Obiad troche za mały, daj coś tam jeszcze jakies warzywa - sałatka z warzyw i grilowanego kurczaka skropiona cytryna i swierza oliwą z oliwek. Podwieczorek - miseczka marchewki z jabłkiem to tez nie jest posiłek. Kolacja jest OK. Jedz wiecej, bo spowolnisz sobie metabolizm
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo za rady. Na pewno skorzystam
Największy problem mam z obiadami. U mnie w domu dosyć tłusto się gotuje, a wiadomo, dla mnie specjalnych obiadów mama gotować nie będzie, a że ja nie zarabiam, więc nie mam za bardzo funduszy na osobne zakupy. Często robię tak, gdy na obiad jest np. mięso +ziemniaki+surówka, jem mięso +dużo surówki, bez ziemniaków. Gorzej, gdy są takie pyszności jak pierogi.. lilin07 Jeśli chodzi o picie, to niestety mało piłam. Nie mogę się jakoś zmobilizować, żeby pić przynajmniej te 1,5 l wody. Ale pracuję nad tym
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Też ziemniaków nie jadam nigdy ich nie lubiłam do makaronów ciągnie mnie umiarkowanie więc jak już to zawsze wybieram ryż. 2 dni temu zakupiłam blender i teraz rano pijam pyszne owocowe koktajle - po schłodzeniu w upał lepsze niż lody
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęć powiem szczerze że nawet nie mam, bo unikam ich jak ognia, nie potrafię na siebie patrzeć w tej wersji, może dlatego że jest to dla mnie spory szok 18kg przytyłam w ciągu roku![]() Niedziela mi nie sprzyja, skusił mnie płatki kukurydziane których nie powinnam jeść, i ziemniaki A jutro mamy zrobić ważenie, oby nic nie poszło w górę
Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2010-07-18 o 22:29 |
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam! Ja nie mogę się zmobilizować do biegania... Najchętniej tylko ograniczyłabym jedzenie, bez wymagających ćwiczeń. Wiem jednak, że trzeba i zmuszam się do jazdy na rowerku stacjonarnym. Chciałabym na prawdziwym, ale niestety jest niesprawny. Myślicie, że po jeździe na rowerku stacjonarnym nie rozrosną się za bardzo mięśnie ud i łydek? Ma ktoś doświadczenia?
|
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,bardzo chciałabym się do Was dołączyć,dałoby mi to większą motywację. Zamierzam dużo(jak na moje możliwości)jeździć na rowerze; ten rodzaj ruchu najbardziej mi odpowiada. Naturalnie do tego dietka i powinno być super
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
...hmm...właściwie to zależy jak często zamierzasz na nim jeździć...
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Ta waga w podpisie już dawno(niestety) nieaktualna.
Ważę 75 kg przy wzroście 177 cm,chciałabym schudnąć conajmniej 10 kg, a najlepiej jakieś 14, BMI wyniosłoby wówczas 19,47 i takie w zupełności by mi wystarczyło. Także mój cel to 61 kg ![]() Ja stawiam głównie na sport; pochwalę się,że dzisiaj pokonałam na rowerze 36 km, więc 1-wszy dzień odchudzania udany
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z tym iż jutro jest wielkie ważenie, oraz aktualizacja wagi (kg które nam spadły) w tabelce, bardzo proszę o zamieszczanie w wątku aktualnej wagi zaznaczonej kolorem czerwonym, i ewentualnie powiększoną czcionką, będzie mi łatwiej odszukać, i pozapisywać
Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2010-07-18 o 23:45 |
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
To ja się wkręcę w temat. Spróbuję przeczytac te kilka stron, ale nie dzis bo juz spiaca jestem ;c . Mam 173 cm wzrostu. Musze, po prostu muszę schudnać minimum 15 kg w 5 miesiecy. A waże 80 kg... Wiem że duzo. Nie wygladam na jakas otyła. Zawsze mialam figure taką mocną. Ale nie mialam takiego czegos ze ociekam tluszczykiem czy cos, chociaz ostatnio tak sie zapuscilam ze juz brzuch sie powieksza. Odkad jestem z TŻ od prawie 2 lat, często przyrzadzam nam cos, zazwyczaj niezdrowego. Przez 2 lata przytylam 8 kilo. A jeszcze z 3 lata temu wazylam ok 62. Po prostu uwielbiam gotowac, bo uwielbiam przerozne smaki. Zaczynam od srody. Jak bede dawac rade to bede tez skakac na skakance. W styczniu mam urodziny i musze osiagnac cel. A diety probowalam juz sto razy i zawsze konczy sie tak samo... ehhh.. Postanawiam wykluczyc slodycze, ziemniaki, fast foody, gazowane slodkie, smazone, duze ilosci soli, chipsy, natomiast bardzo ograniczyc biale pieczywo, makarony i ryz, chociaz to ostatnie uwielbiam najbardziej (: . Myślę że 3 kg na miesiac to dobry sposob i zdrowy. Jesli tym razem mi sei nie uda to juz niewiem co pocznę... Jak mogę sie zmotywowac oprocz ogladania zdjec sprzed 3 lat?
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w ogóle to polecam zapisać się na spining raz, że w grupie i z instruktorem łatwiej się zmobilizować do dłuższej jazdy na stacjonarnym rowerze, która w samotności szybko się nudzi, dwa, że trening jest intensywny i traci się masę kalorii, trzy ćwiczy nie tylko nogi ale i ręce a nawet trochę brzuch, a poza tym rowery są inne niż te domowe magnetyczne - pozycja bardziej zbliżona do kolarskiej i lepiej rozłożone obciążenia - no przynajmniej mnie spining bardzo odpowiada i chodzę 4 razy w tygodniu a mogłabym codziennie
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz chcieć to po 1, w wypowiedzi widziałam że za bardzo nie narzekasz na swoją tuszę, "Nie wygladam na jakas otyła"(ja sobie też tak tłumaczyłam)więc na pewno będziesz miała sporo wymówek, które musisz pokonać
dobrym powodem do trzymania diety jest kwestia zdrowotna np. idź na morfologię zbadaj cholesterole, pewnie będą zawyżone, i poczytaj sobie o zagrożeniach z tym związanymi
Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2010-07-19 o 00:12 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
ŁOOOOŁ! ale nas duuuzo, produkujecie posty jak najęte. Witam nowe uczestniczki w naszym klubie grubasków
![]() Ja powoli kłade się spac, bo jutro czeka mnie duzo spraw do złatwienia oraz zdwojone wysiłki na siłowni, bo władowałam w siebie dziś duuuzo grzechów Mam eszcze zamiar przed pójsciem spac zaopatrzyc sie w zieloną i czerwoną herbatke, bo kilka dni temu skonczylam zielona, a dzis dno zobaczylam w torebce z czerwoną. Zawsze kupowałam w herbaciarni five o'clock w Polsce, a teraz musze znalezc coś przyzwoitego w fusach na wage tutaj.A dzisiejszy dzien był pod znakiem Desperate Housewifes - oglądacie?? Jesli chodzi o rozrastanie mięsni przy rowerze to z fizjologicznego punktu widzenia nie mogą Ci Patrycjo urosnąc jesli jestes na ujemnym bilansie kalorycznym ( a chyba jestes na ujemnym skoro sie odchudzasz? ). Czasem przy ćwiczeniach bardziej sie mieśnie zarysowywują, bo puchną, zbiera się w nich wiecej krwi, sa bardziej odzywione, dotlenione. Nie wiem czy tak można powiedziec po polsku, ale tu mówi sie "tonning". Nie jest tak łatwo o to żeby mięsnie urosły. Do tego trzeba odpowiednich ćwiczen, odpowiedniego obciazenia, dodatniego bilansu kalorycznego, wysokiej podazy białka i wysokiego poziomu testosteronu.
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ja dzisiaj zaraz po wstaniu i siusiu waze 61 kg ![]() uciekam zjesc lekkie sniadanko (otreby,granoli z mleczkiem) i myk na silownie i fitness ![]() zwazywszy na to ze pracuje w innym miescie (u mojego TŻ) to narazie nie bede robic a6w, bo w tym potrzebna jest konsekwencja. ... ogranicze sie do 100 brzuszkow dziennie (wczorajsze wieczorne brzuchy zaliczone )milego dnia
-zapuszczam włosy -przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym -MŻ+WR! 61(19.07) - 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!![]() 17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs ![]() Edytowane przez wisienka90 Czas edycji: 2010-07-19 o 07:25 |
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Witam, niestety nie ma nie w domu od wczoraj, więc nie mogę się zważyć ale ostatnie ważenie pokazało 52,9kg i tyle też proszę wpisać w tabelkę
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Lilin07 wg mnie Twoj jadlospis jest ok
, nastepnym razem popatrz na etykietke almette i jego zawartosc tluszczu ... mi sie szybko odechcialo almette, proponuje kupic chudy twarog i zrobic samej dietetyczny serek z warzywkami (np rzodkiewka, szczypior) - zdrowy, smaczny i DIETETYCZNY
|
|
|
#239 |
|
Przyczajenie
|
szukałam czegoś TAKIEGO!
![]() startuję z Wami od dzisiaj. waga wyjściowa 57,5 kg waga docelowa 50 kg icoco |
|
|
|
|
#240 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
;p Używam go zamiast masła, bo tego nienawidzę, tak samo jak margaryny, ale dziękuję, skorzystam z radMoja dzisiejsza waga to 70.9 kg 1.1kg mniej ;d
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

, tez musze cos pokombinowac z tymi wzniosami

- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!

W końcu razem raźniej i lepiej idzie! a6w to ćwiczenia głównie na mięśnie brzucha, robiłam je kiedyś i dzięki nim do dziś mam płaski brzuch, są rewelacyjne, pod warunkiem, że jesteśmy konsekwentne i wykonujemy ćwiczenia. Dodatkowo chcę zacząć biegać, zimą nie ma kiedy i gdzie, a teraz jest wspaniała pogoda, która sprzyja ćwiczeniom na dworze, a podobno ćwicząc na dworze, łatwiej się chudnie i przede wszystkim bieganie jest zdrowe dla serca
Pilnujcie mnie
I koleżanka poleciła mi a6w, zawziełam się i zrobiłam całą, było ciężko, ale udało się i co najważniejsze były efekty. Brzuch spadł, co więcej zrobił się płaski, taki ładny i nie ma widocznych mięśni, aczkolwiek gdy naciskam nie czuć twardzizny ani fałd tylko jest taki w połowie! Więc bardzo polecam i na pewno wyciska pot, a robię ponownie, bo powinno się to powtarzać raz na rok, aby brzuszek nie powrócił, ale robiąc częściej wyrzeźbimy brzuch, a ja nie chcę wyglądać jak kulturystka, dlatego raz w rok 

nie nadaję się ;(