![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wykroje dla lalek
Adremima
Dołączam obiecane zdjęcia: schemat listków spódniczki, oraz poszczególne elmenty mojego stroju dla lalki - wróżki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za dobre słowo. Już porzuciłam na razie szycie na rzecz dziergania. "Tworzę na szydełku następne ubranka.
donia26 dziękuję bardzo ![]() Aniu plastikowy kubek po śmietanie olśnił mnie ![]() ![]() Edytowane przez ADREMIMA Czas edycji: 2007-06-08 o 17:49 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
donia26 znalazłam skrzydełka w necie, może nie masz wszystkich i mogę odwdzięczyc się za pomoc:http://picasaweb.google.com/sonia3313/ANIMALESSUELTOS
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Aniu plastikowy kubek po śmietanie olśnił mnie
![]() ![]() Cieszę się, że mój pomysł stał sie inspiracją ![]() A co do wiatraczka - no super!!! Ja jakiś czas temu wyrzuciłam stary wiatraczek, bo już był popękany. A mogłam zostawić... No widzisz, jak to człowiek nie pomyśli... Ale jutro jest u nas odpust ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
![]()
hej
czy ktoś potrafi coś takiego "wydziergać" na szydełku i wystawic na allegro? (chciałabym mieć taką suknię w mojej kolekcji) ![]() jutro wrzuce dla was kilka wykrojów ![]() Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=154325
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Pomysły na nakrycia głowy:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Świetne ! Jeszcze z takimi się nie spotkalam !
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
hej
![]() o to dalsza częć z mojej kolekcji: sodnica,sukienka i spódnica może komuś się spodoba i coś sobie uszyje Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
![]()
a tu jeszcze wykrój body do sukni balowej (jej dalsze częci wkrótce)
![]() Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Witaj sm_marta
![]() Mam jedną prośbę odnośnie wykrojów, ktore podajesz. Umieść na nich proszę jakieś wymiary w cm, bo czasem drukarki drukują w trochę innej skali i trzeba samemu jeszcze raz zmieniać wykroje. Będę bardzo wdzięczna za uwzględnienie mojej prośby. Domyślam się, że inne maniaczki szycia też. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
A może uszyjecie coś Takiego ???
http://www.photoserver.us/pf.php?fid=12471 http://www.photoserver.us/pf.php?fid=12454 http://www.photoserver.us/pf.php?fid=12472 http://www.lcftb.com/redx3/gallery/i...ce%20dress.jpg http://www.lcftb.com/redx3/gallery/i...ite%20suit.jpg http://www.lcftb.com/redx3/gallery/i....jpg?fid=12472 http://www.lcftb.com/redx3/gallery/i....jpg?fid=12472
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
![]()
Aniu oczywiaście że uwzglednię twoją prośbę. Kolejne wykroje podam z wymiarami - to żaden problem, wcześniej poprostu o tym nie pomyślałam (zakręcona jak zawsze). jutro wrzuce wykroje z wymiarami.
Pozdrowionka dla wszystkich szyjących i nietylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Loreen super sukienki
![]() sm_marta wykroje super ![]() a to strój wróżki, zamówiony przez moją córkę, wydziergany na szydełku, wielokrotnie pruty ze skrzydełkami zrobionymi ze starego wiatraczka, ale zaoszczędziłam parę złotych, nie kupując następnej nowej i drogiej lalki. Najwazniejsze, że się córce podoba. A i Ken dostał nowe spodnie zrobione na drutach. Edytowane przez ADREMIMA Czas edycji: 2007-06-12 o 18:39 Powód: zapomniałam załącznika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
![]()
Adremima gazetka Barbie o którą pytasz poprostu nazywa się "Barbie" i można ją było dostać w każdym kiosku, wykrój płaszcza który załączyłam był właśnie z tej gazety - niewiem czy jest jeszcze w sprzedaży (ta gazeta) - ja kolekcjonowałam ją kilkanaście lat temu (rok 1993 i 1994),i jedyny wykrój jaki w niej był to właśnie owy płaszcz, to była(jest) raczej komiks z barbie.
![]() Jak juz wcześniej pisałam załącze jutro poprawione (opisane) wykroje. Dodam rónież dalszą część do sukni balowej (na spódnicęz tiulu i spódnicę właściwą) - opis jej wykonania moge przesłać na email. A wkrótce kolejna z sukien - czekajcie cierpliwie ![]() uwielbiam wykroje ubranek dla barbie - kto mi pomoże poszerzyć kolekcję?!? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Loreen Cudo te sukieneczki, już je zapisalam na dysku i sprobuję niedlugo uszyć. Aż się samemu chce mieć takie kreacje ![]() sm_marta Dziękiza uwzględnienie prośbeczki ![]() Adremima Ha! Super Ci wyszla ta wrożka!!! Zawszeto prawiete 100 zl w kieszeni ![]() No i przede wszystkim- jak zrobiłas spodnie naszydelkuCzy możesz miprzybliżyć, tak oczko po oczku? Już mi jedna z wizażanek tlumaczyła, wydawało mi się, że lapię, ale chyba guzik z tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Aniu
![]() ![]() Spodnie dla Kena są zrobione na drutach. Jeśli jesteś zainteresowana napiszę jak je zrobiłam. sm_marta dołączam się do ostatnie wypowiedzi Ani. Też chciałabym wykrój gorseciku ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Dziewuchy, dziewuchy! Kilka dni nieobecności a tu proszę wątek się taaaaak rozbudował
![]() ![]() Jesteście boskie. Brawo, brawo. No i najważniejsze - pod waszym wpływem mam zamówienie na... wróżkę Elinę. Tylko ten kubeczek znajdę.... Ściskam mocno. Ba-ha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
![]()
hejka
![]() troche mi to zajęło ale już wklejam "poprawione wykroje" narazie tylko BODY, spódnica (zwykła i tiuowa) oraz gorsecik wieczorkiem ![]() mam nadzieje że teraz moje wykroje są bardziej przejrzyste P.S. znalazłam gazetkę Barbie o której kiedyś wspomniałam w kiosku ![]() Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po wydrukowaniu wszystko się zamazało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
FAjne te stroje i wykroje ,tylko ze próbowałam robić ale nic mi nie wyszło heh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
![]()
Aniu spróbuj teraz - poprawiłam wymiary ciemnym cienkopisem - mam nadzieje że lepiej widać (załaczane "obrazki" to zdjęcia z cyfrówki - jak dalej nie bedą wyrażnę poprostu zestanuję)
jakies pytania piszcie moj nr gg 2868780 Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
![]()
oto obiecany i długo oczekiwany wykrój gorseciku (oby było coś widać)
![]() a czy ktoś ma wykrój szlafroczku? ![]() Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
No teraz jest znacznie lepiej, ale jeszcze dwa ostatnie zdjęcia są zamazane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zniechęcaj się, korzystaj z tego ogromu wykrojów, które tu znajdziesz i szyj, szyj i szyj. Do skutku, aż wyjdzie ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
![]()
2 ostatnie zdjęcia sa zamazane hmm - podam wymiary gorseciku (których pewnie nie widać):
PRZÓD: - wymiar dołu 1.5 1.0 1.2 1.6 1.6 1.2 1.0 1.5 wym całkowity 10.6cm - wymiar boczny 1.5 2.8 0.7 0.6 0.8 wym. całkowity 6.4 po krzywej 7.5cm TYŁ: - wymiary dołu (zaczynając od lewj - do prawej) 0.6 0.6 2.2 1.0 wym. całkowity 4.4cm - wymiar boczny - wys 4.5cm - po krzywej 4.5cm RAMIĄCZKA: - wymiar dołu 4cm - wymiar boczny (wiekszy) 5.2cm - wymiar boczny (mniejszy) 4.4cm i jak teraz? lepiej? ![]() pomóżcie mi uszyć szlafroczek - szukam wykroju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie gapa
![]() W zamian przedstawiam Ci szablon na koszulkę nocną i chyba właśnie szlafroczek, gdzieś je w necie niedawno znalazłam. Niestety, nie mają wymiarów, trzeba je samemu dopasować. Ja jeszcze nie szyłam, więc nie mam dopasowanego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie: czy ciuszki robione ręcznie (ale starannie!) będa miały szanse sie sprzedać? czy raczej nie ?. Poniewaz niedługo jade na taki targ i biore ze soba na sprzedaż moje rzeczy hand made (świeczki,figurki z amsy solnej itp.) i pomyslalam żeby szyć ubranka dla lalek ,mam ciekawe pomysły ,ale niestty nie posiadam maszyny do szycia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
![]()
Aniu nic się nie stało. Dzięki za szlafroczek i koszulkę nocną są świetne
![]() a oto spódnica i spódnica z tiulu (dalsze części, ktore z body tworzą wspaniałą suknię balową) na wszelki wypadek podam wymiary. SPÓDNICA: - wymiary boczne 19cm - po krzywej górnej - 3.5cm - po krzywej dolnej - 12cm SPÓDNICA Z TIULU: - wymiary boczne 18.3cm - po krzywej górnej - 10cm - po krzywej dolnej - 34cm spódnicę szyjemy z 12 kawałków a spódnicę z tiulu 6x z podwójnie złożonego tiulu (robimy 3 warstwy spódnicy z tiulu). ![]() mam nadzieję że wszystko jest czytelne - jeśli nie piszcie - poprawie Edytowane przez sm_marta Czas edycji: 2007-07-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.