|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie pojawiły się znowu te słynne palety do konturowania, ale tych kulek brak
|
|
|
|
#213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie ten. Jeszcze mam starą wersję bez plasmy. ![]() Ja uważam, że jest jak najbardziej ok jak na typowe kremy drogeryjne. A przetestowałam ich naprawdę sporo. Dziewczyny czy u Was już są nowości Miss sporty? Róż insta glow http://www.rossmann.pl/produkty/Twar...swietlacz,5051 i szminki my BFF? http://www.rossmann.pl/Produkt/Miss-...76580,1648,331 Ja u siebie nie widziałam ich jeszcze. Kupiłam dzisiaj cień matte Miss sporty, taki cielak, fajny. |
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
te palety do konturowania są według mnie przereklamowane, te kolory z sobą nie współgrają (chłody pomieszane z ciepłymi), a po za tym ten bronzer według mnie nie nadaje się do konturowania, a do typowego bronzowienia (ale tu już producentowi nie można nic zarzucić, bo napisać, że to bronzer przecież :P )
bigosowadama u mnie są i to w każdym rosie, do jakiego wchodzę
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak pierwsze wrażenia? Te róże i szminki Miss sporty warte zachodu? Co do wibo paletki do konturowania mi d..upy ni urwała. Widziałam ją, nawet popatrzyłam jak wygląda w środku i jest po po prostu przeciętna. Tak samo te kuleczki, nie wiem o co jest takie halo?! Nawet te wcześniejsze nie zrobiły na mnie wrażenia
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chcesz tani -http://www.aptekawsieci.pl/27816-mediderm-krem-100-g.html Ten przy bardzo podrażnionej skórze ciut szczypie, ale tani jak barszcz, mega wydajny, super goi skórę. A ciut droższy, mniejsza tubka, ale cudo nie krem, nawet na mega podrażnieniach nie szczypie nic a nic: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...lagodzacy.html Oba polecam. Mnie skóra schodziła płatami i tymi kremami ją wyleczyłam. Także po kremy najlepiej do aptek. Można w necie kupić. Ja ten drugi nabyłam w Superpharm, farmaceutka mi poleciła.
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerkalam na tusze i kątem oka widzialam nowosci. Takze nie pomoge
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zaleca się jednak używać kremów nawilżających na mrozy i to nie jest mój wymysł, a może nie zalecają bo nie wiedzą że te kremy odparowują trzeba to gdzieś koniecznie zgłosić |
|
|
|
|
#223 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-Astellas Lipobase(straszny tłuścioch, tylko na noc), -krem Bambino(stary, ale jary, a ja nie jestem wrogiem parafiny), -emulsja Isany z 5,5% mocznika(genialny nawilżacz do całego ciała, do tego lekki i nie zapycha na twarzy, a mnie zapycha mnóstwo kremów), -krem Babydream ochronny, na mrozy i wiatry-konkretny tłuścioch, ale to krem ochronny, lecz ku mojemu zdziwieniu-daje się zmatowić pudrem dla dzieci. Dodam, że jestem mieszańcem(normalne policzki, tłusta strefa T), wrażliwa skóra, skłonna do zapychania, zimą staje się odwodniona i ciągle mi się wtedy robią suche skórki. Kiedyś, w jakieś gazecie, spotkałam się z opinią, że na mrozy nie stosuje się kremów nawilżających na bazie wody, może coś w tym jest, jednak mój ulubiony Bambino ma na pierwszym miejscu wodę, a stosuję go często przed wyjściem na mróz i chroni świetnie. ![]() Ja widziałam już te nowe szminki Miss Sporty. Kiedyś napaliłam się na Color Whispery Maybelline, ale je wycofali i teraz mam straszną chrapkę na Miss Sporty, zwłaszcza, że kosztują tylko 12 zł. Aż sobie chyba jakąś kupię, tylko nie wiem który kolor. Kredki do oczu z tańszych szaf rossmannowskich są warte uwagi? Chcę się nauczyć rysować cienkie kreski na górnej powiece kredką(dodam, że jestem niezdarą manualną) i na pierwsze kroki chcę kupić coś w miarę taniego, ale też przyzwoitej jakości. Czy może jednak lepiej się pofatygować do Natury po te kredki Essence Longlasting?
|
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś na YT nissiax83 mówiła o odparowaniu wody z kremów i ze twarz nie zamarznie ale to dość stary film
![]() Kupiłam kredkę do brwi z maybelline dark brown,w końcu mam coś w idealnym kolorze moich brwi a nie rudy brąz. Nawet mi pani szufladzie znalazła bo w szafie wszystkie zużyte. Polecicie jakiś dobry róż? Brązowe oczy, włosy, cera w jasnym kolorze ale nie bladym ![]() Kiedyś nie używałam różu w ogóle, w shiny box dostałam,spróbowałam i mi się rozsypal;( |
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię delikatne w odcieniach brzoskwiniowych, mam bardzo jasną karnację i też brązowe włosy. Co do kremów i wody w nich to nawet do rąk zimą odradza się te na bazie wody, więc coś w tym musi być. ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- I jeszcze róże Bourjois są bardzo w porządku. Ale na początek polecam Bell, dla samego przetestowania jakie kolory Ci pasują, bo jednak w razie czego mniej stracisz.
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do miss sporty, ja się nie wypowiem, bo też tylko widziałam w szafie, pewnie i tak nie kupię, bo mnie podkład tej firmy uczulił i wolę nie podejmować ryzyka z innymi produktami tej firmy
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić że kupiłam z nowości szminkę matową Maybelline 950 Magnetic Magenta piękny róż, na moich ustach wychodzi jasny taki bardziej wiosenno-letni, bardzo fajna, trwała, matowa i przyjemna, nie czuć jej na ustach, nie odbija się, zapach jak w innych szminkach tej firmy czyli pycha
. Druga nowość to pomadka ochronna Himalaya brązowa, chyba z masłem kakaowym, fajna, trochę twarda ale tłusta i treściwa, smakuje trochę miodkiem, zagości pewno u mnie na stałe ale carmex dalej na 1 miejscu
|
|
|
|
#228 |
|
Konto usunięte
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;54353776]
Kredki do oczu z tańszych szaf rossmannowskich są warte uwagi? Chcę się nauczyć rysować cienkie kreski na górnej powiece kredką(dodam, że jestem niezdarą manualną) i na pierwsze kroki chcę kupić coś w miarę taniego, ale też przyzwoitej jakości. Czy może jednak lepiej się pofatygować do Natury po te kredki Essence Longlasting? [/QUOTE]Dla mnie najlepsza kredka to wlasnie Lovely ta z temperowka, mocna czern, ale bez problemu narysuje sie ciensza jak i mocniejsza kreske. Essence akurat tez mam i nie jestem z niej zadowolona, dla mnie jest za miekka, ciezko narysowac rowna ciensza kreske, rozmazuje mi sie. Wysłane z jeżynki |
|
|
|
#229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zimą nie próbowałam, wiec nie wiem jak by sobie teraz dał radę. Odnośnie wody w kremie... też czytałam/słyszałam że zimowe kremy nie powinny mieć wody (przynajmniej nie na pierwszym miejscu). Nie znam ogólnie wszystkich składów wszystkich kremów (zwłaszcza tych wysokopółkowych) ale wydaje mi się, że woda jest praktycznie w składzie każdego mazidła, no bo na jakiej inne bazie mają zrobić ten krem? Którejś zimy używałam tego i dał radę, a tez woda na pierwszym miejscu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ra-wersja.html Proponowana przeze mnie wcześniej ziaja oliwkowa też najpierw wazelina i zaraz później woda. Tak wiec nie wiem jak z tą wodą dokładnie...
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
z tymi kremami, to chyba najlepiej obserwować siebie i swoją skórę, bo wszystko będzie pewnie jak z tą piramidą żywienia - co roku inaczej
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;54353776]Mnie w mrozy ratują:
-Astellas Lipobase(straszny tłuścioch, tylko na noc), -krem Bambino(stary, ale jary, a ja nie jestem wrogiem parafiny), -emulsja Isany z 5,5% mocznika(genialny nawilżacz do całego ciała, do tego lekki i nie zapycha na twarzy, a mnie zapycha mnóstwo kremów), -krem Babydream ochronny, na mrozy i wiatry-konkretny tłuścioch, ale to krem ochronny, lecz ku mojemu zdziwieniu-daje się zmatowić pudrem dla dzieci. Dodam, że jestem mieszańcem(normalne policzki, tłusta strefa T), wrażliwa skóra, skłonna do zapychania, zimą staje się odwodniona i ciągle mi się wtedy robią suche skórki. Kiedyś, w jakieś gazecie, spotkałam się z opinią, że na mrozy nie stosuje się kremów nawilżających na bazie wody, może coś w tym jest, jednak mój ulubiony Bambino ma na pierwszym miejscu wodę, a stosuję go często przed wyjściem na mróz i chroni świetnie. ![]() Ja widziałam już te nowe szminki Miss Sporty. Kiedyś napaliłam się na Color Whispery Maybelline, ale je wycofali i teraz mam straszną chrapkę na Miss Sporty, zwłaszcza, że kosztują tylko 12 zł. Aż sobie chyba jakąś kupię, tylko nie wiem który kolor. Kredki do oczu z tańszych szaf rossmannowskich są warte uwagi? Chcę się nauczyć rysować cienkie kreski na górnej powiece kredką(dodam, że jestem niezdarą manualną) i na pierwsze kroki chcę kupić coś w miarę taniego, ale też przyzwoitej jakości. Czy może jednak lepiej się pofatygować do Natury po te kredki Essence Longlasting? [/QUOTE]Mam go, ale strasznie mnie zapycha
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
Czy ta cena nie jest przypadkiem ceną na do widzenia? Bo tego lotionu to ostatnio nie widuję na półkach. Nawet pustego miejsca i ceny nie ma.
http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana...8627,4940,5841 Ktoś coś wie? Może inny wprowadzą? |
|
|
|
#233 |
|
Klientka w krawacie
|
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;54362111]Czy ta cena nie jest przypadkiem ceną na do widzenia? Bo tego lotionu to ostatnio nie widuję na półkach. Nawet pustego miejsca i ceny nie ma.
http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana...8627,4940,5841 Ktoś coś wie? Może inny wprowadzą?[/QUOTE] Też tak myślę. W końcu to niby edycja limitowana.
|
#234 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;54363051]Ale jak na edycję limitowaną to nawet długo gościła na półkach. Czy mi się zdaje czy wcześniej nie było innego kremu Isana do rąk w opakowaniu z pompką, który tym zastąpili?[/QUOTE]
z pompką były te dwa
|
#237 |
|
404 Not Found
|
Cały czas mam w użyciu ten fioletowy, biały leży i czeka na swoją kolej.
Uwielbiam wszystko co z pompką, a zwłaszcza krem do rąk.
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja aktualnie testuje kremy evree, mam juz trzecią tubkę
1 super taki bardziej tresciwy, jeden super w dzien np. w pracy do czestego stosowania, bo wchłania się ekspresowo i 1, który mnie rozczarowal
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam problematyczną cerę i używam tego kremiku od 3 lat i bardzo go sobie chwalę
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-i-na-noc.html
|
|
|
|
#240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I teraz chcę zobaczyć te nowe miss sporty. Mam od Miss sporty jedną szminkę i jest fajna. Co do kredek to fajna jest lovely z temperówką. Poza tym mam taką wykręcaną też z lovely, w kolorze khaki. Jest bardziej twarda od tej z temperówką. Lubię też te z essence- zwykłe i longlasting. Golden rose też ma fajne tanie kredki, ale one są dosyć miękkie. Cytat:
Poza tym bell, ale nie te co są w rossie tylko ta starsza wersja- dostępne są w biedrze. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sed-rouge.html Dobieraj róż do karnacji. Jeśli jesteś chłodna to te chłodniejsze, jeśli ciepła to te bardziej brzoskwiniowe. Najbezpieczniejsze są te różowobrzoskwiniowe, pasują większości. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

nie zaleca się jednak używać kremów nawilżających na mrozy i to nie jest mój wymysł, a może nie zalecają bo nie wiedzą że te kremy odparowują
trzeba to gdzieś koniecznie zgłosić