Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 12:14   #2461
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
moze to glupie pytanie ale co to jest ta panna cotta? widze sklad, ale ... to jakby lód czy napój?
to cos jak pudding, pamietam jak wyglada prawdziwa, to taka babeczka z jakby budyniu polana sosem owocowym
google:
Włoski deser ze śmietanki, cukru, mleka i żelatyny
Stary 2010-06-16, 12:14   #2462
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
na pewno Ci się uda dojść do tej wagi! a ja wierzę, że się ruszy dzięki!

Oo a tej skrobi to nie za dużo? Ja nie wiem co wymyśleć, narazie myślę, żeby pójść na III fazę na wakacje, żeby dać odpocząc organizmowi. A ile masz wzrostu?
az 165cm.
Niby lyzeczka skrobii dopuszczalna a ja dalam pol. dzisiaj koniec ze slodkosciami i skrobia
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:18   #2463
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nigrra Pokaż wiadomość
dziękuję to jeszcze nie ten przepis ale tamtego i tak nie moge znaleśc więc spróbuję według tego
a myślicie, że dałoby się jakoś ten jogurt zastąpić serkiem homo rozwodnionym??

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
u mnie waga stoi w tym samym miejscu! dosłownie 57,2! już tracę wszelkie nadzieje...
u mnie nie komentuje ile w tym miejscu juz stoi a nawet wzrosło do 56 a było juz 55

ehh dziewczyny zmobilizujcie mnie do jakis przygotowań do obrony, powinnam przygotować preznetacj i coś sie poczuczyć a ja totalnie na luzie podchodzę...zbyt dużym luzie
Stary 2010-06-16, 12:20   #2464
agnieszka16
Zadomowienie

PS. Przepraszam za Offtop...Czarownica, nie wiem, czy ktos Ci to juz mówil, ale na swoim awatarze do złudzenia przypominasz Ashlee Simpson za czasow czarnych włosów http://ashleesimpsonhairstyle.com/wp...-Hair-2010.jpg
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:22   #2465
kataluna
Rozeznanie

No to ja jade do roboty A moze sie przebiegne te 3km? albo nie bo wszyscy naokolo pozniej padna
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:23   #2466
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
PS. Przepraszam za Offtop...Czarownica, nie wiem, czy ktos Ci to juz mówil, ale na swoim awatarze do złudzenia przypominasz Ashlee Simpson za czasow czarnych włosów http://ashleesimpsonhairstyle.com/wp...-Hair-2010.jpg
hehe no juz kilka razy slyszalam, ze jestem do niej podobna tzn ona do mnie a teraz tez nie mam juz czarnych wlosow tylko jakies brazowe czy rudawe i znowu jestesmy chyba podobne
Stary 2010-06-16, 12:33   #2467
anaiss86
Zadomowienie

Czesc dziewczyny, ja mam w planie zaczac odchudzanie od jutra z dieta dukana. Jestem pod wrazeniem ilosci watkow na ten temat. Dzis koncze czytac ksiazke i do dziela! pozdrawiam i gratuluje super efektow
anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:40   #2468
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
az 165cm.
Niby lyzeczka skrobii dopuszczalna a ja dalam pol. dzisiaj koniec ze slodkosciami i skrobia
sorki! ja nie wiem czemu przeczytałam, że 5 lyżeczek ślepa jestem..
a ja niższa, bo 162cm.

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
u mnie nie komentuje ile w tym miejscu juz stoi a nawet wzrosło do 56 a było juz 55

ehh dziewczyny zmobilizujcie mnie do jakis przygotowań do obrony, powinnam przygotować preznetacj i coś sie poczuczyć a ja totalnie na luzie podchodzę...zbyt dużym luzie
Do roboty!! ja muszę napisać pracę na 15 stron najlepiej na jutro, ale nie wiem cyz mi się uda, więc mobilizujmy się nawzajem
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:42   #2469
Solara
Przyczajenie

GG do Solara

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Do galaretki kupujesz żelatynę w proszku ?
poproszę o przepisior
najpierw gotuje wodę z 3 torebkami herbaty (miętowej lub owocowej) dodaje 2-3 tabletki słodziku. Gdy woda się zagotuje odlewam troszkę do wcześniej przygotowanego kubka z 2-3 łyżkami żelatyny i mieszam żeby się rozpuściła. Następnie przelewam do garnka gdzie gotowały się herbaty i dalej jak z normalną galaretką: chłodzę, przelewam do miseczki i do lodówki wychodzi pyszna i co najważniejsze ma duuużo białka
Stary 2010-06-16, 12:42   #2470
lakszmi
Raczkowanie

Mam pytanie dot. III fazy.
Mój mąż jest już na III i mam problem z wymyślanie mu "uczt", pomóżcie proszę. On chce cały czas jeść to co ja + dodaje owoce i żółty ser, wczoraj do obiadu (było leczo) dostał też ryż (skrobia), ale co z ucztami? Mogę mu kupić np. lody? Jak po takim obiedzie "dukanowym" zje loda to będzie to uczta? Albo np. pieczone udko z kurczaka ze skórą to jest uczta?
lakszmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:45   #2471
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Dziewczyny czy można jeść dropsy Pulmoll ? (czerwone metalowe okrągłe pudełeczko)
skład:
izomalt, syrop maltitolowy, kwas, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, sok żurawinowy, Echinacea, wyciągi z roślin, aromaty, witamina C, substancja słodząca: aspartam, acesulfam K, mentol
Wartość odżywcza w 100g:
236 kcal
0g białka
96g węglowodanów
mniej niż 0,5 g tłuszczu

Niby bez cukru i w ogóle, sztuka ma 3kcal Odkopałam w szafce i zastanawiam się czy komuś sprezentować czy jeść :P Bo to są malutkie cukiereczki
Stary 2010-06-16, 12:47   #2472
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
ja biore, zreszta doktorek zalecal branie multivitaminy ja do tego dorzucam A+E i wit C, jakby cie lapaly skorcze w lydkach to koniecznie magnez

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

a tutaj dane odnosnie tego majonezu helmansa

Hellmann's

Extra Light Mayonnaise

Nutrition Facts
Serving Size 1 tbsp (16g)

Amount Per Serving
Calories from Fat 4.5
Calories 12

% Daily Values*
Total Fat 0.5g 1%
Saturated Fat 0.1g 0%
Cholesterol -
Sodium 4mg 0%
Total Carbohydrate 1.8g 1%
Dietary Fiber -
Sugars 0.8g
Protein 0.1g

Vitamin A - Vitamin C -

Calcium - Iron -
Hejka
Odnosnie majonezu ja kupuje Helman's Lighter than Light Mayonnaise - i z tego co widze on ma inne wartosci:
W 100 g:
Energia 73 kcal
Proteiny 0.6 g
Wegle 11. 0g
Tluszcz 3.0g

w 15g (jedna lyzka) odpowiednio:
E: 11kcal
W: 0.7 g
T: 0.5 g
Nie moge w tej chwili znalezc w necie fotki, ale to jest dokladnie o takiej nazwie a nie Extra light - to inny produkt.

Ja sie witam dopiero po sniadanku, pysznej owsianeczce - jem ja 2 dzien i zagosci na stale - rozstalam sie narazie z plackami:brzydal :
Wiem, ze pozne to moje sniadanie ale dopiero wstalam , @ sie rozkreca i mnie migrena meczy, a w dodatku wczoraj byly spiecia zTŻ, niech on dzisiaj uwaza bo mu jakis NOL na lebie moze wyladowac
Pozdrawiam Wsjech, wracam Was doczytac, pa

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-06-16 o 13:25
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:51   #2473
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Zlitujcie się nad biednymi początkującymi ....Wy o gołąbkach, KFC, frytkach z McDonalda.......a ja myślę jak przepchnąć przez gardło tego tuńczyka z puszki
No fakt takie opisy mogą dołować początkujących.Wies z ja na początku jadłam tego tuńczyka ,ale zawsze miałam z ni problem i stwierdziłam że jest tyle innych ryb że nie muszę się nim katować.Jest łosoś we własnym sosie ,który jest pyszny.A jeśli ci nie wchodzi jedz poprostu inne ryby.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
hehehe czas pokaze....zobaczysz bedzie dobrzetez bylam niepewna wszytskiego a teraz ..... -11 kg za mnadamy rade
bardzo ładny wynik,gratula cje.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:55   #2474
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

bardzo ładny wynik,gratula cje.
a dziekowac dziekowac troche jeszcze tych kg mi dojdzie ale powolutku
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:59   #2475
missines
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Ja jem więcej nabiału i chudne. Jem dziennie: twarożek domowy naturalny z Piątnicy 150 g, wieśniak light 150 gram, twaróg chudy 0 % 250 gram, jajka 2 sztuki + kanapki rozpustne zrobione na mleku i jajku.
Z mięsa jem jednego fileta z kurczka albo udko gotowane lub porcję ryby na obiad i czasmi szynkę drobiową. Co drugi dzień duży kubek kefiru. Więc dużo tu nabiału. Wspomnę ze nie używam 3 listy i oprócz wodki z Colą zero nie robię grzechów.

A propo czy jeść więcej nabiału czy więcej mięcha......... ja tez jem zdecydowanie duuuużo nabiału, miechą mniej!

Mamy dozwolone na na PP 8 kategorii pokarmów i Dukan pisze na str. 62, ze możemy wybrać te produkty,które lubimy nie uwzględniając innych. Dozwolone jest odżywianie się wyłącznie tylko jedną kategorią produktów podczas posiłku, a nawet przez cały dzień!
Nie wolno nam poprostu grzeszyć i w tym czasie podjadać rzeczy których nie ma na liście.

Jeżeli dobrze zrozumiałam mogę przez cały dzień wcinać sery i twarogi nie obawiając się że w danym dniu nie wprowadziłam mięcha?!

Dobrze zakumałam????

Edytowane przez missines
Czas edycji: 2010-06-16 o 13:04
missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:00   #2476
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lakszmi Pokaż wiadomość
No kurde ile może trwać zastój? Twój się zaczął trochę wcześniej niż mój, więc czekamy aż Twoja waga ruszy, potem moja ruszy i będzie git Tak będzie, co??
Z tym zastojem to różnie bywa,u mnie trwał czasem 2-3 tygodnie,a najdłuższy przeszło 2 miesiące.Bywało ciężko,ale jak ja to zawsze kiedyś powtarzałam cierpliwość jeszcze raz cierpliwość.Małymi kroczkami do przodu,co prawda czasem cofniemy się kilka do tyłu ale ważne jest żeby się nie poddawać i znów iść do przodu.Wiadomo że każda z nas chce szybko schudnąć,ale te kilogramy panoszyły się w naszym organizmie kilka miesięcy,czasem lat i nie tak łatwo dadzą się wypędzić.Więc dużo cierpliwości życzę.
Stary 2010-06-16, 13:04   #2477
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Z tym zastojem to różnie bywa,u mnie trwał czasem 2-3 tygodnie,a najdłuższy przeszło 2 miesiące.Bywało ciężko,ale jak ja to zawsze kiedyś powtarzałam cierpliwość jeszcze raz cierpliwość.Małymi kroczkami do przodu,co prawda czasem cofniemy się kilka do tyłu ale ważne jest żeby się nie poddawać i znów iść do przodu.Wiadomo że każda z nas chce szybko schudnąć,ale te kilogramy panoszyły się w naszym organizmie kilka miesięcy,czasem lat i nie tak łatwo dadzą się wypędzić.Więc dużo cierpliwości życzę.
a jak Ci idzie na 3 fazie? zrzucilas cos jeszcze czy nie? tyje sie? oppowiadaj
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-06-16, 13:20   #2478
betii5
Rozeznanie

Cytat:
a jak Ci idzie na 3 fazie? zrzucilas cos jeszcze czy nie? tyje sie? oppowiadaj
No niestety nie zrzuciłam już nic,ale najważniejsze że nic nie przybyło.Czuję się bardzo dobrze.Oczywiście apetyt wzrasta w miarę jedzenia i bardzo bym chciała zobaczyć 5 z przodu.Dukan wyliczył mi 64,udało mi się osiągnąć 60,ale sztuka to będzie utrzymać tą wagęPozatym ja w tej chwili mam burze hormonów,przechodzę menopałzę i to wszystko mi nie pomaga ale daje sobie radę.
Stary 2010-06-16, 13:24   #2479
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
No niestety nie zrzuciłam już nic,ale najważniejsze że nic nie przybyło.Czuję się bardzo dobrze.Oczywiście apetyt wzrasta w miarę jedzenia i bardzo bym chciała zobaczyć 5 z przodu.Dukan wyliczył mi 64,udało mi się osiągnąć 60,ale sztuka to będzie utrzymać tą wagęPozatym ja w tej chwili mam burze hormonów,przechodzę menopałzę i to wszystko mi nie pomaga ale daje sobie radę.
napewno nie jesz juz tłusto i nie zdrowo.....i trzymasz sie zasad dukana bedzie dobrze, moze uda Ci sie zejsc z waga ciutke nizejale wiesz tez nie przesadzaj....!ponad 22 kg mniej to ogromny sukcesjestes moja guru hehehehee
powodzenia zycze w utrzymaniu dietkibuziak
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 13:24   #2480
Solara
Przyczajenie

GG do Solara

Cytat:
Wynik świetny zobaczysz że stopniowo osiągniesz 5 z przodu
Stary 2010-06-16, 13:41   #2481
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
dzieki taki dlugi zastoj mialas?
no a o mleku zapominam no.... ciezko jest ale cos za cos...
Ja mam zastoj od 31.maja wlasnie sprawdzilam wazylam wtedy 63.9 dzis jest 63.6, a przez ten czas to spadalo niewiele, potem znow roslo i tak w kolko 17 dzien. Teraz @ i trzyma mnie tylko nadzieja, ze po cos sie ruszy jak rowniez zmiana systemu na 4/3 cos da

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Wiecie na co mam teraz fazę? curry
Ja mam faze na masale, ale curry tez dodaje tylko juz mniej, pamietam jak na studiach przez dlugi czas zywilysmy sie z kumpela tylko ryzem z curry (od swieta byly warzywa) jakie to bylo pyszne, a jakie ekonomiczne w utrzymaniu bylysmy, na sniadanie owsianka na obiad "ryz z przyprawka" na kolacje najczesciej - IMPREZA.
Ach jak ja Wam zazdroszcze tych klimatow - piekne to byly czasy

Cytat:
Napisane przez giovinezza Pokaż wiadomość
Witam dziołchy

W gimnazjum ooo jaaa, to tak dawno ale mieściłam się w rozmiar 32 i był luźny a waga ok. 45 kg na 170 i co najdziwniejsze jak oglądam zdjęcia to nie wyglądałam na wielce wysuszoną

Ooo tez nagrzeszyłam i proszę o baty bo przesadziłam!
najpierw nieśmiało Gingers, później 1 Lech, 0,5 l wina, kolejny Lech, chipsy(tego nie mogę sobie wybaczyć), ok 6 pięćdziesiątek popijanych colą wiem, że na stole stała light, ale nie wiem czy akurat ta była w szklankach do tego paliłam fajki co rzuciłam ok. 3 miesiące temu i tego też sobie nie mogę wybaczyć i koniec z alko !!! Dziś wiadomo czuję się nie zbyt dobrze, jedyny + to, że porcelana poszła i to nie wiem skąd się nazbierało tego tyle

kellysss alkohol to największe zło ! ale ja już się mu nie dam, jak nałogowi alkoholicy potrafią przestać to i ja się wstrzymam na czas diety ! ktoś pisał, że alkohol powoduje najczęściej:
1 dnia: spadek: wysysa wodę z organizmu
2 dnia: wzrost
następnie: zastoje więc oby udało nam się tego uniknąć

eee tam, gadanie przez komórke też powoduje raka a wszyscy gadają
a te połączenie jest po prostu boskie

Robie sobie na śniadanie 3 jaja z musztardą, ale żołądek o pomstę do nieba woła i nie wiem czy je wmuszę w siebie mega kac...
No Kochana na lanie zasluzylas
poplynelas niezie. Ja od poczatku diety wypilam raz 1 lyk piwa od mojego TZ - wcale mi nie smakowal.
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:46   #2482
betii5
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny,za dobre słowo to zawsze pokrzepia moje ego.To jest prawda ,bardzo uważam co jem .Jednak w dni uczty pozwalam sobie na szaleństwo.I obiecałam sobie że raz w miesiącu pozwolę sobie na super wielki puchar lodów ze wszystkim co tylko możliwe.Przecież wiadomo że do końca życia nie będziemy wystrzegać się wszystkiego ,ale oczywiście w miarę rozsądku.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Wiecie co piekę chlebek do którego dodałam cebulkę,zapach rozniósł się poi cały domu.Moja kuzynka która mieszka na demą przybiegła zapytać co tak pięknie pachnie.Ja na obiad zrobiła kotlety mielone z indyka,pychotka.
Stary 2010-06-16, 13:47   #2483
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
looknijcie sobie tutaj, przepiekne prace, no nie moge sie oderwac od nich

http://picasaweb.google.com/artilidia/Art#

ja zamowilam portret rodzinny
'chyba sobie zaczerpne troche pomyslow z tej galerii

Cytat:
Mam pytanie dot. III fazy.
Mój mąż jest już na III i mam problem z wymyślanie mu "uczt", pomóżcie proszę. On chce cały czas jeść to co ja + dodaje owoce i żółty ser, wczoraj do obiadu (było leczo) dostał też ryż (skrobia), ale co z ucztami? Mogę mu kupić np. lody? Jak po takim obiedzie "dukanowym" zje loda to będzie to uczta? Albo np. pieczone udko z kurczaka ze skórą to jest uczta?
mozesz mu ugotwac normalny obiad - schabowego z ziemniakami itp, a po obiedzie dobrze bylo by gdyby byl deser
u mnie wlasnie bedzie dzisiaj normalny obiad i ciasto na deser - zobaczymy z tego wyjdzie
dukan podobno objechal babke ktora na uczte zjadla tylko swoje ulubione ciastka
moze pizze sama mu upiecz, no nie wiem
hehehe cala diete sie tylko sni i marzy o ucztach, a jak przyjdzie 3 faza i 2 uczty tygodnioweo to jest problem co zjesc
u mnie raz byla bulka z truskawkami na sniadanie
a drugi raz - 3 galki lodow
w niedziele chyba wybierzemy sie do kawiarni tak jak Ayu wczoraj
Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy można jeść dropsy Pulmoll ? (czerwone metalowe okrągłe pudełeczko)
skład:
izomalt, syrop maltitolowy, kwas, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, sok żurawinowy, Echinacea, wyciągi z roślin, aromaty, witamina C, substancja słodząca: aspartam, acesulfam K, mentol
Wartość odżywcza w 100g:
236 kcal
0g białka
96g węglowodanów
mniej niż 0,5 g tłuszczu

Niby bez cukru i w ogóle, sztuka ma 3kcal Odkopałam w szafce i zastanawiam się czy komuś sprezentować czy jeść :P Bo to są malutkie cukiereczki
i jak myslisz cos co ma 96 % cukrow nadaje sie na diete proteonową

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-06-16 o 13:48
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 13:51   #2484
dorotao87
Raczkowanie

Witajcie, kolejny dzien naszej cudownej diety
II dzien 2 fazy na wagi nie wchodze, ale mierzylam obwody.
Talia: przed - 87 cm, dzis - 81
brzuch: przed 110 cm, dzis - 104
biodra przed 114, dzis -109

Narazie się twardo trzymam i nawet troskawki mnie nie ruszaja
Dzis mam z soba pol kostki twarogu z jogurtem nat i przyprawami, serek wiejski ze szczypiorkiem a wlasnie zjadlam wczoraj ugotowaną zupke z mieskiem z kurczaka i mrozonka zupa wiosenna (kalafior, zielona fasolka, brukselka i odrobina marchewki) i do tego mieloniec od wczoraj

Dobra jest galaretka z herbatek owocowych?
dorotao87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:54   #2485
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
'chyba sobie zaczerpne troche pomyslow z tej galerii

mozesz mu ugotwac normalny obiad - schabowego z ziemniakami itp, a po obiedzie dobrze bylo by gdyby byl deser
u mnie wlasnie bedzie dzisiaj normalny obiad i ciasto na deser - zobaczymy z tego wyjdzie
dukan podobno objechal babke ktora na uczte zjadla tylko swoje ulubione ciastka
moze pizze sama mu upiecz, no nie wiem
hehehe cala diete sie tylko sni i marzy o ucztach, a jak przyjdzie 3 faza i 2 uczty tygodnioweo to jest problem co zjesc
u mnie raz byla bulka z truskawkami na sniadanie
a drugi raz - 3 galki lodow
w niedziele chyba wybierzemy sie do kawiarni tak jak Ayu wczoraj
Ja ma problem z ucztami z trzech powodów:
1. nie mam czasu gotować osobnego obiadu
2. nic smażonego, ani ziemniaków i chleba nie jedliśmy nawet przed dietą dukana
3. Mężuś chce jeść to co ja.

Dlatego kombinuję z tymi lodami. Ulubione lodziki po dukanowym obiedzie by wciągnął, ale nie wiem czy to nie za mało.
Stary 2010-06-16, 13:55   #2486
raszpel
Raczkowanie

Witam,
jak ja nie znoszę tych dni PW... niby pyszne warzywka, ale wiem, że one moją drogę do celu znacznie opóźniają. Dodatkowo na PW najwięcej przeginam z mlekiem, bo skoro pierwszego dnia standardowo mam o 1 kg więcej to dochodzę do wniosku, że to mleko i tak nie zmieni:/
raszpel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:58   #2487
lakszmi
Raczkowanie

Cytat:
Tyle czasu? O matko! Ale jesteś cierpliwa. Podziwiam, naprawdę. Ja poczekam do końca czerwca, jeśli nie ruszy to utrwalam. Jestem 1 kg od celu, jakoś to przeżyję. Najwyżej po utrwaleniu wrócę na II fazę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 13:59   #2488
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ma problem z ucztami z trzech powodów:
1. nie mam czasu gotować osobnego obiadu
2. nic smażonego, ani ziemniaków i chleba nie jedliśmy nawet przed dietą dukana
3. Mężuś chce jeść to co ja.

Dlatego kombinuję z tymi lodami. Ulubione lodziki po dukanowym obiedzie by wciągnął, ale nie wiem czy to nie za mało.
no u nas podobnie, zadko cos nie zdrowego jedlismy

hmmm a co gotowalas wczesniej? przed dietą
moze jakies zabronione warzywa mu daj, albo zabronione mieso, na deser mozesz mu czeresni czy bananow daj
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:59   #2489
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorotao87 Pokaż wiadomość
Dobra jest galaretka z herbatek owocowych?
Mi nie smakuje, zrobiłam raz i wyrzuciłam, ale wiem, że jest spore grono jej fanek. Po prostu musisz spróbować powodzenia życzę w Dukaniu
Stary 2010-06-16, 14:13   #2490
dorotao87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Mi nie smakuje, zrobiłam raz i wyrzuciłam, ale wiem, że jest spore grono jej fanek. Po prostu musisz spróbować powodzenia życzę w Dukaniu
to w takim razie na pierwszy ogien pojdzie herbatka malinowa.

musze wam powiedziec, ze moj tz bardzo sobie chwali jedzenie dukanowe mimo tego, ze nie jest na diecie, głownie takie jedzenie robie na obiady, on do tego zjada ziemniaki czy ryz. tez chcialam go naciagnac na te diete, ale mielismy problem ze sniadaniami do pracy (ze niby ma byc bez bułeczki ) a poza tym ksiazki jeszcze nie przeczytal :P

Dzis moze jeszcze zrobie wedline z piersi z kurczaka, jaka pokazywali ostatnio na TVN Style w rewolucjach na talerzu, tylko troche ja zmodyfikuje, bo byla z suszonymi pomidorami a takich chyba na dukanie jesc nie mozna.
dorotao87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości