Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 18:43   #2461
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

nie znam nikogo kto umiałby przemówić mojemu tżtowi do rozsadku

tak wogóle dzięki dziewczyny za wsparcie nie wiem co bym bez was zrobiłą

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:45   #2462
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Witam dziewczyny
Wróciłam z pogrzebu i nadrabiałam Was 40 minut, a tylko 8 godzin mnie nie było.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
o kurcze naprawde mogłabym ??? Wiesz, chodziłoby mi tylko o rzucenie okiem czy lepiej razem czy osobno. Bo pity gebneralnie zawsze rozliczałam samodzilenie - są proste, zero odliczeń, dodatkowych przychodów - tylko jedna umowa o pracę, ale nie wiem jak to jest gdy rozliczymy sie wspólnie.
Jeśli to nie zajmuje wiele czasu to bardzo bym była wdzieczna !!
Nie zajmuje wiele czasu, więc jak będziesz już miała PIT-y daj znać, a ja Ci napiszę, jakie dane liczbowe mnie interesują.

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Wykorzystam cię w takim razie i zadam pytanko, które mnie nurtuje. Jeśli ja prowadzę działalność na zasadach ogólnych (książka przychodów i rozchodów) i nie płaciłam dotąd żadnego podatku, bo cały czas jestem na stracie (działalność od września 2010), to czy mogę się rozliczać z małżonkiem?? Pity to dla mnie czarna magia... z KPiR od biedy sobie radzę, choć przeraża mnie to wszystko...

I mam też pytanie - jeśli będziesz w stanie mi odpowiedzieć - o chorobowe z ZUS. Płacę dobrowolne chorobowe od września 2010. Zastanawiam się, czy nie skorzystać z L4 (dotychczas tego nie robiłam, bo czułam się na tyle dobrze, żeby coś robić). Teraz jednak nie mam już siły, żeby jeździć po punktach i szukać możliwości sprzedaży, a przez same internet nie zarabiam nawet na opłaty. Czy to się jakoś kalkuluje? Przynajmniej żeby wyjść mniej więcej na zero...
Możesz rozliczyć się z małżonkiem, jeśli nie jest na ryczałcie, nie macie rozdzielności majątkowej i jesteście cały rok małżeństwem.
Możecie odzyskać część albo całość podatku zapłaconego przez męża, gdy płaciłaś zdrowotne.
Gdybyś potrzebowała pomocy, pisz na priw.

Możesz iść na L4, będzie płatne jeślu terminowo opłacałaś dobrowolne ubezpieczenie chorobowe ( spóźnienie nawet jednodniowe powoduje wypadnięcie z chorobowego ). Jesteś na małym zusie czy normalnym?? Bo jeśli na tym pierwszym to dostaniesz niewiele z zusu ( podstawa jest niska ).

Strasznie padnięta jestem. Chyba wcześniej położymy się spać z Piotrusiem.
A jutro wizyta u gina. Zobaczymy ile urósł nasz synek
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:47   #2463
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Ty chyba chcesz stracić tu koleżanki ...

lampucera dobre .

moja firma liczy ponad 13tys pracowników więc 100 osób to mało .
taka praca też mi głos czasem zadrży ale przyzwyczajenie robi swoje .
Cytat:
a mozna w ciazy? bo brzmi fajnie.
13 tys ? Czyli jakas korporacja? Twardzielka jestes, zazdroszcze takim ludziom, ktorzy potrafia publ wystepowac.
Ten balsam nie ma grama jakichs sztucznosci chemicznych. Ja na nim jade od hmm ok 3 lat. Nie lubie kupowac w kolko tych samych produktów, ale tego balsamu na nic nie zamienie. Jest jeszcze wersja dla skóry atopowej, ale dla mnei za ciezki. Duzo bardziej tlusty a ten lekki i super sie wchlania

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:49   #2464
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

Grazin
u mnie juz JEST wiosna
i co sie chwalisz hih zarcik w takim razie cieszę się;P (powiedziała z zaciśnietymi zębami:P)
u nas tez niedługo zawita.

ide sie kapac musze polezec w wannie bo plecy mnie wykończa.
i nasmaruje sie wszystkim co mam nawilzajace bo mnie to wkurza wyglada jakbym zrzucała skórę
Stary 2011-02-01, 18:51   #2465
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Ty chyba chcesz stracić tu koleżanki ...

.

tralalalala
u mnie jest wiosna

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
i co sie chwalisz hih zarcik w takim razie cieszę się;P (powiedziała z zaciśnietymi zębami:P)
u nas tez niedługo zawita.

oj nie bylabym taka pewna

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:51   #2466
moniqac
Zadomowienie

daisy - niestety "kochana" korporacja ... ych taka praca - to wszystko .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:53   #2467
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

oj.. anulinko.. pogrzeb To chyba nie masz najlepszego nastroju połóż się i odpocznij !

vanesa
, włosy na głowie sie jeżą ! Jescze raz powtórze - stara pudernica, lampucera i lafirynda! Przepraszam, ze tak pisze ale aż mną rzuca! Jak tak mozna!
Wieśniara od pługa oderwana... i teraz słoma z butów jej wystaje.. Nie no.. nie moge
Dobra zamykam się bo jeszcze za duzo napisze..
Słonce, jestesmy z Toba! Mów co Ci leży na serduszku, jesli tylko pomaga

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-01, 18:54   #2468
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

eve już my cię dorwiemy kobiet w ciąży się nie bije ale o matkach z dziećmi nic nie słyszałam :P

Stary 2011-02-01, 18:56   #2469
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
na sucha skore bardzo polecam balsam do ciała z mocznikiem, z apteki firmy SVR - nazywa sie Xerialine
Tu macie o nim opinie na KWC
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...de.html&next=1

naprawde rewelacja! Ja kiedys mialam podobny problem ze skora -jakby pokryta łupiezem, taka sucha i łuszczaca a teraz.. rewelka
Fakt, ze 500ml ok 60 zł kosztuje ale wystarcza na ok 5-6msc. Jest bossski
ja go miałam, ale jakiś rewelacji nie zauważyłam
wręcz chciałam żeby się skończył, bo po prostu mi się znudził
efektów widać nie było ....

lepszą skórę miałam już po zwykłym czerwonym garnierze

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:57   #2470
Lolka1212
Zadomowienie

Kobitki wracam do was ponownie Byłam zawieźć L4 i na zakupach.. miały być tylko spożywcze, a i tak z małym komplecikiem wróciłam

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
(...) Kupiliśmy 2 paczki pampersów, 2 pary skarpetek, rajtuzek, śliniaczki i śpiworek (ale wybraliśmy taki większy, bo dosyć cieplutkie były). Za to moja mama, jak poszła u siebie w Lidlu, to już praktycznie nic nie było, ale ona mieszka na młodszym osiedlu (..)
AgnieszkaM szczęściaro!! Chyba jako jedynej udało Ci się upolować te, słynne już pampersy z Lidla

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
(..)
a wogole to mam juz fotelik do wozka z adapterami za 71zł wylicytowalismy, wczoraj przyszedl

nowy 370zl kosztuje

Violisia
fajnie wam się trafiło.. i kolejny ważny zakup z głowy

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
(..) z tego co wiem nie da is epoprawic l4 bo jest to druk ścisłego zarachowania i nie moga tak po rpostu wyrzucic druczka i wystawic nowego. jak to załatwiłaś? chyba ze juz pisałas a przeoczyłam, to przepraszam (..)!
Grazin za radą naszej specjalistki z forum, nic nie robiłam z tym zwolnieniem, tylko takie zostawiłam.. nic nie mówili, że źle, więc problem z głowy! Chyba, że jeszcze zadzownią, ale to najwyżej wtedy będę się martwić

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Hej, hej jestem już po USG i passa na dziewczynki nie została przerwana W moim brzuszku mieszka córeczka. W 22t3d waży 503 g. Poza tym wszystko jest w porządku Pozdrawiam wszystkie mamusie!
Mój mąż nadal ma nadzieję, że wyrośnie jej ogonek, a córeczka cieszy się z siostrzyczki.
Córcia Weredka przyjmij moje gratulaski!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
(...(
Powoli Was nadrabiam ale muszę już napisać, bo się wkuuuurzyłam!! Dostałam wiadomość z Dino, no że jednak nie mają tego wózka w wybranych przeze mnie kolorach i będzie dostępny dopiero pod koniec lutego
No i znów jestem bez fury więc rozpoczynam poszukiwania
Byłam dziś w Dino ale nie miałam za dużo czasu więc tylko przeszłam obok wózków, zatrzymałam się tylko przy spacerówce XA i rzeczywiście duuży ten wózek...
Chyba się tam przejadę jutro jeszcze raz i dokładnie oblookam każdy model (...)
Moria a dlaczego nie chcesz, lub nie możesz poczekać do końca lutego?! To tylko miesiąc, szybko zleci..

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
ja tez sie zdrzemnelam a tyle prasowania!
Dziewczyny tez Wam tak pepek wywalilo
Mi jeszcze nie, ale rzeczywiście stał się płytszy! Ciekawe co będzie z czasem..

Cytat:
ale to nie za wczesnie ma mrozenie po porodzie to juz stare beda ja bede robic rozne mrozone potrawy w 9tym miesiacu, napewno to bedzie lasagna, jakies pulpeciki, warzywka juz poobierane i poprcjowane, macie jakies pomysly na te mrozonki co bym mogla jeszcze porobic???
Princi a może podeślesz przepis na dobrą lasagnię? Ja baaardzo lubię, ale tylko taką z restauracji.. w domu wychodzą mi tragiczne Może pomożesz i jakiś przepisik zarzucisz

Vanes cóż jeszcze ja mogę dodać.. Dobrze, że masz oparcie w swoich rodzicach, teściami się nie przejmuj! A czemu mam wrażenie, że z góry zakładasz niepowodzenie biznesu TŻta? Może akurat okaże się on żyłą złota A co to za branża?
Stary 2011-02-01, 18:58   #2471
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
daisy - niestety "kochana" korporacja ... ych taka praca - to wszystko .
Tak myslalam... mój TŻ to tez dziecko korporacji i on nie pojmuje np mojej pracy bo nigdy w zyciu poza korporacją nie pracował.
Pracujesz moze w Capie ? Bo to jedyna z korporacji jaka kojarzy mi się na śląsku, z która zreszta zwiazany był moj maz 3 latka

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-01, 18:58   #2472
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
eve już my cię dorwiemy kobiet w ciąży się nie bije ale o matkach z dziećmi nic nie słyszałam :P

nie przebrniecie przez polskie sniegi

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:03   #2473
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Vanes cóż jeszcze ja mogę dodać.. Dobrze, że masz oparcie w swoich rodzicach, teściami się nie przejmuj! A czemu mam wrażenie, że z góry zakładasz niepowodzenie biznesu TŻta? Może akurat okaże się on żyłą złota A co to za branża?
bank z kolegą

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

idę się wykąpać może zajrzę jeszcze później
dzięki dziewczyny za wszystko

Stary 2011-02-01, 19:10   #2474
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
na sucha skore bardzo polecam balsam do ciała z mocznikiem, z apteki firmy SVR - nazywa sie Xerialine
Tu macie o nim opinie na KWC
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...de.html&next=1

naprawde rewelacja! Ja kiedys mialam podobny problem ze skora -jakby pokryta łupiezem, taka sucha i łuszczaca a teraz.. rewelka
Fakt, ze 500ml ok 60 zł kosztuje ale wystarcza na ok 5-6msc. Jest bossski
jak dla mnie najlepszy balsam, uzywam od prawie 4 lat, pomimo ze troszke kosztuje, ale starcza na b.dlugo

Lolka juz podaje przepisik, mozesz tez zrobic cannelloni, wlasnie te tez pomroze wiec do lasagne potrzebna bedzie: pasta, cebula, tak gdzies pol kilo miesa mielonego (ja robie z cieleciny), sos pomidorowy z butelki, swieza bazylia, sol, pieprz, oliwa z oliwek i mozzarella oraz parmezan, chyba o niczym nie zapomnialam
Wlewasz na patelnie troche oliwy z oliwek, na goraca wrzucasz pokrojona w mala kosteczke cebulke, podsmazasz, wrzucasz miesko mielone, dodajesz soli i pieprzu do smaku i tak czekasz az to miesko sie podsmazy i do dajesz sos pomidorowy, listki bazylii i zeby sos nie byl za kwasny to tak pol lyzeczki cukru (nie wiecej). I tak sobie to gotujesz z 30 minut.
Do wysmarowanej brytfanki wkladasz te platy pasty (nie wiem jakie kupisz, niektore sa twarde, wiec musisz je zamoczyc we wrzatku) i tak warstawami: pasta, ten sos pomidorowy z miesem, posypac parmezanem, mozzarella (ja pod mozzarelle daje cienkie plastry szynki gotowanej) i tak ze 3 warstawy powinny Ci wyjsc, mniammm smacznego
aha pieczesz tak 40 min w temperaturze 180-200 stopni
Stary 2011-02-01, 19:10   #2475
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Weredka nooo gratuluję A imię dla malutkiej wybraliście?

kasia13 – dzięki za info o karmieniu po CC, to jedyne o co się martwię ale skoro u Ciebie nie było z tym problemu to jakoś mi tak weselej i nie będę się stresować na zapas

Mamuśki doświadczone a co Wy o tym myślicie, czy to ważne aby spacerówkę można było przekładać w jedną i drugą stronę?

Imienia jeszcze nie mamy, bo miał być mały Staś Zastanawiamy się nad Stasią, ale to tylko takie pierwsze dzisiejsze przebłyski. Sporo imion nam odpada, bo wszystkie z R - mam rotacyzm (wadę wymowy) i nie będę się całe życie męczyć
Jeśli chodzi o spacerówkę, to ja się cieszyłam z przekładania rączki. Moja córka szybko chciała wszystko widzieć
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 19:11   #2476
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
bank z kolegą

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

idę się wykąpać może zajrzę jeszcze później
dzięki dziewczyny za wszystko
Tak czytam od paru dni i nie mam siły odp,bo mnie tak nadgarstki bolą że szok, ponoć jakaś dolegliwość typowo ciążowa,ale jak to przeczytałam to po prostu aż się zmusiłam żeby wysilić nadgarstki: BANK??? On chce założyć z kumplem BANK??? Ile on ma lat??? I UP ma na to dotację dać? Oh my God... No cóż, powodzenia.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:14   #2477
TheXanthippe
Raczkowanie

weredka gratuluje córci

A ja dzis zaliczyłam małe zakupki dla mojej małej i za wszystko dałam tylko 44 zł oczywiscie wszystko w odcieniu różu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0418.jpg (27,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0411.jpg (27,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0416.jpg (24,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0414.jpg (25,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0413.jpg (27,8 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez TheXanthippe
Czas edycji: 2011-02-01 o 19:16
TheXanthippe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:19   #2478
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja go miałam, ale jakiś rewelacji nie zauważyłam
wręcz chciałam żeby się skończył, bo po prostu mi się znudził
efektów widać nie było ....

lepszą skórę miałam już po zwykłym czerwonym garnierze
hmmm no to pewnie zalezy od skory. Czerwonego garniera tez probowałam, ale SVR bił go na głowe. Jednak trzeba wszystko przetestowac
Ja po nim mam taką milutką i mięciusią skórę

Cytat:
jak dla mnie najlepszy balsam, uzywam od prawie 4 lat, pomimo ze troszke kosztuje, ale starcza na b.dlugo
ooo a tu kolejna fanka Xerialine
Dzieki za przepis! nie ma to jak oryginalny, prosto ze słonecznej italii
Jak bede miała smaka na coś włoskiego to mogę Ciebie jeszcze podpytac?
Weredka imię Stas b. mi sie podoba - Stasia juz mniej

Verona, że co ? BANK ? Czy on razem z kolega maja pojecie z jakimi to sie wiąże obwarowania i jakie trzeba mieć zabezpieczenia i ile kasy?? Gwarantuje, ze ani dotacja z PUP ani Wasze 10 k oszczędności nie wystarcza... No nie.... Boziu, jak dzieci

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-01, 19:19   #2479
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Możesz rozliczyć się z małżonkiem, jeśli nie jest na ryczałcie, nie macie rozdzielności majątkowej i jesteście cały rok małżeństwem.
Możecie odzyskać część albo całość podatku zapłaconego przez męża, gdy płaciłaś zdrowotne.
Gdybyś potrzebowała pomocy, pisz na priw.

Możesz iść na L4, będzie płatne jeślu terminowo opłacałaś dobrowolne ubezpieczenie chorobowe ( spóźnienie nawet jednodniowe powoduje wypadnięcie z chorobowego ). Jesteś na małym zusie czy normalnym?? Bo jeśli na tym pierwszym to dostaniesz niewiele z zusu ( podstawa jest niska ).

Strasznie padnięta jestem. Chyba wcześniej położymy się spać z Piotrusiem.
A jutro wizyta u gina. Zobaczymy ile urósł nasz synek
Bardzo ci dziękuję za odpowiedź. Muszę więc teraz czekać cierpliwie na PIT męża i wystawić swój. Oj przydałyby się te pieniążki, przydały.
Jeśli chodzi o L4 to płaciłam chorobowe i zawsze staram się przelew wysłać przed 10, żeby dotarł na czas. Będę jutro w ZUS, to może sobie sprawdzę terminowość tych składek. Jestem na tym małym zusie ze względu na to, że krótko prowadzę działalność.
Ja też jutro mam wizytę. Zobaczymy, jak tam moje wyniki.
Stary 2011-02-01, 19:20   #2480
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
24kasia86 i co nie boli Cie ten pepek? bo mnie tak,jest bardzo wrazliwy, nie moge dotkanc

Grazin, marynka89 no ja mam zamiar mrozic i to tak zeby miec na mniej wiecej dwa tygodnie po porodzie, a jak bede miec nie daj Boze cesarke to kto mi cos na ruszt wrzuci, lepiej sie przygotowac na najgorsze
wiesz mnie nad pepkiem lekko kluje i swedzi

Cytat:
teściowa mieszka 40 km od częstochowy a na weselu podeszłam do niej po podziękowaniach i chciałam zażegnać konflikt powiedziałam mamo a ona do mnie z rekami że nie życzy sobie żebym tak do niej mówiła bo jej się rzygać chce. na co mój tż chciał mnie zabrać a ja stałam i czekałam aż coś powie jej że stanie po mojej stronie no i w końcu mąż mojej kuzynki wziął mnie na ręce i powiedział że z takimi ludźmi nie ma co rozmawiać

w święta pojechałam tam złożyłam życzenia całej rodzinie tylko nie ojcu bo go nie było i wszyscy do tej pory mają kolejne pretensje że mu nie złożyłam życzeń jak dzielili się opłatkiem ale to on wyszedł a nie ja...chciałam dobrze a wyszło jak zawsze
oczywiście dodatkowo źle się ubrałam bo kobieta w ciąży powinna chodzić w dużych swetrach a nie obcisłych sukienkach a na pewno nie w butach na obcasie
w święta jego ojciec jeszcze powiedział takie zdanie (wiedząc że mam ciążę zagrożoną) że po co my myślimy nad imieniem kupujemy jakieś rzeczy jak to dziecko nie wiadomo czy się urodzi
nawet nie potrafiłam mu nic odpowiedzieć było mi tak źle a mój tż cały czas twierdzi że to moja wina bo gdybym się odzywała do jego rodziny (osób starszych bo z kuzynami i rodzeństwem się bawiłam) to byłoby inaczej
przed ślubem było zupełnie inaczej mówiła że jestem jej 3 córką
zgodze sie z dziewczynami. Zal mi ciebie strasznie! szczerze to bym chyba odeszla od takiego meza. Poboli i przestanie, a tak moze bolec jeszcze bardzo dlugo. Ja od swojego Tż chcialam odejsc ale to bylo jakos 2lata temu od tamtej pory duzo sie miedzy nami zmienilo... czasem taka przerwa albo wzmocni zwiazek- tak jak w moim przypadku, albo dzieki niej czlowiek sobie uzmyslowi ze lepiej jest zyc bez tej drugiej osoby. A jesli masz byc z nim ze wzgledu na dziecko to zle robisz, ono bedzie zawsze z centrum tych klotni, zastanow sie czy warto? jestes mloda i silna- wierze w ciebie. I mocno trzymam kciuki za poprawe sytuacji

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Vanes
piszesz o sobie, ze jestes slaba - jak dla mnie, to jestes mega mocna, bo ja na Twoim miejscu kopnelabym w doope zarowno tz, jak i jego szanowna rodzine... Nie mialabym sily na takie akcje.
Ja mam kompletnie walnietych tesciow i rozne akcje za soba, ale moj tz zawsze staje po mojej stronie - potrafi kilka miesiecy nie rozmawiac z rodzicami, jezeli oni powiedza na moj temat cos, co nie jest prawda i potrafi zrobic o to awanture. Ja od miesiecy z nimi nie rozmawiam i nie zamierzam, moja rodzina rowniez bo tez doszlo do pewnych "incydentow", choc przyznam, ze bardzo lightowych w porownaniu z tym, o czym napisalas.
Zupelnie sobie nie wyobrazam Twojej sytuacji, gdzie masz przeciwko sobie i tesciow i tz... Jakim cudem doszlo w ogole do slubu ???
Grazin
u mnie juz JEST wiosna
szczescie miec takiego meza moj ostatnio tez sie poklocil z mama, co prawda o mnie nie chodzilo ( ja mam dobre stosunki z nia) ale naskrobala a on jej nie popuscil...podobalo mi sie to choc jest jej jedynym synem....

Cytat:
Vanes, szok szok szok
i zeby nagle taki obrót sprawy?? co za stara lampucera !! raaany nieprawdopodobne..
a gdzie Wy teraz mieszkacie ?

Monia, 100 osób to mało ??? dla mnie wystapienia publiczne to horror ! wrr wole sobie nawet nie przypominać. Tym bardziej chylę czoła
ja tez jestem bardzo wstydliwajesli chodzi o taka publikę ehhh

ogladam na polsacie :"porwanie"
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:22   #2481
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
hmmm no to pewnie zalezy od skory. Czerwonego garniera tez probowałam, ale SVR bił go na głowe. Jednak trzeba wszystko przetestowac
Ja po nim mam taką milutką i mięciusią skórę

ooo a tu kolejna fanka Xerialine
Dzieki za przepis! nie ma to jak oryginalny, prosto ze słonecznej italii
Jak bede miała smaka na coś włoskiego to mogę Ciebie jeszcze podpytac?

Verona, że co ? BANK ? Czy on razem z kolega maja pojecie z jakimi to sie wiąże obwarowania i jakie trzeba mieć zabezpieczenia i ile kasy?? Gwarantuje, ze ani dotacja z PUP ani Wasze 10 k oszczędności nie wystarcza... No nie.... Boziu, jak dzieci
No trzeba mieć 5 mln euro kapitału na założenie... I zgodę Komisji Nadzoru Bankowego...kupę papierkowej roboty...Ech, o czym my gadamy

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-01, 19:23   #2482
Lolka1212
Zadomowienie

Vanes bank?? Ocb?

Princi kochana dziękuję Kopiuję przepisik i będę realizować w najbliżsyzm czasie

Weredka
bardzo rozsądnie i mądrze, jeśli chodzi o odrzucenie w twoim przypadku imion z "r".. znajoma ma problemy z wymową, a ochrzciłą synka Karol.. i tak mów, że ma Kalolka w domu! Ja oczywiście się z niej nie śmieję, broń boże!, ale za każdm razem jak rozmawiamy o dzieciach zastanawiam się dlaczego właśnie imię z "r" wybrała?!

A wrzucam se fotecke efekt, tych moich zakupów spożywczych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (156,4 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-02-01 o 19:28
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:28   #2483
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Tak czytam od paru dni i nie mam siły odp,bo mnie tak nadgarstki bolą że szok, ponoć jakaś dolegliwość typowo ciążowa,ale jak to przeczytałam to po prostu aż się zmusiłam żeby wysilić nadgarstki: BANK??? On chce założyć z kumplem BANK??? Ile on ma lat??? I UP ma na to dotację dać? Oh my God... No cóż, powodzenia.
też sobie tak pomyślałam jak to przeczytałam

TheXanthippe super ciuszki !

przejrzałam dziś jedną reklamówkę ciuszków ZOsi i mam dużo bodziaków na krótki rękaw, a w maju to chyba jeszcze tak ciepło nie będzie
muszę dokupić długi

i takie małe pajacyki przeglądałam

Stary 2011-02-01, 19:28   #2484
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Wypilam kakao i mysle wpadne tu po czytam,
princi moj pepek schowany pokazcie swoje pepuszki, plis!
lolka, no swietny ten spozywczy sliczny komplet.
Stary 2011-02-01, 19:30   #2485
andziot
Zakorzenienie

ddaaiissyy ale wiesz co kocham z SVR ??????
xerialine gommage --> peeling do ciała i twarzy, jest po prostu GENIALNY !!!!!!!
za kazdym razem jak sie nim myje (uzywam do twarzy) to w szoku jestem jaką gladziutką skóre mam po nim

Stary 2011-02-01, 19:31   #2486
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Będziemy nad tym myśleć. Ja w sumie mam dość sporo imion, które mi się podobają: Zuzanna, Julianna, Natalia, Bogusława, Beata, Dominika, Elżbieta, Felicja, Helena, Justyna, Ludmiła, Olga, Stanisława
Teraz muszę tę listę dać tż

Dziewczyny macie gdzieś linka do wagi dziecka w poszczególnych tygodniach? Bo wiem, że to było, a nie umiem znaleźć... Gdyby któraś miała pod ręką to będę wdzięczna.
I jeszcze jedno - czy któraś z Was chce gazetki o tematyce dziecięcej - Twój maluch i jakieś ulotki? Bo mam tego całą reklamówkę z poprzedniej ciąży, wszystkie przeczytane od deski do deski i się kurzą, a szkoda mi wyrzucać. Mogę komuś wysłać, tylko o zwrot kosztów przesyłki bym wtedy prosiła, bo krucho u mnie z kasą

Edytowane przez Weredka
Czas edycji: 2011-02-01 o 19:36
Stary 2011-02-01, 19:33   #2487
spice1985
Zadomowienie

Vanes i dziewczyny: czyżby sprawa otwarcia banku miała coś wspólnego z tym artykułem w necie? http://www.sfora.biz/Masz-10-tys-zlo...yc-bank-a17418

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-01, 19:40   #2488
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość

A ja dzis zaliczyłam małe zakupki dla mojej małej i za wszystko dałam tylko 44 zł oczywiscie wszystko w odcieniu różu
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

A wrzucam se fotecke efekt, tych moich zakupów spożywczych
sliczne ciuszki sloneczka
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:42   #2489
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziewczyny Wam tez tak wypadaja wlosy? U mnie z tym masakra.
Stary 2011-02-01, 19:42   #2490
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ddaaiissyy ale wiesz co kocham z SVR ??????
xerialine gommage --> peeling do ciała i twarzy, jest po prostu GENIALNY !!!!!!!
za kazdym razem jak sie nim myje (uzywam do twarzy) to w szoku jestem jaką gladziutką skóre mam po nim
ja tez go kocham bo też go mam i jeszcze kulka pod pachy z SVR bardzo mi pasuje bo na poczatku ciazy kazdy zapach mnie mdlił, a ona bezzapachowa.
Ja generalnie jestem zwolenniczka kosmetyków aptecznych i takich w marketach juz w ogole nie kupuje. Szampony, odzywki, balsam, żel itp.. wszystko w aptece - jakos do mnie bardziej przemawiaja. Jedynie kolorówka nie apteczna

Twój pierwszy krzyk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości