Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 17:39   #2461
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Cześć kochane mamusie

Ale super. Musze sie koniecznie dowiedzieć jak to u mnie wygląda

No i bardzo dobrze ze wybierasz sie na zwolnienie
Ja to juz odliczam do swojego, myślę tak w połowie września zacznę leniuchować .

coś o tym wiem mam dokładnie te same bóle czasami są na prawdę nie do zniesienia.

To chyba większość styczniowek tak ma Moje nastroje tez są dużo gorsze niż w I trymestrze.

Kasik ale super te ciuszki akurat jak znalazł na zimę

a ja dzisiaj wybieram sie do Lidla pooglądać te rzeczy dla maluszków. Moja siostra ma właśnie te kocyki i ręczniki z kapturkami i mówi ze są rewelacyjne także moze sie dzisiaj skusze na jakiś mały zakup
Cześć Wam
Wróciłam z pracy oczywiście padniętaChociaż i tak było troszkę luźniej niż wczoraj i przedwczoraj
Ale powiem Wam, że mi siedzenie w pracy i długa jazda samochodem też nie służy - to jest prawie 10 godzin siedzenia i chyba nie wpływa dobrze na dzidziusia ...
Dzisiaj jakieś dziwne bóle w pachwinach odczuwałam, ale bardzo krótkie były I korzonki też dają o sobie znać

Do Lidla to najlepiej rano, bo po południu większość towaru już przebrana A ja póki chodzę do pracy nie mam szans na polowania Lidlowe Ale może jeszcze dzisiaj z mamą pojedziemy zobaczyć co tam mają

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
mamusie piszecie tu jak oszalałe

ja nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość

słuchajcie, a do szkoły rodzenia od jakiego miesiąca ciąży sie chodzi?

mam wizyte w szpitalu w nast. tygodniu, żeby sprawdzic czy wszystko ok, bo lekarzowi mój dzidzius wydaje się troszkę za mały mam nadzieję, że szybko urośnie
Bella, myślę, że dzidziuś szybko nadrobi

No oczywiście, do mojego regiony AZR nawet nie zawita

Ale dziewczyny z Wrocławia: W ten weekend będą we Wrocławiu targi Mother & Baby w Hali Stulecia, może któraś będzie miała ochotę się wybrać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:50   #2462
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

żebym tylko krzywdy nie zrobiła dziecku
Nie zrobisz, uwierz mi

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry. U mnie standardowo bol blowy od rana .
Caly czas mysle o kolezance z innego watku i klubiku ... Stracila dzidzie w 25tc i wczoraj sie dowiedzialam , miala juz duzy brzuszek i imie wybrane - Lenka .

Aga,
wiem o kogo chodzi i jest mi potwornie smutno

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
ja dzis znowu sie kiepsko czuje;/

gratuluje kopniakow, ja ze 2 tyg temu czulam jakies babelki a teraz nic;/

o co chodzi z tym azr pampersa?? co tam sie robi??

ja w ten weekend ide na targo mother and baby
mozna wygrac wozek i fotelik;p i w ogole jakies probki wiec polecam dziewczynom z Wroclawia i okolic;p

ja wysylalam terz o te probki i o domestosa i nie ma nic
czekam..
O widzisz, ja też właśnie dziewczynom zapodałam tę informację o targach

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
To chyba myślimy cały czas o tej samej osobie ja od wczoraj nie mogę sie otrząsnąć od tej strasznej wiadomości . Wczorajszy dzien myslalam dzisiaj znowu. Nie wyobrazam sobie co ona teraz musi czuc

Aga Mili ubieranie maleństwa to dla mnie będzie wyższa szkoła jazdy dlatego tez będę wdzięczna za kazde cenne rady
Ultra, ja też ciągle o niej myślę Jest mi przykro i smutno, że musi przez to przechodzić

Stary 2011-08-18, 17:52   #2463
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
W takim razie udanego urlopu
oooooooo zoska to ty żyjeszzzzzzzzz hihi

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
na jednym filmiku widziałam ze te małe kólka jak i duze można odkręcić do wymiany więc moze jest możliwosc zamiast tych małych przykręcić normalne duze trzeba by było go oglądnąć na żywo sprawdzic i wtedy tylko dokupić koła i wymienić na duze, zresztą kólka jak kólka takie same jak w parasolkach i czy w nich sa jakieś problemy z tymi kólkami małymi?nie słyszałam jeszcze.
fajnie by było jak by mozna było wymienic na duze

zmaina wlasnie ogladam z tz i on mówi ze nie ma szans na danie tam duzych kolłeke bo bedzie wyzej :/ a wiec lipa

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2011-08-18 o 17:57
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:11   #2464
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
No dobra, wytargałam ciuchy i coś tam posklejałam. Dałam radę zrobić trzy zdjęcia, bo się aparat rozładował i nikt nie wiem gdzie jest ładowarka

takie zestawy domowe są ok? czy jak body jest z długim do nie trzbeba kaftanika? do żółtego jeszcze skarpetki ;-)

mam jeszcze dokładnie taki kombinezon http://szafka.pl/c506306-ocieplany-k...aluno-alf.html
nie będzie za cienki na zimę?

za zdrową dziewczynkę
Inutil, ja nie pomogę z ubrankami, ale wydaje mi się,że zależy od temperatury w mieszkaniu. Będziesz wiedziała na pewno
Ja liczę w razie czego na pomoc mamy

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
inutil to też zależy od tego, jak ciepło masz w domu.
Ja mam w zimę w domu jakieś 22 stopnie i jak urodziłam Emi, to ubierałam ją tylko w jeden długi rękaw, np. pajacyk, albo kaftanik i śpioszki, albo body z długim rękawem i śpioszki lub spodenki.
Dziecka lepiej nie przegrzewać. Emi na początku kilka dni spała w rożku, ale potem dałam jej kołderkę, bo jakiś niewygodny mi się ten rożek wydawał.
Na dwór to do tego zestawu dokladałam sweterek, kombinezon, czapkę, dziecko do gondoli, przykryte kocykiem i kapką od wózka, no i oczywiście postawiona budka.
Pochwalę się, że moja Emi ani razu jeszcze nie chorowała, nawet kataru nie miała, ale ja mam bardzo luźne podejście do macierzyństwa

Anankee,
mnie się takie podejście luźne bardzo podoba, jakoś mam awersję do przewrażliwionych mamusiek i mam nadzieję, że ja nie będę przesadzać

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
No jestem

Na szczęście to nie był wyrostek o czym pisała wam Monia. Maluch jest zdrowy, na USG skubaniec nie chciał się ułożyć do zmierzenia, kręcił się strasznie, Tz stwierdził że dokładnie jak ja jak śpię. No ale w końcu zmierzyliśmy moje ponad 7 centymetrowe cudo a na sam koniec pomachał mamusi i tatusiowi rączką. Ja oczywiście się poryczałam na tym leżaku a Tz -towi mowę odjęło.

dziewczyny wy w poprzedniej części wątku pisaliście o prawidłowych wymiarach dziecka do zrobienia badania przezierności, pamięta któraś te wymiary?

załączam niewyraźnie zdjęcie bobasa

Ja chyba nie będę korzystać ze szkoły rodzenia.
Czy któraś z was wie coś o szpitalu Rydygiera w Łodzi?
Czubasek, super, że wszystko ok
Co do szpitala, nie pomogę, bo nie moje rejony

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!!!

Nawet nie jestem w stanie Was nadrobić <a troszkę mnie nie było>. Od kilku dni czuje moją dzidzie w brzuszku Teraz juz wiem na 100% jestem w ciąży 8 września poznam płeć . Ja również już jestem po pierwszych zakupach dla maleństwa. Powiedzcie mi proszę jaki rozmiar ciuszków kupujecie??? I czy stosujecie maść do pielęgnacji brodawek. Ja kupiłam ale na te moje wrażliwe i bolesne piersi ale nie wiem czy aby nie szybko???:rolle yes: Proszę o odp. i miłego dzionka Wam życze kochane.
Witaj
Faktycznie dawno Cię nie było

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ooo lucy odbrze że napisałaś o tym sprawdzaniu, czy dziecku jest ciepło, tylko że niemowletom sprawdza się temp na karczku, jest jest ciepły to ok, jak zimny to trzeba ubrać dodatkowe śpioszki, jak spocony to trzeba coś zdjąć. Nie sprawdza się na rączkach czy stópkach, bo niemowlę ma je prawie zawsze zimne, bo po prostu ukł krążenia jest niedojrzaly
Anankee, cenna rada

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dzięki Ale lekarz powiedział że za miesiąc już będzie bardziej pewny i żeby się na razie na 100% nie nastawiać bo może coś jeszcze między nogami urosnąć Siedzę sobie w domu na L4 mam jeszcze do końca przyszłego tygodnia i zamiast sprzątać bo w domu taki syf że masakra to siedzę tu i staram się Was nadrobić :P ale teraz już spadam bo mi zaraz pranie w pralce samo wyschnie
No moj lekarz coś tam podejrzał, ale właśnie nie powiedział co będzie, żebym się nie nastawiała I za miesiąc się dowiem dopiero

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Już sobie to wyobrażam
Będę chodzić po porodówce i krzyczeć jak te ludzie z piwem nad morzem - "zamienię dziewczynkę na chłopca, tylko dzisiaj okazja specjalna!!!"
Promocja jak w Tesco

Stary 2011-08-18, 18:16   #2465
AgaMili
BAN stały

Czesc.
Jestem u rodzicow bo mnie tz wkurzyl, ale nie chce mi sie o tym pisac. Pewnie jutro bedzie przepraszal ale mam go w i nie wracam do domu.

Zjadlam sobie domowego hamburgera, Mili bawi sie z moim 11letnim bratem , tata oglada mecz i nuda .

A wy co robicie???
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:25   #2466
bacharybnik
Zadomowienie

Witam
Dawno mnie nie było bo Tż-ta miałam w domu długo a potem jakoś czasu nie miałam. Teraz postaram się być już na bieżąco

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:28   #2467
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
oooooooo zoska to ty żyjeszzzzzzzzz hihi

póki co to jeszcze żyję :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:37   #2468
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
cześc dziewczyny ja już po wizycie i cała szczęsliwa synek zdrowo rośnie i się rozwija jeszcze 3 tyg temu miał zaledwie 169g a dziś już 575g duży chłopak nam rośnie przytyłam zaledwie 700g z czego synek więcej przybrał niż mama co mnie nawet bardzo cieszy
dziewczyny nie kupujcie za dużo ciuzków w rozmiarze 56 bo w większośc albo dzidzia nie wejdzie albo po tyg juz będzie za małe takie maleństwa szybko wyrastają z tych małych rozmiarów tych 56 najlepiej jest wziąśc po 2 góra 3 szt a reszte już 62 bo do tego rozmiaru szybciutko wam dzidzia dorośnie

http://www.bebiko.pl/ tu macie po prawej stronie na górze zamów dzienną porcje mleka szukam jeszcze z bebilonu bo nie pamiętam czy do nich wysyłałam meila osobno czy sie rejestrowałam bo mnóstwo wysłałam ostatnimi czasy ankiet i meili
Monia, super, że z synkiem wszystko ok

Cytat:
Mam wiadomość od Sandry1992

Napisała mi, że u niej wszystko ok, tylko ma problemy z netem i dodatkowo przygotowuje się do ślubu cywilnego Maluch rośnie i na ostatnim badaniu okazało się, że synek zamienił się na córcię

Super Agatek, buziak za info dla Ciebie

Lucy,
też myślałam o tej pościeli, ale potem widziałam tą z łóżeczkiem, i też mi się ciekawa wydaje. Ale na to jeszcze mam czas, więc pomyślę

Inutil, owieczki cudne
A te kraśmate to , takie mi uszyje teściowa za free

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie. Wpadłam się pozegnać, nie będę mogła nic do Was napisać podczas urlopu bo u mamy nie ma neta, ale będę o Was codzień myślała. Trzymajcie się ciepło, dbajcie o siebie i o Maluszki. Wracam za trzy tygodnie. Ściskam Was mocno. Buziaki
Udanego urlopu Wracaj wypoczęta

Karola
, gratuluję synka

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Czesc.
Jestem u rodzicow bo mnie tz wkurzyl, ale nie chce mi sie o tym pisac. Pewnie jutro bedzie przepraszal ale mam go w i nie wracam do domu.

Zjadlam sobie domowego hamburgera, Mili bawi sie z moim 11letnim bratem , tata oglada mecz i nuda .

A wy co robicie???
O masz Ci los Obyście się szybko pogodzili

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
póki co to jeszcze żyję :P
Witaj po urlopie

Stary 2011-08-18, 18:40   #2469
MMONIKA9
Wtajemniczenie

normalnie aż się musiałam cofnąc na poprzedną strone by zobaczyć gdzie wy tą zośke wychaczyłyście i ze ja cię przeoczyłam no witamy ponownie
Stary 2011-08-18, 18:52   #2470
Haniula
Zakorzenienie

O matko znowu tyle stron do nadrobienia
widze ze temat łozeczek, ja planuje kupic wszsytko w zestawie tj łozeczko razem z posciela i ochraniaczem za jednym zamachem a tyle mi sie podoba ze nie wiem jak wybiore
Ale narazie ograniczam sie do zakupu ubran, ewentualnie mniejszych rzeczy typu butelki smoczki itp

tz juz chcial zaczac remont pokoju, ale stwierdzilam ze nie chce jeszcze bo sie opatrzy

Od kilku dni jak troche wiecej pochodze czuje koszmarny ból w krzyżu i jakby promieniował na kregosłup, masakra Mama mowi ze ona tez tak miala w obu ciazach a mnie jeszcze cała miednica boli, i tak jakby w pachwinach
Koniecznie na nastepnej wizycie musze powiedziec lekarzowi.

A to nasze nowe nabytki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0140.jpg (192,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0142.jpg (141,8 KB, 5 załadowań)
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:53   #2471
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny kto pyta nie błądzi zapytac się można nikt nas za to nie pobije napisałam więc do dystrybutora pytanie czy w tych wózkach istnieje możliwośc np montowania 4 dużych kół bo np polscy producenci wózków na prośbe klientów montują niektóre duperele na życzenie klienta albo montują zamiast plastikowych pompowane koła itp wiem bo niedawno sama oglądałam wózek w którym mi się nie podobały koła i pytałam czy istnieje możliwosc zamontowania innych i dostałam odp że jezeli mam takie życzenie by były inne to oczywiście bez problemu więc tu też napisałam może mi odpiszą jak by co dam znać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 19:05   #2472
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Opowiem Wam dość śmieszną historię, którą usłyszałam w sklepie z ciuszkami dla niemowląt. (Sprzedawczyni mi opowiadała). Młoda kobieta dowiedziała się, że będzie miała synka więc szybciutko poleciała do sklepu i zaczęła kupować wszystko niebieskie. Po połowie jednak lekarz powiedział jej , że to jednak nie syn tylko córeczka. Więc Ona wszystkie zakupione niebieskie ciuszki z powrotem do sklepu na wymianę - na różowe oczywiście. Dzień porodu i.... massakra!!!!! Urodził się SYN!!!!!!! he he he
Dlatego ja zaczęłam kupować uniwersalne... Po porodzie będę szalała z kolorami
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:06   #2473
MissZuzia
Zadomowienie

hej dziewczyny, ale nadawałyście dziś podczytywałam ciut w dzień ale nie miałam jak odpisywać

Cytat:

A wy co robicie???
ja leżę na kanapie, z laptopem na nogach i jednym okiem oglądam tv

Cytat:
Napisane przez Karola_82 Pokaż wiadomość
Bylam we wt na badaniach polowkowych i bede miec synka strasznie sie ciesze bo mam w takim razie parke
gratuluje

Cytat:
Cześć Mamusie. Wpadłam się pozegnać, nie będę mogła nic do Was napisać podczas urlopu bo u mamy nie ma neta, ale będę o Was codzień myślała. Trzymajcie się ciepło, dbajcie o siebie i o Maluszki. Wracam za trzy tygodnie. Ściskam Was mocno. Buziaki
udanego urlopu, ale ci zazdroszczę, nigdy nie miałam 3tyg urlopu

Cytat:
Dzien doberek kochane
ale szalejecie dzisiaj hihi

nie wiew co której napisac hihi
u nas jest zimno i leje deszcz tragedia :/
do tego w pracy dalej mnie wszystko doprowadza do szału :/
najbradziej to klienci juz dzisiaj powiedziłam tz ze wiecje nie odbieram zadnego tel bo mnie juz szlak trafia z tymi angielskimi debilami :/
dzwonia dwa dni przed zeby zabookowac w sieroniu na weekend i jeszcze sie dziwia ze nie mamy miejsca i co oni teraz zrobia :/ biedni :/trzeba było myslec wczesniej debilizm :/ ja to jeszcze troche to im wygrane co mysle dlatego od dzisiaj nie odbieram telefonow hihi

miłego dzionka wszystkim zycze
u nas wreszcie lato kochana, słońce, lekki upał, zero deszczu - mogłam sobie przez okno w pracy poobserwować

Cytat:
cześc dziewczyny ja już po wizycie i cała szczęsliwa synek zdrowo rośnie i się rozwija jeszcze 3 tyg temu miał zaledwie 169g a dziś już 575g duży chłopak nam rośnie przytyłam zaledwie 700g z czego synek więcej przybrał niż mama co mnie nawet bardzo cieszy
dziewczyny nie kupujcie za dużo ciuzków w rozmiarze 56 bo w większośc albo dzidzia nie wejdzie albo po tyg juz będzie za małe takie maleństwa szybko wyrastają z tych małych rozmiarów tych 56 najlepiej jest wziąśc po 2 góra 3 szt a reszte już 62 bo do tego rozmiaru szybciutko wam dzidzia dorośnie

http://www.bebiko.pl/ tu macie po prawej stronie na górze zamów dzienną porcje mleka szukam jeszcze z bebilonu bo nie pamiętam czy do nich wysyłałam meila osobno czy sie rejestrowałam bo mnóstwo wysłałam ostatnimi czasy ankiet i meili
super, że wszytko ok z synkiem

Cytat:
Mam wiadomość od Sandry1992

Napisała mi, że u niej wszystko ok, tylko ma problemy z netem i dodatkowo przygotowuje się do ślubu cywilnego Maluch rośnie i na ostatnim badaniu okazało się, że synek zamienił się na córcię
fajnie, że się odezwała!
ale numer
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

W planie na dziś zraziki na obiad sernikobrownies i opalanie
nie rób smaka

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Byłam w pracy zanieść zwolnienie, potem do Lidla, a że gorączka u nas dzisiaj niezła, to zrobiło mi się słabo.
Usiadłam w cieniu, wypiłam pół litra wody i doszłam do siebie

Ehhh...
uważaj na siebie, mi też się dziś słabo ciut zrobiło ale w pomieszczeniu, na szczęście po chwili przeszło

Cytat:
Cześć Mamusie!!!

Nawet nie jestem w stanie Was nadrobić <a troszkę mnie nie było>. Od kilku dni czuje moją dzidzie w brzuszku Teraz juz wiem na 100% jestem w ciąży 8 września poznam płeć . Ja również już jestem po pierwszych zakupach dla maleństwa. Powiedzcie mi proszę jaki rozmiar ciuszków kupujecie??? I czy stosujecie maść do pielęgnacji brodawek. Ja kupiłam ale na te moje wrażliwe i bolesne piersi ale nie wiem czy aby nie szybko???:rolle yes: Proszę o odp. i miłego dzionka Wam życze kochane.
hej, super uczucie, nie?
Ja dziś kupiłam ciuszek - ale nie dla siebie - też miałam dylemat jaki rozmiar, koleżanka urodziła dziś córeczkę, ma 53cm, Wybrałam śpioszki na 62, pomyślałam że tych na 56 na pewno ma na początek a jeszcze nie wiem kiedy mnie zaprosi więc nie wybierałam mniejszego rozm. Ale z tym 56 to chyba trzeba ostrożnie, bo dzieci szybciutko wyrastają. Brodawki mnie nie swędzą więc nie pomogę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:09   #2474
MMONIKA9
Wtajemniczenie

normalnie od kilku dni chodzi za mną apetyt na KNEDLE Z TRUSKAWKAMI polane JOGURTEM i posypane cukrem mmmmmmmmmm ale bym sobie wciamciała teraz
Stary 2011-08-18, 19:12   #2475
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ale nadawałyście dziś podczytywałam ciut w dzień ale nie miałam jak odpisywać

ja leżę na kanapie, z laptopem na nogach i jednym okiem oglądam tv

gratuluje

udanego urlopu, ale ci zazdroszczę, nigdy nie miałam 3tyg urlopu

u nas wreszcie lato kochana, słońce, lekki upał, zero deszczu - mogłam sobie przez okno w pracy poobserwować

super, że wszytko ok z synkiem

fajnie, że się odezwała!
ale numer

nie rób smaka

uważaj na siebie, mi też się dziś słabo ciut zrobiło ale w pomieszczeniu, na szczęście po chwili przeszło

hej, super uczucie, nie?
Ja dziś kupiłam ciuszek - ale nie dla siebie - też miałam dylemat jaki rozmiar, koleżanka urodziła dziś córeczkę, ma 53cm, Wybrałam śpioszki na 62, pomyślałam że tych na 56 na pewno ma na początek a jeszcze nie wiem kiedy mnie zaprosi więc nie wybierałam mniejszego rozm. Ale z tym 56 to chyba trzeba ostrożnie, bo dzieci szybciutko wyrastają. Brodawki mnie nie swędzą więc nie pomogę

Co do tego uczucia ruchów. Jest nieziemskie... Cięzko to słowami wyrazić.
Stary 2011-08-18, 19:13   #2476
MMONIKA9
Wtajemniczenie

a to dzisiejsze zdjęcie synusia niestety nie wyraźne bo robione tel.kom. zapomniałam aparatu bo ja na każde usg musze brać mój aparat bo lekarz ma tak stary sprzęt ze nie ma możliwości drukowania zdjęcia no a dziś tak się śpieszyłam ze przypomniałam sobie dopiero po usg jak zobaczylam maleństwo na monitorze alez byłam zła
tu widać tylko główkę i to białe na środku tak bardzo widoczne to kręgosłup
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg synek 22tc.jpg (26,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-08-18, 19:13   #2477
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do tego uczucia ruchów. Jest nieziemskie... Cięzko to słowami wyrazić.

zgadzam sie NIEZIEMSKIE uczucie to chyba dobre określenie coś niesamowitego
Stary 2011-08-18, 19:14   #2478
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
inutil zakochałam się w tych owieczkach i jeszcze planujemy białe łóżeczko no cudne są

kasik a ja właśnie też chciałam ten wózek tylko nie coletto a graco. A model jest taki sam i naprawde ma takie złe opinie? ja się już też na niego napaliłam
No właśnie opinie są podzielone, różne na różnych stronkach i nie wiem co myśleć

Daj link tego graco, jeśli już dawłaś to sorki ale nie kojarzę podobnego z innej firmy.

Cytat:
Spokojnego urlopu Trzymamy kciuki za Was.
Cytat:
Bylam we wt na badaniach polowkowych i bede miec synka strasznie sie ciesze bo mam w takim razie parke
Gratulacje
Cytat:
o

fajnie by było jak by mozna było wymienic na duze
zmaina wlasnie ogladam z tz i on mówi ze nie ma szans na danie tam duzych kolłeke bo bedzie wyzej :/ a wiec lipa
No ja też właśnie miałąm to pisać, ale doczytałam że Monia wysłała zapytanie...ciekawe co odpiszą.
Tylko że tak z drugiej strony to ja bym chciała takie skrętne kółka, siostra takie ma i się fajnie manewruje takim wózkiem. Ale wiem że nie każdy lubi, np. moja mama albo koleżanka z pracy.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Od kilku dni jak troche wiecej pochodze czuje koszmarny ból w krzyżu i jakby promieniował na kregosłup, masakra Mama mowi ze ona tez tak miala w obu ciazach a mnie jeszcze cała miednica boli, i tak jakby w pachwinach
Koniecznie na nastepnej wizycie musze powiedziec lekarzowi.

A to nasze nowe nabytki
Oj kochana wiem co czujesz. Ja mam problem z krzyżem a konkretnie z prawym stawem krzyżowym, po pracy(cały czas na nogach) ja się położę na chwilę to później nie mogę wstać. Już wiem że nie mogę się kłaść na plecach bo jeszcze bardziej promieniuje.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:17   #2479
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
a to dzisiejsze zdjęcie synusia niestety nie wyraźne bo robione tel.kom. zapomniałam aparatu bo ja na każde usg musze brać mój aparat bo lekarz ma tak stary sprzęt ze nie ma możliwości drukowania zdjęcia no a dziś tak się śpieszyłam ze przypomniałam sobie dopiero po usg jak zobaczylam maleństwo na monitorze alez byłam zła

Aniołek!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 19:18   #2480
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
super, że wszystko ok
Co do szpitala, nie pomogę, bo nie moje rejony
A jest ktoś z Łodzi, kto może mi powiedzieć coś o tym szpitalu ?
Niby siostra Tz tam rodziła dwie córki i jest zadowolona Na pewno nie będę rodziła w tej ,,rzeźni" u mnie w miejscowości.

jeszcze Tz mnie wkurza, jak jutro po mnie przyjedzie to mu wytłumaczę do czego słuzy telefon

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-08-18 o 19:23
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:24   #2481
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

my dzis po wizycie wszytsko ok!! słuchalismy serducha-bije jak szalone
dzidzia sporo urosła-tak gin mowi... i stad tn moj bol korzonkow-macica uciska i dlatego- nic sie z tym nie zrobi....
z zasłabnieciami podczas chwili stania tez nie-u mnie to od niskiego cisnienia
przytyłam od początku ciąży 1,7 kg wiec chyba spoko
30 mamy usg wiec moze sie dowiemy kto w brzuszku mieszka

Cytat:
No jestem

Na szczęście to nie był wyrostek o czym pisała wam Monia. Maluch jest zdrowy, na USG skubaniec nie chciał się ułożyć do zmierzenia, kręcił się strasznie, Tz stwierdził że dokładnie jak ja jak śpię. No ale w końcu zmierzyliśmy moje ponad 7 centymetrowe cudo a na sam koniec pomachał mamusi i tatusiowi rączką. Ja oczywiście się poryczałam na tym leżaku a Tz -towi mowę odjęło.

dziewczyny wy w poprzedniej części wątku pisaliście o prawidłowych wymiarach dziecka do zrobienia badania przezierności, pamięta któraś te wymiary?

załączam niewyraźnie zdjęcie bobasa

Ja chyba nie będę korzystać ze szkoły rodzenia.
Czy któraś z was wie coś o szpitalu Rydygiera w Łodzi?
kochana moja kolezanka tam rodzila i bardzo poleca!! jedyny minus to to ,ze tam za bardzo odwiedzin nie ma (tylko chyba jedna osobe wpuszczaja) ale moim zdaniem to akurat dobrze... mało komfortowe sa całe wycieczki dla takiej kobiety tuz po porodzie a poza tym zarazki....
sama sie zastanawiam czy tam nie rodzic...ale mysle jeszcze o szpitalu w Głownie...niby taki wiejski ;D ale cała moja rodzina tam rodzi i wszysycy chwala ze podejscie do pacjentki jest bardzo indywidualne i nie ma takiego młyna.... no i ogolnie spoko...
nie wiem sama gdzie rodzic

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dzięki Ale lekarz powiedział że za miesiąc już będzie bardziej pewny i żeby się na razie na 100% nie nastawiać bo może coś jeszcze między nogami urosnąć Siedzę sobie w domu na L4 mam jeszcze do końca przyszłego tygodnia i zamiast sprzątać bo w domu taki syf że masakra to siedzę tu i staram się Was nadrobić :P ale teraz już spadam bo mi zaraz pranie w pralce samo wyschnie
hehe moze nie urosnie nic miedzy nóziami
Cytat:

Cytat:

Cytat:
udanego urlopu!!

Cytat:
Czesc.

A wy co robicie???

Cytat:
sweet

ale naskrobałyscie dzisiaj....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:24   #2482
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Haniula słodkie te bluzy

Monika zdjęcie choć niewyraźne to i tak widać ze duży chłop z niego
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:30   #2483
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hehe dzięki dziewczyny też mi sie tak wydaje jak patrze na to zdjęcie że bardzo duży jest i dobrze niech rośnie zdrowo mój lekarz zadowolony i jaki szczęśliwy że dzidzia tak pięknie zdrowo się roziwja i że ze mną wszystko ok wie jak sie skończyła poprzednia ciąża że dośc zaawansowana była i cieszy go gdy na każdą wizyte przychodzę radosna i mówie ze nic nie dolega nic nie boli nic się nie dzieje
Stary 2011-08-18, 19:33   #2484
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a zapomniałam, ze dostałam zwolnienie i juz mam spokoj, nie muszę się stresować, denerwowac, wstawac wczesnie....dojezdzac...

wszystkie Wasze ubranka są słodziutkie
ja jeszcze nic nie kupiłam
Stary 2011-08-18, 19:36   #2485
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ja tez jeszcze nic nie kupiłam ani jednej rzeczy nawet a już mam pełną półkę że nie mam już gdzie klaść ubranek jak tak dalej pójdzi eto nic nie strace na ciuszki bo wszytsko Michaś dostanie od cioć i babć
Stary 2011-08-18, 19:37   #2486
czubasek20
Zakorzenienie

neska22 Gratuluje udanej wizyty
Dzieki za odpowiedź właśnie są wizyty od 10 do 12 i od 16 do 18 i tylko na korytarzu bo pacjentka po porodzie musi odpocząć a pakowanie się na sale całej rodzinki nie jest czasem przyjemne. Z jednej strony fajnie, nikt obcy nie będzie się gapił jak leże i dochodzę do siebie a z drugiej boje się ze zacznę panikować jak Tz ta obok nie będzie.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:38   #2487
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Witajcie dziewczyny,
widzę, że ból korzonków w ciąży to jednak chyba coś normalnego. Ja czasami nie mogę się podnieść jak 80-latek...jestem w 13 tygodniu.
Czubasek20 ja też jestem z Łodzi, i też będę rodziła w Rydygiera- również słyszałam dobre opinie
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 19:39   #2488
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
neska22 Gratuluje udanej wizyty
Dzieki za odpowiedź właśnie są wizyty od 10 do 12 i od 16 do 18 i tylko na korytarzu bo pacjentka po porodzie musi odpocząć a pakowanie się na sale całej rodzinki nie jest czasem przyjemne. Z jednej strony fajnie, nikt obcy nie będzie się gapił jak leże i dochodzę do siebie a z drugiej boje się ze zacznę panikować jak Tz ta obok nie będzie.

zastanawiam się głęboko nad tym szpitalem i sama nie wiem co robic... wizyty jakos przezyje... nawet jak bede cos potrzebowala to TZ mi spokojnie w tych godzinach doniesie....nie wim juz bo ogolnie słyszałam same dobre opinie
Stary 2011-08-18, 19:40   #2489
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia;28838211

[COLOR="Red"
ja leżę na kanapie, z laptopem na nogach i jednym okiem oglądam tv [/COLOR]

nie rób smaka

ja tyż

juz wiecej nie bede

Wlasnie zrobilam mini zakupy dla Lenki
wiec kupiłysmy
http://allegro.pl/show_item.php?item=1774707685
http://allegro.pl/show_item.php?item=1755076770
http://allegro.pl/show_item.php?item=1755074402

niby nic wiielkiego a 70zł poszło
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:41   #2490
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28839047]Witajcie dziewczyny,
widzę, że ból korzonków w ciąży to jednak chyba coś normalnego. Ja czasami nie mogę się podnieść jak 80-latek...jestem w 13 tygodniu.
Czubasek20 ja też jestem z Łodzi, i też będę rodziła w Rydygiera- również słyszałam dobre opinie[/QUOTE]

no proszę coraz nas wiecej z centralnej Polski jeszcze się na porodówce spotkamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości