|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
nie pamiętam teraz dokładnie co zawiera a co nie ale chyba tylko do gazowni trzeba będzie płacić oddzielnie... ogólnie nawet jeśli mielibyśmy wszystko płacić oddzielnie to nie ma tragedii bo my i tak większość dnia jesteśmy w domu, czasem nawet po 12h wiec weźmiemy prysznic, zagotujemy wodę na herbatę, pranie się zrobi i to by było na tyle na naszych czynności więc tak czy siak wody nam dużo nie pójdzie czy tam gazu
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
moniczka, mi właśnie o to ogrzewanie chodzi, bo jednak jak jest ogrzewanie gazowe, a nie C.O. to rachunki czasem są ogromne.
Zwłaszcza, że ja lubię, jak w domu jest ciepło ![]() Ale często też w zimie porządnie wietrzę, a wtedy jest 'strata energii' czy jakoś tak ![]() Kumpel, który ma takie ogrzewanie mi to kiedyś tłumaczył: że żeby przewietrzyć, to opłaca się wyłączyć kaloryfery całkiem, bo inaczej to jakoś źle wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- exist, a z ciekawości, gdzie znajomy kupił to mieszkanie? Tzn. wiem że pod Krakowem, ale dokładniej? ![]() Tanie mieszkania są np. na lub za Górą Borkowską, ale syn sąsiadki się tam wyprowadził (my w Hucie mieszkamy) i strasznie narzeka.. ![]() Wszędzie daleko, komunikacja działa słabo, mają malutkie dziecko, jego żona siedzi z małym w domu. Nie ma prawka = nigdzie w dzień nie pojedzie, jak jego nie ma, no bo MPK kiepsko zorganizowane. Do niej (sąsiadki) mają daleko, bo najpierw do Borku, a potem całe miasto przejechać, więc też niezbyt często ona może się zająć małym, żeby oni coś załatwili, czy gdzieś sobie poszli. I on mówi, że drugi raz na mieszkanie pod miastem by się nie zdecydowali ![]() My też celujemy w taką miejscówkę gdzieś pośrodku między moją mamą, a rodzicami TŻta, żeby w razie czego mieć blisko i podrzucić komuś dziecko, albo żeby któraś mama wpadła nam pomóc. No i chcę miejsce, gdzie będą sklepy, plac zabaw, jakaś przychodnia i ogólnie CYWILIZACJA, po wyjściu z bloku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() spać nie poszłam, sprzątam, jak wypiłam herbatkę z magicznym syropem z sosny to lepiej mi się zrobiło i jakaś energia we mnie wstąpiła ![]() ![]()
![]() |
#2464 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do mieszkania, my po ślubie mamy gdzie mieszkać, ale na dłuższą metę będziemy musieli coś kupić. marzy nam się skrycie parterowy domek, ale podejrzewam że skończy się na mieszkanku.. koło mnie budują piękny blok, osiedle zamknięte, 5domków szeregowych, jeden blok i kryty basen ![]() ![]() Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2013-06-19 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do herbatki, to ja popijam Yerba mate i też mi się energia zwiększa ![]() Dodatkowo rano zaliczyłam sobie pół godzinki na rowerze po okolicy*, a wysiłek z rana działa na mnie pobudzająco, więc jest fajnie ![]() *to nic, że przejeżdżając przez ulicę na ścieżce rowerowej prawie mnie jakiś debil potrącił. Ja nie wiem, stoi tym autem, gapi się na mnie, więc mnie WIDZI, a jak jestem tuż przed jego autem, to on nagle rusza i hamuje mi z wielkimi piskami i łaską tuż przede mną i krzyczy, że mam jechać. No kurna, jasne, że mam jechać, bo mam pierwszeństwo ![]() Ciekawa jestem, kiedy nastaną czasy, że kierowcy będą bardziej szanować rowerzystów.. Ja zwracam dużą uwagę na ścieżki, zawsze ustępuję rowerzystom pierwszeństwa, o ile reguluje to stosowny znak. Z kolei rowerzystów przejeżdżających po przejściach dla pieszych nigdy nie puszczam, bo sobie uzurpują prawo, nie wiedzieć czemu ![]() Ja na przejściach rower przeprowadzam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale rzeczywiście, w ogólnym rozrachunku, CO jest najlepsze. Za gaz ludzie płacą kilkaset zł miesięcznie, ogrzewanie elektryczne to ok. 500 zł przy 60 m2, a my mamy w czynszu jakieś 170 zł i po sezonie mieliśmy zwrot 880 zł ![]()
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tam jest piec dwufunkcyjny który ogrzewa i kaloryfery i wodę ![]() ![]() ![]() jestem bardzo zła bo za auto mi teraz wyszło 1 tys drożej więc łącznie mnie wyniesie naprawa ponad 3 tys ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak poważnie to chyba sobie nie wyobrażam siedzieć w domku. Na szczęście tak mi się udało, że od razu po ukończeniu technikum zaczęłam pracować i nie mam co narzekać. Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2013-06-19 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ubiegłym roku lata prawie nie było, czerwiec był jeszcze zimny, w tym roku z kolei upały. Nie wiadomo co będzie za rok... Ja bym sobie życzyła tak ok. 20 stopni i słońce. Temperatura w sam raz żeby się nie spocić. Chociaż ja mam 2 min z domu do kościoła, w kościele zawsze jest chłodno, później jakieś 30 min życzeń, 10 min drogi i zabawa na klimatyzowanej sali. Więc liczę na to że nie będę się az tak lepić. A z ciekawostek: rok temu 16 czerwca byłam na weselu u koleżanki, był mega skwar, wieczorem oczywiście rozpętała się burza i... przez ok. 40 min nie było prądu. Siedzieliśmy przy stołach po ciemku, obsługa przyniosła świeczki i zaczęli podawać kolejny ciepły posiłek żeby zająć gości. Orkiestra w tym czasie przygrywała jakieś biesiady przy stołach. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() Jak szukałam mieszkania do kupienia to ogrzewanie było podstawowym kryterium.
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
justynkie - dlatego my na tę okoliczność upewniliśmy się, że nasz hotel posiada agregat prądotwórczy i nie będzie takiego problemu
![]() Co do pracy, to ja nie wyobrażam sobie nie pracować ![]() Tzn. wiadomo, jak będziemy mieć małe dziecko, to chwilę pewnie nie będę pracować, ale wiem, że na dłuższą metę by mnie to męczyło. Ogólnie jak mam trochę więcej wolnego, to ja się męczę ![]() Mimo, że mam pracę de facto po 12h dziennie, to jednak zawsze to wyjdę do ludzi, pogadam, mam jakąś wiedzę, doświadczenie, dokształcam się w tych tematach. No i: im więcej mam do roboty (w dni wolne), tym lepiej jestem zorganizowana i to lubię ![]() Np. muszę zrobić zakupy, posprzątać, ugotować obiad, jechać na pocztę, jechać z psem do weterynarza, wziąc go (psa ![]() A jak mam dzień pt. zrobić zakupy i obiad, to wstaję o tej 7-8, a na zakupy wychodzę dopiero o 14, bo pół dnia siedzę przed kompem, a zanim prysznic, włosy, makijaż, to mi tak schodzi beznadziejnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie skomunikowane, 3 linie mpk, w tym jedna przyspieszona (304, pod galerię jedzie) także nie narzekają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
hej wam,
chcialam wam pokazac jak wyglada PMka z rozpuszczona fryzura kolo polnocy ![]() Chcialabym rozpuszczone ( marzenia) ale wiem, ze moje wygladalyby tak po 2 godzinach juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
A to tam całkiem nieźle, z tego co wiem dosyć dobrze się tam wsio rozwija, bo Wieliczka i Niepołomice stały się sypialnią Krakowa, więc nie ma takich dużych problemów z dojazdami.
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Opiumalfa - dlatego ja wybieram jakiś kok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Nieciekawie to wygląda. Ja chcę mieć upięte, nie tylko z tego powodu. Na co dzień mam przeważnie rozpuszczone a tego dnia chcę wyglądać inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Marzy mi się takie upięcie, ale mam włosy cienkie (jak to u blondynek bywa) i niezbyt długie, do ramion - objętość mają strasznie małą ![]() 1e0b0f74697e9f16ac68b0f695c300c6.jpg Może włożę perukę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
a my mamy w lipcu placic druga rate zaliczki za sale i pojawily sie w nas znowu watpliwosci..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje wesele będzie typowe - bez poczucia 'siedzenia na szpilce' bo nie wypada czegoś zrobić. Sami swoi będą ![]() ![]() haha. dokładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blondi 3mam kciuki byś ją w końcu znalazła ![]() EDIT; Po raz setny już mamie oznajmiłam, że nie będę mieć welonu na ślubie - jej mina bezcenna, za każdym razem ją takie fajne zdziwko łapie ![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/8691057 suknia piękna z tyłu, z fajnym kwiotkiem na głowie. KAŻDA WARIATKA MA NA GŁOWIE KWIATKA ![]() Mała 3mam kciki za egzamin, bo chyba dziś masz? ![]() spadam do nauki. Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-19 o 11:25 Powód: dopisanie informacji |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas zawsze jak była orkiestra to grali pod domem i szli razem z młodymi i z gośćmi z domu młodej pod kościół (ja mam 200 m do kościoła z domu ![]() Ale właśnie zastanawiałam się, co zrobić bo u nas będzie dj, a też jakoś tak dziwnie w ciszy wyjść i zmierzać do kościoła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
ja sie nie obrazam
![]() dobrze czasem uslyszec inny poglad. ale powaznie rozwazalismy i taka opcje ale w miescie TZ opcje wynajmu jest drozsza niz u mnie.. nasze 2 pensje nie wystarcza na wynajem. liczylismy to. szukam pracy od pól roku - nie wiele potrafie wiec i z praca ciezko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Wtajemniczenie
|
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...YTOJ8-bM2cD3kQ
ja myślę o czymś takim.. tylko boję się żeby przód nie był za bardzo ulizany,więc może taka fala przy twarzy..: http://explore.idojour.com/wp-conten...03/Luna-22.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
sluchajcie, musze wam pokazac.
Moja kolezanka wychodzila za maz niedawno i chce wam pokazac jak wygladala. Uwazam, ze wygladala przepieknie!!! (potem musze usunac) Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-06-19 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja włączyłam dziś pozytywne myslenie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
ja sie tez nastawiam pozytywnie na obrone lic !
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Ja potwierdzam, że okazje mieszkaniowe się zdarzają.
My mamy 2 pokoje w wysokim standardzie, tuż po remoncie generalnym* (łącznie z wymianą rur i instalacji), nowe meble itd i wcale nie płacimy tak dużo, a mieszkamy w Krakowie, gdzie ogólnie ceny są złodziejskie ![]() Fakt, metraż mamy nie za duży (jakieś 36m), ale większy nam niepotrzebny ![]() Chodziło tylko o to, żeby sypialnia była osobno i osobno salon, uważam, że to mega wygodne ![]() *właściciele to młode małżeństwo, mieszkanie remontowali pod siebie, ale on dostał pracę w Wawie i się tam wyprowadzili. W tym mieszkaniu pomieszkali jakiś miesiąc ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Zakorzenienie
|
Bukiet i góra sukni mi się podobają. Dół zupełnie nie w moim stylu, szczerze nie podoba mi się kompletnie...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.