Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 09:32   #2461
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A co zawiera czynsz?
Jest w nim woda i ogrzewanie?
nie pamiętam teraz dokładnie co zawiera a co nie ale chyba tylko do gazowni trzeba będzie płacić oddzielnie... ogólnie nawet jeśli mielibyśmy wszystko płacić oddzielnie to nie ma tragedii bo my i tak większość dnia jesteśmy w domu, czasem nawet po 12h wiec weźmiemy prysznic, zagotujemy wodę na herbatę, pranie się zrobi i to by było na tyle na naszych czynności więc tak czy siak wody nam dużo nie pójdzie czy tam gazu

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dlatego my nawet o Krakowie nie myślimy. Aktualnie mieszkamy 20 - 30 min drogi samochodem od centrum Krakowa, nie narzekamy.

Z kolei znajomy moich rodziców kupił pod Krakowem (jeszcze bliżej niż my mieszka) 4 pokojowe mieszkanie do niewielkiego remontu w cenie kawalerki krakowskiej...
prawda jest taka, ze trzeba po prostu trafić nam się teraz udało bo u nas na serio nie ma takich cen jak nam się udało teraz upolować u nas normalna cena to jest 140 za mieszkanie do kompletnego remontu ! no chyba, że kawalerka to może taniej ale też do remontu
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:58   #2462
Dotka90
Zakorzenienie

moniczka, mi właśnie o to ogrzewanie chodzi, bo jednak jak jest ogrzewanie gazowe, a nie C.O. to rachunki czasem są ogromne.
Zwłaszcza, że ja lubię, jak w domu jest ciepło
Ale często też w zimie porządnie wietrzę, a wtedy jest 'strata energii' czy jakoś tak
Kumpel, który ma takie ogrzewanie mi to kiedyś tłumaczył: że żeby przewietrzyć, to opłaca się wyłączyć kaloryfery całkiem, bo inaczej to jakoś źle wychodzi

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

exist, a z ciekawości, gdzie znajomy kupił to mieszkanie? Tzn. wiem że pod Krakowem, ale dokładniej?

Tanie mieszkania są np. na lub za Górą Borkowską, ale syn sąsiadki się tam wyprowadził (my w Hucie mieszkamy) i strasznie narzeka..
Wszędzie daleko, komunikacja działa słabo, mają malutkie dziecko, jego żona siedzi z małym w domu.
Nie ma prawka = nigdzie w dzień nie pojedzie, jak jego nie ma, no bo MPK kiepsko zorganizowane.
Do niej (sąsiadki) mają daleko, bo najpierw do Borku, a potem całe miasto przejechać, więc też niezbyt często ona może się zająć małym, żeby oni coś załatwili, czy gdzieś sobie poszli.
I on mówi, że drugi raz na mieszkanie pod miastem by się nie zdecydowali

My też celujemy w taką miejscówkę gdzieś pośrodku między moją mamą, a rodzicami TŻta, żeby w razie czego mieć blisko i podrzucić komuś dziecko, albo żeby któraś mama wpadła nam pomóc.

No i chcę miejsce, gdzie będą sklepy, plac zabaw, jakaś przychodnia i ogólnie CYWILIZACJA, po wyjściu z bloku żebym nie musiała robić wyprawy 4 godzinnej, pakować dziecka do auta + połowy domu, tylko po to żeby kupić chleb
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 09:58   #2463
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ooo to tak samo jak my też na poddaszu, 3 pokoje (mały, sypialnia, salon), kuchnia i łazienka w domu rodzinnym tż-ta. Właśnie sobie remontujemy, bo teściowie jak się wybudowali to tam nic nie robili, są tylko postawione ściany (które musieliśmy burzyć i przestawiać ) ogólnie stan surowy.
Chcemy po ślubie zbierać kasę na budowę, działka jest. Mamy zamiar uzbierać połowę a resztę z kredytu...
o 7:30 było u mnie 30 st. C Po pracy na kocyk i będę się uczyć na obronę
my z kolei mieszkamy w "piwnicy" jak ja to mówię, bo to niski parter jest, sąsiad ma u siebie garaż w tym miejscu zimą zimno, ale za to cudownie jest wejść, jak jest taki upał i poczuć ten chłodek

Cytat:
moniczka, mi właśnie o to ogrzewanie chodzi, bo jednak jak jest ogrzewanie gazowe, a nie C.O. to rachunki czasem są ogromne.
Ale często też w zimie porządnie wietrzę, a wtedy jest 'strata energii' czy jakoś tak
Kumpel, który ma takie ogrzewanie mi to kiedyś tłumaczył: że żeby przewietrzyć, to opłaca się wyłączyć kaloryfery całkiem, bo inaczej to jakoś źle wychodzi
gazowe ogrzewanie jest straszne, my płacimy czasami po 1000 zł... ale jak już wyżej napisałam jest zimą zimno na dole a jak wietrzę to tez wyłączam piec cały, bo mamy czujnik temperatury i wtedy to dopiero by mi nastukał gazu

spać nie poszłam, sprzątam, jak wypiłam herbatkę z magicznym syropem z sosny to lepiej mi się zrobiło i jakaś energia we mnie wstąpiła idę sprzątać dalej
Stary 2013-06-19, 10:01   #2464
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
My właśnie dzisiaj też rozmawialiśmy o mieszkaniu... TŻ mówił, że sprowadził na ziemię swoją mamę, że jednak budować się u nich nie będziemy, choć temat jest wciąż otwarty, zwłaszcza, że ten wyjazd TŻ na pół roku po ślubie wiąże się z pracą, którą będzie miał, więc jestem spokojna o nasze życie (nawet z kredytem )

Jestem aktualnie w trakcie intensywnego szukania pracy i dzisiaj miałam taką chwilę załamania i rozmawiam na ten temat z TŻ:
TŻ: Ja Cię zatrudnię
Ja: Ciekawe jako kogo...
TŻ: Jako moją żonę
Pokazał na mój pierścionek zaręczynowy i mówi:
TŻ: Na razie jesteś na stażu Ale za rok dostaniesz umowę o pracę
Kocham go

Także tadam!

Rok do ślubu!!!

Dziś ma być w Trójmieście 27 stopni - mam nadzieję, że za rok też pogoda dopisze i urządzimy z TŻ ślubing i smażing
gratuluję roku, mam nadzieję że wytrwasz na stażu Powiedz że za tak długi staż chcesz wysoką pensję
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
kiepską datę jak na taką pogodę sobie wybrałaś

ja nienawidzę takich dni jak dzisiejszy! nie znoszę upałów, duchoty... Wolę jak jest nawet 12-18 stopni...
TZ też dlatego mamy kwiecień wybrany na nasz ślubny miesiąc, żeby śnieg nie leżał jest końcówka a żeby nie było upalnie
wiem,wiem.. ale to była data wybrana przez tżta, a musiał to być lipiec koniecznie bo wtedy mamy też rocznicę związku smieję się że zobaczę jaka w tym roku w tym, dniu będzie pogoda

Co do mieszkania, my po ślubie mamy gdzie mieszkać, ale na dłuższą metę będziemy musieli coś kupić. marzy nam się skrycie parterowy domek, ale podejrzewam że skończy się na mieszkanku.. koło mnie budują piękny blok, osiedle zamknięte, 5domków szeregowych, jeden blok i kryty basen

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2013-06-19 o 10:03
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:06   #2465
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
gazowe ogrzewanie jest straszne, my płacimy czasami po 1000 zł... ale jak już wyżej napisałam jest zimą zimno na dole a jak wietrzę to tez wyłączam piec cały, bo mamy czujnik temperatury i wtedy to dopiero by mi nastukał gazu

spać nie poszłam, sprzątam, jak wypiłam herbatkę z magicznym syropem z sosny to lepiej mi się zrobiło i jakaś energia we mnie wstąpiła idę sprzątać dalej
Ooo właśnie, o czujnik temperatury chyba chodziło

Co do herbatki, to ja popijam Yerba mate i też mi się energia zwiększa
Dodatkowo rano zaliczyłam sobie pół godzinki na rowerze po okolicy*, a wysiłek z rana działa na mnie pobudzająco, więc jest fajnie

*to nic, że przejeżdżając przez ulicę na ścieżce rowerowej prawie mnie jakiś debil potrącił. Ja nie wiem, stoi tym autem, gapi się na mnie, więc mnie WIDZI, a jak jestem tuż przed jego autem, to on nagle rusza i hamuje mi z wielkimi piskami i łaską tuż przede mną i krzyczy, że mam jechać.
No kurna, jasne, że mam jechać, bo mam pierwszeństwo

Ciekawa jestem, kiedy nastaną czasy, że kierowcy będą bardziej szanować rowerzystów..

Ja zwracam dużą uwagę na ścieżki, zawsze ustępuję rowerzystom pierwszeństwa, o ile reguluje to stosowny znak. Z kolei rowerzystów przejeżdżających po przejściach dla pieszych nigdy nie puszczam, bo sobie uzurpują prawo, nie wiedzieć czemu
Ja na przejściach rower przeprowadzam
Stary 2013-06-19, 10:08   #2466
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Z ogrzewaniem bywa różnie, zależy jakie są pomierniki ciepła. Najgorsze są kapilarne z płynem, montowane na grzejniku. W gorące dni płyn szybciej paruje My mamy dość dobre, bo w postaci przepływomierza przed mieszkaniem. Wtedy otwieranie okien nie jest tak szkodliwe, bo grzejniki nie mają czujnika temperatury, podczas wietrzenia grzejnik się nie wychładza więc cały czas płynie taka ilość gorącej wody czyli ciepła. Minusem jest to, że ten przepływomierz jest przed wejściem do mieszkania, więc ewentualne straty ciepła po drodze są uwzględniane w cenie... Ale akurat rury CO mamy w przedpokoju pod podłogą więc zimą jest podgrzewana podłoga
Ale rzeczywiście, w ogólnym rozrachunku, CO jest najlepsze. Za gaz ludzie płacą kilkaset zł miesięcznie, ogrzewanie elektryczne to ok. 500 zł przy 60 m2, a my mamy w czynszu jakieś 170 zł i po sezonie mieliśmy zwrot 880 zł

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:08   #2467
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez lubię jak w domu jest ciepło ale za to TŻ to w zimie ciągle okna otwiera ale juz sie przyzwyczaiłam i teraz chyba to docenię wskoczę pod kołderkę i będą rachunki mniejsze za gaz no a mieszkanie wywietrzone
tam jest piec dwufunkcyjny który ogrzewa i kaloryfery i wodę mam to samo w domu u rodziców i wygoda jest nieziemska ogólnie rachunkami się tak bardzo nie martwię bo ja prowadzę bardzo oszczędny tryb życia, jak mnie jeszcze życia przyciśnie to już w ogóle
jestem bardzo zła bo za auto mi teraz wyszło 1 tys drożej więc łącznie mnie wyniesie naprawa ponad 3 tys ale zrobię i bede miała pewność, ze jadę sprawnym autem, także tyle dobrze
Stary 2013-06-19, 10:08   #2468
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989

Jestem aktualnie w trakcie intensywnego szukania pracy i dzisiaj miałam taką chwilę załamania i rozmawiam na ten temat z TŻ:
TŻ: Ja Cię zatrudnię
Ja: Ciekawe jako kogo...
TŻ: Jako moją żonę
Pokazał na mój pierścionek zaręczynowy i mówi:
TŻ: Na razie jesteś na stażu Ale za rok dostaniesz umowę o pracę
Kocham go

Także tadam!

Rok do ślubu!!!

Dziś ma być w Trójmieście 27 stopni - mam nadzieję, że za rok też pogoda dopisze i urządzimy z TŻ ślubing i smażing
Gratuluję!! Oby za rok pogoda dopisała, ale może nie aż tak bardzo jak dziś bo to się można usmażyć w sukni

ja to się zawsze śmieję, że po ślubie będę miała zawód: żona i niech tż dostaje lepiej awans bo musi na żonę zarobić
A tak poważnie to chyba sobie nie wyobrażam siedzieć w domku. Na szczęście tak mi się udało, że od razu po ukończeniu technikum zaczęłam pracować i nie mam co narzekać.

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2013-06-19 o 10:10
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:17   #2469
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
wiem,wiem.. ale to była data wybrana przez tżta, a musiał to być lipiec koniecznie bo wtedy mamy też rocznicę związku smieję się że zobaczę jaka w tym roku w tym, dniu będzie pogoda
Z pogodą to jest tak że się nie trafi...
W ubiegłym roku lata prawie nie było, czerwiec był jeszcze zimny, w tym roku z kolei upały. Nie wiadomo co będzie za rok... Ja bym sobie życzyła tak ok. 20 stopni i słońce. Temperatura w sam raz żeby się nie spocić. Chociaż ja mam 2 min z domu do kościoła, w kościele zawsze jest chłodno, później jakieś 30 min życzeń, 10 min drogi i zabawa na klimatyzowanej sali. Więc liczę na to że nie będę się az tak lepić.

A z ciekawostek: rok temu 16 czerwca byłam na weselu u koleżanki, był mega skwar, wieczorem oczywiście rozpętała się burza i... przez ok. 40 min nie było prądu. Siedzieliśmy przy stołach po ciemku, obsługa przyniosła świeczki i zaczęli podawać kolejny ciepły posiłek żeby zająć gości. Orkiestra w tym czasie przygrywała jakieś biesiady przy stołach.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ja tez lubię jak w domu jest ciepło ale za to TŻ to w zimie ciągle okna otwiera ale juz sie przyzwyczaiłam i teraz chyba to docenię wskoczę pod kołderkę i będą rachunki mniejsze za gaz no a mieszkanie wywietrzone
tam jest piec dwufunkcyjny który ogrzewa i kaloryfery i wodę mam to samo w domu u rodziców i wygoda jest nieziemska ogólnie rachunkami się tak bardzo nie martwię bo ja prowadzę bardzo oszczędny tryb życia, jak mnie jeszcze życia przyciśnie to już w ogóle
jestem bardzo zła bo za auto mi teraz wyszło 1 tys drożej więc łącznie mnie wyniesie naprawa ponad 3 tys ale zrobię i bede miała pewność, ze jadę sprawnym autem, także tyle dobrze
Ja mieszkałam 3 lata bez ogrzewania Wynajmowaliśmy małą kawalerkę z aneksem gdzie źródłem ciepła był gaz w kuchence lub mały piecyk podłączany do prądu. Wiadomo, że tego piecyka na noc nie zostawię, na dzień też. Więc grzane było jak wracałam z pracy, ok 16, do momentu aż szliśmy spać, ok 22-23. Od gazu było suche powietrze więc włączaliśmy co jakiś czas na kilkanaście min, a z tym prądowym to były duże rachunki, ok 300 zł miesięcznie, do tego bojler na wodę. A jakby tak grzać całe dnie... Jak przyjechał do nas ktoś w odwiedziny to trzeba było czekać aż się woda zagrzeje bo jednorazowo mogły wziąć prysznic max. 2 osoby.
Jak szukałam mieszkania do kupienia to ogrzewanie było podstawowym kryterium.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:18   #2470
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Z pogodą to jest tak że się nie trafi...
W ubiegłym roku lata prawie nie było, czerwiec był jeszcze zimny, w tym roku z kolei upały. Nie wiadomo co będzie za rok... Ja bym sobie życzyła tak ok. 20 stopni i słońce. Temperatura w sam raz żeby się nie spocić. Chociaż ja mam 2 min z domu do kościoła, w kościele zawsze jest chłodno, później jakieś 30 min życzeń, 10 min drogi i zabawa na klimatyzowanej sali. Więc liczę na to że nie będę się az tak lepić.

A z ciekawostek: rok temu 16 czerwca byłam na weselu u koleżanki, był mega skwar, wieczorem oczywiście rozpętała się burza i... przez ok. 40 min nie było prądu. Siedzieliśmy przy stołach po ciemku, obsługa przyniosła świeczki i zaczęli podawać kolejny ciepły posiłek żeby zająć gości. Orkiestra w tym czasie przygrywała jakieś biesiady przy stołach.
Dokładnie, z pogodą w dzisiejszych czasach nic nie wiadomo- czasem w kwietniu albo październiku jest cieplej niż w lipcu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:21   #2471
Dotka90
Zakorzenienie

justynkie - dlatego my na tę okoliczność upewniliśmy się, że nasz hotel posiada agregat prądotwórczy i nie będzie takiego problemu

Co do pracy, to ja nie wyobrażam sobie nie pracować

Tzn. wiadomo, jak będziemy mieć małe dziecko, to chwilę pewnie nie będę pracować, ale wiem, że na dłuższą metę by mnie to męczyło.

Ogólnie jak mam trochę więcej wolnego, to ja się męczę
Mimo, że mam pracę de facto po 12h dziennie, to jednak zawsze to wyjdę do ludzi, pogadam, mam jakąś wiedzę, doświadczenie, dokształcam się w tych tematach.

No i: im więcej mam do roboty (w dni wolne), tym lepiej jestem zorganizowana i to lubię

Np. muszę zrobić zakupy, posprzątać, ugotować obiad, jechać na pocztę, jechać z psem do weterynarza, wziąc go (psa ) na spacer, podjechać do mamy, spotkać się z przyjaciółką itd, to wsio mam porobione.
A jak mam dzień pt. zrobić zakupy i obiad, to wstaję o tej 7-8, a na zakupy wychodzę dopiero o 14, bo pół dnia siedzę przed kompem, a zanim prysznic, włosy, makijaż, to mi tak schodzi beznadziejnie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 10:23   #2472
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
O rany, to mi się śni w najgorszych koszmarach! Koniecznie spytam w sobotę o ten agregat, ale przy ich cenie wątpię, żeby mieli
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:30   #2473
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Mi już lakiernik oddał auta, wygląda super , nie widać, że był malowany się nim boje jeździć w poniedziałek jeszcze daję na 1 dzień bo mi jedne drzwi na samym dole rdzewieją i wolę żeby to zrobili

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:42   #2474
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

exist, a z ciekawości, gdzie znajomy kupił to mieszkanie? Tzn. wiem że pod Krakowem, ale dokładniej?

Tanie mieszkania są np. na lub za Górą Borkowską, ale syn sąsiadki się tam wyprowadził (my w Hucie mieszkamy) i strasznie narzeka..
Wszędzie daleko, komunikacja działa słabo, mają malutkie dziecko, jego żona siedzi z małym w domu.
Nie ma prawka = nigdzie w dzień nie pojedzie, jak jego nie ma, no bo MPK kiepsko zorganizowane.
Do niej (sąsiadki) mają daleko, bo najpierw do Borku, a potem całe miasto przejechać, więc też niezbyt często ona może się zająć małym, żeby oni coś załatwili, czy gdzieś sobie poszli.
I on mówi, że drugi raz na mieszkanie pod miastem by się nie zdecydowali

My też celujemy w taką miejscówkę gdzieś pośrodku między moją mamą, a rodzicami TŻta, żeby w razie czego mieć blisko i podrzucić komuś dziecko, albo żeby któraś mama wpadła nam pomóc.

No i chcę miejsce, gdzie będą sklepy, plac zabaw, jakaś przychodnia i ogólnie CYWILIZACJA, po wyjściu z bloku żebym nie musiała robić wyprawy 4 godzinnej, pakować dziecka do auta + połowy domu, tylko po to żeby kupić chleb
Granica między Krakowem a Wieliczką.
Fajnie skomunikowane, 3 linie mpk, w tym jedna przyspieszona (304, pod galerię jedzie) także nie narzekają Jedna córka chodzi do Krakowa do szkoły bo jej nie chcieli zmieniać, a druga od początku poszła do Wieliczki właśnie.
Stary 2013-06-19, 10:45   #2475
Opiumalfa
Zakorzenienie

hej wam,

chcialam wam pokazac jak wyglada PMka z rozpuszczona fryzura kolo polnocy

Chcialabym rozpuszczone ( marzenia) ale wiem, ze moje wygladalyby tak po 2 godzinach juz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg horutko76.jpg (45,7 KB, 65 załadowań)
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:47   #2476
Dotka90
Zakorzenienie

A to tam całkiem nieźle, z tego co wiem dosyć dobrze się tam wsio rozwija, bo Wieliczka i Niepołomice stały się sypialnią Krakowa, więc nie ma takich dużych problemów z dojazdami.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Opiumalfa - dlatego ja wybieram jakiś kok
Stary 2013-06-19, 10:50   #2477
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
hej wam,

Chcialabym rozpuszczone ( marzenia) ale wiem, ze moje wygladalyby tak po 2 godzinach juz
Nieciekawie to wygląda. Ja chcę mieć upięte, nie tylko z tego powodu. Na co dzień mam przeważnie rozpuszczone a tego dnia chcę wyglądać inaczej.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 10:58   #2478
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
hej wam,

Moje wyglądają tak cały czas, tyle, że nie mam fal

Marzy mi się takie upięcie, ale mam włosy cienkie (jak to u blondynek bywa) i niezbyt długie, do ramion - objętość mają strasznie małą
1e0b0f74697e9f16ac68b0f695c300c6.jpg

Może włożę perukę...
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:12   #2479
misia880
Zakorzenienie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

a my mamy w lipcu placic druga rate zaliczki za sale i pojawily sie w nas znowu watpliwosci..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 11:16   #2480
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Mi już lakiernik oddał auta, wygląda super , nie widać, że był malowany się nim boje jeździć w poniedziałek jeszcze daję na 1 dzień bo mi jedne drzwi na samym dole rdzewieją i wolę żeby to zrobili
mój tez by mi już oddał auto ale nie mamy jeszcze felg i kół wczoraj zamówilismy z TŻ za prawie 500 zł felgi
Stary 2013-06-19, 11:16   #2481
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
właśnie

Co myślicie o tej sukni:
http://img08.allegroimg.pl/photos/or...0/3313351064_1
Kate jest piękna... Ja właśnie najbardziej chciałabym taką 'zwiewną' i absolutnie nie na kole

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
pierwszy raz zobaczyłam to u kuzynki na weselu... Poszłam pod jej dom bo taka tradycja, a tam grajki .
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
pal licho przed wsią jak u mnie kiedyś w bloku obok dziewczyna wychodziła za mąż i grajki grali pod klatką, wstyd na całe osiedle haha
ale wydaje mi się, że to już wychodzi 'z mody'
Dziewczyny u mnie będą grajki! I jestem z tego powodu zadowolona Fajnie grają, a wychodzić w ciszyy nie chciałabym. Nie uważam żeby to było wielce wsiockie - może dlatego, że u mnie każdy tak robi. Ja się nie będę zapierać nogami i rękoma przed tym jak koleżanka hihihi wstyd na całe osiedle? bo grali? mamy inne pojęcie wstydu w takim razie Nie wiem jak jest to rozwiązywane gdy się ma dj, bo dopiero od tego roku u mnie jest moda na dj, ale jak jest zespół to zawsze grają czuje się od razu atmosfere wesela Ja tam to lubię, dla mnie to nie jest wsiockie W każdym bądź razie w moim mieście tak nie ejst to odbierane nie wiem ja w innych miastach
Moje wesele będzie typowe - bez poczucia 'siedzenia na szpilce' bo nie wypada czegoś zrobić. Sami swoi będą grajki nigdy mi nie przeszkadzały

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
"za dużo firan w domu miałam, suknię z nich uszyłam"
haha. dokładnie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mówcie o zespole grającym pod domem U mnie coś takiego będzie bo moi rodzice nie wyobrażają sobie żeby czegoś takiego nie było. Już nieraz kłóciłam się z rodzicami o różne rzeczy dotyczące naszego ślubu i na coś takiego się w końcu zgodziłam, chociaż wcale mi to nie pasuje i narazie nie wyobrażam sobie wyprowadzania nas z domu przez zespół. Na szczęście do kościoła jedziemy autem i ponownie zobaczymy się z naszym zespołem dopiero na sali
Ja tam jestem z tego faktu zadowolona lubię jak grają

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u nas ani wynajem ani kredyt w gre nie wchodzi..
jesli dobrze pójdzie to po slubie bedziemy mieszkac w moim pokoiku z moimi rodzicami w mieszkaniu. a jak nie no to osobno.. tz u rodzicow swoich ja u swoich .
Cytat:
TZ mieszka 45 km odemnie i tam ma prace.. ja mam tu. paliwo wychodzilo by 800 zl.. a zarabia 1100 bo splaca auto a ja zarabiam 1200 na umowe zlecenie. wynajem to jakies 1300 zl. nie mamy jak wynajac..
.
Misia, nie obrażaj się za to co napiszę. ALE... ciągle wszystko widzisz w czarnych barwach. Musisz zmienić nastawienie, bo sama się źle nakręcasz. Jeżeli Twój Tż lepiej zarabia, ma pewniejszą pracę to na Twoim miejscu p ślubie przeprowadziłabym się do jego miasta, wynajęła kawlreke na sam początek - niestety jedna pensja na opłaty, druga na życie, ale razem. Narzekasz na pracę, więc to byłby idealny pretekst do jej zmiany i już teraz zaczęłabym jej szukać w mieście Tż - po roku czasu może akurat by się coś fajnego znalazło na pewno nie zostawiłabym tego na ostatnią chwilę, a szukała rozwiązań tej sytuacji juz teraz. Niee stać Was na mieszkanie, no to niestety wynajem. Moi znajomi wynajmują, żyją skromnie, bo małe pensje mają, ale dają radę. Albo Tż do Ciebie,byłoby to męczące, na pewnoe ciasno by było no ale RAZEM. Trochę więcej optymizmu Nie możesz tak wciąż się zadręczać tym wszystkim. NA PEWNO WAM SIĘ W ZYCIU UŁOŻY, tylko trochę więcej wiary w to wszystko. Zaczęłabym od poszukiwania nowej pracy masz ta więc, nie ma jakiegoś większego przymusu by ja szybko znaleźć - ponad rok czasu masz na to Będzie wszystko dobrze Zmiany są potrzebne w życiu!

Blondi 3mam kciuki byś ją w końcu znalazła mnie też to za chwilę czeka..

EDIT; Po raz setny już mamie oznajmiłam, że nie będę mieć welonu na ślubie - jej mina bezcenna, za każdym razem ją takie fajne zdziwko łapie
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/8691057 suknia piękna z tyłu, z fajnym kwiotkiem na głowie. KAŻDA WARIATKA MA NA GŁOWIE KWIATKA

Mała 3mam kciki za egzamin, bo chyba dziś masz?

spadam do nauki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg popkorn.pl_moda-damska_163358.jpg (26,3 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-06-19 o 11:25 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:22   #2482
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

Dziewczyny u mnie będą grajki! I jestem z tego powodu zadowolona Fajnie grają, a wychodzić w ciszyy nie chciałabym. Nie uważam żeby to było wielce wsiockie - może dlatego, że u mnie każdy tak robi. Ja się nie będę zapierać nogami i rękoma przed tym jak koleżanka hihihi wstyd na całe osiedle? bo grali? mamy inne pojęcie wstydu w takim razie Nie wiem jak jest to rozwiązywane gdy się ma dj, bo dopiero od tego roku u mnie jest moda na dj, ale jak jest zespół to zawsze grają czuje się od razu atmosfere wesela Ja tam to lubię, dla mnie to nie jest wsiockie W każdym bądź razie w moim mieście tak nie ejst to odbierane nie wiem ja w innych miastach
Moje wesele będzie typowe - bez poczucia 'siedzenia na szpilce' bo nie wypada czegoś zrobić. Sami swoi będą grajki nigdy mi nie przeszkadzały
Ja też nie mam noc przeciwko grajkom pod domem Ale ja ze wsi jestem to może dlatego mi nie przeszkadza
U nas zawsze jak była orkiestra to grali pod domem i szli razem z młodymi i z gośćmi z domu młodej pod kościół (ja mam 200 m do kościoła z domu)
Ale właśnie zastanawiałam się, co zrobić bo u nas będzie dj, a też jakoś tak dziwnie w ciszy wyjść i zmierzać do kościoła Można by kogoś dodatkowo wziąć, ale nie wiem czy warto kasę wydawać.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:22   #2483
misia880
Zakorzenienie

ja sie nie obrazam
dobrze czasem uslyszec inny poglad.
ale powaznie rozwazalismy i taka opcje ale w miescie TZ opcje wynajmu jest drozsza niz u mnie.. nasze 2 pensje nie wystarcza na wynajem. liczylismy to.
szukam pracy od pól roku - nie wiele potrafie wiec i z praca ciezko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 11:23   #2484
missmalezji
Wtajemniczenie

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...YTOJ8-bM2cD3kQ
ja myślę o czymś takim.. tylko boję się żeby przód nie był za bardzo ulizany,więc może taka fala przy twarzy..:
http://explore.idojour.com/wp-conten...03/Luna-22.jpg

Stary 2013-06-19, 11:32   #2485
Opiumalfa
Zakorzenienie

sluchajcie, musze wam pokazac.
Moja kolezanka wychodzila za maz niedawno i chce wam pokazac jak wygladala. Uwazam, ze wygladala przepieknie!!!
(potem musze usunac)

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-06-19 o 14:37
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:38   #2486
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja też nie mam noc przeciwko grajkom pod domem Ale ja ze wsi jestem to może dlatego mi nie przeszkadza
U nas zawsze jak była orkiestra to grali pod domem i szli razem z młodymi i z gośćmi z domu młodej pod kościół (ja mam 200 m do kościoła z domu)
Ale właśnie zastanawiałam się, co zrobić bo u nas będzie dj, a też jakoś tak dziwnie w ciszy wyjść i zmierzać do kościoła Można by kogoś dodatkowo wziąć, ale nie wiem czy warto kasę wydawać.
Ja jestem z miasta i to średniej wielkości i u Nas to normalne dla mnei to nie wieś i u mnie będzie na pewno 'a co se bede odmaiwac' mój ślub nie będzie 'dla wyższych sfer', żebym się spinała by było na najwyższym poziomie Sami swoi, którzy zdziwili by się gdyby tego nie było

Cytat:
ja sie nie obrazam
dobrze czasem uslyszec inny poglad.
ale powaznie rozwazalismy i taka opcje ale w miescie TZ opcje wynajmu jest drozsza niz u mnie.. nasze 2 pensje nie wystarcza na wynajem. liczylismy to.
szukam pracy od pól roku - nie wiele potrafie wiec i z praca ciezko.

Jak we Wrocławiu znajdzie się kawalerkę za 900 zł plus opłaty, to i w innym mieście możliwe że też się taka okazja trafi nie trać nadziei. no tylko, że za taką kwotę cudów się nie wynajmie... Nie wiem jak Ci pomóc, trochę więcej optymizmu, pozytywne myślenie czasami może zdziałać cuda, bo jeżeli wierzymy w siebie i w swoje możliwości to i w innych oczach wyglądamy na takich, że stać nas na wiele, że w takiego pracownika warto pokładać nadzieje. I nie można myśleć i mówić, że niewiele potrafię... ja też i co z tego? Musisz się 'sprzedać' jak najlepiej Człwiek się nie rodzi wszystko wiedzący
Ja włączyłam dziś pozytywne myslenie i nastawiam się optymistycznie na czekające mnie egzaminy.

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 11:39   #2487
misia880
Zakorzenienie

ja sie tez nastawiam pozytywnie na obrone lic !

Stary 2013-06-19, 11:42   #2488
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja kolezanka wychodzila za maz niedawno i chce wam pokazac jak wygladala. Uwazam, ze wygladala przepieknie!!!
(potem musze usunac)
Dla mnie okej, ale z zachwytu nie padam sukienka zupełnie nie mój gust :

Stary 2013-06-19, 11:42   #2489
Dotka90
Zakorzenienie

Ja potwierdzam, że okazje mieszkaniowe się zdarzają.
My mamy 2 pokoje w wysokim standardzie, tuż po remoncie generalnym* (łącznie z wymianą rur i instalacji), nowe meble itd i wcale nie płacimy tak dużo, a mieszkamy w Krakowie, gdzie ogólnie ceny są złodziejskie
Fakt, metraż mamy nie za duży (jakieś 36m), ale większy nam niepotrzebny
Chodziło tylko o to, żeby sypialnia była osobno i osobno salon, uważam, że to mega wygodne

*właściciele to młode małżeństwo, mieszkanie remontowali pod siebie, ale on dostał pracę w Wawie i się tam wyprowadzili. W tym mieszkaniu pomieszkali jakiś miesiąc

Cytat:
(potem musze usunac)
Sukienka mi się kompletnie nie podoba
Stary 2013-06-19, 11:43   #2490
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
(potem musze usunac)
Bukiet i góra sukni mi się podobają. Dół zupełnie nie w moim stylu, szczerze nie podoba mi się kompletnie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości