Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 21:40   #2401
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U nas ceny mieszkań to masakra.
Ostatnio znaleźliśmy piękne, 3 pokoje 71m, 2 balkony, pięknie wykończone, blok z 2012r, trzeba kupić 'tylko' meble i wyposażenie. Cena 374 tysiące.
I to wcale nie w centrum.

Niestety, ceny są koszmarne.
.
Mnie by takie mieszkanie za tą cenę urządzało byle by było na tym osiedlu gdzie szukamy. Za 390 tys zaproponowano nam 54 m2

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie utrzymać się w większym mieście za najniższą krajową, płacić za wynajem, do tego opłaty, przyjemności, a dosłownie zewsząd krzyczy aż by wydać kasę a 'wychodne; kosztuje No, ale niektórym się to udaje

uciekam do nauki! Dobranoc
Idzie się utrzymać Jednak, gdybym tyle zarabiała, to nie mogłabym niczego odłożyć.

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
2 tyś za wynajem? Świat zwariował.
Jest to kwota łączna = wynajem + opłaty +media. To był taki skrót myślowy
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:41   #2402
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
KaEs - u nas nie chodziło o kwestie finansowe, bo mieliśmy jeszcze jedno mieszkanie 1 pokojowe i spokojnie mogliśmy zamienić dwa na jedno duże, a po prostu jakoś 'tak wyszło'.
I niestety, ze znanych mi przypadków większość ludzi została na tej 'prowizorce'.

Ale fajnie, że Twoim rodzicom się udało.

Rodzice TŻta tez mieli 1 pokojowe, a teraz mają 3 pokojowe.

Ale to też były inne czasy, nikt wtedy nie kupował mieszkania za 350 000 w stanie surowym
Wiele osób mieszkania dostawało od spółdzielni, od miasta, od Hut, albo płaciło sie za nie śmieszne ceny.

Wydaje mi się, że teraz będzie gorzej, bo takie 2 pokojowe mieszkanie nie jest jakoś MEGA tanie.
No dlatego też napisałam, że zależy to też od ludzi moim bardzo zależało, by żyć po prostu wygodniej, lepiej... nie jestem jedynaczką, więc ich rozumiem! dlatego spinali się i dążyli do tego by to zmienić. I jeżeli kwestie finansowe tak bardzoo nie ograniczają, jeżeli ktoś chce zmian to tych zmian dokona. O to mi chodziło.

ja osobiście wolę mieszkanie w bloku. Życie inaczej się potoczyło z wielu wzgledów i w bloku mieszkać nie będę, ale w sumie coraz bardziej jestem zadowolona z tej decyzji

serio już spadam.

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:42   #2403
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja sama niem czego chcę, najbardziej chciałabym iść z dziadziem, moim kochanym, ale niestety, zza chmurki będzie na mnie patrzył w tym dniu napewno odwiedzimy go na cmentarzu w tym dniu, lub dzień wcześniej.
Po tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=DXMqEIhm_Xs
bardzo mi się spodobało żeby Pan młody zobaczył Pm dopiero w kościele, choć wiem że mój tż gdziekolwiek by to nie było bedzie wzruszony.
spotkałam się też z tym że brat prowadził młodą do ołtarza
my z tż pójdziemy razem

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
powiem wam, że też się zastanawiam co zrobić z tymi wierszykami. nie chcę za bardzo kwiatów i szczerze mówiąc wolałabym pieniążki dostać niż prezenty, bo z tż będziemy się urządzać powoli po ślubie... ale z drugiej strony nie chcę, żeby te wierszyki miały się komuś nie spodobać... macie jakiś inny pomysł ?
ja puszczę wici po rodzinie, powiem mamie żeby napomknęła delikatnie albo jak ktoś będzie pytać to żeby mówiła że wolimy pieniądze, mamę tż poprosimy o to samo

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:42   #2404
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Może nie będę Wam pokazywać w jakich warunkach mieszkam za te 2tys zł bo nie uwierzycie... (podpowiedź: wczesny socrealizm)
Ja też wynajmuję takie mieszkanie - gdy się wprowadzaliśmy, musieliśmy zdrapać ze ścian starą farbę i tynk (odpadała płatami...) i pomalować na świeżo... meble są okropne, nie mogę już na to mieszkanie patrzeć

Jedyną jego zaletą jest położenie... ścisłe wrocławskie centrum (5 minut do Rynku na piechotę, do mojej pracy 4 minuty, K. ma trochę dalej, bo aż 15 ) i w sumie niewysoką cenę (mieszkamy w czwórkę, mieścimy się w 2000 ze wszystkimi rachunkami).

Marzę o własnym, ale na razie chcemy uzbierać jak najwięcej wkładu własnego do kredytu, więc się jeszcze przemęczymy. Wynajem czegoś ładniejszego z pewnością byłby droższy, na razie oszczędności wygrywają.
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 21:46   #2405
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
M
Jest to kwota łączna = wynajem + opłaty +media. To był taki skrót myślowy
To nadal na prawdę dużo.

Daaaawno się nie orientowałam, więc nie wiem jak teraz, ale trzy lata temu z TŻ wynajmowaliśmy i płaciliśmy 1300 łącznie (3 pokoje).
Mieszkanie nie było nowoczesne, ale na prawdę w porządku.

Koleżanka wynajmuje teraz 2 pokoje i wpłaci też 1300 (łącznie) - mieszkanko całkiem przyjemne w fajnym miejscu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-06-18 o 21:48
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:02   #2406
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Twoja sukienka też przepiękna bardzo podoba mi się taki fason, niestety - nie wyglądam w nim dobrze
Marzyła mi się taka kiecka, ale niestety - trzeba mieć do niej idealną figurę. Nie mogę odżałować! W tej koronce po prostu się zakochałam...
Załącznik 5293574

A skoro mogę podać link do inspiracji, to hop http://pinterest.com/mselrosa/wedding/
Jak widać, podoba mi się styl sielsko-wiejsko-rustykalnie
no "swojej" jeszcze nie mierzyłam, ale obawiam się, że poszerzy mi biodra

inspiracje bardzo w moim stylu, mamy bardzo podobny gust
Cytat:
Buty znalazłam w sumie na Facebookowej stronie salonu, w którym chciałabym kupić suknię są robione na zamówienie przez firmę Witt. O ile dobrze widzę na ich stronie, to mają właśnie pięciocentymetrowy obcas. Dla mnie to wysokość idealna, co prawda ja jestem wzrostu siedzącego psa (całe 160 cm ) i jest między nami 15 cm różnicy, ale w wyższych na pewno bym się wywróciła, rozbolałyby mnie nogi, nie dałabym rady tańczyć itd.

Na stronie tej firmy obuwniczej jest lista współpracujących z nimi salonów, pewnie znajdziesz jakiś u siebie
padłam
witt ma bardzo dobre buty, ale nie wiem czy to dobre zamawiać przez internet
Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Aż zazdroszczę... Sama bym chciała do Władka! Odpoczywaj

Szykuje mi się pogrzeb.
współczuję
Cytat:
To ja teraz zmienię temat

Macie już wybrane zaproszenia? Ja jestem wielką fanką ręcznie robionych rzeczy, między innymi kartek okolicznościowych. Myślałam, żeby zrobić zaproszenia własnoręcznie - ale właśnie zerknęłam na allegro i doszłam do wniosku, że to kompletnie bez sensu... znalazłam ładne już za 2zł/szt., nam (na razie) jest potrzebne około czterdziestu, a zrobienie jednej kartki zajmuje mi kilka godzin (w sumie największa część to projekt, potem pewnie już by szło szybko)... że nie wspomnę już o koszcie papieru i dodatków...

A przy okazji się pochwalę robionym właśnie dla biorącej ślub koleżanki pudełkiem :P o takim:
Załącznik 5293759
piękne Twoje pudełeczko, ja zaproszenia będę robić sama, a właściwie drukować wycinać, nie będę się bawić w ozdobniki dodatkowe, więc papier kredowy i tusz do drukarki będę musiała kupić

nadrabiam dalej, zatrzymałam się na 72 stornie
Stary 2013-06-18, 22:07   #2407
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja dziwna jestem, w ogóle się nie przejmuje dekoracją auta dla mnie wystarczą wstążki na klamkach, serio
ja tak samo
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
U mnie będzie dokładnie tak samo i wydaje mi się że to najlepsza opcja. Poza tym nie wyobrażam sobie że nie będzie blogosławieństwa od rodziców. Nie jestem jakoś szczególnie bogobojna ale akurat takie rzeczy są dla mnie ważne. To jest element naszej tradycji i w żaden sposób nie zalatuje mi "wioską". No chyba że pod domem stoi grajek z akordeonem i tamburyno
A goście będą mnie podziwiać przez całe wesele, każdy zdąży sie napatrzyć na suknię i na mnie, więc akurat ten moment w kościele mogę sobie odpuścić
u mnie tak samo taaaaaaaaaaak grajki pod domem to jest dopiero to
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Policja dziś jeździła po naszym mieście i głosili komunikaty, że znow będzie grad dziś poźnym wieczorem mide szykować koce, kołdry itd... Jak TŻ wróci z pracy to przykryjemy auto
mam nadzieję, że nie dotrze do Was jednak
Cytat:
Napisane przez di94 Pokaż wiadomość
Poczatek naszej znajomości może nie był za romantyczny - spotykaliśmy się kilka razy do roku w grupie znajomych.. potem coś zaiskrzyło.. aż w końcu stwierdziłam że jeżeli mam stworzyć z kimś stały związek to tylko z Nim
I wiecie co, nie tylko ja tak stwierdziałm
Nasz ślub planujemy 28 czerwca 2014 - w nasza 12 rocznicę "bycia razem"
witaj ooo to długo jesteście razem super, że w rocznicę

co do mieszkania, to nie wiem, chciałabym z Tżtem mieć własny dom, ale nie wiem skąd tyle kasy wziąć ;/ może coś wynajmiemy na początek ? nie wiem, z resztą nie wiem czy zostaniemy tu w rodzinnym mieście czy gdzieś wyjedziemy

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 22:11   #2408
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
witt ma bardzo dobre buty, ale nie wiem czy to dobre zamawiać przez internet
Ja będę zamawiać w salonie razem z sukienką, kupić buty przez Internet też się boję w sumie główna różnica to taka, że mogę obejrzeć próbnik kolorów w rzeczywistości (oglądałam, ten róż nadal za mną chodzi ), przymierzyć konkretnego modelu i rozmiaru się nie da.

A "wzrost siedzącego psa" to określenie jednej z moich ulubionych pisarek - Joanny Chmielewskiej, chyba z książki "Wszystko czerwone", gorąco polecam
Stary 2013-06-18, 22:14   #2409
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Myślę, że Kate, tak jak i ja wzięłaby takie mieszkanie bez zastanawiania się No może szukałabym haczyka, dlaczego tak tanio
właśnie
little zosh - trzeba myśleć pozytywnie! Byłybyśmy właścicielkami drogiej nieruchomości

Cytat:
Ja też wynajmuję takie mieszkanie - gdy się wprowadzaliśmy, musieliśmy zdrapać ze ścian starą farbę i tynk (odpadała płatami...) i pomalować na świeżo... meble są okropne, nie mogę już na to mieszkanie patrzeć

Jedyną jego zaletą jest położenie... ścisłe wrocławskie centrum (5 minut do Rynku na piechotę, do mojej pracy 4 minuty, K. ma trochę dalej, bo aż 15 ) i w sumie niewysoką cenę (mieszkamy w czwórkę, mieścimy się w 2000 ze wszystkimi rachunkami).

Marzę o własnym, ale na razie chcemy uzbierać jak najwięcej wkładu własnego do kredytu, więc się jeszcze przemęczymy. Wynajem czegoś ładniejszego z pewnością byłby droższy, na razie oszczędności wygrywają.
a odwiedza Was współlokator karaluch Przemek?
My mamy gustowne tapety w ciemne kwiaty, które w połączeniu z niebieskimi meblami "dla nastolatków" wprowadzają w osłupienie naszych gości O odpadających kafelkach w łazience nie będę się rozpisywać Obecnie szukamy czegoś o lekko wyższym standardzie, najlepiej w tej samej cenie.

Co myślicie o tej sukni:
http://img08.allegroimg.pl/photos/or...0/3313351064_1
Stary 2013-06-18, 22:15   #2410
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
A "wzrost siedzącego psa" to określenie jednej z moich ulubionych pisarek - Joanny Chmielewskiej, chyba z książki "Wszystko czerwone", gorąco polecam
jedna z moich ulubionych książek
Cytat:
bardzo ładna! taka lekka i zwiewna

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-18, 22:19   #2411
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Co myślicie o tej sukni:
Karaluchów na szczęście nie mamy (ale w poprzednim mieszkaniu sąsiedzi hodowali prusaki, bałam się w nocy wyjść do kuchni, nienawidzę robali), za to regularnie nawiedzają nas mole spożywcze. Mieszkały już w słoneczniku, mące, kaszy jęczmiennej i suszonych grzybach... grrr. Ale to już nie mieszkania wina

Suknia przepiękna!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 22:20   #2412
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

u mnie tak samo taaaaaaaaaaak grajki pod domem to jest dopiero to
pierwszy raz zobaczyłam to u kuzynki na weselu... Poszłam pod jej dom bo taka tradycja, a tam grajki Pierwsze co pomyślałam, to żeby mnie tam nikt nie zobaczył... że jak może sobie robić taki wstyd przed cała wsią. Jednak niestety zostałam "przywołana" przez nią by się z nią przywitać i zostało to uwiecznione kamerą. Później z forum dowiedziałam się, że to jest często praktykowany zwyczaj. Jam blokers i się nie znam.
Stary 2013-06-18, 22:22   #2413
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
pierwszy raz zobaczyłam to u kuzynki na weselu... Poszłam pod jej dom bo taka tradycja, a tam grajki Pierwsze co pomyślałam, to żeby mnie tam nikt nie zobaczył... że jak może sobie robić taki wstyd przed cała wsią. Jednak niestety zostałam "przywołana" przez nią by się z nią przywitać i zostało to uwiecznione kamerą. Później z forum dowiedziałam się, że to jest często praktykowany zwyczaj. Jam blokers i się nie znam.
pal licho przed wsią jak u mnie kiedyś w bloku obok dziewczyna wychodziła za mąż i grajki grali pod klatką, wstyd na całe osiedle haha
ale wydaje mi się, że to już wychodzi 'z mody'

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-18, 22:26   #2414
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
pal licho przed wsią jak u mnie kiedyś w bloku obok dziewczyna wychodziła za mąż i grajki grali pod klatką, wstyd na całe osiedle haha
U mnie niestety nie w zeszłym roku byliśmy na sześciu weselach i na trzech parę młodą do kościoła odprowadzał pan z akordeonem
Ja się tam wyłamię, po co mi harmoszka
Stary 2013-06-18, 22:28   #2415
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy czegoś takiego u nas nie widziałam

http://tablica.pl/oferta/piekna-sukn...tml#f1af8ce041 nie wiem co ta suknia ma sobą wyrażać?

Dzięki, za opinię, może pójdę przymierzyć tamtą.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 22:34   #2416
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie niestety nie w zeszłym roku byliśmy na sześciu weselach i na trzech parę młodą do kościoła odprowadzał pan z akordeonem
Ja się tam wyłamię, po co mi harmoszka
o matko ja będę się przed tym bronić rękami i nogami
Cytat:

http://tablica.pl/oferta/piekna-sukn...tml#f1af8ce041 nie wiem co ta suknia ma sobą wyrażać?

żałuj, wszyscy aż na balkony wychodzą, bo się niesie po osiedlu ten akordeon haha
hahaha przynajmniej ma buty pasujące

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-18, 22:41   #2417
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

"za dużo firan w domu miałam, suknię z nich uszyłam"
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 22:50   #2418
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Myślę, że Kate, tak jak i ja wzięłaby takie mieszkanie bez zastanawiania się No może szukałabym haczyka, dlaczego tak tanio
Nie wnikałam już co i jak, bo w tym momencie nie kupujemy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:00   #2419
Blondi2989
Blond forever!

My właśnie dzisiaj też rozmawialiśmy o mieszkaniu... TŻ mówił, że sprowadził na ziemię swoją mamę, że jednak budować się u nich nie będziemy, choć temat jest wciąż otwarty, zwłaszcza, że ten wyjazd TŻ na pół roku po ślubie wiąże się z pracą, którą będzie miał, więc jestem spokojna o nasze życie (nawet z kredytem )

Jestem aktualnie w trakcie intensywnego szukania pracy i dzisiaj miałam taką chwilę załamania i rozmawiam na ten temat z TŻ:
TŻ: Ja Cię zatrudnię
Ja: Ciekawe jako kogo...
TŻ: Jako moją żonę
Pokazał na mój pierścionek zaręczynowy i mówi:
TŻ: Na razie jesteś na stażu Ale za rok dostaniesz umowę o pracę
Kocham go

Także tadam!

Rok do ślubu!!!

Dziś ma być w Trójmieście 27 stopni - mam nadzieję, że za rok też pogoda dopisze i urządzimy z TŻ ślubing i smażing

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 23:09   #2420
cikulada
Zadomowienie

Nawet mi nie mówcie o zespole grającym pod domem U mnie coś takiego będzie bo moi rodzice nie wyobrażają sobie żeby czegoś takiego nie było. Już nieraz kłóciłam się z rodzicami o różne rzeczy dotyczące naszego ślubu i na coś takiego się w końcu zgodziłam, chociaż wcale mi to nie pasuje i narazie nie wyobrażam sobie wyprowadzania nas z domu przez zespół. Na szczęście do kościoła jedziemy autem i ponownie zobaczymy się z naszym zespołem dopiero na sali

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:22   #2421
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, właśnie sobie drinkujemy I moja dieta przez ten tydzień nie istnieje
ee na tydzień można sobie odpuścić w końcu to urlop
Cytat:
jestem w ciężkim szoku. winietki, winietki i jeszcze raz winietki! A czy dobrym pomysłem jest pytać koło kogo chce ktoś usiąść? Czy to bez sensu?

Noooo, do schrupania jest! Ostatnio prawie go nie połknęłam
ja pytam niektóre osoby gdzie by chciały siedzieć i jest mi łatwiej wszystkich usadzić
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanko, mama mi mówiła ostatnio że skoro nie będzie ojca, to może do ołtarza powinien mnie poprowadzić ojciec ale chrzestny??
co o tym myślicie?
to jest bardzo dobry pomysł, ja też chciałam, że wujek mnie prowadziła, ale niestety pokonało go raczysko i będzie go zastępować jego żona
Cytat:
Ja będę zamawiać w salonie razem z sukienką, kupić buty przez Internet też się boję w sumie główna różnica to taka, że mogę obejrzeć próbnik kolorów w rzeczywistości (oglądałam, ten róż nadal za mną chodzi ), przymierzyć konkretnego modelu i rozmiaru się nie da.

widziałam ich buty, koleżanka miała na ślubie swoim, ale co jak co, buta trzeba przymierzyć, a później jeszcze rozchodzić
Cytat:
bardzo ładna
Cytat:
Karaluchów na szczęście nie mamy (ale w poprzednim mieszkaniu sąsiedzi hodowali prusaki, bałam się w nocy wyjść do kuchni, nienawidzę robali), za to regularnie nawiedzają nas mole spożywcze. Mieszkały już w słoneczniku, mące, kaszy jęczmiennej i suszonych grzybach... grrr. Ale to już nie mieszkania wina

Suknia przepiękna!
ja walczyłam ze spożywczakami na stancji na studiach, masakra, aż któregoś razu wywaliłam wszystko, wymyłam kuchnię i dopiero wtedy im się znudziliśmy
Cytat:

obuwie zacne, a gorset sukni jakby z welonu zrobiony może za długi miała
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
My właśnie dzisiaj też rozmawialiśmy o mieszkaniu... TŻ mówił, że sprowadził na ziemię swoją mamę, że jednak budować się u nich nie będziemy, choć temat jest wciąż otwarty, zwłaszcza, że ten wyjazd TŻ na pół roku po ślubie wiąże się z pracą, którą będzie miał, więc jestem spokojna o nasze życie (nawet z kredytem )

Jestem aktualnie w trakcie intensywnego szukania pracy i dzisiaj miałam taką chwilę załamania i rozmawiam na ten temat z TŻ:
Kocham go

Także tadam!

Rok do ślubu!!!

Dziś ma być w Trójmieście 27 stopni - mam nadzieję, że za rok też pogoda dopisze i urządzimy z TŻ ślubing i smażing
no to robotę masz zapewniona do końca życia
wszystkie tak prosimy o te wysokie temperatury na nasze śluby, a jak trzaśnie 30 stopni to się potopimy w kiecach

nadrobiłam ile dałam radę, niestety naklepałyście tyle, że ciężko jest
ja się pochorowałam coś, gardło, głowa i katar na spotkanie z foto jutro jestem umówiona i mam nadzieję, że tym razem w końcu się uda

chwalę się, wygrałam w konkursie 5 biletów na Sunrise Festival (łączna wartość nagrody prawie 600 zł)

DDŚ 435
Stary 2013-06-18, 23:24   #2422
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkie tak prosimy o te wysokie temperatury na nasze śluby, a jak trzaśnie 30 stopni to się potopimy w kiecach

nadrobiłam ile dałam radę, niestety naklepałyście tyle, że ciężko jest
ja się pochorowałam coś, gardło, głowa i katar na spotkanie z foto jutro jestem umówiona i mam nadzieję, że tym razem w końcu się uda

chwalę się, wygrałam w konkursie 5 biletów na Sunrise Festival (łączna wartość nagrody prawie 600 zł)

DDŚ 435
ja nie chcę 30 stopni bo się właśnie roztopię i makijaż mi spłynie, jak dla mnie może być z 18 i lekki wiaterek
ooo to brawo gratuluję

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-18, 23:34   #2423
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
ja nie chcę 30 stopni bo się właśnie roztopię i makijaż mi spłynie, jak dla mnie może być z 18 i lekki wiaterek
ooo to brawo gratuluję
Ja tak samo16-18atopni i delikatny wietrzyk idealnie absolutnie nie chce zadnego ostrego slonca i upalow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 23:36   #2424
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie sobie dzisiaj myślałam, że dobrze by było gdyby w dzień naszego ślubu było maksymalnie 20 stopni bo się chyba ugotuję w sukni ślubnej W lokalu to jeszcze pół biedy bo jest klimatyzacja która daje radę (sprawdziłam już na weselu kuzyna bo w tamtym roku mieli wesele tam gdzie i my będziemy mieć ) ale w kościele będzie masakra. Będę PMką ugotowaną w sosie własnym

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 23:52   #2425
hihihi
Zakorzenienie

w temacie dziwnie tanich mieszkań z haczykiem http://demotywatory.pl/4153276/Tani-apartament

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-19, 00:04   #2426
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
w temacie dziwnie tanich mieszkań z haczykiem http://demotywatory.pl/4153276/Tani-apartament
ja znam dziewczynę, która mogłaby w takim miejscu mieszkać, bo dla niej odgłos samolotu to najpiękniejsza muzyka, tak jest zakochana w lotnictwie
Stary 2013-06-19, 00:12   #2427
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Ja tak samo16-18atopni i delikatny wietrzyk idealnie absolutnie nie chce zadnego ostrego slonca i upalow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kiepską datę jak na taką pogodę sobie wybrałaś

ja nienawidzę takich dni jak dzisiejszy! nie znoszę upałów, duchoty... Wolę jak jest nawet 12-18 stopni...
TZ też dlatego mamy kwiecień wybrany na nasz ślubny miesiąc, żeby śnieg nie leżał jest końcówka a żeby nie było upalnie

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 04:12   #2428
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

Kocham go

Także tadam!

Rok do ślubu!!!

hahahah

Gratki z okazji roku !
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
kiepską datę jak na taką pogodę sobie wybrałaś

ja nienawidzę takich dni jak dzisiejszy! nie znoszę upałów, duchoty... Wolę jak jest nawet 12-18 stopni...
TZ też dlatego mamy kwiecień wybrany na nasz ślubny miesiąc, żeby śnieg nie leżał jest końcówka a żeby nie było upalnie
ja też między innymi dlatego wybrałam wrzesień, jest on w Polsce zazwyczaj chłodny juz a mnie deszcz nie straszy.

---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

w ogóle witam się z rana, pięknego dnia dy zostało 444 dni
ja na 6 śmigam do pracy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 06:08   #2429
Dotka90
Zakorzenienie

Bry, ale się nie wyspałam, masakra

Popijam yerbę, lecę na rower, zrobię sobie obiad do pracy no i jadę do roboty na cały dzień, dzis 10-21, bleh.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-19, 06:12   #2430
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez di94 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
śledze wasz wątek od dwóch dni i myślę że fajnie byłoby do Was dołączyć
Dużooo się tu dzieje..
Licze na ciepłe przyjęcie
cześć

Cytat:
to mi zadałaś pytanie poleciałam szybko się zapytać i odp. brzmi CYPRYSY - z tym, że nie wiem czy zostałam dobrze zrozumiana przez tatę
Fajne są, ale czy nie wystarczyłby taki jeden? A nie nasadzić koło siebie nie wiadomo ile tego. Mi mój ogród zbrzydł... Nie ma na zdjęciu tego, ale dalej jest jeszcze szklarnia, ogród warzywny a i w planach jest fontanna żeby omary leciały... Nie wiem, ale ja lubię minimalizm. Gdyby to ode mnie zależało mój ogród by wyglądał tak jak w załączniku żeby było dużo przestrzeni do biegania moi rodzice za każdym razem zachwycają się ogrodami z programu "Maja w ogrodzie" i co zobacza tam jakieś drzewko od razu chcą je u siebie. To wsyztsko jest nieprzemyślane, brak pomysłu na to, chaos Niedawno w żartach tata do mnie, że mi beton wyleje, coby mnie usatysfakcjonować
Mi się podoba Twój ogród

Cytat:

My mamy gustowne tapety w ciemne kwiaty, które w połączeniu z niebieskimi meblami "dla nastolatków" wprowadzają w osłupienie naszych gości O odpadających kafelkach w łazience nie będę się rozpisywać Obecnie szukamy czegoś o lekko wyższym standardzie, najlepiej w tej samej cenie.

Co myślicie o tej sukni:
Suknia super! Lekka i zwiewna

Witam się z Wami, u mnie dzisiaj ma być ponad 30 stopni chyba się rozpuszczę....
Wczoraj byłam w Poznaniu i złożyłam pracę a potem pojechaliśmy z TŻ na rowerki i 50 km zrobiliśmy, chcieliśmy dojechać do jakiegoś jeziora ale się pogubiliśmy w lesie bo tyle ścieżek było, że masakra chyba godzinę po tym lesie jeździliśmy, wróciłam wymęczona

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości