|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe a i dziewczyny!! chyba znalazłam dobrego pediatrę!! ta fajna lekarka jest całkiem fajna ![]() ![]() ![]() ![]() co ja to chciałam... a kąpiel! czy jak dziecko jest przeziębione to go kąpać czy nie kąpac? bo szczerze to go nie kąpałam już tydzien.. tzn mylam mu dupkę gąbką, ale takiej normalnej kąpieli nie mial bo mama mowi, że od brudu to mu dupa nie odpadnie możę a może się bardziej rozchorować... po jednej kąpieli w trakcie go mocniej rozłożylo bo się jeszcze rozkopal w nocy a zimno bylo.. no i posluchalam.. a lekarza balam się pytać bo już od 3 lekarzy slyszalam komentarz ze zadaje glupie pytania.. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- a gdzie mierzysz tą temeperaturę?? bo dzisiaj się dowiedziałam, że w dupce możę być wyższa temperatura- albo zawsze jest wyższa temperatura o 0,3,-0,4 stopnia... i że pod wieczór przed snem może być 37,1 u takiego dziecka i to jest w normie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuu chyba jako pierwsze podjelyscie to wyzwanie. dzisiaj tzowi mowilam, ze przed nami jeszcze tyyyle rzeczy do wprowadzenia malej. opowiedziałam trochę o glutenie, a on na to, ze "nie będziemy jej tego dawac". no to znow spokojnie uswiadomilam jakie to ważne...i znow uslyszalam "a myślisz, ze nasze mamy się przejmowaly?" no i tu już bylam w siódmym niebie, bo ostatnio jego mama opowiadala jak to małemu dawala kasze az mu się uszy trzesly ![]() ![]() (ooo matko, wlasnie sobie kichnelam i prawie się udusiłam własnym jezykiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niektóre pielęgniarki patrzyly z litoscia, bo chyba do końca nie rozumiały po co to wszystko. sporo mowilo, ze faktycznie dziecko malutkie i powinnam jeszcze trochę pokarmić, niektóre wypytywaly czy teraz mala jest na mm i mrozenie tez odbierane było jak cos dziwnego ![]() ![]() ![]() otoz jak już była po operacji to nie mogłam sobie darować i namowilam te moja kolezanke z sali zebysmy my tez ja odwiedzily zaraz po. no bo skoro ona mogla innych OGLADAC to dlaczego sama ma mieć spokoj? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w ostatnim dniu slyszalam jak opowiada swojej nowej koleżance z sali: sasiadka- oj te salowe to już o 5 rano tu odkurzaly wredne babsko- to nie salowe, to ta mloda z sali obok tym WIBRATOREM, bo wie pani ona ma male dziecko i pokarm musi sciagac ![]() ![]() ![]() a później pol dnia jeczala, ze ona nie chce do domu, bo nie jest gotowa i ze jeszcze z tydzień potrzebuje żeby dojść do siebie. ze my młode to głupie jesteśmy ze nam się tak spieszy do domu, bo tam to sie nami nikt nie zajmie...(ona nie była jakas bardzo stara, schorowana) ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Myj! Tylko owin 'po' dobrze recznikiem, ubierz.. Przeciagow i 15stopni w domu nie masz wiec lepiej zmyc bakterie i pot.. Poza tym kapiel to relaks i cos milego w chorobie ![]() Nie wyobrazam sobie tydzień nie myc dziecka :p Ale sa i dorosli kapiacy sie 1x tydzień ![]() Ps zu tez byla katar/przeziebienie a mycie nic nie pogorszylo ![]() Nie zasne! Stres! Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
czytaj czytaj, po to pisze ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() niezle mialas przeboje i podziwiam za odciąganie reczne. u mnie reczny laktator nie dal rady - poleciała krew (już w szpitalu) i zrezygnowałam. medele uwielbiam, choć działa jak wiertarka ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() super, ze cyce opanowane. a porada fatycznie banalna i jaka skuteczna! oj pamiętam te Twoje cycowe problemy i strach o wage malej...to było tak niedawno! ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
pewnie bardzo podobne ![]() ![]() nasza jest fajna, Nela oglada zwierzątka, macamy sierść i jest fajnie. pewnie jak będzie wieksza będzie miała z nich inny pożytek. fajne jest to, ze książeczki rosna razem z dzieckiem, bo wczoraj był tu nasz Szymek sześciolatek i ksiazka się zachwycal. zgadywal co to za zwierze (czytałam mu wskazówki), macal sierść...i był naprawdę zainteresowany ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- kochana próbuj. powolutku. jutro plasterek sera, później 2 lyzeczki jogurtu, 3 lyki mleka. w szpitalu miałam non stop diete mleczka i nie mogłam się nacieszyć nawet głupim mlekiem z kasza ![]() wydaje mi się, ze po jajkach mala więcej ulewa, ale pewności nie mam wiec jem...szkoda Twojego organizmu, naprawdę. a Wiktorek to już duzy facet. nie katuj się tak, ze zupełnie nic nie możesz. i tak długo wytrzymalas. ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mamoooo, wlasnie poszlam na cyca i jak mnie scisnela reka za szyje to zerwala caly opatrunek ![]() ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- dobranoc!!! Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-09-24 o 20:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() mały wstał na jedzonko o 4, nie płakał tylko ochoczo sobie gaworzył ![]() Miałam nadzieję, że wstanie troszkę szybciej, ale to i tak lepiej niż wczoraj.. ajj.. wolałam chyba już karmienie co 2 godziny, bo tak to zaczynam mieć stresa, że jest głodny ![]() Zaraz spróbuje Młodego zająć mata lub karuzelką i ponadrabiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do swojego łóżka nie wezmę ![]() Cytat:
![]() ![]() Dom wietrzę ale krótko, bo mam 19 stopni, więc jak spada do 18 to masakra ... Cytat:
![]() Moja budzi się o 6 rano i jest gadulec na pełny regulator a najpóźniej o 7 jak jeszcze jest w łóżeczku to włącza wyjca. Na razie jest ok, tylko uświadomiłam sobie, że będzie zmiana czasu ![]() Głodna o 7 nie jest, dostaje cyca o 7:15, a o 7:30 pewnie jeszcze by się nie upominała. Cytat:
Cytat:
My mamy, włączasz, pogada, myslisz, że koniec a to po chyba minucie czy dwóch "pobaw się ze mną" ![]() Już wczoraj powiedziałam mamie przez telefon, że grajków nie chcę, interesują mnie edukacyjne, bo takie świecidełka to niczym się nie różnią od TV, a TV unikamy ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kapiel ... wczoraj nie było. Moja fascynatem kapieli nie jest, normalnie kapiemy co 2 dzień. Przeziębioną kąpałabym rzadziej i bez mycia główki tak na wszelki wypadek.
![]() |
#2468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no to ja nad ranem młodego do swojego łóżka biorę ![]() ![]()
![]() |
#2469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2470 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że inne mleko posmakowalo Maci. A jakie jej daliscie? Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]()
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2474 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Temperatura u dziecka nawet 37.5 jest normalna temp. I moze skakac od 36 do nawet 38 w ciagu dnia ![]() W pupie jak mierzymy to odemujemy 5 kresek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam! U nas pochmurno ale ciepło na dworze.. Chłopaki w szkole, Tymek ucina sobie drzemke.. a ja z chęcią zrobiłabym to samo ![]()
![]() |
#2476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
ledwo zdążyłam przebrać Małego po nocy. Wymyśliłam mu piękną stylizacje..
a tu poszło kupskooo ![]() ![]() ale jakie piękne, aż po samo pachy, zafajdane wszystko, nie wiedziałam jak mu bodziaki zdjąć żeby jeszcze głowy mu nie upierdylić w tej żółtej papce ![]() no i to się nazywa kupa z rana ![]() ![]() Mieliśmy iść na spacerek, ale mam w domku sporo roboty, więc spacer musi trochę poczekać |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieraz brałam go ze sobą bo wyjścia nie było. A teraz sprowadzam go sąsiadce piętro niżej na te 30 min i sama z nimi lece. Sama zaproponowała ![]() Ale już o 13 idę z Tymkiem odebrać średniego do zerówki . Odrazu spacer zaliczamy Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2479 |
Wtajemniczenie
|
maly jak zwykle wstał o 7
![]() ![]() ![]() diabli - no wiesz tak od 5 rano od razu wibrator? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnieee DIABLI padłam !!!! ![]() ![]() ![]() Hahahahahahaha
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj marudzi dalej i nie ma mowy o zasnieciu bez bujania i suszarka wrocila do lask :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2485 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
cudo
![]() ach jak te dzieci szybko rosną..zmieniają się z dnia na dzień ![]() Cytat:
![]() ![]() dzieki ![]() pokazałabym i najstarszego ale on to by mnie chyba zjadł za to że w sieci wizerunek jego pokazuje.. ![]() Cytat:
o to chyba i Tobie wiecej produkuje soczek ![]() Ja piję codziennie..i naprawde mleka mam nadmiar... Cytat:
owszem chciałabym ale wiesz..nie te czasy żeby rodzic naście dzieci... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() bo do szafki z butami zeby włożyc to mozna pomarzyć...nie mieszczą się.. zabije się kiedys o te kajaki ![]() Cytat:
dokładnie też o tym myślałam... no ale rozwiązaniem wtedy były by pewnie mlekodajne zwierzęta ![]() ![]() Cytat:
niestety rzeczywistośc jest inna.. rodzice by chcieli ..owszem..żeby dziecko bawiło się "bezpieczną i mądrą zabawką" ale to nie zawsze się udaje..szybko właśnie sie nudzi...bo rodzice mają "lepsze" zabawki.... mały Wiktor..ma prawie wszystkie te które wymieniłas..z bączkem włącznie i co wszystko "lezy" w pokoju zabaw..i tylko leży...nawet tam przestał wchodzic... interesowały go od zawsze..młotki ..wkrętarki..komórki..pil oty..sprzęty..wszystkie dziurki żeby włożyć śrubki i wszystko co mówiło grało śpiewało..... uczyłam go "bawic" się tymi mądrymi zabawkami..ale one szybko go nudziły... ![]() Cytat:
nie wiem czy odwaze się obciąc ![]() ma tylko boki obcinane...na takiego szerokiego irokeza...zawsze to choc troche wygląda jak chłopak ![]() hehe no skrzywi mu się ..raz zapomniał się.. jak to młody chłopak ma jeszcze w siubziu w głowie ..i w podskokach sobie biegł do łazienki...jak przywalił głową w futrynę...to gwiazdy zobaczył ![]() Cytat:
dzięki dziewczyny za wszystkie miłe komplementy w imieniu moich dzieci ![]() ![]() agnes a gdzie Ty ich mamę widziałas..że piszesz ze po mamie Wiktor urodę odziedziczył axella trzymam mocno kciuki...i myślami jestem z Tobą...nawet nie wiesz jak bardzo.. ![]() wiecie co...Gabrys reaguje na moją gorączkę...mleko ciągnie ale ciągle puszcza sutek ..męczy się przy tym..sapie..łyka szybko i puszcza..i tak setki razy..namęczy się jak wiem co...chyba za gorące mu..nie mleko tylko moje ciało?? nie wiem?? za to dziś mogłam w nocy dobrze wypocząc..spał całe 8 godzin bez przerwy na jedzonko..i Wiktor też się nie obudził...tylko Ja wstałam koło 2 żeby przykryc moich chłopców ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W. bacznie obserwuje jak coś jem i faktycznie można odnieść wrażenie, że też by chciał. Ale podobnie reaguje, jak np. maluję oczy przy nim ![]() więc nie odbieram tego zainteresowania jako chęć spróbowania ![]() Cytat:
![]() ale @ dostałam na początku wrześnie, miałam takie delikatne plamienie chyba 2-3 dni. Wydaje mi się że to była @ ![]() Cytat:
![]() w październiku jedziemy do moich rodziców ![]() ![]() 2. jak W. był podziębiony to też go nie kąpaliśmy. Nic mu się nie stało. Tylko dupkę przemywałam, rączki i buźkę Cytat:
no i nie mam z kim o tym porozmawiać, bo wiadomo jakie ludzie mają luzackie podejście. Tż wcale nie widzi problemu.. No przecież jego mama dawała mu kaszkę od 3 miesiąca- bo bidulek płakał z głodu, mleczko mu nie wystarczało ![]() 2. W. też strasznie pierdzi i to tak bardzo śmierdząco ![]() ![]() ale dzisiejsza kupa była piękna ![]() ![]() 3. ![]() Cytat:
![]() potem stopniowo zaczęły mu wychodzić włosy z całej główki, w większości już urosły nowe włoski, ale już nie takie "fajniutkie" zupełnie inne. Takie delikatne i jaśniejsze. Blondasek nam się robi ![]() ![]() 2. nie miałam jakichś strasznych przeżyć z kp. Ogólnie nie było tragedii, tylko sama musiałam walczyć. Nikt nie potrafił mi pomóc ![]() i zupełnie nie rozumiem czemu mnie podziwiacie za to odciąganie ręczne. Dla mnie to idealne rozwiązane. Teraz wcale nie sprawia mi bólu czy problemu, podoję troszkę i flaszka jest ![]() na początku, rana po cc bardzo bolała i ciężko było w pozycji siedzącej pochylać się nad butelką. Cytat:
miesiąc temu skusiłam się na pierogi z serem i ziemniakami, mały dostał wysypki na policzkach. Zniechęcona znowu odstawiłam wszytsko na dłuższy czas. Ostatnio zrobiłam schabowe z serem i majonezem, zjadłam jednego i też chyba delikatnie zauważyłam zmianę u W. Boję się ryzykować, ale chyba będę musiała znowu delikatnie próbować... W zeszłym tygodniu robiłam naleśniki i zjadłam 1 z białym serem i jeden z serkiem danio i z malinami. Małemu chyba nic nie było ależ to było pyszne ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Zakorzenienie
|
Moje słoneczko zrobiło kupkę
![]() Kombinuje jakby tu nie spać i słyszę odgłos, pomyślałam, że pewnie znowu bąki a tu taka niespodzianka. Wasze maluszki też robią gęstsze kupki niż kiedyś?
![]() |
#2488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() -- chyba zacznę powoli wprowadzać gluten ... to już 5,5 miesiąca, wypadałoby ... ale z wiadomych powodów bronię się rękami i nogami :/ najchętniej do skończenia roku bym nie podawała. w ramach rozrywki jedziemy do Galerii Katowickiej odebrać prezent z Rossmana ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-24 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
razem z W. dziękujey za wszystkie oklaski kupala
![]() i cieszymy się, że cieszycie się razem z nami ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() macie racje- ciężko dokonać wyboru co gorsze. nie jedzenie przez 12 godzin, czy jedzenie co 2 godziny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nic mu nie dałam, czopki kupione, ale leżały i czekały. Wczoraj dałam mu espumisan, znaczy Tż mnie zmusił żebym mu dała ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() no właśnie nasze kupki są sporo gęstsze. Ta wczoraj mnie już zszokowała, konsystencą przypominała powidła śliwkowe. Dzisiaj też podobnie, może odrobinkę rzadsza ale duuużo tego było, aż wyszło plecami ![]() ale za to kolorek pięknie żółciutki więc chyba ok |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też kupki są gęste..taka papka.. i wiecznie jajka osrane ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.