|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam zamiaru się licytować (i tak główna wymiana zdań była między tymi, które karmią kp ![]() Oczywiście, że najważniejsze jest aby dziecko i mama byli zadowoleni ale nikt mi nie wmówi, że mm jest lepsze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ząbkowanie u nas póki co nie było tragiczne ... kilka dni marudzenia, i przy każdym ząbku jeden dzień popłakiwania i non stop ssania smoka. zobaczymy jak dalej będzie. kłaść spać o północy ![]() a tak serio, zauważyłam że P. jak ma dużo wrażeń to śpi długo - po chrzcie do 10, po weekendzie u mamy do 9.30 ... a tak normalnie to od 7 gada, ja próbuje udawać że go nie słyszę i koło 8 wstajemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() w sumie to mi się spóźnił 4 miesiące ![]() jak babcie biorą na kolana i trzymają tak że ma plecki oparte to ok, najlepiej jak najbardziej półleżąco siedzi ale nic się nie stanie, pytałam rehabilitantki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gdybyś mieszkała w buszu, i biegała z liściem na pupie, i nie miała mm to co wtedy ![]() Cytat:
![]() Stary dziurawy sweter, chustka na głowe, za małe sandały, najlepiej jakby do tego padało ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
a i cieszę się, że zabawki z FP dochodzą
![]() ![]() aaa... dostałam dziś próbkę bebika, spalę na stosie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tz zrobil mi dzisiaj szybki rachunek - od urodzenia 2270, minelo 17 tyg= 133 gramy tygodniowo. co ja od niej chce? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa axella- ode mnie też masz kciuki zapewnione! ![]() --- Wojtuś źle śpi ![]() ![]() spadam. dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że się jeszcze lubimy (lubimy?? ![]() ![]() ![]() ja lecę do wyrka, odpalę sobie lekarzy i spać ![]() jutro czeka mnie debiut z soczewicą... wstyd przyznać, że jeszcze nigdy nie jadłam ![]() ![]() Axella powodzenia jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2441 |
Wtajemniczenie
|
to tak jak u nas, punkt 7 Nikoś otwiera oczy i z bananem na twarzy piszczy i gada na cały głos
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tu apel: LASKI KARMIĄCE PIERSIĄ.. UWAŻAJCIE NA CYCE, UBIERAJCIE SIĘ CIEPŁO, BO POGODA JUŻ JESIENNA, CHŁODNE WIATRY I ŁATWO MOŻNA NAROBIĆ SOBIE BIEDY ostatnio wyszlam na spacerek i nie ubralam sie odpowiednio. Było mi gorąco więc kurtki nie wzięłam.. nawet nie wiem kiedy gdzieś musiało mnie przewiać i miałam podobną sytuację do Ash. Na szczęście szybka interwencja i się rozeszło ![]() Cytat:
![]() w sierpniu, jak byliśmy na weselu to kuzynka która też karmi piersią wręcz mi zazdrościła jak to można mieć takie smoczki ![]() na pewno jeszcze dojdzie, zwłaszcza ze dostałaś @, ja chyba nie dostałam, albo przeoczyłam |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie dostalam enaila a lewka dzisiaj otrzymalam ![]() Co do karmienia w szpitalu to ja ur. M. o 00:44 rano mi go przywiezli przed 2 zastrzykiem z morfina i zassal odrazu i tak z godzine wisial potem mm dostal i tak co 3 godziny a wieczorem juz byl .ciagle podlaczony do cycoli i tylko co 3 godziny odstawialam go na dokarmienie i spowrotem podlaczalam w sumie przez 2 doby byl dokarmiany co 3 h i wiasial na cycu a przez te cukry co mu spadaly to stracil 470 gr. B. Duzo wychodzac ze szpitala mialam napisane karmienie mieszane zalecono dokarmianie . Ja wychodzac ze szpitala po kilku godzinach placzu wiedzialam ze cyca juz nie dam a jak dotarlismy do domu to juz na 100% bylam na nie jak zobaczylam obraz tz. Lezacego z noga w gipsie , D. Na drugi dzien do szkoly , pies szczekajacy i ujadajacy a dotego ja z przecietym brzuchem i M. Ktory darl sie juz w samochodzie a na koniec syf w chacie padlam pomimo pieknego plakatu zrobioneho.przez D. 1000 balonow i duzego napisu na klatce WITAJCIE W DOMU ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
też idę spać, podkarmię małego, może to dziś będzie ta upragniona od dawna i w końcu przespana noc ![]()
![]() |
#2445 |
Wtajemniczenie
|
ja też idę spać,
mój Niki bardzo interesuje się jedzeniem, to jest taki maly pulpecik i podejrzewam jakbym mu dala zjeść cokolwiek dorosłego to by zjadł i wołał o więcej, ostatnio ma manie żeby pić wodę z wanienki, wygina głowę w każdą stronę byle by troche popić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z takich nieśmiertelnych to na pewno klocki, ale drewniane - żeby się glosno przewracaly i można było z nich zbudować wieze ![]() poza tym bączek...mnóstwo frajdy, choć zawsze się zastanawiam co w nim takiego niezwykłego ![]() miekka pileczka (gumowa albo szmaciana) do kulania, jakiś sorter - kształty. cymbałki albo bębenek ![]() dziewczynce fajna szmaciana lala. no i książeczki, książeczki i jeszcze raz książeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki, to muszę uważać bo mi wiecznie gorąco ![]() a co do sutków to moje chyba też łatwe w obsłudze ![]() jestem jeszcze bo skanuję notatki ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- ja rejestrowałam się pierwsza i przesylki jeszcze nie mam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() pieeeekne loczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) zeby 2) glod (laktator znow niewiele odciagnal, wiec dla swietego spokoju zrobiłam jej przed snem 120. wypila 80, a cyca wcześniej nie chciała) 3) przezywa nasze rozstanie 4) skok zasypia w lozeczku, ale w nocy tz daje ja do lozka i już sobie spimy razem. musze nadrobić te stracone dni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra, spadam, wyśpijcie się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli, dzieki za podpowiedz do zabawek... klocki drewniane na pewno beda, ksiazek juz ma caly regal - polonistyczne zboczenie
![]() Ale z jedna mala grajaca typu pilot chce kupic bo strasznie mi sie podoba jak P. Odkrywa u gasieniczki z fp ze jak nacisnie to gra, ale to za duza zabawka na razie dla niego. Cos jeszcze mialam... zapomnialam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
poczta czy szarpneli się na kuriera?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | ||
Zakorzenienie
|
jeszcze nie śpię.. czekałam że może mały zbudzi się na kolację, ale niestety
mam doła, on nie chce jeść ![]() nie no żartuję z tym dołem.. jeszcze się nie stresuję jakoś strasznie, ale oby szybko mu przeszło Cytat:
![]() to jak kto karmi jest jego indywidualną sprawą i na pewno nie jest to wykładnik "lepszej" "gorszej" mamy... Bidulek.. ale to znowu brzuszek czy coś mu się śni ? specjalnie sprawdziłąm pocztę, też nie dostałam @ a lew dziś przyszedł rejestrowałam się dokładnie miesiąc temu Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Komiksowa, ktos sie licytuje? Dyskusja jest i pewnie bedzie temat powracal dokad beda na watku osoby karmiace piersia. Osobiscie uwazam,mleko matki jako produkt jest lepsze niz mleko modyfikowane ale jestem daleka od mowienia jak ktos ma karmic... Jednak sporo mam zaluje, ze juz nie karmi piersia wiec chyba warto miec w tym temacie jak najlepsza wiedze, na przyszlosc. Gdybym miala taka sytuacje jak Ty to nie wiem co bym zrobila... ale to nie ma znaczenia. Bo zrobilas to co dla wedlug Ciebe bylo najlepsze dla Mieszka i tylko to sie liczy
![]() Sofia tez mi sie bacznie przyglada jak jem. Tak samo jak gdy susze wlosy, ubieram sie czy wykonuje wszystkie inne czynnosci. Wiec nie odbieram tego jako oznaki goowosci do jedzenia stalych pokarmow. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
1, przyszla poczta ![]() 2. Nie no co ty w tych malych zakochalam sie jako matka hiihiii 3. Wlasnie a nie tylko d Ze wszystkk do bani i straszne jak Diabli heee w sumie to lepiej byc jak diabli niz do bani ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2459 |
Rozeznanie
|
Piszecie jak u Was wyglądało dostawianie do piersi po porodzie. U mnie wyglądało to z deka inaczej bo synka mi dali tylko na parę minut i go zabrali. I w tym czasie co powinnam po porodzie leżeć przez dwie godziny z Małym to ja leżałam sama. Dopiero po paru dniach od porodu to sobie uświadomiłam:/ A na tą chwile co mi go przyłożyli do piersi to mały nie ssał.
Ale tak się teraz zastanawiam.... L. był owinięty pępowiną (co zresztą nie jest zaznaczone w karcie zdrowia), bo położna skomentowała "Boże jakiś Ty owinięty":/ A ja leżałam tam i zastanawiałam się gdzie jest moje dziecko i dlaczego nie ma go ze mną... W końcu zapytałam położną kiedy mi go przyniosą to powiedziała, że został zabrany na saturację. Ale dlaczego mi go przez te dwie godziny nie przynieśli to dalej nie wiem......:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malują się i ubierają jak najpiękniej ![]() Cytat:
A co do kolan to właśnie z tego co wiem to generalnie można tylko dobrze by było by to pozycja była półleżąca. Ja też Darka tylko w takiej trzymam ( z wyjątkiem 3-5 podnoszeń dziennie na które mu pozwalam). Nawet jak go na rękach nosimy przodem do świata to też się odchylam póki co do tyłu. Cytat:
Dziś nawet kupiłam test ciążowy na wszelki wypadek i tabletki z kwasem foliowym.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.