Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 16:03   #2461
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A na śpiocha go nie da rady przystawić?

o tak...albo jak słyszysz "przelec mnie skarbie jeszcze raz" to sie szczerze zastanawiam: w czym disco polo jest gorsze od popu amerykańskiego?
Śpi na balkonie (zostawiłam go tam jak wróciliśmy w chust - liczyłam na to, ze pośpi z pol godziny, zebym zdążyła zjeść obiad ), wiec zanim go rozbiorę z kombinezonu to dawno się obudzi.

Zrobiłam próbę budzenia - pomizialam po policzku - cieżko westchnął i śpi dalej
Stary 2014-02-25, 16:05   #2462
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
A na śpiocha go nie da rady przystawić?

o tak...albo jak słyszysz "przelec mnie skarbie jeszcze raz" to sie szczerze zastanawiam: w czym disco polo jest gorsze od popu amerykańskiego?
Wiesz, większości ludzie pop amerykański łatwiej zignorować - nie znają języka na tyle dobrze, żeby mimowolnie słyszeć treść
Jak dla mnie to i to jest równie złe, ciężko mi nie słyszeć, że "mam przeczucie że dzisiaj będzie dobra noc" powtarzane przez kilka minut w kółko
Stary 2014-02-25, 16:12   #2463
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wiesz, większości ludzie pop amerykański łatwiej zignorować - nie znają języka na tyle dobrze, żeby mimowolnie słyszeć treść
Jak dla mnie to i to jest równie złe, ciężko mi nie słyszeć, że "mam przeczucie że dzisiaj będzie dobra noc" powtarzane przez kilka minut w kółko
"Łuuu, łuuu"
Teraz będzie to za mną chodzić cały dzien
Stary 2014-02-25, 16:18   #2464
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
"Łuuu, łuuu"
Teraz będzie to za mną chodzić cały dzien
Przepraszam!
Ostatnio czekałam w salonie operatora telefonicznego, i to właśnie grało chyba ze trzy razy pod rząd, i od tej pory mi się ciągle przypomina. Mam nadzieję że Mikołaj akurat spał, bo potem będzie że już w łonie narażałam go na ekspozycję na amerykański chłam
Stary 2014-02-25, 16:24   #2465
demonyianioly
Rozeznanie

Witam się po braku internetu w domostwie mym o moim dostawcy już nawet w telewizji było, takie oszusty...
U mnie i Mikołaja całkiem dobrze, uczę się bycia mamą, karmienia piersią i właściwie moje dziecko to anioł w dalszym ciągu. Jakby nie było dziecka. Przesypia w nocy 5 godzin, w dzień 3-4. Na wadze przybiera ładnie. Pytałam nawet pediatry czy to normalne, że moje dziecko nie włącza syreny, nie płacze o pierś co godzinę itp. Powiedział, że powinnam dać sporo na tacę za takiego bobasa. Jestem wyspana, mam czas na makijaż, dobry film, książkę. Macierzyństwo rządzi
Mikuś włącza alarm tylko kiedy się przesika i siusie staną się chłodne lub kiedy jest wkładany do wanienki.
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za ostatnie w naszym wątku porody.

Mamy problem z ulewaniem, moje dziecko nie chcę się odbijać i oczywiście kończy się to rzyganiem na odległość. Jakie macie sposoby na odbicie Waszych dzieciów??
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:26   #2466
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam!
Ostatnio czekałam w salonie operatora telefonicznego, i to właśnie grało chyba ze trzy razy pod rząd, i od tej pory mi się ciągle przypomina. Mam nadzieję że Mikołaj akurat spał, bo potem będzie że już w łonie narażałam go na ekspozycję na amerykański chłam
to apropo rozmowy nie wiem czy widziałyście to : http://www.youtube.com/watch?v=DYg1fAXHWmM

Panna Amelia nadal śpi na moim cycku. Dobrze, że dziś pomidorowa, to zdążyłam zrobić, bo to jeden z szybszych obiadów.
Wsadzam do kosza, śpi 15-20 min, budzi się z płaczem i cmoktaniem że niby tak bardzo głodna, daje cycka dwa razy złapie i idzie spać na mnie. Poddałam się- niech śpi. A ja zainwestuję po prostu w pampersy

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2014-02-25 o 16:29
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:27   #2467
krolowa_nilu
Rozeznanie

O losie, śpiączka afrykańska? A co to za ustrojstwo? A co do kp - minęły dwa miesiące, a mnie czasem wciąż to frustruje. Szczególnie wieczorami mam ochotę to rzucić w cholerę, ale! mam pokarm, mam chętnego ssaka, mam poczucie, że daje to co najlepsze, mam wsparcie, mam laktator, mam zamrażarke. I tak bujam się z tą laktacją i dobrze mi z nią. A jak mi źle, to przypominam sobie swoje założenie - karmić do 6 m-ca.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 16:30   #2468
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Witam się po braku internetu w domostwie mym o moim dostawcy już nawet w telewizji było, takie oszusty...
U mnie i Mikołaja całkiem dobrze, uczę się bycia mamą, karmienia piersią i właściwie moje dziecko to anioł w dalszym ciągu. Jakby nie było dziecka. Przesypia w nocy 5 godzin, w dzień 3-4. Na wadze przybiera ładnie. Pytałam nawet pediatry czy to normalne, że moje dziecko nie włącza syreny, nie płacze o pierś co godzinę itp. Powiedział, że powinnam dać sporo na tacę za takiego bobasa. Jestem wyspana, mam czas na makijaż, dobry film, książkę. Macierzyństwo rządzi
Mikuś włącza alarm tylko kiedy się przesika i siusie staną się chłodne lub kiedy jest wkładany do wanienki.
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i trzymam kciuki za ostatnie w naszym wątku porody.
(...)
Eh, w ciąży miałaś dużo zmartwień, dobrze że przynajmniej teraz możesz odetchnąć.
Może mój Mikołaj weźmie przykład z Twojego

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
to apropo rozmowy nie wiem czy widziałyście to : http://www.youtube.com/watch?v=DYg1fAXHWmM
(...)
Czarna koszula
Stary 2014-02-25, 16:31   #2469
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, to jest bardzo dobre pytanie. Doświadczone mamusie, prosimy o kompendium: jak rozpoznać że dziecko jest chore?
Ja byłam z Kacprem ok 2 tyg temu u pediatry bo miał katar, pokaszliwał i jak płakał to miał zachrypnięty głos. Nie miał gorączki. Brak apetytu mu nie dokuczał, wrecz na odwrót - zaczął wtedy jesc nawet po 120-130ml na raz.
Pediatra po zbadsniu stwierdziła, że jest przeziebiony, leków nie dostał, ja miałam pić herbatę z sokiem malinowy, różaną, lipową, ułożyć dziecku gdzie leży/śpi pokrojony czosnek. Spacery musieliśmy zawiesić dla bezpieczeństwa. Do wózka (najchetniej w nim spi przez dzień) włożyłam mu kilka gałązek anginki (geranium) i co jakis czas ruszałam dla zapachu, czesto wietrzyłam mieszkanie, nawilżałam. Po tym wszystkim przeszło.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:32   #2470
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Mnie do tej pory zabija jedna amerykańska piosenka, tekst leci tam mniej więcej taki "kochanie nie potrzebuję spadochrona bo mam ciebie". Za każdym razem jak to słyszę, dziękuję bogom za poezję śpiewaną
Posłuchaj tego, u nas w Polsce notorycznie puszczali całkiem niedawno w radio, mój ostatni hit jeśli chodzi o piosenki bez sensu: http://www.youtube.com/watch?v=bRircB2hwSU

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Emil zawsze leży na plecach i tylko głowę ma odchyloną w moją stronę. Karmię z podpartymi nogami, ta od "karmiacej" strony jest ugieta w kolanie.
Spróbuję z tą podpartymi nogami, dzięki. Ciągle szukam co jeszcze mogę zrobić, żeby ułatwić Zuzi łapanie sutka. Chociaż pamiętam z warsztatów, że właśnie przed tym nas przestrzegali - by dziecko nie miało odwróconej głowy, bo ciężko mu się łyka. Ale grunt żeby Emilowi odpowiadało

Cytat:
Teraz najwygodniej mi po prostu na rękach, brzuch do brzucha- bez żadnych rożków, fasolek, kocyków. Mała leży na przedramieniu głową, a dłonią tej ręki trzymam pupę. Druga ręka trzyma chwilę cyca jak pełny, bo trochę Amelce ciężko utrzymać samej, później ręka już wolna może robić co chce najczęściej wtedy sięgam po wizaż w telefonie
Pewnie tak bym robiła gdyby moja ładnie łapała, ale Mamy z tym problem, więc jedną ręką muszę jej przytrzymywać główkę, bo jak się wkurza to dziobie na wszystkie strony świata.

demonyianioly fajnie, że masz takiego Aniołka. Moja też jakoś specjalnie spektakularnie nie odbija, ale lubię nosić ją na małpkę po jedzeniu - nie wiem jak nazywa się ta pozycja, Emma kiedyś wrzucała fotkę, może kojarzysz? Chodzi o to, by przewiesić dziecko przez rękę przed sobą, a drugą oklepywać i masować plecki czy klepać po pupie. Zuzia bardzo to lubi. Na youtube jest sporo filmików z pozycjami do odbijania, grunt to nie pionizować dziecka tak jak to nasze mamy robiły, Zawitkowski fajnie to tłumaczy.

Oho, słyszę strzelające kupy. Czas zakasać rękawy.
Stary 2014-02-25, 16:33   #2471
Muminek1991
Rozeznanie

Witam się nadal zapakowana

iwantyou- no to trafiliście na cudowną panią doktór , a rehabilitacji pozazdrościć, oby nie przedobrzyć z ilością ... katastrofa

JustiLbn-GRATULACJE !!!!!!!

perfuzja
- zdjęcie małego z psem genialne

isia- Marcel cudowny

patrycjja- u nas ani prośby , ani groźby ani obiecanki nie zdają rezultatu. Mały się trzyma uparcie i ani drgnie.

Cytat:
Tak sobie myślę że może jednak Muminek mnie prześcignie... Bo jeszcze się chyba dzisiaj nie odezwała, no nie? Może rodzi
Akuku nie urodziłam

Witam się i ja. Dopiero teraz mam czas, ehhh...

Rano miałam wizytę na ktg. Lekarzowi nie spodobała się mała ilość ruchów. Nie wiem, ale ten mój dzieć leniwy ostatnio, z wyjątkiem niedzieli. Mimo trzęsienia brzuchem nie ruszył się ani razu.
Tzn na całym ktg był aż 1 ruch.
Powiedziałam lekarzowi ,że ostatnio rusza się do popołudnia tak z 2,3 razy a zaczyna dopiero około 16,17 coś więcej.
No i gin zadzwonił i umówił mnie na wizytę w szpitalu, na rozmowę, jakieś badania i ewentualne wcześniejsze wywołanie ze względu na niewystarczającą ilość ruchów.
Z serduszkiem wszystko ok bije prawidłowo, w niedziele w szpitalu na usg też było wszystko dobrze. Łożysko, wody, przepływy, dlatego mam się zgłosić dopiero jutro.

Tak więc proszę was o kciuki. Do szpitala mam termin na 8:30. I albo zdecydują wywoływać już jutro, albo zostanę na obserwacji i wywołają w sobotę, czyli jak zawsze 10 dni po terminie, albo wrócę do domu będę mieć wizyty u gina czwartek piątek i przyjadę w sobotę na wywołanie.

Po ginu byłam na akupunkturze, na której zaczął się porządnie ruszać. I po niej też.
Wróciłam do domu i zaczęły się telefony. Siostra, tata, mama. Znajomi piszą. Zjadłam obiad nadrobiłam forum, rozmawiając z mamą na skypie. I oto jestem ufff,,...
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 16:34   #2472
isia4891
Zadomowienie

Dziewczyny piszecie o musztardowych kupkach a mój przez parę dni robił zielone i doczytalam że przy kp też tez takie moga być.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:35   #2473
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
O losie, śpiączka afrykańska? A co to za ustrojstwo?
(...)
Choroba zakaźna przenoszona przez muchy tse-tse, która, jak sama nazwa mówi, występuje w Afryce, a ostatnie stadium wygląda tak, że człowiek zapada w śpiączkę z której już sie nie budzi. Generalnie choroba chyba nie do złapania w Polsce

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja byłam z Kacprem ok 2 tyg temu u pediatry bo miał katar, pokaszliwał i jak płakał to miał zachrypnięty głos. Nie miał gorączki. Brak apetytu mu nie dokuczał, wrecz na odwrót - zaczął wtedy jesc nawet po 120-130ml na raz.
Pediatra po zbadsniu stwierdziła, że jest przeziebiony, leków nie dostał, ja miałam pić herbatę z sokiem malinowy, różaną, lipową, ułożyć dziecku gdzie leży/śpi pokrojony czosnek. Spacery musieliśmy zawiesić dla bezpieczeństwa. Do wózka (najchetniej w nim spi przez dzień) włożyłam mu kilka gałązek anginki (geranium) i co jakis czas ruszałam dla zapachu, czesto wietrzyłam mieszkanie, nawilżałam. Po tym wszystkim przeszło.
Dobrze źe obyło się bez leków
I dzięki za odp.
Stary 2014-02-25, 16:35   #2474
gosia261282
Gang Iren

Zaraz idę do lekarza z Kacprem,bo HV stwierdziła,że to może być ospa... a mi to na ospę nie wygląda. Mam nadzieję,że to trądzik tak jak myślę.,
Stary 2014-02-25, 16:39   #2475
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie o musztardowych kupkach a mój przez parę dni robił zielone i doczytalam że przy kp też tez takie moga być.
Coś mogło zaszkodzić dziecku.
Mój wczoraj robił zielone, ale dziś już żółte.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:51   #2476
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Pewnie tak bym robiła gdyby moja ładnie łapała, ale Mamy z tym problem, więc jedną ręką muszę jej przytrzymywać główkę, bo jak się wkurza to dziobie na wszystkie strony świata.
ale powiem Ci, że mając Małą tak ja Ci pisałam, na przedramieniu mam jej główkę pod kontrolą. a ona niemal leży na piersi. podtrzymam chwilę, żeby właśnie dobrze złapała i jakoś idzie a nerwy też mamy czasem- bije mnie z główki w cycocha, bo nie może złapać, albo łapie za płytko. Wtedy ręką jej też pomagam.
w każdym bądź razie życzę wytrwałości w szukaniu najwygodniejszej pozycji dla Was obu

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Tak więc proszę was o kciuki. Do szpitala mam termin na 8:30. I albo zdecydują wywoływać już jutro, albo zostanę na obserwacji i wywołają w sobotę, czyli jak zawsze 10 dni po terminie, albo wrócę do domu będę mieć wizyty u gina czwartek piątek i przyjadę w sobotę na wywołanie.
żeby Cię za bardzo nie męczyli i szybko zdecydowali co robić !

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
dziękuję - dobrze wiedzieć takie rzeczy
Stary 2014-02-25, 16:55   #2477
perfuzja
Zakorzenienie

W końcu go obudziłam. Jest cały radosny i wyglada jakby na wszelki wypadek postanowił wisieć na piersi aż do jutra
Stary 2014-02-25, 16:55   #2478
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zaraz idę do lekarza z Kacprem,bo HV stwierdziła,że to może być ospa... a mi to na ospę nie wygląda. Mam nadzieję,że to trądzik tak jak myślę.,
o rany a skąd to ustrojstwo mały by złapał??
Stary 2014-02-25, 16:57   #2479
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość

Mamy problem z ulewaniem, moje dziecko nie chcę się odbijać i oczywiście kończy się to rzyganiem na odległość. Jakie macie sposoby na odbicie Waszych dzieciów??
Dziecko idealne

Mój odbija jak tylko się go podniesie, ale i tak rzyga dalej niz widzi

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Oby to nie była ospa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 16:58   #2480
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Może byłoby Ci łatwiej jakbyś sobie ustaliła do kiedy będziesz karmić? Wiesz, tak jak dziewczyny z dietami robią, że terminy działają na mózg motywująco? Coś w stylu "będę karmić do 8/10/12 tygodnia, a potem wrócimy do normalności" czy coś takiego.

Wiesz ustalilam sobie termin 6 miesięcy na początku, a teraz wlasnie juz podchodzę do tego bez spiny. Tzn bede karmiła dopóki mały bedzie chciał cyca, a ja bede w stanie go wykarmić i przy tym nie paść. Tzn to 6 miesięcy to jest mój max i po prostu juz nie robię założeń, ze dobije do tego terminu. Jeśli sie uda to super, jeśli ńie to trudno. No i odczarowalam mm, mały dostawał przez 2 dni i nie usechl jeśli wiec wyjdę gdzieś i mi sie przedłuży i nie starczy odciagnietego mleka, to dostanie mm. Wcześniej panikowalam na myśl o wyjściu, bo młody miałby głodować. No i na pewno bede regularnie kontrolowała zęby zeby nie doprowadzić do tragedii. No a z dieta powoli do przodu, bede wprowadzała nowe rzeczy i obserwowała ich wpływ na brzuszek.

Patrycja, ja niestety zeby mam z natury podatne na ubytki, wiec mam fioła na punkcie pielęgnacji i kontrolowania stanu zębów. Przed ciaza juz było wszystko ok i rzadko kiedy cos było do leczenia. Dopiero znów zaczęło sie w ciazy. Na szczęście póki co przynajmniej włosy, cerę i paznokcie mi oszczędzilo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:04   #2481
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Posłuchaj tego, u nas w Polsce notorycznie puszczali całkiem niedawno w radio, mój ostatni hit jeśli chodzi o piosenki bez sensu: http://www.youtube.com/watch?v=bRircB2hwSU (...)
"pasztetem kaliskim, byłaś dla mnie wszystkim" i zespół niosący trumnę w tle na peronie w zakopcu
W sumie może oni trochę próbują zrzynać z Czesława Mozila, i być awangardowo artystyczni?
Tak czy siak, dziękuję za ten link. Już dawno się tak nie uśmiałam

Czasem mam taką myśl, jakim cudem ktoś na tej muzyce strasznej zarabia, kto tego słucha, kto za to płaci, kto na te koncerty chodzi? No kto?

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
(...)
Rano miałam wizytę na ktg. Lekarzowi nie spodobała się mała ilość ruchów. Nie wiem, ale ten mój dzieć leniwy ostatnio, z wyjątkiem niedzieli. Mimo trzęsienia brzuchem nie ruszył się ani razu.
Tzn na całym ktg był aż 1 ruch.
Powiedziałam lekarzowi ,że ostatnio rusza się do popołudnia tak z 2,3 razy a zaczyna dopiero około 16,17 coś więcej.
No i gin zadzwonił i umówił mnie na wizytę w szpitalu, na rozmowę, jakieś badania i ewentualne wcześniejsze wywołanie ze względu na niewystarczającą ilość ruchów.
Z serduszkiem wszystko ok bije prawidłowo, w niedziele w szpitalu na usg też było wszystko dobrze. Łożysko, wody, przepływy, dlatego mam się zgłosić dopiero jutro.

Po ginu byłam na akupunkturze, na której zaczął się porządnie ruszać. I po niej też.
Wróciłam do domu i zaczęły się telefony. Siostra, tata, mama. Znajomi piszą. Zjadłam obiad nadrobiłam forum, rozmawiając z mamą na skypie. I oto jestem ufff,,...
Dobrze że się rozruszał. Dawaj znać jakby mieli wywoływać, będziemy bananować tutaj dla Ciebie
Mój rano harcował, jak tatuś się do brzucha przykleił, i od tamtej pory spokój - skopał mnie tylko raz, akurat jak tatuś zadzwonił Ja nie wiem czy on już na tym etapie ojca woli od matki, czy co, bo nawet na jego głos reaguje, a mnie ma w głębokim poważaniu, choćbym na głowie stawała

Cytat:
Oo, a gdzie on mógłby tę ospę złapać? Przecież Wiki szczepiona jest, więc nie przywlokła ze szkoły, Eryk tak samo?
Stary 2014-02-25, 17:07   #2482
sweet_vintage
Rozeznanie

A odnośnie przybierania na cycu, to Igor dosłownie tyje w oczach. Aż czasem sie boje czy zaraz nie bedzie grubolem. No ale dzis przynajmniej nie chce jeść co 1,5 h i przesypia ładnie 2,5-3h. Oby sobie w nocy nie odbił....

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:08   #2483
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Teraz w UK jest mała epidemia ospy, dużo dzieci choruje
Ale GP niechętnie coś na to wypisują, już kilka osób mniej lub bardziej znanych było i pytało. Dziecko ma siedzieć w domu i być smarowane oliwką, oilatum, cetrabenem itp.

Może u mojego Marcelka to tez byla ospa? Zostało mu na szyi i lewym policzku, ale mnie to wygląda na potówki. W sumie jeśli ją przeszedł wlaśnie to tym lepiej, bo łagodniej
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:09   #2484
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
i tu jest chyba problem bo ja sama nie do końca wiem czego chce. Niby wiem że lepiej jest ją karmić piersią bo zdrowiej/taniej/itp ale jakoś mi to średnio odpowiada (daje jej cycka ale bardziej z obowiązku) a z drugiej strony nie chcę jej też za dużo butli dawać bo to mm i wszyscy jednak na tą pierś naciskają żeby karmić no i niestety mój TŻ który mówi że jak zdecyduje tak będzie ale wiem że woli żebym piersią karmiła ... a ściąganie laktaorem mi nie idzię bo z obu piersi to max 30ml wydoje ... I w ten sposób motam się sama w sobie co z tym fantem zrobić...

co do ściągania to u mnie było podobnie I myślałam, że może po prostu tyle mleka mam i tyle wystarcza mpóki nie ściągałam w dobrym humorze bez presji, wygodnie siedząc i poszło 170 ml aż byłam w szoku, jak ciurkało, może i u Ciebie stres przeszkadza?

Cytat:
Za nami ciężka noc - Amel nie śpi, ja już popłakuje z bezsilności i zmęczenia, TŻ nerwy dlaczego ja jej nie uspokoję- bo ja mam magiczną różdżkę, jasne. Matka ze skóry wychodzi, a dziecko grzecznie leży w dwie minuty po rzekomym uśpieniu i ogląda ściany w pokoju. Zaczynam zastanawiać się, czy moje dziecko nie ma fetyszu ścian gdzie byśmy nie byli zawsze się im przygląda- i to była moja zguba w nocy.
:
Mój bardziej lubi sufit, a dokładniej skosy (jesteśmy na poddaszu )

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Z ta ekonomika kp to ja bym polemizowala.

Napewno jest tańsze niz mm ale:
Puszka mm kosztuje 30 zł starcza powiedzmy na 3 dni wychodzi 10 zł/dziennie. Myśle ze mniejwiecej o tyle jest droższe menu mamy karmiacej od mamy nie karmiacej. Wliczając w to wszystkie cuda i suplementy.

Ale mama karmiąca mm też musi jeść::brzydal

Cytat:
to tym bardziej nie ma co się przejmować. ja w zasadzie też bym bardzo nie płakała przy mm
gorzej z Amelką- bo przecież jak to tak bez przytulania do cyca
Więc na razie zostaje kp, nawały, zapalenia wszystko mnie ominęło. Mała ładnie przybiera. A komentarze są czasem przykre, ale w sumie to my jesteśmy rodzicami i wiemy co dobre dla dziecka bez względu na to czy dajemy pierś czy gotową mieszankę.
No i butla nigdy tak nie uspokoi jak cycek!
Stary 2014-02-25, 17:10   #2485
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Coś Ty narobiła nucę teraz to badziewie co chwilę
Stary 2014-02-25, 17:12   #2486
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Teraz w UK jest mała epidemia ospy, dużo dzieci choruje
Ale GP niechętnie coś na to wypisują, już kilka osób mniej lub bardziej znanych było i pytało. Dziecko ma siedzieć w domu i być smarowane oliwką, oilatum, cetrabenem itp.

Może u mojego Marcelka to tez byla ospa? Zostało mu na szyi i lewym policzku, ale mnie to wygląda na potówki. W sumie jeśli ją przeszedł wlaśnie to tym lepiej, bo łagodniej
A nie warto byłoby to sprawdzić? Bo nie wiem dokładnie jak to jest, ale wydaje mi się, że jeśli mały przeszedł ospę, to przeciwciała już ma i szczepienie na nią nie będzie potrzebne? I wyjdzie Ci jedno szczepienie do odbębnienia mniej?
Stary 2014-02-25, 17:26   #2487
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Ty narobiła nucę teraz to badziewie co chwilę
W sumie to mogłoby byc nasze wątkowe zaklinanie rzeczywistości
Stary 2014-02-25, 17:29   #2488
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Panna Amelia nadal śpi na moim cycku. Dobrze, że dziś pomidorowa, to zdążyłam zrobić, bo to jeden z szybszych obiadów.
Wsadzam do kosza, śpi 15-20 min, budzi się z płaczem i cmoktaniem że niby tak bardzo głodna, daje cycka dwa razy złapie i idzie spać na mnie. Poddałam się- niech śpi. A ja zainwestuję po prostu w pampersy
A smok nie działa? Ja gdyby nie smok to bym chyba z łóżka cały dzień nie wstała.

Doris tyłek zgrubiał i przeszła na pampki 3 az trudno mi w to uwierzyc
Stary 2014-02-25, 17:33   #2489
magnusia
Zakorzenienie

dziewczyny jak określić, że trzeba przejść na większy rozmiar pampków?
teraz tak się zastanawiam właśnie kiedy przejsc na rozmiar 2
Stary 2014-02-25, 17:40   #2490
23Paula23
BAN stały

Mam dziwne pytanie czy nutella też działa na dzidzie jak czekolada?? Bo teoretycznie czekolady przy kp nie wolno więc nutelli też nie?
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości