Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 15:04   #2461
Missandei
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
W poprzedniej ciazy tez na tym etapie poczułam synka
Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że nawet pewne, a nie tylko możliwe
Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Możliwe, możliwe, ja w pierwszej ciąży wyczułam ruchy dokładnie w 18 tygodniu. Cudowne uczucie co?
Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że to nie zwidy a uczucie absolutnie cudowne powoli pewnie ruchy będą coraz bardziej wyraźne i regularne

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 15:26   #2462
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
też mam tak momentami niestety
Nie tylko Wam się słabo robi. Mój ginekolog takie pytania odpowiada mi "a nie jest pani przypadkiem w ciąży?". Na szczęście poza tym też tłumaczy, że mam niskie ciśnienie (wczoraj 100/70 po kawie) i że to jest normalne i że pod koniec drugiego trymestru nieznacznie wzrośnie to takich atrakcji nie powinno być. Ja też zauważyłam, ze robiło mi się słabo gdy byłam głodna.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 15:51   #2463
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że coraz wyraźniej czuje ruchy ale czy to możliwe tak wczas, 17 tydzień, pierwsza ciąża? no ale w sumie jestem raczej szczupła

już się nie mogę doczekac połówkowego
To pewnie to Ja jak pierwszy raz poczułam to nie wiedziałam czy to dziecko, za kolejnym razem już wiedziałam, że maleństwo
Stary 2014-10-01, 16:03   #2464
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
elo kochane

NIe odzywam sie bo mam problem z netem-modem mi spadł.

Juz wiem skad te bole głowy ,ospanie itp- mam bardzo duzy niedobor zelaza- mam 4 puknty a powinno byc 15-dlatego wlasnie biore tabletki. Mam wpisana Anemia ciazowa..

USG za rowny tydzien to dam znac
Ja też mam anemie ciążową i praktycznie od samego początku jestem na tabletkach. Powiem Ci szczerze że nie widzę jakiejś znacznej poprawy a wyniki dalej mam dużo poniżej normy. Moja ginekolog twierdzi że jak ciążą będzie bardziej zaawansowana to wyniki będę jeszcze gorsze, dlatego przypuszczam że będę jeszcze więcej tabletek brała.

Mam tak samo jak Ty , też ciągle bym spała ale najgorsze jest to że włosy mi lecą okropnie
Stary 2014-10-01, 16:05   #2465
Tepsa
Zakorzenienie

witam w 19 tygodniu
wrocilam dzis po miesiacu do pracy, ludziska mnie macali po brzuszku i az głupio mi było
ide Was nadrobić
Stary 2014-10-01, 16:07   #2466
olasia
Zadomowienie

Jednak udalo mi sie znalezc informacje na temat spojenia lonowego, zaczelam szukac pod haslem rodzaje miednic no i okazalo sie, ze ja mam meski typ miednicy po prostu, to znaczy, ze dziecko przeciskajace sie przez miednice moze miec problem z wydostaniem sie przez jej wychod, tak w skorocie. Miednica ma kilka przekroi z tego co pamietam: wchod, proznie, ciesn i wychod na samym koncu, ma on mniejszy w tym przyladku przekroj ale fachowo to sie inaczej nazywa prwnie.
Mi sie udalo urodzic chociaz pamoetam, ze latwo nie bylo...Teraz wiem, ze za drugim razem wcale latwiej nie bedzie a lekarze to nic nie chce mowic w tych szpitalach na peryferiach...a sie denerwuja jak ktos szuka czegos w necie.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:10   #2467
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam się w pochmurny poranek u mnie też domowy szpital córka i mąż chorzy, córka to pół biedy ale jak facet ma katar i zaboli go gardło to od razu umiera, mnie póki co nic nie bierze mam nadzieję że tak zostanie, pamiętam że w pierwszej ciąży wcale nie chorowałam więc mam nadzieje że teraz też tak będzie
prawie jak w szpitalu lurujcie sie
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Facet jak chory to kaplica... Lekka temperatura katarek i kaszelek a tu biegaj wokół bo umiera
Czemu stworzone jesteśmy do ciąży i porodu? Żaden facet by. Nie zniósł boli miesiaczkowyxh a co Dopiero porodu (chociaz sama zastanawiam się czy dam radę heh)
znam yo z doswiadczenia, mnie łeb moze bolec, ale jak mojego małza boli to...koniec swiata
Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Istotny konflikt jest jak kobieta ma Rh(-) a mężczyzna Rh(+).
no to ja jestem taki przykładem, mam 0 rh- a maz A lub B +, póki co mam zrobić przeciwciała
Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
A to debiut na wizazu mojej chudzinki
Stary 2014-10-01, 16:13   #2468
ewka5891
Zakorzenienie

Olasia wydaje mi sie, ze lekarz powinien wyjaśnić Tobie na czym polega ta budowa. Myślisz, ze to jest wskazaniem do cc? Masz szanse na konsultacje u innego lekarza?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:15   #2469
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
jak wstaje powoli to tylko czuje taki nieprzyjemny ucisk wokół głowy i troche się w niej kręci ale mogę iść tylko taka niepewna się czuje ale po chwili przechodzi. Ogólnie jakaś taka zmęczona się czuje i serducho co jakiś czas przyśpiesza bez przyczyny nawet jak leżę czy siedzę. Dziwne to jest. Wyniki będę robiła w piątek a we wtorek wizyta.
A ja ostatnio zauważyłam, ze dużo łatwiej się męczę tzn. szybko dostaję zadyszki, muszę usiąśc i odpocząć, no i też często czuje, ze mi szybko serce bije. Myślałam, że to pod koniec się ma a nie w połowie, ale z drugiej strony ostatnio dość szybko mi od razu spory brzuch wyskoczył, to może mi za ciężko ;p
Stary 2014-10-01, 16:28   #2470
olasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Olasia wydaje mi sie, ze lekarz powinien wyjaśnić Tobie na czym polega ta budowa. Myślisz, ze to jest wskazaniem do cc? Masz szanse na konsultacje u innego lekarza?
Tez mi sie tak wydaje, ze powinna wyjasnic a tylko zapytala jak duzy byl synek, a duzy byl bo wazyl prawie 4 kilo (3950g). Porod trwal dlugo..lekarz troche go wyciskal.... nie chce tutaj nikogo straszyc czy zniechecac ale w ogole jak sobie pomysle jak to sie dziako to zaluje, ze nie mam dluzszego jezyka... moglam o tyle rzeczy zapytac za pierwszym razem. Dzisiaj to nawet sie zastanawiam nad szkola rodzenia bo jednak tam dostanie sie rzetelne odpowiedzi - mam przynajmniej taka nadzieje.
Och a wiecie co juz nawet myslalam o porodzie w domu - ze wzgledu na to , ze w szpitalu przec mozna dla wygody personelu tylko w pozycji lezacej co jest mega nienaturalne. Ale dzisisj juz wiem, ze to jest ryzyko.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:35   #2471
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
witam w 19 tygodniu
wrocilam dzis po miesiacu do pracy, ludziska mnie macali po brzuszku i az głupio mi było
ide Was nadrobić
Gratki za 19 tydzień

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:58   #2472
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Nasiedziałam się wczoraj u lekarza ale przynajmniej wiem, ze wszystko ok Maluszek ma już 138g. Mam bardzo nisko łożysko nachodzące na ujście dlatego muszę się oszczędzać i męża schować do szafy... Ulżyło mi jak zobaczyłam fikającego synka
Super, ze jest ok!!! Pilnuj sie teraz i wypoczywaj duzo

Olasia- gratuluje synka!! Fajnie, ze juz wiedza niektore z Was, ja musze poczekac jeszcze 5 tygodni Na szczescie mam doppler i slucham sobie bicia serduszka dzieciaczka, chyba bym zwariowala bez tego tym ciaglym zamartwianiem sie

Missandei- a jak Ci sie te ruchy objawiaja? Mi zeszlej nocy tak w brzuszku bulgotalo przez kilak minut, nie burczalo- tylko takie jakby przelewanie sie tresci, ale w podbrzuszu, tak sobie mysle, czy to nie dzieciaczek juz dawal znac o sobie??

Wiecie jaka mialam wczoraj straszna ochote na sledzie?? kupilam opakowanie rolmopsow w oleju (innych nie bylo w polskim sklepie ) i pochlonelam cale w kilka minut!!! Moj TZ (Anglik) nieprzyzwyczajony do takich widokow nie mogl sie nadziwic jak moge jesc takie surowe ryby!
Stary 2014-10-01, 18:05   #2473
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Super, ze jest ok!!! Pilnuj sie teraz i wypoczywaj duzo

Olasia- gratuluje synka!! Fajnie, ze juz wiedza niektore z Was, ja musze poczekac jeszcze 5 tygodni Na szczescie mam doppler i slucham sobie bicia serduszka dzieciaczka, chyba bym zwariowala bez tego tym ciaglym zamartwianiem sie

Missandei- a jak Ci sie te ruchy objawiaja? Mi zeszlej nocy tak w brzuszku bulgotalo przez kilak minut, nie burczalo- tylko takie jakby przelewanie sie tresci, ale w podbrzuszu, tak sobie mysle, czy to nie dzieciaczek juz dawal znac o sobie??

Wiecie jaka mialam wczoraj straszna ochote na sledzie?? kupilam opakowanie rolmopsow w oleju (innych nie bylo w polskim sklepie ) i pochlonelam cale w kilka minut!!! Moj TZ (Anglik) nieprzyzwyczajony do takich widokow nie mogl sie nadziwic jak moge jesc takie surowe ryby!
U nas popularne sa owoce morza ale jak raz jadlam przy moim TZ sledzie to malo nie zemdlal
Ja wczoraj i dzisiaj poczulam lekkie laskotanie, moze to maluszek albo nie.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:14   #2474
mon9
Zakorzenienie

Ja tez coś czuje w podbrzuszu ale nie jestem pewna czy to jest to

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:20   #2475
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj i dzisiaj poczulam lekkie laskotanie, moze to maluszek albo nie.
ja łaskotanie też czuję...a wcześniej niczego takiego nie miałam wiec możliwe że to to

Ale sie objadłam zjadłam dwie olbrzymie tortille
Stary 2014-10-01, 19:06   #2476
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Tez mi sie tak wydaje, ze powinna wyjasnic a tylko zapytala jak duzy byl synek, a duzy byl bo wazyl prawie 4 kilo (3950g). Porod trwal dlugo..lekarz troche go wyciskal.... nie chce tutaj nikogo straszyc czy zniechecac ale w ogole jak sobie pomysle jak to sie dziako to zaluje, ze nie mam dluzszego jezyka... moglam o tyle rzeczy zapytac za pierwszym razem. Dzisiaj to nawet sie zastanawiam nad szkola rodzenia bo jednak tam dostanie sie rzetelne odpowiedzi - mam przynajmniej taka nadzieje.
Och a wiecie co juz nawet myslalam o porodzie w domu - ze wzgledu na to , ze w szpitalu przec mozna dla wygody personelu tylko w pozycji lezacej co jest mega nienaturalne. Ale dzisisj juz wiem, ze to jest ryzyko.

Pytałam dzisiaj lekarki jak to wygląda z wagą płodu i cc. Powiedziała, że od 4kg matka powinna mieć już wybór co do tego czy rodzi sn czy robią cc i ze wskazaniem na to drugie (chodzi mi o normalny szpital państwowy). Trochę mnie to mimo wszystko zaskoczyło, ale jakby co to powinni Cię ciachnąć

Ogólnie po kontroli jest wsio ok, mamy już 14cm i 269g, a z chłopca zrobiła się dziewczynka hahah Teraz niby na 98% bo pupę miała pięknie wypiętą i nogi rozłożone jak na wiadomego typu filmie Jedno co mnie martwi to to, że nieco nisko mam łożysko położone i trzeba będzie to kontrolować i nadal mam wypoczywać za 2 tygodnie już USG połówkowe
Stary 2014-10-01, 19:07   #2477
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
jak wstaje powoli to tylko czuje taki nieprzyjemny ucisk wokół głowy i troche się w niej kręci ale mogę iść tylko taka niepewna się czuje ale po chwili przechodzi. Ogólnie jakaś taka zmęczona się czuje i serducho co jakiś czas przyśpiesza bez przyczyny nawet jak leżę czy siedzę. Dziwne to jest. Wyniki będę robiła w piątek a we wtorek wizyta.
Ja jak wstaje powoli to nic nie mam, też mam wyniki w piątek i wizytę we wtorek Jak powiesz o tych dolegliwościach na wizycie, to gin pewnie Cie uspokoi, albo powie co i jak robić.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:07   #2478
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Dziewczyny co za dzien.
Wracajac z pogrzebu dzwoni szwagierka, że wypadek mieli.
Jechali przed nami. Samochód do kasacji. Na szczęście im sie nic nie stalo poważnego a wieźli mojej zmarłej babci siostre 92 lata. Po oględzinach pogotowia porozwozilismy ich do domu. Niech ten dzień już się skończy.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:09   #2479
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za dzien.
Jechali przed nami. Samochód do kasacji. Na szczęście im sie nic nie stalo poważnego a wieźli mojej zmarłej babci siostre 92 lata. Po oględzinach pogotowia porozwozilismy ich do domu. Niech ten dzień już się skończy.
Przytulam Jutro na pewno będzie lepiej, najważniejsze, że im się nic nie stało.
Stary 2014-10-01, 19:11   #2480
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co za dzien.
Współczuję emocji ;(
Stary 2014-10-01, 19:17   #2481
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny co za dzien.
rzeczywiście dostałaś kolejną dawkę stresu i nerwów najważniejsze, że nikt nie ucierpiał... Mocno Cię ściskam

Cytat:
Pytałam dzisiaj lekarki jak to wygląda z wagą płodu i cc. Powiedziała, że od 4kg matka powinna mieć już wybór co do tego czy rodzi sn czy robią cc i ze wskazaniem na to drugie (chodzi mi o normalny szpital państwowy). Trochę mnie to mimo wszystko zaskoczyło, ale jakby co to powinni Cię ciachnąć

Ogólnie po kontroli jest wsio ok, mamy już 14cm i 269g, a z chłopca zrobiła się dziewczynka hahah Teraz niby na 98% bo pupę miała pięknie wypiętą i nogi rozłożone jak na wiadomego typu filmie Jedno co mnie martwi to to, że nieco nisko mam łożysko położone i trzeba będzie to kontrolować i nadal mam wypoczywać za 2 tygodnie już USG połówkowe
znam kobietę, która naturalnie rodziła prawie 5kg syna...szok nie? Ale to było ponad 50 late temu, takie organizmy były zahartowane...
Ale jaja, czyli jednak córeczka? Hehe, mi wciąż rodzina powtarza, że na 100% to się dowiem po urodzeniu, mimo, że lekarz widzi, co widzi
Odpoczywaj w takim razie

Fajnie, że większość z Was już czuje ruchy Maleństwa. Ja jeszcze nie, pisałam o tym kilka dni temu i nic się niestety jeszcze nie zmieniło.
Dziś mam dzień z mdłościami, obiad i kolacja wróciły z brzucha
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:17   #2482
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny co za dzien.
Trzymaj się, sporo nerwów musiało Cię to kosztować. Dobrze, że nikomu nic się nie stało.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:28   #2483
colds
Zakorzenienie

Malo naskrobalyscie, a ja i tak nie mam sily Was nadrobic

1:0 dla przeziębienia
Stary 2014-10-01, 19:40   #2484
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
rzeczywiście dostałaś kolejną dawkę stresu i nerwów najważniejsze, że nikt nie ucierpiał... Mocno Cię ściskam

znam kobietę, która naturalnie rodziła prawie 5kg syna...szok nie? Ale to było ponad 50 late temu, takie organizmy były zahartowane...
Ale jaja, czyli jednak córeczka? Hehe, mi wciąż rodzina powtarza, że na 100% to się dowiem po urodzeniu, mimo, że lekarz widzi, co widzi
Odpoczywaj w takim razie

Fajnie, że większość z Was już czuje ruchy Maleństwa. Ja jeszcze nie, pisałam o tym kilka dni temu i nic się niestety jeszcze nie zmieniło.
Dziś mam dzień z mdłościami, obiad i kolacja wróciły z brzucha

Właściwie jakby tak na to patrzeć to mój starszy brat miał 4,5kg jak się rodził i moja biedna mama jakoś dała radę aczkolwiek pewnie miała wszystko tam tak popękane, że jej współczuję A 5kg to w ogóle sobie nie wyobrażam, Boziu.. No z tą płcią to taka prawda, ostatecznie i niepodważalnie chyba dopiero po urodzeniu

O biedna jesteś ciągle z tymi wymiotami, oby przeszły jak najszybciej

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Malo naskrobalyscie, a ja i tak nie mam sily Was nadrobic

1:0 dla przeziębienia
Babcia tż sprzedała mi kolejną radę na przeziębienie - jeść kapustę kiszoną, bo ma multum witaminy C. Jeśli lubisz to możesz sprawdzić, kwaśna to powinno Ci też posmakować
Stary 2014-10-01, 19:43   #2485
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co za dzien.
co za dzien i emocje, tulę mocno
Stary 2014-10-01, 19:52   #2486
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co za dzien.
jutro bedzie lepszy dzien, musi byc

Znalazlam polskie pierniczki w sklepie i wlasnie sie nimi zajadam

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-10-01 o 19:59
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:01   #2487
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Jedno co mnie martwi to to, że nieco nisko mam łożysko położone i trzeba będzie to kontrolować i nadal mam wypoczywać
Gratuluję córeczki Ja łożysko mam bardzo nisko nachodzące na ujście i też się martwie bo jeśli się nie podniesie to będę musiała mieć cc
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:05   #2488
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Dziewczyny co za dzien.
Współczuję wrażeń, trzymaj się

Przetrwałam dzień na uczelni, jutro na szczęście trochę krócej bo od 9 do 15 a piątek wolny ale dzisiaj już niż nie zrobię w domu tylko nadrobię zaległości w internecie, prysznic i łóżko
zgrzeszyłam dziś połową kebaba (więcej nie dałam rady, na szczęście TŻ był pod ręką ) ale chodził za mną od lipca, dzisiaj wymiękłam. Nie żałuję
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:05   #2489
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
Ja też mam anemie ciążową i praktycznie od samego początku jestem na tabletkach. Powiem Ci szczerze że nie widzę jakiejś znacznej poprawy a wyniki dalej mam dużo poniżej normy. Moja ginekolog twierdzi że jak ciążą będzie bardziej zaawansowana to wyniki będę jeszcze gorsze, dlatego przypuszczam że będę jeszcze więcej tabletek brała.

Mam tak samo jak Ty , też ciągle bym spała ale najgorsze jest to że włosy mi lecą okropnie
lejdi_aga13

Dziewczyny, a jakie dokładnie macie objawy anemii? U mnie waga tkwi w miejscu a nawet trochę od ostatniego razu spadła, jestem przemęczona, ale póki co dostałam skierowanie na ogólne badania krwi i kontrola za 2 tyg. Myślicie, że warto od razu sprawdzić poziom żelaza, czy poczekać do wizyty i zobaczyć co będzie dalej?
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 20:11   #2490
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
lejdi_aga13

Dziewczyny, a jakie dokładnie macie objawy anemii? U mnie waga tkwi w miejscu a nawet trochę od ostatniego razu spadła, jestem przemęczona, ale póki co dostałam skierowanie na ogólne badania krwi i kontrola za 2 tyg. Myślicie, że warto od razu sprawdzić poziom żelaza, czy poczekać do wizyty i zobaczyć co będzie dalej?
Na ogólnym badaniu będzie napisane ile masz czerwonych krwinek, to chyba wystarczy by stwierdzić niedobory żelaza.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki Ja łożysko mam bardzo nisko nachodzące na ujście i też się martwie bo jeśli się nie podniesie to będę musiała mieć cc
Chyba mniej bym się bała cc niż zwykłego porodu Ogólnie to łożysko może się jeszcze podnieść podobno.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości