|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Ja nie ide, tu nie ma czegos takiego a niezbedna wiedze na biezaco przekazuja |
|
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I weekendy tez wiec wolne wypada mu czasami w tygodniu Cytat:
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam o tyle dobra sytuacje ze moja tesciowka pracuje w szpitalu i wszystkie polozne zna ;-) i mam z nia ugadane ze polozna przyjdzie do mnie i mi wszystko pokaze co i jak, ale to nie zmienia faktu ze nie lubie uczyc sie na ostatnia chwile i mam mieszane uczucia czy odkladac "szkolenie" na po porodzie ;-)
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie bylo tak, ze przed porodem nie wiedzialam nic a nic a wszystkiego sie dowiedzialam, kiedy dziecko bylo juz ze mna. Plus tej nauki byl taki, ze teorie od razu w praktyce wykorzystywalam a nie cwiczylam na lalkach czy robilam tylko notatki. Poza tym jest jeszcze cos takiego jak instynkt: dziecko sie urodzi a Ty po prostu bedziesz wiedziala, co robic |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodze sama, Tż w tym czasie pracuje i nie czuję potrzeby kombinowania z godzinami żeby on zdazył, albo płacić za jakiś osobny kurs żeby isć tam koniecznie razem. Nauczy się też przy dziecku po porodzie, a mi wystarczy, ze w trakcie porodu będzie przy mnie, bedzie mnie wspierał jak przy każdym innym wydarzeniu w naszym zyciu i tyle.
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-06-08 o 10:40 |
|
|
|
|
#2468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja bardzo polecam. Mimo że myślałam że wszystko wiem (i faktycznie niczego rewolucyjnego się nie dowiedziałam jak do tej pory) to usystematyzowanie wiedzy i ćwiczenia do porodu są bezcenne. Niby się wydaje że oddychanie, pitu pitu co w tym trudnego ale widać efekty ćwiczeń co zajęcia. I w ten sposób to traktuję, wiedza dotycząca samego porodu i połogu jest dla mnie najważniejsza. Opieka nad noworodkiem i takie tam inne pierdoły to są bardziej dla facetów moim zdaniem, szczególnie tych którzy nigdy w życiu dziecka na rękach nie mieli. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-06-08 o 10:43 |
|||
|
|
|
#2469 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Kupiłam dziś sobie w Lidlu fajną tunikę i sukienkę maxi, ale do tej akurat nie jestem przekonana i nie wiem czy nie oddam. Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam usg za 2 tygodnie, ale jestem ciekawa ile Młody waży i jak tam się ma ![]() Cytat:
![]() Mój mały szaleje cały czas Jak się budzę w nocy na siku to czuję, że kopie, wieczorem jak zasypiam czuję jak się wierci, rano też zazwyczaj daje czadu. W dzień, jak jestem aktywna to go mniej czuję, widocznie usypia go kołysanie ![]() Cytat:
Ja z % męża też nie mam żadnego problemu, wszystko jest dla ludzi, byleby z umiarem i rozsądkiem Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na 68 i 74 też już mam trochę ciuszków, ale tego nie liczyłam jeszcze, bo i po co Cytat:
maty, torby i przewijaka też nie kupowałam ani wanienki, bo już były Cytat:
nosić, przewinąć umiem, butelkę wiem jak trzymać, myć będzie tż i wie jak, mamy książkę ze zdjęciami i w gazetach są też często takie artykuły. Reszty nauczę się sama w życiu. Cytat:
ale dziewczyny tu mają dużo więcej ciuchów, ja już nie kupuję Zastanawiam się jeszcze nad tymi podpaskami i majtkami z hartmanna, ale nie wiem jaki rozmiar czego brać, np podpasek. Jakie bierzecie? I jeszcze osłonka na szybę w aucie, sporo fajnych jest Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż wydrukował mi w pracy książkę W oczekiwaniu na dziecko. Gruba tomica Bo ponad 600 stron i fajnie się czyta polecam
|
|
#2472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ciuchów mam multum, ale jakbym mogła cofnąć czas, to część pieniędzy, które na to przeznaczyłam, wydałabym na coś bardziej przydatnego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Zapomniałam Wam napisać- byłam ostatnio w c&a. W nowej kolekcji jest dużo ubrań, wprawdzie nie stricte ciążowych, ale takich, które będą na nas pasować. Np sukienki maxi odcinane pod biustem, czy spodnie pumpy z gumką w pasie. Czekam na wypłatę i na pewno coś sobie kupię na te cieplejsze dni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale akurat jeśli chodzi o tą jedną koszulę, to mi jest obojętna, przypuszczam, że i tak nie będę wyglądała nawet w extra koszuli, bo i tak się spocę i w ogóle Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie wiedziec ze przyjdzie ci pomoc jak bedzie potrzeba ktos kogo sie zna i wie ze z checia ci pomoze nawet jak juz nie bedzie "musial" ;-)
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie będę próbowac jej dopierać.
mam w domu jedną koszulę, nie piekna, trochę sprana, ale zasłania tyłek i dekolt ma "w kopertę" więc do karmienia lub przytulenia Kluseczki zaraz po porodzie będzie ok, po porodzie planuje wyj&%#ać ją od razu do szpitalnego kosza
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda że nie mam takiej "gotowej" do tego wiekopomnego wydarzenia. |
||
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Witam się po długim weekendzie. Nie za bardzo się odzywałam, bo jakoś weny nie było, zresztą zła była troche. Zrobiłam sobie geometrię kół w aucie, chciałam tez zrobić klime i dupa Za "diagnoz" koleś mnie skasował 30 zł. Za jakąś godzinę jadę do mojego mechaniora, może mi to załata i poprawi chłodnicę. Kupiłam sobie Groupona na klime, bo nie będę specjalnie jechać na wieś, zeby zaoszczędzić to parę zł. Ludzie to są ☠☠☠☠y, przywalić i odjechać . I tyle. I to jestem pewna, ze to było pod Tesco i to pewnie jeszcze na miejscu dla rodzin, bo tam takie mazepy parkują że strach się bać. Kismisia, ja na szkołę rodzenia nie chodziłam i nie chodzę. Nie wiem, na ile to się przydaje na ile nie, ale nie zajmowałam się wcześniej nigdy małym dzieckiem i dałam sobie radę bez problemu. Przy zamym porodzie położna mówiła mi jak mam oddychać. Z łaską to z łaską, ale nie miała wyjścia. Zresztą w dobie internetu, to wszystko można sobie tam obejrzeć. A zbyt duża ilość dobrych rad, porad itp tylko miesza w głowie. Jak dziecko sie urodzi, to się po prostu wie ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Widziałam, że była dyskusja na temat alko No to ja jestem zdania, że jak chlać to oboje, bo jak pije jedno to tylk osa nieporozumienia, bo niestety, trzeźwy pijanego nie zrozumie Ja tam wypić lubię, chociaż moja wanna też już raczej opróżniona Ale 0,7 spokojnie przez imprezę potrafiłam wypić, także staram się nie ograniczać tż, bo sama tego nie lubię Ale tak jak mówię, jak pić to oboje. Ale ogólnie na co dzień to nawet piwa nie pije, tz czasem piwko, czasem drinka z teściem, a tak to raczej okazjonalnie.
|
|
#2480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
0,7 L ?? O matko, Ty to masz mocną głowę ja bym umarła od takiej ilości.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę na szkołę rodzenia, skoro jest za darmo i do tego na każdych zajęciach 45min ćwiczeń to czemu nie skorzystać
chciałam chodzić z Tż ale u nas wygląda to tak ze ćwiczą same kobiety, a potem jest wykład na który może przyjść tez partner, a ze mamy tylko jedno auto a Tż nie chce tyle tam siedzieć i czekać to raczej bede chodziła sama.
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam dzisiaj lenia, leżę, leżę i wstać nie mogę. I nie wiem co na obiad. Miałam zamrożone udka z kuraka, wyjęłam je jak wstałam, ale jak pomyśle o upieczonych udkach na obiad to mi się robi niedobrze. Jakos w ciąży pieczony kurczak mi nie podchodzi. Chyba go upiekę, zrobię sos i wrzucę go "podartego" do tego sosu. Bardziej zjadliwe dla mnie będzie. Do tego groszek z marchewką i młode ziemniory.
Mam wrażenie, że gdyby nie TŻ to w ogóle nie miałabym mobilizacji zeby cokolwiek zrobić, wstać. On wraca z pracy to zawsze mam dla niego obiad, chata ogarnięta, pranie zrobione żeby miał w czym chodzić... gdybym mieszkała sama, to bym chyba wrosła w łóżko i żyła z pizzy na telefon z odciskami na palcach od przełączania kanałów w tv
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przełączania kanałów w tv to Tż się śmieje, że nieźle obcykana jestem bo mamy telewizor z dekoderem i jak się jakiś program zacina to mówię tylko: "Przełącz na 65, przełącz na 78" itp. Byłam na 1,5h spacerze na mieście, w narzutce mi za ciepło, w krótkim rękawku zimno ale zdecydowanie kocham dzisiejszą pogodę! No i spotkałam parę osób, buzię otworzyłam to człowiekowi od razu się lepiej robi.
|
|
#2485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ja pójdę na szkole rodzenia mimo że mój mąż też pracuje na zmiany i często nie będzie mógł iść. Co mi szkodzi. A nuż się czegoś dowiem, i tak już nie pracuje wiec czasu nie tracę. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie moje kończące się przeziębienie zawdzięczam chyba klimie w aucie, bo wchodząc do gorącego auta dawałam 19 stopni i nawiew na siebie, bo umierałam z gorąca, nie mam innego pomysłu skąd mogłabym się przeziebic... Od teraz już uważam na klime, przynajmniej nie ustawiam prosto na siebie.
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
#2488 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Płaci miasto/gmina ale to wtedy jest tylko dla mieszkanek danego miasta. 2. Deklaruje się wybór położnej środowiskowej i wpisuje nazwisko prowadzącej zajęcia. Kasa z bycia środowiskową jest znacznie większa niż czesne nawet drogie szkoły rodzenia. A tak poważnie dziewczyny to pójście do szkoły rodzenia mi dało bardzo dużo, a uważam się za doinformowaną. Szczególnie jeśli to wasze pierwsze dziecko. Ale wybierzcie szkołę z bogatym programem, nie omówienie faz porodu i gimnastyka bo to bez sensu. |
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

Za "diagnoz" koleś mnie skasował 30 zł. Za jakąś godzinę jadę do mojego mechaniora, może mi to załata i poprawi chłodnicę. Kupiłam sobie Groupona na klime, bo nie będę specjalnie jechać na wieś, zeby zaoszczędzić to parę zł. Ludzie to są ☠☠☠☠y, przywalić i odjechać
. I tyle. I to jestem pewna, ze to było pod Tesco i to pewnie jeszcze na miejscu dla rodzin, bo tam takie mazepy parkują że strach się bać.