Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-11, 16:05   #2491
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
SammaMia, gratulacje serdeczne

widziałyście to?
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,1...i_butelki.html
teraz strach w ogóle z domu wychodzić hehe powinnyśmy zakupów nie robić

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Iizabelaa dzięki ale mam ochotę na jakąś sałatkę z porem. kurcze szkoda, że nie mam przepisu na taką z porem i winogornem

mniam z porem ale z winogronem to nie słyszałam i nawet na necie nie ma bo patrzyłam jest tylko jakaś z fasolą czerwoną, winogronem i porem ale nie wiem czy to o to ci chodziło

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 17:07   #2492
wikakika
Rozeznanie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

SammaMia, gratuluje synka...a jakie zdjecie ma fotogieniczne
I imie tez sliczne wybralas...

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Ja pierdziele
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 17:07   #2493
SammaMia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
też za mną chodzi koktajl ale jakoś nie mogę dorwać truskawek mrożonych

dzięki za przepis tylko co jak nie lubie szczypiorku

a tam, ciesz się z nowego ciuszka też miałam nic nie kupować a licytuje dwa kombinezony na all bo jak pomyślałam ze na początku marca będzie zima to jak wyjde z małą ze szpitala? A nie daj Boże by chciałaurodzić się wcześniej

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

No i przepis
wielkie dzieki Zapisalam i postaram sie przetestowac na weekend

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja znalazłam w koncu kocyk taki jaki chce dla malego
Montii super ten kocyk! O czyms podobnym myslalam dla swojego

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja kupiłam pierwszy mało praktyczny ciuch
ale w sumie kupiłam, żeby mieć te body z falbanką
czasem i tak trzeba Komplecik sliczny!

Cytat:
wpłaciłam pieniądze, a łózka nie dostałam, facet ciągle pisze, że prosi o cierpliwość i że w przyszłym tyg. łózko będzie,
i tak już 5 tyg. mija
i właśnie zobaczyłam że dostał 4 negatywy od innych, że też nie wysyłał towaru
Kurcze, no co za porazka, takich sprzedawcow to tylko

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ja mam dziś paskudny humor. Jako jedną z części prezentu dla męza na jutrzejsze urodziny kupilam ksiązkę Talko pomocy jestem tatą. I dziś mąż w pracy więc zaczęłam pakować i sobie myślę, poczytam trochę zaczełam czytać i wpadłam w taką depresję, że szok. Że sobie nie poradzę. Że na pewno będę musiała wrócić do pracy jak mały będzie miał z 7 ms, że nie wiem jak będzie z nianią - nie mamy tu nikogo z rodziny. Zupełnie nie wiem co trzeba zrobić, żeby być gotowym na ciąże, a na pewno na samo już posiadanie dziecka Szczególnie, że my się staraliśmy o małego, choć sama byłam zaskoczona jak szybko nam poszło. Ogólnie zaczęło mnie to wszystko przerażać. Więc w ogóle tej książki nie spakowałam, bo skoro spowodowała u mnie takie emocje... to obawiam się o mojego męza
Nie wiem, może ja się nie nadaje na matkę Choć zawsze wydawało mi się że jest inaczej, a teraz nagle te zmiany i odpowiedzialność nagle mnie przytłoczyły...
Nie przejmuj sie marsylia, mysle ze w mniejszym lub wiekszym stopniu kazda z nas tak ma i wszystkie zadajemy sobie pytania o odpowiedzialnosc, finanse, uczucia, prace... Moim zdaniem dobrze to o Tobie swiadczy i bardziej martwiace by bylo jakbys w ogole sie nad tymi aspektami nie zastanawiala

Cytat:
już wpisuje kochana i gratuluję serdecznie siusiak duży
dzieki Montii To teraz wyobraz sobie jaki tatus dumny

Cytat:
SammaMia gratuluję synka
Cytat:
niebieskie gratulację z okazji synka
bardzo ładne imię wybrałaś
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wow jaki siurak fajny gratulacje synka
Cytat:
SammaMia, gratulacje serdeczne
Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
SammaMia, gratuluje synka...a jakie zdjecie ma fotogieniczne
I imie tez sliczne wybralas...

Dziekowac kochane, dziekowac Wlasnie mysle czym te radosne nowiny oblac - szampanem czy ponczem bezalkoholowym?

pruenelle szczeka mi opadla po przeczytaniu tego artykulu... chronic rece przed zetknieciem z paragonem Masakra jakas

gosikk pytalas mnie wczesniej o te wady - w moim przypadku lekarz stwierdzil podobnie jak u jok3r, ze moga byc problemy z serduszkiem i dlatego tez juz do konca ciazy beda serducho bardzo sczegolowo badali. Dzisiejsze wyniki byly na przyklad jak najbardziej w porzadku, wszystko w normie ale mimo wszystko za miesiac mam kolejne prenatalne, bo takie tu sa procedury. W sumie dobrze - lepiej dmuchac na zimne

Oluś

Edytowane przez SammaMia
Czas edycji: 2010-11-11 o 17:10
SammaMia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 17:14   #2494
Montii
Zakorzenienie

A ja sobie pobeczałam 15 minut i dół mi przeszedł.
Jezu jak te hormony szaleją.

Mój coś tam uzupełnia w notatkach i jedno pismo pisze także ja zaczynam przegląd allegro

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 17:43   #2495
megi2015
Zadomowienie

SammaMia GRATULUJĘ SYNUSIA

ja dziś mam takiego doła że szok. moja dzidzia coś od wczoraj mało szaleje - prawie wcale i to mnie martwi. mam same czarne wizje przed oczami. im bliżej połówkowego tym bardziej się stresuje - a gdzie tam poniedziałek
Stary 2010-11-11, 17:45   #2496
Montii
Zakorzenienie

mój też od 2-3 dni mało szaleje , ale ja mu się nie dziwie
też mam czasem takie dni ,że nawet z wyrka mi się wstać nie chce

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 17:46   #2497
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde ja właśnie oglądałam rzeczy na allegro., te kosmetyczne, butelki srelki, wcale a wcale nie ciągnie mnie do takich zakupów
a czemu
Cytat:
Napisane przez SammaMia Pokaż wiadomość
Czesc Kobitki

Wlasnie wrocilam od lekarza i wiem juz z cala pewnoscia, ze bedzie SYNUS !!! Od poczatku mialam takie przeczucie i tak szczerze, to niewyobrazalam sobie nawet, ze mogloby byc inaczej Jestem poprostu przeszczesliwa! Kochany skarbek juz na samym poczatku pokazal co tam ma miedzy nozkami, a pozniej fikal koziolki i wiercil sie, az milo do samego konca Badanie bylo bardzo dlugie i szczegolowe, dzidzia pomierzona z kazdej mozliwej strony - wszelkie dlugosci, obwody, serducho itd. w porzadku, a co ja sie dzis na niego napatrzylam to moje
Jedyne co mnie zmartwilo, to znowu to lozysko - miedzy nim, a scianka macicy znajduje sie jeszcze jeden krwiak (2x3cm) w zwiazku z czym nadal istnieje zagrozenie plamienia, a wiec zwolnienie i bardzo oszczedny tryb zycia - powoli mam juz dosc No ale dla dzidzi wszystko - wazne z nim wszystko w porzadku!

Montii wpisz prosze na liste Aleksandra Zaraz z reszta na priva napisze, a poki co zalaczam dowod
gratulacje ładne imię, teraz chyba już rzadko spotykane, ale ma coś w sobie
Cytat:
SammaMia gratuluję synka

Ufff...uporałam się z poukładaniem ciuchów w nowej garderobie. Skąd ja mam tyle ciuchów Nie mogę wyjść z podziwu, że wczesniej upchałam to w kilku szafkach

dziewczyny mam ochotę na jakąś sałatkę, ale nic smacznego i ciekawego nie przychodzi mi do głowy. Może macie jakieś fajne przepisy?
ja sałatke robie zawsze tą samą: papryka, kukurydza, pomidor, ogórek ziolny, sałata lodowa lub pekińska sos sałatkowy z knorra i już

wstawiam foty ciast: wyszło pycha. Shrek miał mieć na górze jeszcze galaretke zieloną ale brakło mi miejsca w tortownicy

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 17:53   #2498
Montii
Zakorzenienie

black rose, sama nie wiem, wózek, ciuszki, pościele..to z przyjemnością a rzeczy typowo kosmetyczne jakoś mnie nie pociągają ;p nie wiem jak się za to zabrać, co kupić, co potrzebne

o jaa cie jakie pyszności a idźźźźź

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 18:27   #2499
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
tak wiem wiem,
ja już bardzo długo kupuję na allegro najróżniejsze rzeczy, tanie i drogie,
i nigdy mnie nie spotkała taka sytuacja,
więc moja czujność była bardzo uśpiona,
i miała mało komentarzy ale same pozytywy, więc spróbowałam

zobaczymy jak to się rozwiąże

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

niebieskie gratulację z okazji synka
bardzo ładne imię wybrałaś
Ja na allegro to juz nawet nie pamietam ile lat siedze i to nie to samo co kiedys. Teraz trzeba tak uwazac, ze szok. Ja juz nawet kiedys mialam grupowa rozprawe w sadzie, bo koles zgarnial kase i nie wysylal towaru i nie pomagaly upomnienia nic. W koncu mu to konto zbanowali, ale co z tego jak za chwile utworzyl nowe. I jeden koles kupujacy tak sie na niego uwzial, ze napisal grupowego maila do wszystkich oszukanych miedzy innymi do mnie z zapytaniem czy chcemy cos zrobic. Na co ja, ze kurcze jak najbardziej w tube takiemu No i zaproponowal, zeby scignac gnojka i do sadu. Tylko, ze koszulka byla warta moze z 30zl, a rozprawa gdzies w pip daleko odemnie i napisalam, ze za bilet dam wiecej niz za koszulke Ale napisalam jakies tam oswiadczenie i pozniej koles pisal, ze dorwal tamtego i wjechal mu z kumplami na chate. Kaska niestety przepadla, ale frajde mialam hehe

SammaMia gratki synusia

Black masz szczescie, ze wrocilam z imienin i jestem napchana salatkami i ciastami, bo inaczej musialabym Cie zabic za te zdejcia

Monti ja tez na poczatku frajdy nie mialam z kupowania kosmetykow i pieluszek, bo wazniejsze i fajniejsze bylo kupowanie lozeczka, wozka i ciuszkow , ale teraz jakos tak zabraklo mi juz asortymentu do kupowania i po kupnie pierwszej paczki pampkow jakos tak nabralam checi na reszte
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:27   #2500
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
wpłaciłam pieniądze, a łózka nie dostałam, facet ciągle pisze, że prosi o cierpliwość i że w przyszłym tyg. łózko będzie,
i tak już 5 tyg. mija
i właśnie zobaczyłam że dostał 4 negatywy od innych, że też nie wysyłał towaru
nie martw się . napisz do allegro może coś poradzą . Ja już też miałam taką sytuację kupiłam sukienkę od kolesia który miał same pozytywy. ale bardzo długo nie przychodziła.weszłam na strone i patrze ze ludzie wystawili mu w tym czasie chyba z 50 negatywow bo kto co kupil to nie doszlo. ja z negatywem sie wstrzymalam i postanowilam poczekac. i sie oplacilo dlugo nie trwalo i sukienka doszla . moze łózko tez dojdzie.

Cytat:
Czesc Kobitki

Wlasnie wrocilam od lekarza i wiem juz z cala pewnoscia, ze bedzie SYNUS !!! Od poczatku mialam takie przeczucie i tak szczerze, to niewyobrazalam sobie nawet, ze mogloby byc inaczej Jestem poprostu przeszczesliwa! Kochany skarbek juz na samym poczatku pokazal co tam ma miedzy nozkami, a pozniej fikal koziolki i wiercil sie, az milo do samego konca Badanie bylo bardzo dlugie i szczegolowe, dzidzia pomierzona z kazdej mozliwej strony - wszelkie dlugosci, obwody, serducho itd. w porzadku, a co ja sie dzis na niego napatrzylam to moje
Jedyne co mnie zmartwilo, to znowu to lozysko - miedzy nim, a scianka macicy znajduje sie jeszcze jeden krwiak (2x3cm) w zwiazku z czym nadal istnieje zagrozenie plamienia, a wiec zwolnienie i bardzo oszczedny tryb zycia - powoli mam juz dosc No ale dla dzidzi wszystko - wazne z nim wszystko w porzadku!

Montii wpisz prosze na liste Aleksandra Zaraz z reszta na priva napisze, a poki co zalaczam dowod
gratulację

a odnośnie przepisu na sałatkę :
jest pyszna

Składniki:

- 1 lub 2 woreczki ryżu, (lub ugotowany makaron zamiast ryżu.)
- 2 puszki tuńczyka w oleju ( może być w sosie własnym)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mniejsza cebula
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- natka pietruszki

Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy dodać do nich zimny ryż, pokrojone w kosteczkę jajka i cebulkę,natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić.

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 18:44   #2501
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupiłam pierwszy mało praktyczny ciuch
ale w sumie kupiłam, żeby mieć te body z falbanką
i poprawić sobie paskudny nastrój
no i tak tanio, ze nie szkoda, że dżinsy będzie mieć może z 10 min na pupie

http://allegro.pl/show_item.php?item=1314073339

super ten komplecik

Cytat:
jak to oszukana?!
wpłaciłaś kasę i gościa nie ma?

http://allegro.pl/bobas-miekki-kocyk...305993887.html
kocyk taki bo chciałam dziergańca do wózka
kocyk jest przepiękny

Cytat:
Witajcie.

Ja mam dziś paskudny humor. Jako jedną z części prezentu dla męza na jutrzejsze urodziny kupilam ksiązkę Talko pomocy jestem tatą. I dziś mąż w pracy więc zaczęłam pakować i sobie myślę, poczytam trochę zaczełam czytać i wpadłam w taką depresję, że szok. Że sobie nie poradzę. Że na pewno będę musiała wrócić do pracy jak mały będzie miał z 7 ms, że nie wiem jak będzie z nianią - nie mamy tu nikogo z rodziny. Zupełnie nie wiem co trzeba zrobić, żeby być gotowym na ciąże, a na pewno na samo już posiadanie dziecka Szczególnie, że my się staraliśmy o małego, choć sama byłam zaskoczona jak szybko nam poszło. Ogólnie zaczęło mnie to wszystko przerażać. Więc w ogóle tej książki nie spakowałam, bo skoro spowodowała u mnie takie emocje... to obawiam się o mojego męza
Nie wiem, może ja się nie nadaje na matkę Choć zawsze wydawało mi się że jest inaczej, a teraz nagle te zmiany i odpowiedzialność nagle mnie przytłoczyły...
Nie martw się, ja też będę musiała po macierzyńskim od razu wrocić i niestety nie mam nikogo kto mógłby się zająć dzidzią, mam upatrzony żłobek, ale nie wiem czy się dostaniemy

Cytat:
Czesc Kobitki

Gratulacje, piękne imię
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 18:48   #2502
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekowac kochane, dziekowac Wlasnie mysle czym te radosne nowiny oblac - szampanem czy ponczem bezalkoholowym?

pruenelle szczeka mi opadla po przeczytaniu tego artykulu... chronic rece przed zetknieciem z paragonem Masakra jakas

oblej picollo a co do paragonów to wyobraziłam sobie właśnie wszystkie kobiety w ciąży w takich grubych rękawicach przy kasie

Cytat:
A ja sobie pobeczałam 15 minut i dół mi przeszedł.
Jezu jak te hormony szaleją.

Mój coś tam uzupełnia w notatkach i jedno pismo pisze także ja zaczynam przegląd allegro
oj żesz ty allegroholiczko - ja tak od was się zaraziłam i teraz non stop siedzę

Cytat:
a czemu

wstawiam foty ciast: wyszło pycha. Shrek miał mieć na górze jeszcze galaretke zieloną ale brakło mi miejsca w tortownicy
mi się imię aleksander baaardzo podoba bo kocham książkę jeździec miedziany tak samo tatiana. ale mój tż w życiu by się nie zgodził no na aleksandra to jeszcze ale na tatianę w życiu

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Monti ja tez na poczatku frajdy nie mialam z kupowania kosmetykow i pieluszek, bo wazniejsze i fajniejsze bylo kupowanie lozeczka, wozka i ciuszkow , ale teraz jakos tak zabraklo mi juz asortymentu do kupowania i po kupnie pierwszej paczki pampkow jakos tak nabralam checi na reszte
ja tak się ucieszyłam jak mi wczoraj te pampki przyszły takie malusie

ale ja i tak te kosmetyczne rzeczy to w aptece doz będę zamawiać wszystko po nowym roku razem te wszystkie oliwki kremy itd... już bym to najchętniej kupiła ale za wcześnie trochę a jednak data ważności będzie dłużej

a propo zakupów na allegro udało mi się wylicytować walka trwała do ostatniej minuty mam nadzieję że to nie była żadna z was kochane ale tak mi się spodobał ten kombinezon na wiosnę że zdecydowałam że z przesyłką 50zł mogę dać za niego - i mam za 46 z przesyłką zakochałam się naprawdę

http://allegro.pl/jac-baby-lekki-kom...306582619.html

Stary 2010-11-11, 18:52   #2503
ego_ego
Wtajemniczenie

no ładniusi kombinezonik, podoba mi się
Stary 2010-11-11, 18:59   #2504
Montii
Zakorzenienie

eirenne cudo wylicytowałas!!!!

[LEFT]
Stary 2010-11-11, 19:03   #2505
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a propo zakupów na allegro udało mi się wylicytować walka trwała do ostatniej minuty mam nadzieję że to nie była żadna z was kochane ale tak mi się spodobał ten kombinezon na wiosnę że zdecydowałam że z przesyłką 50zł mogę dać za niego - i mam za 46 z przesyłką zakochałam się naprawdę

http://allegro.pl/jac-baby-lekki-kom...306582619.html

Śliczny kombinezonik Jasne opłaca się

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

co do kupowania kosmetyków dla dzidziusia to póki co poczekam do nowego roku. to już chyba kupię na końcu.
Ale pieluszki to chyba wcześniej - trochę tetrowych i pampki.
Stary 2010-11-11, 19:24   #2506
n.ik.a
Zadomowienie

Eirene1987w necie nic nie znalazłam ale zadzwoniłam do koleżanki, u której kiedys jadłam taką sałatkę....mniam. Dziewczyny tutaj przepis, niestety nie podam dokładnych proporcji ale robiona na oko też ma niepowtarzalny smak

2 pory (kroimy tylko tę jasną część)
2 jabłka
10 dkg winogron - może być tez troszkę więcej
10 suszonych śliwek

sos:
majonez wymieszać z curry i kolendrą. to według uznania ale tak aby było czuc przyprawy

por kroimy cienko i i otrzymane talarki na pół, jabłka ścieramy na tarce, winogrona kroimy na pół - jak duże do na cztery a śliwki drobniutko. Wszystko mieszamy i wstawiamy na chwile do lodówki....pycha

ja robiłam całą miskę i juz jej nie ma....

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 19:31   #2507
Jok3r
Zadomowienie

Ja mam na oku dwie aukcje z ciuszkami z anglii, ale to jest na zasadzie kazda szt za 5zl i jak zalicytuje to ten ciuszek jest moj, ale jak policzylam wszystkie ciuszki to wyszly mi 200 stowki, wiec musze sie wstrzymac, bo mam wazniejsze rzeczy na glowie, ale boskie sa.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 20:00   #2508
marsylia
Wtajemniczenie

SammaMia gratuluję synka

Cytat:
dzieki Montii To teraz wyobraz sobie jaki tatus dumny
widzę, że u Ciebie również siusiak słusznych rozmiarów. Mój mąż się zaczerwienił nawet jak moje koleżanki z pracy podkreślały dorodność Franka - oczywiście zawsze jest ten domysł czy to po Tacie

Cytat:
a czemu

ja sałatke robie zawsze tą samą: papryka, kukurydza, pomidor, ogórek ziolny, sałata lodowa lub pekińska sos sałatkowy z knorra i już

Jeny jakie pyszności Niezła z Ciebie kuchareczka

Pojechaliśmy do teściowej, żeby jej powiedziec i nie wiedzieliśmy kiedy jest odpowiedni moment i jakoś tak wyszło o tym, że ona zawsze umie wywróżyć jaka będzie płeć dziecka i jak się jej pierwsze rodziło to nawet nie pytała jaka płeć bo wiedziała, że będzie syn. Więc mówię żeby mi wywróżyła, no i wzieła obroczkę macha macha i mówi że na pewno córka - na co mój mąż że otóż nie bo syn - była trochę oszołomiona ale się cieszyła bardzo choć ciągle nie może pogodzić się z porażką wróżb bo podobno przez ostatnie 30 lat pomylila się raz

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-11, 20:08   #2509
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no ładniusi kombinezonik, podoba mi się
Cytat:
eirenne cudo wylicytowałas!!!!
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Śliczny kombinezonik Jasne opłaca się

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

co do kupowania kosmetyków dla dzidziusia to póki co poczekam do nowego roku. to już chyba kupię na końcu.
Ale pieluszki to chyba wcześniej - trochę tetrowych i pampki.

no naprawdę zakochałam się w nim tż się śmieje że sobie wydrukuję zdjecie i w ramce postawię albo lalkę ubiorę zanim się dziecko urodzi
no a co do kosmetyków ja to na sam koniec zostawiam tzn po nowym roku pieluszki tetrowe już zamówiłam 10 jeszcze z 10 dokupię i będzie

Cytat:
Eirene1987w necie nic nie znalazłam ale zadzwoniłam do koleżanki, u której kiedys jadłam taką sałatkę....mniam. Dziewczyny tutaj przepis, niestety nie podam dokładnych proporcji ale robiona na oko też ma niepowtarzalny smak

2 pory (kroimy tylko tę jasną część)
2 jabłka
10 dkg winogron - może być tez troszkę więcej
10 suszonych śliwek

sos:
majonez wymieszać z curry i kolendrą. to według uznania ale tak aby było czuc przyprawy

por kroimy cienko i i otrzymane talarki na pół, jabłka ścieramy na tarce, winogrona kroimy na pół - jak duże do na cztery a śliwki drobniutko. Wszystko mieszamy i wstawiamy na chwile do lodówki....pycha

ja robiłam całą miskę i juz jej nie ma....

nie dziwię się aż mi ślinka pociekła

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja mam na oku dwie aukcje z ciuszkami z anglii, ale to jest na zasadzie kazda szt za 5zl i jak zalicytuje to ten ciuszek jest moj, ale jak policzylam wszystkie ciuszki to wyszly mi 200 stowki, wiec musze sie wstrzymac, bo mam wazniejsze rzeczy na glowie, ale boskie sa.
o piękne ciuszki są niektóre tylko właśnie za taki zestaw 150-200zł chociaż i tak to się baardzo opłaca bo wtedy masz już niemal wszystko no ale mnie też za bardzo póki co nie stać może w styczniu

Cytat:
Pojechaliśmy do teściowej, żeby jej powiedziec i nie wiedzieliśmy kiedy jest odpowiedni moment i jakoś tak wyszło o tym, że ona zawsze umie wywróżyć jaka będzie płeć dziecka i jak się jej pierwsze rodziło to nawet nie pytała jaka płeć bo wiedziała, że będzie syn. Więc mówię żeby mi wywróżyła, no i wzieła obroczkę macha macha i mówi że na pewno córka - na co mój mąż że otóż nie bo syn - była trochę oszołomiona ale się cieszyła bardzo choć ciągle nie może pogodzić się z porażką wróżb bo podobno przez ostatnie 30 lat pomylila się raz

o kurczę ale się zdziwiła ale fajnie tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-12, 07:08   #2510
ego_ego
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Co tu taka cisza?
Ja już niestety w pracy siedzę, więc życzę Wam miłego dzionka
Stary 2010-11-12, 07:11   #2511
*kaalinaa*
Zadomowienie

dzień dobry

A ja dzisiaj w pracy a połowa zakładu na wolnym a ja nie mam już urlopu i muszę siedzieć. A to pech

Gossik super wiadomości a brzuszkiem się nie przejmuj po prostu za mało zjadłaś i brzuszek dzidzi nie był wypełniony.

SammaMia gratuluję synka

Coś bym Wam jeszcze napisała ale nie mam weny. Skopiowałam sobie tylko przepisy i będę w weekend coś robić

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:20   #2512
megi-megi
Zakorzenienie

Fajnie się Was czyta dziewczyny - ja miałam być mamą 1 marca 2010 - maluch się spóźnił o 9 dni. A teraz jest najkochańszy na świecie.

Jesteście w trakcie przygotowań, teraz z perspektywy czasu wiem, co mogłam sobie odpuścić, a co było istotne. A tak naprawdę dla malucha najważniejsza jest mama - z resztą można sobie dać radę. No i duża ilość body, pajaców. Bo jakoś bokami pampersa coś może uciec co chwilę.

Będę Was podczytywała. Gratuluję wszytkim mamusiom
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:50   #2513
Montii
Zakorzenienie

hej megi, doświadczona mama zawsze mile widziana
ja już od 7 na nogach bo wysłałam mojego do biedronki po kuchnię z tefala - zabawkową dla siostry
a zaraz jedziemy do ikei

[LEFT]
Stary 2010-11-12, 07:51   #2514
laseczkaa
Zadomowienie

hej dziewczyny
u nas dziś zimny dzień na szczęście jeszcze nie pada chociaż zapowiadali ...

ja właśnie się szykuję bo idę z koleżanką na zakupy i do lumpku mam nadzieję że uda mi się coś fajnego upolować .
Miłego dnia
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:59   #2515
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
no mam to samo odczucie
tak jakby chłop w kalesonach
ale po domu w sumie spoko jak ta dupką później szoruje po panelach
hehe tez mam takie wrażenie ze czegos brakuje na pupie jak maluszek w samych rajstopkach lata.
wczoraj cały dzien zalatana byłam, a dziś nadrabiam..........
ale z rana juz się wkurzyłam, poszłam na badania i co się okazało, że dziś wszystkie laboratoria pozamykane ...buuu
a ja wstałam, poleciałam, glodna jak wilk i dupa wróciłam wściekła jak osa. ehhhh zawsze wiatr w oczy, ostatnio mam ciągle jakiegoś doła....

ale za to wczoraj moja chrzesnica mnie rozwaliła, bo mówimy jej że będe miala dzidziusia niedlugo, a ona na to "to kim ja teraz będe?? czy ja będę babcią, to jej mówimy ze nie, a ona na to to "to czy ja będe teściową??" no mało sie nie posikałam......
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 07:59   #2516
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Fajnie się Was czyta dziewczyny - ja miałam być mamą 1 marca 2010 - maluch się spóźnił o 9 dni. A teraz jest najkochańszy na świecie.

Jesteście w trakcie przygotowań, teraz z perspektywy czasu wiem, co mogłam sobie odpuścić, a co było istotne. A tak naprawdę dla malucha najważniejsza jest mama - z resztą można sobie dać radę. No i duża ilość body, pajaców. Bo jakoś bokami pampersa coś może uciec co chwilę.

Będę Was podczytywała. Gratuluję wszytkim mamusiom
dziękujemy i czekamy na dobre rady

Cytat:
hej megi, doświadczona mama zawsze mile widziana
ja już od 7 na nogach bo wysłałam mojego do biedronki po kuchnię z tefala - zabawkową dla siostry
a zaraz jedziemy do ikei
Co tak tego męża od rana męczysz?

A co robicie dzisiaj na obiad, bo ja nie mam pomysłu wogóle
Stary 2010-11-12, 08:08   #2517
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie.

Zgadzam się z niutką jakoś sobie nie wyobrażam tak ubrać malucha. Ja myślałam o zestawach body, lużne skarpety i spodenki do tego takie bawełniane jak polspiochu tylko bez stópek, na górę ewentualnie jakaś bluzka jeszcze z długim rękawem - bo nie lubię jak w domu jest bardzo gorąco.
Rajstopki też mnie odstraszają, szczególnie u chłopców - w życiu synowi rajstop nie założę

Izabella może sytuacja się wyjaśni, dobrze ze jest jeszcze troche czasu zanim lozeczko bedzie uzywane.

marsylia ja srednio co drugi/trzeci dzień mam depresje na tym punkcie. że sobie nie poradze, mąż wychodzi rano do pracy, wraca wieczorkiem bo ciagle nadgodziny robią, a ja sama....a jak będzie płakała ciągle, a jak nie będe miec pokarmu,jak ja takie maleństwo wykąpie, kto mi pomoże, zostaje teściowa, ale ona twierdzi że dziecka wogóle nie powino sie nosić-jestem innego zdania, że dziecko musi poczuyc bliskość z matką, co potem z powrotem do pracy, z kim malucha zostawimy, jak nianie wybrac jakie przedszkole, ehhhh.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-12, 08:09   #2518
megi2015
Zadomowienie

MegiMegi witamy pisz częściej. dobrych rad nigdy nie za wiele

ja od rana robię porządki na komputerze bo mąż się już złości że jak tak dalej będzie to kiedyś nie uruchomie w ogóle kompa. no i przegrałam zdjęcia na płytki i takie tam.
mam nadzieje że mnie pochwali

a moje samopoczucie ogólnie dziś lepsze niż wczoraj.
a na obiadek zrobię albo naleśniki, albo rybkę, ziemniaczki i surówkę
Stary 2010-11-12, 08:19   #2519
Montii
Zakorzenienie

ego bo polowałam na kuchnię dla młodej na święta a jest za 129 a na allegro chyba 179 przy okazji bułeczki kupił saa sa saaa

iweczka niezła ta mała

[LEFT]
Stary 2010-11-12, 08:19   #2520
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ale za to wczoraj moja chrzesnica mnie rozwaliła, bo mówimy jej że będe miala dzidziusia niedlugo, a ona na to "to kim ja teraz będe?? czy ja będę babcią, to jej mówimy ze nie, a ona na to to "to czy ja będe teściową??" no mało sie nie posikałam......
No dzieci są zabójcze dobra ta mała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości