|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co racja to racja,takie rodzinne usg bardzo przeciąga wizyty. Ja czasem wchodzę z 2godzinnym opóźnieniem przez to,ale coz sie dziwić,ojciec dziecka tez powinien miec prawo do obejrzenia swojego cudeńka ![]()
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-27 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ w pierwszy dzień świąt oskarżył mnie o próbę zabójstwa
![]() Zapomniałam że biedaczysko uczulony jest na banany a zrobiłam bananowca z przepisu podawanego na wątku ![]() Ukroiłam mu solidny kawał po śniadaniu Mówię,masz próbuj zjadł może ze dwie łyżeczki i słyszę "Mała,banany chyba w tym są,moje gardło,szczypie,piecze... itd'' Zrobiłam mu szybko coś do popicia ale nieszczęśnik się troszkę pomęczył ![]() Na koniec stwierdził że z zabójstwem to nawet nie chciałam do wieczora poczekać tylko od razu truciznę dałam mu na śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ale mi młody napiera główką na dole. Mam nadzieję że nie chce jeszcze wychodzić...
#2526 | |||
Zakorzenienie
|
Właśnie tez jestem ciekawa jak to jest z tym ktg bo jeszcze nie miałam A wczoraj już 37 tc.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam w rossmanie. Szłam po dwie rzeczy a wyszłam z dwoma torbami oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-27 o 13:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Lurker ;)
|
O jaaa kolejna dzidzia gratuluje !! Ja tez juz chce, a to jeszcze miesiac zebysmy byly z Toska donoszone
![]() Zgaga meczy ![]()
#2528 |
Zakorzenienie
|
Moja mała jakaś leniwa dzisiaj jest. Zawsze szaleje w brzuchu a dziś te ruchy sa jakieś inne... Delikatne.
#2529 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli chodzi o ktg to nie bójcie się nawet w trakcie powiedzieć ze jest wam słabo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Wtajemniczenie
|
łączę się z tobą w cierpieniu, u mnie masakra przez to paskudztwo
![]()
#2531 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Pomimo tego, że jesteś znieczulona od pasa w dół to jednak czuje się jak cię tną warstwa po warstwie, potem szycie się czuje. My we 3 leżałyśmy na noworodkowym po cc i sobie porównywałyśmy opisy. I ja czułam najmniej, tylko ciągnięcie i ucisk jak małą wyjmowali. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A właśnie - jak Twoja blizna? Da się z nią żyć, czy dalej boli? Ciekawi mnie, ile czasu to się goi do takiego stopnia, żeby można było się w miarę normalnie poruszać, bez krzywienia twarzy. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-27 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38299412]Ja miałam cc w pon. wieczorem, chcieli mnie w piątek puścić ale miałam stan podgorączkowy jeszcze więc w sobotę wyszłam. Teoretycznie po 4 dobach puszczają. łaaaał gratuluję ![]() U mnie to juz 2 raz był fałszywy alarm, 10 dni temu przed wizytą u gina też przecież skurczowałam, wczorajsza noc pięknie również a teraz cisza. Podpisuję się nawet pępkiem pod tym ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- A jeszcze Agatka przeziębiona, niby temp. nie ma, ale niefajnie kaszle więc wybieram się do lekarki, mamę biorę bo p. w pracy dzisiaj i jutro a sama się boję już iść :/[/QUOTE] U nas w tym szpitalu puszczaja w 5 dobie po zdjęciu szwów w tym dniu, ale w pozostałych dwóch szpitalach puszczają w 3 dobie, traktują pacjentki jak po porodzie sn. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2535 |
Zadomowienie
|
A mnie przeziębienie już dobija... ale zaczynam chyba prać ubranka w dzieciaczkowym proszku
![]() piękna pogoda dziś, deszczzzzzzzzzz a ja mam raz na jakiś czas zgagę, aż mnie wtedy zakłuwa w plecach, ale całe szczęście rzadko się tak dzieje ![]()
Edytowane przez ewadylewska Czas edycji: 2012-12-27 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sie bede zarz szykowac do gina, trzymajcie kciuki prosze, zeby mi powiedział, że te złe wyniki moczu nie bedą szkodziły małemu....[COLOR="Silver"] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, właśnie dostałam smsa od Rossmanna (
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zadomowienie
|
SYLWIETTA oczywiscie kciukasy zacisniete.
Popralam dzidziowe ciuchy, rozwiesilam, zjadlam obiad i juz. Nic wiecej nie robie. Chyba zaraz sobie kapiel zrobie i do jutra juz palcem nie kiwne.
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko to zobaczyłam to męża po octenisept do apteki, psykałam 3-4 razy dziennie, myłam białym jeleniem i już jest ok. A zaczeło mi się to ślimaczyć jak umyłam ranę gąbką i żelem pod prysznic, wiec z własnego doświadczenia zero gąbek i myć ranę mydłem w płynie biały jeleń i odkażać. Ogólnie blizna wygląda super cieniutka nie widoczna kreseczka. No i brzuch się dużo gorzej obkurcza, o mięśnie brzucha są przecięte. Najdłużej boli-ciągnie z prawej strony, bo oni sobie jakieś supełki robią tam. W razie gdyby coś się działo to nie tną drugi raz tylko te supełki rozwiązują. Jak jeszcze jakieś pytania to służę radą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zadomowienie
|
a w jakiej temperaturze prałaś ciuszki, które na metce mają napisane 40 stopni? nie wiem czy na 60 prać ??
#2541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj i zaciskaj kolana! Cytat:
![]() Ewadylewska ja wszystkie ciuszki prałam w 40 stopniach. Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2012-12-27 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
ja ciuszki prałam w 55 stopniach, ciucholandowe po 2x w 60
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BLACK kupilam w biedronie mleczko do demakijazu bebeauty do skory suchej i wrazliwej. Znasz je, jakies opinie o nim mozesz wyrazic??? Ma fajna konystencje i poki co to ja tyle moge o nim powiedziec ![]()
![]() |
#2544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, za pierwszym razem miałam 10 minut na plecach, 10 na boku. Za 2 razem po 3 minutach słabo mi się zrobiło i od razu na bok. A dziś wytrzymałam na plecach całe 20 minut, ale nogi miałam zgięte, nie na płasko. KTG w porządku. Skurczy brak, choć ja je już odczuwam (chyba, że to nie skurcze, a ja myślę, że to skurcze). ![]() Mój był ze mną na usg chyba z 3 razy. Ktg mam robione całkiem gdzie indziej i nie podczas wizyty, nie wchodzi ze mną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Raczkowanie
|
sylwietta1988 Ja to się ciążową sklerozą wykręcałabym
![]() ![]() Najadłam się bigosu za godzinę będę się skarżyć że będę mam zgagę jak... ![]() A właśnie. Przy ostatniej wizycie miałam na wynikach za niski alat. Lekarz kazał mi brać hepatil 2x1 . Miałyście robione już wyniki na wątrobę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Rozeznanie
|
Pozdrawiam mamuśki, które już mają swoje bobofruty poza brzuchem i trzymam kciuki za szybkie powroty do domu
![]() ![]() ![]() ![]() Siedzę złożona wstrętnym chorubskiem, jutro mam wizytę u gina. Mąż był w aptece, kupił ma tam jakieś ciążowe lekarstwa, pogadał z farmaceutką i teraz się boi, że przy ataku kaszlu urodzę ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zadomowienie
|
a ktg tez nie mialal, no raz jak trafiłam do szpitala w sierpniu, moze samemu jechac do szpitala zeby zrobili?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.