Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-23, 10:49   #2551
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Oho... Zaczęli wiercić...
Stary 2012-01-23, 10:51   #2552
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś ma toaletę pod zabudową? Jeśli tak to orientujecie się jakiej firmy?
Masz na myśli stelaż do wc podwieszanego?
Jeśli tak to z całego serca namawiam na Geberit lub Grohe, ze wskazaniem na te pierwsze. Wersja Basic lub DuoFix.
Jednak specjalizują się w tym od lat i robią to dobrze.
A jeśli nie o to Ci chodziło, to się wymądrzyłam.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:55   #2553
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dzien dobry
Malo pisze, bo jakos nie mam weny, ale nie ominelam w czytaniu ani jednej strony
I dzis tez sie nie bede rozpisywala, bo ide na spacerek, Napisze tylko, ze zaczynamy 26tydzien! <ja i maluch>
brzuch juz spory, zero zachcianek, ale przez ostatnie noce nie moge spac, a w dzien usypiam na siedziaco, w dzien jestem padnieta i nie mysle. A za tydzien zdaje prawko....;/ Nie licze, ze zdam, ale przyznaje ze bardzo chcialabym juz to miec za soba.
I moje dwie kolezanki ciazowki, jedna 23 tydz, druga to juz trzydziesty ktorys... w szpitalu...
Ja tylko sie tak zastanawiam.... one wiedzialy za kazdym razem, ze cos jest nie tak, mialy wskazania do lezenia boi lekarz iom to powiedzial, bo je badal dopochwowo sprawdzajac szyjke.
Ja bylam przez mojego gina badana bodajze dwa razy w 6 tyg ciazy i pozniej 12
Teraz tylko maca mi brzuszek i sprawdza tetno malego. W sumie jakby mi sie skraala jakos ta szyjka albo cos to ja nawet nie bede wiedziala:P?
Zycie w niewiedzy jest spoko, zero stresow :P
Moj lekarz jest chwalony w calym miescie, ale w sumie to taka troche na kazdej wizycie-olewka- co ma byc to bedzie.
Jak sie sama nie wypytam i nie dowiem to to on mi nic nie powie ;]
na przyszlej wizycie planuje juz sie wypytac o porod....
w tym tyg musze isc zrobic glukoze i wszytskie badania ble;/

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-01-23 o 10:59
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 10:56   #2554
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja ciągle zalegam w łózku... a za oknem ciągle ciemno.... matko jak mi sie nie chce, ale obiecałam sobie ze wyjde dzisiaj na spacer nawet jakbym miała zaraz się wrócić do toalety. Ile ja sikam ostanio!
Ja też
ale staram się wypijać 2l wody dziennie.
Mam stałe pory sikania - szczególnie w nocy. Chyba mój pęcherz lubi Wołoszańskiego
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:00   #2555
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Malo pisze, bo jakos nie mam weny, ale nie ominelam w czytaniu ani jednej strony
I dzis tez sie nie bede rozpisywala, bo ide na spacerek, Napisze tylko, ze zaczynamy 26tydzien! <ja i maluch>
brzuch juz spory, zero zachcianek, ale przez ostatnie noce nie moge spac, a w dzien usypiam na siedziaco, w dzien jestem padnieta i nie mysle. A za tydzien zdaje prawko....;/ Nie licze, ze zdam, ale przyznaje ze bardzo chcialabym juz to miec za soba.
I moje dwie kolezanki ciazowki, jedna 23 tydz, druga to juz trzydziesty ktorys... w szpitalu...
Ja tylko sie tak zastanawiam.... one wiedzialy za kazdym razem, ze cos jest nie tak, mialy wskazania do lezenia boi lekarz iom to powiedzial, bo je badal dopochwowo sprawdzajac szyjke.
Ja bylam przez mojego gina badana bodajze dwa razy w 6 tyg ciazy i pozniej 12
Teraz tylko maca mi brzuszek i sprawdza tetno malego. W sumie jakby mi sie skraala jakos ta szyjka albo cos to ja nawet nie bede wiedziala:P?
Zycie w niewiedzy jest spoko, zero stresow :P
Gratuluję kolejnego tygodnia!
I oczywiście trzymam kciuki za egzamin. Będzie dobrze!

Mnie gin za każdym razem bada. I mam nadzieję, że rzeczywiście jest dobrze. Chociaż czasem jak coś zakuje, to zastanawiam się czy tak jest.

Ja dziś jestem ogólnie niewyspana i chyba zaraz ucieknę się zdrzemnąć. W zasadzie powinnam się wziąć za podlewanie kwiatków.

Słonko u mnie wyszło!
Stary 2012-01-23, 11:03   #2556
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć,

andzya cieszę się, że Twój mąż podjął taką decyzję, okazał się bardzo odpowiedzialnym!

Ja właśnie wstałam po nawet dobrej nocy i koszmarnym poranku. Nawet sobie pospałam, tylko o 5 miałam pobudkę na siku, potem na godzinkę spać i koszmarek mały, ale szybko się obudziłam, o 6 wyprawiłam męża i położyłam się spać o 7.... Do 9.20 nie umiałam zasnąć Już myślę, że nie pójdę spać rano, ale włączyłam DDTVN i jakoś tak mnie znudziło, że zasnęłam... Ale po godzinie zadzwoniła listonoszka no i mam po spaniu. Za to... przyszła spódnica Jest super, rozmiar OK, faktycznie taka na co dzień, na gumce i z tym takim panelem, ekstra kształt, taka zwężająca się (od dłuższego czasu nie lubię spódnic w trapez), tym bardziej chcę już tę wiosnę.....
Chociaż dokładnie, tak jak Kism pisała - do kurteczki na teraz też da rady, bo jest z takiego solidniejszego materiału, choć to bawełna.
Więc strasznie się cieszę, ale chce mi się spać :/
Zastanawiam się, czy jechać do tego sklepu czy nie, trochę się źle czuję jeszcze, tzn. głównie ten katar mnie trzyma.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:04   #2557
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Ja też
Mam stałe pory sikania - szczególnie w nocy. Chyba mój pęcherz lubi Wołoszańskiego

ja czasem wypijam ponad 3litry

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:05   #2558
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
Ja się budzę dopiero jak boli... A jak nie mogłam usnąć to mi się nie chciało.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788063]Cześć,

andzya cieszę się, że Twój mąż podjął taką decyzję, okazał się bardzo odpowiedzialnym!

Ja właśnie wstałam po nawet dobrej nocy i koszmarnym poranku. Nawet sobie pospałam, tylko o 5 miałam pobudkę na siku, potem na godzinkę spać i koszmarek mały, ale szybko się obudziłam, o 6 wyprawiłam męża i położyłam się spać o 7.... Do 9.20 nie umiałam zasnąć Już myślę, że nie pójdę spać rano, ale włączyłam DDTVN i jakoś tak mnie znudziło, że zasnęłam... Ale po godzinie zadzwoniła listonoszka no i mam po spaniu. Za to... przyszła spódnica Jest super, rozmiar OK, faktycznie taka na co dzień, na gumce i z tym takim panelem, ekstra kształt, taka zwężająca się (od dłuższego czasu nie lubię spódnic w trapez), tym bardziej chcę już tę wiosnę.....
Chociaż dokładnie, tak jak Kism pisała - do kurteczki na teraz też da rady, bo jest z takiego solidniejszego materiału, choć to bawełna.
Więc strasznie się cieszę, ale chce mi się spać :/
Zastanawiam się, czy jechać do tego sklepu czy nie, trochę się źle czuję jeszcze, tzn. głównie ten katar mnie trzyma.[/QUOTE]
Może dziś sobie daruj ten wypad... Wygrzej się. U mnie lodowaty wiatr...
Stary 2012-01-23, 11:08   #2559
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Masz na myśli stelaż do wc podwieszanego?
Jeśli tak to z całego serca namawiam na Geberit lub Grohe, ze wskazaniem na te pierwsze. Wersja Basic lub DuoFix.
Jednak specjalizują się w tym od lat i robią to dobrze.
A jeśli nie o to Ci chodziło, to się wymądrzyłam.
Tak o to właśnie. Bo muszę kupić i słyszałam właśnie o Gebericie, ale ceny mnie trochę przerażają i dlatego pytam, bo później mówili jeszcze o Cersanicie z tych tańszych. Ehh.... ja tam moge tusz do rzęs kupować a nie toaletę
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:11   #2560
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tak o to właśnie. Bo muszę kupić i słyszałam właśnie o Gebericie, ale ceny mnie trochę przerażają i dlatego pytam, bo później mówili jeszcze o Cersanicie z tych tańszych. Ehh.... ja tam moge tusz do rzęs kupować a nie toaletę
To będzie loteria. Albo się zepsuje, albo się nie zepsuje
TO jest zakup na lata, jak nie na całe życie Wolę wydać trochę więcej, ale bez strachu siadać na kiblu

o
Stary 2012-01-23, 11:13   #2561
anulka4771
Wtajemniczenie

Matko ale mam lenia,gary wołają umyj nas a ja siedzę z dupa na kanapie.Zresztą mam strasznego lenia od jakiegoś czasu,nic mi się nie chce,sprzatać nie,wyjść gdzieś to jak już muszę-dobrze że Filip mnie wyciąga na sanki.Mam nowe chobby spanie w południe

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:14   #2562
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

ja czasem wypijam ponad 3litry
Muszę się poprawić
już wodę na zgrzewki kupujemy a butelki są w całym domu porozstawiane

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Moje dziecko od wczoraj urządza sobie jakąś imprezę, czuję je z lewej, z prawej, na dole - wszędzie. W ogóle nie chce spać - coś w mamusię poszło.
Stary 2012-01-23, 11:18   #2563
Konto usunięte

Cytat:

Może dziś sobie daruj ten wypad... Wygrzej się. U mnie lodowaty wiatr...
Ja mam z pęcherzem tak samo. Czasami jak się zasiedzę w fotelu i wstaję to aż się skrzywię z bólu.

No wolałabym się wygrzać, ale w lodówce u mnie wieje równie lodowaty wiatr, a i się napaliłam na te kosmetyki i herbatki
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:18   #2564
begie13
Zadomowienie

Witam po weekendzie

Byłam dzisiaj z rana na pobraniu krwi i oddałam mocz, w czwartek wizyta u gina, już nie mogę się doczekać, aż zobaczę moje maleństwo może w końcu pokaże co tam ma między nóżkami, chociaż znając moje szczęście to się będę nastawiać na to a dzidzia znów zrobi psikusa...

Cytat:
Z innej beczki - od którego tc brałyście preparaty witaminowe w ciąży?
Na razie miałam dobre wyniki badań i lekarz kazał się wstrzymać, ale ostatnio żelazo wychodzi na pograniczu i zastanawiam się czy już zaczynać
Oczywiście polecane preparaty również mile widziane.
Ja jeszcze przed ciążą brałam kwas foliowy, a potem od ok 10 tc Femibion ( wcześniejsza nazwa Feminatal N), po 2 ms brania lekarz powiedział, żebym zmieniła na Centrum Meternę ( nie wiem czemu), zużyłam 1 opakowanie, powiedziałam gin. że finansowo bardziej mi się opłacają poprzednie więc wróciłam do poprzednich. Nie wiem po co mi mówił, żebym w ogóle zmieniała. Wyniki od początku mam dobre, może dzięki tym witaminom, nie miałam okazji przekonać się jakie miałabym bez nich.

Cytat:
ja wkładki mam juz na czarną godzinę, bo ostatnio jak nacisłam sutki to kropelki siary poleciału ale nie mam tak żebym miała plamy
Ja kiedyś też sobie nacisnęłam z ciekawości i jakieś tam kropelki się pojawiły, wczoraj natomiast wieczorem naciskałam i naciskałam i nic...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja jakoś zachcianek w ogóle nie mam, a jak czytam pół strony o tym jak jecie lody to dla mnie jakiś kosmos
Dla mnie również ja nie mam jakoś żadnych zachcianek.

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
A my właśnie mieliśmy interwencję policji w domu tatusiek zaczął wszystko rozwalać.

Nie wiem co robić i gdzie iść w chwili obecnej rozważam dom samotnej matki

Przepraszam, że mącę Wam nastrój, ale nie mam się komu wygadać
Ja też niestety znam ten ból. Dopiero teraz gdy jestem na swoim mam spokój... Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć jakieś rozwiązanie, bo wiem, że życie z takim człowiekiem to piekło

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Nie, na szczęście to nie mój mąż tylko mój ojciec póki co mieszkamy z moimi rodzicami bo nie mamy wyjścia innego
W piątek wyjeżdżam stąd z córką na 3 tyg więc odpoczniemy od tego trochę.
Będę miała trochę czasu żeby przemyśleć co dalej
Dobrze, że chociaż na trochę wyjeżdżacie...

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Mąż podjął decyzję, że zostaje. Nie wyjedzie teraz, nie wyjedzie na 3 miesiące przed porodem, żeby się spełniać zawodowo. Zadzwoni dzisiaj do tego gościa i mu to powie, spróbuje wtedy ponegocjować wyjazd pod koniec roku, wtedy będzie już dużo łatwiej Będzie Antoś i łatwiej będzie można to wszystko poukładać.
Myślę, że podjął właściwą decyzję

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
W piątek byłam u gina. Robił mi usg 4d. Sprawdził dokładnie seduszko, wszystkie przepływy w żyłach i tetnicach i w pępowinie. I oczywiście mamy zdjątko dzidziusia, które wklejam poniżej - maż się śmieje, że mały pogo wali i stopy przy tym oblizuje.
Super zdjątko

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Moję dziecię w brzuszku strasznie się rozpycha i zauważyłam że ma swoje godziny na harce.
Ja też zauważyłam, że moje ma określone pory, w których jest bardziej aktywny, najczęściej wieczorkiem. W ciągu dnia też czuję, że mnie tam "puknie" ale rzadziej.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:20   #2565
Konto usunięte

U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.
Stary 2012-01-23, 11:21   #2566
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się poprawić

Moje dziecko od wczoraj urządza sobie jakąś imprezę, czuję je z lewej, z prawej, na dole - wszędzie. W ogóle nie chce spać - coś w mamusię poszło.
To tak jak u nas. Gdzie nie spojrzeć - butelka...

Moje cichutko siedzi... Pewnie mój nastrój się biedactwu udzielił. Trzeba się jakoś rozweselić.

Oglądam sukienki na all. Siostra kupiła u tego sprzedawcy kieckę - fajny rozciągliwy materiał, może być na brzuszek... http://allegro.pl/listing/user.php/r...id=9023945&p=3
Stary 2012-01-23, 11:23   #2567
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się poprawić
U nas butelki okazały się niewystarczające.
Od kilku miesięcy wodę przynosimy w 5-litrowych butelkach
Zawsze mam pod ręką bidon, a w kuchni stoi karafka

o
Stary 2012-01-23, 11:27   #2568
begie13
Zadomowienie

O[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788418]U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.[/QUOTE]

O właśnie jeszcze rano jak leżę i dotykam brzuszka to się "odzywa"

Cytat:
To tak jak u nas. Gdzie nie spojrzeć - butelka...

Moje cichutko siedzi... Pewnie mój nastrój się biedactwu udzielił. Trzeba się jakoś rozweselić.

Oglądam sukienki na all. Siostra kupiła u tego sprzedawcy kieckę - fajny rozciągliwy materiał, może być na brzuszek... http://allegro.pl/listing/user.php/r...id=9023945&p=3
U nas też wszędzie butelki...

Fajniutka ta sukienka

Wanda
Stary 2012-01-23, 11:31   #2569
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie

Byłam dzisiaj z rana na pobraniu krwi i oddałam mocz, w czwartek wizyta u gina, już nie mogę się doczekać, aż zobaczę moje maleństwo może w końcu pokaże co tam ma między nóżkami, chociaż znając moje szczęście to się będę nastawiać na to a dzidzia znów zrobi psikusa...
Moje dziecko też nie chce się pokazać, podobno najlepiej się nie najadać prze USG - chyba na głodno pojadę

Cytat:
Ja jeszcze przed ciążą brałam kwas foliowy, a potem od ok 10 tc Femibion ( wcześniejsza nazwa Feminatal N), po 2 ms brania lekarz powiedział, żebym zmieniła na Centrum Meternę ( nie wiem czemu), zużyłam 1 opakowanie, powiedziałam gin. że finansowo bardziej mi się opłacają poprzednie więc wróciłam do poprzednich. Nie wiem po co mi mówił, żebym w ogóle zmieniała. Wyniki od początku mam dobre, może dzięki tym witaminom, nie miałam okazji przekonać się jakie miałabym bez nich.
Właśnie różne są opinie i nie chciałabym przedobrzyć w sumie w wynikach nie widać stężenia różnych witamin więc nie wiem jak to rozpoznać
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788418]U mnie najbardziej aktywny jest rano w tej przerwie między spaniem.[/QUOTE]
U mnie koło północy i koło 3-ej, pewnie już mamusię przyzwyczaja...

Cytat:
Ja kupiłam z asos sukienkę z bawełny. Nie jest ciążowa, ale bardzo uciągliwa i myślę że jeszcze długo posłuży a przy tym fajnie wygląda. Następną zamierzam sobie uszyć w tym stylu, bo jednak szkoda 300 zł na kiecki ciążowe

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
U nas butelki okazały się niewystarczające.
Od kilku miesięcy wodę przynosimy w 5-litrowych butelkach
Zawsze mam pod ręką bidon, a w kuchni stoi karafka
Mmmm... smakowicie. Ja lubię pić wodę prosto z butli więc z 5-litrową trudno by było
Stary 2012-01-23, 11:32   #2570
niunia32
Zakorzenienie

cześć!!!

zbieram się za ćwiczenia i trochę dom ogarnąć.
dzisiaj w ramach udowodnienia, że mąż potrafi i pamięta jak się gotuje będzie lasagna na obiad hihihi

no i wybiorę się na spacer i po mięsko na obiad.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:35   #2571
Tacca
Zakorzenienie

Siostra kupiła taką z górą w paski i wiązaną pod szyją. Rewelacyjnie wygląda.

Cytat:

Ja kupiłam z asos sukienkę z bawełny. Nie jest ciążowa, ale bardzo uciągliwa i myślę że jeszcze długo posłuży a przy tym fajnie wygląda. Następną zamierzam sobie uszyć w tym stylu, bo jednak szkoda 300 zł na kiecki ciążowe
Właśnie czegoś takiego szukam.
Stary 2012-01-23, 11:40   #2572
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Mmmm... smakowicie. Ja lubię pić wodę prosto z butli więc z 5-litrową trudno by było
Z karafki też pić się nie da. Próbowałam, ale leci bokami. Więc chłop nalewa sobie do szklanki.
A ja z bidonu.

o
Stary 2012-01-23, 11:41   #2573
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Matko ale mam lenia,gary wołają umyj nas a ja siedzę z dupa na kanapie.Zresztą mam strasznego lenia od jakiegoś czasu,nic mi się nie chce,sprzatać nie,wyjść gdzieś to jak już muszę-dobrze że Filip mnie wyciąga na sanki.Mam nowe chobby spanie w południe

to mnie talerze ze zmywarki wołają , wyciągnij nas

Cytat:
Muszę się poprawić

to jak u nas, wczoraj przez przypadek otworzyłam dwie wody i stały obok mnie a standard na zakupach to zgrzewka wody i jedna 5litrowa albo dwie
Cytat:
Witam po weekendzie

Ja kiedyś też sobie nacisnęłam z ciekawości i jakieś tam kropelki się pojawiły, wczoraj natomiast wieczorem naciskałam i naciskałam i nic...

Dla mnie również ja nie mam jakoś żadnych zachcianek.

Ja też niestety znam ten ból. Dopiero teraz gdy jestem na swoim mam spokój... Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć jakieś rozwiązanie, bo wiem, że życie z takim człowiekiem to piekło

Dobrze, że chociaż na trochę wyjeżdżacie...

Myślę, że podjął właściwą decyzję

Super zdjątko

Ja też zauważyłam, że moje ma określone pory, w których jest bardziej aktywny, najczęściej wieczorkiem. W ciągu dnia też czuję, że mnie tam "puknie" ale rzadziej.
u mnie też juz nic nie leci ale jeszcze trzy miesiące

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-23, 11:41   #2574
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie czegoś takiego szukam.
Gdybyś chciała rzeczywiste wymiary 38, to mogę Ci podać, bo jednak różnią trochę się od tych opisanych w aukcji.
Asos sukienka
Namiętnie szukałam podobnej w innym kolorze, ale uciągliwe sukienki z długim rękawem raczej nie są popularne.
Stary 2012-01-23, 11:42   #2575
Konto usunięte

Cytat:
to mnie talerze ze zmywarki wołają , wyciągnij nas
Moje się już nauczyły, że wyjmuje się je na bieżąco, w razie potrzeby Bardzo rzadko wyjmuję wszystkie naczynia ze zmywarki... Czasami proszę o to męża, ale bardzo rzadko...
Stary 2012-01-23, 11:44   #2576
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecko też nie chce się pokazać, podobno najlepiej się nie najadać prze USG - chyba na głodno pojadę

U mnie koło północy i koło 3-ej, pewnie już mamusię przyzwyczaja...
Czemu lepiej się nie najadać przez USG? nic nie słyszałam na ten temat..hmm

Położna mojej siostrze mówiła, że dziecko po urodzeniu jest aktywne właśnie w tych porach, gdy było aktywne w brzuszku, ile w tym prawdy... nie wiem...

Czy Wy też macie taką wrażliwą skórę na brzuchu? Ostatnio prawie wszystko mnie drażni i drapie, jakiś grubszy szew albo nie taki materiał, wszystko mi przeszkadza...

Wanda
Stary 2012-01-23, 11:47   #2577
śliweńka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31788905]Moje się już nauczyły, że wyjmuje się je na bieżąco, w razie potrzeby Bardzo rzadko wyjmuję wszystkie naczynia ze zmywarki... Czasami proszę o to męża, ale bardzo rzadko...[/QUOTE]

u mnie zawsze TŻ je wyciąga

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-23, 11:48   #2578
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Czemu lepiej się nie najadać przez USG? nic nie słyszałam na ten temat..hmm

Położna mojej siostrze mówiła, że dziecko po urodzeniu jest aktywne właśnie w tych porach, gdy było aktywne w brzuszku, ile w tym prawdy... nie wiem...

Czy Wy też macie taką wrażliwą skórę na brzuchu? Ostatnio prawie wszystko mnie drażni i drapie, jakiś grubszy szew albo nie taki materiał, wszystko mi przeszkadza...
Co do najadania, to nie jest żadna reguła, ale podobno większa szansa że pokaże płeć czy to prawda - nie mam pojęcia, pewnie doświadczenie lekarskie po prostu.

Co do aktywności, to tak właśnie przeczuwałam - na szczęście od 4ej przesypia do rana

Mnie też wszystko drażni, nawet zwykłe rajstopy. Za to lepiej jest kiedy pamiętam wieczorem o naoliwieniu brzucha
Stary 2012-01-23, 11:50   #2579
Michalowa79
Raczkowanie

Właśnie wróciłam z USG. Będzie chłopak na dowód lekarz zrobił nam zdjęcie męskości mojego synka. Mój TŻ trochę się zasmucił bo chciał córkę, ale po chwili jego głowa wylądowała w chmurach bo to przecież pierworodny no i nazwisko zostanie zachowany więc i pradziadek się ze szczęścia popłakał.
Imię wybrane - Stanisław
waży całe 300 gram, wszystko zdrowe i na miejscu.

Jestem przedumna a moja depresja zniknęła.
A tyle siły nabrałam ze od rana porządki w firmie zarządziłam i zaganiam wszystkich do pracy
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-23, 11:52   #2580
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z USG. Będzie chłopak na dowód lekarz zrobił nam zdjęcie męskości mojego synka. Mój TŻ trochę się zasmucił bo chciał córkę, ale po chwili jego głowa wylądowała w chmurach bo to przecież pierworodny no i nazwisko zostanie zachowany więc i pradziadek się ze szczęścia popłakał.
Imię wybrane - Stanisław
waży całe 300 gram, wszystko zdrowe i na miejscu.

Jestem przedumna a moja depresja zniknęła.
A tyle siły nabrałam ze od rana porządki w firmie zarządziłam i zaganiam wszystkich do pracy
Gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości