|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
i Uwaga Zapalony wedkarz moj maz w tym roku nie wykupil karty wedkarskiej, bo stwierdzil ze nie ebdzie mial czasu
|
|
#2552 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Cytat:
jak aplikowałam globulki to ledwo dawałam radę palca tam wcisnąć... I jak to dziecko ma wyjść. Masakra!Cytat:
kolejny alarm podniosę jak już będę jechać rodzić cieszę się, że już lepiej ![]() Cytat:
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcę Ci nic sugerować, ale trochę za wysokie masz to tsh, pewnie dlatego tak tyjesz, jakie tabletki bierzesz na tarczycę?? U mnie też tak jest że zostawiają na oddziale na 3 dni i dopiero po przyjęciu ktg robią Ja tam nie miałam nic przeciwko bo mnie przebadali dokładnie ![]() Cytat:
![]() dla męża, synuś najważniejszy jest
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#2554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój opłacił kartę wędkarską
Wczoraj na grillu było fajnie. Pojadłam pyszności, poleżałam na huśtawce, trochę się pośmiałam. Dzisiaj nad rzeką super. Cisza, spokój, tego mi było trzeba ![]() Najważniejsze, że czuję się dobrze. Oby tak dalej Mam nadzieję, że moja szyjka też ma się dobrze ![]() A moje pytanie o endometrium było nie bez przyczyny. Mnie to kojarzy się z czymś innym. Jutro może znajdę czas, to poczytam trochę o tym, co Dasti napisała, wtedy może zrozumiem
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jestem zdania że wszystko jest do czasu
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
no co jest dziewczyny
Cytat:
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mieszkamy na południu polski więc trochę za daleko |
|
|
|
|
#2559 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, dziewczynki!
Widzę upał troszkę zelżał wieczorkiem i życie na forum wraca Ja w dzień podczytywałam, ale nawet mi się nic pisać nie chciało i w ogóle do niczego dziś jestem... Piersi bolą mnie już obydwie ![]() Zimne okłady nie pomagały, nawet miałam wrażenie, że się pogarsza, więc przerzuciłam się po południu na ciepłe. Cytat:
za przygotowania i tc!Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza!A co ten Twój mąż ćwiczy po nocach? W sensie, że ćwiczenia fizyczne? ![]() Cytat:
Właśnie do takiego wniosku doszłam wczoraj wieczorem, że to mnie musi od jakiegoś przewiania boleć, bo dalej nic innego mi nie dolega, a teraz to człowiek ciągle się gdzieś na przeciągu ustawiał, żeby jakiś oddech złapać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przecież po domu pewnie też trochę chodzisz, do kuchni, do łazienki...Cytat:
a większość z nas tego nie wie i czeka jak na zbawienie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, damy radę! Jak to któraś kiedyś napisała, jak jej mama mówi - weszło, to i wyjść musi
|
|||||||||||
|
|
|
#2560 | |
|
Wtajemniczenie
|
My też już po grillu - była karkówka, kiełbaska i skrzydełka
no i oczywiscie dla mnie świeże warzywka Było bardzo sympatycznie - niby upał ale wiał wiatr, dosc mocno. Pojedliśmy, porozmawialiśmy a potem leżeliśmy, karczysko i ręce mi opaliło, a stopy mam tak spuchnięte, ze jak ide to mi sie aż galareta trzęsie ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Ja raczej preferuję taki miks klasyczno-nowoczesny i dlatego tak ciezko mi cos znalezc
|
|
#2561 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie po ostatnim seksie kuło w pipce,dzisiaj też.Wiec jak zbałamucę M to może coś z tego wyjdzie Brzuch mam coraz niżej,dzisiaj prowadziłam i normalnie czułam dyskomfort bo miałam brzuch na nogach Nie ukrywam że mi na ręke,dziadek młodego w domu cały tydzień i M chyba też.Także by miał kto się nim opiekować a ja skupiłabym sie na porodzie.
|
||
|
|
|
#2562 |
|
Wtajemniczenie
|
millena - bardzo fajne fotki
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
tahito może podjedź na IP??
claudik normalnie już zaciskałam kciuki. Dziewczyny wstrzymują kolejkę i ktoś je wyprzedzi. ![]() Ja właśnie robię leczo. Ostatnio cały czas o tym pisałyście i mi się zachciało też. Zobaczymy jakie wyjdzie, bo pierwszy raz robię w życiu.
|
#2564 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze zdąrzysz się rozpakować ![]() Cytat:
no i fajnie że masz czas teraz na takie sprawy. ja myślałam że przy takim malutkim dziecku to na nic nie ma czasu ![]() pranie robisz na bieżąco - tzn codziennie?? ja sobie nie wyobrażam włanczać pralki z 3 sztukami jak ty to robisz?
|
|||
|
|
|
#2565 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za info w sprawie stołu z krzesłami, będę pamiętać rzeczywiście bardzo tanio jak na całe z drewna![]() Cytat:
Cytat:
a mój tylko czeka na zielone światło ![]() Cytat:
tak tak włącza sobie późnymi wieczorami jakiś wojenny film na youtube, bierze swoje ciężary, sprężyny i inne sprzęty i ćwiczy tak co 2 dzień, czasem codziennie a jak ma czas po pracy to bardzo lubi iść pobiegać w lesie te paręnaście km, i dobrze - przynajmniej on trzyma formę
|
||||
|
|
|
#2566 | ||
|
Raczkowanie
|
Podczytuję Was od 2 dni ale nie mam siły pisać - fatalnie się czuję od tego fenka a do tego mój TŻ ciągle remontuje - już jestem zmeczona tym remontem, upałem i wszystkim... Jutro idę do gina mam nadzieję że z moją szyjką lepiej i będę mogła się trochę więcej ruszać i ogarnąć wyprawkę, sprzątanie - i tą całą resztę.
Dzisiaj zaczynam 34tc więc jeszcze minimum 4 tygodnie muszę grzecznie zaciskać nogi - ale mam nadzieję że nie na leżąco Cytat:
Cytat:
No i oczywiście godzina na fenka wiec pewnie za chwilę znowu odlecę więc jakbym znikła to do jutra |
||
|
|
|
#2567 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i masz rację, stresowałam się, że może to już, sama nie wiem, ale spać nie mogłam. Nie dobrze z tymi piersiami, idziesz jutro do jakiegoś lekarza?? PS. zaczynam Ci zazdrościć tych skurczów, ja nie mam żadnych ![]() Cytat:
Cytat:
trochę bałam się, że mimo iż ciąża donoszona, to te 2-3 tygodnie jednak robią różnice. Zarówno Adaś jak i Antoś musieli zostać w szpitalu, mimo iż urodzeni w '"bezpiecznym tygodniu". Wiem, że nie ma reguły, ale po coś ta ciąża trwa 40 tygodni, a nie 37, prawda?Podpinam się pod pytanie o pranie ![]() Znowu zgaga... gdzie moje rennie??
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!!! wróciliśmy w końcu do domu. Brat przywiózł mi łóżeczko turystyczne z materacem, fotelik samochodowy, który będzie u mamy w aucie.
mąż mi dzisiaj powiedział, że brzuch mi opadł. ja tam nie widzę. mama powiedziała, że faktycznie. dzisiaj to co chwilę w wc lądowałam sikać. wyszliśmy od rodziców do kościoła, zachaczyłam o dom, bo znowu musiałam, pod kościołem znowu, na samym początku mszy i w trakcie, ledwo doszliśmy do teściowej i tak co chwilę |
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=moniczka1302;338301 28]My też już po grillu - była karkówka, kiełbaska i skrzydełka
no i oczywiscie dla mnie świeże warzywka Było bardzo sympatycznie - niby upał ale wiał wiatr, dosc mocno. Pojedliśmy, porozmawialiśmy a potem leżeliśmy, karczysko i ręce mi opaliło, a stopy mam tak spuchnięte, ze jak ide to mi sie aż galareta trzęsie ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Tak samo sie opalilam/spalilam jak Ty i stopy tez mam jak galarety opuchniete JA CHCE JUZ RODZIC!
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do domciu, ale ślicznie jest na wioseczce
zieleń, kwiatuszki...nawet króciutki spacerek zaliczyłam, troszkę zdjęć sobie porobiliśmy, 3 fotki możecie zobaczyć same ![]() moja mama twierdzi, że mi brzuch opadł... eee w 32tc mam nadzieję, że jej się tylko wydaje
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja staram się robić pranie co drugi dzień
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
mnie nawet nie zbiera na poród szyjka zamknięta ledwo palca tam lekarka włożyła,a ja już chce rodzic i mieć z głowy
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam zamkniętą, gin mówił że na szybki poród się nie zapowiada, że paciora jeszcze zrobię i co
na kolejną wizytę nie poszłam, na IP miałam rozwarcie na palec, a na bloku porodowym chwilę później już na trzy palce
|
|
#2574 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie z Maksem gin wysłał do szpitala 6ego dnia po terminie, bo to był piątek, jakoś przez weekend takich planowych przyjęć nie robili chyba, tylko same nagłe, a on uważał, że już powinnam po tygodniu być w szpitalu. Czasem zanim dadzą kroplówkę z oksytocyną na wywołanie, to dają jeszcze jakieś zastrzyki czy czopki... Nawet nie wiem, co to i jak się nazywa. Ja dostawałam właśnie w sb i nd te zastrzyki, a w pon poszłam na oksytocynę już, czyli 9ego dnia po terminie, więc jakoś długo mnie tam nie trzymali.Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia i smacznego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrych wieści u gina ![]() Cytat:
Eee, nie wiem, czy jest czego zazdrościć Skoro one i tak do niczego nie prowadzą Wcześniej czy później Ty też swoje na pewno odczujesz ![]() Ciekawe, jak tam nasze mamusie w szpitalach Jutro lub pojutrze powinny już być w domach. I bardzo czekam na jakieś wieści od poli... Dość długo się nie odzywała od czasu, jak napisała, że jest w szpitalu i w zasadzie nawet nie wiemy, czy urodziła sn...mar2sia, a co u Ciebie? Twój termin już lada moment Chyba będziemy mieć wieści na bieżąco?
|
||||||
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
ale ja Wam dziewczyny zazdroszczę takiego weekendu! u nas dzisiaj to jakieś apogeum
jak mała się urodzi to będziemy musieli pewnie wkółko grzać i to ostro bo w domu tylko 16stopni chyba poproszę koleżankę żeby mi pożyczyła dla niej kombinezon zimowy bo spacerów nie odpuszczę |
|
|
|
#2576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
kism u mnie nic
w sumie to mam termin na jutro ![]() Młodemu ciągle u mamusi dobrze, żadnych symptomów zbliżającego się porodu Jak nie urodzę do piątku to wizyta i w niedzielę/poniedziałek zaczynamy wywoływanie.
|
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
jak ci chcą wywoływać poród?
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie chodziło mi o endometriozę tylko o prawidłowy przyrost. Endometrium czyli błona śluzowa macicy przyrasta nam w każdym cyklu żeby przyjąć zapłodnione jajeczko a jak nie dojdzie do zapłodnienia to się złuszcza i to jest miesiaczka i tak od nowa i od nowa. Jak jest za cienkie endometrium to albo nie dojdzie do zapłodnienia albo jest poronienie. Połóg po porodzie to między innymi też złuszczanie sie błony śluzowej która narosła podczas ciąży Cytat:
nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Olka Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

Mamy V-VI cz.VIII

ejstem chyba coraz ciasniejsza;/ nie moge sie przytulac bo poprostu sprawia mi to bol, nie wiem jak to bedzie eh
kolejny alarm podniosę jak już będę jechać rodzić 
Ja sama nawet nie miałam pojęcia że te nasze sprzęty tak się rozciągaja podczas porodu póki nie obejrzałam filmiku
dbajcie o siebie
*

nie śpię od 4:30, wszystko mnie boli i ledwo chodzę tak mnie stopy bolą... Że już nie wspomnę, że na myśl, że mogę dziś rodzić dostaję mdłości... Ledwo wepchałam w siebie kanapkę. 3majcie kciuki 

jak mała się urodzi to będziemy musieli pewnie wkółko grzać i to ostro bo w domu tylko 16stopni
chyba poproszę koleżankę żeby mi pożyczyła dla niej kombinezon zimowy bo spacerów nie odpuszczę