![]() |
#2551 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Bry
![]() Chłopaki śpią, a ja coś się sama obudziłam bo już nie mogłam spać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kreta super. Dziedzica tam poczęliśmy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A z jedzeniem niezła kombinacja ![]()
![]() |
![]() |
#2552 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
MAm duzp truskawek i biore sie za placek drozdzowy z truskawkami...ciekawe czy wyjdzie, bo nie mam reki do dożdzaków... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2553 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa ogólnie spoko, nie mogę narzekać. Zdarzają jej się niekiedy jakieś dziwne akcje, ale w końcu to tylko teściowa, nie wymagajmy zbyt wiele ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Prawda, super masz dzieciaczki. Pozostaje tylko zazdrościć Cytat:
ha ha ha ![]() ![]() eluśka trzymam kciuki za mieszkanie Byliśmy wczoraj na tych naukach. Nie było aż tak źle. Trochę długo, ale ok.Nawet trochę śmiesznie było. Ksiądz pożartował ![]() Opowiadał, jak to kiedyś chrzciło się dzieci zaraz po urodzeniu i nie do pomyślenia było, żeby z "diabełkami" na dwór wychodzić. I podchodzi do mnie i mówi "tak tak, nawet na drogę do Wężysk się nie wychodziło z diabełkami" ( przejeżdża tamtędy często i widzi jak paraduję z wózkiem). I chciał jeszcze opowiedzieć sprośny dowcip, ale były też dzieciaki do bierzmowania, więc stwierdził, że przy nich nie powie. Szkoda... Miałam dużo jeszcze napisać,ale w tym nowym laptoku internet mi wolniej chodzi. Słaby zasięg jakiś jest. W tym starym był lepszy ![]() Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-06-15 o 07:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "...A potem jest Litania do wszystkich świętych, a właśnie jakie tu mamy imiona?Bo ja cięty jestem na te hamerykańskie imiona...jak pracowałem w kurii, to tam zauważyłem, że czym młodsza mama tym głupsze imię. No ale tak to bywa, jak wiosna szybko przyjdzie, krzaki gęste, to na jesieni wysyp slubów i chrzcin... u małolatów" Albo"A najgorsze jak głupi rodzice nie dopasuja imienia do nazwiska, sam pamiętam jak chrzciłem dziewczynkę i nazywała sie Dżesika Maślanka" ![]() I dużo innych takich kwiatków, ale juz nie pamiętam..mówił, tez, zeby zrobić zdjęcie całej rodzinie po chrzcie i jak starsze bedzie poopowiadac, który wujek sie napił za bardzo i nosem w sałatce wylądował;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
Hejka
śliczne fotki ![]() Super ksiądz ![]() Idę głosować Kasi, ale czy znajdę ![]() Najłatwiej szukać po znajomych, ale Kasi tam nie mam :P uff znalazłam, głos 15
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-06-15 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pochwalę Wam mojego kierownika budowy - spał od 22 do 6.30 ![]() ![]() Musiał bidusia się w końcu najeść ![]()
![]() |
![]() |
#2557 | ||
Zakorzenienie
|
![]() odkad mam dziecko jeszcze tak nie mialam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() trudno ![]() ![]() Cytat:
![]() Swietny kierownik! jakie ma dorosle buty ![]() ![]() Podalismy wlasnie Mlodemu paracetamol... heh... poszczepienne goraczkowanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biszkopt już upieczony, krem prawie gotowy, tylko czekam aż TŻ przywiezie truskawki. Piękne te Wasze dzieciaczki ![]() Pochwalę się i moim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2559 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() jakoś szaro buro u nas ale na twojapogoda pokazuje ze po 11 eyjdzie juz słonce ciekawe czy sie sprawdzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wogóle brawa dla wszystkich dzieciaków sodziaków ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2560 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u nas piękna pogoda , a dzis znowu festyn więc dobrze się składa . tz na siłce ,dzieciaczki jeszcze śpią .... a ja juz nie mogę jakos ![]() Cytat:
a na zebraniu co było ? jak to zniesli ,ze Ciebie wykorzytali -siedzieli z podniesioną głową ? nastepnym razem zaproponowałabym aby kazdy dla siebie cos zorganizował jesli nie umieją zespołowo działac ..... co do problemu kolezanki - to normalne ze dziecko jest złe .przeprowadzili się w całkiem inne miejsce ,z dala od przyjaciół ,od centrum - a dzieci w tym wieku nastawione są na rozrywkę ,teraz jej trudniej .to nie dziwi .no moze nie do końca odpowiednia jest forma buntu -obrazanie mamy (jednak dziecko nie powinno się tak zwracac do rodzica )no i pomysł z skakaniem przez okno ... ![]() brawa za średnią - WSPANIALE ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Amix mlekowy ale zakręcony ... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() słyszę miałczenie -Roch sie obudził ,zmykam....
![]() |
![]() |
#2561 | ||
Wtajemniczenie
|
ależ uśmiechnięty pyziorek
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Tak mysle o tym mm ale jak sie katuje nie jedzac nabialu to teraz bez sensu dac mm zwlaszcza zwykle(?) Eh a jak dam raz to tez nic mi to nie da bo Jakub nie placze po kazdym jedzeniu i jak juz to nie zawsze po jedzeniu nie raz przed albo pomiedzy nie ma reguly. Musialabym caly dzien dawac a swoje odciagac tylko jak mam problemy ze sciagnieciem czegokolwiek to czy bedzie potem ewentualnie do czego wracac? Boje sie ze ten eksperyment bedzie rownoznaczny z definitywnym koncem karmienia. W dodatku Jakub taki cyckowy.. jedzac z butelki szuka piersi marszczy czolo i brwi zaciska piesci wzrok ma jakby mu ktos krzywde robil i strasznie placze po jedzeniu tylko piers go uspokaja, ale jak ktos go wezmie do odbicia znowu piszczy przez chwile. Heh cycek jak narkotyk... on sie uzaleznil.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Jeszcze mi sie przypomnialo. Ktos pisal o determinacji.. u mnie to nie deterninacja a rozpaczliwa walka o przetrwanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() może spróbuj sięporqadzic tego eksperta https://www.bebiprogram.pl/ekspertki/ Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-06-15 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad 2 - a dobrze skonfigurowalas .. ![]() Cytat:
- mam zamair jechac do babci a torby nie mam'' - napalilam sie na ta torbe - ale tyle ladnych usmiechow tam bylo - eh no trzeba miec nadzieje - jak nie ten to Kolejny ![]() Cytat:
![]() ![]() ide bo zaczynam plakusiac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2565 | ||
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dziś z Różakiem zamiast na spacer, to po sklepach - za meblami musimy się rozejrzeć. W ogóle to czeka mnie batalia z mężem, bo mamy odmienne koncepcje umeblowania salonu. On chce zagracić ten pokój regałami z książkami (a ma ich nieprzeciętnie dużo), łącznie z zasłonięciem części drzwi wejściowych, no luuudzie! Muszę się uzbroić w dodatkowe pokłady perswazji. Ale już mi argumentów brakuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo po takiej zmianie też mogą być problemy brzuszkowe. Ja nie wiedziałam, ze tak stopniowo się wprowadza mleka i zmieniłam z dnia na dzień z Bebika na Babydream i było ciężko przez jakiś tydzień- dwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2568 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() Mamusie KP, dopajacie swoje pociechy w upały? Ja jeszcze nie, ale zastanawiam się, ma mi wisieć na piersi i pić cały dzień? ![]()
![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Wtajemniczenie
|
Maria, a Ty co chcesz do salonu? Jaki kolor scian i reszty?
U nas bedzie zielono, biale meble w tym REGAŁY NA KSIĄŻKI ![]() ![]() Dzisiaj finał łazienki i kuchni. Jupi! Czeka mnie jeszcze wybór lodówki...hihi lubię to ![]()
![]() |
![]() |
#2571 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No niestety za dobrze by było jakby wszyscy mieli super teściów, a moja trochę dziwna ale na szczęście nie mam z nią częstego kontaktu ![]() ![]() ![]() dobrze u was lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Filipek cudny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to fajnie że ksiądz wporzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy pierwszym też zero nabiału, zero czegokolwiek w diecie a i tak miał kolki przez 3 miesiące, nic nie pomagało ale on miał takie "kolki kolki" czyli wieczorami swoje musiał odpłakać. Obecna malucha miała kolki przez całą dobą, znaczy płakała bez żadnej reguły, po i przed jedzeniem i w trakcie też, często nie mogłam jej do piersi przystawiać bo było straszne szarpanie, dawałam saab simplex, bobotkic, espumisan, debridat itp oczywiście bez efektu. Rada pediatry też oczywista przejść na mm bo też słabo do tego przybierała. Dopiero mądry lekarz doradził nam ten Delicol, nam pomógł po 3 dniach i od tamtej pory jest super. Spróbuj może jeszcze tego ale faktycznie do każdziutkiego posiłku po te 8 kropel. Idzie tego straszna ilość i kasy też ale warto spróbować. Co do przejscia na mm to wątpie aby to coś rozwiązało, zwłaszcza że koki moną a dziecko już mm jeść będzie musiało. Spróbuj najwyżej podawać mm przez 3 dni a swoje regularnie odciągać i w ten sposób może potem będzie chciał jeść. Tylko dawaj butelką MEDELA CALMA ona jedynie nie zaburza ssania. ogólnie strasznie ci współczuję bo wiem jak to jest męczące, jakbyś chciała pogadać to daj nać na priv ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Delicol dawalismy 3 dni i efektu nie bylo. Teraz juz sie przeterminowal bo 3 tyg moze stac a minal miesiac. Drogi jest juz tyle kasy poszlo na te wszystkie krople. Jakbym miala pewnosc ze cos pomaga to bym sie nie zastanawiala a tak...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
klementyna to fajnego macie księdza
![]() nic nie konfigurowałam. Wyświetliło mi się, że jest internet i już. A to trzeba coś jeszcze dodatkowo robic??? ![]() ![]() Ale dzisiaj beznadziejna pogoda. Niby gorąco,ale taki mocny wiatr wieje. Wróciliśmy przed chwilą ze spacerku, tż wrócił z pracy,zajmuje się małym a ja idę odciągać. Aaaa i zapomniałam się pochwalić. Byłam dzisiaj na małych zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
a to kolezanka jest AR....
![]() eh dla tych co Juz robia ''wyprawke'' na wieksze rozmairy - szkoda ze na polskim koniec kwota minusowa, bo bym sobie licytowala ![]() http://allegro.pl/86-92-paka-elegant...326693102.html ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
a nie wiem JA TYZ CIEMNA masa, tak se napisalam :P mi cos ost mloda robila w lapku i smiga jak nowka ![]() u mnie bylo ladnie - padal o- bylo ladnie - padalo i jest brzydko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
Zakorzenienie
|
Kasiek ja AP
![]() Ale puchy tu dzisiaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam! Wszystko! Od desko do deski!!!
![]() Proszę o brawa za samozaparcie ![]() (a to dlatego, że wczoraj pokłóciłam się z TŻ i mamy beznadziejny cichy weekend w domu... tak mnie wk*** że nie mam ochoty nawet na niego patrzeć) Pani - teraz czytam Nesbo i w ramach odskoczni "Kobiety dyktatorów" Monika - współczuję i podziwiam... Jak Wojtek na mnie wisiał przez pierwsze kilka tyg., to strasznie się wściekałam i nienawidziłam karmienia... zaczęłam sobie powtarzać, że to minie. I u Ciebie też minie ![]() Nestelle - pięknie wychowujesz swoje dzieci! Chwal się tak dalej, serce rośnie, jak się czyta. Padłam, czytając o włosach na nogach Ninki ![]() Oglądam zdjęcia Waszych dzieci i jestem zachwycona - każdym bez wyjątku. I tak mnie właśnie zmieniło macierzyństwo, kiedyś patrząc na zdjęcia dzieci, myślałam "dziecko jak dziecko...", a teraz się zachwycam. Stałam się trochę mniej zimnosucza ![]() Dziękuję za miłe słowa o Wojtku - serce matki rośnie ![]() aaa i coś na rozweselenie - domowe SPA ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-06-15 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
corka_rosy - no zdjęcie przepięknie oddające chwilę dla siebie w czasie macierzyństwa, zwłaszcza ta puszka piwa... ech piwko, piwko... jak do Ciebie tęsknię...
I ja też zrobiłam się inna odkąd jestem matką. I to jest piękne. I inaczej też patrzę na swoją matkę. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- I jeszcze Ci napiszę, że samozaparcie to masz. A jak tż nie zmądrzeje, to bierz syna i dawaj do nas - na lody i truskawki (jem, ile wlezie i Kalinie nic nie jest), zapoznamy nasze dzieci, może przypadną sobie do gustu... ![]()
![]() |
#2579 | |
Kniaginia
|
Cytat:
Fajnie ![]() Hmmm, w sumie wannę mam, piwo w lodówce też się znajdzie ![]() I brawo za nadrobienie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No Marysia nie będzie w zlotej księdze, a dla rodziców lekarzy znanym na osiedlu to porażka- to nic że nawet na bdb nie zasługuje... Ta mama, o której pisze boi się rozmawiac z córka- bo jak jej da karę to jej wyjeżdza z wyzwiskami....więc ona woli nie, rozmawiac z nią nie może bo ta zakłada słuchawki na uszy i ja olewa. Ja mówię, ze jak bym się wściekła to te słuchawki by zaraz w koszu wylądowały i musiałaby byc rozmowa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
szybko- macie tempo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-06-15 o 19:41 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.