|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hejka
![]() Kupiliśmy samochód więc wracam do Was ![]() Mieliśmy teraz szalony tydzień ![]() Powiem jedno - to ilu jest podłych i nieuczciwych ludzi na świecie to mi się w głowie nie mieści ![]()
#2553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Wtajemniczenie
|
Witam nową mamusię, Santom teraz na pewno się uda i zostaniesz z nami do kwietnia
![]() Nadzwyczajna ciesze się że jest dobrze, że dzidzia rośnie! Trzymają cię teraz na obserwacji czy na podtrzymaniu ciąży? A mnie strasznie mdli od samego rana, lodówki otworzyć na mogę, bo od zapachów jedzenia zbiera mnie na wymioty, niby nic tam takiego nie ma, wędliny są w zamykanych pojemnikach, a mi tak wszystko śmierdzi, że wytrzymać się nie da! |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
a wpadło mi do głowy teraz, że powiem szefowi, że "mam radosną nowinę, zostanie pan dyrektorowym dziadkiem" :P
trzeba ludzi na śmiech brać, jak sami z siebie mało go rozdają :P
#2556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ból piersi u mnie to codzienna normalka powiększyły się już o zgrozo o półtora rozmiaru . Ja też nastawiam się pozytywnie bo u nas znowu brat tżta z żoną starają się od połtora roku i nic i jak się dowiedzili to niby się cieszyli ale jednak coś nie tak było i też nie sądzilismy że zajdziemy tak od razu w 1 cyklu starań chcieliśn=my żeby urodziło się w lipcu ale najważniejsze że już jest aby było zdrowiutkie A co do presji otoczenia to mamy synka tż chciałby drugiego ja marzę o córci a najważniejsze żeby było zdrowe płeć jest nie ważna ale ciche nadzieje każdy ma ![]() Mdłości i zgaga cały czas mnie męczą rumianek pomaga na chwilę jeść moge dopiero po 16 schudłam już 3 kg ale mój lekarz powiedział że tak się zdarza i żeby się nie martwić jeść małe posiłki regularnie i jem zwracam i tak w kółko Miłego dnia ciężarówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna To super wiadomości masz, teraz nie masz już innego wyjścia jak tylko myśleć pozytywnie
![]() A co do pytania o mdłości, to dostałam jakoś parę dni po terminie spodziewanej @. Na tą chwilę przeszły, ale jem tylko to na co mam ochotę ![]()
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odpoczywaj i dbaj o was ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna czy dobre wieści. I tego się trzymajmy!
Ja od rana byłam już 3 razy w toalecie. Zjadłam śniadanie i od razu bieg do łazienki. Pije wodę ale mam wrażenie że od niej samej mi też niedobrze. Macie na to jakieś rady? Mdłości jeszcze jakoś znosiłam, ale te wymioty są okropne
#2561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zagotować wodę, wycisnąć przez praskę obrany kawałek korzenia imbiru, zagotować, włożyć torebkę zielonej herbaty, zagotować, przelać przez sitko do dzbanka od herbaty, dodac łyżkę miodu i sok z połówki cytryny... Dodatkowo gin mówiła, żeby unikać gorących potraw i jeść często a w małych ilościach.
![]() |
#2563 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Leze. Daja mi pigulki roznych ksztaltow i kolorow. Jutro jeszcze badanie. Ciekawe kiedy mnie wypuszcza. W poniedziałek zamykaja oddzial na remont wiec do tego czasu mnie musza wypuscic. Moge lezec, byle by bylo dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Rozeznanie
|
będzie dobrze, MUSI być!
![]()
#2565 |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna, super, że krwawienie ustało i ze po usg dobre wieści. leż dużo i odpoczywaj. pewnie dostaniesz leki na podtrzymanie: duphaston, luteinę albo fenka.
w pierwszej ciąży z racji plamień na początku od 5tc byłam na lekach i szczęśliwie udało się donosić do skońćzonego 38tc, gdy poród trzeba było wywoływać z racji wysokiego tętna córi, małej ilości płynu owodniowego i mocno starzejącego się łożyska. Będzie dobrze!! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! też się nie mogę doczekać pierwszych ruchów. zaraz skończy się 11tc więc niecierpliwie będę czekała jeszcze 3 tygodnie, bo wcześniej już w 15tc poczułam jak się rusza maluszek ![]() kawy mi się chce!!! ![]() BTW poinformowałyście juz swoich pracodawców. Zaraz II trymestr mi stuknie, a ja ciągle się tajniaczę ![]() no i do endokrynologa gin mnie wysłał. wg mnie THS mam w normie, ale normy dla cieżarnych są ponoć inne i mam konsultować szybko. Na nfz zapisy dopiero na listopad ![]() no i gin znów mi zalecił dietę cukrzycową - mało a często jeść. Wszystko przez obciążenie cukrzycą w rodzinie i mój b. niski (na dolnej granicy) cukier. Waga ruszyła mamy na liczniku 47.5kg
#2566 | |||
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() To rewelacyjna wiadomosc - teraz juz badz dobrej mysli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A on ma poczucie humoru? Bo u mnie to same sztywniaki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
No moja cudowna szefowa kazala mi to dziecko donosi bo ona chce byc ta babcia
![]() Juz mi sie zupełnie inaczej lezy. Spokojniej. I apetyt nawet wrocil. Jest nadzieja i ona daje mi sile. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zadomowienie
|
Około 2-2,5 tyś i 400 zł opłata roczna za przechowywanie.
Ja ![]() Nadzwyczajna, gratuluję dobrych wieści ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem już w 12t 5d może już niedługo ? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 |
Raczkowanie
|
witam was dziewczyny!!!! Czesto was podczytuje ja byłam tez dzisiaj na wizycie u gin maleństwo rozwija się prawidłowo serce ładnie bije widać już raczki i nóżki. zmienił mi się termin porodu z 21.03 na 14.03. Pozdrawiam!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
no właśnie... ciężko go wyczuć :P
kurczę, miałam zacząć staż na dyplomowanego teraz, ale raczej mi się to nie opłaca, bo macierzyński bym chciała wykorzystać ile się da, więc to rok, nie licząc zwolnienia, bo raczej nie dam rady wytrwać (szczególnie, że prócz różyczki i ospy nie chorowałam na inne dzieciece), a art. 9d ust. 5 KN - staż przerywa nieobecność nauczyciela w pracy z powodu czasowej niezdolności do pracy wskutek choroby, zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy lub urlopu innego niż urlop wypoczynkowy – trwającej nieprzerwanie dłużej niż miesiąc -staż ulega przedłużeniu o czas trwania tej nieobecności, w przypadku nieobecności dłuższej niż rok nauczyciel obowiązany jest do ponownego odbycia stażu w pełnym wymiarze
#2572 |
Raczkowanie
|
Ja też pracuję w szkole, ale społecznej. Miałam teraz we wrześniu zacząć staż ale chyba jednak sobie daruję, bo nie wiadomo jak będzie. W pierwszej ciąży leżałam raz w szpitalu bo miałam skurcze w 6 miesiącu i potem już do pracy nie wróciłam. Teraz czuję się prawie dobrze. Mdłości już minęły, ale zachcianki mam okropne. Wczoraj na śniadanie zjadłam budyń waniliowy, który zagryzłam kiełbasą
![]() ![]() Trochę się denerwuję, bo dziś leciała mi krew z nosa. Od razu zmierzyłam ciśnienie, ale jest ok. Nie mogę już się doczekać jutrzejszej wizyty u gina. Tak bardzo chcę już zobaczyć moje Maleństwo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam się i ja po pracy
![]() Moja córa padnięta po przedszkolu śpiocha już drugą godzinę a ja podjadam sobie;-) Szczerze to narobiłam się dzis okropnie , non stop na kolanach albo schylać się to jednak człowiek umęczony,tyle tych przygotowań przed rozpoczęciem r.szl Czekam na mamę i jadę do ginka sprawdzić co u mojego maluszka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oby teraz się udało, wiem co przeżywasz i jak się martwisz ja poroniłam jedną ciąże ![]() Cytat:
a nie tak jak ja ,ze powiedziałam dyrce i beczałam u niej 10 minut nie mogąc słowa powiedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poinformowałam moją dyr we wtorek i kamień z serca spadł ![]() Tez jestem pod opieką endo.,.....ale u mnie tsh wyszło bardzo niskie ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Jesli chodzi o pierwsze ruchy dziecka to według mojej połoznej kobiety które już rodziły mogą je odczuwać od 15 tc. Ja czuje takie łaskotanie, bulgotanie w brzuchu. Nieraz popatrze na brzuch jak leże to tak mi sie zdaje jakby coś tam się leciutko pouszyło, pogilgotało i wtedy zaczynam sie smiac jak głupia ![]() Jak to jest dziewczyny drugi trymesrt zaczyna się od 13 tc tak? Bo jesli tak to jutro już go zaczynam ![]() Zastanawiam się jakie witaminki kupić. Czytając w necie widzę że prawie wszystkie maja podobne składy. Dla mnie wazne żeby były małe do połknięcia bo w poprzedniej ciazy męczyłam sie połykając Falvit. Dziewczyny czy któras z Was śpi na brzuchu? Ja nie potrafie inaczej usnąc. Czytałam że mozna spac na brzuchu póki brzuch nie jest jeszcze duzy ale co będzie potem! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i miłego dnia dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=111kicia111;4239417 9]Dziewczyny czy któras z Was śpi na brzuchu? Ja nie potrafie inaczej usnąc. Czytałam że mozna spac na brzuchu póki brzuch nie jest jeszcze duzy ale co będzie potem!/QUOTE]
Ja śpię na brzuchu i korzystam teraz póki mogę. Później nie dość, że na brzuchu się nie da, to na wznak też niewygodnie, a na boku trzeba się układać z poduszkami między udami... ![]() Codziennie od rana do południa jestem nietomna z powodu mdłości, potem, gdy wreszcie zjem "śniadanie" o 13, 14 to zasypiam, a gdy się budzę jest późne popołudnie i dopiero wtedy zaczynam dzień ![]() W tym tygodniu ciągnę 2 dni opieki nad dzieckiem i 3 dni urlopu na żądanie, ale w poniedziałek mam wizytę i wezmę l4, nie dam rady tak funkcjonować bez zwolnienia. W pierwszej ciąży tez spałam dużo w I trymestrze, to pamiętam, ale nie miałam takich mdłości Dzisiaj podczas mojej pośniadaniowej drzemki po raz kolejny mi się śniła wizyta u gina. Już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Kurczaczka, żeby się przekonać, że wszystko jest dobrze ![]() Czarnamadonna i Lewek, ja was naprawdę podziwiam - z małym dzieckiem poniżej roku i w ciąży, to trzeba mieć siłę i cierpliwość, nie ma jak tak naprawdę o siebie zadbać czy porozpieszczać się w ciąży |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Najmniejsze na rynku są podobno Pregna plus, wczoraj mi je gin polecił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z wizyty i jestem zachwycona
![]() ![]() Musiałam iść prywatnie, bo moja gin jest na urlopie i zastępuje ją jakaś młoda siksa ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2013-08-22 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.