|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Podobno 2-3 dni. Najgorsza pierwsza doba.
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]()
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
A powiedz mi, co dajesz na materacyk? Ja dałam koc, taki bawełniany płaski i na to pieluchę bo się Paulince ulewa. Materacyka z łóżeczka nie dałam bo pisze max obciążenie górnej "połki" 9kg i się bałam, żeby się nie urwało.
#2554 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Iwonko gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]()
#2555 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
ja dalam normalnie materac a pod materacem mam koc zeny.na plasko nie lezal
#2556 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ash my dziewczyn nie usypiamy. Po odbeknieciu i przytulaniu raz krótkim raz długim odkladamy do łóżeczka i radzą sobie same;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja już nie mam sił... Padam na twarz... Wczoraj traciłam już cierpliwość, bo głowa pękała po tabletce nie pomogło a mała płakała od 21 do prawie 3 w nocy... O 1 się popłakałam z bezsilności. Poczułjam się jak najgorsza matka na świecie... Małą wziął mąż, bo nie mógł spać od płaczu a o 4:30 musiał wstać... a ja płakałam... po chwili się ogarnęłam wzięłam małą a jemu kazałam spać... Poszłyśmy do 2 pokoju... Usnęła koło 3 wstała o 4:30 na papu.. czuję się jak wyrodna matka... Bo czasem poprostu już nie mam sił do płaczu...
![]()
![]() |
#2558 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]()
![]() |
#2559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULUJE IWONA ![]() ![]() ![]() SPORA MALEŃKA.PIĘKNA WAGA ![]() no i proszę siłami natury dałaś sobie radę....brawo....... hej dziewczyny podczytuje was co jakiś czas ale rzadko mogę coś napisac..wiecej mnie nie ma niz jestem... sprawy związane z 3 sierpnia mnie usidliły czasowo na maxa.... Gabrielek ma się dobrze i Ja tez...w sumie jest coraz łatwiej..kolek już nie mamy i żadnych kropli od 3 dni nie podaje...kateterów tez nie uzywamy ![]() mały wali bąki sam jak stary ![]() i z kupką też sobie radzi sam.... jutro miesiąc kończymy...a Ja ciągle plamię.... ![]() coś długo mi się wydaje..ciągle bez przerwy coś ze mnie leci...nie dużo ale pare wkładek na dzień z zużywam..czy Wy też tak długo się oczyszczacie?? odniose się może jak mały pozwoli do paru postów ...tematy macie takie ciekawe a Ja nie mogę się udzielac...assss.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
wróciłam od dentysty z hollywodzkim uśmiechem
![]() mały właśnie wstał i gada z gąsienicą na macie ![]() nuna współczuję, wszystko z czasem przejdzie, trzeba to przeczekać innej rady nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() co do ciszy i spania, jak młody śpi w dzień to nie zachowujemy się inaczej, jest tv czy radio, czasem goście i hałas ![]() ![]() ![]() ![]() ostatnio jest cudowny bo śpi od ok 9 do 9 z przerwami na jedzenie co 2-4h, więc mama wyspana ![]() właśnie dzisiaj tak pospaliśmy, zjadł, przewinięty się bawi z kotem z Lamaze ![]() ![]() diabli, bo Ty robisz zapasy mlekowe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pokasowało mi cytowanie ![]() no nic może później ....... a lonely staraj się jednak nie podawac mu drugiego cysia jak nie skończył jednego....bo to zmniejszy Ci produkcje mlesia..a tego przecież nie chcesz ani Ty ani Wiktorek...musisz troszkę popracować nad jego lenistwem ..dla jego dobra...przerywaj karmienie..utulaj ...pogadaj ..i znowu przystaw do tego samego...czasami można po prostu mocno osuszyć np.pieluchą tetrową sutek i podac mu niby "świeżutkiego sucia'...moj daje się nabrac... ![]() a też był taki moment ze chciał na łatwiznę pójść i tylko połykać a nie pracowac..ciągnąc:brzydal : teraz ciągnie aż mu uszy się trzęsą i końca w produkcji nie widac.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wiecie co... Ja zwariuje, teściowie wszystko wiedza najlepiej.. Większość ich komentarzy olewam ale czasem juz cieżko.. Najpierw jeszcze w ciazy próbowali mnie przekonać do cc ![]() Teraz coś sugerują ze nie powinnam kp bo może z moim mlekiem coś nie tak skoro małego skręca ![]() I ciagle sugestie co do diety.. Zupełnie absurdalne.. Bo smazonym i pikantnym by mnie karmili a sok kubus pewnie mi zaszkodził i to ze nie slodZe ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Wtajemniczenie
|
ja na szybko, zaraz lecimy do pediatry na moment bo Młodemu zrobiła się cała kieszonka z dziąsła nad zębem, boli go, nie wiem czy samo to zniknie czy trzeba nacinać, lepiej żeby obejrzała.
u nas po kąpieli jest tak że Przemek je, a potem go tulę aż nie zacznie przysypiać, i wtedy wędruje do łóżeczka do swojego pokoju. a nawet jak się wybudzi po drodze to siedzi cicho. nie krzyczymy jakoś specjalnie, normalnie się zachowujemy ![]() Iwona gratulacje ogromne !!!! wszystkie dzieciaczki w komplecie ![]() Ada, zaglądaj częściej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Cześć ![]() Melduję, że żyjemy i wszystko u nas ok ![]() ![]() Wczoraj mąż i teściu położyli panele w salonie i tym samym po 12 tygodniach wszystkie poważne prace remontowe zostały zakończone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Wiktorek kończy dziś 7 tygodni !!! ![]() ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-16 o 09:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej ![]() ![]() ![]() ![]() Diabli ja z chęcią zapoznam się z tymi ćwiczeniami ![]()
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Ada- dzięki za radę, będę próbowała.. Bo juz sie zlamalam ale wiem ze dwa cyce na raz to nie jest dobra opcja
![]() Happy- pytalas czy zawsze mam takie jazdy przy karmieniu.. Zawsze mam dwie opcje: Mały ładnie je z jednej piersi, ładnie mu leci.. I po 5min albo zasypia albo juz nie chce. Wtedy jest jeden cyc (ale do pozywniejszego mleczka chyba sie nie dossal ![]() Druga opcja- mały ssie bardzo intensywnie i za chwile sie wnerwia i wypluwa.. Jak mu dam drugiego to znowu ładnie intensywnie je |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny kochane jak placza nam dzieci i nei da rady ich uspokic sprawdzilysmy wszystkie mozliwe przyczyny to nie jest nasza wina cos mu jest albo jest znudzone albo cos go boli albo zmeczone i nie ma co tu sie obwiniac ten etap minie dziecko bedzie bardziej kontaktwe a my bedziemy wiecej wiedziec o dziecku i wspolpraca bedzie lepsza .... zobaczycie Cytat:
![]() |
#2571 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() chrzest w kościele załatwiony i potwierdzony-będzie 28.07 o 14. jutro dogadujemy catering, i zostanie kwestia ubrania małego ![]()
![]() |
#2572 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnie, też miałam taki kryzys. Gdy cały dzien spał, jak byliśmy w Warszawie na badaniach to na drugi dzień od 5 do 13 płakał. Ja byłam niewyspana, w głowie mi się kręciło i też plakałam już potem i byłam zła. ![]()
![]() |
#2573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() -- mały zasnął, coś mi sie wydaje że przez ostatnie 2 dni jakoś mniej efektywnie je, zassie chwile i śpi, nie da rady go obudzić i zeby znowu cos pojadł, w nocy to już w ogóle, dosłownie 3 minuty i koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2575 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za dwa miesiące ![]() Cytat:
Cytat:
Dziś Młody ma lepszy humor ale i tak od 9 nie spi i nie wiem jak go uśpić bo najpierw był przy cycku do 10, później milion utuleń i pozycji, pokazywanie zabawek a on i tak nie śpi i ja nie wiem czy znów głodny czy co...a dodam, że w nocy najadł się jak bąk, bo u pediatry jak go ważyliśmy wczoraj miał 4550 a dziś rano sprawdziłam bo zrobił mega kupe i byłam pewna, że będzie miał mniej, a na wadze 4700!!!!! Więc boję się z tym cycem bo za chwile będą rewolucje. Generalnie to marne pocieszenie, ale nie jesteś sama Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2576 | ||
Wtajemniczenie
|
My o 11.40 kończymy dwa miesiące
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale chodzi o to żeby ograniczyć kontakt skóry z odchodami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() były w biedronie ale już ich nie ma, od 0+ ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() takieee... grzechotko piłeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ==== dzień dobry! spaliśmy z Bartusiem do 10:30 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przepraszam, że znowu z doskoku. Julek skończył 2 miesiące, wazy ponad 6 kg, podnosi juz całkiem ładnie główkę i od 2 dni przewraca się z brzuszka na plecki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
brawo za 2 mc ![]() 2 miesieczniak brawooo ![]() o nastepny Cytat:
![]() ja zwazylam Miska i dobil do 6 kg ![]() ogarnelam chalupe , ..obiadek zaraz i na spacerek..
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-07-16 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
siedzę i myślę
|
my już po szczepieniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aa i dostaliśmy skierowanie do kardiologa, bo slychac szumy w serduszku ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-07-16 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.