Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 14:18   #2551
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Dziękuję za wszystkie gratki dla Piotrusia , ale to dopiero jedna noc, zobaczymy jak będzie dalej. Na drzemkę jeszcze nie poszedł spać Znaczy teraz TZ go wziął do sypialni i po 15 min różnych okrzyków nastała cisza, więc może się udało poczekam jeszcze trochę i zajrzę

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Insolito mi z moich własnych wyliczeń tez wychodzi 2 połowa kwietnia, w poniedziałek przejdę się do lekarza, zobaczymy co powie. I gratuluje nocki bez UU, oby każdego kolejnego dnia było łatwiej. A jak było dzisiaj z drzemką? zasnął? Ja planuję odstawić jak wyjdą nam 3, bo wiem, że mu dają te zęby w kość, jeszcze nigdy nie był tak marudny jak jest teraz, zwłaszcza w dzień bo noce to i tak były przekichane ale jak się ząbki wyklują to przeprowadzę się na kilka dni do drugiego pokoju.

Wczoraj młody jak zawsze po mnie skakał, ale mu tłumaczę, że teraz już nie może skakać mi po brzuchu bo tam jest mała dzidzia, zaglądał mi pod bluzkę, przyglądał się dokładnie, grzebał paluchem w brzuchu i szukał tej dzidzi, co też ta matka wymyśliła ale słodkie to było, potem jak przyszedł do nas tz, tłumaczył mu, że tam jest dzidzia.
To bliziutko mnie termin Fajnie Kiedy miałaś ostatnią @? ja 11 lipca.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nie wiem. .. dawno nie mierzylam. Ostatnio raz było 48 chyba zmierze i dam znać.

A zapomniałam wczoraj: ogromne gratulacje za postępy i wytrwałość, naprawdę kawał dobrej roboty

Ill, Igorek dużo naśladuje i mówi więcej niż piotrek. Ja bym już dawno była z nim u logo, tylko mi wszyscy mówią, że mam dać mu jeszcze czas U nas jest :brumbrum(na wszelkie pojazdy) ciotio, ba, (na spadanie) cycy, i ada (daj, albo żeby go gdzieś wsadzić ) a i czasami amm, jak ktoś je i chce, żeby się z nim podzielił.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Aaaaa, zasnął

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .

Edytowane przez insolito
Czas edycji: 2014-09-03 o 14:16
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 15:05   #2552
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Co fakt to fakt, ale niestety jako dziecko pretensje o to do rodzicow mialam... stad moje pytanie
hmm, a moze to wina wlasnie tego nauczyciela od sweterka a nie rodzicow? moze gdyby w szkole traktowano was "nalezycie" to nie byloby problemu? nie wiem, tak glosno mysle poprostu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 15:21   #2553
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Insolito i reszta dziewczyn dziękuję. To dla mnie dużo znaczy i jest motywacją do dalszych działań. Z racji małego "wielkiego " sukcesu kupiłam sobie dziś buty w Tesco za 20 zł.:p I chociaż w takim obcasie nie chodziłam ale te są wyjątkowo wygodne- czyżby parę kg mniej mogło być powodem lepszej równowagi w takich butach? No i mój tz się uparł żeby mi cyknac fotkę bo się rozochocil jak je założyłam. UWAGA jestem w domowych odzieniach i zdj niewyraźne. Może to i dobrze bo rozmywaja się moje krągłości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1409754051365.jpg (36,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1409754070155.jpg (60,7 KB, 32 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-09-03 o 15:22
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 15:26   #2554
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

NANCY udało zmierzyć Antoniowi głowę i jest ok 49cm. Dolinie wg mnie czapka dobra od jakiś 45 do napewno powyżej 50 kilku cm

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-09-03, 15:32   #2555
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Czesc!
pstryczku bardzo pochwalam to, ze wybralas imie, ktore Ci sie podoba, ale z drugiej strony wzielas pod uwage, jak sie Kubus bedzie z tym czul? W liceum bylam jedna z 5 As, bylo jeszcze 5 Magd, 4 Anie i 3 Kasie oraz 6 niepowtarzajacych sie imion. I troche glupio bylo, kiedy wywolywano Cie do odpowiedzi jako ta w zoltym sweterku albo z kolczykiem w chrzastce.
E tam, moje imię mega popularne i normalnie mówili Aga + nazwisko.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej
Ja podczytuję ale jakoś nie mam weny na pisanie. Jestem jakaś zdołowana na maksa tym że Igor prawie nie mówi...żeby do tego dopisać słowo "mama" to pewnie był troszkę wyluzowała ale żeby 20-miesięczne dziecko nie mówiło "mama"? Jestem przerażona, jak czytam co mówią wasze dzieci to dołuję sie jeszcze bardziej i ryczę a jeszcze naczytałam się że takie niemówienie połączone z tym że Igor ostatnio codziennie ma takie fazy że przez chwilę kręci się wokół własnej osi to już wszędzie diagnoza autyzm Źle mi strasznie i mam doła takiego że masakra
Ill, powtórze się =- jeśi COKOLWIEK cię maksymalnie niepokoi, idź do neurologa - nie do pediatry w tym wypadku, bo pediatra mógł na oczy autystyka nie widzieć. Idź - nawet chuchając na zimne, bo pamiętaj: autyzm z wczesną terapią to 90% sukcesu. Jesliby byłoby źle (zapewne nie jest, bo autyzm ma wiele objawów a nie tylko to, co piszesz) to to, co zrobisz do 3rż - to twoja wygrana. Szukaj prywatnie neuro, termin szybki będzie, a przynajmniej się uspokoisz.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hej Laski,
no to klamka zapadła jutro Leo debiutuje w domowym przedszkolu
dziś pojechałam podpisać papiery, Leoś nie chciał wychodzić od razu polecał do dzieci, wiem wiem nie będzie tak cały czas i nawet na to nie liczę

Ezzo gratulacje i żadnego stresu no co Ty

brawa dla Piotrusia
na mojego S też pomogy plasterki

i to mało?
jest dużo dzwiękonąsladowczych- u nas szybko się w słowa zamieniły, gorzej gdyby kompletnie nic nie mówił
ej laska- bądź spokojna

woooow idziecie jak burza, super! to Twoje nogi na zdjęciu
z frontu powiadasz....ja tu widzę,że Ty leżysz

ech ja też zawsze ryczę na weselach chrzcinach itp....

wcale nie musi być źle, D. tez szał powodzenia!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Mika przesle Ci na fb maila sluzbowego M. mysle ze do niego bedzie najlepiej

Ill to duzo, u nas na tapecie glownie "tata" wszystko jest "tata", nasladuje wszystko co sie mu tylko powie ale slow malo bardzo.

Ale jestem padnieta, w ogole tylko bym spala cholera znowu mam schiza o ciazy :p tylko tak..... Pozytywnie sie nakrecam czuje sie dokladnie jak w ciazy z Pietraszkiem:p

Wciagnelam sie na maksa w prawo agaty kurde blade ta ipla i tvn player w telewizorze to zlo totalne

Juz kiedys pytalam o to ale czy ktos z was sie orientuje o klawiaturke do tableta?

Aaaaaaa Marsi, zdjecie absolutnie fantastyczne, nadaje sie na jakis konkurs, cos przepieknego i wygladasz bosko, zadnego tylka nie widze tylko cudny brzusio

Jak tam nasze dzieciaczki zlobkowe? Pietraszko radzi sobie podobno super a jest jednym z najmlodszych w grupie taka jestem dumna ale serce mi sie dzisiaj krajalo jak ciagnal mnie i chcial wszystko pokazywac

Ill gratuluje odstawienia!

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

ale fajnie się prasuje

Brawa dla P.!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale dalam dzis czadu!
pokitrasily mi sie godziny lekcyjne. w ogole nie moge sie ogarnac, chyba za duzo mam na glowie i to przez to. wczoraj np. myslalm ze mam dyzur a to nie ta przerwa byla i przerwe 15 min spedzilam na dyzurze i przez te 15 min zastanawialam sie co nas tak duzo na tym korytarzu
a dzis - skonczylam lekcje, wsiadam do auta i nagle taki przeblysk - o ku.wa, 6b!
wpadlam do nich zziajana, oni w szoku bo juz mieli nadzieje ze jednak nie przyjde takze tego... a wytlumaczylam sie tym ze kombinowalam z planem na przyszly tydzien

luz, absolutnie nie mialam niczego zlego na mysli tylko poprostu pisze jak to bylo u mnie. wiem ze wiele rodzicow (no dobra - matek ) ma problemy z podjeiem decyzji jesli chodzi o imie - bo to, bo tamto, bo sr.amto
przy pierwszym dziecku tam wlasnie mialam.
przy drugim dziecku bede to wszystko miala gleboko w doopce i tyle!
wspomniany Kajetan - jak sie podoba to brac i sie nie zastanawiac

no rzeczywiscie gloopio bo n-el goopi
mialam w tamtym roku klase - na 11 osob bylo 6 Jakubow ja nie mialam problemow, panowie tez nie. a do odp wywolywalam z imienia i nazwiska, jak kazdego innego ucznia

widzialam liste, mowi duzo! nie panikuj!

insolito - brawa dla Was!

powodzenia!

Zabol zasnal dopiero, ja nie wiem skad te dzieci maja energie
niezła nauczycielka jesteś
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 15:40   #2556
ezzo
Zadomowienie

neti wybacz, ale w moim ciazowym amoku zapomnialam ci pogratulowac sukcesow, super i oby tak dalej
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 15:56   #2557
litllesweetangel
Lurker ;)

Pierwsza zasada grubasow- nie idz na zakupy z kolezanka w rozmiarze 34 3 h lazenia po galerii- zakupow zero!

Mialam dzis rozmowe o prace. Takie warunki, ze tylko smialam sie pod nosem

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 16:28   #2558
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Pierwsza zasada grubasow- nie idz na zakupy z kolezanka w rozmiarze 34 3 h lazenia po galerii- zakupow zero!

Dobre
:p

Stary 2014-09-03, 16:41   #2559
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kochane

Mój Oskar ostatnio powariował,przestawia sobie drzemki,cuduje. Dziś stwierdziłam że odpuszcze mu usypianie bo ostatnimi czasy trwa to u nas ok 2 godzin,bo nagle w łóżku odżywa Ale nic z tych rzeczy,usnął prawie u dziadka na kolanach więc drzemka dziś wypadła o godzinie 15:07 -jeszcze śpi

Drugą sprawą są zęby-ku.wa myślałam że mamy na chwilę spokój a tu nagle od kilku dni litry śliny mu się leją z paszczy
Dentinox już nic nie pomaga więc ratujemy się Nurofenem dwa razy dziennie,co by nie przeginać a choć trochę ulżyć.

Trzecia sprawa to mąż- chodzi od lekarza do lekarza. Nikt nic nie wie. Z badań wynika że to okaz zdrowia a w rzeczywistości gorzej jak 60latek
Świat się kończy.

W skrócie tak to u nas wygląda. A teraz :

Ezzo-cieszę się Twoim szczęściem Ogromne gratulacje
I nie martw się bo wszystko będzie ok. Grunt to dobre nastawienie.

Illusion- moim zdaniem to Igi wcale tak mało nie mówi Oskar mówił swego czasu dużo a teraz tylko sylabuje albo stęka pokazując palcem. Nie martwiłabym sie na Twoim miejscu ale jeśli Cię to niepokoi to po prostu to sprawdź. Nie ma sensu się dręczyć.

Iffonka-Oskar pije dość duże ilości mleka 4 nawet 5 licząc z nocą. Męczy mnie to już ale mamy spore kłopoty jedzeniowe ostatnio i jeśli ma nie jeść nic to wolę żeby przynajmniej pił mleko-mając nadzieję że mu się odmieni. Spędza mi to sen z powiek bo kombinuje a on prawie na wszystko mówi nie. Dziś podjęłam próbę przejścia na mleko krowie ale olał gorącym sikiem.
Kajtkiem miał być Oski ale mężowi się nie podobało

Insolito-gratuluje pierwszej nocy bez uu,oby tak dalej

Marsi-super że wakacje udane. Śliczny brzusio

No i mnóstwo buziali dla naszych początkujących dzieciaczków w żłobkach i dla ich mam dużo sił i wytrwałości. Z każdym dniem będzie coraz lepiej

Tyle póki co ode mnie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 16:49   #2560
szklanka19
Zadomowienie

Hej, hej

Ezzo super, cudne wieści! A co do tego rtg, to dostałaś fartuch ochronny? Dawki na ząb są bardzo małe, nie powinnaś się tym martwić. A jeśli dostałaś fartuch to już w ogóle luzik.

Insolito to trzymam kciuki za dzisiejszą nockę! No i serduszko

Little, ale że koleżanka nic nie kupiła? Bo ja ostatnio miałam to samo, wszystko w sklepach za duże, w każdej rzeczy wyglądam jak w wielgachnym worku na kartofle

Silver spóźnione najlepsze życzenia z okazji rocznicy! Dużo miłości

Hje baty dla Tż

Marsi witaj, brzuszek genialny i łączę się w bólu z teściową, moja też chora, już tydzień w szpitalu leży

Nawijko super, że wesele udane

Pstryczku Ty to jesteś udana

Byliśmy dziś na rehabilitacji i przykleili Ewie plasterki na stópki, biedna strasznie płakała, dopiero jak jej założyłam skarpetki i spodnie, tak, że nie widziała co tam ma to się uspokoiła. I wściekłam się bo zmienili przepisy w ośrodku i teraz na następne ćwiczenia umawia się nie tak jak do tej pory czyli ze swoim rehabilitantem, tylko u jednej pani sekretarki. Taki bajzel się zrobił, że głowa mała! Kiedyś rejestracja trwała 30 sek. a teraz się stoi w długiej kolejce, mój mąż stał pół godziny, dobrze, że był ze mną, bo jakbym tam miała tyle z Ewą stać to tego nie widzę

Mała o kurde, to lekarze teraz jaki mają plan co do męża? Współczuję i dużo zdrowia życzę!

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2014-09-03 o 16:52
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:19   #2561
Ewik86
Zakorzenienie

Cześć Jakby ktoś się zastanawiał to jestem, żyję Rzadko piszę, ale codziennie czytam.

Ezzo gratuluję z całego serca

Insolito oby Pietraszko nadal był taki dzielny bez cyca

Neti gratuluję efektów. Jestem pod wrażeniem.

I trzymam kciuki za żłobkowe dzieciaczki - oby z każdym dniem było coraz lepiej.

U nas bez większych zmian. Domcia ostatnio chorowała na zapalenie ucha, znowu więc dostawała antybiotyk, ale już jest ok.

Byłam dziś u gina. Córeczka rośnie, waży już ponad 800 g Kopie jak szalona, na pewno częściej niż Domcia. Poza tym męczy mnie okropna zgaga - dobrze, że można Rennie brać, bo chyba bym nie przeżyła

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 18:29   #2562
nafiyqa
Zakorzenienie

Ewik, macie juz imie?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 19:05   #2563
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Cześć Jakby ktoś się zastanawiał to jestem, żyję Rzadko piszę, ale codziennie czytam.

Ezzo gratuluję z całego serca

Insolito oby Pietraszko nadal był taki dzielny bez cyca

Neti gratuluję efektów. Jestem pod wrażeniem.

I trzymam kciuki za żłobkowe dzieciaczki - oby z każdym dniem było coraz lepiej.

U nas bez większych zmian. Domcia ostatnio chorowała na zapalenie ucha, znowu więc dostawała antybiotyk, ale już jest ok.

Byłam dziś u gina. Córeczka rośnie, waży już ponad 800 g Kopie jak szalona, na pewno częściej niż Domcia. Poza tym męczy mnie okropna zgaga - dobrze, że można Rennie brać, bo chyba bym nie przeżyła
duża dziewczynka! D. też mocniej kopała, niż A
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 19:06   #2564
sylwietta1988
Zakorzenienie

Czesc Zbójsław zbójuje i chociaz M. zajmuje sie nim jak może i jak umie (ma urlop do soboty) to moja psycha skacze z mostu. Jak tylko którekolwiek z nas zejdzie mu z oczu to jest mega ryk MAMAAAAAAAAAAA/TATAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! !!!!!!! Do tego wlazł dzis na stół, siegnął do kwietnika i zrzucił kwiatka dzieki Bogu, ze sam nie spadł a wszystko w czasie, kiedy wyszłam do kuchni wyłaczyc czajnik z wodą

W celu złagodzenia objawów nerwicy kupiłam sobie botki, na widok których dostałam orgazmu

Przeczytałam, EZZO gratulacje ogromne!!!!

INSOLITO, kciuki za bezproblemowe odstawienie Piotrusia

ILLUSION, jesli cokolwiek Cie niepokoi to idz do specjalisty, ale moim zdaniem wcale Igi tak mało nie mówi.

Buziaki dla wszystkich brzuszkowych mam i wytrwałosci dla żłobkowych dzieciuniów i mamus
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:00   #2565
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ewik, macie juz imie?
Oświeciło mnie którejś nocy i chciałabym Justynkę, ale TŻ nie chce się na razie zgodzić Bierzemy jeszcze pod uwagę Weronikę.

Sylwia u mnie jest podobnie od jakiegoś czasu. Nie mogę na sekundę wyjść z pokoju, bo jest krzyk rozpaczy. Nie powiem, męczy mnie to trochę i czekam aż minie

Dominika

Alicja
Stary 2014-09-03, 20:12   #2566
elllmi
Zakorzenienie

udało mi się ogarnąć w końcu wszystko, TŻ nie zabezpieczył podłogi za kanapą (no bo przecież tam nie widać ) i myślałam, że mnie szlag trafi, jak szorowałam farbę z paneli

jak skończyliśmy i pościągaliśmy folie z mebli to pierwsze za co ja się wzięłam, to aneks kuchenny, żeby jakoś funkcjonować, a TŻ podłączył TV i kolumny jakie to typowe

Cytat:
woooow idziecie jak burza, super! to Twoje nogi na zdjęciu
z frontu powiadasz....ja tu widzę,że Ty leżysz
to dopiero nasze stare poddasze odświeżamy burza to u Deli jest i nie leżę, tylko siły zbieram, bo TŻ wtedy po farbę pojechał

Cytat:
Wczoraj młody jak zawsze po mnie skakał, ale mu tłumaczę, że teraz już nie może skakać mi po brzuchu bo tam jest mała dzidzia, zaglądał mi pod bluzkę, przyglądał się dokładnie, grzebał paluchem w brzuchu i szukał tej dzidzi, co też ta matka wymyśliła ale słodkie to było, potem jak przyszedł do nas tz, tłumaczył mu, że tam jest dzidzia.
ale cudnie

Cytat:
A tak w ogole to dowiedzialam sie wczoraj, ze juz nowe odcinki MjM leca. TZ jeszcze nic nie wie!! Ale bedzie rozczarowany, ze nie ogladalismy wczoraj!

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:15   #2567
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej
Kochana, Iguś bardzo dużo mówi, pięknie naśladuje
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ja mam taką samą czapkę dla Filipa, kupiliśmy ją na wiosnę i była trochę za duża, zsuwała mu się, może teraz będzie dobra; ale świetna jest, polecam tylko na takie cieplejsze jesienne dni będzie za gruba, bo ma dwie warstwy materiału

dzięki za odpowiedź w sprawie czapki, właśnie mi chodzi o taką grubszą czapkę
Cytat:

ale Wam fajnie
ogromnie Wam gratuluję
Cytat:
A tak w ogole to dowiedzialam sie wczoraj, ze juz nowe odcinki MjM leca. TZ jeszcze nic nie wie!! Ale bedzie rozczarowany, ze nie ogladalismy wczoraj!
wczoraj i przedwczoraj
Cytat:
Insolito i reszta dziewczyn dziękuję. To dla mnie dużo znaczy i jest motywacją do dalszych działań. Z racji małego "wielkiego " sukcesu kupiłam sobie dziś buty w Tesco za 20 zł.:p I chociaż w takim obcasie nie chodziłam ale te są wyjątkowo wygodne- czyżby parę kg mniej mogło być powodem lepszej równowagi w takich butach? No i mój tz się uparł żeby mi cyknac fotkę bo się rozochocil jak je założyłam. UWAGA jestem w domowych odzieniach i zdj niewyraźne. Może to i dobrze bo rozmywaja się moje krągłości
super wyglądasz
Cytat:
NANCY udało zmierzyć Antoniowi głowę i jest ok 49cm. Dolinie wg mnie czapka dobra od jakiś 45 do napewno powyżej 50 kilku cm
oo dzięki
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Mój Oskar ostatnio powariował,przestawia sobie drzemki,cuduje. Dziś stwierdziłam że odpuszcze mu usypianie bo ostatnimi czasy trwa to u nas ok 2 godzin,bo nagle w łóżku odżywa Ale nic z tych rzeczy,usnął prawie u dziadka na kolanach więc drzemka dziś wypadła o godzinie 15:07 -jeszcze śpi

Drugą sprawą są zęby-ku.wa myślałam że mamy na chwilę spokój a tu nagle od kilku dni litry śliny mu się leją z paszczy
Dentinox już nic nie pomaga więc ratujemy się Nurofenem dwa razy dziennie,co by nie przeginać a choć trochę ulżyć.
a próbowałaś Tantum verde?
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Czesc Zbójsław zbójuje i chociaz M. zajmuje sie nim jak może i jak umie (ma urlop do soboty) to moja psycha skacze z mostu. Jak tylko którekolwiek z nas zejdzie mu z oczu to jest mega ryk MAMAAAAAAAAAAA/TATAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! !!!!!!! Do tego wlazł dzis na stół, siegnął do kwietnika i zrzucił kwiatka dzieki Bogu, ze sam nie spadł a wszystko w czasie, kiedy wyszłam do kuchni wyłaczyc czajnik z wodą

W celu złagodzenia objawów nerwicy kupiłam sobie botki, na widok których dostałam orgazmu

ILLUSION, jesli cokolwiek Cie niepokoi to idz do specjalisty, ale moim zdaniem wcale Igi tak mało nie mówi.

Buziaki dla wszystkich brzuszkowych mam i wytrwałosci dla żłobkowych dzieciuniów i mamus
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:16   #2568
marsi11
Zakorzenienie

Meduza widzę Cię

Cytat:
a wiesz że jak byłam w Chorwacji to ani razu zgagi nie miałam, cholera wie o co chodzi a tylko przyjechalam do PL to od razu
moja mała też mnie mega mocno kopie, mam wrażenie,że ona staje w tym brzuchu

Little- Twoje teksty mnie rozwalają ale coś w tym jest
Neti fajne butki i gratuluję wytrwałości i postępow

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-09-03 o 20:17
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:20   #2569
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Meduza widzę Cię

a wiesz że jak byłam w Chorwacji to ani razu zgagi nie miałam, cholera wie o co chodzi a tylko przyjechalam do PL to od razu
moja mała też mnie mega mocno kopie, mam wrażenie,że ona staje w tym brzuchu

Little- Twoje teksty mnie rozwalają ale coś w tym jest
Neti fajne butki i gratuluję wytrwałości i postępow
Może o inne jedzenie chodzi? Może mają jakieś łatwiejsze do strawienia

A druga rzecz, która mnie męczy w tej ciąży to nogi - praktycznie co wieczór mi przeszkadzają i nie mogę przez nie zasnąć

Dominika

Alicja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 20:24   #2570
elllmi
Zakorzenienie

taka historia:
moja mama uczy Filipa różnych wierszyków i piosenek, i potem jak on idzie do teściowej, to jej tam opowiada o ślimaku, kotku Puszku itd.; kiedyś się dziwiła skąd umie tyle rzeczy, to jej powiedział, że "babusia Gazina uciła"; no i wraca dzisiaj młody od teściowej i słyszę : "Wysied Kubuś za chałupke, źdoł matećki, źjobił kupke"
rozwala mnie ta kobieta

Stary 2014-09-03, 20:24   #2571
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Aaaaa, zasnął
super
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ale dalam dzis czadu!
pokitrasily mi sie godziny lekcyjne. w ogole nie moge sie ogarnac, chyba za duzo mam na glowie i to przez to. wczoraj np. myslalm ze mam dyzur a to nie ta przerwa byla i przerwe 15 min spedzilam na dyzurze i przez te 15 min zastanawialam sie co nas tak duzo na tym korytarzu
a dzis - skonczylam lekcje, wsiadam do auta i nagle taki przeblysk - o ku.wa, 6b!
wpadlam do nich zziajana, oni w szoku bo juz mieli nadzieje ze jednak nie przyjde takze tego... a wytlumaczylam sie tym ze kombinowalam z planem na przyszly tydzien

padłam cóż to za roztargnienie
Cytat:
Co fakt to fakt, ale niestety jako dziecko pretensje o to do rodzicow mialam... stad moje pytanie
a ja właśnie miałam pretensje, że dali mi (jak na tamte czasy) dość nietypowe imię
Cytat:
super wyglądasz
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

o to to
gdzie ta rozmowa?
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

u nas też taki etap:/

dzwonili do mnie z rossmanna. zaprosili na kolejny etap. odmówiłam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:25   #2572
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Może o inne jedzenie chodzi? Może mają jakieś łatwiejsze do strawienia

A druga rzecz, która mnie męczy w tej ciąży to nogi - praktycznie co wieczór mi przeszkadzają i nie mogę przez nie zasnąć
żartujesz? ja czuje takie mrowienie i te mnie to wkurza do tego skurcze łydek ale ratuje się magnezem

Ellmi Fifi wymiata

Dziewczyny zaczynam mieć treme przed jutrzejszym dniem, mały już przygotowany, wszystkie rzeczy naszykowane, ciekawe jak to będzie.....

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-09-03 o 20:28
Stary 2014-09-03, 20:26   #2573
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź w sprawie czapki, właśnie mi chodzi o taką grubszą czapkę
zobacz jeszcze na tą http://allegro.pl/czapka-dwustronna-...488125591.html ; ja mam zamiar Filipowi teraz kupić

Stary 2014-09-03, 20:28   #2574
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Przeszkadzają? Uciąć je! :p
A tak poważnie to co z nimi konkretnie?

Misia czemu odmówiłas? A czy znasz warunki finansowe?

Stary 2014-09-03, 20:29   #2575
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
dlaczego?

Stary 2014-09-03, 20:29   #2576
marsi11
Zakorzenienie

MaJuMi Ciebie też widzę i wywołuję co u Was?
Stary 2014-09-03, 20:29   #2577
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
taka historia:
moja mama uczy Filipa różnych wierszyków i piosenek, i potem jak on idzie do teściowej, to jej tam opowiada o ślimaku, kotku Puszku itd.; kiedyś się dziwiła skąd umie tyle rzeczy, to jej powiedział, że "babusia Gazina uciła"; no i wraca dzisiaj młody od teściowej i słyszę : "Wysied Kubuś za chałupke, źdoł matećki, źjobił kupke"
rozwala mnie ta kobieta

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Czemu odmówiłaś?

Cytat:
żartujesz? ja czuje takie mrowienie i te mnie to wkurza do tego skurcze łydek ale ratuje się magnezem
Cytat:
Przeszkadzają? Uciąć je! :p
A tak poważnie to co z nimi konkretnie?
U mnie to nie tyle mrowienie, co niezlokalizowany ból i muszę nimi ciągle ruszać A skurcze też mnie łapały, ale na razie Aspargin daje radę i przeszły.

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2014-09-03 o 20:31
Stary 2014-09-03, 20:30   #2578
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
zobacz jeszcze na tą http://allegro.pl/czapka-dwustronna-...488125591.html ; ja mam zamiar Filipowi teraz kupić
Ta tez fajna .. może i ja kupię?

Stary 2014-09-03, 20:32   #2579
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
taka historia:
rozwala mnie ta kobieta
przypomniało mi się jeszcze jak kiedyś wychodziłam z moim malutkim S z biblioteki i mówię żeby powiedział pani do widzenia a on:
do widzenia ślepa gienia kup se trąbke do pierdzenia
myślałam,że się pod ziemię zapadnę
Stary 2014-09-03, 20:32   #2580
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Ellmi Fifi wymiata

Dziewczyny zaczynam mieć treme przed jutrzejszym dniem, mały już przygotowany, wszystkie rzeczy naszykowane, ciekawe jak to będzie.....
A ja pamiętam jak mnie w ciąży nogi rwaly i te wstrętne skurcze. Współczuję Wam dziewczyny.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości