Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 11:46   #2551
boleczka93
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. XVII

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Łazienka ogarnięta, może meble pronto wypucuje
O to witam w klubie, u nas też dziś schabowe, już roztrzaskane i przyprawione, tylko panierować i smażyć...

My mamy schody w domu i pokonuje je z 20 razy dziennie pewnie o ile nie lepiej. 20x 25szt czyli jakieś 500 schodów dziennie i gówienko to daje Chyba, że za jednym zamachem miałabym tyle przejść
Podobno trzeba co drugi stopień stawać. To jeste moja ostatnia nadzieje chyba, będę chodziła do upadłego haha

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 11:50   #2552
Rina
Rozeznanie

Odpisywalam Wam i mi wcięło mi wszystko.
Black ja nadal odczuwał bol liub ciągnięcie z prawej strony. Odzywa się od czasu do czasu,juz bardziej męczy, ale jeszcze jest. Nie spie jeszcze na prawym boku, nie karnie na lezaco bo potem boli jak się podnosze. Ale z każdym dniem jest coraz lepiej.

Co do majtek siateczkowych- u nas nawet na sr mówiły położne żeby mieć.Miałam siateczkowe, nikt nic nie mówił i nie zabraniał. Rane kazali wietrzyc.
Po zdjeciuzdjęciu szwów pani doktor tez kazała codziennie na 20 min zostawiac bez zakrycia, smarowac mi nie kazała, bo się ładnie goi.

Zastrzyki przeciwzakrzepowe tez mam

Nawet Was nie podczytywalam przez ostatnie dwa dni bo nie miałam kiedy. W pon zdjęcie szwów, wizyta położnej, wczoraj pojechalismy na ważenie plus inne sprawy powychodziły.

Kwestia pokarmu się poprawia choć w nocy miałam kryzys i musiałam się wyryczec...
Ale pracujemy nad tym
Hormony trochę szaleja bo się ogólnie wzruszajaco-placzaca zrobilam

Rozpakowanym gratuluje
Za czekajace kciukam

Black jak ogólnie znioslas CC i jak się czujesz? Nie czytalam kochana wczesniej dlatego pytam teraz :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 11:53   #2553
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Wspolczuje wam tych diet. Ja ciągle jem smażone...może dlatego ze ja mieszanie karmie
ja się wczoraj racuchów smażonych najadłam to w nocy karmiłam Młodą 4h. Zrobiła kupę i poszła spać na 5h

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Od kilku dni kolo 17, a dzis jeszcze i pozniej wieczorem dlugo plakal.
Mowisz o grochu czy zielonym groszku? Bo ja ten drugi jem z marchewka.

Mleko kupilam sobie bez laktozy, nabialu nie wyeliminowalam ale malo bardzo go jem. Ciezkostrawnego tez nie.
Niedlugo zaczne podawac mu Infacol.
Twojego tez brzuszek meczy ze tak usypia kiepsko?
A kiecka super!
chciałam napisać to samo co niezawsze.

Cytat:
Tez o tym slyszalam, ale to tylko przesad
matko pierwsze słysze.. co za pomysly

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
no moja mama nie ma chrztu, a ma koscielny slub, ale tu nie wiem jak bedzie

Agnieszka dobrze, ze krotki porod, podobno im szybsze rozwarcie tym bardziej boli
to musiala nieźle namodzić

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja bhylam w listopadzie na chrzcie gdzie matka chrzestna byla w 5 m-cu ciąży.
O zabobonach to ja nie chce słuchać

Nie to nie brzuszek. Nuecwiem czemu tak usypia. Może refluks :/ albo za dużo wrażeń a w domu z 4 latkiem i psem jest głośno i wesoło

Mój chyba ok.260zl kosztowal. Pozytywki nie ma.

Idę spać choć zaraz mnie zbudzi mój królewicz bo jadł po 20.

Dobranoc
mnie zabobony też nie interesują. Teściowa już mi przez tel wyskoczyła z czerwoną kokardką w wózki

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ale to single jacys/jakies ile lat moga miec? ja nie wiem w domu spotkac sie nie moga tylko wode na lawce loic? jeszcze piwko rozumiem, ale wode i to wiekszosc dziewczyn byla...

Bylyscie w ch z dziecmi juz? Ja bardzo nie chce i staralam sie unikac, ale jutro musze pojechac do lidla, bo moj tz nie ma kiedy zrobic zakupow i prezent musze kupic urodzinowy dla kolegi Mai
Moja dziś kończy tydzień dopiero, ale unikam jak ognia.nie byłam

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Orzechy przeciwko dolarom że Karola i Domima rodzą

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Kochane teraz się dopiero ogarnęłam. Nie rodzę poki co... popołudniu dopiero przyjęli mnie na oddział. Leżę na patologii i generalnie 3 razy dziennie ktg. Wszystko jest ksiazkowo ale niestety noc poza tym co już wcześniej było. Jutro rano będzie mój lekarz to zobaczymy. Ponoć nie dają tu od razu oxy tylko czekają jak się same skurcze pojawia a się pojawić nie chcą. .wiec nie wiem co to będzie. To bycie tutaj jest fatalne... Stan psychiczny jest taki se ogolnie przez to czekanie i atmosferę gdzie wszystkie są w podobnej sytuacji. ..zdenerwowane itd.a jest naprawdę bardzo się to bardzo dużo przeterminowanych. ... w ogóle to jeszcze tu mam słaby net :-/ postaram się Was nadrobić ale widzę ze naskrobane tyle ze ja nie mogę; -)
Mam nadzieje ze u Was wszystko w porządku... ktoś urodził? a co z Karola? Bo to zdążyłam tylko przeczytać... rodzi?
trzymaj się dzielnie!! bedzie dobrze!!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Na dzis mialam TP a mam juz moje malenstwo ponad 3 tyg. przy sobie
Jakie to słodkie!

Cytat:
Skoro może umiem przywoływać to zawołam głośniej
Karooola..... odezwij się

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

chodzić bez? i przepraszam że tak to ujmę ale
kleksy zostawiać po sobie
rozumeim leżeć jeszcze bym zniosła.....
ale chodzic bez majtek? pogięło go do reszty..?
no że nogami te podkłady przytrzymujesz i chodzisz jak kaczka..
Dla mnie to głupota. Przy obu ciążach miałam majtki siateczkowe i żyje, nic mi nie zgniło:P i ma się dobrze. W dup.ie miałabym takie zakazy i tak założyła te poporodowe na tyłek.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 11:59   #2554
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Zaraz mnie biorą na lewatywe i wywolywanie oksytocyna. Wod malo, ale ponoc czyste, szyjka zgladzona i rozwarcie na 2 palce.
Tak mnie zbadal ordynator na fotelu ze porod to chyba przyjemnosc jak zyje nic mnie tak nie bolalo. Jak powiedzieli ze indukcja to sie rozryczalam az sie wszyscy przestraszyli. Z emocji strachu i radosci na raz chyba.
TZ juz jedzie. Trzymajta kciuki jak bede mogla to sie odezwe.
Kciuki Lekka,pojdzie szybko!

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Miałam masaż szyjki bolalo ale do przeżycia. Teraz przyszłam do mamy wchodzę do wc a tu czop odchodzi taki glut żółtawy. .. może coś dziś pójdzie po tym masażu

LEKKA będzie dobrze!
Haniu zazdroszcze masazu i trzyyyymam mocno kciuki! I jest czop ! Ale bosko!

Ja myje podlogi..
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:02   #2555
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Apka mi nie działa a M okupywał laptopa od rana!
Kciuki za wszystkie ktg i za te czekające na rozwój sytuacji.
Mi wczoraj na noc przyszła myśl do głowy że moja koleżanka jak leżała w szpitalu czekając na poród to jej położna powiedziała żeby poszła na schody i tym sposobem urodziła. Dzisiaj rano napisałam do niej żeby sie upewnić co i jak i kończe właśnie sprzątanie ostatnie i idę na schody. Mam dość myśli że nie zdążę urodzić przed wyjazdem M, bo zostało ok.2 tygodnie. Więc proszę o kciuki bo mam nadzieje wylądować dzisiaj na porodówce. Jestem baaaaardzo zdeterminowana
Miłego dnia
eee schody przereklamowane
Sonia ostatnio biegała, ja mieszkam na 4 piętrze i też ostatnio sporo po nich wchodziłam i

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:03   #2556
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja się wczoraj racuchów smażonych najadłam to w nocy karmiłam Młodą 4h. Zrobiła kupę i poszła spać na 5h

chciałam napisać to samo co niezawsze.

matko pierwsze słysze.. co za pomysly

to musiala nieźle namodzić

mnie zabobony też nie interesują. Teściowa już mi przez tel wyskoczyła z czerwoną kokardką w wózki

Moja dziś kończy tydzień dopiero, ale unikam jak ognia.nie byłam

trzymaj się dzielnie!! bedzie dobrze!!

Jakie to słodkie!

no że nogami te podkłady przytrzymujesz i chodzisz jak kaczka..
Dla mnie to głupota. Przy obu ciążach miałam majtki siateczkowe i żyje, nic mi nie zgniło:P i ma się dobrze. W dup.ie miałabym takie zakazy i tak założyła te poporodowe na tyłek.
Ja miałam majtki, chodzilam w spodniach i tez mi nie zgnilo
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:05   #2557
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Tak długo ginka powiedziala że to przez to że jest już tak niziutko... plus jeden że mam z głowy przy porodzue schodzenie dziecka do kanału bo niżej to chyba być już nie może.
Gossip tak w ogóle ja w piatek wypucowalam kafelki i szafki kuchenne a w sobote odszedł czop więc działaj hihi
mąż był na chwilę bo robie piętro wyżej i mowię co dziś zrobiłam a on "żeby Ci cos nie bylo" a ja "no jedyne co mi może być to poród, a że nie chcesz mi pomóc to sama sobie radze"
Chyba dotarło i może coś dziś zadziałamy

[QUOTE=Koperco;5104749no że nogami te podkłady przytrzymujesz i chodzisz jak kaczka..
Dla mnie to głupota. Przy obu ciążach miałam majtki siateczkowe i żyje, nic mi nie zgniło:P i ma się dobrze. W dup.ie miałabym takie zakazy i tak założyła te poporodowe na tyłek.[/QUOTE]

a NO.... chyba ich po.je.ba.lo poważnei wyśmiałabym ich....
Mam też swoje prawa i nikt mi w majtkach nie zakaże chodzic...
Leżec z krokiem i go wietrzyć ok ale bez majtek nie zamierzam chodzić... żenada... średniowiecze...

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

Ja myje podlogi..
ja juz nie wiem co robić A chyba fotel wyszoruje mam jakies coś w sprayu do mycia dywanów a fotel siedzi i sie pattzy na mnie

Ale głodna jestem więc wcześniej coś zjem

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 12:06   #2558
Hanka20
Zakorzenienie

ROSI, BOLECZKA kciukam za Was żeby się zaczęło coś!
SIEMPRE daj znać co po wizycie!

Ja sobie siedze u mamy i czekamy aż mechanik zrobi auto i jedziemy do domku. Jestem ciekawa czy coś się rozwinie dziś po odpadnieciu tego czopa.
GOSSIP zazdroszczę pozytywnej energii ja dziś mam dzień do spania!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:07   #2559
madzixx88
Zakorzenienie

U mnie po ktg cisza jak makiem zasiał, prosta krecha..masakra :/ w pn mam kolejne, potem w czw(tp) i badanie ginekogiczne. I od tp jak sie nic nie ruszy co 2 dni ktg i badanie gin..no nic, mam nadzieje, ze przez ten tydzień coś sie ruszy
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:08   #2560
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
ROSI, BOLECZKA kciukam za Was żeby się zaczęło coś!
SIEMPRE daj znać co po wizycie!

Ja sobie siedze u mamy i czekamy aż mechanik zrobi auto i jedziemy do domku. Jestem ciekawa czy coś się rozwinie dziś po odpadnieciu tego czopa.
GOSSIP zazdroszczę pozytywnej energii ja dziś mam dzień do spania!
To zdrzemnij sie w razie gdyby sie cos zaczelo.
Stary 2015-04-15, 12:12   #2561
gossip_girl21
Zakorzenienie

hania pogoda śliczna wiec to tez duzo daje

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-04-15, 12:24   #2562
kamilove
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ja sie przebudziłam i usnąć teraz nie mogę..:/

Agnieszka-super opis ten moment parcia mnie przeraził, tego sie boje

Lekka i Domi-powodzenia !!! trzymajcie sie

Niezawsze-ja mam leżaczek bujaczek z tiny love. Ma pozytywkę

Kamilove-super, ze sobie poradziłaś z nawałem

Głodna jestem nienawidzę tego uczucia w nocy a najadłam sie na kolacje :/
parcie jest dziwne ja się stresowałam by nic nie popuścić i na początku parłam w nogi i wszyscy do mnie krzyczeli nie w nogi, przyj na kupe i aż jestem w szoku jak szybko poszło, także jest to do przejścia, przy znieczuleniu ale i bez też, ja czułam wszystko z prawej strony jak pisałam i naprawdę jak się dobrze prze to jakoś mniej boli..

w ogóle to nie chodziłam na żadną szkołę rodzenia, nic a położna tak mnie chwaliła że w końcu jakaś co się nie drze jakby umierała tylko faktycznie prze

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej.
Gratuluje rozpakowanym mamusiom śliczne dzieciaczki.

Ja jade dzis do szpitala, mam nadzieje, ze mnie przyjma. Od wczoraj mam skurcze, w miare regularne, prawie minute, ale co ok 20 min. Bola jak cholera, az mi niedobrze. Spalam moze ze dwie godz. I mam wrazenie ze sacza mi sie wody. Ale tego to nie jestem pewna.
Trzymajcie kciuki, zebym zostala w szpitalu i jak najszybciej urodzila.
wielkie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51043507]Gosiak,dzis bedzie lepiej z corcia na pewno. Dokarmiaja Ci ja? Mimoja oddali po nocy i spi. Jak aniolek a wczoraj rogi pokazywala. No ale wczoraj u mnie zero porodow wiec mniej placzow dzieciakow w nocy.
Czy ja mam czekac i probowac odbijac corke tak "do skutku"? bo cos niepodatna... ja polowy nie przeczytalam. nr telefonow swojego i ojca dziecka, choroby w rodzinie.
U mnie pyt o zeby nie bylo. Za to jak uslyszalam pyt. Imie ojca, to podalam swojego, a chodzilo o ojca dziecka [/QUOTE]

my odbijamy i za każdym razem po cycu się udaje, najlepiej u taty się odbija, u mnie nie zawsze ma ochotę

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51044519]To moze ja moja za krotko na ramieniu trzymalam,ale nic to,naucze sie. Po czym wnosza ze kiepskie mleko? Chyba nie probuja?
Blackberry a jak wygladaja super warunki do karmienia? Ja mam chyba skromne bo male ;p
Mala nie jest zolta poki co i stan ogolny dobry.
Za duzego bodziaka jej ubralam i niezle mi sie rece trzesly przy pediatrze ubierajac ;p myslalam ze bede miec wieksze dziecko przy tej mojej niby cukrzycy. Glowa mnie zaczyna pobolewac eh...[/QUOTE]

na moją wszystkie ciuszki r56 za duże kilka mam newbornów i też za duże

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Gosiak u nas sale poporodowe jednoosobowe. Chyba ze bylby pech i przepelnienie ale na razie jest ok

U nas na Ktg skurcze ok 40 co 5-6 minut ale krociutkie. Czekam na obchod i pewnie zleca test.
Nastawiam sie na rodzenie dzis, az wlosy umylam :p
no to powodzenia

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Lece to wszystko ogarniac bo Was czytac nie moge..bo mi smutno troche ze Mikolaja jeszcze nie mam. Ze nie wiem czy jest zdrowy i to mnie dobija.bardzo!. Ale nie przejmujcie sie mna,pewnie mam zly dzien przez te kilka h bez snu w nocy.

Milego dnia kochane Mamuski i przyszleMamuski moje;*
e tam nie ma co smutać ciesz się ostatnimi przespanymi nocami i jedz słodyczy ile wlezie! ja bym teraz wszystko opierdzieliła a tymczasem tylko suche biszkopty i herbatniki zaraz i Ty urodzisz

Cytat:
I dobrze, kwiecien w pelni

O to super ze sobie poradzilas! Jak nie musisz to nie karm w nakladkach bo potem ciężko od uczyć:/
dzięki za info bo nie wiedziałam w takim razie tylko w ostateczności pójdą w ruch

Cytat:
Miałam masaż szyjki bolalo ale do przeżycia. Teraz przyszłam do mamy wchodzę do wc a tu czop odchodzi taki glut żółtawy. .. może coś dziś pójdzie po tym masażu

LEKKA będzie dobrze!
się ruszy, u mnie po 3 dniach chyba poszło? kciuki

Cytat:
Hej.
Ja na zakupach. Właśnie się karmimy w pokoju rodzinnym. Jest wygodny fotel, przewijak krzesełko do karmienia i stolik z zabawkami dla starszego dziecka.

Mam stanik do karmienia z esotiq za 30zl przecena -70%

U nas starszego synka chrzcilo rodzeństwo moje i Tz a teraz chrzestnymi będą ich drugie połówki chrzciny będą 9maja

Lekka - bedzie dobrze
wow super cena

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Co do majtek ja miałam te i bardzo polecam bo nie uciskają, nie pociłam się i dobrze trzymały wszystko na miejscu https://sklep.icare.pl/userdata/gfx/...a4508bd413.jpg

a podkłady molimed dla mnie średnie bo za szerokie, lepsze canpola dzięki temu wyprofilowaniu między nogami lepiej się trzymały i nic nie przeciekało bokiem
Stary 2015-04-15, 12:28   #2563
gosiak0512
Zakorzenienie

KAMILOVE ja mam te same podlady i majty mega wygodnie i podklady sie nie kuluja

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:31   #2564
madzixx88
Zakorzenienie

Kamilove-nawet nie wiem jak sie prze na nogi
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:33   #2565
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
eee schody przereklamowane
Sonia ostatnio biegała, ja mieszkam na 4 piętrze i też ostatnio sporo po nich wchodziłam i
Może przereklamowane :P tak jak i sex i suty i wgl wszystko, łudzę się że chociaż to u mnie zadziała, tej mojej koleżance pomogły więc może może

Nasza córcia - Nikola
30.04.15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 12:35   #2566
kordelka85
BAN stały

Roleta z salonu uległa zniszczeniu :banghead: chyba znaczne to dokumentować i odejme mu z kieszonkowego, a jak się nie wypłaci do 18 taki to wystawie mu rachunek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1429097685021.jpg (32,3 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-04-15, 12:42   #2567
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana.
Mala ciut lepiej i ze 2h zlapalysmy. Teraz juz po morfologi, prysznicu cyckujemy sie

GOCZEK u nas na porodowej juz majtki zakladali zeby wygodniej bylo.
i dobrze ze cyckujecie będzie duzo pokarmu

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej.
Gratuluje rozpakowanym mamusiom śliczne dzieciaczki.

Ja jade dzis do szpitala, mam nadzieje, ze mnie przyjma. Od wczoraj mam skurcze, w miare regularne, prawie minute, ale co ok 20 min. Bola jak cholera, az mi niedobrze. Spalam moze ze dwie godz. I mam wrazenie ze sacza mi sie wody. Ale tego to nie jestem pewna.
Trzymajcie kciuki, zebym zostala w szpitalu i jak najszybciej urodzila.
No to kciuki przeogromne żeby się podziało i to szybko!!!
Stary 2015-04-15, 12:44   #2568
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Roleta z salonu uległa zniszczeniu :banghead: chyba znaczne to dokumentować i odejme mu z kieszonkowego, a jak się nie wypłaci do 18 taki to wystawie mu rachunek

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-04-15, 12:46   #2569
rosarioV
Zakorzenienie

Ale mnie wnerwia ten ząb haczy mi o język, już nie tak bardzo jak wczoraj ale nadal. Zdecydowałam że jak nie boli to pójdę do dentysty po porodzoe bo teraz boje sie iść. .. panivznie boje sie dentysty i jeszcze z tego strachu na fotelu odejdą mi wody albo zaczna sie skurcze. .. niech synek już wychodzi co może jeszcze pod koniec kwietnia odwiedze dentyste

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 12:46   #2570
kordelka85
BAN stały

Weszlam na kompa, ale dziwny wizaz.
Edytowalam suwaczek
Stary 2015-04-15, 12:50   #2571
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mnie wnerwia ten ząb haczy mi o język, już nie tak bardzo jak wczoraj ale nadal. Zdecydowałam że jak nie boli to pójdę do dentysty po porodzoe bo teraz boje sie iść. .. panivznie boje sie dentysty i jeszcze z tego strachu na fotelu odejdą mi wody albo zaczna sie skurcze. .. niech synek już wychodzi co może jeszcze pod koniec kwietnia odwiedze dentyste

ja bym poszła teraz niech zobaczy ew. opiłują go żeby Ci języka nie ranił...
borować na bank nie bedzie bo za duże ryzyko...

Zjadłam zapiekanki i popiłam wodą i kurde mnie żołądek zaczął boleć... jestem mądra....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-04-15, 12:51   #2572
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno trzeba co drugi stopień stawać. To jeste moja ostatnia nadzieje chyba, będę chodziła do upadłego haha
Jak Tobie pomoże to pomyślę

Cytat:
Spokojnie w ciąży można iść do dentysty, tym bardziej jeśli to zwykła plomba, ja miałam nawet truty bo nerw na wierzchu.
A pomyśl sobie jak przy porodzie zaciśniesz zęby i wtedy ukruszy się dalej lub zacznie boleć...

Z nudów chyba zaraz coś kupię bo siedzę i przeglądam ciuszki niemowlęce
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:51   #2573
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Spoko. U mnie też teściowa przoduje w zabobonach. Czerwona wstążeczka oczywiście... A i tak moje ulubione było jak wychodziła od Hani i wyrywała sobie nitki z ubrań i wkładała do łóżeczka, żeby niby snu jej nie zabierać ze sobą jak wyjdzie Hahahah W przyszłym miesiącu Hania kończy 3 lata i do tej pory chyba by musiała ze 3 swetry spruć a i tak z nitkami czy bez Hania budzi się w nocy przynajmniej raz

Cytat:
Ja nic takiego nie miałam, w domu dalej nosilam.

Mi nic takiego nie byli, w domu dalej nosilam
Ja generalnie mam problem z materiałami, które nie przepuszczają powietrza więc przy tych siateczkowych tego nie przeskoczę. U mnie albo bawełna albo nic

Cytat:
Małemu pępek się babrze. W samym środku krew. Nie wiem czy trzeba z tym do lekarza
Przy Hani miałam przejścia z pępkiem więc ja na pewno bym do lekarza poszła tym bardziej jeśli widać krew.
Stary 2015-04-15, 12:52   #2574
sunny_eyes
Zakorzenienie

Ojej jakie śliczności dla dziewczynki

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:55   #2575
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej
Ja również nadal w dwupaku.. Już bym bardzoooo chciała urodzić.. Ostatni tydzień to same złe wiadomości w naszym domu...ale nie chcę tu Wam smęcić.. Trzeba się pozbierać i czekać na Małe Szczęście,które mam nadzieję lada moment przyjdzie na świat..teraz to jest najważniejsze..

Kciuki ogromne za wszystkie,które dziś mają ktg
lekka nie martw się.. Jeszcze chwila i będziesz miała dzidzię ze sobą..
Ciekawe jak tam Karoola ..

Gosiak śliczną masz córeczkę to dziś wychodzicie do domku?

Miłego dnia wszystkim
No to trzymaj się kochana!! Oby jak najszybciej Szczęście zawitało!

Cytat:
kciuki kochana i daj z siebie wszystko

A ja od rana tak:
-kuchnia wyszorowałam płytki, umyłam cały zlew garów
-pranie wstawiłam już drugie sie robi,
-odkurzyłam nasze 60m2 i umyłam
i siedze i zastanawiam sie nad szorowaniem dywanu

energia mnie przepełnia! to na bank syndrom porodu albo wicia gniazda
a moje betchoweny śmierdzące nie pozwalają usiedzieć w jednym miejscu bo idzie sie udusić....
co najlepsze nie jadłam NIC co mogłoby je takimi atomowymi uczynić no ale cóż trzeba działać....

jeszcze chyba balkon pozamiatam bo sie ziemi nasypało przez wiatr ostatni.... ale ten dywan tak mnie kusi.....

ciekawe skąd siły na zrobienie obiadu potem znajde
weź do mnie podjedź, bo ja nie mam sił jeszcze na sprzątanie:P

Cytat:

LEKKA będzie dobrze!
OO to do boju

Cytat:
Hej.
Ja na zakupach. Właśnie się karmimy w pokoju rodzinnym. Jest wygodny fotel, przewijak krzesełko do karmienia i stolik z zabawkami dla starszego dziecka.

U nas starszego synka chrzcilo rodzeństwo moje i Tz a teraz chrzestnymi będą ich drugie połówki chrzciny będą 9maja

Lekka - bedzie dobrze
fajnie że jest miejsce, a ogólnodostępne czy kluczyk u pana ochroniarza 3 piętra niżej?

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAJKA nie! Sama leze i tak raczej zostanie bo na porodowej spokoj a i wypisow sporo

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

MAJKA moze lepiej pokazac.
Jaki luksior|

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
Odpisywalam Wam i mi wcięło mi wszystko.
Black ja nadal odczuwał bol liub ciągnięcie z prawej strony. Odzywa się od czasu do czasu,juz bardziej męczy, ale jeszcze jest. Nie spie jeszcze na prawym boku, nie karnie na lezaco bo potem boli jak się podnosze. Ale z każdym dniem jest coraz lepiej.

Co do majtek siateczkowych- u nas nawet na sr mówiły położne żeby mieć.Miałam siateczkowe, nikt nic nie mówił i nie zabraniał. Rane kazali wietrzyc.
Po zdjeciuzdjęciu szwów pani doktor tez kazała codziennie na 20 min zostawiac bez zakrycia, smarowac mi nie kazała, bo się ładnie goi.

Zastrzyki przeciwzakrzepowe tez mam

Nawet Was nie podczytywalam przez ostatnie dwa dni bo nie miałam kiedy. W pon zdjęcie szwów, wizyta położnej, wczoraj pojechalismy na ważenie plus inne sprawy powychodziły.

Kwestia pokarmu się poprawia choć w nocy miałam kryzys i musiałam się wyryczec...
Ale pracujemy nad tym
Hormony trochę szaleja bo się ogólnie wzruszajaco-placzaca zrobilam

Rozpakowanym gratuluje
Za czekajace kciukam

Black jak ogólnie znioslas CC i jak się czujesz? Nie czytalam kochana wczesniej dlatego pytam teraz :-*
Ja też mam czasem dość, no ale nikt nie mówił że początki będą tylko kolorowe

Cytat:
Ja miałam majtki, chodzilam w spodniach i tez mi nie zgnilo
no więc właśnie

Cytat:
a NO.... chyba ich po.je.ba.lo poważnei wyśmiałabym ich....
Mam też swoje prawa i nikt mi w majtkach nie zakaże chodzic...
Leżec z krokiem i go wietrzyć ok ale bez majtek nie zamierzam chodzić... żenada... średniowiecze...
Jakby mi ktoś zaproponował zdjęcie majtek (oprócz na badanie) to bym mocno wyśmiała. Daj spokój jakaś masakra

Ja dziś właśnie kończe 2gie pranie. Po tym pobycie w szpitalu nie mogę dojść z brudnymi rzeczami do ładu bo M wszystko do prania wrzucił plus nasze bieżące plus Małej bieżące-normalnie ciągle pranie mi wisi:P

Ja mam sporo zaległych pierdół do porobienia w domu. ALe powoli wychodzę na prosta Za dużo powchodzę na krzesło lub postoję to mnie krocze boli więc muszę jeszcze dość spokojnie
Stary 2015-04-15, 12:56   #2576
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym poszła teraz niech zobaczy ew. opiłują go żeby Ci języka nie ranił...
borować na bank nie bedzie bo za duże ryzyko...

Zjadłam zapiekanki i popiłam wodą i kurde mnie żołądek zaczął boleć... jestem mądra....
Eh... i za opilowanie zęba zedrze ze mnie dwie stowy :P

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Jak Tobie pomoże to pomyślę

Spokojnie w ciąży można iść do dentysty, tym bardziej jeśli to zwykła plomba, ja miałam nawet truty bo nerw na wierzchu.
A pomyśl sobie jak przy porodzie zaciśniesz zęby i wtedy ukruszy się dalej lub zacznie boleć...

Z nudów chyba zaraz coś kupię bo siedzę i przeglądam ciuszki niemowlęce
Wiem że można ale nie wiem co bedzie robił. .. napewno bedzie borowal bo przy okazji wyszło że w środku jest czarna kropa więc znieczulenie pojdzie w ruch no i robienie zęba i odbudowanie go jeszcze :/ masakra przed samym porodem :/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:03   #2577
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Lekka - bedzie dobrze
Domyslam sie ktora galeria Fajnie ze takie tam warunki. I super cena za stanik Da sie tam jeszcze cos wyszperac? Bo tez musze kupic. A pepuszek lepiej pokaz poloznej albo lekarzowi jak krwawi.

Cytat:
Apka mi nie działa a M okupywał laptopa od rana!
Kciuki za wszystkie ktg i za te czekające na rozwój sytuacji.
Mi wczoraj na noc przyszła myśl do głowy że moja koleżanka jak leżała w szpitalu czekając na poród to jej położna powiedziała żeby poszła na schody i tym sposobem urodziła. Dzisiaj rano napisałam do niej żeby sie upewnić co i jak i kończe właśnie sprzątanie ostatnie i idę na schody. Mam dość myśli że nie zdążę urodzić przed wyjazdem M, bo zostało ok.2 tygodnie. Więc proszę o kciuki bo mam nadzieje wylądować dzisiaj na porodówce. Jestem baaaaardzo zdeterminowana
Miłego dnia
Trzymam kciuki! ;D Jak sie chodzi po schodach trzeba krecic biodrami zeby cos przyspieszylo, tak mi mowili w SR

Ciekawe jak LEKKA?

Ja zjadlam obiad i zaraz karmienie bo slysze ze moj niuniek sie powoli budzi.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Dziewczyny kasze chyba sa bezpieczne przy KP? Bo jem roznego rodzaju, a nie chce zeby wyszlo jak z tym groszkiem ze bylam nieswiadoma. Niby nic nie znalazlam zeby szkodzily.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 13:05   #2578
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Eh... i za opilowanie zęba zedrze ze mnie dwie stowy :P

Wiem że można ale nie wiem co bedzie robił. .. napewno bedzie borowal bo przy okazji wyszło że w środku jest czarna kropa więc znieczulenie pojdzie w ruch no i robienie zęba i odbudowanie go jeszcze :/ masakra przed samym porodem :/

A co to ubezpieczenia nie masz że ma tyle zedrzeć z Ciebie?
ja bym poszła...
mnie prowizorycznie potraktowali i często sie w nocy budzę z bólem....

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

matko mój żołądek

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-04-15, 13:13   #2579
boleczka93
Zakorzenienie

Ok jestem po maratonie 3xna 10 pietro. Ta moja kolezanka mowila ze ona tak intensywnie chodzila 2 dni i sie zaczelo. Teraz wezme ciepla kapiel, pozniej znowu pojde i najwyzej jutro tez i zobaczymy, moze sie co zacznie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-04-15, 13:16   #2580
soniuska
Zakorzenienie

Kamilove kochana ja nie bede kp wiec moge jesc wszystko..

Madzix to samo pomyslalam..

Kordelka hehee.

Rosi ja bym wolala teraz isc i zrobic,bo przy kp nie bedziesz mogla chyba znieczulenia. Poza tym zeby tam sie jakies dziadostwo nie wdalo. Ale skoro kasa wazniejsza..

Dobra dom ogarniety . Posciel zmieniona,wyprana..jutro dwa koce wstawie do prania. Ide polezec z Kaperkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości