|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Witam Dziewczyny
![]() czytam ,ale że weekend i tż mam w chacie to wiadomo ... A u nas średnio, zbyt wcześnie się cieszyłam,że z Niną jest ok, w niedzielę znów gorączka skoczyła mocno, więc dzisiaj lekarz i antybiot , no ale cóż począć.Wzięłam też Kajulę do przebadania , bo psika trochę i ma katar, więc chciałam sprawdzić czy coś się nie czai w środku, oczywiście biłam się z myślami , bo przychodnia to gniazdo chorób, ale wymyśliłam,że tż czekał na dworze z Małą i potem szybko Ją wniósł.Dla Niej dostałam krople do nosa, przykaz materaca "pod górką" i syropek. Dzisiaj zaliczyłam też już drugą wizytę u gina, kontrolną cytologię po przeleczeniu , bo w poprzedniej coś tam było nie tak. No i tak nam mija ten długi słoneczny weekend, mamy nadzieję,że jeszcze uda nam się jakiegoś grilla wysmyczyć, Nina póki co zakaz dworu, ale z Kajulką jutro wyjeżdżam , bo sfiksuję w tej chacie. Ja też mialam gorączkę, ale już jest ok. Nienawidzę jak dzieci chorują ![]() Desia ![]() ![]() Kulka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. trochę jestem zła na tych znajomych z niedzieli, bo ich jedno dziecko miało smary do pasa, a przyleźli, no i chyba to jest skutek, mogli sobie podarować , a już jak byli to wyrzucać nie chciałam,zła jestem ,że narazili Kaję szczególnie Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-30 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja Ewelinkę ubieram w body z krótkim rękawem o okrywam tetrową pieluszką. Cytat:
![]()
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Przepraszam, ze nie zaglądalam ale mialam ostatnio co robic w domku i nie mialam chwilki zeby zajrzec... Poza tym psychicznie bylo mi ciezko ale juz jest lepiej. Przede wszystkim ogormne gratulacje dla Desi!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i doczytalam teraz ze musiscie byc dluzej w szpitalu. Zycze duzo duzo zdroweczka dla Małej! kulkaaga ogromne gratulacje dla Ciebie kochana! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz sprobuje nadrobic chociaz troszke ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- konia wiem jakie to straszne to chorowanie i ten strach i obawa o zdrowie dzieciatek. Zycze Wam wszystkim dziewczyny duzo zdrowka ![]() Filipek ostatnio spadl z fotela a fotel polecial na niego ![]() ![]() ![]() ![]() A co do znajomych ktorzy przyszli z chorym dzieckiem, to brak slow. Jak tak mozna? Nie zabralabym chorego dziecka do innego dziecka a szczegolnie do malenstwa. evvcia milo ze myslalas o mnie ![]() lenka czytalam, ze dzieci na noc sie najadaja i ssa dluzej cyce wlasnie wieczorem. Moj Szymon tez potrafi jesc w sumie przez 2-3 godz. wieczorem, oczywiscie nie ciągiem, ale jak zaczyna o 19 tak z przerwa na noszenie, przebieranie kapanie, je do 22 w sumie z szesciu cyckow nawet ![]() ![]() A Kajunia jak tak wieczorem je i je to potem jak Ci spi w nocy? MoniaHan co do kupki, moj robi takie polplynne z zoltymi grudeczkami i kiedy robi przy mnie, to widze jak wchlania sie ta plynna czesc tej kupki w pieluszke. Wspolczuje problemow z kupka u Małej mam nadzieje ze to nic powaznego. ![]() Nikii ja czuje takie dziwne niezbyt przyjemne uczucie w piersiach kiedy naplywa mi mleczko do piersi (ja bym to uczucie przyrownala do tego jakby mi ktos sznurem zwiazywal cyce). Nie lubie tego uczucia choc juz sie do niego przyzwyczailam. I czuje takie cos jak pomysle o Szymonie albo o tym, ze za chwilke bede karmic. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-30 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
Aguśka oj ale miałaś,
![]() Ja zamontowałam sznureczki na klamki od okien,żeby czasem jak ktoś nie zamknie okna to szeroko nie otworzy,zamykamy drzwi od domu na górny zamek,żeby nam nie wyszła z domu,już teraz mam lęki dotyczące plaży na wakacjach ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-30 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratuluje kupki ![]() Cytat:
![]() gratuluje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj mialysmy intensywny dzien ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Aguśka oj ale miałaś,
![]() Ja zamontowałam sznureczki na klamki od okien,żeby czasem jak ktoś nie zamknie okna to szeroko nie otworzy,zamykamy drzwi od domu na górny zamek,żeby nam nie wyszła z domu,już teraz mam lęki dotyczące plaży na wakacjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzis Filip wlozyl wieczorem paluszki do zawiasow w drzwiach i ja go zalatwilam, bo otwieralam drzwi ale go nie widzialam i mu paluszki przyskrzypilam ![]() A wogole to Filip raz tuli sie do mnie, jak no rano przychodzi a jest tez mąż w lozku to kladzie sie kolo mnie nie kolo meza, mimo iz jest tatusiowy. Chyba potrzebuje tej bliskosci, chyba mu jej brakuje (bo ciagle z ssaczkiem jestem na reku) ![]() Co do okien, wogole nie otwieram, tylko uchylam od gory, ze nie ma mozliwosci otwarcia, bo te okna tez mnie przerazaja. A w drzwiach wyjsciowych z mieszkania mamyz jednej strony gałkę. No wlasnie dlatego ze klamki umie bez problemu otworzyc a maz nie zawsze pamieta o zamykaniu na zamek. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-04-30 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Wtajemniczenie
|
Kulka GRATULACJE
Aguska wspolczuje - alez to stres musial byc dla Ciebie Konia zdrowka dla Was Desia kciuki za Viki Dziewczyny ja nie wiem co to jest: zaczyna sie noc i zielona kupka znow i malusia niteczka krwi (w dzien sa zolte i nie ma sladu krwi), i to jest wkurzajace ze ja tego nie mam jak sprawdzic, bo ten dupek lekarz powiedzial ze nie ma po co tego badac na tym etapie.ale ja tego nie zostawie i jutro zadzwonie do glownego lekarza w przychodni (na szczescie znam go prywatnie, bo kupowal u nas w sklepie szparagi, pytal mnie o polskie przepisy bo lubi polska kuchnie) i moze go przekonam aby zrobic badania a na tego lekarza u ktorego dzis bylam naskarze. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- fajna strona http://kellymom.com/health/baby-heal...itivity/#signs jesli nie po angielsku to pewnie mozna sobie przetlumaczyc. znalazlam w koncu info, ze jesli eliminuje nabial ze swojej diety to moze to zajac 2tyg nawet zanim u dziecka zauwazy sie poprawe i nawet nastepne 2tyg zanim proteiny opuszcza dziecka organizm. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-30 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
odpisze raano na wszystkie posty.
maz ppmogl mi przy malej. po wieczornym karmieniu i kapaniu corka obudzila sie... po pol godzinie snu ![]() dobranoc, do kolejnego nocnego posilku.
#2651 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
W końcu udało mi się nadrobić ![]() Aguśka to musiało być straszne, ale pamiętaj, że dziecko bez guzów i zadrapań to dziecko nieszczęśliwe. Monia spóźnione życzenia - wszystkiego naj. Karolca może mała ma po prostu taki dzień, że chce się poprzytulać, może pogoda jej przeszkadza... Evcia cieszę się, że jednak walczysz z tymi studiami! A jak Tż dostał się na to półroczne przeszkolenie czy co to tam miało być? ![]() Desia i Kulka ogromne gratulacje!! I pewnie jeszcze miałam coś komuś napisać, ale nie pamiętam ![]() ![]() My w niedzielę ochrzciliśmy Filipka, wyślę Wam potem zdjęcie jakieś jak już się przesiądę z IPada na kompa. Pogoda była super! Filip naruszył tylko trochę na początku bo był strasznie senny (z premedytacją go przetrzymałam do 12 od 7 ![]() ![]() Miłego dnia! Pewnie dziś będzie tu straszna cisza, bo Tżci w domu ![]() Ńo i mamy już maj... Ech jak ten czas szybko leci... |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz powinna moja mama przyjechac, musze troche ogarnac i zrobic sniadanko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też nocka super, Madzia spała 6 godz-jedno karmienie o 2:30 a potem dopiero o 6:30 ![]() ![]() ![]() miłego dnia wszystkim
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
u nas zapowiada sie ladna pogoda
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
musze cos powiedziec.
Ewelinka przekrecila sie dzis z brzuszka na plecy. raz w prawo, raz w lewo. jestem w szoku, ze tak szybko.
#2656 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Mag dzieki za zyczenia ![]() a ja dzis w nocy nie mialam ochoty na zabawe smoczkowa z Hanka (czyli Hanka wypluwa smoka, po chwili znow go chce i czasami tak jest godzine ale zawsze zasypia a dzis byla juz 4:30 i chcialam spac, wiec Hania na lozko i karmilam na lezaco i ja chyba pierwsza zasnelam. ogolnie karmienie po 22, pozniej o 2:50 i przed 5 i teraz o 9. u nas pada...i ciemno |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś znów dużo ulewał jutro chyba wybierzemy się do lekarza z nim .... Idę coś porobić póki mi spi Miłego dnia dziewczyny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie, że już chrzciny za Wami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Natqulec dla Madzi też ogromne brawa ![]() Koniakonia zdrówka dla Niny ![]() ![]() Aguśka dobrze, że jednak dla Filipka nic się nie stało - też by mnie zmroziła taka sytuacja ![]() ![]() Hej ![]() u mnie dziś piękna pogoda, ale wietrznie. Wybieramy się na festyn lotniczy potem ![]() ![]() Postaram się zaglądać w wolnej chwili ![]()
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja tylko wpadam przekazać wieści ,że z nereczkami Desiowej Viki wszystko jest ok, usg wyszło idealne ![]() pozdrawiam , zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Wtajemniczenie
|
witajcie drogie mamy
![]() byłam z Wami i przeżywałam wasze porody prawie codziennie ![]() dokładnie 21 kwietnia rok temu urodziłam synka Wiktora.. tym bardziej poruszała mnie wasza sytuacja ![]() gratuluje każdej, nowo upieczonej mamie i życzę dużo sił zdrowia i cierpliwości ![]() i witam śliczne wasze dzieciątka na tym świecie .. oby zdrowo się chowały i duuużooo w życiu radości miały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Wtajemniczenie
|
super - brawa dla Viki,
ada32 o to milo - dziekujemy ![]() a Hania dzis po tym spaniu przez kilka godzi i karmieniu na polsnie na lezaco wygladala rano jakpo jakiejs mlecznej bitwie ![]() ![]() zadzwonil do nas wczoraj znajomy ktory dowiadywal sie jak z chrzcinami i slubem naszym w anglikanskim kosciele u nas w wiosce. i nie ma problemu, do chrzcin ponoc potrzebujemy tylko aktu urodzenia Hani i chyba naszych i chrzestnych i to wszystko (bo przeciez my jestesmy katolikami) co dolubu juz bardziej pokrecone bo potrzebujemy dokumenty i jakas ''specjalna licencje'' - ale i tak chyba wezmiemy tylko cywilny. mamy ustalic date i mozemy idc na rozmowe do vicarego.takze musimy podjac decyzje, ale chrzest na sierpien moze a slub na wrzesien. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-01 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | ||
Zakorzenienie
|
koniakonia, Aguśka, fajnie że zajrzałyście!
konia życzę Wam dużo zdrówka, najbardziej Nineczce, bo chorowitka, oby szybko wróciła do zdrówka i mogła chodzic z Wami na spacerki w swoich ulubionych okularkach ![]() Aguśka współczuję nerwów! Biedulko pewnie serduszko Ci stanęło z nerwów, obyś już nigdy nie musiała przeżywac takich stresów ![]() Aguśka, Kaja jak zje wieczorem (jedzenie kończymy ok 23, wczoraj do 24 nam zeszło) to rzeczywiście - prześpi się po tym na 4 godziny. Czyli około 3-4 budzi się na kolejne jedzonko i śpi dalej 3 godziny do 6-7. A mam pytanie odnośnie kupek -moja Kaja robi podobne jak napisałaś, i są dośc brzydko pachnące. Czy kupki Waszych dzieciaczków też woniają, czy są raczej bezwonne. Czytałam, że śmierdzące kupki to zły objaw, ale nie wiem jaką skalę przyjąc tego smrodku? Przepraszam że o to pytam.. Dziewczyny i jeszcze niepokoi mnie trochę że Kaja często wygina się w łuk, czy Wasz dzieciaczki tez tak mają? Czytałam w necie że to może oznaczac problemy z napięciem mięśniowym. Oprócz tego wyginania zauważyłam, że główkę odwraca najczęściej na prawą stronę, nawet jak ułożę Ją na lewo to sama odwraca na prawo.. Czyli chyba z mięśniami karku jest coś nie tak.. ![]() W piątek mamy wizytę u lekarza, muszę go o to zapytac. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() i też życzymy wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla Twojego rocznego Synka ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelinka też trzyma główkę częściej na lewo niż na prawo, ale pediatra jak i położna stwierdziły, że tak musiała być ułożona w brzuchu i z czasem to minie. Można delikatnie masować, ukłądac na drugą stronę. Pomaga.
![]() |
#2665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Mimo średnich nocy mój organizm jakoś się dobrze regeneruje ![]() Wiki spała wczoraj od 17 do 1 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Sliczne zdjecia z chrzcin a Ty wygladasz kwitnaco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego wyginania sie, dzieci tak maja, ale zdarza sie ze to objaw wzmozonego napiecia miesniowego. Moj Filip tak mial i Szymon tez sie odgina jak go trzymam na reku w pozycji pionowej. Z Filipkiem bylismy nawet prywatnie u neurologa skontrolowac czy wszystko jest ok i czy nie ma wlasnie tego wzmozonego napiecia, ale neurolog po zbadaniu powiedzial, ze wszystko jest super i ze rozwija sie bardzo dobrze a potem mu to wyginanie sie samo przeszlo. Obserwuj a jesli sie martwisz idz do neurologa. ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-01 o 12:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Wtajemniczenie
|
o kurcze dopiero teraz pomyslalam o tym wyginaniu - Hania tez sie wygina jak szalona czasami - ale myslalam ze u niej to przeciaganie, juz przy porodzie tak sie wygiela - ze kleszczami musieli ja wyciagac
![]() no i nie wytrzymalam i zaczelam walczyc z angielska sluzba zdrowia ![]() Hania zrobila rano druga kupke zolta - ale jak sie dopatrzylam to i znalazlam kilka nitek krwi. zadzwonilam do przychodni i poprosilam o nazwisko doktora ktorego wczoraj widzialam - powiedziala mi pani jego nazwisko - i powiedzialam ''nie chce go wiecej widziec'' ![]() oddzwonil i powiedzialam mu ze jestem rozczarowana wizyta wczorajsza - bo doktor A.... nawet nie wzial probki kupki (Paul byl zdziwiony) i ze ja nie moge zostawic tak tego i czekac i czekac - a moze to cos powaznego?zreszta Hania ma za tydzien szczepienia i trzeba sprawdzic najpierw czy wszystko z nia ok. takze jade jutro o 11 i pobierzemy probke kupki. Tikki pisalas wczoraj ze myslalas ze Anglicy sa tacy ''wszystko na czas zrobione itd'', ze swojego doswiadczenia i ludzi ktorych spotkalam musze powiedziec ze absolutnie nie, Anglik jak mowi ze cos zrobi...to tak zrobi to...ale kiedy to nie wie nikt ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-05-01 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
tikki Andrea jaka kobietka w tej sukieneczce
![]() MoniqW ciesze sie, ze z karmieniem juz fajnie ![]() ![]() Cytrynko synek tak Ci rosnie, juz taki duzy chlopczyk! A lezaczek macie taki jak my ![]() Julliczka Jucia piekna dziewczynka ![]() karolcia Ewelinka jest bardzo fotogeniczna! Sliczna jest, no bardzo do Ciebie podobna. ![]() ona, gkatarzynka piekne te Wasze Skarby ![]() ![]()
#2670 |
Zadomowienie
|
Opis porodu:
Niedziela 22.04.2012r. 5 dni po terminie. Dzień jak co dzień, posprzątałam na wszelki wypadek zwierzaczkom a wieczorem maraton filmowy z M podczas którego jadłam ananasa świeżego ![]() Wyjechaliśmy z domu ok. 5…ja cały czas na luzaka, bez żadnych objawów, nawet to krwawienie zmieniło się tylko w plamienie. Po drodze przypomniało mi się że wody zapomniałam z lodówki więc poprosiłam M żebyśmy podjechali na stację. Jeszcze z nim poszłam wybrać sobie wodę, ale już zaczynałam czuć lekkie kilkunastosekundowe skurcze, ale tylko ledwie ćmiące, choć co 5-6 minut. Na IP zajechaliśmy ok. 5:40. Nadal nie czułam bólu a skurcze też rzadziej. Gdyby nie to krwawienie to normalnie bym w domku smacznie spała. Na IP najpierw papierkowa robota a potem podpięli mnie pod ktg i tak sobie leżałam z pół godzinki. Wyszły skurcze ale położna mówi, że jak jeszcze je niezbyt czuję to to jeszcze potrwa. Zszedł lekarz mnie zbadać. Okazało się że to ten sam superowy lekarz, który badał mnie 8 kwietnia jak byłam bo ruchów nie czułam. Na początku mnie nie kojarzył ale jak spytał o imię synka i powiedziałam że Morfeusz to on do mnie „A to pani” i sobie pogadaliśmy, pośmialiśmy się i okazało się że 3-4 cm rozwarcia. A ja „Już? Jak to? Przecież mnie ledwo co tam ćmi…tak to ja mogę rodzić”. Wyluzowałam się, że poród to nic strasznego w moim przypadku chichrająca się zabrałam M z poczekalni i pielęgniarka zabrała nas na porodówkę. Była prawie 7. Na porodówce podeszliśmy do dyżurki i poprosiłam z uśmiechem o pokój z wanną jeśli byłaby taka możliwość. A położne do mnie z pytaniem takim powątpiewającym tonem, czy ja w ogóle mam jakieś skurcze. A ja że chyba tak ale takie prawie nie bolesne. Zaprowadzili nas do pokoju i z M zostaliśmy sami. Zaraz weszła do nas fajna położna. Ja do niej od razu że nie chcę dolarganu, ale chcę lewatywę bo żadnego nawet mini oczyszczania nie było no i będę chciała zzo. A ona że wszystko będzie tylko najpierw musi być zapis ktg. Podłączyła mi ktg, wbiła wenflon i nas zostawiła. Ja zaczęłam się martwic na głos co M będzie robił tyle czasu bo skoro mnie nie boli to z kilkanaście godzin to pewnie potrwa, a on nie miał ani książki ani nic. Moje rozkminki nie trwały długo bo zaraz zachciało mi się do wc i poczułam bóle jak na @ takie o średnim nasileniu ale już dość wkurzające. Jako że dopatrzyliśmy że ktg bezprzewodowe to poszłam do wc a tam nagle złapały mnie tak silne bóle że nogi się pode mną ugięły. Zaraz zbiegły się położne bo ktg ze świrowało przez to że wstałam z tego łóżka. Powiedziały żebym jeszcze chwilę wytrzymała leżąc bo zaraz skończy się zmiana warty (o 7:30) i któraś do mnie przyjdzie. I rzeczywiście jakoś przed 8 przyszła do mnie anioł-położna Sylwia a ja już zaczynałam się drzeć na całą porodówkę. Centralnie darłam się jak opętana, ale to dlatego że te bólo-skurcze były już praktycznie z tylko kilkusekundowymi przerwami, że nawet Ne miała jak odpocząć choć chwilkę od tego bólu. Zaczynałam się drzec od ała, potem było ku… a na koniec żeby mnie zabili, bo ja nie wytrzymam. Cały czas ściskałam nogi a ręką jeszcze starałam się zatkac dziurkę ![]() ![]() ![]() Stwierdzam że mogę rodzić jeszcze raz, choć w trakcie zarzekałam się ze to pierwszy i ostatni raz Gdyby w domu czekała na bolesne skurcze to mogłabym już nie zdążyć dojechać, położna powiedziała, że następnym razem muszę bardzo uważać, żeby nie urodzić w samochodzie. A lekarka od noworodków jeszcze następnego dnia wspominała, że należy mi się order za taki piękny poród. A teraz lecę was nadrobić ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Desia mam nadzieję że z Viki to nic poważnego i antybiotyk pomoże. No i najwazniejsze że usg idealne. Lenka ale fajny prezent od teściów ![]() I synek tez się strasznie wygina...ale myślałam ze to normalne u takich maluszków... Kulka gratulacje!!! ![]() ![]() Nikki super, że figurka tak szybko wraca ![]() Cziqua ja po porodzie dostałam takiej opuchlizny na nogach że do teraz moje kostki wyglądają jak baryłki. Mam nadzieję że to przejdzie. Aguśka ![]() Karolca Ewelinka zdolniaszka ![]() Co do kupek to Maly robi takie pomarańczowe z białymi grudkami w sumie dość rzadkie. Jak dla mnie nie śmierdza, ale intensywnie pachną mlekiem i cytrusami ![]() ![]() A i dzis w nocy odpadł nam kikut...juppi ![]() Mag super wyglądacie....uwielbiam takie rodzinne zdjęcia...no i śliczna sukienka ![]() Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-05-01 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.