![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
![]() Bez "gięby" mogę wrzucać ![]() Widać jakąś różnicę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Nie obrażam się
![]() A czemu nie jadłam? Już pisałam o tych moich problemach, że nie jestem w stanie jeść, bo jestem ciągle przepełniona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam wreszcie trochę czasu Wam poodpisywać, dziecię zasnęło, w domu co prawda ☠☠☠☠☠☠☠niczek, ale nie będę teraz sprzątać, mam ważniejsze sprawy ![]() Jeszcze mnie jedna z moich pracodawców dzisiaj podkurzył, aż mnie głowa rozbolała, nie wiem, czy przez rozmowę z tą głupią flądrą, czy przez to, że się dziś nie popisałam dietowo (niecałe 1300kcal.. ale zaczęłam późnym śniadaniem, koło 10, więc czasu nie było na żarcie..). Acha - wyszperałam w ciągu dnia parę stronek - forów nt. BMR - na pierwszy rzut oka ciekawych, ale dopiero teraz mam czas się w nie zagłębić, jak będą sensowne to Wam wrzucę. ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- O kurczę, ocenzurowało mi pi.erdolniczek ![]() ![]()
![]() |
#2647 |
Raczkowanie
|
ejj no szlak mnie trafi napisałam sie tyle i w trakcie zaczełam sie bawić kablem od laptopa i zgasł mi komputer grrrrr...
![]() ![]() ![]() Ale powiem jak na spowiedzi krutko zwięźle i na temat że i ja sie zaliczam do grzesznych koleżanek weekendowych zjadłam dziś kawałek tortu na urodznach siostrzenicy ![]()
START: 07.01.2013r. ![]() Teraz-73,3 72,5...70,5 ![]() ![]() i oby dalej ![]() ![]() ![]() 1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu ![]() ![]() ![]() 2 cel: 75kg... ![]() ![]() 3 cel: 70kg... już 16kilo za mną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
ss7 no i rozbiłąś moje złudzenia ;( Myślałam że jak ktoś chodzi to nie tyje
![]() ![]() ![]() mariamarysienka no w sumie - przynajmniej jest dowód że nie jesteś robotem .. Podobo cheat day (czy jakoś tam) napedza metabolizm ![]() ![]() Ja troche grzesze - ale w granicach zdrowego rozsądku... Kanapka z razowca z metka to może nie ideał - ale mogła być pizza wiec dobrze .. i winoogrono zielone -ale nie czekolada... Bosze dorastam? Furry sue ty jesteś kobiece jabłuszko ... ![]() ![]() ![]() A każdy facet i tak będzie patrzył tylo na biust ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- nadalka witać duzą różnicę - świetny pomysł zrobieniem zdjeć w tym samym ciuchu ![]() ![]() mariamarysienka ja nie jestem specjalistka ale z ta twoja dietą chyba jest coś nie tak - niby jesz do oporu - aż apetyt tracisz - ale jak miałaś napad to ogromny ![]() ![]() A ja odkryłam dziś rosyjski sklep i zakupiłam sobie kasze jaglaną W oniedziałek będzie nasz pierwszy raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zadomowienie
|
A teraz wreszcie odnośnie klubu i fotek
![]() Po pierwsze - fajnie jest Was zobaczyć po tym, jak zdążyłam sobie każdą na swój sposób wyobrazić ![]() Ogolnie i Carla - nie będę oryginalna, ale rzeczywiście pierwsze, co mi na myśl przyszło to to, że w życiu bym nie powiedziała, że macie taką a nie inną wagę, co tylko potwierdza teorię, że waga nie jest najlepszym wyznacznikiem ![]() Co do figury Carli, to też jestem oczarowana ![]() Anuszka - bardzo mi się podoba Twoja ślubna fryzura i czerwone szpilki, lubię takie dodatki z pazurem. Sss7 - no fakt, kawał cycka ![]() ![]() ![]() A przy zdjęciu z pizzą aż korci, żeby kliknąć "donieś na fotkę" ![]() Mon_cheri - łazisz po górach? ![]() Sunshine - to zdjęcie z nad morza jest z aktualną wagą? Bardzo mi się podoba, szczególnie nogi ![]() Niunia - urzekła mnie fota z 2009r, Ty to chyba flirciara jesteś, co? ![]() Kasiunia - za spodnie ![]() Beata - jesteś zdecydowanie bardziej proporcjonalna niż ja ![]() ![]() ![]() Milenka - ale Ci się buzia zmieniła, bosko ![]() ![]() Joasia - no kochana, powiem Ci, że ja tu widzę ładną talię i materiał na piękną klasyczną klepsydrę ![]() Kwiatuszku - a przy Twoich fotach musiałam się cofnąć i sprawdzić, czy to na pewno ta sama osoba ![]() Abstrahując od Kwiatuszka - często zwracam uwagę na zadbane dziewczyny (jestem wzrokowcem, jak facet ![]() ![]() I teraz żeby nie było - to nie był koncert życzeń, czy próba wkupienia się w łaski - zebrało mi się trochę refleksji, których zwyczajnie nie chciało mi się stukać przez telefon ![]() ![]() Wiecie, że ja chyba nie mam żadnego zdjęcia z "najlepszego" okresu... który zresztą był bardzo krótki - w wieku 17l. ważyłam przez moment 69kg, mam tylko jedną fotę (analog, nie zaskanowany i gdzieś zapodziany) może kiedyś znajdę.. i gdzieś na starym kompie powinna być jeszcze fotka z początku ciąży, gdy schudłam do 72. W pozostałych okresach było tylko gorzej ![]() ALE TO SIĘ WKRÓTCE ZMIENI!!! Właśnie zasiadam do lektury o BMR itd i zamierzam profesjonalnie podejść do mojej metamorfozy, o! ![]() Ach - i witam wszystkie nowe kobitki, których jeszcze nie powitałam! ![]() Ściskam! ![]()
Keep on rockin'! ![]() 78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65! https://www.facebook.com/taauhandicraft/ Edytowane przez Furry Sue Czas edycji: 2013-02-02 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zadomowienie
|
Nadalko, masz bardzo ladna tuniczke. Lubie takie lekkie, zwiewne tuniczki. Na drugim zdjeciu faktycznie widac juz rownice spora.
#2651 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj jakos nienajlepiej jesli chodzi o dietę - posiłki jakoś nieregularnie, w sumie to co mialam zjesc na kolacje to zjadłam na obiad, a to co na obiad to prawie na kolacje. I brzuch az mnie rozbolał
![]() ![]() Jutro bedzie lepiej! Rano lece do Biedro po zakupy bo pusto sie zrobilo w lodowce. A tyle mam nauki ze glowa mala ![]() Niunia, bede trzymac kciuki jutro!! ![]() Furry Sue, hmm na tym zdjeciu to pewnie 2 kg mniej niz w tej chwili wazyłam ![]() ![]() Btw to super zdjęcie z gitarą ![]() ![]() No ale jak schudne to moze troche i talia bedzie ![]() nadalka, widac widac roznicę ![]() Eh oczy mi sie zamykaja a jeszcze musze sie troche puczyc, lece. Do jutra ![]() Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2013-02-02 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
Sunshine, mi się właśnie te łydki rzuciły w oczy, ale w pozytywnym znaczeniu, lubię zarysowane mięsko
![]() Natknęłam się właśnie na kolejną tabelę: http://www.dobradieta.pl/tabele.php jest o tyle fajna, że poza podstawowymi danymi (BTW) są też minerały i witaminy. Szkoda tylko, że nie ma kalkulatora jak na ileważy albo może to ja jestem niedowidząca ![]() ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- No i sama zostałam, widzę, że u Was gorączka sobotniej nocy ![]() Do poczytania i podumania: http://www.sfd.pl/Dieta_-_u%B3%F3%BF..._-t315296.html ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Ja już zgłupiałam z tym zapotrzebowaniem. W zależności od metody czy źrodła wychodzi mi od 2000 do 2600, co jednak robi różnicę ![]() Nie wiem, czy dobrze myślę, ale założyłam sobie, że muszę to po prostu ustalać na bieżąco - są dni, kiedy nie spalam prawie nic (tzn zero treningów, jakiś tam ABS czy coś) a są takie, że śmigam po mieście i nabijam 800-1200 kcal na minusie.. nie ma tu przesadnej regularności (szczególnie zimą) i myślę sobie, że po prostu w dniach mniej aktywnych będę się trzymała 1600-1800, a w tych bardziej aktywnych podbiję kalorie do 2000-2200.. Nie wyobrażam sobie jeść jak robot codziennie np 1700 i nie zwracać uwagi na potrzeby organizmu - a wiem, czym się kończy bilans typu 1800 kcal przyjętych, plus 900 spalonych na rowerze.. zawsze tak samo: pod koniec dnia jestem dętka, a nazajutrz nadrabiam deficyt. I to się dzieje z automatu, fizjologia.
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() więc coś w tym jednak jest ![]()
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
Macie jakiś patent na kaszę jaglaną na śniadanie? Joasia? Masz już pomysł na tę kaszę, czy będziesz eksperymentować?
Ja właśnie zrobiłam na szybko (nie miałam nic na śniadanie) jaglaną z rodzynkami i słonecznikiem, ale strasznie mdłe, musiałam trochę dosolić.. Ta kasza jest tak specyficzna (tak samo kukurydziana), że nie pasuje mi tak naprawdę do niczego ![]() Szperam w necie i są wersje tej kaszy np z bananem, z jabłkami.. no nie wiem, średnio mi to podchodzi, tym bardziej, że nie łączę owoców z niczym innym - sporadycznie tylko, jak np te rodzynki albo jabłko do placuszków ![]() ![]()
![]() |
#2656 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zacznijmy nową zabawę pod tytułem: " Co Carla musi w sobie poprawić" ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Sunshine Nauka po 23.00 nic nie daje kobieto! ![]() ![]() Niuuunia Nie jem śniadania bo myślę o Tobie i kciuki trzymam mocno ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
Nie Furry Sue ja na razie kasze zdobyłam ... Jakbyś wyszperała (lub wymyśliła) jakis fajny pomysł to poprosze .w życiu tego nie jadłam.
Spróbowałam przebić sie przez te wyliczenia na sfd ... Czy ten wynik liczony drugim wzorem (waga razy 24 razy 0,9 razy współczynnik aktywnosci) to jest całkowite zapotrzebowanie (tj czy z tego mam ciąć na redukcji czy moge tyle jeść?) ciężkie .. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- A jak ciąć to ile ? Mam chyba za mały móżdżek.. Pochwale się że mimo iz troche wczoraj zjadłam (ale tylko rzeczy zdrowe plus troche alko - czerwone winko na serce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Carla właśnie mi chodzi o to, że nagle znienacka dostałam kompulsywnego napadu obżarstwa - przy dobrze zbilansowanej diecie nie powinno to mieć miejsca
![]() ![]() ![]() ogolnie tak rzuciło mi się dopiero teraz w oczy o tych Twoich drożdżakach i lekach za 160 zł ![]() ![]() ![]() A propos tych spacerów - potwierdzam, że działają ![]() ![]() A jeszcze tak odnośnie mojego ptasiego mleczka - niby się wydaje ogromna ilość jedzenia, ale wyobraźcie sobie, że siedzicie w domu przez cały dzień i uczycie się/oglądacie telewizję/siedzicie na wizażu i zdziwiłybyście się jak szybko po jednej kostce, po jednej kostce i całe opakowanie by znikło ![]() ![]() Edytowane przez mariamarysienka Czas edycji: 2013-02-03 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wyliczeń, to 24 x waga x 0,9 x współczynnik aktywności to już jest całkowity wynik, można ciąć ![]() ![]() Ja już wyluzowałam chyba całkowicie w tym temacie. Zawsze mi się strasznie spieszyło z odchudzaniem, bo a to jakaś impreza za 2 tygodnie, a to wakacje za miesiąc, a to to, a to sro ![]() ![]() Poprzez wyliczanie kalorii, węgli itd chciałabym się nauczyć "wzrokowo" jakie ilości pożywienia mam spożywać, bo to co wyniosłam z domu i do czego potem sama się przyzwyczaiłam ma się nijak do zdrowego odżywiania. Mam nadzieję, że za jakiś czas waga kuchenna i stronka ileważy nie będzie mi potrzebna, jak tylko będę potrafiła na oko określić, ile mogę zjeść, by nie zrobić sobie krzywdy ![]() Jak się okazuje - trzeba po prostu na nowo nauczyć się jeść. Joasiu, będę pewnie jeszcze dziś szperać za przepisem na jaglaną, ale wieczorem, bo zaraz zmykam na oficjalne urodziny mojego pierworodnego ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Zadomowienie
|
Hej!
Dzisiaj na śniadanie owsianka z bananem była. Teraz odczekam jakiś czas a potem wsiadam na orbiego ![]() A co do podjadania, to ja wczoraj pisałam, żeby się pilnować, a sama byłam nie lepsza. Zjadłam pasek kawowej czekolady i żelki-oponki takie kwaśne 4 sztuki ![]() ![]() Co do chodzenia pieszo, to daje to bardzo dużo ![]() Furry Sue poczytam sobie te artykuły i zobaczę co wywnioskuję. ![]()
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Chyba jak będę u dietetyczki to zaproponuję jej, żeby mnie poprowadziła tą metodą wyliczenia tych kalorii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
No tym pierwszym wzorem to masakra
![]()
#2663 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zadomowienie
|
Furry Sue nie mam balejazu, mam na swoje naturalne zrobione pasemka rozjasniaczem i co 3 miesiace robie tylko odrost.
#2665 | |||
Rozeznanie
|
Hey kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mi się humor popsuł... Eh... Jeszcze raz dziękuję za wsparcie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- A właśnie wczoraj nie napisałam ale dietowo było ok, dziś jak na razie też jest dobrze.
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-02-03 o 12:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś mega doła
![]() ![]() ![]() Nie mam się w co ubrać, nie mam kasy na nową garderobę, nie mogę na siebie patrzeć w lustrze ![]() ![]() ![]() Żyć się odechciewa, mam poważny kryzys ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Furry Suee, widze ze nic nie przybylo na wyjezdzie? Ja rano sie u mamy wazyłam z ranka i kolejny spadek wiec chyba pierwszy weekend taki ładny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak na razie to dzisiaj grzecznie. Właśnie obiad zjadłam - risotto z kurczakiem. Ciągnęło mnie do słodkiego, ale się powstrzymałam na szczęście. Poćwiczyłam też dzisiaj na orbim 15 minut. Mam nadzieję, że dzisiaj grzeszków żadnych nie będę mieć. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Przyczajenie
|
Witam,
mogę się przyłączyć? ![]() Mam 30 kg do zrzucenia i czuję się osamotniona w mojej walce, chętnie skorzystałabym z opcji mentalnego wsparcie - wespół w zespół raźniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
Witam i ja weekendowo.
Ale nie najlepszy ten weekend u mnie. Wczoraj z dietą się średnio popisałam bo na obiad zrobiłam pizze z szynką, pieczarkami i serem na zwykłym cieście z mąki pszennej. Ale to jeszcze nic zjadłam na obiad dość duży kawałek i pojadłam nim bardzo. Pyszna była z sosem czosnkowym i ketchupem ale najlepsze było potem... W wannie wypiłam dużą lampkę wina, zrobiliśmy sobie z TZem romantyczny wieczór i skończyło się wiadomo jak( więc troche kalorii zrzuciłam ![]() Dziś dietowo ok bez wpadek i nie mam ochoty za bardzo na jedzenie ale za to humor mam straszny. Nie dość, że @ mi się zbliża to jeszcze pogoda okropna, dziecko średnio grzeczne, nawet nie ma gdzie wyjsc. Mała śpi TZ tez sie połozył a ja siedze i rycze. Chormony mi strasznie buzują w tym miesiącu, muszę się chyba wybrać do gina.
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! ![]() Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! ![]() Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - ![]() "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.