|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko, ja od zawsze mam łuszczące się głowe przez AZS co dla dermatologa była łupieżem i dostałam siarkowe (taaak, siarkowe) szampony. Dopiero rezygnacja z ciężkich szamponów pomogła. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/Fryzury/Stylizacja-...oks-dla-wlosow
Dobry artykuł na wizażu o oczyszczaniu włosów z sylikonów.. Szkoda tylko że nie ma fotki np. Joanny z pokrzywy za 5 zł, a zamiast tego pełno drogich jak Tony&Guy.... widziałyście? ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- A to co innego skoro wiesz co jej dolega .
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
Floria ale ja mam właśnie good hair day
![]() ![]()
#2646 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tu masz: 1KLIK 2KLIK 3KLIK ![]() EDIT: TU JESZCZE 4 KLIK ![]() Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2013-11-04 o 18:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zadomowienie
|
Hahaha. Ja mam bad, bo myłam znowu olej z awokado. Jakoś na niego znowu trafiło po tygodniu mycia samymi odżywkami i widocznie się już za dużo dobrodziejstw nagromadziło. Co ciekawe, teraz pod koniec dnia jakby się ten olej z powrotem wchłonął. Ale fale są co najmniej "wymięte". Najgorszy przyklap mam na grzywce.
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Ojeja, ale napisałyście w międzyczasie. ja piszę jedną odpowiedź i jednocześnie gram w chińczyka albo mam podobne zajęcia z 5-latkiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się martwię tym, że kompletnie nie wiem, co moje włosy lubią, nie umiem tego stwierdzić po ich zachowaniu (dzisiaj mam dopiero 3 dzień z względnym CG, wcześniej nawet nie podejrzewałam moich włosów o jakikolwiek skręt, a teraz proszę). Są póki co dziwne, jeszcze się do niczego nie przyzwyczaiły, chyba tak na ślepo stosuję co wyczytam ![]() Przepraszam za głupie pytanie, ale mogę tak tu pisać, czy to jest konkretny wątek o pielęgnacji, a jakieś swoje takie jak wyżej wywody, to mam pisać w offtopowym, bo widzę jakiś niżej wątek i nie wiem, czy to Wasz również ![]() Wybaczcie, jestem tu niedługo |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
u mnie minął pierwszy tydzień CG. Średnio mi to idzie ![]() ![]() ![]() P.S. Co myślicie o tym psikaczu? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...owy-3-w-1.html
[B]Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę. [/B] ![]() Edytowane przez Cristilla_Tatia Czas edycji: 2013-11-04 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Przyczajenie
|
Jak dbać o włosy w wilgotnym klimacie?
Dziewczyny potrzebuje porady! Mieszkam w Grecji, gdzie wilgotność powietrza powyżej 85-90 % jest normą. Jestem posiadaczką wysokoporowych fal i dopiero zaczynam z włosomaniactwem. Ostatnio wyelimowałam sylikony, zaczęłam olejować włosy ale mój puch ciągle za mną jest... Już zaczynam się pomału w tym gubić. Pomocy...
#2651 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z lupiezem cos sie udalo? Mnie wlasnie dopadl... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale za to piekne efekty bez niszczenia wlosow ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie leci kolorowa woda przez może 2 mycia, ale i tak są to jakieś popłuczyny popłuczyn zabarwienia wody. A myję SLSem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na razie może je spinaj, żeby Cię nie wkurzały. Muszą mieć trochę czasu, żeby się nawilżyć (te suche przy twarzy). Psikacz z tym olejkiem mam, stoi na razie, bo potem kupiłam prawdziwe oleje i wolę je używać. Psikacz raz miałam w pracy, smarowałam ręce, nie zauważyłam jakiegoś super działania i zmienił zapach na taki normalny olejowy. Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Raczkowanie
|
Skręt od nasady. Mru. Przekonało mnie to do plunkingu i suszenia włosów z głową w dół. Nie myślałam, że do tego dojdzie, ale efekty są zdecydowanie warte takich poświęceń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czemu nie mogłaś się przekonać do plunkingu? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zadomowienie
|
No fakt, mnie mycie włosów i te zabawy zajmują około 40 minut na razie...Najwięcej mi zabiera to "dokładne spłukiwanie". Potem to już z górki, a plunking jest wybawieniem jeżeli chodzi o podsuszenie włosów. Tylko, że ja właściwie od zawsze chodzę (tzn. jeżdżę samochodem) z mokrymi do pracy i tam mi wysychają. Dzisiaj umyłam szamponem w 5 minut, i pomyślałam sobie, jakie to były dobre czasy takiej "pielęgnacji" . 5 minut i po sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj czas sobie i włosiętom, musisz sama obserwować, robić zdjęcia, zapisywać po czym jest jaki efekt, a małymi kroczkami dojdziesz do tego, co lubią, ale to kwestia miesięcy. Ale poznawanie potrzeb swoich włosów jest bardzo fajne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Moje włosy nie lubią albo tej pogody, albo jednak odżywki Latte.
Dawno nie miałam tak brzydkich włosów. Jakieś dziwne coś, niby lokowane, niby nie. Nie są fajnie zbite tylko takie hm... no puch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mademoiselleevebloguje.blogsp...-troche-o.html pisze o tyn nasz ekspert od pielęgnacji twarzy ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Co do zmiany pielęgnacji i dziwnych zachowań to też wszyscy twierdzą,że oszalałam. Najlepsza jest jednak moja mama, zapał jej szybko mija ale naśladuje wszystkie moje nowe "zwyczaje" . Musi na sobie je wypróbować, a jak przez dłuższy czas z czymś nie wyskoczę to pyta co tam nowego na wizażu się dowiedziałam ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Mnie też mają za czuba.
Jak ostatnio się spieszyłam i na szybko umyłam włosy, wchodzi do mnie macocha: - Olejowałaś? - Nie. - Laminowałaś? - Nie. - Nawet nie ręcznikowałaś? - No nie. - Po prostu umyłaś i wysuszyłaś włosy? ![]() Myślałam, że padnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Ale jak nazewnictwo wszyscy szybko łapią co?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-11-05 o 11:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja macocha na przykład ma grube włosy, raczej proste, ale dość podatne na wszelakie modelowanie, ładne ma te włosiska, tylko zaniedbane, zazwyczaj nawet odżywki nie nakłada, chyba, że kupię jakąś nową. ![]() A jak sobie ładnie zrobię i mam takie błyszczące po oleju to zazdrości, że też by takie chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A niedługo zaczną sie czapeczki i szaliki, będzie katorga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio nawet poprosiła mnie, żebym jej naolejowała włosy ![]() Cytat:
![]() Robię zdjęcia, zapisuję, ale mam wrażenie, że one po czymkolwiek wyglądają tak samo. Tak samo miękkie po każdym oleju, czy odżywce ![]() Mam nadzieję, że się ich nauczę, ale póki co ciągle mam problemy... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisane przez partyzantka26 ![]() Dziewczyny potrzebuje porady! Mieszkam w Grecji, gdzie wilgotność powietrza powyżej 85-90 % jest normą. Jestem posiadaczką wysokoporowych fal i dopiero zaczynam z włosomaniactwem. Ostatnio wyelimowałam sylikony, zaczęłam olejować włosy ale mój puch ciągle za mną jest... Już zaczynam się pomału w tym gubić. Pomocy... Umyłaś już włosy oczyszczaczem? Jakich produktów w tej chwili używasz? Uzywam szmaponu Timotei 2w1 Jerycho z migdalami , odzywka tez z Timotei z tej samej serii z Avokado. Z oleji uzywam olejku migdalowego, rycynowego i oliwe z oliwek - srednio co 2-gie mycie. Raz w tygodniu nakladam maske z jajka, miodu, oliwy i olejku migdalowego. Do stylizacji uzywam pianki do wlosow kreconych Wellaflex. Od mniej wiecej 2 tygodniu myje wlosy metoda kubeczkowa. Wiem ze moje zapasy wlosowe sa male ale dopiero zaczynam zabawe w wlosomaniactwo i nie wiem jak zaczac. Czytam wiekszosc postow na wizazu i blogi dziewczyn, ale im wiecej czytam tym bardziej nie wiem w jaka droge powinna pojsc moja pielegnacja... Od momentu przeprowadzenia do Grecji moje wlosy, ktore zawsze byly proste zaczely sie krecic, chociaz wiecej na nich puchu niz lokow, czy fal. dziewczyny na temat pielegnacji na wakacjach w tropikach polecaja sylikony - czy powinnam ich uzywac caly czas?? ps; przepraszam za brak polskich liter - komputer, z ktorego pisze ich nie posiada
Bo życie jest piękne jeśli na to pozwolisz ![]() Edytowane przez partyzantka26 Czas edycji: 2013-11-05 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Swoją drogą, mnie jakoś szybko idą te wszystkie zabiegi. Nakładanie oleju to może z trzy minuty, wcierki takoż (ekspresowy masaż głowy mam opanowany ![]() Edytowane przez Rudzioch Czas edycji: 2013-11-05 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj kupiłam sobie facelle ale w piance tym razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zakorzenienie
|
Ja Facelle nie lubię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.