|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje rózniste różności
Śliczności!
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko jest po prostu genialne. Pozdrawiam.
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
mirosek
lamalama priska407 Ślicznie Wam dziękuję. A to moje naprędce zrobione narzędzia do pergamano, podpatrzone troszkę u agusi2410, która też produkowała sama. Póki nie kupię prawdziwych, te muszą posłużyć. I tak są bardziej profesjonalne niż igła do maszyny i szydełko ![]() A to moje dwa z trzech pieszczochów: Szaro-biały kocur Jacek i czarna kotka Nika. Tak sobie spały pięknie wczoraj wieczorkiem i aż szkoda mi było je budzić i wysłać na dwór. Ale nie ma sentymentów, nie dają mi się w nocy wyspać, bo każdy o innej porze wstaje i chce wyjść, a ja zamiast spać to latam całą noc od łóżka do drzwi. Póki nie ma mrozów nocują w budynkach gospodarczych. A żeby nie było, że próżnuję - już mam 6 kartek świątecznych w pergamano, teraz dorabiam koperty. I jeszcze poszukuję ładnych oryginalnych życzeń, by je wkleić w środek. Kartek nie wkleję, zanim nie wylądują u wylosowanek, tak by nie psuć niespodzianki. Pastek1 jedną widziała i nawet poklaskała, więc może nie będzie się czego wstydzić... W międzyczasie produkuję dziewiąty kwiatek do serwetki, ale to tak w tempie jedno okrążenie na dzień A wczoraj spryskałam krochmalem w piance serwetkę dla wylosowanki świątecznej, ale mimo schnięcia, jakoś się za bardzo nie usztywnia. Trzeba będzie jednak pomazać ją zwykłym krochmalem, skoro i tak jest rozpięta. |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne narzędzia
Ja do skręcania qullingu używam wykałaczki bo szkoda mi było kasy na fachowy sprzętKociaki urocze
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzeba matką wynalazków-jak to mówią
![]() a koteczki przesłodkie ;-) |
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też używam wykałaczki i całkiem dobrze się na niej kręci, a jak się wyrobi to zawsze tanim koszztem można użyć następnej i nie trzeba czekać, aż poczta dostarczy przesyłkę z nowąkociaki świetnie wyglądają w tym uścisku
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
co wchodzę to nowe piękności
![]()
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
No ostatnio nie bardzo mam co pokazać, bo wszystko okryte tajemnicą wymiankową
Do tego wczoraj i i dziś to już kompletne twórcze bezrobocie: wczoraj latanie po mieście owocne w zakup kurtki dla córki, a dziś cięcie i składanie drzewa na opał.Ale w międzyczasie nakręciłam 200 rurek z gazety, które posłużą do dekoracji sali w remizie. Sto powędruje do przerobu na ramy, a z kolejnych stu uwiłam dwie lilie i listeczki. A na ostatnim zdjęciu moje już dawno dawno temu robione lilje (pierwsze zmagania z papiero - wikliną), malowane brązowym sprayem z domieszka złotych refleksów Bo chyba ich jeszcze nie pokazywałam???
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
anka kopnę Cię!
i Ty mówisz, ze nie masz talentów i nie jesteś wszechstronnie uzdolniona wracaj na dopingujący, to Ci puszczę kilka bacików na otrzeźwienie ![]() Lilie ekstra! a list doszedł? pewnie nie, bo się nic nie chwalisz
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie doszedł, a czekam tak niecierpliwie, że aż mnie skręca. Już się listonosz ze mnie śmieje, jak go wypytuję o przesyłkę
![]() A baty jak najbardziej - poproszę! Bo trzeba się ostro brać w garść i robić coś, a nie dwa dni bezowocne |
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, jesteś wszechstronnie uzdolniona
Teraz czas na paseczki i kręcenie świetna zabawa tylko się nie przyznajesz
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne lilie!
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
To takie cos mozna zrobić ze starych gazet??? jej, cudne!
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
pastek1 Ale jakie paseczki i kręcenie? Nie kumam? Chodzi Ci też o gazety? Jeśli chodzi Ci o ślimaczki z gazety, to robiłam już coś takiego wiele razy na koszyki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1301301593 i na koła do rowerka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1304441201
No chyba, że jakaś inna technika, to proszę - przybliż - jestem otwarta na nowinki ![]() lamalama dziękuję DDosiek ze starych gazet można tworzyć przepiękności, do których mi trochę zbrakło natchnienia. Ale sama też trochę natworzyłam, na stronach 3-4 i ciut dalej mam tego niewielka próbkę, zapraszam do przejrzenia Koszyki, rowerek, studnia (do tej pory nie pomalowana - aż wstyd), lilie i takie tam.
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2011-11-23 o 21:48 |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ale szalejesz ,co rusz co innego ,a już nie mogę się nadziwić skąd u ciebie takie tempo ,sypiasz dziewczyno.Podziwiam ,podziwiam jeszcze raz podziwiam
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
misia2 bardzo, bardzo dziękuję
A w piątek mam drugą część warsztatów z decoupage'u i muszę jeszcze powycinać część róż, którymi będę dekorowała doniczkę. Na pierwszej części zdążyłam pomalować ją jedną warstwą akrylu i nałożyć jakieś przezroczyste mazidło, które ma dać wrażenie spękań. Doniczkę wzięłam na te warsztaty taką bylejakaśną, glinianą, bo uznałam, że warto ją odnowić. Ona sama w sobie ma spękania Tak po cichu muszę przyznać, że choć lubię patrzeć na piękne zdobnictwo decu to sama nie czuję w sobie powołania do tego, by zacząć szaleć w tym kierunku. Zobaczymy, co mi w ogóle wyjdzie z tej doniczki, bo jakoś na pierwszym spotkaniu nie umiałam włożyć serca w to, co robiłam.
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu za dużo
![]() :br zydal: śpisz ??????No nie ,nie dobijaj mnie szalona kobietka z ciebie chyba i to z turbo doładowaniem w łapkach ,kobieta akumulator co to ma energii za pięciu.Dziewczyno toć co wejdę do ciebie codziennie to prawie robię to nowe cudeńka pokazujesz albo przygotowane surowce do następnej robótki Pewnie krasnoludki ci pomagają skoro się wysypiasz i tyle rzeczy różnymi technikami robisz
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
świetne. jesteś genialna.
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
priska407 bardzo dziękuję
misia2 jak mnie tak chwalisz to naprawdę rozpędu nabieram Niedawno wróciłam z balu andrzejkowego córki i już wzięłam się za robotę. Kwiatek do serwetki - jest! Szablon do kartki - robi się! A oto co mi dziś przyniósł listonosz od cocci, prosto z Nimiec, jej własnej produkcji kolczyki. Piękne Cocci - są jeszcze śliczniejsze niż na zdjęciu i bardzo, ale to bardzo Ci za nie dziękuję
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
anna - o super, ze dotarły
cieszę się, że sie podobają ![]() na zdj widać, jakie te kamienie niedorobione są :/ ech... mój zmysł estetyczny nie pozwala mi patrzeć na powiększenia
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ślepawa jesteś i Ci się coś mieni w oczach
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
oplułam sobie monitor herbatą
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne lilje
a i prezencik super
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny prezent!
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
mirosku, lama - rozpanoszę się trochę
i podziękuję bardzo
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
A panosz się, panosz, miejsca Ci u mnie dostatek
![]() A ja się ostro wzięłam za robotę i za chwilę będą zrobione wszystkie elementy do serwetki. Jeszcze tylko rano połączę wszystko i będzie gotowa Zmykam więc ścielić łóżko, włączę jakieś filmidło albo inne byle co (prędzej byle co, bo to tylko jakieś bloczki które nam przerywają oglądanie wspaniałych reklam ) i dziergam dalej. Do roboty
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"a ty mnie kochasz, czy ty mnie nie kochasz??? - noooooo" a jeszcze lepsza jest "to twoje zakopane! - nie! to twoja Kudowa zdrój!" pokaż serwetkę, bo pewnie już skończyłaś!
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dwa zszycia, bo rano nie zdążyłam, a potem miałam wyjazd i niedawno wróciłam. Zaraz też wybieram się na drugą część warsztatów z decu, więc zdjątko wrzucę pewnie dopiero późną nocką
![]() Dziś w sklepie metalowym dorwałam dwa kawałki siatki o drobnych oczkach, jedna w krateczkę, druga w romby. Później wypróbuję, czy to mi się przyda do mojego pergamano Uwielbiam kabarety, zwłaszcza Ani Mru Mru, Pod Wyrwigroszem i Neonówka (oglądałaś cocci?http://www.youtube.com/watch?v=ZAi_JUwrpyo) . A Koń Polski z Marianem i Helą też wymiatają Kiedyś był fajny kabaret Potem i ich skecz (http://www.youtube.com/watch?v=Vb3DRxcIz0s), jak żona opowiada mężowi przy prasowaniu: Żona: To jak on był w Paryżu, to ona mu wysłała SMS-a, żeby on jej kupił pomadkę, wiesz? A ty wiesz za ile? Za 150 złotych. I on jej kupił! Mąż: I co z tego? Żona: Ja ci powiem, że on ją musi bardzo kochać, wiesz? Mąż: Jak ja bym cię kochał, to bym ci też kupował przecież. - do tego błoga zakochana gębusia żony... Świetne!
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2011-11-25 o 16:50 |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
ale super prezent dostałaś
![]() dla wykonawczynija mam nadzieję, że oprócz tej dokończonej serwetki, to zobaczymy jeszcze to cacko z warsztatów decu |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
anna :niebo: neonówki to jest po prostu majstersztyk, ale ta wersj ajest lepsza, jak sami nie wyrabiają na scenie: http://www.youtube.com/watch?v=1wAT_...eature=related
albo paciaciaki a "potem" )potem "hrabi") najlepsze co mieli, to http://www.youtube.com/watch?v=AcVzuV3LNUU wstrętny, włochaty, PYSZNY! ani mru mru pobiło ostatnio wszytskich "lokomotywą"http://www.youtube.com/watch?v=W5t3VW0S60w ja ryje ze śmiechu za każdym razem ![]() a propos siatki i pergamano - w końcówce kranu jest zwykle kilka drobnych siteczek różnego rodzaju
Edytowane przez cocci Czas edycji: 2011-11-25 o 17:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.

i Ty mówisz, ze nie masz talentów i nie jesteś wszechstronnie uzdolniona
wracaj na dopingujący, to Ci puszczę kilka bacików na otrzeźwienie
Teraz czas na paseczki i kręcenie
tylko się nie przyznajesz