Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 18:03   #241
mapet_show
Raczkowanie

Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)

Cytat:
Napisane przez sinsinsin Pokaż wiadomość
Nooo ja myśle, ze od jutro zaczynamy ruszać nasze życie żwawo do przodu, czyż nie?!
ok ja jutro zaczynam dzień od biegania, załatwiam dwie sprawy które leżą odłogiem od jakiś 2 tygodni, uczę się godzine na etutor, robie 15 zadań z matmy. I to tak na dobry początek moje zadania nadprogramowe
a jak tam się czują wasze ambitne plany na dzień jutrzejszy?
mapet_show jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:21   #242
kokosanka89
Raczkowanie

wątek idealny dla mnie... uświadomiłam sobie, że odkładam życie na później... ciągle.. czas ucieka mi przez palce, ehh. Czytam Was i podziwiam.. chciałabym zrobić tyle rzeczy, tylu rzeczy spróbować..

Coma_ lista jest imponująca wiele rzeczy z tej listy też chciałabym zrobić.. czy sie uda...
kokosanka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:30   #243
sinsinsin
Rozeznanie

Ja niestety nie śląsk

Hmmm... to ja na jutro: silownia (jutro otwarcie), gora prasowania, ktora na mnie czeka i troche nauki.
sinsinsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:32   #244
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kokosanka89 Pokaż wiadomość
wątek idealny dla mnie... uświadomiłam sobie, że odkładam życie na później... ciągle.. czas ucieka mi przez palce, ehh. Czytam Was i podziwiam.. chciałabym zrobić tyle rzeczy, tylu rzeczy spróbować..

Coma_ lista jest imponująca wiele rzeczy z tej listy też chciałabym zrobić.. czy sie uda...
Wystarczy odrobina samozaparcia, wiary w siebie na na pewno się uda

A ja: 8-15 praca (w międzyczasie eTutor), 16-21 zajęcia, wieczorem słówka z hiszpańskiego no a w podróży książka

Edytowane przez Coma_
Czas edycji: 2010-11-14 o 18:34
Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:32   #245
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Moje zadania na jutro? Iść do dziekanatu

o właśnie taki mam nastrój :/
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:35   #246
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mapet_show Pokaż wiadomość
a jak tam się czują wasze ambitne plany na dzień jutrzejszy?
Mam ambitny plan wstać o 7, nie spóźnić się do pracy, wysiedzieć 8 dupogodzin, nie zasnąć w autobusie wracając i zabrać się za coś konstruktywnego po powrocie do domu, zamiast zalegać przed tv albo kompem

Cytat:
Napisane przez kokosanka89 Pokaż wiadomość

Ja też wszystko odkładam, aktualnie na "po studiach". Czyli jeszcze przez ponad pół roku mogę się bezkarnie opier... ale tak serio , chciałabym się wcześniej ogarnąc

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:37   #247
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Moje zadania na jutro? Iść do dziekanatu

o właśnie taki mam nastrój :/
A co się stało?
Post wcześniej chciałaś iść na imprezkę?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 18:39   #248
lipcowa87
Zadomowienie

GG do lipcowa87

Cytat:
Napisane przez lacrimosa666 Pokaż wiadomość
niedługo osiemnastka choć problem mam jak mała dziewczynka jak już mówiłam staram się i nie wychodzi może zdecyduję się na coś bardziej 'drastycznego' jak mówisz ale z drugiej strony moja koleżanka jest tak samo uzależniona ode mnie
Zapytałam, bo ja miałam podobną sytuację - co prawda trwało to "tylko" 3 lata, ale niektóre skutki tej znajomości odczuwałam baaardzo długo. Moja "przyjaciółka" uzależniła mnie od siebie emocjonalnie, w rezultacie doprowadzając do depresji i myśli samobójczych (bosz, jak to brzmi ). Byłyśmy wtedy w liceum, więc mniej więcej w Twoim wieku Na szczęście na studiach nasze drogi się rozeszły (ale jak sobie pomyślę, co by było gdybym nie zdecydowała się iść na studia do innego miasta ), kontakt nam się urwał... Myślę, że obie teraz jesteśmy szczęśliwsze.

Co do planów na jutro, to ja niestety jestem zmuszona odpuścić wszystko co wiązało się z wyjściem z domu - przeziębienie mnie dopadło Za to zrobię porządek ze swoimi ciuchami i butami, bo szafa mi się nie domyka, nic w niej nie mogę znaleźć i źle mi się robi jak pomyślę że mam wygrzebać coś konkretnego Wywalę to w co się już nie mieszczę (no dobra, ze dwie rzeczy sobie zostawię "na mobilizację" ) i czego z innych powodów nie noszę. Będę miała zabawę na cały dzień
Stary 2010-11-14, 18:41   #249
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac
Konto usunięte

-mam jutro wolne na uczelni, więc wykorzystam ten dzień na załatwienie dwóch spraw "na mieście"
-końcu pomaluję też włosy (do tej poty nie chciało mi się nawet zamalowywać odrostów ale są bardzo mało widoczne, to mnie troszkę tłumaczy).
-dokończę ogarnianie wykładów ze statystyki i nauczę się na środowe kolokwium. ----zajrzę też na tego eTutoriala - ale na razie nic więcej nie objecuję
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:43   #250
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
A co się stało?
Post wcześniej chciałaś iść na imprezkę?

Muszę odkręcić to, co zawaliłam ostatnio a w szczegóły nie chcę się zagłębiać - bo to jest wielka masakra.

Na imprezę też się znajdzie czas
Stary 2010-11-14, 18:45   #251
sinsinsin
Rozeznanie

a ja na ten moment zmobilizuje się i rusze z kanapy, żeby umyć włosy i pomalować paznokcie (do tej pory twierdziłam, że jutro będzie bardzo dużo czasu).
Zawsze coś!

Dziewczyny plany ambitne! jutro spowiedź ;]
sinsinsin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 19:12   #252
Kiriko
Raczkowanie

A ja jutro:
-uczę się logiki
-uczę się na koło ze wstępu do informatyki
-usuwam skórki i maluję paznokcie
-czytam książki podarowane mi przez kuzynkę

Mam nadzieję, że jakoś to wszystko ogarnę jutro, wcale tak dużo tego nie ma A teraz lecę oglądać mojego ukochanego "Władcę Pierścieni" na TVN7 Może jeszcze zerknę wieczorkiem
Kiriko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:17   #253
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

O matko i córko... przeczytałam Was uffff....

Cytat:
Napisane przez sinsinsin Pokaż wiadomość
Jasne
tya.. znajdowanie sobie odpowiedniego momentu w przyszlosci na zaczecie tego i tamtego jest zgubne. Znam to.

Kurcze, to chyba zazdroszcze. Ja rzadko tesknie, a chcialabym sie nauczyć. Taka zosia samosia ze mnie.

Biografie Audrey zaczęłaś już? Warto po to sięgnąć?

Ja ostatnio mialam manie na książki z kulinariami w tle. na nudny wieczór polecam lekkie i przyjemne : Kuchnia Franceski. Zbyt ambitne to nie jest, ale czyta się z uśmiechem na ustach.
Też miałam plan czytać wiecej 'wielkich dzieł', ale kiedy nie mogłam przebrnąć przez któreś z kolei stwierdziłam, że na takowe trzeba mieć nastrój, więc jak mam nic nie czytać 'bo nie mam nastroju' to już wole poczytać te mniej ambitne, niż w ogóle z tego rezygnować i jeszcze bardziej się na siebie wkurzać.
Co do tęsknoty, no nie wiem... ja zazdrościłam kobietom, które naprawdę potrafiły nie tęsknić, potrafiły zająć się sobą i rozwijać, w momencie, gdy ja usychałam
Czasami próbuję sobie wyobrazić, że mój Tż wyjeżdża na staż np. 6 miesięczny. Szczerze? Załamałabym się, a niestety to jest bardzo realne z racji mojego, czy jego zawodu. O Panie, z drugiej strony nie zamierzam go blokować. Powoli oswajam się z takim życiem.

A książeczki na razie nie zaczęłam czytać, na razie lecę z Pachnidłem. No nie wiem... film był jak dla mnie ekstra. Książka na pewno nie dużo lepsza

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ostatnio mam trochę ciężkie dni... Nie chce wchodzić w szczegóły, chce żebyście mi w czymś pomogły Co Waszym zdaniem oznacza bycie ZBYT rodzinnym? Jakie zachowania według Was można do tego zaliczyć? Jakie zachowania nie wskazują już na bycie rodzinnym tylko jakieś chore hmm przyzwyczajenie, uzależnienie, zachowania... które na przykład mogą przeszkadzać w związku i denerwować?

Czy Wy spotkałyście się z tym jeśli chodzi o jedną ze stron w związku? Jak do tego podchodziłyście?

z góry dziękuję za pomoc :
Hm, ja jestem uzależniona od rodziców i pomimo ich manipulowania mną, nie potrafię się odciąć. Co lepsze, mam tego świadomość, ale zwyczajnie nie potrafię odmówić i jeżdżę jak głupia, a później żałuję.
Mój Tż znów na inny sposób jest zbyt rodzinny, szczególnie jeżeli chodzi o siostrę. Dla niej taki troskliwy, bo ona krucha etc, a ja? mam sobie sama dać radę podobno przesadzam, ale czasami to tak wygląda.

Cytat:
Napisane przez Kiriko Pokaż wiadomość
Witam Was, dziewczyny Tak już od jakiegoś czasu obserwuję ten wątek i stwierdzam, że to temat idealny dla mnie - osoby o ogromnych ambicjach i równie wielkim słomianym zapale. Właśnie walczyłam z zadaniami z logiki i na razie robię sobie przerwę Przed chwilą oglądałam książki po angielsku na empik.com i w oko wpadły mi książki sióstr Bronte - większość nie wydawana w Polsce. Chyba się za nie zabiorę... Poza tym, moja lista filmów i książek must-see/read jest dość długa i cały czas dopisuję do niej nowe pozycje, bardzo pomagają mi w tym filmweb i biblionetka.

Coma_, uwielbiam twojego bloga, świetnie mnie motywuje A ta lista "things to do before I die" - wyjątkowo inspirująca! I jak ją tak czytałam, to zdałam sobie sprawę, że o wielu z tych rzeczy też marzę, a inne już mam za sobą, np. tiramisu, sushi czy naukę pływania i kurs pierwszej pomocy Dzięki tobie doceniłam wiele drobnych z pozoru rzeczy, które mnie w życiu spotkały

Ooo taaak... To mnie podniosło na duchu, bo kierunek, na którym jestem od października wydaje się być absolutnym zaprzeczeniem moich wyobrażeń na jego temat. Widzę jednak, że na kolejnych semestrach będzie lepiej i ta myśl trzyma mnie przy życiu, dlatego jeszcze się nie poddałam... Poza tym nawet, jakbym chciała zmienić kierunek, to nie wiem, na jaki - tylko ten, na którym jestem wydaje mi się dla mnie odpowiedni, mimo tych wszystkich dennych przedmiotów, które teraz mam

Polecam książkę "Książę Mgły" Carlosa Ruiz Zafona - jest genialna (aczkolwiek jestem maniaczką tego autora i mogę nie być w tej kwestii obiektywna)!
No i tak trzymać

To co Panienki :P jutro kolejny dobry dzień, tak?
Mam trochę spraw do załatwienia i podciągam rękawy do roboty! a jak!
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:31   #254
LoieFuller
Raczkowanie

Ja od jutra zaczynam zdrowiej się odżywiać i trochę ruszać. Przede wszystkim chce być pozytywniej nastawiona do świata, ale nie wiem czy to i odstawienie słodyczy sie jutro uda, bo w południe wywieszą u mnie wyniki cholernie trudnego koła i nie wiem czy radosny nastrój się utrzyma. Poza tym jeśli sie uda trochę powkuwam słówek (chce odświeżyć angielski i francuski, a w dalszej przyszłości chce zacząć naukę jeszcze jednego języka) i coś naskrobię, bo planuję więcej pisać.
Rozpoczne tez poszukiwanie pasji - może wrócę do gitary

Życze wszystkim powodzenia

Edytowane przez LoieFuller
Czas edycji: 2010-11-14 o 19:43
LoieFuller jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:55   #255
peggy_blue
Zakorzenienie

ja jutro też idę do dziekanatu, ale aż się boję

poza tym wygłaszam referat, także trzymajcie kciuki
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:02   #256
beoneself
Zakorzenienie

Czytam Was i staram się trochę podebrać Waszej motywacji dla siebie...
Jeśli chodzi o motywujące filmy - to polecam Wam Yes man. Poprawia nastrój, na prawdę To o facecie, który zawsze był na nie, i od pewnej chwili jest zobowiązany do mówienia TAK na wszystko. Zabawna historia
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:02   #257
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
ja jutro też idę do dziekanatu, ale aż się boję

poza tym wygłaszam referat, także trzymajcie kciuki

Ja już chyba kończę swój dzień
640153e4df0157aa7c295487ff8c20c42fd57238_65c176d09c1ac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:13   #258
klaaa
Zadomowienie

Coma przejrzałam Twój blog i od razu nabrałam ochoty do wzięcia się za coś. Do tego wreszcie się dobrze czuję, to mam taką energię, że w miejscu nie mogę usiedzieć. Może wreszcie zmobilizuje się do nauki języków, już kiedyś miałam taki ambitny plan, ale jakoś do końca mi nie wyszedł. Z nauki języków praktykuję tylko czytanie zagranicznych blogów, znalazłam kilka blogów dziewczyn i tak sobie czytam, zawsze to jakaś forma nauki.
Ile ja bym jeszcze rzeczy chciała zrobić, gdyby tylko robiła jakieś kroki do osiągnięcia tego, ale myślę, że jak tak was poczytam to znajdę motywacje.
Ale to dopiero jutro, bo dziś idę spać (tak, wiem, miało nie być odkładania na później).
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:13   #259
biala17a
Zadomowienie

Fajnie że watek sie tak rozwija
ja mam jutro w planie:
- douczyć sie farmakologii i w samo poludnie zaliczyc pieknie teścik
- przeryć dwa ćwiczenia z genetyki
- ćwiczyć przez 30min (Tamilla Web - chce miec takie cialo)
- wrzucic nowego posta na bloga
- zrobić porządek na polkach kuchennych (kasza rozsypala sie jakis tydzien temu...)
biala17a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 20:15   #260
chryja_bez_ryja
BAN stały

Ja mam jutro zaliczenie z jonoforezy... Ale może wreszcie ogłoszą listę tych co dostali stypendium za wyniki w nauce i będę miała dobry humor
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:24   #261
Konto usunięte

Dzieczyny, czuję, że interpalsy pochłoną mnie bez reszty!
I mam pytanie techniczne: na czyjej ścianie odpowiadać? ktoś mi cos napisał pod moim profile, więc jak piszę u niego? czy u siebie?
Stary 2010-11-14, 20:39   #262
verda
Inkwizytor

Plan na jutro:
- 6.00 wstać, zjeść coś wypic herbate i pojechać na uczelnie (w busie książka)
- 10. 00 iść na konsultacje z projektem (hehe... jeżeli dzisiaj coś z niego policze)
- 12.00 zajęcia,
- biblioteka (odebrać książke)
- 14.30 jechać do domu
- zrobić i zjeść obiad
- 18.00 jazdy (dwie godziny przyjemności ale egzamin sie zbliża.... kolejny...heh)
- 20. 30 kąpiel, maseczka itd itp

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:43   #263
Coma_
Zadomowienie

[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;23244019]Dzieczyny, czuję, że interpalsy pochłoną mnie bez reszty!
I mam pytanie techniczne: na czyjej ścianie odpowiadać? ktoś mi cos napisał pod moim profile, więc jak piszę u niego? czy u siebie? [/QUOTE]

Ja jednemu odpisałam na mojej tablicy, ale generalnie zajęłam się wiadomościami tablice mi się kojarzą z facebookiem, średnio za czymś takim przepadam

Stary 2010-11-14, 20:50   #264
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Ja jednemu odpisałam na mojej tablicy, ale generalnie zajęłam się wiadomościami tablice mi się kojarzą z facebookiem, średnio za czymś takim przepadam
Dzięki
Facet jest kibicem Barcelony (ja też) i chce pogadać o piłce, więc się na to piszę
Stary 2010-11-14, 20:51   #265
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Mnie też interpals wciągnął i rozmawiam z kilkoma osobami

We wtorek będę miała okazję pobuszować po Złotych Tarasach w Wawie, ^^ jak fajnie.

Plan na jutro? Zachować twarz w dziekanacie. Jeśli dziekan znów odrzuci moje podanie ;( to nic tylko siąść i płakać.
Stary 2010-11-14, 21:10   #266
Konto usunięte

Widzę ze nie tylko ja walczę z dziekanatem Mikia, łączę się w bólu i wspieram
Stary 2010-11-14, 21:13   #267
Paulinka675
Zakorzenienie

a co to interpals??

ja jutrzejszy dzień spędzam na nauce i przepisaniu sobotnich notatek, bo zapomniałam wziąć zeszytów no i w między czasie ćwiczenia na steperze

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 21:34   #268
Coma_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
a co to interpals??

ja jutrzejszy dzień spędzam na nauce i przepisaniu sobotnich notatek, bo zapomniałam wziąć zeszytów no i w między czasie ćwiczenia na steperze
Stronka, na której można popisać z obcokrajowcami oczywiście bezpłatna

Stary 2010-11-14, 21:56   #269
beoneself
Zakorzenienie

A ja muszę zebrać w sobie siły na szukanie nowej pracy. Nieustannie odkładam to na później twierdząc, że teraz nie mam na to siły

Obecnie studiuję na 2 roku zaocznie wymarzony kierunek. Przez pierwsze pół roku pracowałam z banku (czyli zupełnie bez związku z kierunkiem), na początku roku udało mi się znaleźć pracę zgodną z drogą kształcenia (jakimś cudem). Jednak nie chcę zostawać tam dłużej niż do końca roku (bo z nowym rokiem dostanę umowę na czas nieokreślony - powinnam się cieszyć)...
Nie chciałabym też trafić z deszczu pod rynnę.

Od jutra zaczynam poszukiwanie ofert. Muszę dopracować CV i pomyśleć nad miejscami, w które mogę je rozesłać. Przydałoby się też zrobić jakieś portfolio...

Czy któraś jednoczy się jeszcze ze mną w bólu poszukiwania pracy?

Aaa, i zainspirowałyście mnie z tym angielskim Chętnie uczyłabym się w jakiejś szkole językowej, jednak ze względu na kiepską sytuację finansową będę musiała uczyć się sama.
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 22:02   #270
Konto usunięte

beoneself, z Tobą też się mogę zjednoczyć mam wiele planów podróżniczych, na które nie mam pieniędzy, ale przede wszystkim muszę zainwestować w porządny komputer, więc praca jest mi bardzo potrzebna CV już mam, teraz tylko muszę się porządnie za czymś rozejrzeć. Do tej pory czekałam na wyrobienie książeczki sanepidowskiej i jedynie przeglądałam oferty pracy, ale odkąd ją dostałam, nagle perspektywa pracy stała się taka realna...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości