|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10,53% |
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
36 | 63,16% |
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
15 | 26,32% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]()
![]() |
#243 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie te okolice ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dotk4 ja miałam taką samą sytuację z siostrą cioteczną tżta. My zaręczyliśmy się w sierpniu a oni w sylwestra. I od razu tydzień po tym już mieli datę i salę na sierpień. Ale się wkurzyłam wtedy. ![]() Potem zadzwoniła do tżta było to w marcu tego roku i mówi słuchaj jest taki problem że wy macie w maju a my w sierpniu i przez to część rodziny może nie przyjechać do mnie!! To była taka żaluzja że niby my się wepchaliśmy!!!! Tylko nie powiem że u nas mowa była o ślubie była o wiele wcześniej. Tż zaczął się tłumaczyć i głupio mu się zrobiło ale rodzice tżta powiedzieli że oni tylko problemy wymyślają i jak ktoś będzie chciał to przyjedzie na dwa albo na żądne. I taka prawda. Więc powiem tak wiem że to będzie wyścig z ich strony żeby mieć jak najlepsze wesele. I oni mają po nas więc mają pole do popisu i wiem że tak będzie że nas przebiją bo inaczej to u nich być nie może. A ja mam to w ![]()
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie chyba będę musiała się zoorientować w temacie , ale był u mnie przykład gdy na 18 urodziny siostry zaprosiliśmy kuzynkę bez narzeczonego ( ale my nawet nie wiedzieliśmy, że ona kogoś ma ...tym bardziej narzeczonego ) i kuzynka się obraziła i nie przyszła w ogóle ... w ostatnią niedzielę byłam na komunii I tam się dowiedziałam, że ta dziewczynka co miała komunię pytała mamy, czy na moje wesele to musi sobie chłopaka znaleźć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pogrubionego się zgodzę, bo my myśleliśmy o ślubie w tym roku i teściowa powiedziała, że oni w rodzinie mają już 2 śluby i jeśli my swój tam damy, to sporo gości nam odmówi .... dlatego też robimy w 2012 i całą rodzinę już o tym fakcie poinformowaliśmy
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#250 |
Podróżniczka
|
Wiecie tak czytam o problemie Dotki i uważam, że każda z nas ma prawo poczuć się odrobinę nieswojo z myślą, że planujemy Nasz ślub a 2 tyg później wszyscy będą porównywali Nasz ślub do ślubu kuzynki. Lub się okaże, że ich ślub był lepszy niż nasz, albo to też mogliśmy tak zrobić jak oni itd. Żyjemy z myślą, że cała rodzina będzie zastanawiała się nad podobnymi rzeczami, ale to działa w obie strony.
Nie jest to komfortowa sytuacja i sama bym takiej nie chciała, gdyby np. ktoś z bliskiej mi rodziny też brał ślub w tym samym miesiącu. Chciałabym by wszyscy zapamiętali Nasz ślub najlepiej. Niestety niemożliwym jest zakazanie ślubu komuś w takiej sytuacji. Stało się i koniec. Trzeba przywyknąć do tej myśli i sprawić by to Wasze Wesele było o niebo lepsze od wesela brata, siostry czy kuzynki i zadbać o to by goście na tym drugim weselu wspominali ciągle Wasze i porównywali oba do siebie na Waszą korzyść. Muszę przyznać, że w rodzinie TŻta padła ostatnio kwestia ślubu kuzynki TŻta (nie są nawet zaręczeni) i chcą ślub w 2012r. Też poczułam się z tym źle i mam cichą nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie... mimo, iż wiem, że nasze Wesele będzie świetne, wyjątkowe i goście zapamiętają je na długo, bo w końcu to ja a nie ona poświęcam już tyle czasu by wszystko świetnie zaplanować ![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-05-13 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
witam
![]() dziękuję za ciepłe słowa ![]() Winetki - u nas bedą na całym stole (pomysł na połowie mi sie nie spodobał bo będzie zamieszanie ze cześć gości ma a cześć nie), do tego myślę iż te najbardziej stare ciocie będą prowadzone do stolików przez światków (mam kilka takich które maja problem już z poruszaniem oraz kilka wrednych takich co ponoć miejsca nie umiały znaleźć przez godzinę jak były na weselu na 30 ludzi) jeszcze myślę nam dodatkowy planszą gdzie będą goście wypisani i po koli jaki stolik i gdzie bo średnio w stoliku siedzi u nas po 40 ludzi wiec to też ułatwi ..... co do zapraszania koleżankę teściowej itd- u mnie będzie trochę podobnie że teściowa też chce swoje znajome mieć ale stwierdziliśmy a niech ma już jak chce te 3 osoby nam nie zrobią różnicy tylko ze siedzieć będą koło tej mniej popularnej rodziny ![]() co do dzieci -to będą siedzieć razem z rodzicami ale nie cały czas by rodzice mieli możliwość zabawy ![]() ![]() D0tk4 rozumiem twoja złość - miała bym podobne uczucia....związane z jednym ślubem co miał być przed naszym na tej samej sali :/ (kuzyn jednak rozstał się z dziewczyną) ...postara się zorobic tak by twoje wesele nie było przeciętne czyli znajdź motyw przewodni (np wieś i dożynki na wsi ![]() ![]()
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#254 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
jak coś powiem orkiestrze, żeby wyprosili takie młode damy ;p ale w sumie nie widziałam, żeby u mnie w rodzinie takie młode wyskakiwały do oczepin ... ja myślę, że najwięcej dzieci będzie na poprawinach ..
ale pomysł z koleżanką -opiekunką dobry ![]()
#256 |
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Jestem nawet w dobrym humorze bo udało mi się sprzedać ten kupon zniżkowy na suknię ślubną i to przypadkowo ![]() Melody_ Co do Twojej sytuacji z teściową, to mi się wydaje że jeśli wesele organizują rodzice i narzeczeni i jest to napisane na zaproszeniu (co jest jednoznaczne ze to przedsięwziecie finansują) to ja bym się nie czepiała że rodzice chcą swoich znajomych zaprosic. Co innego jeśli Ci nie finansują i na zaproszeniu jest napisane że tylo "NArzeczeni mają zaszczyt zaprosić" to nei zgodziłabym się na obce osoby. |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
no tak pomysł dobry z opiekunką ale no jak się jakaś mała przylepi to jej dzwigiem przecież nie da się odciągnąć ;p no ale na szczęście u mnie będzie tylko jedna mała dziewczynka podczas mojego ślubu będzie miała chyba ze 3 latka z tego co wiem góra 4 więc nie będzie tak źle a kolejna to już będzie 9latka więc chyba nie będzie tak źle
![]()
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Kurcze strasznie dużo stron dzisiaj napisałyście, ja dopiero co wlazłam a już musze uciekać, wieczorkiem dokończę nadrabianie;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana no ale ja wspominałam że to my organizujemy. Chociaz pewnie o to też może być problem bo moga chcieć się dorzucać. I właśnie dlatego chcę tego uniknąć aby nie było na każdym kroku problemów :/ Jesli będą mieli chęć niech dadzą do koperty i już...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nasza poprzednia dyskusja na temat ślubów bliskich osób dotyczyła raczej kopiowania pomysłów, niż "zabrania" komuś robienia ślubu w tym samym roku. Nie jestem w takiej sytuacji, więc nie potrafię się pewnie do końca wczuć, ale gdybym się dowiedziała, że moja kuzynka (jest teraz w ciąży) wychodzi za mąż w 2012 roku zaraz przed/po mnie to może do góry z radości bym nie skakała, ale też nie starałabym się jej wesela w żaden sposób pobić. Mamy różne gusta - więc wesela też byłyby różne - nie wiem czy można by było powiedzieć, że któreś jest lepsze. (Jak już wspomniałam - jak ktoś będzie chciał obgadać to i tak to zrobi ![]() ![]() Dziewczyny a co robicie z osobami w wieku 16/17 lat - z czy bez os.tow? W tym wieku będzie mój kuzyn i kuzynka TŻta ![]()
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-05-13 o 16:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
tak teraz naszła mnie refleksja którą chcę się podzielić
![]() ![]() wiecie często od znajomych słyszę (nawet od osób które nie wiedzą o weselu i tym co planuję) "że niektóre panny młode to przesadzają, suknia za 4 000zł, wodzireje, gołąbki, winetki, sala jak z pałacu i amerykańska tandeta - normalnie jakby nie można było przyjść zjeść schabowego i potańczyć do znanych polskich piosenek a nie do tych amerykańców i na każdym kroku robią z wesela cyrk" - nie mówię by przesadzać (bo i widziałam przesadzone szopki) ale jak dla mnie to całe wesele wszystkie atrakcji, kolor butów dobrany pod kolor bukietu a do tego dopasowane winietki i zaproszenia to wszystko jest obrazem mojej zaradności umiejętność organizatorskich i tego w sumie jak ja się sprawdzam, wręcz może przerysowując ale powiedział bym jaką jestem gospodynią choć test daję sama sobie a nie czekam na ocenę innych ......dlatego też typowe takie zgapienie jak często słyszę tu na forum że kuzynka a to siostra cos tama maja tak jak ktoś sobie inny coś wybrał jest dla mnie brakiem pomysłu na siebie ...... i wychodzi potem często tandetnie.... a to że mam ograniczony budżet dopiero powoduje że chce mi się szukać najlepszych usług w rozsądnej cenie ![]() ![]()
![]() |
#263 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
A ja chciałabym po prostu by moje wesele było lepsze. To już wyścig szczurów ? Wcale nie widzi mi się, żeby było gorsze niż kogoś tam (choć w moim przypadku nie ma na razie do kogo porównywać). Czy to źle, że chcę by było najwspanialsze i warte zapamiętania ? To moje marzenia i chciałabym, żeby wypadły jak najlepiej chociaż nie robię tego dla innych, ale dla siebie ![]() Kopiowanie pomysłów to była inna dyskusja. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jej, no normalnie mowisz to co ja mysle, tylko bardziej skladnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wierzcie bądź nie ale ja też bym chciała żeby moje wesele było najlepsze ![]() ![]()
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-05-13 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
ooooo jejku jaka ty chudziutka jesteś
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.