Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 14:24   #241
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej kochane

ja mialam 16 lat jak zaszlam w ciaze pierwsza a moj maz 18 i bylismy bardzo szczesliwi i dalej jestesmy bardzo sie cieszylismy ze jestem w ciazy mozna powiedziec ze troche swiadomie nie uwazalismy bo chcielismy miec dziecko bardzo mocno sie kochamy do tej pory tak samo ;D rodzice nasi sie lubia my mieszkamy od poczatku razem a teraz nasza Nikola ma 4 lata i jestem znowu w ciazy liceum skonczylam zaocznie moja mama siedziala z mala i ja bylam odrazu gotowa na dziecko nikt mi nie musial pomagac w zajmowaniu sie mla bo wszystko chcialam robic sama teraz mam 20 lat we wrzesniu 21 juz i jestem szczesliwa mam kochanego meza i nie wyobrazamy sobie zyc oddzielnie wszedzie razem jezdzimy nieraz ze znajomymi sie gdzies wyjdzie ale mam duzo kolezanek ktore mialy 18 lat zaszly w ciaze i zostaly same bo ich zwiazki byly bez milosci skoro koles zwial a ona zostala sama z dzieckiem oj roznie bywa w zyciu nieraz ma sie 16 lat i sie zyje do konca zycia juz z tym z ktorym sie jest a niektore 24 lata zajda w ciaze i zostaja same
no i niektórzy są gotowi, podziwiam

Monika wpadka planowana też jest np. jak ludzie są x lat ze sobą i chcą dziecko, ale nie chcą ślubu w ogóle, więc zachodzą tak

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:26   #242
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Aaa tylko nie mówcie mi proszę, że w gumkach są 'takie mikroskopijne dziurki' przez które plemnik może się wydostać! Bo tak na naukach przedmałżeńskich nam baba gadała

A, że seks przerywany skutkuje ciążą- płyn wydobywający się przed nasieniem posiada zniekształcone plemniki, które nie potrafiłyby zapłodnić kobiety (czytałam o tym w internecie i gazetach) i jakoś ja przez 2 lata używając takiej metody nie zaszłam, ale jest wiele stresu oczywiście "bo przecież nic nie daje 100%" i czy @ przyjdzie czy nie. Nie chcę wracać do tej metody, bo bym chyba się zadręczyła, podświadomie myśląc "a może..."
No nie, dziurek nie ma (matko moja - chyba ze średniowiecza te nauki ) ale gumka może pęknąć

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:28   #243
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Aaa tylko nie mówcie mi proszę, że w gumkach są 'takie mikroskopijne dziurki' przez które plemnik może się wydostać! Bo tak na naukach przedmałżeńskich nam baba gadała

A, że seks przerywany skutkuje ciążą- płyn wydobywający się przed nasieniem posiada zniekształcone plemniki, które nie potrafiłyby zapłodnić kobiety (czytałam o tym w internecie i gazetach) i jakoś ja przez 2 lata używając takiej metody nie zaszłam, ale jest wiele stresu oczywiście "bo przecież nic nie daje 100%" i czy @ przyjdzie czy nie. Nie chcę wracać do tej metody, bo bym chyba się zadręczyła, podświadomie myśląc "a może..."
To starsza koleżanka uświadomi młodszą że otóż tak, skutkuje - moja siostra tak właśnie się pojawiła na tym świecie. Przez jakiś czas moim rodzicom sie udawało w ten sposób uniknąć kolejnego dziecka, ale jeden plemnik zdrowy zadziałał i oto mają 3 dziecko.
A internet i gazety nie są jedynym źródłem wiedzy najczęściej sporo w nich bzdur!
Z prezerwatywą też rożnie bywa. Ty uważasz, że to są 100% bo Tobie się udawało nie zajść... To super, gratuluję, ale innym podczas pierwszego nawet stosunku może się nie udać i mogą wpaść....

Cytat:
hej kochane

ja mialam 16 lat jak zaszlam w ciaze pierwsza a moj maz 18 i bylismy bardzo szczesliwi i dalej jestesmy bardzo sie cieszylismy ze jestem w ciazy mozna powiedziec ze troche swiadomie nie uwazalismy bo chcielismy miec dziecko bardzo mocno sie kochamy do tej pory tak samo ;D rodzice nasi sie lubia my mieszkamy od poczatku razem a teraz nasza Nikola ma 4 lata i jestem znowu w ciazy liceum skonczylam zaocznie moja mama siedziala z mala i ja bylam odrazu gotowa na dziecko nikt mi nie musial pomagac w zajmowaniu sie mla bo wszystko chcialam robic sama teraz mam 20 lat we wrzesniu 21 juz i jestem szczesliwa mam kochanego meza i nie wyobrazamy sobie zyc oddzielnie wszedzie razem jezdzimy nieraz ze znajomymi sie gdzies wyjdzie ale mam duzo kolezanek ktore mialy 18 lat zaszly w ciaze i zostaly same bo ich zwiazki byly bez milosci skoro koles zwial a ona zostala sama z dzieckiem oj roznie bywa w zyciu nieraz ma sie 16 lat i sie zyje do konca zycia juz z tym z ktorym sie jest a niektore 24 lata zajda w ciaze i zostaja same
Podziwam cię, że w wieku 16 lat odstawiłaś jakieś zabezpieczenia. Nie będę się porównywać do siebie w tym wieku bo juz kiedyś oberwałam na forum za to "jak ja byłam w takim wieku to..." Cieszę się że mimo tak młodego wieku udało się wam założyć szczęśliwą rodzinę i cieszyć się sobą i kolejnym dzieckiem!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:50   #244
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

Monika wpadka planowana też jest np. jak ludzie są x lat ze sobą i chcą dziecko, ale nie chcą ślubu w ogóle, więc zachodzą tak
chcieć dziecko a nei chcieć ślubu to nie jest wpadka planowana, wpadka może być tylko nieplanowana no ewentualnie mogę uznać wpadke planowana jak są jakieś gówniarze nie odpowiedzialne gdzie rodzice nie pozewalają im się spotykać więc wpadają na plan że zrobią sobie dziecko -ale wtedy to też jest zaplanowane no nie ma ze boli
Stary 2011-07-27, 14:55   #245
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

oj oj widzę, ze znów gorące dyskusje ;D
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 14:59   #246
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
oj oj widzę, ze znów gorące dyskusje ;D
duszno sie zrobilo trzeba przewietrzyc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:05   #247
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
duszno sie zrobilo trzeba przewietrzyc
mnie dzisiaj na prawdę duszno ciągle....
Stary 2011-07-27, 15:09   #248
zoskasamoska
Wtajemniczenie

To znowu ja, znowu przyszłam ponarzekać, bo mi się rozstepy na piersiach pojawiły Dwa malutkie, może trzy... A smarowałam się, tym babydream z rossmana , ale rzadko, trzeba sie za to zabrać, bo chyba myślałam, że mnie się to nie tyczy

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-07-27 o 15:10
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:11   #249
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja się na razie smaruję codziennie... zoabczymy kiedy to dziadostwo mnie dopadnie....
Stary 2011-07-27, 15:19   #250
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja od dzis smaruje sie kilka razy dziennie, bo jak to zobaczyłam to aż sie przestraszyłam. Żylaki mi sie też nagle pojawiły, a nigdy nie miałam, nikt w rodzinie nie miał, jeju co sie ze mna dzieje..

Co używacie na rozstępy? Ja emulsji babydream, ale sie nad olejkiem zastanawiam. Ta emulsja mi na nerwy działa, strasznie dlugo sie wchlania, a jak jest z olejkiem? Wie ktos? Bo zawsze jak uzywałam jakies olejki to strasznie dlugo sie wchlanialy, skora była tłusta cały czas, a tego nie lubie.

Czas edycji: 2011-07-27 o 15:32
Stary 2011-07-27, 15:53   #251
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja od dzis smaruje sie kilka razy dziennie, bo jak to zobaczyłam to aż sie przestraszyłam. Żylaki mi sie też nagle pojawiły, a nigdy nie miałam, nikt w rodzinie nie miał, jeju co sie ze mna dzieje..

Co używacie na rozstępy? Ja emulsji babydream, ale sie nad olejkiem zastanawiam. Ta emulsja mi na nerwy działa, strasznie dlugo sie wchlania, a jak jest z olejkiem? Wie ktos? Bo zawsze jak uzywałam jakies olejki to strasznie dlugo sie wchlanialy, skora była tłusta cały czas, a tego nie lubie.

Ja używam olejku babydream. Jest Ok, a może zbyt ciut tłusty.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:56   #252
Lucy1111
Zakorzenienie

Faktycznie, dyskusja bardzo ożywiona... Ale tak to już jest na forach Ile ludzi, tyle opinii i każdy ma prawo do swojego zdania.

Położyłam się po obiedzie, usnęłam na 1,5h, ale dalej jestem zmulona :/ głowa mnie boli.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 15:59   #253
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja narazie używam tej emulsji, ale postaram sie jak najszybciej ja wykonczyc i w cos nowego sie zaopatrze. Może cos z garniera jest, moze nivea, zobacze.

Ja tez sie na chwile położyłam ,ale jak sie klade spac po południu i wstaje to jestem nie do zycia, głowa mnie boli, wszystko mnie denerwuje
Stary 2011-07-27, 15:59   #254
kamciurka
Zakorzenienie

jestemmmmm
Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
kamciurka

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc mamuski

ja cos dzisiaj licho się czuje
zaczełam Was czytac rano ale musialam isc się polozyc bo mi się słabo zrobilo...;/
Neska swietny avek
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
kamciurka

Cytat:
Kamciurka
a gdzie chodzisz do lekarza?? prywatnie czy na nfz?? ja kiedys chodzilam na Ulanowskiego.

chodze prywatnie, bylam juz u trzech, ale ostatecznie zdecydowalam sie na dr. Hapona, on przyjmuje na Sklodowskiej, wyciagnal mnie z komplikacji po ostatniej ciazy, wiec jakos tak mu zaufalam
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
to dobrze

trzymam mocno kciuki wszystko bedzie oki

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

kamciurka trzymam kciuki za wizytę !!

Cytat:
mi nic nie rośnie!!! nawet cycki mi nie urosły zbytnio

kamciurka trzymam kciuki!!!!!

O moje dziecię się chyba odezwało kichnęłam i 2x z rzędu tam gdzie jest pępek mi podskoczył, chyba się obił o ściany hihi, albo pobudkę mu zrobiłam i się wystrachał
mi tez cycki lekko urosly, a szkoda dzieki za kciukasy i daj pospac dzidziusiowi a nie go straszysz
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Kamciurka, niezły twój TZ Miał chyba ciężką nockę w pracy

Trzymam mocno kciuki za wizytę
dzieki tak zreszta potem napisal, ze przyszedl i padl, nie wnikam czym sie tak zmeczyl
Cytat:
boloński garnek jadłam, ale jakos mnie nie zachwycił takie spaghetti

a ja wcinam torcik imieninowy , bo tez wczoraj mialam i tesciowa piekla, jest przepyszny
wszystkiego naj
Cytat:
popieram!!!!

a ja imieniny mialam w niedziele i wszyscy po za moimi rodzicami je olali, bo twierdza ze imieniny obchodzi sie p0 40-stce jak juz sie nie obchodzi urodzin.. eh tylko czemu tesciom kupujemy prezent na imieniny i na urodziny?? ehhh;/
spoznione zyczonka

dziekuje jeszcze raz wszystkim za kciuki, poki co sie przydaly, wszystko wyszlo ok, przeziernosc 1,2 mm, ale noska dzidzia nie chciala pokazac, szturchalismy go, pan doktor pukal mnie po brzuchu ale to nic nie dalo w kazdym razie reszta w porzadku, teraz jeszcze tylko wyniki Pappy
ide robic jakis obiadek bo zaraz TZ wraca

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 16:03   #255
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Zaraz Wam wkleje mojego dzidziulinka Zdjecie zrobione przeszło tydzien temu, ale zaraz uruchomię skanera

Czas edycji: 2011-07-27 o 16:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 16:14   #256
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz Wam wkleje mojego dzidziulinka Zdjecie zrobione przeszło tydzien temu, ale zaraz uruchomię skanera
Cos mi troche nie wyszło, ale jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz.jpg (51,7 KB, 59 załadowań)
Stary 2011-07-27, 16:29   #257
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, ale śliczny podobny do mojego który tydzień?
Stary 2011-07-27, 16:34   #258
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:

kasikzaki dopisz do listy dziewczyny i skąd pochodzą np ja:
(może od razu termin porodu?? )

Agata (23) Toruń/Lubicz (kujawsko-pomorskie) tp. 12.01.2012

LASKI PROSZĘ PISAĆ PW DO kasikzaki: SWOJE IMIĘ, WIEK, MIASTO, WOJEWÓDZTWO I TERMIN PORODU! (np.Agata (23) Toruń/Lubicz (kujawsko-pomorskie) tp. 12.01.2012)
Agatek prawie wszystkie dziewczyny ich imiona, wiek i daty porodów sa już na liście na pierwszej stronie a jak brakuje danych np miasta to tak, ja czekam
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej mamusie

A dzisiaj przyjeżdża moj mężuś
super ze mężuś wraca
Cytat:
Tato dziś przyszedł poprosił o zdjecie usg, pokazałam mu, wpatrywał sie, za chwile znow przyszedl znow o nie poprosił i wypytał na kiedy termin, ktory tydzien i takie tam. Mama go troche do pionu ustawiła i postanowił przyjsc.

Co do tż-ta, niby się stara. Na jednym kumplu sie przejechał, bo tak naprawde chodziło mu o kasę, kolejny znalazł sobie dziewczyne, a reszta ma rodziny i jakos narazie nie ma z kim sie bawić to remontuje mieszkanie.
To pewnie Ci trochę ulżyło...musi się wszystko ulożyć
A dzidziuś słodki
Cytat:
Dzien doberek kochane

kochana tu masz linka kto nadal ile wiadomosci w tym poscie bedzie Ci łatwiej pod koniec watku zamiast przegladac tyle stron hihi https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=547822
Dziękuję Ci ślicznie Ja coprawda nie przeglądałam każdej strony tylko sprawdziłam dzierczyny(te które w ogóle nie kojażyłam a są na liście) na ich statach
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dla mnie też wpadka w wieku 16 lat nie byłaby spełnieniem marzeń I właśnie dlatego w tym wieku nie współżyłam
Ja przed 20stką nie byłam w zadnym poważnym związku a o przygodnym seksie nie bylo mowy bo za bardzo sie bałam ciąży a po za tym czułam jakoś tak w głębi że jak to będzie ten to będę wiedzieć. Tak sie też stało dopiero jak miałam 21 lat poznałam obecnego męza i to znim był mój pierwszy raz. O ciążę też się obawiałam dlatego najpier zaczełam brać tabletki anty. Wiadomo każdy musi sam to poczuć kiedy i z kim, to jest bardzo indywidualna sprawa

A ja jestem jeszcze u siostry, Franuś śpi to ja na chwilę zajżałam do Was, ale zmykam bo tak głupio w gościach przy kompie siedzieć...
zajżę wieczorkiem
buziaki
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 16:57   #259
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane

Madzia, widzisz - nie ma regły. Są różne przypadki.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki, widze że temat rzeka tu się rozwija co do wpadek ja nie uważam by wpadka nawet w młodym wieku to była hańba skoro było się na tyle odpowiedzialnym by współżyć tak młodo to trzeba ponieść konsekwencje i potem to dziecko urodzić i wychować. wpadka nie planowana?? a jest wpadka planowana???
ja z tż też żyjemy bez ślubu ale chce wziąć chociaż cywilny i to nie po to by mieć ten papierek, bo on nic nie zmieni, tylko po to że chce mieć normalnie męża chce być żoną a nie konkubiną gdzie kolwiek jeżdzenie po urzędach to już inna sprawa inaczej się wszytsko załatwia jako małżeństwo no i po różnych historiach jakie w tv widziałam chce by moje dziecko było ubezpieczone tzn zyjąć w konkubinacie tż np ma wypadek lub zachowuje na śmiertelną chorobę (tfu tfu -odpukać) to dziecko będzie mieć chociaż rente po ojcu ile było przypadków ze żyli w wolnym związku mieli dziecko facetr ginął w wypadku i laske rodzina tego chłopaka np wyrzuciła jeo dziewczyne na pozbruk bo jej się nie należało to mieszkanie bo małżeństwem nie byli nie ma jak udowodnić ze żyła z nim przez te lata w tym domu - dla mnei to jest chore i nie wiem tez jak ludzie mogą być tak podli
tak samo wpierw ślub potem dziecko bo jak jest wpadka i potem ślub to tacy ludzie sie nie kochają???
ci co wpierw biorą ślub i mają potem dziecko też nie jest powiedziane ze sie kochają moga być ze sobą już np z przyzwyczajenia a ślub biorą bo ich wszyscy poganiają biorą ślub atu nagle po jakimś czasie rozwód bo nie pasują do siebie bo niezgodnosc harakteru itp no takie coś to chyba idzie już przed ślubem zauważyć.
Mi sie zawsze marzył ślub potem weselicho by pamiętać to przez cąłe życie natomiast mój tż uważa to za zbędne nie chce żadnego wielkiego weseliska dla ludzi on chce wesele dl asiebei bo w końcu to my sie kochamy i pobieramy sie dla siebie dlatego on jest za skromnym ślubem z najbliższą rodziną, rodzice, rodzeństwo, świadkowie i to wszystko a jeszce bardziej mu odpowiada życie bez slubu tak jak jest teraz jesteśmy ze sobą 7 lat i jest dobrze i ślub niczego tu nie zmieni, dlatego poszliśmy na kompromis że ja zrezygnuję z wielkiego weselicha ale on chociaż zgodzi sie na cywilny i tak uzgodniliśmy nie wiem jeszcze kiedy go zrealizujemy ale jest w planach
wiecie tylko co mnie najbardziej boli - niewiem jak to w innych kościołach jest ale u nas jest taki szurnięty ksiądz że takei ma wizje
w tamtym roku byłam na komuni siostrzenicy tż jego siostra jest mężatką ale ma ślub tylko cywilny
gdy dzieci sżły do ołtarza przyjąć pierwszą komunie św. rodzice szli z nimi i tylko siostrzenica tż szła sama bo jej rodzic enie mogli z nią iśc bo ksiądz im nie pozwolił bo żyją w grzechu takie to przykre było mi sie płakać chciało bo postawiłam się w takiej sytuacji że to np moje dziecko , ja bym sie chyba zapłakała na tej komunii że nie mogę w takiej uroczystości towarzyszyć mojemu dziecku ;(
dobra to na tyle
Monika, to fakt - w Polsce jest niestety tak jak piszesz- konkubinat nie uprawnia do niczego. Nawet do szpitala w jakiejś nagłej sytuacji mogą Cię nie wpuścić do TZta (lub TZta do Ciebie) bo nie jesteście małżeństwem. Że już nie wspomnę o prawie spadkowym itp.

A co do sytuacji, którą opisałaś z komunią, to nie wiem czy wiesz, że to nie jest wymysł Waszego księdza tylko ogólnie tak jest. Po ślubie cywilnym nie możesz iść ani do spowiedzi, anie do komunii (u nas też jest tak w kościele, chociażnie mieszkam w żadnej wiosce ani nic - bo tam może by się nikt nie dziwił). Moja ciotka też ma ślub cywilny, i do spowiedzi nie chodzi, bo i tak nie dostanie rozgrzeszenia. A mojej babci (też po cywilnym) jak zmarła ksiądz nie chciał nawet wziąć do kościoła!!!! (w końcu się jednak zgodził).

Stary 2011-07-27, 17:00   #260
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki, melduję się w nowym wątku. Tak gonicie, że dopiero na 9 stronie się melduje Lece nadrabiać- od początku...
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 17:00   #261
MMONIKA9
Wtajemniczenie

tak to akurat wiem ze nie można iść do komunii bo się i tak rozgrzeszenia nie dostanei przy spowiedzi ja naszczęście dostałam jak miałam być chrzestną powiedziałam przy spowiedzi że mieszkam z chłopakiem bez ślubu co się nasłuchałam to sie nasłuchałam ale rozgrzeszenie dostałam ;p
ale tu z tą komunią chodziło o to że mógł chociaż jej pozwolić iść do ołtarza z córką ale bez przyjmowania komunii a tak musiała iśc mała sama -przykre ;(
Stary 2011-07-27, 17:18   #262
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ale to nie jest wpadka, tylko planowana ciąża

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

dzieki tak zreszta potem napisal, ze przyszedl i padl, nie wnikam czym sie tak zmeczyl
[...]

dziekuje jeszcze raz wszystkim za kciuki, poki co sie przydaly, wszystko wyszlo ok, przeziernosc 1,2 mm, ale noska dzidzia nie chciala pokazac, szturchalismy go, pan doktor pukal mnie po brzuchu ale to nic nie dalo w kazdym razie reszta w porzadku, teraz jeszcze tylko wyniki Pappy
ide robic jakis obiadek bo zaraz TZ wraca
Kamciurka, super, że wszystko ok
I z dzidzią i z TZtem Postraszył Cię trochę

Cytat:
boloński garnek jadłam, ale jakos mnie nie zachwycił takie spaghetti

a ja wcinam torcik imieninowy , bo tez wczoraj mialam i tesciowa piekla, jest przepyszny
Wszystkiego najlepszego
Cytat:

kochana tu masz linka kto nadal ile wiadomosci w tym poscie bedzie Ci łatwiej pod koniec watku zamiast przegladac tyle stron hihi https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=547822
O kurczę, razem z Uska i Zoska prowadzimy w rankingu ... Ale się rozgadałam

Wiecie, że ja jeszcze nie widziałam listy? Nawet nie wiem, czy tam jestem

Stary 2011-07-27, 17:19   #263
MMONIKA9
Wtajemniczenie

tak samo mnie wkurza utrudnianie ochrzczenie dziecka bo wolne pary lub małżeństwa po cywilnym mają straszne kłopoty z ochrzczeniem dziecka u nas ksiadz za nic nei chce ochrzcić tylko dlatego że chce młodych sprowadzic na dobrą drogę nie chce by żyli w grzechu dlatego wpierw mają wziąśc ślub kościelny a dopiero potem chrzcić dziecko- a to moja sprawa jest jaki chce mieć ślub
Stary 2011-07-27, 17:22   #264
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
tak to akurat wiem ze nie można iść do komunii bo się i tak rozgrzeszenia nie dostanei przy spowiedzi ja naszczęście dostałam jak miałam być chrzestną powiedziałam przy spowiedzi że mieszkam z chłopakiem bez ślubu co się nasłuchałam to sie nasłuchałam ale rozgrzeszenie dostałam ;p
ale tu z tą komunią chodziło o to że mógł chociaż jej pozwolić iść do ołtarza z córką ale bez przyjmowania komunii a tak musiała iśc mała sama -przykre ;(
Zycie bez slubu ksiądz prędzej przełknie niż ślub cywilny. A fakt - masz rację, mógł jej pozwolić podejść z córką. Bardzo przykra sytuacja i dla mamy i dla córki.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
tak samo mnie wkurza utrudnianie ochrzczenie dziecka bo wolne pary lub małżeństwa po cywilnym mają straszne kłopoty z ochrzczeniem dziecka u nas ksiadz za nic nei chce ochrzcić tylko dlatego że chce młodych sprowadzic na dobrą drogę nie chce by żyli w grzechu dlatego wpierw mają wziąśc ślub kościelny a dopiero potem chrzcić dziecko- a to moja sprawa jest jaki chce mieć ślub
No u nas też robią takie problemy, ale tylko w niektórych kościołach. Więc jest o tyle dobrze, że jak Ci nie ochrzczą w jednym, to pójdziesz do innego. Moja kuzynka musiała tak zrobić, bo w jej parafii ksiądz nie chciał ochrzcić jej córeczki.
Dlatego ja mam taki uraz do kościoła i księży i unikam tej przyjemności.

Stary 2011-07-27, 17:43   #265
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
o kurcze, ale śliczny podobny do mojego który tydzień?

13 tydzien
Stary 2011-07-27, 17:48   #266
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
13 tydzien
ja miałam usg robione w połowie 10t w zeszłym tygodniu. To moje maleństwo widziałam jak macha rączkami i nóżkami... widok zabierający dech w piersiach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080858.jpg (87,8 KB, 51 załadowań)
Stary 2011-07-27, 17:52   #267
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja sie chrzestem nie przejmuję tak bardzo. Ksiadz w mojej parafii za nic w świecie nie ochrzci mojego dziecka i ja dobrze o tym wiem. Pamietam jak wyjechałam z chłopakiem na sylwester rok temu, tz 1,5 roku temu, no i w tym mniej wiecej czasie była u nas kolęda, jak on sie dowiedział, że razem pojechalismy gdzies to zbeształ moich rodziców, zmieszał ich z błotem.

W mojej rodzinie jest dwóch księży, z czego jeden napewno mi ochrzci dziecko, drugi jest taki sam jak mój ksiadz ze wsi. Tylko jest problem, bo nie wiem czy mojego wójka sciagać tutaj i zeby u nas w kosciele chrzest wyprawił czy brać całą rodzinę 100km od nas, wszystkich zaproszonych gosci i tam u niego ochrzcic dziecko. Bo pewnie beda problemy, bo ksiadz z wioski nie bardzo bedzie chcial tak na to pozwolic zeby inny ksiadz w jego kosciele chrzest odprowiał , chociaz nie wiem jak to do konca jest. (moj ksiadz z parafii dobrze zna mojego wójka, bo kiedys wójek był proboszczem w parafii obok i oni sie nie lubia, ale to bardzo sie nie lubia, dlatego tez ksiadz z naszej parafii tak moim rodzicom non stop po ambicji jedzie, zawsze na koledzie wytyka błedy, jeju az mi ciary przechodza jak sobie o chrzcie pomysle teraz...

Chociaz z tego co mi wiadomo to temu naszemu ksiedzu ze wsi wystarczy kase rzucic i jest cicho

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
ja miałam usg robione w połowie 10t w zeszłym tygodniu. To moje maleństwo widziałam jak macha rączkami i nóżkami... widok zabierający dech w piersiach.
Takie maluszki są słodkie Mój tez machał, a może moja?

w Poniedziałek mam usg genetyczne to sobie pooglądam brzdąca
Stary 2011-07-27, 17:56   #268
Lucy1111
Zakorzenienie

dlatego nie dzierżę instytucji kościelnej. Kleru.

Dobrego księdza ze świecą szukać.

Chociaż z drugiej strony chcielibyśmy od Kościoła brać (bo nam się należy), nie dając nic w zamian(nie mówię o rzucaniu na tacę, ale o chodzeniu do kościoła, przestrzeganiu przykazań).

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:

Takie maluszki są słodkie Mój tez machał, a może moja?

w Poniedziałek mam usg genetyczne to sobie pooglądam brzdąca
udało Ci się załatwić wcześniej to badanie genetyczne? bo pisałaś coś o 14tyg.

ja będę miała 9.sierpnia.
Stary 2011-07-27, 17:56   #269
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

śliczności
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 17:59   #270
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
dlatego nie dzierżę instytucji kościelnej. Kleru.

Dobrego księdza ze świecą szukać.

Chociaż z drugiej strony chcielibyśmy od Kościoła brać (bo nam się należy), nie dając nic w zamian(nie mówię o rzucaniu na tacę, ale o chodzeniu do kościoła, przestrzeganiu przykazań).

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

udało Ci się załatwić wcześniej to badanie genetyczne? bo pisałaś coś o 14tyg.

ja będę miała 9.sierpnia.
Powiem Ci ,że nawet nie próbowałam. Nie będę cudowac, wiem ze to późno, ale do poniedziałku nie jest daleko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości