|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak seksu PO ślubie
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#242 |
|
wańka wstańka
|
To optymistyczna wersja. Mniej optymistyczna taka, ze będzie zgadzał się na seks tylko w ramach prokreacji
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie ma do tego prawo.Przynajmniej pokaże że potrafi....uprawiać seks.
|
|
|
#244 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Coś takiego kiedyś słyszałam: "Gdzie Bóg jest na pierwszym miejscu, tam wszystko jest na swoim miejscu." Tylko musi być to dobrze pojęty Bóg .
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i faktycznie, może to być zgodne z jego wiarą, ale nie z wiarą KK. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-01-11 o 19:53 |
||
|
|
|
|
#246 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Myślę, że nie wazne, ze się 'seks uprawiać' potrafi. Ważne jak to się robi
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
BAN stały
|
Autorka nam zniknęła. Nie dziwię się, może do tej pory nie zdawała sobie sprawy, jak nienormalne są jej relacje...
|
|
|
|
|
#249 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
ale w swoim otoczeniu zauważyłam, że kobiety zdecydowanie lepiej niż panowie radzą sobie psychicznie i fizycznie z dziewictwem. Jakoś bajki o czekaniu na księcia na białym koniu pomagają kobietom trwać spokojnie w czystości Nie doczytałam że mąż autorki ucieka przed fizycznością na wszystkie sposoby, nawet wspomniała że do przytulania dołączyło obejmowanie za biust czy pośladki, czego wcześniej nie było. Prawie 30letni facet, który nigdy nie miał styczności z fizycznością...może on na serio nie wie JAK. Jeśli jeszcze przez te kilkanaście lat wmawiał sobie że to ZUO, to przestawienie się może być problemem.
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2013-01-11 o 20:04 |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
1. Wizyta u księdza/seksuologa.
2. Badanie poziomu prolaktyny. Powodzenia
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poprzedniej stronie gdzieś.
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
Droga autorko, Twoje malżeństwo nie jest takie idealne, jak ci się wydaje. To wygląda na relację dwojga przyjaciół z 4-letnim stażem albo relacje brat- - siostra. Nie związek.
Nie ma intymności, nie ma jakiegokolwiek zalążka sfery seksualnej - i ja tu wcale nie mówię o samym stosunku. Przez 4 lata brak normalnego pocałunku - brak go nawet po ślubie. Nie jesteście idealną para, bo przez tyle lat nie stworzyliście podwalin dobrego związku - wzajemnego poznania, zrozumienia, poczucia bliskości i chęci bycia ze soba w każdym aspekcie. Nie wiem, jakie są przyczyny takiego stanu rzecz - dziewczyny wypisaly już pawdopodobne wersje, a może prawda jest jeszcze inna. Możemy tylko gdybać. Ale nie zakładaj niczego, póki nie masz pewności - przekonanie, że mężczyzna jest heteroseksualny tylko dlatego, bo jest z Tobą przez 4 lata i wziął ślub, naprawdę nie jest żadnym argumentem. Najgorsze jest to, że zamiast szczęścia, wzajemnego odkrywania siebie, radości (jesteście przecież miesiąc po slubie!!!) jest już frustracja, zastanawianie się, brak pewności. Przysłowiowy "kot w worku" może dla Ciebie, zwłaszcza poprzez pryzmat wiary, jest pojęciem nieprawdziwym. Ale własnie takie niedopasowania, nie tylko w sferze seksualnej, bardzo negatywnie wpływają na związek. Posłuchaj Tyene - ona to bardzo mądrze napisała. Ale do rozwiązania tego problemu potrzeba będzie przede wszystkim udziału męża- pytanie, jak on na to zareaguje? Bo tutaj razi nie tyle brak seksu jako takiego, ale całkowity brak jakichkolwiek form intymności między Wami, zwlaszcza ze strony męża. Edytowane przez allmode Czas edycji: 2013-01-11 o 20:22 |
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Jestem zszokowana tą sytuacją. I nie chodzi o to, że czekaliście do ślubu. Autorko porozmawiaj ze swoim mężem raz, a porządnie. Powiedz wszystko co Ci leży na sercu, zadawaj mu pytania bez żadnego skrępowania.
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#257 |
|
BAN stały
|
Ej Ej Ej. powodów może być naprawdę wiele, ja bym wliczał strach. Strach za pierwszym razem z normalną dziewczyną jest bardzo stresujący a co dopiero z żoną. Może się boi, że się nie sprawdzi itp. Według mnie najgorsza wersja jest taka, że cię nie kocha.
|
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
uweilbiam Wasze diagnozy dziewczyny, jak Wy to robicie ze już wiece że to gej czy ktoś tam jeszcze
zauważcie że napisała że teraz gdy się przytula dotyka jej pośladków i piersi to jest naturalne przy przytulaniu ale dla nich to "coś więcej" bo wcześniej tego nie było!! także jest postęp... przepraszam sie mogłam sie powstrzymac ![]() tak poczytałam wypowiedzi autorki i analizując je mozna stwierdzić że to może być WSZYSTKO doslownie wszystko, od jakiegoś problemu z fizycznością po ogromny problem psychiczny i tu bym sie bardziej skłaniała. Boi się, nie potrafi się do tego zabrać nie wiem można wymyślać tu cuda może faktycznie tak sobie obrzydził żonę by gasic popęd że teraz go nie odczuwa.. możemy tak gdybać ale ona powinna zrobić dwie rzeczy jeszcze raz z nim rozmawiać ale tak szczerze do bólu (tylko nie wiem czy to realne skoro oni przed slubem zdawkowo sie informowali tak naprawde jak widzą seks) no i pójśc do seksuologa nawet sama niech idzie jak on nie będzie chciał
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
a ja powiem wam że brak ochoty na sex wcale nie oznacza że jest gejem..
jestem a raczej byłam w podobnej sytuacji, z tym że problem leżał po mojej stronie.. po ślubie około roku nie dochodziło u nas do sexu z powodu mojej blokady psychicznej... moje problemy wzieły sie z kilku powodów i narosły do takiego stopnia, że sama nie dałam rady.. głównym problemem było u mnie kwestia wychowania i mojej matki... nie bede opisywac calej histori bo to za dlugie i pewnie dla zdrowych ludzi nie do konca zrozumiale (sama teraz juz wiem ze to glupota była) ale wtedy naprawde mialam kompletny brak ochoty na sex (na przymus- z obowiazku sie nie da- nic na siłe) wojny kłutnie z mężem doprowadziły do ostateczności, terapia albo rozwód... i tak po roku terapi u psychologa- sexuologa wszystko sie zmieniło... cieżko było mi uśiwadomić dlaczego coś jest ze mną nie tak i dlaczego te wszystkie malutkie czynniki maja aż tak wielki wpływ na moja psychike..i jak to możliwe że doprowadziło mnie to do takiego stanu... ciezko bylo sie otworzyc przed obcym człowiekiem i mowic o tak intymnych sprawach ale pomogło i teraz juz wiem że bez pomocy sexuologa nie poradziłabym sobie sama i niebyłoby juz mojego malżeństwa.. przed terapia szukałam pomocy na forum i u przyjaciółek i też jedynie co sie dowiadywałam to - nie jesteś normalna,może to nie ten facet i dlatego nie masz ochoty na sex, może jesteś asexualna albo lesbijka... nikt ci nie pomoze tutaj - mimo chęci-bo pewnie nie ma tu zadnego specjalisty... więc moja rada jest jedna - rozmowa z mężem i terapia i jeszcze raz terapia...nigdy się nic nie zmieni jeżeli nie bedziesz stanowcza...moj mąż nie chciał na mnie naciskać zebym się bardziej nie zamkneła w sobie i trwało to prawie rok... wiedz jedno - jest bardzo dużo takich par z podobnymi problemami.. przepraszam za taka zagmatwaną wypowiedz ale ciezko sie pisze o takich problemach...
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
A może to jest tak, że oni są na tym etapie, na którym większość z nas byla w wieku nastu lat? Tzn. pod względem nagości/erotyki czują się jak przedszkolaki? Przecież żadna z nas (może są wyjątki) nie zdecydowała się na pierwszy seks po miesiącu związku, kiedy wcześniej nie było NIC-nawet buziaka. Może muszą przejść etap małych kroków- zaczęło się od łapania za biust i pupę, może niedługo dojdzie do czegoś więcej. Ja radziłabym Autorce użyć jakichś kobiecych sztuczek
Nie wiem, jak się ubierasz, ale może założ jakiś większy dekolt, może pokieruj rękami męża? Generalnie zszokował mnie ten brak CZEGOKOLWIEK, ale skoro jest, to trzeba coś z tym zrobić. Autorko, może załóż do snu np. same figi i jakąś przejrzystą koszulkę? No nie wierzę, że to męża nie ruszy... Jeśli oczywiście jest zdrowy.
|
|
#262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Żona przed dzieckiem - dokładnie tak samo mówił ksiądz na naukach przedślubnych i całkowicie się z tym zgadzam. Tu nie chodzi o to, że dziecko schodzi na dalszy plan, ale o to, aby nie "weszło na głowę".
A co do wątku. Przysięga uczciwości małżeńskiej to właśnie przysięga, że nie będę zaniedbywać współmałżonka pod względem seksualnym. Nie twierdzę, że "kiedy mi się zachce, masz mi się oddać", ale ksiądz wyraźnie powiedział, że rozumienie uczciwości jako mówienie sobie prawdy, szczerość, to nie to. Uczciwość małżeńska dotyczy seksualnej sfery życia małżeńskiego. |
|
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Autorko, macie poważny problem, ale ten brak seksu to czubek góry lodowej.
Z Twego opisu wynika, że komunikacja u Was leży i kwiczy, bo to jest kwestia do przegadania, a nie zasłaniania się głodnymi kawałkami o czystości, jak to robi Twój mąż. Skoro 4 lata przed ślubem nie wystarczyły, żeby porozmawiać szczerze, jak dwójka kochających się ponoć osób, to najwyższy czas jest teraz. I to zamykanie się w łazience - czy Twój mąż ma do Ciebie tak mało zaufania, że nie wierzy, że nie nawiedzisz go w tej łazience, jeśli nie chce? Abstrahując od tego, cóż możesz strasznego ujrzeć w tym przybytku...goły, męski tyłek, należący do faceta, którego kochasz? Widać, że u Twego męża podejście ogólnie do cielesności jest na poziomie nastolatka, który barykaduje się w łazience, bo przechodzi jakąś fazę skrępowania własnym ciałem. |
|
|
|
|
#265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zszokowana. 4 lata razem a wy nie potraficie ze sobą normalnie porozmawiać. Wstydzicie się jak dzieci w podstawówce, w których słowo 'penis' budzi zażenowanie.
Współczuję sytuacji, ale dla mnie jest to śmieszne. Przeczytałam wszystkie 9 stron dyskusji i popieram zdanie dziewczyn że coś tu jest nie halo. 4 lata razem a wy się tylko cmokacie jak siostrzeniec z ciocią Jadzią? Twój mąż unika bliskości, nie traktuje cię jak kobietę to przerażające. Nie wiem co można dodać jeszcze na ten temat, bo wszystko już zostało tutaj powiedziane. Często przeglądam forum ślubne i jest tam temat chrześcijański ślub, wątek dla których ślub to mistyczne wyrażenie- oczywiście pojawił się temat czystości przedmałżeńskiej i jedna z dziewczyn napisała że wg niej para współżyjąca przed ślubem robi sobie krzywdę. Nie rozumiem tego przecież seks cementuje związek, buduje bliskość między dwiema osobami Czytając twój wątek autorko krzywdę myślę, że kuku wyrządziliście wy- samym sobie. Takie wątki jak ten skłaniają do zastanowienia nad tym czy czystość przedmałżeńska na pewno jest taka okej, genialna, i ogólnie kwiatki, motylki, łączki i miłość
Edytowane przez funk_you Czas edycji: 2013-01-11 o 23:09 |
|
|
|
|
#267 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Prześledziłam to co napisała autorka o swoim związku i wybrałam to co się tyczy głównie problemu cielesności:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Mój Boże, przeczytałam całe 9 stron dyskusji i ciśnie mi się na usta tylko jedno, to wszystko jest tak smutne... Szanuję i podziwiam ludzi, którzy decydują się poczekać z seksem do ślubu. Ale zupełnie nie rozumiem sytuacji, w której się teraz Autorko znalazłaś. Jesteście małżeństwem, macie już to 'przyzwolenie', powinniście teraz cieszyć się sobą, nie wychodzić z łóżka. Gdzie jest u Twojego męża pożądanie?! Najzwyczajniej w świecie, gdy się kogoś kocha, to się go pragnie, chce się z nim być jak najbliżej, a seks jest takim zjawiskiem, że chyba bliżej już się nie da. Tymczasem Twój mąż zupełnie nie dąży do tej bliskości. Jesteś mu zupełnie obojętna w tej sferze, niczym siostra albo koleżanka. Czym Wy się różnicie od zwykłej pary znajomych? Gdzie jest u niego to pożądanie?!
|
|
|
|
|
#269 |
|
damn good coffee
|
Moim skromnym zdaniem, nawet jeśli Autorka jakimś cudem zdoła nakłonić swojego męża do zbliżenia, jakie są szanse że się facet 'odblokuje'? Skoro na tak wczesnym etapie pożycia są tak ogromne problemy, co będzie potem? Jaką mamy gwarancję że później wszystko będzie ok? Dziewczyna jest młoda, całe życie przed nią - frustracja będzie tylko narastać. Przez cały czas ma go zmuszać za każdym razem żeby się z nią kochał? To jest uwłaczające...
Autorko - nie odkładajcie wizyty u specjalisty (jakiegokolwiek). Od czegoś trzeba zacząć!
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Autorko czy leżeliście kiedyś wtuleni w siebie, zajęci tylko sobą, romantyczną rozmową, czułymi słówkami? Przecież codziennie jest okazja na okazywanie czułości, chyba śpicie w jednym łóżku. Co robicie przed snem? Kładziecie się o różnych porach? Nie rozmawiacie, nie przytulacie, nie całujecie się przed snem? Nie wyobrażam sobie żeby mój Tż przytulał mnie przelotnie albo nie dłużej niż 10 sekund, bo zaraz skoczy mi libido.
Zacznij z nim nawiązywać więcej kontaktu cielesnego, przytul go jak będzie siedział na kanapie, zmywał, mył zęby, pocałuj przy wspólnym oglądaniu telewizji/ filmu albo innym wspólnym zajęciu. Okazji jest mnóstwo! W końcu razem mieszkacie... I zobacz jak on na to reaguje, czy jest mu to zupełnie obojętne, czy może odwzajemnia Ci bliskość. Jak mu się będzie podobać albo nie, na pewno to zauważysz, bo ciężko udawać tym bardziej jeśli nie jest w ogóle doświadczony w tej kwestii. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

a o dziecko nie zawsze tak łatwo

Kolacje przy winie też były.