![]() |
#241 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Cytat:
![]() U nas płytki położone w łazienkach, kuchni, korytarzu. Pomalowalismy na gotowo dwa pokoje, które na razie będą nieużywane. Teraz będziemy malować dalej, potem Tz będzie kładł panele z ojcem, na koniec czerwca maja być gotowe schody. Musimy jeszcze zamówić drzwi, no i kuchnia - czyli to co wyjdzie najdrożej ![]() Ja mam wanne obudowana ciemna mozaika i mam ciemna fuge. Nawet Pan plutkarz mówił, żeby tak było. Nie podoba mi się inaczej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Haniu, slodziak z tej Mani Twojej. Musi być niezłym czarusiem ![]() Sanetko, a ile ma B.? Chodzicie do logopedy?
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie dużo radochy nam daje- serio nie wiem jak my żyliśmy bez niej. Nuda straszna była.
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jemu buzia się nie zamyka, ale wszystko po swojemu, mało ma zrozumiałych określeń. Jest mama, tutum (pociąg), brum (samochód), sitsit (ptaszki), joljo (volvo). Haniu ząbkowanie to młodsza ma straszne, teraz chyba górne jedynki idą, daje popalić ![]() Miskowa, Mademoiselle u Was wykończanie pełną parą widzę ![]() ![]() Zuzaneczka ja już się nie mogę doczekać aż będę mogła pokoje dzieciakom robić
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-05-13 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja staram się na nic nie nastawiać, myślę powoli o tym, że może stać się tak, że zostaniemy sami Zuza, cześć, dawno Cię nie było. Co u Ciebie słychać? Misku, brawo za budowlane działania! Nie wątpię, że jesteś już mega specem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi by było chyba szkoda pomieszczenia na coś takiego Cytat:
Ja mam już w domu kafle, sprzęty łazienkowe, zamówiłam drzwi wewn. i parapety, przepisałam na siebie liczniki, podłączyliśmy piec i jakąś grzałkę do bojlera (dopóki nie uzbieramy kasy na solary, będziemy dogrzewać wodę prądem). Tż gipsuje i szlifuje, mam nadzieję, że w przyszłym tyg. zaczniemy gruntować i malować (sami), potem tylko panele (też sami). Łazienka i podłogi się robią. Kuchnię mam wybraną (bo kupuję w ikei), więc pojedziemy po nią, jak będzie już bliżej jej montażu. Z agd dostanę pralkę używaną w spadku, mam kupiony okap do kuchni (bo trafiłam na wyprzedaż wystawowego i wyszło mi taniej o 300zł niż w necie). Muszę dokupić lodówkę, płytę, piekarnik, zmywarkę (z czego wybrałam tylko płytę na razie). W tzw. międzyczasie ogarniam temat szamba, bo chcę mieć wyjście do opróżniania w płocie, żeby mi potem tymi szambowozami na podwórko nie wjeżdżali, tylko podłączali się z ulicy. Ale najważniejsze, że tż znalazł pracę i zaczyna od 1.06. - spryciarz będzie miał blisko, bo tylko 10km, więc na razie rower i nie trzeba kombinować z dojazdem, a potem się zobaczy. Nie ma co się zniechęcać i negatywnie nastawiać. Pozytywne myślenie chyba w ogóle dużo dobrego robi. Nie będę ci tu przytaczać historii, ale ogólnie chyba nie ma pary, która nie miałaby jakichś problemów z powiększaniem rodziny. Ostatnio jedna moja przyjaciółka oznajmiła, że jest w ciąży (in vitro) i mówi, że sporo jej koleżanek musiało też korzystać ze wspomagania |
||
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak mnie dość mocno 'nadszarpnęło' to, co się stało. Głównie psychicznie. I chcę tego drugi raz przechodzić. Co par nie mających problemów, to bez przesady. Bardzo wielu parom udaje się szybko i nie ma komplikacji żadnych ![]() Ja nie biorę pod uwagę nawet takiego wspomagania jak in vitro. Nie stać mnie na to. Misku, brawo dla TŻ za znalezienie pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zuzaneczka, co do tej drugiej kuchni - może coś takiego: http://img-pl1.b-dn.net/upl/xxl_c/tr...ie_i_bieli.jpg zabudować z jednej strony, a za ścianką wstawić blat ze zlewem i szafkami. Za tym blatem można by wstawić taki prosty regał/witrynkę na szkło i naczynia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sprzęty łazienkowe też mamy, oprócz umywalek, ale to tylko jechać i kupić. Mój Tż prawie wszystko robi sam, z ojcem. Tylko płytkarz przyszedł, bo sami dłubaliby się długo, bo praca, a i nie mają sprzętu i nie zrobiliby tego tak dokładnie. Ale tak to od szamba, pieca po panele wszystko sami. Wy i tak się wcześniej wprowadzicie ![]() Ze sprzętów kuchennych mam wybrane 0 rzeczy, nawet się jeszcze w to nie zagłębiałam ![]() Gratulacje dla Tż za pracę ![]()
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz najgorsze jest to że mojej idą i idą..wścieka się i wscieka a nic z tego nie wynika Cytat:
Same dobre wieści ![]() Butter ja rozumiem że można mieć momenty zwątpienia, ale pamiętaj że taki standardowy okres starań to ok 1,5 roku. To żadne anomalia a norma. Cierpliwości. ![]()
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My się powoli zbliżamy do tego. Jednak różnego rodzaju komplikacje wymusiły zrobienie niektórych badań wcześniej. Nie mam już siły, nie chce mi się, jestem po prostu zmęczona... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Ok, nie chcę wprowadzać marazmu w wątek.
Xzora, powiedz, jako znawczyni, co sądzisz o stanikach Panache? |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię staniki Panache
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokoje dzieci to chyba najprzyjemniejsze pomieszczenia do urządzania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do naszego domu to normalną kuchnię mam na innym poziomie i jest to bardzo upierdliwe latać co chwilę na dół żeby np. zrobić picie dla dzieci. Oryginalnie w projekcie ta kuchnia przy salonie była główną kuchnią w domu, ale po przebudowie poziom niżej powstała duża kuchnia z jadalnią. Pomieszczeń mi nie brakuje, a taka kuchnia "przysalonowa" bardzo by się przydała. Robiłam jedne i drugie święta i wkurzało mnie strasznie to ganianie góra dół bo brakło jakiegoś naczynia, bo herbate trzeba zrobić itp. sytuacje. Cytat:
Po starej kuchni, która była w tym miejscu pozostały ochydne kafle na ścianach, i górne szafki z "rzeźbionymi" frontami (dolne po zalaniu nie nadawały się już do niczego, górne też już swoje lata mają). Ja raczej preferuję nowoczesny styl. Problem w tym że stół który mamy i krzesła to stylem pasują do dotychczasowej kuchni i raczej nieprędko je zmienimy (chyba że wygramy 6 w totka). Zastanawiam się więc w jaki styl uderzyć żeby to wszystko miało ręce i nogi. Muszę znaleźć jakiś złoty środek mędzy tym co mi się podoba a tym na co pozwala nam budżet, żeby efekt był zadowalający. Gdybym miała nieograniczoną kasę to wywaliłabym wszystko co jest i zainwestowała we wszystkie nowe meble ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Butter
![]() Miskowa, widzę, że robota na całego. Fajnie się czyta o Twoim wykańczaniu domu ![]() Diana, z drogerii internetowych nie korzystam ale tak jak dziewczyny myślę, że darmowa wysyłka jest zachęcająca. Co do mówienia dzieci, to słyszę na placu zabaw, że dużo dzieci późno zaczyna mówić (powyżej 2 r.ż). Potwierdzam też z obserwacji, że dziewczynki szybciej zaczynają mówić. Mój Synek dużo mówi po swojemu ale za to próbuje powtarzać po nas wyrazy i mówi dużo dźwięków naśladowczych. Co do nocnika, to w ciąży miałam plan, żeby przed rokiem był odpieluchowany. Życie zweryfikowało ![]() ![]() Zuza, zazdroszczę ogrodu ![]() ![]() Cytat:
![]() Niedawno w mojej dzielnicy otworzyli 1 sklep z obwodami od 60cm i miseczkami do K czy J więc nie muszę już daleko jeździć po staniki. Mają różne firmy (na panache czekają bo długo trwa załatwianie formalności) i kupiłam na próbę 2 staniki polskiej firmy Comexim. Na balkonetka.pl dziewczyny zachwalały tę firmę i ja póki co też polecam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie znalazłam dwa, kupiłam, byłam ciekawa Twojej opinii ![]() Cytat:
![]() Super, że dobrze się odnajdujesz jako gospodyni domowa ![]() Ja sobie wymarzyłam szklarnię i swojskie domowe warzywka...ale na szczęście zanim zagoniłam TŻ do budowania, zweryfikowałam to i doszłam do tego, że nie mam na to najzwyczajniej czasu ![]() Może kiedyś.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Haniu, miałaś rację - ZWOW 6 poszedł mi znacznie lepiej niż Skalpel ![]() Butter, chyba najlepiej na nic się nie nastawiać - będzie, co ma być. Zuzaneczko, dawno Cię nie było. Ostatnio myślałam, co tam u Ciebie słychać ![]() Jutro robię sobie wolne, żeby jechać do okulisty (wizytę mam w środku dnia, w zupełnie innym mieście, więc nie dałabym rady iść jeszcze do pracy). |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zobaczę, może w przyszłym roku... Asiuk, ja tak nie umiem z przyczyn takich, że jestem durna! Cześć.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Chcesz to całkowicie oddzielić od pokoju czy zostawić otwarte? Gdybyś wkleiła jakiś plan pomieszczenia (nawet poglądowy), byłoby łatwiej coś pokombinować. A co do ogrodu, to marzy mi się kilka rzeczy, ale póki co nie mam na to ani czasu, ani siły, ani kasy, nie mówiąc już o pojęciu. Dobrze że moja mama jest w miarę oblatana i pomoże mi w doborze roślin, żebym miała jak najmniej roboty potem. Chciałabym, żeby już tam trawa rosła, no ale najpierw trzeba deszczówkę rozprowadzić i uporządkować wokół, pozbierać gruzowisko i przeryć porządnie cały teren, więc zajmę się tym, jak będziemy tam mieszkać. Mam zamiar sama być za to odpowiedzialna, tż powiedział, że pomoże mi to przekopać ale dalej to się już nie zna (czyli tak jak ja, ale ja zamierzam poszukać, popytać i poczytać aż się poznam). Ostatnia nasza akcja, to oświetlenie w łazience. Pokazałam tż wizualizację od Asiuk i powiedziałam, że chcę takie oświetlenie. On zaczął coś tam robić (bo twierdził, że musi to być zanim zaczną kłaść płytki), ale w trakcie się okazało, że najpierw trzeba było pomyśleć a nie zaczynać od końca. kilka razy już słyszałam, że się nie da i już. No więc siadałam przy kompie i szukałam, pytałam ludzi, aż znalazłam metody na wszystkie jego problemy. Taka jest różnica między nami. Dla mnie wszystko się da, a dla niego jak nie idzie, to się nie da i po temacie. Edytowane przez miskowa Czas edycji: 2013-05-14 o 07:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam osobę, która kilka lat się starała i dopiero teraz ma dziecko, oraz taką, która urodziła dziecko i potem starała się o kolejne. Bez skutku starali się ponad 10 lat. Nie ma żadnej reguły, chyba, że to kwestie biologiczne, które można leczyć. Cytat:
![]() Dla wielu fachowców też się nie da. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porobiłam badania różne w stylu toxo, cytomegalia, bla bla bla oraz hormony płciowe i tarczycy. Wszystko w normie. Teraz zrobiłam na własną rękę progesteron jeszcze i też jest w normie (chociaż może mógłby być wyższy). Jeśli chodzi o poronienie, to po jednym nikt nie zleca żadnych badań, bo to może po prostu być przypadek... lekarz powiedział, że dobra wiadomość jest taka, że wiemy, że możemy mieć dziecko. A jak poczytałam, to okazuje się, że to wcale nie takie oczywiste... Ale żadnych badań nikt nie zleci. Teraz chyba pójdę do niego po @, bo może się okaże, że ten progesteron jednak niski... i coś mi się po tym poronieniu cykle skróciły, teraz miałam 24 dni, a to już dość mało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem wpadam w panikę, że powinnam zacząć interesować się tematem, bo u mnie na pewno łatwo nie będzie, raczej muszę się nastawić na długą i ciężką walkę, a lata lecą. Tylko nie chcę się zmuszać, skoro tego nie czuję na razie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Ano
![]() Cytat:
Najlepiej za dużo nie czytać ![]() Być może organizm jeszcze nie wrócił do siebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
może monitoruj cykl w zakresie temperatury? będziesz widzieć czy hormony skaczą, czy ich poziom jest odpowiedni, bo takie jednorazowe badanie to dużo mniej powie |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oczywiste jest to, że wyścig i napinka nie służą - wiem coś o tym. Co do lekarza, to ja mam naprawdę dobrego lekarza. Nawet byłam u kilku innych, żeby sprawdzić to co mówi mój, bo w pewnym momencie już miałam dość...ale po wyjściu od nich byłam zniesmaczona podejściem i wracałam do swojego. On generalnie zajmuje się głównie kobietami w ciąży albo starającymi się o dziecko. Ma duże doświadczenie, jest ordynatorem dość dobrego oddziału. A to, co ja napisałam odnośnie leczenia, diagnozowania itp, to nie jego podejście, to ogólne podejście 'medyczne'. Diagnozuje się po roku nieudanych starań, to już się i tak nie kwalifikujemy, bo nasze starania okazały się udane. Jedno poronienie nigdy nie jest wskazaniem do jakichkolwiek badań. Wg 'trendów medycznych' badania robi się dopiero po 3 poronieniach. Takie są realia. I tak Ci inni lekarze, do których poszłam w międzyczasie byli w szoku, że robiłam te wszystkie badania, które miałam, a mój gin po prostu ma takie podejście, że wyklucza się przed staraniami wszystkie te choroby, które mogą jakoś zagrażać, albo przeszkadzać. Co więcej po poronieniu zachował się w stosunku do mnie fantastycznie, rozmawiał, tłumaczył, pocieszał, jak wiecie musiałam iść do szpitala, do niego, to polecił mnie lekarce innej, bo jego akurat nie było, potraktowali mnie świetnie. Nie mam ani pół zastrzeżenia. Cytat:
Wiem, że poronienia zdarzają się u kobiet zdrowych. To samo powiedział mój gin, że najtrudniej utrzymać pierwszą ciążę. I że właśnie nie przekreśla to szansy za zajście, na donoszenie itp...Wiem to wszystko ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
czesc
Ja też wczoraj pocwiczylam wreszcie, mimo, ze dalej chodzę jak zombi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogród też mi się marzy ![]() ![]() W temacie stanikowym. Kupiłam wczoraj stanik Ewy Michalak. Mam nadzieje, ze będzie fajny. Nienawidzę kupować staników, przez co zawsze cierpię na ich deficyt.
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.