Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 12:07   #241
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Ale macie sny śmiałam się jak głupia a sikać mi się chciało

mmhym piękna chmurka

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Kindle obsługuje PDF, czy trzeba jakoś formatować
obsługuje z tym, że czasem się tekst rozjeżdża

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
I też jem CO-CHWI-LĘ... musze na okrągło mieć coś w buzi i przeżuwać, bo nie wiem co ze sobą zrobić
a ja za to mam od wczoraj tak, że jak coś zjem to mi zaraz brzuch wyskakuje, cały napompowany i nie mam siły wcisnąć nic więcej a na tyyyle rzeczy mam ochotę a najgorsze jest to, że byłam w weekend w domu i dostałam całe torby słodyczy na mikołaja

koziemleko ale super wieści, już kilogram masz dobrze, że dziecinka zdrowiutka

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
To wyprawka w jakich rozmiarach?

Ja już mam dużo ciuszków i w lumpie już nie poszaleję, bo za dużo nie potrzebuje już. Brakuje mi tylko śpiochów i kaftaników, a tego w lumpie jeszcze nie widziałam Chyba, że będzie coś naprawde fajnego to się skuszę, ale ogółem jakby się uprzeć to ciuszków żadnych już nie potrzebuję
mi tż powiedział, że będziemy dostawać ubranka na bieżąco od jego szefa botam u niego w rodzinie siostra w grudniu rodzi, więc z czego wyrośnie mały to my dostaniemy więc też koniec z zakupami... A mi to taką frajdę sprawiało

czbasia ja wczoraj kupiłam 2 kg bo akurat jak weszłam to dowieźli nową palete a dzisiaj już połowy nie ma z tym, że mi się jakoś nie chce iść dzisiaj i jeszcze dokupić troszkę...

teQiba super wieści! zazdroszczę tych otwartych oczek ja też tylko prywatnie dzidzie mogę zobaczyć a prawdopodobnie już nie będę szła aż do porodu a miałaś to usg coś w stylu genetycznego? Czy tylko zwykłe usg? Bo u mnie takie usg bez oceny ryzyka kosztuje 150zł a genetyczne 250 a kiedyś jak poszłam na takie zwykłe to lekarz też małego dokładnie wymierzył i się zastanawiam czy takiego myku znowu nie zrobić
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:08   #242
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja też już po
Płeć potwierdzona Wszystkie parametry w normie
Kacper ewidentnie będzie synusiem mamusi - też nie lubi zdjęć i cały czas zakrywał buzię rączkami Tylko na jedno zdjęcie się odsłonił - i otworzył oczka Także bez rączek mamy tylko jedno zdjęcie - ale jakie!
26t4d - 1011g

250 zł nie moje, ale warto - miła atmosfera bez pośpiechu, no i widoki cudowne
No to gratulacje

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:09   #243
teklaaa
Raczkowanie

Hej.

Trzymam kciuki bardzo mocno za wszystkie wasze wizyty. !

ja mam koszmarne sny..

zazdroszcze wam, ze macie jakies zajecie.. ja siedze w domu i doslownie nic nie robie :/ przez co z tych nudow i humor mam kiepski.

ale byle do tych swiat to bedzie jakies zajecie
teklaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:18   #244
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
teQiba super wieści! zazdroszczę tych otwartych oczek ja też tylko prywatnie dzidzie mogę zobaczyć a prawdopodobnie już nie będę szła aż do porodu a miałaś to usg coś w stylu genetycznego? Czy tylko zwykłe usg? Bo u mnie takie usg bez oceny ryzyka kosztuje 150zł a genetyczne 250 a kiedyś jak poszłam na takie zwykłe to lekarz też małego dokładnie wymierzył i się zastanawiam czy takiego myku znowu nie zrobić
Zwykłe w 3d - tylko na początku pani dr pomierzyła wszystko w 2d, a potem czysto dla przyjemności rodziców oglądaliśmy malucha w 3d właśnie...
Stary 2013-12-11, 12:26   #245
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
To faktycznie biedna jesteś z tymi stopami

To już działka mmhym

Gratuluje wspaniałych wieści

Ja też już po
Kacper ewidentnie będzie synusiem mamusi - też nie lubi zdjęć i cały czas zakrywał buzię rączkami Tylko na jedno zdjęcie się odsłonił - i otworzył oczka Także bez rączek mamy tylko jedno zdjęcie - ale jakie!
26t4d - 1011g

rewelacja
mi jak wczoraj gin pokazała buźkę w 3D i córcia się uśmiechnęła to myślałam, że się popłaczę ze wzruszenia!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:29   #246
mmhym
Zadomowienie

Jeszcze raz dzięki

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupiłam taką na święta bo się rozciąga ładnie:
http://www.promod.pl/kobiety/sukienk...200133001.html
Fajny zakup - ja mam podobną z ciuchola, też taka dzianinka z rękawem 3/4 tylko ma jakąś idiotyczną kokardę na dekoldzie i nie da rady jej usunąć... Jak nic nie kupię - to będzie ona

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
chmurka dla Uli - śliczna

mój przy Waszych -nuuuda :P śniło mi się, że w łazience miałam niedźwiedzia brunatnego, który mnie zaatakował, a jak udało mi się go raz walnąć, to zamienił się w brodatego faceta rozebranego do pasa :P
więcej nie pamiętam.
Dzięki
Akurat Twój sen to bardzo typowy jest ponoć - w "w oczekiwaniu na dziecko" pisali, że sny, że ktoś Cię atakuje to oznaka podświadomego strachu przed zmianą w życiu
A na policzki polecam maść witaminową - mnie zawsze ratuje w takich sytuacjach. No i wapno, ale nie wiem czy można.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
przepiekna chmurka moze bedziesz robic na zamowienia ja jestem pierwsza w kolejce tylko musze jeszcze imie wymyslec
Jak się nauczę je robić w pozycji leżącej to oczywiście

Cytat:
Ja już mam dużo ciuszków i w lumpie już nie poszaleję, bo za dużo nie potrzebuje już. Brakuje mi tylko śpiochów i kaftaników, a tego w lumpie jeszcze nie widziałam Chyba, że będzie coś naprawde fajnego to się skuszę, ale ogółem jakby się uprzeć to ciuszków żadnych już nie potrzebuję
Z tymi śpiochami, to też ostrożnie - szwagierki mi mówiły, że nie używały, bo wkurzało je to rozbieranie do zmiany pieluchu, a już na początku, jak dziecko jeszcze "miękkie" to w ogóle. I dlatego mam 2 pary śpiochów..
Ale właśnie kaftaników/sweterków nie mam wcale poniżej 68.

Cytat:
26t4d - 1011g
gratulacje!!! To wstawiaj nam koniecznie zdjęcie
Mężu tez zadowolony z wizyty?

Cytat:
ja też tylko prywatnie dzidzie mogę zobaczyć a prawdopodobnie już nie będę szła aż do porodu a miałaś to usg coś w stylu genetycznego? Czy tylko zwykłe usg? Bo u mnie takie usg bez oceny ryzyka kosztuje 150zł a genetyczne 250 a kiedyś jak poszłam na takie zwykłe to lekarz też małego dokładnie wymierzył i się zastanawiam czy takiego myku znowu nie zrobić
Na USG z NFZ nie pokazują Ci nic dziecka? No bo jeszcze jedno USG gdzieś po 30 tygodniu musisz mieć zrobione, prawda?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:38   #247
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle od rana na nogach i jak zwykle z mega leniem nie mam pojęcia gdzie ten syndrom wicia gniazda Ja mam tylko syndrom mega lenia
Nie tylko ty. Ja odkąd wstałam tj. od 11 nie zrobiłam nic poza sniadaniem dla siebie, kąpielą i wylegiwaniem się na kanapie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
hej melduję się po wizycie
dzidzia zdrowa, zbadana z każdej strony i jest super. Machała rączką, potem widziałam ja otwiera usta i wkłada tam paluszki zakochałam się na nowo i nawet tż to jakoś przełknął że nie w nim
prawdopodobnie będzie dziewczynka ale nie ma pewności 100 proc. Tż jakoś przeżyje jak by co 3 dziewuchy w domu. Najważniejsze że dzidzia zdrowa. Ciuszków mamy całą masę i szkoda by było je wydawać więc nie ma tego złego
jak zwykle wzięłam córcię ze sobą. W gabinecie czuła się jak u siebie i zadawała mnóstwo pytań pani ginekolog typu: po co to ?(chodziło o kondony), jak to się dzieje że zdjęcie się drukuje itp. A pani dr tylko się uśmiechała z zaciśniętymi ząbkami wiadomo na NFZ to by mi kazała ją wyprowadzić ale że prywatnie to ... leżałam i tylko słuchałam co ona zaraz wymyśli. I z tego wszystkiego nie wiem ile dzidzia waży.
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i jestem zadowolona Dzidziuś waży ok 1 kg, jest ułożony główką w dół, płeć się potwierdziła i co najważniejsze nie widać u malucha oznak tokso
Tylko jak tak patrze na wagi waszych dzieci to moje jest najmniejsze
Cytat:
Ja też już po
26t4d - 1011g

Gratulacje mamuśki za pomyślne wizyty i za ujawnioną nową babeczkę

Uparta - byłaś prywatnie i pani doktor nie raczyła na pytania twojej córki odpowiadać? To nieładnie się zachowała.
Ja tez raz wzięłam syna i oczywiście zadawał mnóstwo pytań i komentował, ale mój lekarz zdobył się na odpowiedzi i żarty, w końcu to dziecko i trzeba mu wytłumaczyć

TeQiba pokaż zdjęcie buzi Kacperka! A jak mąż podczas usg, był przejęty?

Koziemleko W jaki sposób podczas usg lekarz sprawdził że nie ma oznak toskoplazmozy przecież tego nie da się zobaczyć

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
A ja siedzę w ZUSie i czekam na komisję za 10 minut - trzymajcie kciuki!
Zdam relację po.
Kciuki zaciśnięte! Napisz potem, o co Cie pytali.

Cytat:
Chciałam Wam wstawić, ale mi się już wczoraj nie chciało

A nic specjalnego, domówka-parapetówka u rodziny, ale własnie przyjemnie będzie fikuśniej się ubrać
A tej Opowieści Wigilijnej to straaasznie Ci zazdroszczę
Fantastycznie wyszła Ci ta chmurka! jestem po prostu zachwycona. Zamierzasz powiesić ja nad łóżeczkiem?

Fajnie, że masz plany na Sylwestra. Ja co prawda mam się w co ubrać, ale wygląda na to, że spędzę go w domu ze swoimi chłopakami.

A z wyjścia niedzielnego na Opowieść bardzo sie cieszę. 2 tyg. temu byłam na Mayday i świetnie się bawiłam. Zresztą miło mi się takie wyjścia kojarza, bo po raz pierwszy właśnie na koncercie w domu kultury poczułam ruchy mojej panny

Jakoś mi niedobrze i mdło. Jako sprawcę podejrzewam nutellę jedzoną łyżeczką do biszkoptów i mleka takie odżywcze śniadanie

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
rewelacja
mi jak wczoraj gin pokazała buźkę w 3D i córcia się uśmiechnęła to myślałam, że się popłaczę ze wzruszenia!
Uśmiechnęła się? o ja! tez bym się wzruszyła

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Z tymi śpiochami, to też ostrożnie - szwagierki mi mówiły, że nie używały, bo wkurzało je to rozbieranie do zmiany pieluchu, a już na początku, jak dziecko jeszcze "miękkie" to w ogóle. I dlatego mam 2 pary śpiochów..
co do śpiochów zgadzam się, wygodniejsze są półspiochy albo pajace, które mozna rozpiąć o tyle, ile trzeba żeby pieluchę zmienić. Ale kaftaniki przydadzą Ci się na pewno, np. pod pajaca właśnie, w końcu w marcu rodzisz, jeszcze jest chłodno
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 13:09   #248
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
co do śpiochów zgadzam się, wygodniejsze są półspiochy albo pajace, które mozna rozpiąć o tyle, ile trzeba żeby pieluchę zmienić. Ale kaftaniki przydadzą Ci się na pewno, np. pod pajaca właśnie, w końcu w marcu rodzisz, jeszcze jest chłodno
O to fajnie - bo ja stwierdziłam, że postawię właśnie na półśpiochy i spodenki ze skarpetkami. Oglądałam ostatnio śpiochy ale doszłam do wniosku że niektóre bodziaki mają takie ładne wzory że szkoda ich zakryć śpiochami i nie wzięłam

Cytat:
To wstawiaj nam koniecznie zdjęcie
Cytat:
TeQiba pokaż zdjęcie buzi Kacperka!

Bardzo proszę
I mąż też bardzo zadowolony - największy banan na twarzy pojawił się podczas oględzin siusiaka

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-12-18 o 11:59
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:30   #249
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Na USG z NFZ nie pokazują Ci nic dziecka? No bo jeszcze jedno USG gdzieś po 30 tygodniu musisz mieć zrobione, prawda?
Nie pokazuje, bo to jakiś głupi lekarz jest... robiąc usg to przyłoży głowice, od razu coś znajduje i koniec głupek teoretycznie chyba się powinno robić... On tego pilnuje, bo mi się oberwało jak nie zrobiłam w 12 tyg, ale na nfz pewnie tego badania nie będzie robił

Cytat:
Bardzo proszę
I mąż też bardzo zadowolony - największy banan na twarzy pojawił się podczas oględzin siusiaka

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:32   #250
teQiba
Moderator

Mnie na NFZ tez nie pokazuja
Jak mozna byc tak nieczulym - przeciez wiadomo ze kazda matka chce zobaczyc chociaz przez chwile swoje dziecko, wiec gdyby zaczeli badanie od szybkiego pokazania dzidziusia nic by im sie mie stalo

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-12-11 o 13:34
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:33   #251
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Mmhym wpisuje wagę

Ja patrzyłabym na 28 tydzień
O faktycznie
Ja pierwszy raz podaję tu wagę i mi się pomyliło

Cytat:
super!

ja wczoraj kupiłam taką na święta bo się rozciąga ładnie:
http://www.promod.pl/kobiety/sukienk...200133001.html
Fajna

Cytat:
Koziemleko za wizytę.
Dzieciątko wcale nie takie malutkie. Troszkę poniżej 50 centylu Ale to się może też zmienić, bo u mnie inny centyl był w 22 tygodniu a inny teraz Jeszcze 21 idę na usg, więc ciekawe jaki wtedy będzie
ważne, że w normie

Cytat:
To już działka mmhym

Gratuluje wspaniałych wieści

Ja też już po
26t4d - 1011g

Chciałam cię wkręcić w wpisywanie wag

za wizytę, ale czad !! otwarte oczy

Piękne zdjęcie

Cytat:

Koziemleko W jaki sposób podczas usg lekarz sprawdził że nie ma oznak toskoplazmozy przecież tego nie da się zobaczyć
Sprawdza na usg czy na wątrobie, śródmózgowiu i czymś tam jeszcze nie widać objawów stanu zapalnego czy jakoś tak

Ma ktoś jakieś doświadczenia z nieprzemakalnymi prześcieradłami do łóżeczka? Chciałam kupić, ale zastanawiam się czy faktycznie nie przemakają i czy nie są jakieś foliowe, szorstkie czy coś
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:36   #252
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko
Chciałam cię wkręcić w wpisywanie wag

Nie ladnie
Stary 2013-12-11, 13:40   #253
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Fantastycznie wyszła Ci ta chmurka! jestem po prostu zachwycona. Zamierzasz powiesić ja nad łóżeczkiem?

Co do chmurki to
Z kaftanikami to wiem, tylko na takie małe jakoś nie mogę natrafić w ciucholandach Dzisiaj zapoluję może w H&M albo tesco

Cytat:
Bardzo proszę
Jaaa pitole.. rzeczywiście widać otwarte oczko niesamowite

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:56   #254
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już po
26t4d - 1011g

Cytat:
mi tż powiedział, że będziemy dostawać ubranka na bieżąco od jego szefa botam u niego w rodzinie siostra w grudniu rodzi, więc z czego wyrośnie mały to my dostaniemy więc też koniec z zakupami... A mi to taką frajdę sprawiało
Mi też kupowanie ciuszków frajdę sprawiało, no bo w sumie dużo to nie kosztuje, a takie ładne A teraz już muszę zaprzestać.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
56 -74 ale niektore te ciuszki nie odpowiadaja swojemu rozmiarowi np 62 wyglada jakby to byl 74 i na odwrot

ja tez wlasciwie nic nie potrzebuje, no ale ja jeszcze nic nie kupilam wiec to sie nie liczy dlatego napewno sie skusze, przynajmniej symbolicznie Nie bede przesadzac bo wiem, ze jeszcze dostaniemy jak sie dzidzia urodzi W sumie brakuje nam tylko wozek
Ja sobie zacznę prać te ciuszki, to może mi się odechce kupowania

Cytat:
Ja kupuję tylko praktyczne ubrania. Mam dwa śpiochy i one są rozpinane w kroku Półśpiochy mam trzy sztuki, ale więcej nie kupuję, bo one nie rozpinane, może jak nabiorę wprawy to dokupię. Tak to wszystko mam w kroku rozpinane

Cytat:
O to fajnie - bo ja stwierdziłam, że postawię właśnie na półśpiochy i spodenki ze skarpetkami. Oglądałam ostatnio śpiochy ale doszłam do wniosku że niektóre bodziaki mają takie ładne wzory że szkoda ich zakryć śpiochami i nie wzięłam
Ja mam najwięcej pajacy bo akurat jeszcze zimno będzie, więc bodów () nie kupuję za ładnych, bo ładne szkoda zakrywać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:13   #255
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo proszę
Cudowne zdjęcie

Maja

Czytam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 14:31   #256
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za miłe słowa o chmurce

Byłam pewna, że po wielokropku przeczytam "penisa"

No własnie u mnie pasuje róż, bo mam ogólnie szarości i dodatki w kolorach ciemnej fuksji. Nie wiem, co bym kombinowała, gdyby to syn miał być A w jakich kolorach planujesz? Z literakami - nie podołałabym Urszuli

I przy okazji polecę filc z empiku - fajny, sztywny i niezłe kolory do wyboru

brawa ogromne! Kilogram stuknął

Mmhym wpisuje wagę

Ja patrzyłabym na 28 tydzień

Taka szafa to coś świetnego - ja mam szeroką 228 cm i nie wiem co bym bez niej zrobiła. Chyba na kartonach bym żyła.

Trzymam kciuki za bezstresową przeprowadzkę pokojową
Ja mam taką 3,50 i jakoś nie styka
Witalam się dziś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:43   #257
estera85
Raczkowanie

Witam sie i ja w nowym watku.
Troche mnie tu nie było ale miałam męza 5 dni w domu.
Wczoraj miałam II USG prenatalne niby wszysko jest wporzadku ale mam zalecenie zrobic Echokardiografie serca dziecka, prosze pomózcie czy któraś z was też miała takie zalecenie, ja chyba oszaleje. Na dodatek mieszkam w takiej małej pipiduwie ze nie mam gdzie tego na miescu od zaraz zrobic. Może jakaś mama z województwa wielkopolskiego doradzi mi gdzie od ręki robia takie badanie.
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:46   #258
nivka
Raczkowanie

Cześć

Umieram z nudów - pierwszy dzień L4 spędzony samotnie w domu... Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie

Oglądam mebelki w necie i mam coraz większy mętlik w głowie - Dziewczyny jakie niedrogie mebelki polecacie? Chciałabym białe...
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:08   #259
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Cześć

Umieram z nudów - pierwszy dzień L4 spędzony samotnie w domu... Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie

Oglądam mebelki w necie i mam coraz większy mętlik w głowie - Dziewczyny jakie niedrogie mebelki polecacie? Chciałabym białe...
Nie wiem do jakiej kwoty szukasz, ja kupiłam Pinio.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:32   #260
Madzia 90
Przyczajenie

Cytat:
Nie wiem do jakiej kwoty szukasz, ja kupiłam Pinio.
A kupiłaś przez internet? Mi się strasznie białe meble podobają....

Będę mamą!
http://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73hs905hsj.png
Madzia 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:38   #261
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość

zazdroszcze wam, ze macie jakies zajecie.. ja siedze w domu i doslownie nic nie robie :/ przez co z tych nudow i humor mam kiepski.

ale byle do tych swiat to bedzie jakies zajecie
a ja bym sie chciala troche ponudzic. Mam tyle roboty, ze nie wiem gdzie rece wsadzic

Cytat:
Bardzo proszę

z 1 ciazy mam takie samo tylko z oczkami zamknietymi
teraz tez kcemmm

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:26   #262
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Filupka, super kiecka

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
1. Czytnik jest super- ja mam Kindla Paperwhite- tez czytam w słońcu i w kompletnej ciemności. Troche rzeczy po polsku ściągam z chomika, bo czasem nawet na czytniki są niepowydawane, zreszta "przerób" mam dośc duży.

2. Ja sie obudziłam ok. 6 rano, zanim jeszcze tż wstał do pracy, bo mi sie takie straszne bzdury śniły, że szok. Dzis byłam morderczynią i chowałam zwłoki jakiejs laski do samochodu, żeby je wywieźc i unieszkodliwić. Potem śniło mi się spotkanie po latach z chłopakiem z podstawówki w czasie którego poznałam jego żonę i w tym samym czasie ukradli mi rower, na którym przyjechałam... Ja nie wiem skąd mi się w głowie takie rzeczy biorą. Nie mogłabym śnić o karmieniu piersią albo o przytulaniu Emilki jak niektóre z Was???

3. I ostatnie dni mam takiego głoda, że masakra...
1. Ile Ci trzyma bateria...? że tak się głupio zapytam...
Nie czytałam po polsku już dawno głównie dlatego, że ciężko tutaj coś oprócz Grey'a po PL dostać... Ale zaraz zajrzę na chomika i z Mpiku też coś można ściągnąć chyba
2. Znowu się zaczyna ...
3. Ja mam tak od września...

Cytat:
Nie wiem czy Kindle obsługuje PDF, czy trzeba jakoś formatować
Kiedyś nie obsługiwał. Teraz już ponoć tak. Kobo obsługuje na pewno. Możesz nawet pdf przekonwertować na e-pub.

Cytat:
t: Jakiś freudowski psychoanalityk, to miałby na naszych ciążowych snach uzywanie

I też jem CO-CHWI-LĘ... musze na okrągło mieć coś w buzi i przeżuwać, bo nie wiem co ze sobą zrobić [COLOR="Silver"]
Z ust mi to wyjęłaś

A ze snami to ja Was dzisiaj przebiję...
Śniło mi się, że mi dziecię uciekło z brzucha i było takie wściekłe na mnie za coś, że goniło mnie z jakąś piłą mechaniczną, czy czymś, po takim starym domu z drewnianymi balustradami jak w operze...
TŻ mnie musiał obudzić, bo ponoć kwiczałam przez sen
Ciekawe o co się tak wnerwiło

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Cześć

ikea...? Ja kupuję biały komplet od nich - szafa, łóżeczko i przewijako-regalik
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:27   #263
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim mamusiom Gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości
Koziemleko cudownie że dzidziuś zdrowy a waga się nie przejmuj, ja wychodzę z założenia że im mniejsze dziecko tym lepiej, łatwiej urodzić
TeQiba zdjęcie świetne, a synek przecudny!

uparta8210 gratuluję córeczki

magduś2 brawo za wyniki

mmhym masz talent, chmurka bardzo ładna

estera85 a czemu lekarz zlecił to badanie, miał jakieś wątliwości czy tak profilaktycznie? Wyobrażam sobie jak się martwisz, ale dla dobra dzidziusia bądź dobrej myśli
Stary 2013-12-11, 16:57   #264
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Kiedyś nie obsługiwał. Teraz już ponoć tak. Kobo obsługuje na pewno. Możesz nawet pdf przekonwertować na e-pub.
Nie wiem, tylko się zastanawiałam.
Ja mam swój czytnik, więc nie zamienię na inny Ma reflow pdf więc nic nie muszę konwertować na szczęście

Stary 2013-12-11, 17:02   #265
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
jak zwykle wzięłam córcię ze sobą. W gabinecie czuła się jak u siebie i zadawała mnóstwo pytań pani ginekolog typu: po co to ?(chodziło o kondony), jak to się dzieje że zdjęcie się drukuje itp. A pani dr tylko się uśmiechała z zaciśniętymi ząbkami wiadomo na NFZ to by mi kazała ją wyprowadzić ale że prywatnie to ... leżałam i tylko słuchałam co ona zaraz wymyśli. I z tego wszystkiego nie wiem ile dzidzia waży.
No to ciekawska ta Twoja córcia

Cytat:
No jak sa porzadne buty to na pewno suchutko - ja kupuje duzo butow ktore szybko mi sie nudza, dlatego kupuje tanie badziewie, aby tylko ladne byly i jak najszybciej sie zniszczyly, zebym bez wyrzutow sumienia mogla kupic nastepne
Ja też tak mam kupuję jakąś tanioche, żeby mi potem nie było szkoda wywalić i żebym mogła szybko kupić nowe.
No chyba, że szpilki na wiosnę, te mam droższe, bo cieżko cos znaleźć w rozmiarze 34, więc zamawiam u jednego gościa na all.
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie i jestem zadowolona Dzidziuś waży ok 1 kg, jest ułożony główką w dół, płeć się potwierdziła i co najważniejsze nie widać u malucha oznak tokso
Tylko jak tak patrze na wagi waszych dzieci to moje jest najmniejsze

Teqiba wpisz mi proszę wagę 28t 4 d - 1000 g
Za wizytę
Ja bym sie tak nie przejmowała tą wagę. 1 - USG się często myli, 2 - łatwiej Ci pójdzie
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

A plamki to pewnie od kremu. Ja jestem wierna moim wynalazkom z biochemii urody. Własnie na nie nawróciłam szwagierkę i przyjaciółkę.
Gdzie obiecany na maila referat?
Cytat:

Ja też już po
26t4d - 1011g

Świetne zdjęcie! Taki pucuś trochę

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam II USG prenatalne niby wszysko jest wporzadku ale mam zalecenie zrobic Echokardiografie serca dziecka, prosze pomózcie czy któraś z was też miała takie zalecenie, ja chyba oszaleje. Na dodatek mieszkam w takiej małej pipiduwie ze nie mam gdzie tego na miescu od zaraz zrobic. Może jakaś mama z województwa wielkopolskiego doradzi mi gdzie od ręki robia takie badanie.
A lekarz nie mówił w jakim celu? Może troszke tętno za duże było?

mmhym
śliczna ta chmurka!!!!!!!!

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:19   #266
kate1623
Zadomowienie

Dziewczyny zaczyna mnie martwić ten ból z prawej strony pod żebrami. Trwa to już od dłuższego czasu mój gin zalecił mi brać nospę i skierował na próby wątrobowe. Dzisiaj jak szarpnęłam za smycz psa ból chwycił mnie dosyć ostro jak zwykle pod żebrami .Wziełam nospę położyłam się i trochę przeszło, ale cały czas ćmi zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie pojechać na IP. Przy schylaniu się ból się nasila

Maja

Czytam
Stary 2013-12-11, 17:35   #267
agunia4ever
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
Trochę mnie nie było bo mam zawrót głowy z remontem, a tu tyle do nadrabiania.
W poniedziałek miałam glukozę i powiem Wam że tragedia. W sumie smak ok. Trochę słodkie ale ok. Wypiłam sobie i czekam. Po 10 minutach czułam się jakbym była w saunie. Duszno, słabo no i wylądowałam na te 2h na łóżeczku Przerażona byłam. Nie spodziewałam się takiej reakcji organizmu. Tak czy siak zostałam zmuszona do wzięcia zwolnienia na 3 dni żeby trochę odpoczęła. I to był dobry pomysł. Trochę sobie odpoczęłam. Za dużo się ostatnio dzieje
No ale z dobrych wieści. Dziś byłam na USG i widziałam mojego synusia. Ale ma "interes" - no nie sposób nie zauważyć. Sprzęt niestety tu mają za słaby żeby dokładnie zbadać więc nadal nie wiem co z torbielką. Dopiero w styczniu pójdę prywatnie to zobaczę. Ale poza tym wszystko w normie. No i chłopaczek mi rośnie 617 g 23t 2d. Dobra zaczynam Was nadrabiać.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:35   #268
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Ja mialam taką sytuację. Okazało się, że z serduszkiem malutkiej wszystko jest dobrze. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze. To tylko kolejne badanie. Ja robiłam we Wrocławiu.

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:37   #269
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zaczyna mnie martwić ten ból z prawej strony pod żebrami. Trwa to już od dłuższego czasu mój gin zalecił mi brać nospę i skierował na próby wątrobowe. Dzisiaj jak szarpnęłam za smycz psa ból chwycił mnie dosyć ostro jak zwykle pod żebrami .Wziełam nospę położyłam się i trochę przeszło, ale cały czas ćmi zaczynam się poważnie zastanawiać czy nie pojechać na IP. Przy schylaniu się ból się nasila
A nie mogłabyś iść do swojego lekarza? U mnie na wizytę czeka się 2 tygodnie, ale jak sie cos dzieje, to przyjmują od razu. Może jakieś usg tego miejsca zrobi czy coś Szkoda się truć tą nospą ciągle...

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Agunia brawa za wizytę i chłopaka

Stary 2013-12-11, 17:37   #270
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Może rzeczywiście pojedź. Sprawdź czy jest dobrze. Uspokoisz się.

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości