|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadia a Wy juz imię macie? Fruzia daj znać co Wy wybierzecie. Eli dzisiaj nie było od rana czy mi się tylko wydaje? ![]()
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
gratulacje dla noworozpakowanych mamuś!
Zaharia, Gusiec - dzielne mamusie !!!! ![]() ![]() ![]() gusiec, Antosia zaraz po urodzeniu - przepiękne zdjęcie ![]() ![]() kachula,pięknie opisałas pierwsze spotkanie z synkiem, łezka się w oku zakręciła! p.s. jak czytałam o dietach dla karmiących to jajeczko odpada, a jabłuszko podobno można ale trzeba obserwować dzidziolka, bo niektóre maleństwa mają po jabłkach wzdęcia... Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-13 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
Zahario, Gusiec ogromne gratulacje dla Was
![]() A Miriam i Antosie witamy na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Kachula jak maly był owiniety pepowina to i tak musialoby być cc?
Pamietam jak Ty pisałas ż e w ogole się porodu nie boisz ![]() ![]()
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to nie wiem czy musialo by byc cc bo moja siostra rodzila sn i mala tez byla owinieta tylko ze ona nie wiedziala ze bedzie owinieta a u mnie lekarz dzien przed cc robil usg i kazal zapisac ze jest owiniety pepowina i faktycznie byl
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() Paczka witamy i bardzo Ci współczuję że tak niefajnie było w szpitalu. Wogóle to ja jestem w szoku jak Was czytam. Bo ja rodziłam SN. Już tego samego dnia byłam pod prysznicem i normalnie chodziłam a mimo wszystko nam rodzącym SN i tym po CC na noc dzieciaczki zabierali żebyśmy się mogły ostatni raz wyspać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nio proszę jaki przystojniak. I smoczek oczywiście TT ![]() ![]() ![]() Mała śliczna ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, ze najszczesliwszy ![]() Ja tez sie obawialam jak to bedzie nie czuc wlasnego ciala, ale lakarze dlugo ze mna o tym rozmawiali wiec nastawilam sie psychicznie i bylo ok...Caly czas bylam przytomna i malego dali mi na rece.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmm...no wszystko w sumie...Nie pije tylko kawy, ani ostrych potraw itp. ale tak ogolnie to wszystko...I bylo ok do tego tygodnia pory... ![]() Dopiero dzisiaj postanowilam zrobic eksperyment i zjadlam tylko kanapeczki z wedlinka na sniadanie i na obiad gotowane warzywka z ryzem i kawalek mieska....zobaczymy czy malego tez bedzie dzisiaj tak meczylo...Jesli tak to znaczy, ze moja dieta jest niewazna i ma kolki po prostu bo ma... ![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Gusiec ogromne gratulacje!!!!!!!!!!
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Paczka wkleiła własnie swojego Wiktorka na nk
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
Zaharia i Gusiec serdecznie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Jak będziecie miały wolną chwile to napiszcie jak porody przebiegały i w ogóle o odczuciach!!! karenina nam pani doktor na szkole rodzenia mówiła, że w okresie karmienia piersią z owoców należy unikać: dużopestkowych (brzoskwinie, śliwki), cytrusów, gruszek, truskawek i poziomek. Jabłka wiec bym jadła, tym bardziej że owoce wtedy są wskazane. Natomiast sok jabłkowy i winogronowy jest zabroniony (nie wiem czemu tak). Wskazany jest też nabiał, a do niego należą jajka, wiec ja bym jadła.
#2681 |
Zakorzenienie
|
Gusiec, wielkie gratulacje
![]() ![]() ![]() I rzeczywiście Ela się dziś nie odzywała. Czyżby się już rozpakowywała ![]() Domi też nie widziałam jeszcze ![]() Jak tak dalej pójdzie, to dobiję do grudnia ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-13 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Zaharia i Gusiec gratuluje wam serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() u nas wlasciwie wszystko dobrze.. przyjechala mama wiec nie chce siedziec przed kompem zbytnio.. wole z nia pogadac bo dawno sie nie widzialysmy ![]() Paczka ja tez w pierwszej dobie juz wstawalam ![]() ![]() dzis byla na zdjeciu szwow i u pediatry z Tomiem ![]() ![]() uciekam kapac mojego starszego ![]()
#2683 |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Zaharia,Gusiec -GRATULACJE ![]() ![]() Fotki wszystkich dzieciaczków śliczne ![]() ![]() ja chyba zwariuję jak już będę miała swoją Olkę! ![]() już jestem i to 2w1 ![]() ![]() potem nadrobię bardziej dokładnie, bo teraz przyznaję się bez bicia, że tylko przeleciałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam zaproszenie na Andrzejki w Bremen
![]() ![]() Ok. Zmykam zmyć farbę z włosów...
#2685 |
Zadomowienie
|
Gucia, czekam aż Ty się rozpakujesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pewnie ze idz Gucia,poskaczesz troche ,potyniasz i moze mała zdecyduje sie wkoncu wyjsc ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz czytam na forum jakaś mama sie wypowiada że własnie jej dzidzia po nabiale miała duże kolki - co bobasek to inne upodobania ![]() znowu inna mama pisze że piła sok pomarańczowy i było ok ! ![]() http://www.babyboom.pl/forum/niemowl...piersia-15109/ Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-13 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Rozeznanie
|
Zaharia i Gusiec Serdeczne gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() Zaczyna się bardziej różowo robić na liście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
Zaharia i Gusiec GRATULACJE !
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny ja juz sama nie wiem co mam jesc,jedni mowia ze sok jablkowy nie inni znowu ze jak najbardziej etc i tak jest z wieloma rzeczami
Ja jem podobnie jak w ciazy tzn uwazam zeby nie bylo za tłusto,za ostro i nie jem wzdymajacych chociaz dzis jadlam zupke jarzynowa a tam bylo troszke kalafiorka i fasolki to sobie pozwolilam ale obserwuje caly czas malego i widze ze wszystko jest ok
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Ja już po zabiegach kosmetycznych. Pazurki już oporządzone i pomalowane (lakierem bezbarwnym, ale zawsze
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz zmykam na film. Życzę wam miłego wieczorku i pewnie do jutra ![]() Kachula, z jedzeniem to pewnie tak jak z tymi metodami wywoływania porodu ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-11-13 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Lasko nie bylo mnie pól dnia a tu dwie mamusie rozpakowane, szok!
ZAHARIA I GUSIEC NAJSERDECZNIEJSZE GRATULACJE ![]() ![]() ![]() ![]() ja juz z tego wszystkiego nie pamietam, co mialam napisac ![]() super, ze wozek Wam sie podoba, bo mi tez. Na stronce supelnie inaczej wygladal, na zdjeciach juz lepiej a na zywo jest swietny kolor, taki jak ktoras zWas napisala "odjechany" ![]() ![]() SLICZNE DZIECIACZKI MAMUSIE POWKLEJALYSCIE ![]() LUCKY to juz moze na dniach?mzoe takie silne przepowiadacze?trzymam kciuki ![]() Bylam u gina...trzymalyscie kciuki??????????????????? ???/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy jak to bedzie z jedzonkiem poki co jest dobrze A Ty mowisz wypiekniona mozesz isc rodzic?a nic nie beda u Ciebie wywoływac jak minie jakis termin przeterminowania? ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
No i ja nie pochwalilam jeszcze Twojego wozka,na poczatku tez sie zastanawialismy nad taco jumperem ale pozniej znalezlismy ten co mamy ale ogolnie te wozki bardzo mi sie podobaja
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Jestem zadowolona z wizyty. Lekarz powiedzial mi, ze mam sie nie martwic jakbym urodzila nawet teraz, bo dzidziusiowi nie ma prawa sie nic stac. Ale w sumie do terminu jeszcze miesiac czasu, a Dzidzia wazy wg USG 2300g, oczywiscie jest blad pomiarowy 400 g, wiec rownie dobrze moze wazyc 2700g, bo mniej az o 400 g raczej nie sadze, tak mi sie wydaje...W kazdym razie za tydzien mam odstawic wszytskie leki, nawet Mg
![]() ![]() Poza tym dzis sobie poprasowalam na siedzaco wszytskie pieluszki, posciel i mam wszytsko gotowe juz na przyjscie Dzidziusa. Jeszcze wozek trzeba bedzie odswiezyc, zeby tej chemii sie pozbyc. A moja mamuska byla i mi wysprzatala cale mieszkanko, generalne porzadki wiec jest błysk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super wiesci Domi,teraz nic tylko zaciskac nozki zeby dzidzia jeszcze troszke posiedziala w brzuszku Lece spac poki maly spi,tz nim sie zajmuje az sie nie obudzi a ja wykorzystuje okazje i klade sie szybciej spac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |||||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Podczytuję Was cały dzień, ale zanim się zebrałam do napisania, to zawsze coś wypadło. U nas lepiej, wzięłam się na sposób i jak Młody jest bardzo głodny, to najpierw dostaje trochę odciągniętego mleka w butelce, leci mu szybko, więc się nie denerwuje, a potem spokojnie sobie ssie cycusia ![]() I odciągnęłam dzisiaj bez trudu 120 ml, normalnie jestem z siebie dumna ![]() Mniej nerwów, nie jest taki łapczywy i od razu brzuszek mniej go boli, bo tak w tych nerwach to się powietrza nałykał dużo. Karuzelka przyszła w końcu i muszę przyznać, że to rewelacyjna rzecz ![]() ![]() I trzecia dobra wiadomość, Babcia mu kupiła smoczek, taki zwykły z Canpola i ten mu w końcu przypasował, bo tego z TT nie chciał i nim pluł, a dzisiaj jak się wieczorem obudził po godzinie od karmienia, possał cycka a potem zaczął się denerwować przy nim, to dałam mu smoczek i synek za chwilkę usnął ![]() ![]() Cytat:
![]() Gdzie Ty tak długo byłaś, tęskniłam troszeczkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też wysyłam zaproszenie, bo chcę zobaczyć Filipka ![]() Cytat:
![]() I jak mogłaś nie wkleić zdjęcia śpiworka ![]() Ależ on jest słodki ![]() Normalnie same przystojniaki u nas się rodzą, to dziewczynki pewnie będą same księżniczki ![]() Cytat:
![]() Ale z niej ślicznotka ![]() Gratuluję jeszcze raz ![]() Cytat:
![]() Moje gratulacje ![]() ![]() ![]() Ale posta wysmarowałam, a pewnie i tak o czymś zapomniałam ![]() Karenina, mam nadzieję, że Andre dzisiaj będzie miał wieczór bezkolkowy ![]() Guciu, za Ciebie też trzymam, żebyś się jednak rozpakowała przed tymi Andrzejkami ![]() Domi, cieszę się, że po wizycie dobre wiadomości ![]()
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Brombis jaka kupilas karuzele i czy odciagasz laktatorem pokarm?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.