|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
no to dobrze ze nie tylko ja uwazam ze przegrzewa dziecko... smoka podobno mały nie chce a co do wiszenia na cycku... to mamusia ma tak zajęte ręce ze mąż jej zrobil kanapki i kiedy mały doil to ja karmil tymi kanapkami i podawał piciu przez słomkę komicznie to wygladało... no ale co zrobić
kurcze albo ona nie poradna albo nie wiem o co chodzi... a to dziecko nie chciało spac napewno z tego przegrzania bo jak tu usnąć jak okno zamknięte on ubrany jak na zimę a do tego 30 stopni na dworze... mój małż znowu mnie wkurzył, miał się spotkać niby jak twierdzi "biznesowo" bo otwiera z kolegami interes i coś tam mieli popracowac, ale pierwsze co zrobili jak wszyscy przyszli to otworzyli browary.. poprostu ja juz nie mam cierpliwości, zaraz mnie strzeli co drugi dzien piwko musi byc.. a ja ???? czy on nie moze się solidaryzować ze mną... dostanie eksmisje do drugiego pokoju.. nie wiem czemu mnie tak bardzo wku.... jak on pije ale zepsół mi normalnie wieczór ![]()
#2672 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2673 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2674 |
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
![]() Weroniczka- super zdjęcia Pascalka, nie moge się napatrzeć- cudo ![]() ![]() dra... bardzo ładne ciuszki, super są ![]() Eveliouses - nio w pupke dostaniesz, ze do nas nie zaglądasz, ale masz zamieszanie dziewczyno ![]() Dziewuszki ja dzis na wizycie znow mialam robione KTG, nie wiem czemu on mi tak czesto robi.. bylam w pon, teraz w czwartek i znow w poniedzialek.. Mowi, ze niby ok.. wiec mu wierze ![]() Odnośnie moich wyników- to odebrałam GBS i mam PACIORKOWCA ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że spokojnie dotrwam chociaż do końca sierpnia ![]() no witaj! Gratuluję synka ![]() Cytat:
super, że z Małą wszystko ok ![]() A podkłady kupiłam w sklepie z art. dziecięcymi (8,70zł/5szt.).
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
![]()
Już wróciłam, ale odpoczynek to mi dopiero będzie potrzebny po tym wyjeździe...
![]() Dzięki kochana ![]() Dzięki, dzięki ![]() Bardzo ładnie wyglądacie. Fantastycznie i czytałam twój opis porodu jest bosssski ![]() ![]() ![]() ---------------------- Nie jestem w stanie nadrobić tych 20 stron co napisałyście ![]()
#2677 | |
Zakorzenienie
|
wiesz sa różne typy jedni lubia pic czeasciej drudzy tylko okazjalnie,ale nic nie poradzimy,ze nasi to czesciej
![]() ważne,ze się nie uchlają i awantur nie robią,a 1 piwko chyba nie szkodzi Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- no trudno nadrobić wiec pisz co u ciebie i bedziesz na biezaco teraz
![]() |
#2678 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też czekam na jakąś fotkę z sesji ![]() Super, że wszystko w porządku. Świetne zdjęcia. Szkoda, ze mój synek sie na usg zasłaniał Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe powitanko,cieszę się,że troszkę się tu stęskniłyście hihihi i dobranoc kochane
![]() ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/item1178210492_kar...lot_bonus.html Cudne zdjęcia i filmik, super pamiątka. Cytat:
![]() ![]() A co do bratowej, to współczuje im że tak przyzwyczaja dziecko. Cyc jest od posiłku a nie od uspokajania i usypiania. Jak tak dalej pójdzie to umyć się i wyspać nie będzie mogła do pół roku. Powinno się nakarmić dziecko i odłożyć. Cytat:
Jeśli kuracja w ciąży nie zadziałała to podaje się leki kobiecie na początku czynności skurczowej przy porodzie. Ale dziecko jest badane zaraz po porodzie czy się nie zaraziło i jeśli tak to podawany jest natychmiast antybiotyk. Jedna z tych koleżanek miała ze względu na paciorkowca zrobioną cesarkę żeby zminimalizować ryzyko zarażenia, ale to już takie podejście jej lekarki, chyba raczej rzadkie. Głównie chodzi o to, żeby zbadać i obserwować dziecko po porodzie, czy się nie zaraziło, a jeśli tak to podać antybiotyk i jest ok. Groźne jest tylko niewykrycie zarażenia, i dlatego badają.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. ![]() Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-12 o 21:30 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
fajnie, że nie jestem sama z tymi "problemami mężowymi"... tłumaczyc jak krowie na granicy... oj leniwce wstrętne te nasze chłopaki
![]() Eveliouses bardzo się cieszę, że się w końcu odezwałaś ![]() ![]() ycnan nie wiele zostało... a czas leci nieubłaganie... ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
witam! ja już po wizycie. Mała się nie obróciła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i zaczynam się już bać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a tam czego tu się bać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
a karuzela bardzo fajna ![]()
![]() |
#2684 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Widzę, że przybywa dziewczyn, których dzieciaki nie chcą zmienić pozycji..Ale jakoś damy radę! Mój lekarz śmiał się wczoraj, że ja też pewnie wolę wygodnie siedzieć niż wisieć głową w dół ![]() gabisun to wygląda na to, że bedziesz pierwsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
![]()
No jednak już jestem trochę za stara na wakacje z mamą...
![]() ![]() ![]() Teraz to próbuję opanować moje mieszkanie po tym, jak mój mąż tutaj blisko tydzień sam "sprzątał" ![]() Mam też już materacyk do łóżeczka, który dostałam od bratowej - właśnie wyprałam pokrowiec bo z lekka był posikany przez moją bratanicę ![]() ![]()
#2687 |
Wtajemniczenie
|
Kasienska1701, NIKaP-n, Kalex- gratuluję tak świetnych wyników, moja HGB jest na dolnej granicy, ale nie miałam brać żelaza i nie biorę
![]() aaannnnnnnaaa- grunt to dobry gin, lepiej późno niż wcale ![]() ![]() dra- śliczne ciuszki ![]() Mpik82- tak jak Ci powiedzieli, nie masz się czym przejmować, bierz leki i będzie dobrze. Grunt że paskud wykryty w porę ![]() Klarissa- witaj po urlopie ![]() ![]() gabisun- czyżbyś była następna w kolejce?? ![]() ******** wczoraj dzwoniła do mnie kumpela, że wyśniła mi rozwiązanie na za 2 tygodnie. mam nadzieję, że to był proroczy sen ![]() ![]() ![]() ![]()
#2688 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2689 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wpadłam sie przywitac i chyba powinnam sie już schować gdzieś na ten piątek 13-go ![]() Chciałam rano oddać tylko mocz do badania . Paweł mnie rano podrzucił ale tam 10 "PAŃ" stwierdziło że napewno nie tylko mocz i kazały mi czekać 40 min w kolejce było tak gorąco że myślałam że tam zemdleję-flądry jedne ![]() Potem przeprawa w autobusie - tu juz nawet nie próbowałam nic wywalczyć i oczywiście stałam całą drogę. A na koniec jak już wróciłam do domku to patrze a tu big dwa rozstępy na samym środku brzucha (pierwsze) a rano ich jeszcze nie miałam ![]() ![]() Jest 8:30 rano ciekawe co dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jak jadę do rodziców to 3 dni góra potem już z tatą chcemy sie pozabijać hihih. Klarosa cos ię stałow Krakowiankami Pytam o szkołę rodzenia W Ujastku ty tam chodziłaś? Byłam wczoraj z TZ w kinie na Incepcji super film Franusiowi się chyba podobało bo brykał jak szalony A teraz jadę na basen z TZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Tulumka forsiczka szczesliwa majka yacan dra pomidora kalex klarissa Dziekuje za wszystkie mile slowa
![]() ![]() ![]() misqu niedlugo będziesz Tulic Julcie ![]() ninaad – ja karmie raz z jednej raz z drugiej chyba ze jest glodny to daje zaraz po pierwszej druga i potem od tej nie dokonca opróżnionej zaczynam.. poki co jest ok. nie mam zadnych złogów twardych miejsc nic mi się niezapalilo.. a co do odchowalni to wlasnie dlatego niechcialam jej zakładać jeszcze ale ktos mowil ze mam zalozyc ![]() ![]() neked takkk szczescie jest ogromne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szczesliwa piekne łóżeczko i ten miso ![]() ![]() mszu ![]() ![]() ![]() yacan trzymam za was kciuki :P malwina1204 gratuluje corci ale szok niezły pomodora dobrze założę ale jak się ktos rozpakuje :P i ciesze się ze leki działaj i ze wyniki dobre trzymam kciuki za paciorkowca ;D żeby go nie było ![]() majka naprawde tetrowych idzie bardzooo duzo do wszystkiego serio.. ale poczekaj zobacz ile tobie Bedzie szlo najwyzej dokupisz suszila abz zuziczka NIKaP gratuluje wizyt dra dziwnie tak z ta wizyta… Eveliouses gratuluje syna :P ciesze się ze szpital przypadl ci do gustu kasienka wspolczuje dola… cos o tym ostatnio wiem.. Glowa do gory zjedz czekolade idz na spacer.. olej wszystko i wszystkich… ![]() weronisia super dzidziolek boskii ![]() fem ja schizowaam czy brzuszek nie opadl a otem nalogowo szukalam czopa hahaha Widze ze powoli ty tez schizujesz :P elenka czytalam o kuzynce zdecydowanie go przegrzewa– ja mlodemu teraz ubieram tylko body z krotkim rekawem i pampers jest tak cieplo ze się nie da.. na noc dostaje spodenki skarpetki i dlugi rekaw bo jest chłodniej ale go wtedy nie przykrywam i tak często wstaje wiec sprawdzam.. a mlody może wisiec na cycku nie tylko dlatego ze potrzebuje ssac ale tez dlatego ze jest goraco i chce mu się pic… mój wczoraj pil co godzine max 1.5 wiec troche wisial, ale mu się niedziwie ja tez non stop pilam bo myślałam ze się wysusze… Mpik tez mialam paciorkowca dostaniesz leki będzie ok niemartw się ![]() Gabisun nie boj się będzie dobrze! A teraz relacja co u nas ![]() odpadl nam pępek – w 7 dniu szybciutko ![]() ![]() Pierwszy spacer za nami było fajnie mlody spal ![]() ![]() byla u mnie wczoraj polozna... ehsss szkoda gadac dobrze ze ten pępek odpadl bo byla silnie zdziwiona ze po octanisepcie juz nie ma.. bo ona poleca fiolet... buhahahah i powiedziala ze nasz syn da nam popalic będzie duzo pewnie plakal bo – ma sliczne uszy hahahahahahaha ale ogolnie jest wszystko ok., przyjdzie jeszcze za tydzień.. ja ostatnio co wieczor lapie dola.. mam wrazenie ze do konca zycia będę już siedziec w dmu zero zycia prywatnego bo a to jemy a to kupka a to otworzyl oczka i tak spogląda z nie da się go zostawic samemu tylko biegne do niego i gadam przez te krotkie chwile.. i tak się troche czuje jak wiezien.. maz mnie sprowadza na ziemie ze spookojnie ze to pocztaki unormuje się on będzie jadl krócej a dłuższe przerwy no ale… nieukrywajmy bedac wczesniej postrzelona niezalezna i ciekawa zycia boje się ze utknęłam… hmm wiem synus wszystko wynagradza ale schiza jest… sorki ze tak malo opytmistycznie ale lepije mi tu wam napisac niż dusic w sobie… nie myslcie ze mam dosc nie kocham malego albo cos.. bo zyc bez niego niepotrafie jest cudowny juz przez te krotkie chwile gdy otwiera oczka staramy sie lapac z nim kontakt jego minki i wogole jest cudowny.. tylko czasem mam wazenie ze cos hmm mi umyka.. i tym optymistycznym akcentem ![]() ![]()
![]() |
#2692 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Autobusy to już norma na podstawie co dziewczyny piszą, bo ja w sumie autobkami nie jeżdżę. No a rozstepy? Co zrobić? Wyszły to trudno, dobrze, ze tylko dwa ![]() Jeszcze dziś z mężem jedziemy dokończyć (mam nadzieję) zakupy dla Synka. Jak nie uda się wszystkiego kupić w hurtowni to chyba zaatakuje allegro. Wczoraj licytowałam fajny kombinezonik na jesień i mnie ktoś o 1zł przelicytował, a było juz poniżej minuty do końca, pewnie ktoś korzystał z tych menedżerów czy innych aukcjonerów co w ostatniej sekundzie podbijają, zezłosciłam się ![]()
![]() |
#2693 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do pościeli to jestem trochę zła - mogli napisać w aukcji, że w rzeczywistości jest kolor intensywniejszy... No ale już trudno. Najważniejsze, że jest ładna. Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
a wogole to bym zapomniala
![]() to moj Patrolek ![]() ![]()
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jaki cudny
![]() ![]() ![]() ![]()
#2696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Martucha - synek jest cudny
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie martw się, weźmiesz leki i wszystko wróci do normy ![]() a tak na marginesie to ja robię badania w sieci laboratoriów diag.pl niby ma czas, choć u mnie i tak na 99% skończy się to cc - ze względu na opinię wydaną ostatnio przez okulistkę Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Rozeznanie
|
Martucha - śliczny jest
![]() ![]() Klarissa - wiem o czym mówisz, bo ja nie dalej jak wczoraj pisałam o mojej mamie, też czasem się czuję jakbym miała 5 lat ![]() ![]() Gabisun - no to wielki dzień zbliża się Wielkimi Krokami ![]() ![]() U mnie dziś znów gorąc, nóżki spuchnięte z rana, choć jeszcze nigdzie nie wychodziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Wtajemniczenie
|
Martucha- każdej z nas się zycie zmienia, przewraca do góry nogami, ale!! chwile z dzieciaczkiem są bezcenne, czas szybko mija, z każdym miesiącem będzie coraz więcej swobody, także trzeba przetrwac te początki a potem już będzie coraz łatwiej. Pewnie nadal hormony Ci szaleją, ale masz wsparcie w mężu, cieszcie się razem tymi chwilami, bo zobaczysz jak szybko Mały już nie będzie taki mały
![]() Patryczek jest przecudowny, macie naprawdę ogromne szczęście ![]()
#2700 |
Zadomowienie
|
hehe... Martucha... ja nie wiem jak oni sobie dawali rade, tez mieli chłopca, widocznie mieli jakis inny patent na " bycie nie nieosikiwanym"
![]() Taaak juz tylko mysle o tym wyjezdzie... juz nawet poszukałam informacji o podrózach z noworodkiem ![]() ![]() Martucha nie martw sie ta blokada zalozna przez Patryka, bo mysle, ze to zaraz minie, a przynajmniej sie uspokoi, przechodzac do porzadku dziennego, a ty powoli zaczniesz wracac do swojego dawnego zycia. nie wroze Ci bycia super-hiper_matką_polką_domową_ kurą_kwoką, oj co to na pewno nie ![]() Martucha... a wazylas sie po porodzie, ile juz schudłas?? ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-13 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.