Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 15:51   #2671
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Wtrącając jeszcze co do pielęgnacji: polecam tę notkę jak i całego bloga http://azjatyckicukier.blogspot.com/...k-roznica.html
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 15:53   #2672
cosma
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ja mam i w letniej i w zimowej sporo. Chociaż zimą bardziej pasują mi ciemne spódnice, dlatego jak znajdę jakąś fajną, to biorę. Teraz w zarze było sporo fajnych spódnic, mam jeszcze jedną na oku. Podoba mi się też ta kiecka w paski, którą dziś kupiłaś.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Pojechałam zwrócić płaszcz (kupowałam za gotówkę), ale Pani przy kasie poinformowała mnie, że nie ma w kasie pieniędzy aby mi zwrócić i zaproponowała abym może coś wzięła na wymianę, a ona będzie zbierać dla mnie pieniądze.
Rozejrzałam się i akurat wypatrzyłam paski. Wzięłam sukienkę i spódnicę, przymierzyłam no i wymieniłam. Zwróciła mi jedynie złotówkę W przecieństwie do płaszcza, sukienka i spódnica bardzo się w domu podobały
Wrzucę jutro fotki. Sukienka jest dosyć krótka, fajnie będzie wyglądać do długich kozaków.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 15:55   #2673
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Ja za to uwielbiam kupować spódnice, mam ich całą masę, ale ciągle mi mało. To taki mój nałóg Mam niestety niewiele sukienek, dlatego postanowiłam to nadrobić. Dziś kupiłam czarną kieckę w zarze.
o sukienek mam zdecydowanie więcej
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:32   #2674
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziewczyny - skąd ten sweterek?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1354221582
i ten: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1354221582

Dla mnie Grey to badziew wszech czasów
Zgadzam się z tą opinią książka poniżej przecietnej.
Co do odżywki jantat to jestem po 4 tyg jej używania i efekty są super. Włosy mniej mi wypadają i dłużej utrzymują świeżość.

Dzisiaj kupiłam sobie torebkę i buty niby gupota i a ile kobiecie przyjemności sprawić potrafi.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:41   #2675
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Pojechałam zwrócić płaszcz (kupowałam za gotówkę), ale Pani przy kasie poinformowała mnie, że nie ma w kasie pieniędzy aby mi zwrócić i zaproponowała abym może coś wzięła na wymianę, a ona będzie zbierać dla mnie pieniądze.
Rozejrzałam się i akurat wypatrzyłam paski. Wzięłam sukienkę i spódnicę, przymierzyłam no i wymieniłam. Zwróciła mi jedynie złotówkę W przecieństwie do płaszcza, sukienka i spódnica bardzo się w domu podobały
Wrzucę jutro fotki. Sukienka jest dosyć krótka, fajnie będzie wyglądać do długich kozaków.
Kusisz sukienką

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:52   #2676
emely
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, i czego się dowiedziałam na temat zmarszczek, to gdy już się pojawią to już nie zniknął. Chyba, że botoksem lub specjalistycznymi zabiegami. Takie działania rzeczywiście likwidują zmarszczki, przynajmniej na jakiś czas. Jednak żaden krem ich nie usunie, może jedynie lekko spłycić, ujędrnić skórę.
Kosmetyczki/ farmaceutki gadają bzdury gdy mówią, że młode osoby nie powinny stosować takich "bogatych" kremów, bo potem w dojrzałym wieku żaden na nie nie będzie działał. Błąd. Należy stosować taki krem lub inną pielęgnację, aby zapewnić skórze tego czego jej brakuje. Zmarszczkom należy zapobiegać, a dobra pielęgnacja i ochrona to właśnie robi. Także przede wszystkim należy używać krem z filtrem (to jest ponoć najlepsze na zmarszczki, a raczej na to aby nie powstawały zbyt szybko, tych istniejących już nie zniweluje), krem silnie nawilżający, ujędrniający. Ważna jest dieta bogata w tłuszcze omega -3. Warto spożywać też kolagen najlepiej w naturalnej postaci, lub spożywać suplementy, co ostatnio jest hitem. Po 25 roku życia kolagen już nie jest produkowany przez organizm i powoli zanika.
Ja się dorobiłam bruzd na czole i kurzych łapek przez zbyt żywą mimikę (geny) i przez brak regularnego stosowania filtra. Zdaję sobie sprawę, że żaden krem tego nie usunie. Dobry krem ma Eucerin Hyaluron-Filler na dzień. Koszt ok. 90-110 zł, są często promocje na Eucerin w SP. Polecam
Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
Odnośnie zmarszczek, rzeczywiście jak już się pojawią ciężko coś z nimi zrobić, ale można. Zainteresujcie się retinoidami - naukowo udowodniono, że działają na zmarszczki. Jedyny problem z nimi jest taki, że trzeba mieć receptę (chociaż są apteki, które dają bez) a na dzień koniecznie trzeba stosować filtry (50+) plus oczywiście, jeśli nie szkodzi i nie podrażnia to serum z witaminą c
Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tez sie naczytalam o tych za bogatych kremach dla mlodych skor... ale ja mam 20 lat i naprawde widoczne linie na czole! i nie wiem czego mam uzywac kremy nawilzajace bardzo malo pomagaja..
Wiem, że jak się już pojawią to ciężko żeby się ich pozbyć(niestety), chyba, że są to zmarszczki mimiczne w młodym wieku, czytałam, że wystarczy popracować nad mimiką i po prostu bardzo dobrze nawilżać skórę. Ja mam problem z czołem, krem chciałam kupić dlatego, że wychodzę z założenia iż wcześniej zacznę silniejszą pielęgnację tym dłużej będę cieszyć się piękną cerą. Jednak macie rację dziewczyny, od tego kiedy zaczną pojawiać się zmarszczki istotną rolę odgrywa pielęgnacja. Mnie bardzo ciężko jest ocenić swój rodzaj skóry, zimą ewidentnie sucha, latem tłusta, dodatkowo naczynkowa oprócz tego życie w ciągłym stresie i praca w klimatyzowanym pomieszczeniu, czynniki które ewidentnie nie sprzyjają mojej skórze. Może faktycznie na początek zacznę od porządnego nawilżenia, na dzień i na noc bo póki co używam kremu tylko na dzień, właśnie do skóry naczynkowej z La roche, a na noc wcieram olejek arganowy. Z kwasem hialuronowym raczej jeszcze nie zaczynałam

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2012-12-01 o 19:53
emely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:55   #2677
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam i w letniej i w zimowej sporo. Chociaż zimą bardziej pasują mi ciemne spódnice, dlatego jak znajdę jakąś fajną, to biorę. Teraz w zarze było sporo fajnych spódnic, mam jeszcze jedną na oku. Podoba mi się też ta kiecka w paski, którą dziś kupiłaś.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Ja mam kryzys "spódnicowy", jak robiłam czystki w szafie to zostawiłam chyba 2 albo 3 sztuki teraz jakoś nie mogę mojej garderoby odbudować, niewiele rzeczy mi się podoba

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Proszę o fotki sukienki ten płaszcz ma dwie moje koleżanki i wydaje mi się, że on wymaga sporego wzrostu i szczupłych nóg do nieba, wtedy prezentuje się najlepiej
Idę pooglądać jakieś kiecki z Zarze i Reserved może, bo tutaj też mam braki

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2012-12-01 o 19:56
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-01, 19:59   #2678
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Ja mam kryzys "spódnicowy", jak robiłam czystki w szafie to zostawiłam chyba 2 albo 3 sztuki teraz jakoś nie mogę mojej garderoby odbudować, niewiele rzeczy mi się podoba

Proszę o fotki sukienki ten płaszcz ma dwie moje koleżanki i wydaje mi się, że on wymaga sporego wzrostu i szczupłych nóg do nieba, wtedy prezentuje się najlepiej
Idę pooglądać jakieś kiecki z Zarze i Reserved może, bo tutaj też mam braki
Zależy jakie spódnice lubisz. Ja noszę takie do połowy uda, najlepiej o kroju tulipana lub lekko rozszerzanym, jesli proste, to nie bardzo obcisłe. Sporo takich jest w zarze - tam praktycznie kupuję większość spódnic. Znowu mam dwie na oku.

Stary 2012-12-01, 20:02   #2679
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tez sie naczytalam o tych za bogatych kremach dla mlodych skor... ale ja mam 20 lat i naprawde widoczne linie na czole! i nie wiem czego mam uzywac kremy nawilzajace bardzo malo pomagaja..
Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Nie ma czegoś takiego jak "za bogaty" krem. Skóra wyciąga z kremu to co potrzebuje, a to całe "rozleniwienie cery na starość" to mit taki sam jak niemycie włosów przez miesiąc, żeby przestały się przetłuszczać. Nie dostosowuje się kremu do swojego wieku tylko do wieku skóry, który może być bardzo różny od naszego I także do potrzeb. Ja dopiero skończyłam 20 lat, a już prawie 2 wcześniej miałam na czole dość wyraźną poziomą zmarszczkę od marszczenia. Używałam regularnie kwasu hialuronowego, który dodawałam do kremu lub oleju i zniknęła. Potem niestety przestałam go nakładać i teraz znów się pojawiła w tym samym miejscu Ale dzielnie z nią walczę.
W ogóle polecam zapoznanie się ze składami kosmetyków (wizaż to prawdziwa skarbnica wiedzy). Ja już w ogóle nie czytam górnej części opakowania, czyli obietnic producenta, a jedynie rozszyfrowuję skład. A dziś po raz pierwszy zrobiłam swój własny krem na noc na bazie kremowej
Cytat:
Dokładnie tego używam W żelu jest bardzo wygodny, miałam kiedyś w proszku i strasznie się z nim męczyłam, bo zanim nałożyłam go na twarz zamieniał się w kisiel.
Własnie planowałam zamówić żel. Jeśli mówisz, że Tobie pomógł to może spróbuję. Ile % wzięłaś?

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Wiem, że jak się już pojawią to ciężko żeby się ich pozbyć(niestety), chyba, że są to zmarszczki mimiczne w młodym wieku, czytałam, że wystarczy popracować nad mimiką i po prostu bardzo dobrze nawilżać skórę. Ja mam problem z czołem, krem chciałam kupić dlatego, że wychodzę z założenia iż wcześniej zacznę silniejszą pielęgnację tym dłużej będę cieszyć się piękną cerą. Jednak macie rację dziewczyny, od tego kiedy zaczną pojawiać się zmarszczki istotną rolę odgrywa pielęgnacja. Mnie bardzo ciężko jest ocenić swój rodzaj skóry, zimą ewidentnie sucha, latem tłusta, dodatkowo naczynkowa oprócz tego życie w ciągłym stresie i praca w klimatyzowanym pomieszczeniu, czynniki które ewidentnie nie sprzyjają mojej skórze. Może faktycznie na początek zacznę od porządnego nawilżenia, na dzień i na noc bo póki co używam kremu tylko na dzień, właśnie do skóry naczynkowej z La roche, a na noc wcieram olejek arganowy. Z kwasem hialuronowym raczej jeszcze nie zaczynałam
Trzeba zacząć :P
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:02   #2680
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
BTW, gdzie się podziały weteranki? LadyI, blekitne-niebo,?
Miło że o mnie pamiętasz Niestety, jestem przygnieciona obowiązkami zawodowymi. Pod koniec grudnia powinnam mieć więcej czasu
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:03   #2681
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Zależy jakie spódnice lubisz. Ja noszę takie do połowy uda, najlepiej o kroju tulipana lub lekko rozszerzanym, jesli proste, to nie bardzo obcisłe. Sporo takich jest w zarze - tam praktycznie kupuję większość spódnic. Znowu mam dwie na oku.
A nie wyłażą spod tego granatowego płaszcza? Chodzi mi o długość głównie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-01, 20:11   #2682
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Własnie planowałam zamówić żel. Jeśli mówisz, że Tobie pomógł to może spróbuję. Ile % wzięłaś?
Żel hialuronowy 1%
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:52   #2683
nena1984
Zakorzenienie

hej, podczytuję Was już jakiś czas, super wątek

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:55   #2684
ladymoonn
Zakorzenienie

ten znany utwardzacz z paese to chodzi i diamentowy czy akrylowy, bo już zgłupiałam, a jak przeszukałam wątek to nigdzie nie było dokładnie napisane

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:02   #2685
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tego używam W żelu jest bardzo wygodny, miałam kiedyś w proszku i strasznie się z nim męczyłam, bo zanim nałożyłam go na twarz zamieniał się w kisiel.
W takim razie muszę zacząć używać bardziej systematycznie, bo też go mam dzięki za odpowiedź
Cytat:
Ja za to uwielbiam kupować spódnice, mam ich całą masę, ale ciągle mi mało. To taki mój nałóg Mam niestety niewiele sukienek, dlatego postanowiłam to nadrobić. Dziś kupiłam czarną kieckę w zarze.
Super wyglądasz
Cytat:
Wtrącając jeszcze co do pielęgnacji: polecam tę notkę jak i całego bloga http://azjatyckicukier.blogspot.com/...k-roznica.html
muszę poczytać w wolnej chwili.

Ja dziś kupiłam sobie botki (http://www.clothingattesco.com/all-s...invt/az222169/), miętowy sweterek i płaszczyk puchowy (http://www.ffmoda.com/pl/products/%C...ie/jx22417211/) za 154zł i chyba głównie przez cenę muszę nad nim pomyśleć...
nie chcą mi się dodać moje zdjęcia :/
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-01, 21:20   #2686
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wyłażą spod tego granatowego płaszcza? Chodzi mi o długość głównie
Nie
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
W takim razie muszę zacząć używać bardziej systematycznie, bo też go mam dzięki za odpowiedź

Super wyglądasz

muszę poczytać w wolnej chwili.

Ja dziś kupiłam sobie botki (http://www.clothingattesco.com/all-s...invt/az222169/), miętowy sweterek i płaszczyk puchowy (http://www.ffmoda.com/pl/products/%C...ie/jx22417211/) za 154zł i chyba głównie przez cenę muszę nad nim pomyśleć...
nie chcą mi się dodać moje zdjęcia :/
Dziękuję. Boskie zakupy!

Stary 2012-12-01, 23:28   #2687
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Co do odżywki jantat to jestem po 4 tyg jej używania i efekty są super. Włosy mniej mi wypadają i dłużej utrzymują świeżość.

Dzisiaj kupiłam sobie torebkę i buty niby gupota i a ile kobiecie przyjemności sprawić potrafi.
Pokazuj

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
ten znany utwardzacz z paese to chodzi i diamentowy czy akrylowy, bo już zgłupiałam, a jak przeszukałam wątek to nigdzie nie było dokładnie napisane
Ja używam diamentowego

PaulinaMigotka - już pisałam na wątku zarowym, że super wyglądasz w sukience A spódniczka to domyślam się, że nowy tulipanek ? Jutro go chyba zamówię
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 08:02   #2688
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Nie

Dziękuję. Boskie zakupy!
Dzięki MigotkoSuperowa ta czarna sukienka!

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość

Ja używam diamentowego
Ja też mam diamentowy, akrylowy jest trudniejszy w dostępności, przynajmniej u mnie Wczoraj kupiłam drugą butelkę, na chwilę obecną nie wyobrażam sobie pomalowania paznokci bez tego utwardzacza.
Zakupiłam też mgłę pudrową z tej samej firmy, pisała o niej blekitne_niebo, daje efekt

Czy ten wątek nie nazywał się kiedyś "...dla fanek minimalizmu..."?

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2012-12-02 o 08:08
Stary 2012-12-02, 10:40   #2689
mm111111
Wtajemniczenie

Dziewczyny, do 6 rano czytałam Grey'a.....
tragedia, ja nie mogę czytać książek, bo nie mogę się nigdy oderwać i tracę kontakt ze światem :P
Dzięki Caarolaaa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-02, 11:04   #2690
annini
Zadomowienie

Cytat:
tragedia, ja nie mogę czytać książek, bo nie mogę się nigdy oderwać i tracę kontakt ze światem :P
Dzięki Caarolaaa
Czy tylkoo ja nie uległam temu fenomenowi? Dostałam książkę od TŻta, ale książka mnie bardziej śmieszyła niż wciągała. Nie wiem czy to wina tłumaczenia, czy taki był zamiar, ale dialogi i opisy scen "miłosnych" są według mnie na poziomie językowym przeciętnego amerykańskiego nastolatka. No widać nie mój typ

Dziewczyny, mam problem. Wy tu wszystkie takie chudzinki, ja rozmiar trochę większy (~40). Moją największą zmorą są nogi i rzadko noszę przez to spódnice/sukienki, a zimą to już w ogóle. Na co dzień obowiązkowo spodnie + emu, mam wrażenie, że ogrom emu niweluje wielkość nogi Czuję, że jakich butów zimowych/jesiennych bym nie ubrała do rajstop, to łydkę mam jak słoń
Widziałyście może gdzieś w sklepach albo po prostu potrafiłybyście mi doradzić model buta (tylko nie na szpilce), który byłby najlepszy dla grubszych, napuchniętych kostek i łydek? Bo już tracę nadzieję powoli
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 11:19   #2691
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Pokazuj

Ja używam diamentowego

PaulinaMigotka - już pisałam na wątku zarowym, że super wyglądasz w sukience A spódniczka to domyślam się, że nowy tulipanek ? Jutro go chyba zamówię
Dziękuję. Tak chodzi o nowego tulianka i o taką spódnicę, którą miała dziewczyna z bloga afterdrk. Obie czarne, ale co tam
Cytat:
Napisane przez annini Pokaż wiadomość
Czy tylkoo ja nie uległam temu fenomenowi? Dostałam książkę od TŻta, ale książka mnie bardziej śmieszyła niż wciągała. Nie wiem czy to wina tłumaczenia, czy taki był zamiar, ale dialogi i opisy scen "miłosnych" są według mnie na poziomie językowym przeciętnego amerykańskiego nastolatka. No widać nie mój typ

Dziewczyny, mam problem. Wy tu wszystkie takie chudzinki, ja rozmiar trochę większy (~40). Moją największą zmorą są nogi i rzadko noszę przez to spódnice/sukienki, a zimą to już w ogóle. Na co dzień obowiązkowo spodnie + emu, mam wrażenie, że ogrom emu niweluje wielkość nogi Czuję, że jakich butów zimowych/jesiennych bym nie ubrała do rajstop, to łydkę mam jak słoń
Widziałyście może gdzieś w sklepach albo po prostu potrafiłybyście mi doradzić model buta (tylko nie na szpilce), który byłby najlepszy dla grubszych, napuchniętych kostek i łydek? Bo już tracę nadzieję powoli
Na pewno nie jest tak źle, tylko tobie się wydaje, że masz grube nogi. Może dobre byłyby wciągane kozaki na obcasie słupku? Słupek jest stabilny, a wydłuży nogę.

Stary 2012-12-02, 12:10   #2692
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Caarolaaa
Tak właśnie słyszałam, że książka jest wciągająca i bardzo lekko się ją czyta

Cytat:

Moim zdaniem czarne rajstopy i kozaki z tym samym kolorze działają cuda . Spróbuj poszukać prostych kozaków na słupku albo koturnie, do tego spódniczka i na pewno będziesz wyglądać super . A emu nie wyglądają dobrze na żadnych stopach IMO. Poza tym rozmiar 40 wcale nie jest dużym rozmiarem

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Dziękuję. Tak chodzi o nowego tulianka i o taką spódnicę, którą miała dziewczyna z bloga afterdrk. Obie czarne, ale co tam

Na pewno nie jest tak źle, tylko tobie się wydaje, że masz grube nogi. Może dobre byłyby wciągane kozaki na obcasie słupku? Słupek jest stabilny, a wydłuży nogę.
Ja chodzę praktycznie tylko w czarnych spódnicach zimą. Nic na to nie poradzę. Tak w ogóle właśnie odebrałam od krawcowej sukienkę i skórzaną spódnicę. Tak ładnie odszytych i wykonanych rzeczy dawno nie widziałam
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 12:25   #2693
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Moim zdaniem czarne rajstopy i kozaki z tym samym kolorze działają cuda . Spróbuj poszukać prostych kozaków na słupku albo koturnie, do tego spódniczka i na pewno będziesz wyglądać super . A emu nie wyglądają dobrze na żadnych stopach IMO. Poza tym rozmiar 40 wcale nie jest dużym rozmiarem

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Ja chodzę praktycznie tylko w czarnych spódnicach zimą. Nic na to nie poradzę. Tak w ogóle właśnie odebrałam od krawcowej sukienkę i skórzaną spódnicę. Tak ładnie odszytych i wykonanych rzeczy dawno nie widziałam
A możesz wstawić zdjęcie tej spódnicy? Poszukuję idelanej skórzanej - krój ołówkowy i chyba najprostrzym rozwiązaniem będzie uszyć u krawcowej.
Wstawię zdjęcie butów i torebki, ale na dniach jakoś bo na razie nie mam do tego warunków.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 12:28   #2694
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś zmią też nosiłam tylko czarne spódnice, ale ostatnio kupiłam kilka w innych kolorach i we wzory(zara, mango, reserved), więc mam pole do popisu. Z resztą czarna spódnica nie zawsze musi być zwykła i nudna, przykładem są te z zary
Pokaż swoje zdobycze!

Stary 2012-12-02, 13:35   #2695
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie powiedziałabym o fenomenie. Ja mam tak z każdą książką

Cytat:

Książkę czyta się całkiem fajnie, ale język rzeczywiście mało "rozwinięty"
Stary 2012-12-02, 13:39   #2696
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotka Pokaż wiadomość
Ten jasny kremowy widziałam jakies 2 tyg temu (albo jakis b. podobny ) 'zwykly' dział damski. Ten różowy to chyba z kolekcji Lany del Rey?
http://uk.eonline.com/eol_images/Ent....mh.071712.jpg
nie wiem czy jeszcze sa, nie moja kolorystyka to jakos mi umknely,a le moze ktos inny wie
Dziękuję! w takim razie muszę się rozejrzeć

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 13:46   #2697
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie zdjęcia?
Stary 2012-12-02, 17:25   #2698
Forget_me
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
W piątek miałam tyle pracy, że nie dałam rady do Was zajrzeć. Niestety musiałam przepisywać wszystkie dane z pliku, który nam padł Miała mi pomóc kumpela, ale najpierw szukała prezentu dla dziecka, a później stwierdziła, że ona w ciąży nie może tyle pracować Dobrze, że na fejsie mogła siedzieć
Jutro czeka mnie to samo

Cytat:
Super zakupy! Też mam ten podkład rimmel wake me up. Ja dziś kupiłam sweterek w kolorze khaki z reserved.
Dziękuję Jesteś zadowolona z podkładu?

Bardzo fajny sweterek

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Ale przemokłam i zmarzłam... w dodatku znowu miałam przygody z samochodem, tym razem prądu zabrakło ja to mam pecha...
teraz też będę się kierować prosto do pracowników sklepu jak przyłapię kogoś na testowaniu nie-testerów

a macie już jakąś listę co chcecie upolować na wyprzedaży?
ja będę się pilnować jak tylko będę mogła, bo potem są nienoszone rzeczy, a pieniędzy brak
Oj biedulko Ja piątek też miałam ciężki. Wkurzyła mnie ostro kumpela z pracy, do tego bolała mnie głowa i wieczorem położyłam się na godzinkę, bo inaczej, to chyba bym nie dała rady

Co do listy wyprzedażowej, to powiem szczerze, że nie układałam takowej jeszcze Ale chyba powinnam się tym powoli zająć

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Ze swojej strony polecam szampon Alpecin. Za jego sprawa, na mojej glowie zaczely sie pojawiac tajemnicze, grube wlosy Takie napraaawde grube, jak hinduskie Moze zbyt przyjemnie nie pachnie, ale u mnie zdecydowanie bylo widac efekty.
Dziękuję Grube włosy to moje marzenie

Cytat:
Moje rosły jak dzikie po osławionym na Wizażu Jantarze. Używanie jest nieco kłopotliwe, bo trzeba wcierać w łepetynę, a ja rano się spieszę ale efekt był dużo baby hair, do tego stopnia, że musiałam je lakierem przygładzać, bo mi taki irokez sterczał
Swojego czasu chciałam go kupić, ale jakoś później zapomniałam i do dnia dzisiejszego go nie kupiłam
Dziękuję za przypomnienie o nim i za polecenie

Cytat:
Też się miałam spytać o Greya.
Jestem w trakcie czytania i powiem szczerze- zupełnie nie rozumiem fenomenu tej książki Główna bohaterka jest strasznie infantylna i strasznie mnie wkurza. Do tego język, jakim jest napisana strasznie jest dość niskich lotów. To, ile razy zostało w tej książce powtórzone, że Grey jest apodyktyczny woła o pomstę do nieba!!! Ja tę książkę męczę, jej czytanie nie sprawia mi żadnej przyjemności.
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 17:25   #2699
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena1209 Pokaż wiadomość
Ag4 jeszcze raz dziękuję W weekend zabieram się za czytanie Moje plany na weekend to wyjazd do SPA,czytanie Greya a po powrocie do domu pieczenie pierniczków
Zazdroszczę SPA

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Czyli tusze powinny być zaklejone ?, do tej pory każdy kupiony w Rossmanie przeze mnie egzemplarz nie był zaklejony .

Chciałam jeszcze zapytać o Wasze opinie na temat kremów przeciwzmarszczkowych, uważacie, że powinno się je stosować dopiero po 25 roku życia ?. Ostatnio zauważyłam u siebie drobne zmarszczki i noszę się z zamiarem zakupu, jednak zupełnie nie mam w tym rozeznania. Może znacie jakiś sprawdzony i godny polecenia krem ?
Wszystko zależy od firmy, niektóre są zaklejone, inne nie. Niemniej otwieranie ich w celu sprawdzenia szczoteczki uważam za karygodne

Co do kremu, to uważam, ze powinno się stosować krem w zależności od potrzeb skóry. Jeśli zauważasz, że pojawiają się u Ciebie pierwsze zmarszczki, to moim zdaniem powinnaś sięgnąć po krem działający przeciwzmarszczkowo Zgadzam się z dziewczynami, żel hialuronowy jest super

Cytat:
Trzymajcie kciuki, bo zaraz idę do krawcowej odebrać sukienkę i spódnicę, bardzo jestem ciekawa, co z tego wyszło.
Wrzuć nam koniecznie zdjęcia

Cytat:
Bardzo fajnie w niej wyglądasz
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:29   #2700
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Co do kremu, to uważam, ze powinno się stosować krem w zależności od potrzeb skóry. Jeśli zauważasz, że pojawiają się u Ciebie pierwsze zmarszczki, to moim zdaniem powinnaś sięgnąć po krem działający przeciwzmarszczkowo Zgadzam się z dziewczynami, żel hialuronowy jest super
Generalnie, w kwestii kremów anti-aging mam dość radykalne poglądy, bo zawsze podpieram się tym, że jeśli produkt działa "przeciwzmarszczkowo" to ma im właśnie zapobiegać, a nie spłycać. Na utrwaloną bruzdę i zagłębienie w skórze(spowodowane mocną mimiką) pomoże botoks. Kiedyś czytałam takie fajne opracowanie, dotyczyło badań i klasyfikacji zmarszczek, sam test trwał bardzo długo(20 lat). Nie będę was zanudzać, tylko tak krótko - da się odratować skórę, jeśli jest to zmarszczka mimiczna lub spowodowana mocnym odwodnieniem(zmarszczki odwracalne). I właśnie wtedy zidentyfikowano zmarszczki nieodwracalne, zdeterminowane genetycznie Czyli można dbać o skórę naprawdę solidnie ale i tak się pokażą, nie ma informacji w tym badaniu czy właściwa pielęgnacja spowodowała późniejsze ich wystąpienie. Poza tym każdy krem działa na poziomie naskórka, a skóra zapada się na poziomie skóry właściwej, więc dalej widzę tu bezzasadność kremów "na zmarszczki". Z tego co pamiętam Vichy i LRP podpiera się doskonałymi nośnikami substancji aktywnych komunikujących się ze skórą właściwą, moja koleżanka nawet pracę doktorską na ten temat pisze, ale jej opracowań również (jeszcze) nie widziałam.
Osobiście od kilku lat używam Redermica z LRP( zaczęłam jak miałam 24), lubię go po prostu i krzywdy mi nie robi, 10%wit.C może nieco rozjaśnia mi skórę.

No i opinia kilku dermatologów, jak i szkoleniowców branży dermokosmetycznej, nota bene ludzi nauki - nie ma czegoś takiego jak za mocny krem przeciwzmarszczkowy oraz przyzwyczajenie/rozleniwienie skóry. MIT. Jest tylko kiepsko dobrana pielęgnacja.

Czy żel hialuronowy to połączenie drobno- i wielkocząsteczkowego kwasu HA?

LadyI, pokażesz ubrania od krawcowej?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości