|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37896184]ja chciałam te http://www.massimodutti.com/webapp/w...BSKORY%2BNAPPA ale nie ma już mojego rozmiaru, do mojej spódnicy by pasowały
[/QUOTE]aa zapomnialam dodac, ze chodzi mi o obcas max 6 cm
|
|
#2642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II
Cytat:
![]() czarną rzepę joanny chyba też kiedyś stosowałam, jantar też (tu nie zauważyłam raczej efektów, ale zużyłam 1 opakowanie). No i podcinam je regularnie, co 2 miesiące, bo chcę pozbyć się całkiem rozdwojonych końcowek (u mnie to chyba niemożliwe ). Jak Ci się coś przypomni, co Ci pomogło, to chętnie jeszcze przeczytam![]() Cytat:
Cytat:
udanego wyjazdu ja tak chciałam białą marynarkę, że na letniej wyprzedaży kupiłam dwie - z czego jedną miałam raz na weselu, a druga tylko wisi w szafie i nie mam do czego ich nosić jestem strasznie podatna na wyprzedaże, promocje, obniżki... mimo, że wiem jak to działa ![]() zapomniałam jeszcze zapytać Was o czarne mydło - zawsze nakładałam suchą ręką a wczoraj otworzyłam opakowanie i wylałam z niego odrobinę wody, konsystencja zrobiła się rzadsza podejrzewałam byłego chłopaka, że może chciał użyć i włożył mokrą dłoń, ale mówi, że nie ruszał... przeterminowane? było niedomknięte i dostała się wilgoć? jest już bezużyteczne?
Edytowane przez Olcia Czas edycji: 2012-11-30 o 14:49 |
|||
|
|
|
#2643 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
Dziś cały dzień zbieram komplementy nt. swoich włosów. Nie przywykłam do tego bo zawsze miałam cienkie pióra ![]() Teraz mam zdrowe i dość długie Spałam w koku więc mam ładnie pofalowane dziś. Nie jestem typem który nieustannie przegląda się w lustrze, ale dziś sprawia mi to wyjątkową przyjemność Cytat:
Co do czarnego mydła to nie mam pojęcia Mi się tak nigdy nie zdarzyło
|
|
|
#2644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#2646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj również maszeruję w kaloszach
|
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Najważniejsze rzeczy to:- puchowy płaszczyk - Mango, zlituj się oby z 500zł cena upatrzonego spadła tak do 350-400zł - czarne kozaki skórzane na obcasie - klasyczne, bez ozdób, porządne i na wysokim obcasie. Te które mi się teraz podobają są za 500-600zł, z kasą u mnie cienko więc muszę poczekać do wyprzedaży ![]() - karmelowe oficerki - śmietankowa bluzka z baskinką - marynarka, najchętniej Zarowa z bufkami ale to tylko jeśli spadnie z 399zł do 200zł - marzenia ściętej głowy, że XS się wtedy uchowa ![]() - rozkloszowana spódnica - 348349574985 innych rzeczy ![]() Cytat:
![]() Czy ja też mogę prosić o Gray'a w pdf? ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37893000]my z tż idziemy do znajomych, a juro ja planuję babski wieczór, a tż męski A ja mam zjazd |
||
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciałam na wyprzedaży upolować jakąś marynarkę, chętnie "dresową", na co dzień i prostą spódnicę ołówkową. Bo nie mam
![]() Caarolaaa bardzo dziękuję |
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - skąd ten sweterek?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1354221582 i ten: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1354221582 Dla mnie Grey to badziew wszech czasów
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi sie, ze oba sa z H&M
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to dla mnie odpowiedź?
Dziękuję! a czy to aktualna kolekcja i czy dział zwykły czy trend?
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Ten jasny kremowy widziałam jakies 2 tyg temu (albo jakis b. podobny
) 'zwykly' dział damski. Ten różowy to chyba z kolekcji Lany del Rey?http://uk.eonline.com/eol_images/Ent....mh.071712.jpg nie wiem czy jeszcze sa, nie moja kolorystyka to jakos mi umknely,a le moze ktos inny wie
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj sobie zrobię laminowanie żelatyną, bo jutro znów pobudka o 5 i nie będzie mi się chciało rano myć, suszyć miałam też jakiegoś waxa, ale nie przypadł mi do gustu mimo wielu pochlebnych opinii...Chyba też wyznaczę sobie jakąś kwotę i ani grosza więcej na wyprzedaży ![]() oby ![]() Cytat:
czasem się udaje
|
||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co, cieszę się, że mogłam pomóc ![]() oczywiście, podaj tylko e-mail na priv
|
|
#2655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ale pędzicie, nie mogę Was nadgonić ![]() .Czyli tusze powinny być zaklejone ?, do tej pory każdy kupiony w Rossmanie przeze mnie egzemplarz nie był zaklejony .Chciałam jeszcze zapytać o Wasze opinie na temat kremów przeciwzmarszczkowych, uważacie, że powinno się je stosować dopiero po 25 roku życia ?. Ostatnio zauważyłam u siebie drobne zmarszczki i noszę się z zamiarem zakupu, jednak zupełnie nie mam w tym rozeznania. Może znacie jakiś sprawdzony i godny polecenia krem ?
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny które mają olejek arganowy (np.Botanique) nie wiecie przypadkiem jak należy go przechowywać? Bo na opakowaniu nie ma informacji
![]() Wreszcie się wyspałam, ciężki tydzień za mną. Mam ochotę na kupno dwóch sukienek, ale jakoś nigdzie nie mogę trafić na właściwą, albo moje wymagania wzrosły ![]() BTW, gdzie się podziały weteranki? LadyI, blekitne-niebo,?
|
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziewczyny, chciałabym kupić sobie jakiś sprzęt aby układać włosy jak dziewczyna w tym filmiku, co mogłybyście polecić? http://www.collagevintage.com/ |
|
|
|
#2658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Cytat:
. Dopiero się uczę, ale wychodzi mi co raz lepiej . Zazdroszczę SPA! . Ja zaraz lecę do fryzjera i kosmetyczki![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37896184]ja chciałam te http://www.massimodutti.com/webapp/w...BSKORY%2BNAPPA ale nie ma już mojego rozmiaru, do mojej spódnicy by pasowały [/QUOTE]Taka zgrabna dziewczyna, a nie nosi spódnic! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() . Mnie wciągnęły studia , codziennie siedzę w instytucie od rana do nocy, śpię po 4-5 godzin i ogólnie jestem nieprzytomna . Trzymajcie kciuki, bo zaraz idę do krawcowej odebrać sukienkę i spódnicę , bardzo jestem ciekawa, co z tego wyszło .Jeśli chodzi o lokówkę, mam taką firmy Fox http://www.meble24h.com.pl/product-p...ima-33-mm.html i mogę polecić |
|||
|
|
|
#2659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem, i czego się dowiedziałam na temat zmarszczek, to gdy już się pojawią to już nie zniknął. Chyba, że botoksem lub specjalistycznymi zabiegami. Takie działania rzeczywiście likwidują zmarszczki, przynajmniej na jakiś czas. Jednak żaden krem ich nie usunie, może jedynie lekko spłycić, ujędrnić skórę. Kosmetyczki/ farmaceutki gadają bzdury gdy mówią, że młode osoby nie powinny stosować takich "bogatych" kremów, bo potem w dojrzałym wieku żaden na nie nie będzie działał. Błąd. Należy stosować taki krem lub inną pielęgnację, aby zapewnić skórze tego czego jej brakuje. Zmarszczkom należy zapobiegać, a dobra pielęgnacja i ochrona to właśnie robi. Także przede wszystkim należy używać krem z filtrem (to jest ponoć najlepsze na zmarszczki, a raczej na to aby nie powstawały zbyt szybko, tych istniejących już nie zniweluje), krem silnie nawilżający, ujędrniający. Ważna jest dieta bogata w tłuszcze omega -3. Warto spożywać też kolagen najlepiej w naturalnej postaci, lub spożywać suplementy, co ostatnio jest hitem. Po 25 roku życia kolagen już nie jest produkowany przez organizm i powoli zanika. Ja się dorobiłam bruzd na czole i kurzych łapek przez zbyt żywą mimikę (geny) i przez brak regularnego stosowania filtra. Zdaję sobie sprawę, że żaden krem tego nie usunie. Dobry krem ma Eucerin Hyaluron-Filler na dzień. Koszt ok. 90-110 zł, są często promocje na Eucerin w SP. Polecam ![]() Cytat:
![]() Dobre są też lokówki, ale jeśli nie masz włosów o długości 60 cm, to kup lepiej węższą niż 33 mm. Przy średniej długości włosów taka duża lokówka zrobi tylko lekkie podkręcenie, a nie fale czy delikatne loki. Polecam taką 26 mm.
Edytowane przez mm111111 Czas edycji: 2012-12-01 o 11:35 |
||
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,kilka dni mnie nie bylo,a tutaj tyle stron do nadrabiania!
![]() Dzien dobry weekendowo i....biore sie za czytanie
|
|
|
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
rzadko się udzielam bo na razie, jako bezrobotna, muszę odłożyć przebudowę szafy (powoli zaczynam i już nie kupuję pierdółek tylko rzeczywiście to, co jest mi potrzebne, a Wy mi w tym pomagacie - już stworzyłam listę rzeczy, które muszę kupić )Odnośnie zmarszczek, rzeczywiście jak już się pojawią ciężko coś z nimi zrobić, ale można. Zainteresujcie się retinoidami - naukowo udowodniono, że działają na zmarszczki. Jedyny problem z nimi jest taki, że trzeba mieć receptę (chociaż są apteki, które dają bez) a na dzień koniecznie trzeba stosować filtry (50+) plus oczywiście, jeśli nie szkodzi i nie podrażnia to serum z witaminą c
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem czego mam uzywac kremy nawilzajace bardzo malo pomagaja..
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma czegoś takiego jak "za bogaty" krem. Skóra wyciąga z kremu to co potrzebuje, a to całe "rozleniwienie cery na starość" to mit taki sam jak niemycie włosów przez miesiąc, żeby przestały się przetłuszczać. Nie dostosowuje się kremu do swojego wieku tylko do wieku skóry, który może być bardzo różny od naszego
I także do potrzeb. Ja dopiero skończyłam 20 lat, a już prawie 2 wcześniej miałam na czole dość wyraźną poziomą zmarszczkę od marszczenia. Używałam regularnie kwasu hialuronowego, który dodawałam do kremu lub oleju i zniknęła. Potem niestety przestałam go nakładać i teraz znów się pojawiła w tym samym miejscu Ale dzielnie z nią walczę.W ogóle polecam zapoznanie się ze składami kosmetyków (wizaż to prawdziwa skarbnica wiedzy). Ja już w ogóle nie czytam górnej części opakowania, czyli obietnic producenta, a jedynie rozszyfrowuję skład. A dziś po raz pierwszy zrobiłam swój własny krem na noc na bazie kremowej Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2012-12-01 o 14:50 |
|
|
|
#2664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, że taka cena, no ale za piękno sie płaci botoks droższy ![]() Maqua, rozumiem, że kwas hialuronowy, który używasz to nie to samo co żel hialuronowy dostępny np. w BU? Edytowane przez Olcia Czas edycji: 2012-12-01 o 15:23 |
||
|
|
|
#2665 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37913414]nie umiem kupować spódnic
[/QUOTE]Ja za to uwielbiam kupować spódnice, mam ich całą masę, ale ciągle mi mało. To taki mój nałóg Mam niestety niewiele sukienek, dlatego postanowiłam to nadrobić. Dziś kupiłam czarną kieckę w zarze.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

[/QUOTE]

Generalnie buzia jest ładna, wypoczęta, taka zdrowa. Z pewnością będzie u mnie stałym punktem

). Jak Ci się coś przypomni, co Ci pomogło, to chętnie jeszcze przeczytam
podejrzewałam byłego chłopaka, że może chciał użyć i włożył mokrą dłoń, ale mówi, że nie ruszał... przeterminowane? było niedomknięte i dostała się wilgoć? jest już bezużyteczne?

. Najważniejsze rzeczy to:
oby z 500zł cena upatrzonego spadła tak do 350-400zł 

kremy nawilzajace bardzo malo pomagaja..